De leukste ideeen en ontwerpen voor t-shirts, hoodies enz...
De leukste ideeen en ontwerpen voor t-shirts, hoodies enz...

hit counter

Web Analytics Made Easy -
StatCounter

Propranolol (betablokker)

ingrid Sinteur | email | 27-03-2006

Sinds een week slik ik tegen migraine bovenstaand medicijn. Ik heb 3x getracht te lopen maar krijg mijn ene been niet meer voor het andere. Ik lees wel wat dingen op het forum maar niet of deze bijwerking weggaat of altijd blijft. Ik hoop dat iemand me kan helpen want het is of niet meer lopen of migraine...

Egbert Kruize | email | 05-05-2008

Hallo Ingrid Sinteur. Wanneer jij bij gebruik van propranolol niet meer kunt lopen moet je stoppen met het gebruik.
Je kunt ook Immigran tegen migraine nemen en dan bekijken of je met paracetamol de zaak onder controle krijgt.
Hoe zwaar is de propranolol die jij gebruikt?
Mijn vrouw en ook ik zelf gebruiken de 10 mg en dat is goed genoeg.
Probeer bij medicijnen zo laag mogelijk te beginnen. Verder is het zo dat migraine op verschillende manieren ontstaat en je soms met een gewoon kalmerende tabletje al klaar bent.

Met vriendelijke groet,
Egbert Kruize

Egbert Kruize | email | 02-04-2008

Zodra mijn vrouw een migraine aanval voelt aankomen neemt zij 1 immigran 50 mg, en één propranolol 10 mg en 1 paracetamol
500mg. Ze gaat een ogenblikje slapen en weg is de hoofdpijn en is ze weer compleet fit.
Immigran vernauwt de bloedvaten in de schedel zodat er minder bloedruk in de schedel kan ontstaan, propranolol 10 mg verlaagt de hartslag een beetje en dus ook minder druk op het hoofd, hierdoor stopt de pijn.
Paracetamol helpt om door de migraine opgang gebrachte neven hoofdpijn te verdrijven want het lokt vaak andere pijnen uit waardoor er nog steeds hoofdpijn kan ontstaan, door die paracetamol wordt alles opgeruimd.
Ze doet dit zeker al 15 jaar.

Ik zelf ben suiker patient en enige hartritme stoornis. Bij gebruik van 1 propranolol bij het slapen gaan (af en toe indien nodig) gaat mijn hart lekker ontspannen kloppen, en de suikerpeil in mijn bloed daalt.
En ook gebruik ik dan nog wel eens een paracetamol erbij en ik voel me kiplekker.
Ik ben 68 jaar en doe nog heel veel arbeid hier in het land maar ook in Bali Indonesie.
Soms zijn de tabletten veel te zwaar, begin altijd heel rustig en voer heel langzaam op of combineer met een ander medicijn.

Michel | email | 27-03-2008

Beste,

Ik neem ook inderal, dus propranolol, omdat ik bij het inspannen telkens hoofdpijn krijg, zelfs bij het voorover buigen.

Daar ik ook hartritmestoornissen heb is dat ook goed want mijn hart slaat nu normaal maar trager ongeveer 65 sl./p/min.
Vroeger nam ik sotalex, maar dat is niet meer nodig door die propranonol
MVG
Michel

Bo | email | 19-03-2008

Nee....ik gebruik het al heel lang maar moet er nooit van braken.
ieder mens reageert anders op medicijnen dus het kan goed zijn dat jij net de enige bent die er van moet braken....mijn zusje die het ook een tijdje gebruikt heeft werd er suiper emotioneel van,alles wat ze anders voor zich hield flapte ze er uit...en huilen en verdriet,niet normaal haar reaktie op dit medicijn.
Ik moest er wel om lachen dat ze geen blad meer voor haar mond nam,maakte de gekste dingen met haar mee toen ze dit medicijn gebruikte
:)

Chris | email | 19-03-2008

hallo,

Ik heb propranolol tegen spanning voor audities die ik moet doen.

Maar als ik 1 tabletjegenomen heb ( van 10mg) dan moet ik binnen 5 minuten ongeloofelijk braken.

Is iemand hiermee bekend? of heb alleen ik het?

bedankt!

Chris

Chris | email | 19-03-2008

hallo,

Ik heb propranolol tegen spanning voor audities die ik moet doen.

Maar als ik 1 tabletjegenomen heb ( van 10mg) dan moet ik binnen 5 minuten ongeloofelijk braken.

Is iemand hiermee bekend? of heb alleen ik het?

bedankt!

Chris

chrissie | 13-03-2008

Ik slik sinds kort propranolol maar heb last van erge hoofdpijn.Ik heb het middel gekregen tegen hartkloppingen,krampen op mijn borst,ook heb ik hyperventilatie en een lichte vorm van migraine.

inge | 21-02-2008

@juliet : de cardiologen die ik heb gehoord spreken ook van geleidelijk afbouwen. niet onlogisch als je weet dat er juist dóór de bčtablokkers meer bčtareceptoren in het hart worden gevormd.
stop je dan die bčtablokkers dan wordt je hart nog harder opgejaagd als voordien (in theorie dan, maar ik zou zelf niet graag testen of die theorie ook uitzonderingen heeft ;-) ).

Juliet | email | 21-02-2008

Hallo,

Ik slik nu al enige tijd (half jaar) 1x 160 mg propranolol per dag (voor die tijd al 2 jaar andere dosis van 20 naar 40 naar 80 naar 120 enz). Heb op den duur ook last van hartkloppingen en steken in dat gebied gekregen .
Nu wil ik er graag mee stoppen. Heb gisteren met mn nieuwe huisarts besloten er mee te stoppen en kijken hoe dat gaat. Hij zei dat ik gewoon in 1x kan stoppen, maar overal lees ik dat je het moet afbouwen.
Heeft iemand hier ervaring mee?

RobG | email | 23-01-2008

@Thea

Het effect van betablokkers is onderzocht omdat het voor mensen met hoge bloeddruk relevant kan zijn.

Bij jou is het zaak om te achterhalen waarom je migraine hebt en de zekerheid dat propanol of andere betablokker de oorzaak wegneemt.

Betablokkers hebben effect: Significant lager BP, HR, en RPP niveau's bij inspanningen zijn het gevolg van betablokker therapie.

Dit kan en zal het gevoel geven van gadver ik kom niet vooruit en v.w.b. lager hartslagscores heeft dit oko dadwerkelijk effect op prestaties die een hogere hartslag provoceren.

Nogmaals de oplossing ligt in het achterhalen van de oorzaak van de migraine en daarvoor specifiekere medicijnen gebruiken, voorzover dat kan.
Vor het overige geldt dat je best de ene betablokker door de andere kan vervangen maar dat het doel-effect van betablokkers grotendeels hetzelfde is.

Loopvrouwtje | 23-01-2008

Voor mij werkte propranolol niet in combinatie met hardlopen of andere sporten. Ik heb het voorgeschreven gekregen voor een te hoge hartslag. Het spul werkt: m'n hartslag ging omlaag, maar wel met gevolg dat ik tijdens het lopen m'n hartslag niet boven de 130 uit kreeg en dus niet vooruit kwam, geen lucht kreeg etc. Volgens huisarts kon ik er gewoon mee sporten, maar toen ik met deze ervaring terugging, heb ik de medicatie kunnen afbouwen. Het klopt dus dat propranolol een flinke rem zet op je sportprestaties.

Thea | email | 23-01-2008

Kan iemand mij hier een antwoord op geven . ik doe twee keer in de week hardlopen. maar heb nog steeds veel last van migraine en wel zeker twee keer in de maand de hooddpijn heb ik dan ook twee tot drie dagen.
Ik heb ook propranolol gebruikt maar inderdaad je heb het gevoel dat je niet vooruit komt met hardlopen.

Dus ben ik ermee gestopt en omdat ik niet steeds thuis kan blijven van mijn werk slik ik nu maxalt smelt 10 ,Maar is dit niet schadelijk!!!!! want van maxalt smelt is maar weinig bekent van bijwerkingen.

Ik denk als niets meer helpt en maxalt smelt wel , wat voor een paardenmiddel moet dat dan niet zijn en vraag ik me af of het wel zo goed is.
Ik wil nog graag lang blijven lopen en ook gezond blijven .

ivan | email | 02-01-2008

bijwerking :onderdrukking van tremor,hoera

angelique | email | 29-11-2007

Ik gebruik ook al een aantal maanden propranolol 2 keer 80 mg per dag tegen de migraine.
Heb geen last meer van migraine.
Heb in het verleden ook angst en paniekaanvallen gehad en hyperventilatie en slik nu seroxat. maar ik moet zeggen dat de propranolol me juist nog rustiger maakt heel relax wind me niet meer zo gauw op.

Groetjes angelique

simone | email | 30-09-2007

hoi ik heb steeds last van migraine denkt de dokter nu heb ik propranolol gekregen eb durf het niet te slikken 2 keer daags 10 mg omdat ik ook last heb van hyperventilatie en hartkloppingen ben ik bang dat de klachten verergeren

Simone | email | 05-09-2007

Ik heb vandaag voor het eerst Maxalt smelt 10mg gebruikt voor mijn migraine. Na een uur was de pijn weg!! en dat terwijl ik al 2 dagen van alles geprobeerd had.
Zetpillen Diclofenacnatrium, Brufen bruis 600mg, Ibuprofen 600 mg (middelen die mijn huisarts eerder had voorgeschreven)niets hielp. Toen ik vannochtend belde dat ik nu toch echt een middel tegen migraine wilde hebben kreeg ik Maxalt smelt voorgeschreven en eindelijk is dit een middel dat wel heeft geholpen.
Ik voel me nog wel moe maar de pijn is godzijdank weg.

Groetjes Simone

Willy van Brakel | email | 26-08-2007

Ik gebruik propranolol 2 tot 3 keer per dag(40mg). Advies is 3keer per dag. In geval van een migraineaanval gebruik ik maxalt smelt erbij. Na ongeveer een uurtje is de hoofdpijn weg. Lichamelijk ben ik dan uitgeput. Veel dorst, droge mond.
Soms gaat het een lange tijd goed en dan probeer ik te minderen en zoals nu in de vakantie, te stoppen. Stoppen/minderen altijd afbouwen!!!!
Helaas komt er na een paar dagen weer een ander gevoel in mijn hoofd.Uiteindelijk heb ik dagen achter elkaar het gevoel dat ik een zware aanval ga krijgen.Een zeurderig gevoel in mijn hoofd en boven mijn ogen.
Helaas heb ik het al vanaf mijn twaalfde jaar. Ik ben nu 48. Misschien als ik in de overgang kom, dat ik dan van mijn migraine afkom. Ik hoop het, het heeft al zoveel leuke dingen verprutst!
Sterkte allemaal.

helen | 07-08-2007

hoi ik heb ook last van migraine, de klassieke vorm, maar slik geen propranolol meer want ik kreeg er een super lage bloeddruk van.
ik loop 3x per week en hou er steeds een rustdag tussen, en ik heb nu gem 1 aanval per 18 weken, das te doen.
geen chocola, geen alcohol en geen franse kaas, uien en noten en geen citrusfruit en koffie

Janneke | email | 07-08-2007

Mijn man slikt propranolol 180 mg en heeft toch nog last van migraines. Het is geen klassieke migraine met overgeven en/of aura. Op z'n slechts 3-4x per week.
Voor de migraines krijgt hij Almogran en dat is een erg goed middel. Na 1 uur kan hij weer verder met z'n werk.

Peter | email | 27-06-2007

Ik slik zelf propranolol 80 mg 1x daags voor migraine Maxalt. Maxalt is minder agressief dan Imigran.

jacqueline rijkers | email | 16-05-2007

Hallo daar,

Ik heb op advies van de huisarts samen met imigran propranolol gekregen. eerst 1x per dag 80mg en kreeg savonds hartkloppingen. Toen 2x per dag 40mg. ging goed tot ik weer migraine kreeg en hartkloppingen. Ga nu toch door en kijk het af. Verdere nadelen met sporten buiten adem. Niet normaal. Ik doe aan spinnen en kon eerst makkelijk mee nu moet ik een tandje lager.

Roy | email | 19-04-2007

Hallo allemaal,

ik heb zelf al zo'n 7 jaar last van zware aanvallen, met als toppunt afgelopen januari. Ik heb toen zo'n 5 weken, 24 uur per dag hoofdpijn gehad, extreem, ja, zeldzame vorm van mirgaine. Ik slik nu propranolol en voor mij is het een uitkomst..super ! Ik had na iedere zware werkdag of sportinspanning dagen pijn, nu is dat volledig weg of erg weinig. Ik ben een op en top sportman...het liefst iedere dag, zaalvoetbal, veldvoetbal, spinning en ook hadlopen..ik merkte in het begin ook dat mijn inhoud wat minder was..maar heb mijn trainingen en sport gewoon voortgezet...nu is alles bij het oude alleen zonder pijnen..dus mijn advies ga door met sporten maar doe het verantwoord..bouw rustig op en weet waar je grens ligt...Succes !!

roan | 27-06-2006

misschien een overbodig bericht maar wil het je niet onthouden, weet natuurlijk niet in welke mate je migraine hebt.
zelf kan ik de aanvallen erg goed beteugelen door aanpassing in de voeding. dwz. in mijn geval geen suiker of snelle kh.
leuk? nee maar wel effectief van de aanvallen zo'n 3 per maand naar hooguit 1 in de effe denken de laatste was 3 maandgeleden.
kijk baat het niet schaad het je ook niet de medicatie die ik kreeg werd ik echt doodziek van. dus voor mij is dit een prima oplossing .

Linda | email | 25-06-2006

Ik slik sinds zo'n 4 maanden Atenolol tegen migraine. Nu heb ik gehoord dat je migraine ook kunt voorkomen door regelmatig (rustig) te gaan hardlopen. Betekend dit dan iedere dag? Ik hoop in ieder geval niet dat ik de rest van mijn verdere leven aan medicijnen vast te zitten. Wie heeft hiermee ervaring? groetjes Linda

Linda | email | 25-06-2006

Ik slik sinds zo'n 4 maanden Atenolol tegen migraine. Nu heb ik gehoord dat je migraine ook kunt voorkomen door regelmatig (rustig) te gaan hardlopen. Betekend dit dan iedere dag? Ik hoop in ieder geval niet dat ik de rest van mijn verdere leven aan medicijnen vast te zitten. Wie heeft hiermee ervaring? groetjes Linda

elfried | email | 12-06-2006

hallo Ingrid, Ik ben pas begonnen met hardlopen , maar gebruik al langere tijd propranolol, (1xpd 40mg)
Ik merk dat ik heel snel buiten adem ben, en heb aan m'n dokter gevraagd of dat normaal is, hij bevestigde dat en zei mij dat ik vooral heel voorzichtig moet opbouwen,

Toen ik het middel pas gebruikte had ik inderdaad ook erg zware benen maar dat was over naarmate m'n lichaam meer gewend raakte, het middel zorgt voor een lagere hartslag, dus misschien geldt voor jou ook dat je langzaam weer moet opbouwen en zo weer op het peil van lopen kan komen waar je zat voor dat je met medicijnen begon,
Hoop dat je migraine aanvallen net als bij mij vermindert zijn , groeten elfried

hilde | 28-03-2006

Hallo Ingrid, dat is wel vervelend als je het moet blijven slikken en het heeft zo'n bijwerkingen! Kan je niet met je arts overleggen? Lagere dosis of zo (gaat van 10mg tot 180mg) Mijn nichtje heeft ook migraine, 1X per maand (idd), en neemt dan imitrex. De rest van de maand loopt ze zonder problemen; hopelijk vind je een oplossing!

ingrid Sinteur | 28-03-2006

Beste Hilde,

Dat medicijn is een onderhouds medicijn, ik moet het dus voorlopig hetzij voor altijd blijven slikken helaas. maar aan lopen moet ik inderdaad niet denken tijdens migraine

ingrid Sinteur | 28-03-2006

Beste Hilde,

Dat medicijn is een onderhouds medicijn, ik moet het dus voorlopig hetzij voor altijd blijven slikken helaas. maar aan lopen moet ik inderdaad niet denken tijdens migraine

hilde | 28-03-2006

Een migraine-aanval duurt 1 ŕ 2 dagen. Dan is lopen wel het laatste waar je aan denkt waarschijnlijk. Als het voorbij is hoef je die medicijnen toch niet meer te slikken?

Geef hier een reactie

tekst

naam

e-mail

Dit veld s.v.p. leeg laten

Gaaf shirt met joe joe er op :)
Gaaf shirt met joe joe er op :)

<b>Laat de liefde niet aan toeval over</b>
Laat de liefde niet aan toeval over