hit counter

Web Analytics Made Easy -
StatCounter

sneller kunnen lopen op loopband

Vicky | 05-05-2006

Sinds januari ben ik begonnen met lopen, 3x per week. Het lukt me nu om 10 km te lopen en wat mij betreft is dit voorlopig mijn maximum.
Ik loop bijna altijd op de loopband thuis, met een tempo van 7,5 km/u. Ik doe dus over die 10 km 80 minuten. De bedoeling is nu om te gaan trainen op snelheid (kortere training doe ik op 8km/u).
Zou het voldoende zijn om gewoon iedere week/2 weken het tempo op de loopband hoger te zetten. Dus 7,6-7,7 enz, enz? Of is het echt nodig om intervaltrainingen te doen? Volgens sommigen hier op de site zou dat pas kunnen na meer dan 1 jaar loopervaring.
Wie kan mij iets zinnigs vertellen om versnellen van het basistempo?

De laatste reactie staat bovenaan. Er zijn 7 reacties op dit onderwerp.

Jacky | email | 14-03-2017

Langzaam opbouwen maar wel elke dag iets meer

Zucht | 06-06-2011

Zullen ze wel doen ja 5 jaar nadat het topic is gestart...

Loopband | email | 06-06-2011

Kijk hier even: Staan wat ervaringen op met Loopbanden...
www.start-to-run.be/forum/vragen-f9/lopen-op-een-loopband-t180.html

Evelyn | 31-05-2008

Om je snelheid te verhogen, moet je het punt van verzuring hoger gaan leggen. De enige manier om dat te doen, is dit punt te benaderen tijdens je training.
Tijdens een lange duurloop bereik je dit punt bij lange na niet. Je kunt dit nl. slechts even volhouden.
Dus je moet wel gaan intervallen.
Doe dit een keer per week, gewoon even warmlopen op een laag tempo, dan bijvoorbeeld 10 x 1 minuut op een tempo dat je niet langer dan 1 minuut kunt volhouden. Je moet zelf uitproberen welk tempo dat voor jou is.
Pauze steeds 1 of 2 minuten, wat voor jou het prettigste is. In deze pauze wandel je of je dribbelt een beetje ( ik vind dribbelen fijner, want dan kom je hierna weer gemakkelijker op gang).
Ook niet vergeten weer uit te lopen minimaal 5 minuten.

Arno | 31-05-2008

Wat mij geholpen heeft om mijn snelheid te verhogen was:

Na een tijd liep ik 40 minuten. Volgens een schema.
10 m a 9 km/u
10 m a 9,5
20 m a 10 , dan nog uitlopen.

Daardoor liep ik in 40 min een bepaalde afstand. Van hieruit ben ik mijn schema wat op gaan voeren. De keer daarop liep ik dan:

8 m a 9 km/u
10 m a 9,5
20 m a 10
2 m a 10,5 , dan nog uitlopen

Daarna kun je kiezen voor 6 min op de laagste en dan weer 2 min extra erbij op de hoogste. Etc, zo schaafde ik elke keer aan mijn schema. Als ik een keer minder fit deed ik het rustig aan. Als ik me een keer fitter voelde probeerde ik de eindspurt wat eerder in te zetten. Geen idee of dit wetenschappelijk verantwoord is maar het heeft mij goed op weg geholpen. Het werkte bij mij ook motiverend, omdat ik, ook al was het met kleine stapjes regelmatig mijn "persoonlijk record" verbeterde.

Ik wilde na verloop van tijd wat langere afstanden lopen. Dan verlaagde ik weer de basis snelheid en liep ik bijvoorbeeld een kilometer verder. Als je dan een tijd hebt neergezet kun je deze daarna weer wat scherper zetten door te schaven aan je schema.

Goede methode?: geen idee, ik heb het gevoel dat het bij mij werkte.

layla | email | 30-05-2008

loopband

coach | 05-05-2006

Ik zou die lange training voorlopig niet sneller doen. Zie het maar als je lange duurloop, die moet gewoon langzaam. Gebruik de andere 2 trainingen om wat meer snelheid te trainen. De korte training in 8 km/h kun je steeds iets sneller proberen te doen en de derde training kun je in blokken verdelen: bijvoorbeeld eerst 5 minuten in 7km/h, dan 5' in 9 km/h, dan weer 7 km/h, enz. Maak het niet te lang en zorg dat het niet te zwaar aanvoelt.

Geef hier een reactie

tekst

naam

e-mail

Dit veld s.v.p. leeg laten

<b>We maken er maar het beste van...</b>
We maken er maar het beste van...

<b>Laat de liefde niet aan toeval over</b>
Laat de liefde niet aan toeval over