hit counter

Web Analytics Made Easy -
StatCounter

spierpijn aanhechting van buikspieren

Frans | email | 31-03-2006

Sinds een week of drie heb ik nu last van behoorlijk wat spierpijn bij de aanhechting van de buikspieren bij het schaambeen.
Zo erg dat ik momenteel hooguit 2 keer loop in de week. Vorige was het helemaal erg, zelfs wandelen doet dan al zeer. Wie heeft een goed advies? Ik heb absoluut geen slappe buikspieren want die train ik drie maal in de week.
Zelfs een licht drafje leverd pijn op, zeker in het begin. Na wat langer lopen en de spieren wat warmer zijn wordt het wel minder.

De laatste reactie staat bovenaan. Er zijn 60 reacties op dit onderwerp.

Emil | email | 22-05-2018

Heb hier zelf ook last van gehad. Ik heb altijd veel gesport, van kinds af aan al en nooit een echte noemenswaardige blessure. En plotsklaps een pijnscheut in de buik. Verschillende onderzoeken gehad naar de oorzaak... Overbelasting? Nee. Spierscheuring? Nee. Weefselirritatie... Ja, maar onduidelijk waardoor!

Vele onderzoeken en verschillende specialisten later ben ik via een osteopaat erachter gekomen, dat mijn probleem veroorzaakt is door een scheefstand van de bovenrug alsmede een gebrek aan flexibiliteit in de wervelkolom. Verschillende sessies later, waarbij aan alles gewerkt is behalve de buikspieren zelf, was de pijn weg en kon ik weer voluit trainen. Dat is nu 3 jaar geleden en tot op de dag nog geen problemen weer gehad.

mario | email | 16-07-2017

Na aanhoudende pijnklachten nogmaals naar huisarts geweest en doorverwezen naar uroloog. Prostaat is onderzocht, niks aan de hand. Ben overgestapt op fietsen en heb het hardlopen en buikspieroefeningen niet meer gedaan. Een paar keer gekeept en geen last, naderhand gewone buikspierpijn. Heb nu nauwelijks klachten meer. Bouw nu heel langzaam op met planken, burpees enz. Ik voel dit dan wel licht, maar het is een kwestie van de grens zoeken. Het komt goed, maar je moet niet forceren. Wat de oorzaak is geweest, blijft gissen.

Mario | email | 19-05-2017

Heel herkenbaar wat ik hier lees. Ik sport normaal veel, sprintwerk, bootcamp, zaalkeeper, ben 39 jaar. Na een gebroken pink een tijdje niks gedaan en toen weer langzaam begonnen met sporten. Werd s'nachts wakker met pijn aan rechterkant buik. GIng uit van blinde darm ontsteking. Niks geconstateerd bij huisarts. Vervolgens zat de pijn in het buikvet, echt onder de navel, dit trok langzaamaan naar onderen en nu zit het bij de schaamstreek. Had met name last bij oefeningen als de "mountain climbers".
Bloed geprikt voor eventuele prostaatontsteking en gescand op liesbreuk. Niets aan de hand. Mijn chiropractor geeft aan dat hij een instabiliteit in mijn bekken heeft geconstateerd, dus dat bevestigt het verhaal hierboven van Floor. Ik stel me alvast in op blijvende pijn, ik ga dus kijken f de chiropractor en anders een bekkenfysiotherapeut kunnen doen. Ik wil zo graag weer volle bak sporten man!

floor | email | 10-04-2017

beste allemaal,

De klachten klinkenmij, als bekkenfysiotherapeut erg bekend. Misschien een aanrader om er eentje in de buurt op te zoeken en misschien kunnen zij jullie verder helpen.

Robin van den berg | email | 27-01-2016

Als je hier last van houd zoek dan is de symptonen van acnes op bij Google !

Harro N | email | 04-10-2015

Sinds een maand of vier last gekregen. Ik 44 tegen een oude baas gelopen van 69, wat een conditie. Sins dien last, dus overbelast dacht ik. Buik een beetje ontzien maar bleef zeuren. Nu afgelopen week een drietal uitdagingen gehad qua sporten in combi met een AB kuur. Nu ik het bovenstaande lees heeft dit geen enkele connectie. Ook lees ik dat fysio, injectie en netje plaatsen( je maakt een wond) niet helpt. Zoals eerder genoemd komen die reageerders uit 2006 niet meer in de ether om hun herstel of niet te melden. Ik ben er nu wel achter, nu ik dit gelezen heb wat de reactie's zijn, dat het een moeilijk te genezen blessure is!!

Tim | email | 27-10-2014

Ik loop er al 6 jaar met een gescheurde buikspier die aan me schaambeen is gehecht. Ben met alle sporten gestopt. Slik dagelijks pijnstillers, enkel verdoving helpt. Door deze blessure vrienden en vriendin verloren en depri.

De persoon met de gouden tip die mij hier vanaf helpt geef ik een beloning van €1000,-!

Heb heel Nederland gehad, niemand weet een oplossing. Ook een operatie aanvraag na 3 keer mocht niet baten, was ik maar een profvoetballer een Ronaldo en of Messi zou nooit zolang met deze pijn lopen.

Lisa. | email | 25-05-2013

Ik ben een jonge vrouw, en ik ben een tijd heel verslaafd geweest aan sporten.
Nu kamp ik met een vrijwel ernstige overbelasting aan de aanhechting van de buikspieren. Alweer 4 maanden.

Ik was iedere dag aan het sporten en ik trainde vooral mijn buikspieren heel intensief. Dit deed ik met name door aan de groepslessen mee te doen, XCO, hiermee train je iedere buikspier ook de onderliggende. Door dat je bewegingen maakt met een buis met grind.
Verder deed ik alles, wat je ook maar kunt bedenken.

Op een gegeven moment ben ik geminderd met sporten, ongeveer 4 dagen per week maar ik deed nog wel 2 x per week Xco ik vermoed dat ik hiermee mijn buikspieren heb overbelast, door dat mijn lichaam te flexibel is.

De zeurende buikpijn, begon aan de zijkant bij mijn milt. Later is het gezakt naar mijn buik op navelhoogte. En vervolgens in mijn onderbuik, en nu bij het schaambeen en de liezen.

Ik vermoed dat de pijn uit mijn lichaam gaat. Soms ben ik echt wanhopig, ik sport nu wel weer een keer in de week Pilates, buikspieren trainen, en hardlopen.

Ik ben toch wel opgelucht te lezen dat er meer mensen zijn die met deze vreselijke blessure zitten..

Sterkte.. succes.

Gilbert | email | 19-08-2011

Ik wordt al 30 jaren elke morgen wakker van pijn aan de buikspieren. Pijn verdwijnt direct bij het opstaan en rondstappen.... Gewoon horizontaal slapen geeft al pijn na drie uren.
Als ik wat gelopen of gefietst heb is de pijn erger en ontwaak ik bijna iedere keer met migraine. Geen enkele dokter heeft mij al kunnen helpen omdat ze geen oorzaak vinden.

kees | email | 01-02-2011

kijk een op gsp behandeling..had een tennis arm ,,jaren ,nu weg,,,had pijn in mijn lies ,.ook weg..

Sjan Baas Buuron | email | 21-01-2011

probeer eens de psoas spier te rekken,iedere fysiotherapeut kent deze oefeningen en massageses sucses

Hema | 14-12-2010

Ook ik heb lang met vergelijkbare klachten gelopen. Uiteindelijk heeft een dynamische tape over mijn onderbuik veel geholpen en het laatste beetje pijn is weggegaan met een triggerpoint behandeling in mijn zij!.
Daarnaast moet ik buikspierversterkende oefeningen doen met een grote bal. Die hebben niets te maken met gewone sit-ups die zelfs schadelijk kunnen zijn als je ze verkeerd doet. Je moet vooral de transversus trainen met subtiele oefeningetjes. Een bezoek aan de fysiotherapeut (manueel therapeut) is hierbij onontbeerlijk. Ook ik dacht dat mijn buikspieren sterk waren, maar nu ze echt getrained zijn zie je pas het verschil in houding. Goede Pilatus oefenigen zijn ook aan te raden.

André Pieters | email | 02-12-2010

ik ben 64 jaar en heb bijn 6 maanden last van een vervelende liesblessure,mijn vrouw en ik fietsen veel,ik heb vandaag een echo gekregen in het ziekenhuis ,de echodeskundige heeft mij gezegd dat ik ontstekingen heb aan de aducctoren ,ik kan niet tegen ontstekingsremmers daar word ik helemaal ziek van ,ik moet op 16 december pas bij de internist wezen ,ik hoop dat hij een oplossing kan bieden want ik heb altijd pijn ,en hoop tegen volgende zomer weer goed te kunnen fietsen en lopen,ik wacht af en als ik nieuws heb laat ik het weten,vr.gr.André.

jilia | email | 26-10-2010

mijn man, 62 jaar altijd aan sport gedaan hardlopen, schaatsen skeeleren, rek en strek oefeningen, kortom zo'n beetje alles aan het lijf getraind heeft nu de zelfde klachten als hier genoemd. rotvervelend maar hoe komt hij er van af.

david | email | 18-07-2010

ik ben al 2 jaar aan het voetballen met pijn in m n lies en aan m n buikspieren!na veel dokter en kine bezoeken ,geen resultaat !nog evenveel pijn!
tijdens het sporten was het te doen maar erna ni echt...

ik had enorm veel last aan m n aductoren ,en ook m n schaambeen!
nu bleek het dat ik hele zwakke liezen heb,en mijn aductoren te kort zijn!
waardoor komt dat je last van je buikspieren krijgt!omdat zij teveel moeten opvangen!

heb vorige week dus een operatie moeten ondergaan waarbij ze de adductoren hebben doorprikt en een netje in m n buikspieren hebben gestoken..

ni voor te lachen maar hoop nu wel van de pijn af te zijn!

nadja | email | 23-06-2010

ik ben geen sporter.ik heb na mn bevalling last van mn onderrug,en dit trekt volgens mij door naar mn buik.maar sinds een paar maanden is die pijn zo erg in mn buik met momenten.echt mn schaambeen,maar op het einde vd dag lijkt het op buikpijn,straalt uit vlgs mij.de dokter zegt ook dat ik wat spastische darm heb,maar dat is deze pijn echt niet.nu zegt hij ook dat het de aanhecjting vd spieren met het schaambeen is.hiervoor moet ik buikspieroefefningen doen,maar deze mag ik niet zolang mn rug niet beter is.heb het ook tegen de fysio gezegd en die zei gewoon bizar.ook de gyn zegt dat dat het bekken nog is,maar ipv beter word het steeds erger.ik word er zot van.ik wil hier echt vanaf maar ze laten me maar lopen.heb al eens een nmr en botscan laten doen en daar was alleen een uitstulping van een tussenwervel op te zien,maar dit heb ik al 15 jaar.

nadja | email | 23-06-2010

ik ben geen sporter.ik heb na mn bevalling last van mn onderrug,en dit trekt volgens mij door naar mn buik.maar sinds een paar maanden is die pijn zo erg in mn buik met momenten.echt mn schaambeen,maar op het einde vd dag lijkt het op buikpijn,straalt uit vlgs mij.de dokter zegt ook dat ik wat spastische darm heb,maar dat is deze pijn echt niet.nu zegt hij ook dat het de aanhecjting vd spieren met het schaambeen is.hiervoor moet ik buikspieroefefningen doen,maar deze mag ik niet zolang mn rug niet beter is.heb het ook tegen de fysio gezegd en die zei gewoon bizar.ook de gyn zegt dat dat het bekken nog is,maar ipv beter word het steeds erger.ik word er zot van.ik wil hier echt vanaf maar ze laten me maar lopen.heb al eens een nmr en botscan laten doen en daar was alleen een uitstulping van een tussenwervel op te zien,maar dit heb ik al 15 jaar.

Mike | email | 03-06-2010

Allen, zelf heb ik sinds mijn 15j steken gekend in en rond de navel, alsof er werd getrokken aan de achterkant van de navel. steeds kreeg ik dit na een inspanning, bij zwaar werk en sport. Op mijn 21e ben ik dan geopereerd aan een navelbreuk.
Ik werd na 1maand genezen verklaard en mocht opnieuw zwemmen, fietsen, lopen etc.

Doch heb ik sindsdien te kampen met een een zeurende pijn ter hoogte van het schaambeen, dit bij het maken van steeds dezelfde bewegingen.. in z'n geheel valt deze pijn vrijwel mee maar is het ietwat moeilijk om bv. in en uit de wagen te stappen, of de kousen aan te trekken.

Eens ik de buikspieren nog meer belast, bv. bij een verbouwingswerk, zal ik na 15min rust alweer diezelfde steken voelen als voorheen de navelbreuk, wel op een geheel andere plaats, als ik dan nog eens de kleine kamer bezoek om te wateren, sta ik geheel bekrompen van de pijn.

ik heb reeds 9j onderzoeken laten gebeuren maar ik vrees dat dit voor het leven zal zijn, en eens de 30 gepasseerd komen de blokjaren, zo voel ik mij steeds minder goed in m'n vel uiteraard, want sporten is toch DE uitlaatklep.

Bert | email | 07-05-2010

@Jos laat zeker je bevindingen hier weten.
Ik moet volgende week ook nog maar eens een echo laten maken. Als hier weer niks uit blijkt, ga ik ook maar eens vragen voor een scan.
Die Movicol ken ik niet. Ik krijg maar dozen Spasmomen voorgeschreven, maar die helpen helemaal niet.
Ben als baby geopereerd geweest aan een liesbreuk. Maar dit is al meer dan 44 jaar geleden.
Biji mij is het eigenlijk begonnen maanden na het operatief verwijderen van een niersteentje. Wat nu al bijna 3 jaar geleden is. Weet niet of het één met het ander te maken heeft. Ik heb sindsdien ook geen last meer gehad van nierstenen. Maar wel dus van die pijnen in de onderbuik/schaamstreek. Ik ben ook altijd blijven trainen. Vandaar dat ik benieuwd ben naar dit onderwerp.
Soms is inderdaad de pijn ondraagelijk, lijkt wel op tandpijn. Maar ik verrek tot nu toe om pijnstillers te nemen. Misschien wordt dit wel een volgende stap. Eerst nog maar eens de artsen afwachten.

jos | email | 07-05-2010

Ik ken je verhaal helemaal.Ik loop met precies hetzelfde.
Ik ben gisteren nog bij de arts terug geweest om dat de pijn niet te houden is.
ook inderdaad bij lang zitten of staan en uitrekken van de buikspieren of kantelen van de bekken.
Hij kwam eerst inderdaad met het verhaal van de buikspieren trainen, maar die zijn optimaal getraind al.Toen het verhaal van de darmen, daar heb ik nu poeders voor gehad (movicol)en moet zeggen na 1 dag is de pijn al een stuk minder.
Ik heb vorige week een echo laten maken waar niks op te zien was.
nu moet ik een scan laten maken van mijn buik/liesstreek.
en dit alles na 2 liesbreuk operaties.
Als ik dit geweten had denk ik niet dat ik mij had laten opereren.
ik heb hierdoor ook vreselijk veel pijn aan mijn linkerbal.
Dus als er nog goede adviezen zijn wil ik dat graag horen.
Ik loop hier nu al 2 jaar mee na de liesbreuk operatie.

Bert | email | 07-05-2010

Dit is de eerste maal dat ik lees over dit onderwerp hier. Ik was bij mezelf altijd van mening dat het eerder te maken had met prostaat, blaas, darm,... Ook mijn arts is hier steeds op verder gegaan en denkt nu dat het een spastische darm is. Maar ik kan dit moeilijk geloven.
Ook heb ik dikwijls enorme pijn in de onderbuik ter hoogte van de schaamstreek. Zelfs bij lang zitten of staan. Of bij het uitrekken van de buik of het kantelen van de bekken. Voel steken in de bekken en zelfs tot in de onderrug.
Ik ben ook iemand die regelmatig krachttrainingen en buikspieroefeningen doe. Maar ook na hiermee een aantal dagen te zijn gestopt, bracht geen verbetering. Nu bij het lezen van dit onderwerp wil ik wel eens weten hoe je zeker kan zijn dat het wel met de buikspieren of ontsteking van het schaambeen te maken heeft? Welke onderzoeken kan je hier voor laten doen? Scan? Echo?,...
Wil gewoon eerst jullie meningen voordat ik dit eerst voorleg aan mijn arts, Kwestie van niets over het hoofd te zien.
Ik word er langzaamaan mismoedig van.
PS. Hoe zit het met de mensen die hier vroeger al gereageerd hebben; Zitten jullie er nog mee of zijn jullie er eindelijk vanaf?

ger | email | 26-04-2010

het is net als een tennisarm ,gewoon niet snel te genezen

Esther | email | 17-03-2010

Hallo, ik loop al 6 maanden met een rot blessure, Overbelasting en vocht bij mijn os pubis. Dat is er gekomen door overbelasting. Ik had een verharding van mijn spieren. Na 2 maanden fysio van dry needles wat niet hielp ben ik gestopt.Ik ben toen doorverwezen naar een manuel therapeut die mijn bekken heeft recht gezet, een shot gun noemen ze het. Het is meer het rechtzetten van het schaambeen begreep ik later. Daarna heb ik alleen maar meer last gekregen. Ik heb toen een botscan gekregen en bleek dat het vocht er links nog zat en nu ook rechts bij het schaambeen en een ontsteking erbij. Ik was geschokt van de uitslag want liep immers al 6 maanden. Kijk dus allemaal uit voor een mauel therapeut en fysio's. Anyway, ik kan nu amper nog wat doen. Heb de hele dag door last van onderrug, achter bij me kont, spieren, doorstralingen en pijn bij mijn schaambeen. Kan iemand mij vertellen wat ik moet doen en of het nu goed is om rust te nemen of toch in beweging te blijven?Mijn sportarts zei geen medicatie en geen operatie, maar het duurt allemaal zo lang en wordt alleen maar erger. Ik hoop dat iemand een goede tip kan geven,want mis het lopen zo!

stef nuyens | email | 23-02-2010

kzit al een 5 maand stil met het voetballen.. heb prikkelend,branderig en steken in mijn liesstreek.. heb al vanalles gedaan,spotdokter, mnr scan rug en bekken ,kinne .. ondertussen ook steunzolen en de eertse dagen was het beter.maar het kwam steeds trug.

weet er iemand een oplossing voor dees probleem of een specialist die mij kan helpen.. het begind mentaal ook zwaar door te wegen. wil trug kunne sjotte.

groeten stef

steven | 22-02-2010

seder enkele maanden hier ook mee verveeld,na een botscan is gebleken dat ik een onsteking heb op mijn pubis(schaambeen) ten gevolge van te sterk ontwikkelde aductoren(bilspieren)en te zwakke buikspieren,hierdoor gaat uw bekken kantelen en krijgt men een holle rug met als gevolg wrijven voorste delen van bekken thv schaambeen tegen elkaar met onsteking als gevolg. Ik mag in 3 maand niets van sport uitoefenen .

franky | email | 03-02-2010

heb me 6 jaar geleden ook laten opereren =netjes plaatsen. Maar ik heb er nu terug last van. Ben marathonloper. Allerlei onderzoeken laten doen in het UZ Gent. Er zou een bump op mijn rechterdijbeenkop zitten, ik moet nu allerlei oefeningen doen om meer beweeglijkheid te hebben in de heup. Nu zijn we 6 weken verder en nog geen verbetering.

Niek | 12-01-2010

Hallo,

Ik heb ook al een jaar last van de aanhechting van mijn buikspieren aan mijn schaambeen. Ik heb alles al geprobeerd (Fysiotherapie, injecties, ontstekingsremmers). Tot nu toe heeft niks geholpen. Ik heb nog steeds een zeurende pijn als ik langdurig zit of sta. Sporten wil al helemaal niet meer. Nu ben ik benieuwd of iemand een oplossing weet, want ik wil graag weer kunnen sporten. Ik kijk uit naar een reactie van iemand.

Met vriendelijke groet,

Niek

stefan | email | 10-12-2009

hallo.ik ken dit,ik heb pillen gekregen ervoor om het te versnellen (genezen) arthrotec.ik had net het gevoel of ik een liesbreuk had,verrekt met sporten,

Stefan | email | 10-12-2009

Hey, ik heb precies hetzelfde. Vooral last van mijn schaambeen en ook bij mij geldt dat ik best kan lopen omdat de spieren op een gegeven wel warm zijn.

Vandaag bij sportarts geweest. Advies: eerst naar de fysio. Treed na een paar weken geen verbetering op, dan een injectie (steroide/verdoving) nemen. Dit zou het moeten verhelpen. De aanhechting krijgt dat een zet in de goede richting om sterker te worden. Ook ik heb geen slappe buikspieren, want ik fitness regelmatig, ik heb een slank postuur en ben nog jong en goed getraind.

bert | email | 23-08-2009

jah, een vaak voorkomende blessure dat is zeker!
het heeft allemaal te maken met de quadriceps(spieren bovenaan in je bil)! als je je buik spieren traint maar je quadriceps niet dan worden je buikspieren te sterk en zullen die met gevolg aan je quadriceps trekken, hieruit volgt dat je quadriceps kan scheuren!

je kan ook het tegenovergestlede meemaken dat je je quadriceps te véél traint en je buikspieren net niet. daardoor zullen je quadriceps te véél aan je buikspieren trekken met last of buikspier scheur als gevolg!!

wees dus voorzichtig bij het trainen van je spieren

arjan | email | 03-08-2009

heb ook al maanden last van de schaambeen spier aanhechting.
begon eerst in de lies, was geen liesbreukje, na aantal weken begonnen de spieren van het schaambeen aanhechting
volgens de dokter gewoon een spieren kwestie. maar als ik lees wat jullie schrijven, ga ik ook maar eens weer terug, of ff een kinesist bezoek. bedankt voor de info!!

hoop dat het snel beter wordt

sandy | email | 23-04-2009

hallo
ik heb dus net hetzelfde als jullie.
Ben nu 18 weken zwanger en HAD sinds korte tijd ook last van pijn ter hoogte van lies en net als marije had ik ook verschrikkelijk pijn als ik lang stilzat of rechtstond.
Ben al hele tijd bij kinesist en die had me verteld dat het logisch omdat je uw spieren bij het zitten ontspant waardoor deze opnieuw moeten herbewegen.
Na lang staan zijn ze gespannen waardoor dit ook pijn doet.
Echter heb er een week last van gehad, mijn kinésist heeft mijn voeten ingetaped om de druk te verlichten vanuit mijn bekken waardoor ik gedwongen wordt om op een bepaalde manier te stappen, waardoor die ontsteking dus ontlast wordt en vanzelf geneest, zonder die pijnlijke operatie die vermeld wordt... er zijn er echter weinigen die dit weten.. heb het ook nog niet opgezocht, maar ik heb sinds ik die plakkers gekregen heb veel minder last van mijn buikspieren.

Marije Eleveld | email | 07-12-2008

Ik heb inmiddels ook zo'n 4 weken last van steken in lies en schaamstreek. Dokter dacht eerst liesbreuk. Echo heeft uitgewezen dat dat het niet is. Het rare is dat ik er juist last van heb als ik lang zit of sta. Niet als ik beweeg en ook niet vlak erna. Gisteren na 2 weken maar weer eens half uur hardgelopen en vandaag voel ik het wel meer.
Vandaag ook gemerkt dat ik met oefening van schuine buikspieren de pijn het meest voel. Denk dus wel dat het daar mee te maken heeft.
Wacht nog even af en dan maar weer naar de huisarts. Op internet las ik al dat dit een hardnekkige kwaal is en jullie bevestigen dit......
Balen want ik word echt gek als ik niet kan lopen.

Bruno | email | 03-12-2008

Ik ben een tijd geleden naar de kinesist geweest met mijn klacht en volgens hem was het het volgende:

Overbelasting van een spier die de buik met het bovenbeen verbindt (en die je dus gebruikt om je been op te heffen).

Volgens hem had het mee te maken met te weinig kracht in de bilspieren.

Oplossing;

anders wandelen, meer veren op de benen

bilspieren trainen, oa door flutter kick (crawl beenbeweging) te doen, zowel op land als in het zwembad.

de bilspieren na deze oefeningen stretchen

de onderrug flexibel houden door plat op de rug te liggen en dan benen in een hoek van 90 graden afwisselend naar links en rechts te brengen.

Ik heb de indruk dat dit helpt, maar het kan ook te maken hebben met het feit dat ik al maanden niet meer gesprint heb.

Misschien dat iemand hier iets mee is...

Jos | email | 04-10-2008

Loop ook al een jaar met aanhechtings-klachten. Nu ben ik 6 weken geleden geopereerd aan een dubbele liesbreuk.
Het gaat wel iets beter maar ik hou spanning op mijn buikspieren en met name de schuine buikspieren aan de zijkant die ook aanhechten op het schaambeen.
Na uitgebreid zoeken op internet kwam ik uit op een rapport van een aantal belgische artsen die deze kwaal toch kunnen verhelpen. Het komt er feitelijk op neer dat er een disbalans is ontstaan in de bekken regio. Dit kan vanuit de adductoren komen danwel vanuit de buikspieren. Daardoor staat er altijd spanning op je buik danwel liesspieren met een ontsteking aan het schaambeen als gevolg. Met het insnijden en daardoor verlengen van deze spieren gaat de spanning eraf. Uiteraard kost je dit wel een maand of 4 voordat je weer helemaal weer op niveau kan sporten.
Zelf ga ik het de komende weken even aankijken hoe mijn ontwikkeling na mijn liesbreukoperatie gaat en anders ga ik naar Belgie. Heb al contact gehad met mijn ziektekosten verzekering en CZ vergoed in dit geval alles.
De link naar het betreffende stuk is: www.actaorthopaedicabelgica.be/acta/download/2003-1/07-vd%20donckt-verhelst.pdf

Loeki | email | 08-09-2008

Heeft dit ook een officiële naam? Ik loop ook hard, maar liep deze 'blessure' op tijdens mijn zwangerschap, in combinatie met hypertonie aan mijn buikspieren. Iedereen kan wel begrijpen dat rust in deze situatie niet echt lukt. Ik heb echt van alles geprobeerd, maar ook nu 2 jaar na de bevalling blijven mijn pezen gevoelig.

Dirk-Jan | email | 23-07-2008

Heel herkenbaar.

ben sinds februari al hiermee aan het sukkelen.na vele controle's bleek dus dat ik een liesbreuk had.Na weken herstel weer licht aan het lopen .Kreeg weer precies dezelfde klachten.weer terug naar de chirurg.De wond weer geopend bleek weer een breuk te zitten deze gehecht.
Na twee weken rust mocht ik weer lopen.Na 2 kilometer kreeg ik weer dezelfde klachten.
Zeurende steken in de buik net of ze er met een mes in steken wordt er gek van .weet nou nog niet wat het is want deze klachten had ik ook voor de liesbreuk operatie's.
Wie heeft advies voor mij wordt er stapel gek van.ben een echte voetbal fanaat en ben pas 42

Jos | email | 07-07-2008

Hallo allemaal.

Ook ik loop al een behoorlijke tijd te sukkelen met een onsteking van de aanhechtingen van mijn buikspieren aan het schaambeen.

Nu was ik nieuwsgierig geworden naar het verhaal van Jeffrey die het heeft over een operatie.

Kan iemand mij hier meer info over geven.

alvast bedankt

Wendy | email | 18-04-2008

Heb denk ik last van zelfde probleem. Ben zes weken geleden begonnen met Start to Rum. Vroeger veel gelopen en gevoetbald, maar laatste jaren andere sporten gedaan (minder belastend). Ben dus via dit StR programma rustig aan begonnen met goede begeleiding. Na de 3e training had ik erge last in m'n onderbuik, dacht aan héééle lage spierpijn (in de breedte). Maar omdat ik wel een beetje verstand heb van het menselijk lichaam, twijfelde ik of daar wel op die manier een spier liep. Uiteindelijk op deze site terecht gekomen en waarschijnlijk heb ik dus hetzelfde. Afgelopen weken wel (rustig) doorgelopen en dat ging wel redelijk, vooral als ik eenmaal goed warm ben. De pijn is wel veranderd en voelt nu meer in het bekken. Daar ga ik me nu toch wel wat zorgen om maken. Na iedere training (hoe truttig die ook was) kan ik echt niet normaal lopen, waggel ik meer. Ga volgende week toch maar even langs de huisarts..

emre | email | 08-04-2008

ik zit op boksen . en k heb last van mijn schaambeen.dokter zei dat het over 2-3 weken over zou gaan.

Bruno | email | 23-03-2008

Ik zit met hetzelfde probleem, waarschijnlijk m'n buikspieren overtrained gecombineerd met sprinttrainingen.

Meteen daarna 4 weken niet gelopen, en de acute pijn was wel weg, maar het blijft hinderen.

Lopen gaat wel en vanaf ik opgewarmd ben voel ik het niet echt meer, maar na de training en de dag erna heb ik er wel last van; zeurderige pijn etc.

Iemand nog oplossingen? Warmte, koude? Updates over jouw situatie?

Kim | email | 13-02-2008

Ik heb al 6 maanden last van een onsteking aan de adductoren...
Heb 5 maanden gerust , fysio gedaan en nu ben ik weer begonnen met voetballen(training!) en nog steeds komt dat stekende gevoel weer!
Het is echt een rotgevoel!
is operen misschien de beste oplossing?

Maarten | email | 31-01-2008

Ik heb sinds het begin van dit voetbalseizoen ook last van lies/heup/bekken. Hier een tijdje mee doorgelopen en uiteindelijk toch maar naar de fysiotherapeut gegaan. (op de voetbalclub)
Conclusie --> scheve bekken, sindsdien elke keer mijn bekken recht laten zetten met wisselend resultaat.
Na de winterstop kreeg ik steeds meer last van mijn linkerlies/heup/bekken en mjin onderbuik begon ook pijn te doen.
Op dit moment maar even rust genomen en elke dag mijn buikspieren aan het trainen, nu maar hopen dat het weer overgaat want anders zit het seizoen er voor mij op ben ik bang.

Fred | email | 23-12-2007

Eerste pijntjes sinds februari 2007. Door andere blessure 'n 4-tal maanden niet kunnen sporten (lopen). In augustus weer rustig het lopen opgepakt. Helaas heeft de rust niet geholpen. Ben natuurlijk bij Fysio en huisarts geweest. Verschil van mening: liesbreuk of niet. Ben ook bij orthomaueel arts geweest: kleine correctie bekken/schaambeen uitgevoert. Maar helaas, tot op heden geen verbetering. Tijdens en m.n. na het lopen pijn.
Wat nu?

Ted van der linden | email | 30-09-2007

heb al een half jaar last van gevoeligheid van de spieren van de heup naar het schaambeen,het is altijd aanwezig,ben helemaal onderzocht,ook niets aan de hand.doe regelmatig tennissen,en lopen op een loopband.als ik beweeg heb ik minder last wat is de oplossing,ik weet het niet meer,heb nog geen scan gehad,kunnen ze dan zien wat er aan de hand is

frederik | email | 25-09-2007

Al 6 maanden last van deze blessure.... pijn aan de aanhechting van de buikspieren. Momenteel bezig met het krijgen van inspuitingen in de spier.( het product traumeel)
Voorlopig nog geen beterschap, vrees het ergste ... zal voor de bovengenoemde operatie moeten gaan.

Wieko | 21-05-2007

Heb door combinatie harlopen (tot 16,1 km) en voetballen blessure in de onderbuik opgelopen. Doiet metname zeer bij het opvangen van hoge ballen en het aanzetten. Heb gevoel dat mijn lichaam in de huidige samenstelling niet berekend is op langere afstanden harlopen. Ben 40 jaar, heb sterke benen en heb een goede conditie. Toch loop je op tegen een buikspier blessure. Het korte werk van het voetballen en lange werk van hardlopen komt bij een dergelijke leeftijd denk ik niet meer goed samen.

Rob | email | 03-05-2007

Ik heb er ook heel veel last van sinds een maand ofzo.
Nu het seizoen gedaan is kan ik de buikspieren wat laten rusten.
Maar is het de bedoeling dat ik ze nu laat rusten dan wel ze te verstevigen?

Stephan | 28-03-2007

Sinds mei 2006 last van zeurende spierpijn in de buik. Therapie en MRI scan gehad. Niets geholpen en niets kunnen vinden. "Pijn" speelt op na hevige sportieve inspanning. Na zo'n 2 kilometer hardlopen of zo'n 30 minuten veldvoetbal.In de meeste gevallen verdwijnt het meteen wanneer ik stop met de inspanning. Ook rust , zo'n 2 maanden, hielp trouwens niet. Kan het moeilijk accepteren, maar weet voorlopig even niet wat er aan te doen is.

Marco | email | 27-02-2007

Ik heb ook de zelfde klachten. In november al bij huisarts geweest, daarna sportarts zei dat os pubis geirriteerd was en daardoor de andere spieren overbelast waren. Als de pijn over was zou ik buikspier versterkende oefeningen moeten doen. Nu ben ik bij de fysio, maar bij de simpelste oefening komen de klachten weer terug.
Mijn vraag is hoe kom ik aan een MRI scan?

Robert | 19-01-2007

Ik denk dat ik hier ook last van heb een maand of 3. Ik heb het gekregen door het voetballen tijdens een wedstrijd waar ik een paar keer de man met de hamer was tegen gekomen. Er zit nu een verdikking aan 1 kant van mijn lies. Ik kan er opzich wel mee voetballen maar heb de dag erna wel last.

Jeffrey | email | 12-01-2007

Er zijn 3 redenen waarom men last krijgt van de aanhechtingen van de buikspieren:
1. te weinig basisconditie waardoor men te veel inspanningen moet leveren wat het lichaam overbelast
2. slecht onderhouden buikspieren, dus moet regelmatig getraind worden
3.slechte (loop)houding, te zware bovenbenen waardoor buikspieren en aanhechtingen ze moeilijk kunnen opvangen

GOUDEN TIP !!!!!!!!
LUISTER naar uw lichaam en neem voldoende RUST

Wie deze aandoening heeft is de kans op genezing 50 %, en dan bestaat nog de kans dat het terugkomt.

BESTE OPLOSSING

Een operatie waar men een soort net rond uw buiKpieren gaat aanleggen voor meer steun aan de buikspieren te geven.
Nadien nooit meer last aan de buikspieren.

revalidatie

4 maanden

Ann | 18-11-2006

Misschien dit artikeltje eens lezen (loperslies):
http://www.prorun.nl/index.aspx?FilterId=1048&ChapterId=2742&ContentId=21169

jeroen | email | 17-11-2006

nu ik dit lees ben ik wel een beetje opgelucht,heb ook last van me buikspieren,dacht ook aan liesbreuk,of iets met je darmen of zo? echt af en toe van die zeurendepijn in je onderbuik,lies en been idd

Andre | email | 14-05-2006

ik had buikspierklachten in combinatie met liespijn en uitstraling aan binnenzijde bovenbeen. Huisarts dacht liesbreuk, Sportarts idem dito, maar na onderzoek speciaist bleek dit niet zo. Uiteindelijk consult bij orthopeed en na MRI bleek ik een schaambeenontsteking te hebben. Half jaar later lijkt nu alles onder controle.

Nico Vonk | email | 07-05-2006

Ook ik heb hier al een week of drie last van. Ik dacht eerst aan een liesbreuk, de symptonen lijken hier op maar de huiarts zei dat de aanhechting van de buikspieren ontstoken waren. Ik loop 3x per week gemiddeld 40 km per week. Lichte duurloop gaat wel maar aanzetten en heuveltraining zijn uit den boze. Ik neem nu maar een wek rust. Heeft de rust jou geholpen Frans, want ik wordt het een beetje zat.

Nico | email | 07-05-2006

ook ik heb sinds een week of 3 hier last van. Loop 2 a 3x per week gemiddeld 13 km en spontaan kreeg ik last van wat achteraf bleek de aanhechting van mijn buikspieren. Ik dacht eerst aan een liesbreuk omdat de symptonen er op lijken. Lopen gaat wel maar is niet prettig met name aanzetten (tempo 3) en heuveltraining is uit den boze. Ik heb me voorgenomen om nu maar een week niets te doen. Heeft de rust geholpen Frans? want ik wordt er ook niet echt vrolijk van.

Frans | email | 05-04-2006

Vandaag bij de dokter geweest. Waarschijnlijk ontsteking buikspieren.
Weekje rusthouden en de buikspieren wat ontzien. Hopelijk helpt het ook want ik wordt er niet echt vrolijk van. Het zeurt gewoon de hele dag, dus vandaag ook maar een ibuprofen genomen.

Joep | email | 02-04-2006

fricties, koelen rekken en ... buikspieren(+/- 3000-5000 situps per week).
ik heb zelf veel adductor werk gedaan op een machine, licht gewicht +/-40-50 kg en veel herhaligen 3x30 ofzo.(3x p.w)
wel veel spierpijn in het begin, maar ik was binne 3 weken an de klachten af.
en wat minder gaan lopen,

Tieme | 01-04-2006

hmm, herkenbaar; heb het ook gehad;is gelukkig vazelf weggetrokken. had zelfs de dag na het lopen nog last van de onderbuik

Geef hier een reactie

tekst

naam

e-mail

Dit veld s.v.p. leeg laten


Gaaf shirt voor een marathonloper
Gaaf shirt voor een marathonloper

<b>Laat de liefde niet aan toeval over</b>
Laat de liefde niet aan toeval over