hit counter

Web Analytics Made Easy -
StatCounter

Ervaringen forse zweepslag

Matthé | email | 13-05-2006

Ik heb begin maart een vrij zware zweepslag gehad onder in mijn rechter kuit.
Nu 8 weken later ben ik er nog steeds niet vanaf.
Ik heb nog steeds last van stijfheid en mijn kuitspier maakt nog steeds vocht aan zodat mijn onderbeen behoorlijk dik wordt als ik hem een tijdje belast.
Ook heb ik nog weinig kracht in mijn kuitspier.
Het herstel gaat dus uiterst langzaam.
Wel ben ik elke dag nu 4 km aan het wandelen en dat gaat vrij redelijk al ben ik behoorlijk moe al ik weer terug ben.
Normaal gesproken liep ik zo'n 2 á 3 keer in de week 10 á 15 km en had ik al een behoorlijke conditie opgebouwd de laatste jaren.
Wel heb ik afgelopen winter weinig gelopen (heb een hekel aan de kou) en dat is waarschijnlijk de oorzaak geweest dat ik het heb opgelopen tijdens de zaalvoetbal.
Nu ben ik bang dat ik straks als ik weer kan hardlopen ik weer helemaal opnieuw kan gaan beginnen.
Wie heeft er ook een forse zweepslag gehad wil zijn ervaringen daarover kwijt?
Hoelang ben jij bezig geweest met het herstel?

De laatste reactie staat bovenaan. Er zijn 91 reacties op dit onderwerp.

| 08-02-2020

Wijsheid is overigens om hiermee direct naar een arts te gaan, zo snel mogelijk!

| 08-02-2020

Brouwer, weet je wel zeker dat je een zweepslag hebt. Als ik je beschrijving lees lijkt het meer op gescheurde enkelbanden. Omdat jij denkt dat het een zweepslag is sluit ik een achillespeesblessure ook niet uit.

Marc Brouwer | email | 06-02-2020

10 dagen geleden zweepslag opgelopen. Ik lees overal dat de meeste pijn en lichte belastbaarheid na 3 dagen is. Ik maak me zorgen. Ik kan s morgens niet belasten en pijn blijft.voet en enkel zijn dik. Wellicht geforceerd de eerste dagen want toen kon ik nog redelijk lopen. Leek erop dat bewegen juist goed was, want pijn werd minder na beweging. Dinsdag was het gebeurd. t/m zaterdag nog redelijk kunnen bewegen. Daarna was het over en is de pijn te heftig om te belasten. Voet ook dik. Ik durf nu niet meer goed. Eerst maar paar dagen volledige rust en dan verder kijken. Wie heeft ervaring? Is het in dit stadium beter om te bewegen of volledige rust te nemen? Na 3 uur zitten kan ik niets meer. Wanneer ik door de pijn heen loop gaat het beter... Wat is wijsheid in deze?

| 07-01-2019

Van een forse zweepslag kun je jaren later nog last hebben, ik denk omdat het littekenweefsel slechter doorbloed is, kan verkleven en stug is. Je kunt dan tijdens hardlopen pijnscheuten krijgen die lijken op de pijn bij een zweepslag.
Bovenstaande hoeft niet zo uit te pakken, maar het kan.

Marjolein, ik weet niet hoe het bij jou gaat herstellen. Je bent bij zo'n blessure wel gauw drie maanden verder voordat je weer goed op gang komt.

Marjolein | 30-11-2018

(aangezien het aantal woorden beperkt bleek per post, hierbij het laatste stukje deel 3) Ik lees bovenstaand over speciale kousen, calfraises, revalidatie arts, sportarts. Zijn die anders dan een fysiotherapeut? en het zou zo fijn zijn als een paar "ex- zweepslag" patiënten nog het herstel proces willen beschrijven. Wanneer kan je bij een flinke scheur b.v. weer auto rijden? Kan je later gewoon weer berg wandeltochten maken (zonder in the middle of nowhere te stranden ;-) Hartelijk dank bij voorbaat voor een terug koppeling van ieders herstel proces!

Marjolein | 30-11-2018

De koude zal daarbij ook niet bevorderlijk zijn. De fysio vond de kuit nog te kwetsbaar om mee te gaan werken, de huisarts zei juist: blijf in beweging want die kuitspier is een soort pomp om de circulatie te regelen en die ligt nu stil. Vandaar die koude 'poot'. Voor de zekerheid heeft zij verwezen naar vaatchirurg in zkh om bep. dingen uit te sluiten. Hoe is het bij jou afgelopen? Is die nare kramp 's morgens over? Ik ben voor de 3e keer bij fysio geweest, hij heeft alleen gepraat met me over langdurige stress, te lang teveel cortisol in je bloed en negatief effect op immuunsysteem. Ongetwijfeld een belangrijk aspect, aangezien er nogal wat speelt en ik deze zweepslag zie als duidelijk signaal van het lijf. Toch wil ik/ iedereen natuurlijk zo goed mogelijk herstellen om in de toekomst weer gezond te kunnen functioneren.

Marjolein | 30-11-2018

Beste Chris, (14-10-'18) Ik heb 14 dagen geleden een zweepslag bij tennis opgelopen. Ook herstel naar mijn idee té traag, vandaar op dit forum terecht gekomen. Zie dat jij ook na het slapen die kramp voelt, als ik opsta voelt het inderdaad of binnenin de boel weer stuk trekt..... Ik ben op de eerste dag getaped door de fysio, maar dat is op de derde dag verwijderd in overleg met de huisarts omdat mijn onderbeen en voet eng koud gingen aanvoelen. Fysio heeft toen (de niet pijnlijke delen) héél flink gemasseerd om doorbloeding op gang te helpen. weinig effect helaas. Las hier dat een dame dit ook heeft gehad, zó koud. (helaas heeft zij niet geschreven hoe ze hersteld is) Een week later weer bij h.a. geweest i.v.m. koud blijven bij staan/ zitten en nu gisteren door Arbo arts gebeld hoe het er mee staat. Tja, staand beroep, dus werken/ auto rijden is helaas nog geen optie :-( Ik scharrel in huis rond, wasje, stofzuigen, kort stukje lopen met onze hond en focus op het voorzichtig 'afwikkelen' van de voet. (voor zover dat lukt) Nu is die kuit snel dik en nog blauw.

| 18-10-2018

Inderdaad een beste zweepslag. Die gevoeligheid is normaal, er zit een scheur in het spierweefsel. Het moet zich herstellen. Dat krampgevoel komt denk ik doordat je het aangedane gedeelte niet of nauwelijks kunt aanspannen.
Dat je nu nog minder kunt dan eerst zie ik als een goed teken, dat je lichaam alles inzet op herstel. Die gevoeligheid zie ik om dezelfde reden als goed.
Overigens kun je op latere leeftijd last krijgen van het littekenweefsel in de kuit. Ik raad je aan om na je herstel calfraises te doen. Niet op een fitnessapparaat maar op een verhoging die veilig is. Calfraises kunnen een kuit heel soepel houden.

Overigens, heb je die vragen niet gesteld aan de fysio?

Chris | 14-10-2018

Ik lees hier heel veel verschillende verhalen. Helaas twee weken geleden ook zweepslag. Nu nog steeds een hele grote bloeduitstorting. Zelfs wanneer ik mijn kuit op een zacht dekbed leg is het gevoelig. Is dit stijfheid van de spieren? Fysio gaf aan dat dit een beste zweepslag is. Kon in het begin nog enigzins schuin op de Voorteen staan. Nu niet meer. Is ook wel een beetje de angst om om het been te gaan staan. Bloeduitstorting wordt iets minder. Maar na slapen als ik dan op wil staan lijkt wel een soort kramp in de kuit. Zal dit komen dat je dan stil hebt gelegen en dan alles weer gaat stromen. En hoop ook niet op een trombosebeen

| 03-05-2017

Dat soort kramp kan inderdaad een (lichte)spierscheuring veroorzaken

Henriette | 03-05-2017

Wakker geworden met kramp in de kuit, dacht ik! Bleek later zweepslag te zijn geweest. Veel pijn. Komt dit vaker voor dat je in bed al slapende een zweepslag kunt oplopen?

Sander kaandorp | 18-12-2016

Dat er geen duidelijke oorzaak is is helaas voor mij de teleurstellende conclusie. Zelf met zaalvoetbal zweepslag in de kuit gehad, enige dat ik nog weet is ik die avond eigenlijk niet veel zin had. Rituelen die ik altijd volg, warm lopen en strekken, gewoon gedaan. Zweepslag was er ineens na 10 minuten. Echt pijn niet gehad. De zaal had een vrij harde vloer. Eerst week kon ik niet staan. Week 2 fysio geweest, kon toen nog niets doen omdat kuit nog ontstekingsfase was. Pas na 3 weken eerste massages om dikke en stramme plekken los te maken. Dat is elke 10 dagen herhaald. Na 2 maanden wandelen s avonds en na 3 maanden 1e keer zeer rustig voebaltraining en licht joggen, korte intervallen. Op dat punt ben ik nu. is echt wel spannend om weer te gaan belasten vanwege angst op terugval. Fysio raad ik aan, harde plekken gaan niet vanzelf uit je kuit. Voldoende vocht geloof ik ook in. Je eigen gevoel volgen,ik zou en moest gaan lopen maar dat ging eerste weken echt niet. Tenslotte positieve ervaring gehoord over het eenmalig een periode intensief rekken van spieren, dit zou voor lange tijd profijt hebben. Sterkte allen, het is echt balen. Met name door de onduidelijkheid en onzekerheid.

jan | 24-11-2013

na een lange knieblessure, van 1 jaar, ben ik weer wat aan het trainen, gisteren was ik bijna thuis en ineens schoot het in mijn kuit en kon niet verder hardlopen en ben naar huis gewandeld. Vandaag voel ik de kuit tijdens wandelen maar is niet dik of blauw, ook kan ik geen duidelijke pijnlijke drukplek ontdekken. Is dit een spierscheuring of verzuring. Wat is slim koelen of met een warmte gel behandelen. Wie weet raad.

willem Meijer | email | 26-10-2013

Na een onderbreking van 20 jaar [drukke baan] ben ik vorig jaar weer begonnen met hardlopen. Al na een paar keer werd ik geveld door een zweepslag! Eenmaal genezen weer geprobeerd: weer zweepslag.Nu loop ik alweer een tijdje en doe als volgt: 10 minuten warm lopen en dan zee uitgebreid rekken met name de kuiten heel intensief. Tot opheden geen last meer gehad. Mijn vraag: zijn er onder de briefschrijvers lopers die aan wedstrijden deelnemen? Bij de huidige wedstrijden sta je tussen hele volksoplopen en warming up is niet meer te doen! Ook kun je na 5 km niet zomaar stoppen voor je oefeningen. In het verleden had ik wel eens een opwarm vloeistof voor de spieren maar dat verkopen ze nergens meer. Graag reactie....

Kaat | 18-05-2012

trapte in een kuil, zweepslag in mijn rechterbovenbeen, ik ving mezelf op met linker been en ook daar scheurde mijn spier in mijn bovenbeen en ik ging tegen de vlakte.
Wie heeft dit ooit meegemaakt?

Kaat | 18-05-2012

trapte in een kuil, zweepslag in mijn rechterbovenbeen, ik ving mezelf op met linker been en ook daar scheurde mijn spier in mijn bovenbeen en ik ging tegen de vlakte.
Wie heeft dit ooit meegemaakt?

sam | 27-07-2011

ik had het eerst op mijn werk het begon in de avond ik zit in de verzorging en dacht ach het gaat wel over mischien ben ik gewoon moe (ik kan niet stil zitten) maar hoe later het werd hoe erger daarna ging de pijn weer weg ik had 3 dagen vrij maar voelde wel aldoor kramp vandaag ging ik naar mijn werk en moest een overwachte beweging maken egt foute boel ik gilde het uit van de pijn ik kon niet op mijn voet staan en ook niet meer op mijn tenen zo eigenwijs dat ik was ben ik toch met de auto terug gereden naar huis zo,n 30 kil ik dacht egt dat ik dood ging zo zeer deed het gelijk naar de dokter geweest en het bleek een zweepslag ik moet egt rusten en heb krukken gehaald daar zit ik dan en ik wil zo graag weer opstaan maar het doet zo zeer

maaike | email | 19-07-2011

ik zit inmiddels 2.5 weken thuis met een zweepslag die een trombosebeen is geworden. herstel gaat dus langzaam omdat er complicaties bij zijn gekomen. wil heel graag weer aan het werk, maar zal toch eerst van de pijn af moeten komen. ik vind het heel moeilijk om de grens tussen rust en beweging te vinden en merk dat ik af en toe toch weer te veel doe. ik heb geen therapeut, maar sta wel onder controle van de trombosedienst.

Lucie | email | 12-04-2011

Even een foutje corrigeren.
Ik heb bij mijn vorige mailtje 30 okt. 2011 staan, maar dat moet 30 okt. 2010 zijn.

Lucie | email | 12-04-2011

Lucie
Ik rende vorig jaar 30 okt.2011 tegen een heuveltje op. Kreeg ik een zweepslag. De eerste week heb ik een beetje rustig aan gedaan, daarna ben ik weer van alles gaan doen, waardoor het weer helemaal mis was.
Ik gooide tijdens het lopen mijn voet op zij (kon ik beter lopen), waardoor ik deze ook nog eens een keer ben ga belasten. Ik heb tot begin maart therapie gehad. Ik kan wel weer gewoon lopen( nog geen hele afstanden), want dan krijg ik wel weer pijn.
En een raar gevoel in de kuit, alsof ie dik en stijf is. En natuurlijk na 4 maanden niks doen, was mijn conditie 0 komma 0.
Ik ben nog steeds aan het op bouwen met lopen (wandelen), en probeer steeds iets langere afstanden.
Ook heb ik nog steeds iets vocht in mijn enkel, en de bloedvaatjes zijn daar erg rood en zichtbaar!!!!! Heeft allemaal zijn tijd nodig.
Dus wees voorzichtig en neem vooral de tijd om te rusten. Mijn therapeut zei: Als je dit ooit weer krijgt, zowieso 2 weken rusten, alleen naar toilet.

Peter | email | 02-04-2011

Ik heb gisteren het mogen ervaren hoe het is om een zweepslag in de linkerkuit te krijgen. Als ik alles hier lees dan zal het bij mij niet zo'n grote zijn. Heb gisteren flink gekoeld. Wel 4 uurtjes naar mijn werk geweest op een stoel gezeten. Aangezien ik veel moet lopen op mijn werk en hier alles lees maak ik mij een klein beetje zorgen. Zal maandag mijn fysio bellen. Plaats dit berichtje alleen om jullie allen te bedanken voor jullie verhaal. Nu weet ik waar ik aan toe ben.
Succes en sterkte allemaal

Froni | email | 20-03-2011

Ik heb nu voor de 4de keer een zweepslag, verschillende plaatsen in beide kuiten. Deze keer valt het wel mee denk ik, ik schat dat ik nu nog 3 weken er zoet mee ben. De eerste keer een zware zweepslag gehad, kon niet meer op dat been steunen, staan of lopen. Daar ben ik +- 10 weken zoet mee geweest. Ik hoop dat dit de laatste keer is geweest!

Annet | 16-11-2010

Hallo. Ik heb met tennissen een zweepslag in de kuit op gelopen. Liep er zoveel mogelijk op door, totdat na 5 dagen er een bloeduitstorting onder mijn voet te zien was: naar beneden gezakte bloeduitstorting. Ook was de enkel heel dik. Nu ben ik 4,5 weken verder en is mijn kuit nog dikker en stijver dan de ander. Ook is mijn enkel 's avonds nog wat dik, maar ik loop weer goed. Na 3,5 weken ging het opeens veel beter met lopen, maar de eerste drie weken liep ik moeilijk. Ik hoop over drie weken weer te tennissen, maar het is afwachten want ik voel de blessure nu nog te veel. Iedereen sterkte.

lena | 02-11-2010

Ik loop dus al sinds eind september met pijn van mijn bovenbeen naar mijn rug ,
Klein ongelukje gehad met de auto , de auto moest ineens uitwijken terwijl ik schuin op mijn stoel zat, klap in een diepe kuil en ik in gordel klap in mijn benen en rug.
Dacht gaat wel over met rust maar afgelopen week kon ik niet meer normaal lopen en mijn rug en nek gingen ook steeds meer pijn doen.
heb dus een zweepslag in een spier aan mijn onderrug ,
Rustig aandoen volgens huisarts en pijnmedicatie gehad gelukkig kan ik deze week al terecht bij een goede fysio .
Nu nog proberen rustig aan te doen valt niet mee met een huishouden en een eigen zaak en een stel huisdieren

Jalihuda | email | 01-11-2010

Ik ben er nu wel achter dat de beste remedie is eerst even tot rust komen en daarna weer direct gaan bewegen (onbelast)
Dat is me ook door mijn fysiotherapeut verteld, alleen wilde ik te snel weer heel rustig aan gaan tennissen.

Mijn eerste "zweepslag" was half augustus. Een pijnlijke, niet al te heftig (ik kon nog wel lopen op mijn tenen)
Nu is het 1 november en ik heb toch al twee keer een scheut gehad in mijn kuit. Maar vandaag is het weer echt mis.

Ik heb vandaag heerlijk drie kwartier rustig een balletje overgeslagen lettende op mijn techniek. Maar na twee keer serveren ging het direct mis. Je maakt dan een strekkende beweging waardoor de kuitspier abrupt verkort en aanspant. Maar de spier was wel warm.

Ik heb nu, na een flinke baaldag (want voor half augustus tenniste ik drie keer per week) besloten om echt niet meer te tennissen tot mijn kuit echt beter is. Streefdatum 1 januari.

Woensdag weer naar de fysio om mijn therapie, die ik al wel had, te vervolgen.

Ik zoek alleen nog een alternatief voor mijn gemis van het tennissen. Fietsen een een goeie optie, alleen weinig competitief. En een goed geplaatste bal geeft ook zo'n lekker gevoel........

Jeanne | 18-10-2010

Ong.19 jaar geleden een zweepslag gehad, wist niet wat het was.Vreselijke pijn kon niet op mn been staan.Huisarts stuurde mij door naar Orthopeed. Deze had het over gescheurde spier en bloedvaten ?nog nooit van gehoord.Heb mij toen best lang met krukken moeten voort bewegen. Duurde zeker 8 / 9 weken voordat ik weer "normaal "kon lopen.
Heb er ook altijd "last " van gehad,nog steeds eigenlijk.Na een flinke wandeling heb ik snachts kramp in die kuit. Blijft een zwakke plek, ook met n keer misstappen, pijn,en enkele dagen spanning in de kuit.Toevallig gisteren weer. "les 11 Start to run " 8 x 2 min. hardlopen met steeds 1 min recuperatietijd.
Bij de eerste 2 min deed het al pijn, bij de 3 x werd het wat minder maar na de 5 x weer erger. Toch de les , 8x afgemaakt.
na rust werd kuit en been helemaal stijf, en pijnlijk.
Hete douche sproeier erop en toen goed gewreven met Kamferspiritus
Daarna Crème Arnicaforce erop.
Nu alweer bijna over. Voel wel nog iets een verdikking in de kuit.
Hopelijk kan ik morgen verder met les 12.
Misschien toch beter om wat rek / strek oefeningen te doen voor dat ik begin met lopen.ivm kou? Oefeningen ???? Tips ??? Advies ???

Nathalie M. | 15-10-2010

2,5 week geleden kreeg ik in Griekenland een zweepslag in mijn linkerbeen.

Op het eiland was een Nederlandse sportmasseur. Mijn pijn kwam vanuit mijn linkerbil, die doorstraalde naar achterkant bovenbeen, door naar mijn kuit, zo naar buitenkant van mijn voet.
Totaal is mijn hak en buitenkant voet en tenen gevoelloos. Grote teen en binnenkant voet is wel goed te voelen.

De eerste week kon ik moeilijk lopen. Maar ik merkte dat elke 2 dagen ik iets vooruit ga. Na 1,5 week kon ik weer mijn sok aantrekken.
Fietsen!MAAR dat was in mijn geval niet de bedoeling, omdat de zenuw vanuit mijn rug, vlakbij de S1 gewricht zit. En door te fietsen dan bij bobbels de zenuw ging beknellen.

De therapeut raadt mij aan om voorlopig te liggen en te lopen. Zitten is uit den boze en als ik zit moet ik goed op mijn houding letten en met de rug goed leunen op de rugleuning.

Als je het net is overkomen; ga eerst naar de huisarts en laat je niet afschepen met RUST en het GAAT WEL OVER.
Laat je doorverwijzen naar een Cesar of Fysiotherapeut. Het probleem moet wel gelokaliseerd worden. Dan pas weet je hoe je JOUW pijn moet aanpakken.

marieke | email | 19-09-2010

Vorig jaar kreeg ik vrij polseling een zweepslag . In eerste instandie dacht ik krap maar de spieren bleven gespannen staan . Ik heb die proefles niet eens kunnen afmaken . Eerst een week met je been omhoog liggen. Helemaal ingeteept .
Kon de tweede week met moeite de trap af .
Het heeft bij mij ruim een maand of twee gedeurd voordat ik weer goed kon lopen .
Sporten lukt al veel beter maar blijven luisteren naar lichgaam .

Arjan | email | 17-09-2010

Ik heb sinds vorige week een zweepslag in mijn linkerkuit. Tijdens mijn werk opgelopen omdat ik mijn voet stootte tegen pallet.Ik ben in het transport werkzaam. Gelijk naar de huisarts gegaan en de eerste 48 uur complete rust moeten nemen.Tevens moet ik met 2 krukken lopen om de spier te onlasten. Na 2 dagen kreeg ik een dikke enkel die ook blauw werd.Er is bij mij nog geen verbetering.

karin | email | 07-09-2010

6 weken geleden kreeg ik in twee benen teglijk een zweepslag, kon helemaal niets meer.
Naar 48 uur mocht ik proberen te lopen op schoenen met een verhoging, dat ging maar erg moeizaam, maar met flink oefenen liep ik naar 2 weken op een platte schoen nog wel met krukken.
Na 4 weken loop ik zonder krukken, maar nog voorzichtig.
Nu ben ik 6 weken verder en loop nog steeds erg stijf,en bij elke ondoordachte stap krijg ik nog steeds een klap op de kuiten en wordt het nog stijver.
S'ochtends voel ik mij net een oud wijf, dan kan ik haast niet lopen van de stijfheid, naar een uurtje wordt het iets beter
Mijn fysio zegt dat mijn spieren wel soepel weer aan voelen, maar ik voel toch echt wel iets anders, en er zit nog totaal geen kracht in, die moet ik natuurlijk weer opbouwen, maar kan nog niet eens uit mij zelf op de tenen staan,door dat er nog niet genoeg kracht in zit.
Nu zeggen ze dat een zweepslag 4 tot 6 weken duurt, teminste dat lees ik steeds.
Maar dat hoeft helemaal niet, ik heb het in beide benen en mij is verteld dat ik er zelf wel ietsjes langer mee kan zitten.
Wie heeft ook een ervaring met zweepslag in beide benen teglijk?

Tine68 | email | 29-08-2010

Begin 2004 op de hardloopband in de sportschool een zweepslag in mijn linkerkuit opgelopen.
Mijn kuit kleurde volledig rood en ik heb gekoeld en rust gehouden.
Na 6 weken was het "redelijk" hersteld. Nu 6 jaar later heb ik er nog steeds last van. Er zit nu een enorme bal (littekenweefsel) in mijn kuit die zelfs door de beste sportmasseur niet weg te masseren is. Met hardlopen speelt het regelmatig op, krijg dan last van mijn kuit, knieholte en hamstrings. Nu is het zelfs zo erg, dat ik al ruim twee weken niet heb kunnen hardlopen vanwege de stekende pijn in mijn linkerbeen.
In het verleden ben ik naar de sportarts in het ziekenhuis geweest en heb gevraagd of ik eraan geopereerd kon worden, maar dat was niet het geval. Hij heeft me naar huis gestuurd met wat oefeningen die écht niet helpen.
Heeft hier iemand ervaring mee?
Ik denk dat een operatie het beste is, wat niet wegeneemt dat er weer littekenweefsel zal ontstaan.
Die bal is duidelijk zichtbaar op mijn kuit en heeft naar wat ik voel een doorsnee van 6 à7 cm. Té veel naar mijn gevoel,want het littekenweefsel klemt al mijn zenuwen af en drukt teveel tegen andere spieren aan.
Wie heeft advies?
Groetjes

geja | email | 27-07-2010

Ik heb nu inmiddels 3 weken geleden een zweepslag gekregen in mijn kuit. Op advies de eerste 48 uur absolute rust gehouden en koelen met koude doeken.
Na de 48 uur gaan bewegen en licht met oefeningen begonnen(te vinden op internetsite's). Nu inmiddels 3 weken verder heb ik mijn eerste 2,5 km weer gelopen (interval) en het ging goed bewust je goed recht neer zetten en goed afwikkelen.
Af en toe is mijn kuit nog iets dik van vocht.....maar gaat super.

Al met al heb ik de conclusie getrokken dat ik waarschijnlijk niet zo'n ernstige zweepslag heb (je kunt er niet inkijken he!) maar dat je wel in ieder geval wat voor ernstige mate je ook een zweepslag hebt je de eerste 48 uur absolute rust moet houden en daarna ook moet gaan bewegen om stijfheid te voorkomen en littekenweefsel soepel te krijgen.

succes allemaal en beterschap

Rob | email | 02-06-2010

Heb 3 weken geleden met afzet voor een grote sprong, zweepslag opgelopen. Kuitpijn is na 2 weken hoofdzakelijk weg.
Rest dikke voet en enkels en pijn binnenkant voethak.

Rob | email | 02-06-2010

Heb 3 weken geleden met afzet voor een grote sprong, zweepslag opgelopen. Kuitpijn is na 2 weken hoofdzakelijk weg.
Rest dikke voet en enkels en pijn binnenkant voethak.

miss sporty | email | 06-01-2010

hallo,

ik heb 7 maanden geleden een zware zweepslag gekregen door een tennismatch. ik ben de volgende dag naar het ziekenhuis gegaan en daar hebben ze me 1 week in het gips gelegd. Daarna ben ik 10 weken fysio gaan doen. heb wat oefeningen gekregen enz... ik dacht dat het allemaal goed ging. Ik kon nog niet terug gaan tenissen maar wandelen ging goed. tot ik bij mijn thuis binnen op 3 meter wandelen teug iets voelde in mijn kuit. en ja hoor. Spier was terug een beetje gescheurd. de plaats van de scheuring is nog altijd hard en stijf. Gisteren ben ik terug een echo gaan laten nemen en daarna naar de dokter gegaan. hij zegt nu dat ik een maand geen sport mag doen, en met een bandage aan mijn kuit met rondlopen door de dag. na een maand zou ik rustig terug mogen beginnen te sporten. niet tenissen maar fietsen, fitnissen enz. Na 3 maanden als ik niks meer voel mag ik rustig terug beginnen te tenissen. dit wil zeggen dat ik dan al 10 maanden out ben ...

vos h | email | 23-12-2009

ik heb gisteren een schurtje in mijn kuit
opgelopen heb het gezien op het scherm is toen afgeteept en ben bezig met een infraroode lamp en ken nu al aardig weer
lopen wel met nog een beetje dragelijke pijn
dat gisteren was 22-12 2009 groetjes henk

Jannie | email | 14-12-2009

Ik heb in november 2007 een zweepslag gekregen ik liep buiten het was net of er wat op mijn been (kuit) werd afgeschoten kon ook gelijk niet meer lopen moesten een taxi nemen om in appertement te komen we waren 9 dagen in Dubai op vakantie en ben er dus mee door blijven lopen met veel pijn.
Thuis gekomen en gelijk naar de dokter die zij een zweepslag en zij gaat wel weer over.
Maar nee dus na een jaar in 2008 fysiotherapie gehad en niks geholpen.
Heb er nog steeds last van als ik ineens spontaan moet reageren slaat het gelijk op slot ook als even een beetje te hard loop en me verstapt ik krijg dan enorme pijn op die plek en kan dan ook haast niet meer lopen. Na een tijdje trekt het dan geluukig weer weg. Ik denk dat het niet meer goed komt .

evert | email | 08-11-2009

hallo allemaal
vandaag 8/11/2009
op mijn werk knapt er wat in mijn kuit ziekenhuis gebeld zij door de telefoon dat het een zweepklap was koelen en rusten maar kon niet weg van werk morgen even de huis arts bellen denk dat ik het even rustig aan moet doen was net weer aan het werk(eerstedag )naar de griep zal mijn baas fijn vinden

Liesbeth | 06-09-2009

Als ik dit allemaal zo les dan heb ik 'geluk'gehad.
Donderdagavond tijdens het tennissen voelde ik ineens iets knappen. Kon niet meer op dat been staan, en ben de volgende dag zelfs fietsend naar de fysio gegaan. Zij voelde een duidelijke scheur in de oppervlakkige kuitspier. Ik moest 2 dagen absolute rust houden / been hoog houden en na die 2 dagen beginnen met voorzichtig rekken en voet afwikkelen mbv krukken.
Dat gaat vrij aardig.
Ik hoop dat ik over 6 weken weer voorzichtig kan tennissen...

Corine | email | 20-08-2009

Ik heb 2 weken geleden een flinke scheur opgelopen, hoorde en voelde echt 'knap'. Been is nu blauw en groen. Lopen op hak gaat goed, oefen nu na 2 weken op blote voeten. Tips vond ik hier op fysiowarmond.nl/kuit.
Fietsen doe ik veel, en gaat goed. Elk uur rekken. Regelmatig koelen. Rustig lopen.
Ik trainde 3 keer per week, en heb dit jaar 2 halve marathons en 7 10 km wedstrijden gelopen. Spier scheurde tijdens een drafje van de schuur naar de achterdeur!

kenneth | email | 15-06-2009

ZWARE ZWEEPSLAG.

Nu na 4 weken heb ik nog last van de zweepslag die ik opliep na "koud" eens sprintje te willen trekken en nog eens na een tijd zonder sport. Mijn vraag is hetvolgende: ik kan wel weer lopen, krijg al wat meer kracht terug in mijn kuitspieren maar hij wordt elke dag nog steeds dik, wat moet ik doen zodat dát zsm weggaat. Moet ik veel lopen, is zwemmen goed?

kenneth | email | 15-06-2009

ZWARE ZWEEPSLAG.

Nu na 4 weken heb ik nog last van de zweepslag die ik opliep na "koud" eens sprintje te willen trekken en nog eens na een tijd zonder sport. Mijn vraag is hetvolgende: ik kan wel weer lopen, krijg al wat meer kracht terug in mijn kuitspieren maar hij wordt elke dag nog steeds dik, wat moet ik doen zodat dát zsm weggaat. Moet ik veel lopen, is zwemmen goed?

Mar | email | 10-06-2009

Hallo,

Ik had vannacht, tegen de ochtend een hele gemene kuitkramp in mn linker been, niet zo eentje die losschiet als je de tenen naar je toetrekt, maar waarbij m'n voet naar buiten werd "getrokken" dit gaf ondraaglijke brandende scheuten en ik voelde dat er iets fout ging... na nog wat te hebben geslapen dacht ik uit bed te stappen maar hop, daar lag ik weer achterop het bed.

Ik kon alleen maar op mn tenen lopen met de knie gebogen, de hiel op de grond ging dus niet.
Op weg naar t werk dus langs de huisarts gestrompeld en met krukken naar buiten... Gescheurd spiertje in de kuitmassa.

Naar 't werk gegaan (zittend werk dus dacht dat het wel ging) maar me daar toch wat in vergist. Ik was misselijk van de pijn en heb tegen de avond toch een paracetamol genomen.

Nu lijkt het goed te gaan, de brand zit er nog steeds in en op de hiel rusten gaat (nog) niet, maar jongens wat een respect voor hen die altijd op krukken moeten lopen zeg...

Ik heb toch pijn in mn handen nu, pfft, echt een vak apart hoor, op krukken lopen.

Maar evengoed hoop ik dat dit snel over is want de wokkel-draai die mn kuitspier gemaakt schijnt te hebben was niet grappig.

Sterkte allemaal

Gabrielle | email | 25-04-2009

Ook ik heb helaas een forse zweepslag opgelopen op 30-01-09. De eerste twee en halve week zeer veel pijn gehad, zeer blauw en dik. Zo snel mogelijk naar de Fysiotherapeut is mijn advies, hij kan je passende oefeningen aanbieden en vervolgens een goed trainingschema voor volledig herstel. Bij mij duurde het precies vier weken voordat ik mijn voeten weer plat naast elkaar neer kon zetten. Daarna stapje voor stapje verder. Tot op heden ben ik nog onder behandeling en het gaat de goede kant op.

sandra | email | 25-04-2009

Heb een week geleden en zweepslag gehad.
Mn therapeut heeft een soort van eitje oo mn spier gelegd en daarna de boel flik ingetapet.
Tís pijnlijk, moet elke dag rekoefeningen doen.
Volgens zijn theorie moet ik niet rusten maar veel lopen.
Lpen op de juiste manier, goed afrollen.
Tís heel pijnlijk, maar ik moet zeggen, ik kan nu normaal lopen.
De pijn is draaglijker, en het wordt met de dag minder.
Verder gebruik ik schendler mineralen.
Dit gebruik ik zowieso elke dag.
Maar het helpt echt op een natuurlijke manier je lijf weer in shape te krijgen.

rebecca | email | 07-04-2009

halllo,
ik heb 21 mrt een zweepslag gekregen, tot vandaag 7 april (bijna 3 wk) kan ik nog steeds niet lopen, alleen op krukken en het puntje van de tenen. ik heb nog steeds heel erge pijn
al 6x de dokter gebeld en ook al 2x geweest, maar ze houden het op flinke pijnstilling (anders kan ik het ook niet houden) en rust.
fysio heeft het geprobeerd in te tapen, maar dat veroorzaakte nog meer ondraaglijke pijn, dus dat moest er de volgende dag weer af.
ik vertrouw het voor geen meter, en toch zegt de dokter rusten!!!!! verder niks.
ik weet niet wat ik hiermee aanmoet, als het vrijdag nog zo is, wil ik een verwijskaart, want het zit me echt niet lekker.

kirsten | 03-04-2009

Veel water drinken vóór en tijdens het sporten helpt een zweepslag te voorkomen, heb je eenmaal een zweepslag dan helpt veel water drinken het herstel bespoedigen.
De eerste 24 uur je been goed hoog leggen met ijs op je kuit.

Karin | 17-01-2009

ik kan nu redelijk lopen, zonder krukken( volle belasting nog niet echt mogelijk) maar een tijdje te hebben gelopen verzameld er vocht rond mijn enkel.
Wie weet wat ik hier aan kan doen

nathalie | email | 16-01-2009

wat voor werking hebben die kousen dan?
haalt dat ook de stijfheid uit je kuit?

dank voor de info

Har | 15-01-2009

een normale zweepslag duurt gemiddeld 6 tot 8 weken voor het hersteld is. voor een forse zweepslag moet je denk ik rekenen op een maand of 3 a 4.

koop eens de compressiekousen van vitasan. kosten rond de 40 euro. als je die aantrekt bespoedig je het herstel en zou je binnen 1 a 2 dagen redelijk normaal moeten kunnen lopen.

Nathalie | email | 14-01-2009

vandaag moet ik naar een revalidatiearts want de arts vindt het niet normaal dat ik na 17 dagen nog steeds niet (normaal) kan lopen....op blote voeten kan ik mn voeten nog geeneens naast elkaar zetten....met schoenen met hakken is het strompelen
dus wordt vervolgd. Voor diegenen die dus ongerust zijn dat ze na 14 dagen nog niet kunnen lopen, het gebeurd (soms) kijk naar mij

Karin | email | 10-01-2009

Bij mij gaat het vandaag ook ietsje beter ik loop met krukken en probeer op de bal van mijn voet le lopen. Ik heb mijn been zoveel als mogelijk hoog en gekoeld met ijs??? en dan zoveel als mogelijk de tenen naar me toe halen. Of dit goed is geen idee maar ik probeer het te rekken zo veel als mogelijk.

Nathalie | email | 10-01-2009

hoi Karin, ht is nu bij mij de 13e dag (jaja ik tel ze) en ik kon ook nog steeds niet met blote voeten naast elkaar staan, en niet normaal lopen...ik kan de spier al wel wat rekken maar loopt nog steeds als een manke. ik maak mij zorgen want het begint toch wel erg lang te duren. Hebben er mensen ervaring hoe lang dit gaat duren? ben er wel al achter dat het geen gewone zweepslag is, maar toch iets ernstigers

Hatseklatse | 09-01-2009

Je kan wel licht rekken als het niet te pijnlijk is. Als je wil lopen, probeer dan iets onder je voet of onder je hak te plaatsen zodat je je kuitspieren minder hard nodig hebt tijdens lopen. Of kies een schoen met hoge hak mits je er stabiel op kan staan.

karin | email | 09-01-2009

Ik heb op 1-1-2009 een forse zweepslag gekregen. Mijn probleem is dat ik in het buitenland werk en geen toegang heb tot Fysio. Ik ben wel 3x naar hetziekenhuis geweest en verschillende artsen hebben het onderzocht. Ik krijg te horen dat ik niet te bang moet zijn op erop te staan, maar staan gaat echt niet. Het is nu 9 dagen geleden en weet niet echt wat ik nu moet doen. Heeft iemand advies voormij wel bewegen/rekkken of niet. Ik probeer nu langzaam de spier wat te rekken en the tenen naar me toe te halen.

nathalie | email | 08-01-2009

weet er ook iemand hoe lang dat duurt een wat ernstige zweepslag? Dus geen gewone zweepslag van 4 a 6 weken herstel. moet ik denken aan 3 maanden of 6 maanden? wie heeft daar ervaring mee?

nathalie | email | 08-01-2009

ik heb 28 december een forse zweepslag gehad, ben nu 11 dagen verder en nog steeds niets verbeterd.....kom net uit ziekenhuis want ik vertrouwde het niet, kuit stond dik, blauw en koud, nu denken ze aan een trombosebeen, ben ik mooi klaar mee. Zijn er mensen met dezelfde ervaringen en hoe dat te behandelen is?
krijg de uitslag volgende week

jacky van klaveren | email | 30-10-2008

dag ik ben jacky ik ben helaas ook getroffen door een forse zweepslag, ik heb het opgelopen met hardlopen dit is mijn derde week dat ik thuis ben en onder begeleiding van de fysio.. mijn been is helemaal blauw, in het begin zwart de gehele kuit.. ik word helemaal gek van thuis zitten hebben jullie tips om er goed mee om te gaan? groetjes jacky

Har | 14-10-2008

huisartsen praten en denken bij sportblessures alleen maar in rust. liefst zo lang mogelijk. fout dus. ga zsm naar een goede sportfysio. die zal je begeleiden naar optimaal herstel. niet zelf gaan handelen.

wout | email | 14-10-2008

wout okt
sinds een week zit ik ook met een zweepslag . De pijn is al een stuk minder .
is het verstandig om nu al fysio aan te vragen
Ik loop nu met twee krukken
de huisarts praat enkel over rust.
Wat kan en mag ik doen????

Har | 08-10-2008

wat dacht je van serieus revalideren onder begeleiding van een fysio? kost je een week of 6. ga je zelf "sleutelen" ben je verkeerd bezig.

als je auto kapot is ga je toch ook naar een deskundige voor reparatie en niet zelf sleutelen?

sapho post | email | 08-10-2008

De angst slaat me om het hart als ik dit lees. Ik ben aan het trainen voor egmond, loop om de dag hard, schopte een balletje weg tijdens het lopen met mijn hond en ik voelde iets knakken. De pijn was ondraaglijk, ik moest gaan zitten. En inderdaad, de week ervoor voelde ik al een zeurende pijn in mijn kuit. Wat voor conditiesporten mag ik tijdens revalidatie doen? Spinnen? Krachttraining ?

wilma haurissa | email | 14-04-2008

ja ook een slachtoffer van zweepslag..pff wat is dat pijnlijk...stond op uit bed en voelde een soort van kuitkramp....wilde naar beneden lopen maar dat ging niet zoals ik wilde ....nog 2 dagen mee doorgewerkt wel met zware pijnstillers maar werd toch teruggeworpen....heb nu fysiotherapie.....normaal lopen gaat nog niet trekt verschrikkelijk in mijn kuit....been wordt ook steeds dik en keihard...ben benieuwd wanneer ik weer kan gaan werken???

Steven Zwerink | email | 11-12-2007

Zelf ben ik 400 meter loper op internationaal niveau en heb jaren last gehad van mijn schenen. Afgelopen winter vond ik in Amerika de oplossing voor mijn probleem: The Stick. Met deze massagestick kun je de spanning van je kuiten, hamstrings, bovenbenen, onderrug en nek halen en de pijnlijke trigger punten in je spieren weg masseren. Sinds ik The Stick gebruik kan ik meer en intensiever trainen, dit resulteerde afgelopen jaar in een 2e plek op het NK en een plek in het nationale 4x400 team. Kortom ik ben overtuigd van de werking van The Stick en met mij al vele andere (top)sporters. Op www.thestick.eu staat meer informatie over de toepassingsmogelijkheden van The Stick.

mario | email | 07-12-2007

nou mijn zweepslag is pas 2 dagen oud en het is een helse pijn ik weet nog niet wat ik er mee aan moet in ieder geval terug naar de dokter vandaag kijken wat hij er van zegt gebeurd met basketbal hopelijk gaat dit geen maanden duren

margret | email | 24-11-2007

hallo ik heet margret en loop ruim 10 weken met een zware zweepslag , heeft verband gehad met eronder dikke watten niet geholpen en in het gips ja 10 dagen niet geholpen fisio pijn heftig niets help en de pijn blijft wie heeft ook na zoveel weken nog last , heeft wel een afspraak gemaakt in een ander ziekenhuis

eran | email | 21-09-2007

Goh, allemaal sporters die een zweepslag krijgen,,ik werd wakker met een soort "kramp"gevoel in mijn kuit. Vervolgens liep ik de trap een paar keer op en af..tja als huismoeder "sport" je ook.. haha
Na ong 3 keer de trap op en af gelopen te hebben, kreeg ik ook een zweepslag.. weliswaar niet zo een zware geloof ik,, jezus wat doet dat ff pijn. Nu ben ik 1 week verder en lopen gaat.. niet ver maar vooruit. maar het blijft "trekken"in mijn kuit.Als ik dit allemaal lees moet ik dus nog wel ff geduld hebben.

Matthé | 15-09-2006

Marianne,

ik kan je aanraden om toch een keer een bezoek te brengen aan een goede sportmasseur/masseuse.Misschien zitten er bij jou ook nog wat bloedresten tussen je kuitspier die de stijfheid veroorzaken.
Volgens mij kunnen ze dat ook na 2 jaar er nog wel uit masseren.
Baat het niet dan schaadt het niet zou ik zeggen.
Ik dacht ook even dat die stijve kuitspier van mij nooit meer goed zou komen maar ik heb toch veel baat gehad van die massages.

Martin | 15-09-2006

Matthé ik ben niet uit op mijn gelijk, maar het is goed te lezen dat ik gelijk had.

Ook goed te lezen dat het nu beter met je gaat.

Ik wens je een goed en volledig herstel toe.

Succes en sterkte, en sport met plezier.

Matthé | 15-09-2006

vervolg

En dat gaat hardstikke goed.Ik heb nu weer 95% van de kracht terug in mijn kuit en hij begint ook weer lekker soepel te worden.
Ben ook alweer aan het hardlopen al ben ik heel veel conditie kwijt en moet ik het weer van voor af aan opbouwen.
Martin had dus gewoon gelijk,de revalidatie was verkeerd.
Mijn fysio had mij bij zo'n zware blessure veel beter moeten begeleiden ipv mij aan mijn lot over te laten,dan was het allemaal niet zover gekomen.
Een hoop ellende kan ik dus aan hem toeschrijven.

Matthé | 15-09-2006

Het was dus wel een (zware) zweepslag en geen achillesblessure..
Ik ben na 12 weken weer teruggegaan naar de fysio omdat mijn kuitspier helemaal hard en stijf werd doordat de bloeduitstorting die er gezeten heeft is gaan verkleven met de spieren.
Ik zat eigenlijk in een vicieuze circel,doordat mijn been iedere keer hardstikke dik werd kon ik niet oefenen en doordat ik niet oefende werd mijn kuit niet beter.
De fysio heeft nog geprobeerd de kuit door massage te versoepelen ,ook door zelf heel veel te rekken en te masseren heb ik er geprobeerd nog wat aan te doen maar het mocht allemaal niet baten.
Na 3 behandelingen mocht ik weer gaan omdat de fysio eigenlijk niet goed wist wat ie er mee aan moest merkte ik wel.
Volgens hem kwam toch alles wel weer goed voor 95%.
Ik ben daarna zelf naar een sportmasseuse gegaan die nu nog steeds de bloedklonters uit de spieren aan het masseren is.

marianne | 15-09-2006

Ik heb 2 jaar geleden een zware zweepslag opgelopen bij mijn eerste tennisles van het nieuwe buitenseizoen. Het heeft wel twee maanden geduurd voordat ik weer kon lopen en tennis kon pas weer na een half jaar ongeveer. ik hen nog steeds een stijvere kuitspier en let er goed op dat ik rek en hem warm houd. Ik kan mij nog herinneren dat ik vlak voordat het gebeurde een beetje kramp voelde in mijn kuit, maar ik liep toch hard naar de bal, helaas.
Ik loop ook hard en vermoedelijk waren mijn spieren alleen op duurloop getraind en niet meer op even hardlopen.
de fysio heeft er in het begin naar mijn smaak veel te veel aangezeten en daardoor verslechterde de boel alleen maar. oa door stroompjes etc.

Martin | 19-05-2006

wel raar dan dat die "gerenommeerde sportarts" waar je loopt/hebt gelopen het verschil niet heeft gezien/opgemerkt tussen een zweepslag en een achillespees probleem. de kenmerken/verschijnselen van beide blessures zijn geheel verschillend.

Matthé | 18-05-2006

Ben wezen surfen op internet en alles wijst er op dat het niet in mijn kuitspieren maar hoog in mijn Achilles Tendon zit.
Deze verbindt de hiel met de 3 kuitspieren, de Soleus en 2 Gastrocnemius spieren.
Dit verbindingsweefsel heeft weinig doorbloeding en heeft daardoor ook veel langer nodig om te genezen.
Verklaart een hoop.

romke | 17-05-2006

de beide kuitspieren (soleus en gastrocnemius) zitten op verschillende plaatsen vast in je been en dus kun je bij een beschadiging van een van de twee sommige dingen wel en andere beslist niet.

tot mijn verbazing kon ik nauwelijks lopen maar wel met een halter met een gewicht van 100 kg op mijn rug diepe kniebuigingen maken. er vervolgens proberen mee op mijn tenen gaan staan ging dan weer beslist niet :-)).

ook het genezingsproces zal bij iedereen verschillend verlopen omdat de beschadiging nooit exact gelijk is. uiteindelijk komt het allemaal wel goed als je het de tijd gunt.

in die tijd kun je andere leuke dingen doen dan hardlopen

Matthé | 17-05-2006

Ik denk trouwens ook dat het trage herstel veel te maken heeft met de plaats van de blessure.
Mijn zweepslag zit aan de onderkant in de korte kuitspier ,waar de 2 dikke kuitspieren samenkomen,een niet zoveel voorkomende plaats voor een zweepslag volgens mijn fysio.
Als ik goed gelezen heb heb jij het daar ook gehad.
Volgens mij ben je bij een hoger gelegen zweepslag veel eerder mobiel en kun je veel sneller aan je herstel gaan werken.
Je kunt immers je onderste korte kuitspier dan nog gebruiken.(denk ik)

romke | 15-05-2006

ik denk overigens dat martin wel gelijk heeft dat een goede sportarts of fysio je kan helpen sneller te revalideren. ik had niet die mogelijkheid en wel het geduld om lang te wachten. de enige quasimedische behandeling die er bij mij was, was een "cold pack".

overigens heeft het inderdaad weken geduurd voor ik op het geblesseerde been kon staan. laat staan op mijn tenen.

ik heb wel vanaf de eerste dag het been bewogen voorzover dat ging om niet aan beweeglijkheid te verliezen.

toen de zwelling eenmaal weg was ben ik gaan wandelen. na een uur kon ik dan niet meer verder en dat heeft me toen geleerd de belasting heel geleidelijk op te voeren. mijn ervaring was dat als ik te veel deed dat dat me weer "achteruit zette"

romle | 15-05-2006

@ Matthe

ik ben inderdaad pas na 5 maanden weer begonnen met lopen omdat ik absoluut zeker wilde zijn dat de blessure volledig hersteld was. wel heb in die tijd aan krachttraining gedaan in de sportschool (vanaf het moment dat dat weer ging typische gewichthefoefeningen als trekken en stoten) en die explosieve oefeningen waarbij je steeds op je tenen komt hebben ervoor gezorgt dat mijn kuitspieren zichtbaar in omvang zijn toegenomen.

ik heb in al die 5 maanden geen cardio gedaan en ik verwachtte dus dat er een fors conditieverlies was. dat bleek tot mijn verbazing niet zo te zijn. toen ik weer ging lopen bleek de conditie veel beter dan ik had verwacht en had ervaren bij vroegere blessures - kennelijk kun je ook met bepaalde typen krachttraining je aerobe vermogen op peil houden.

ik heb er nu helemaal geen last meer van en verwacht ook niet dat het zich weer voor zal doen, omdat mijn kuitspieren veel sterker zijn geworden.

Martin | 15-05-2006

en inderdaad, er zijn altijd uitzonderingen op de algemene regel. blijkbaar is jouw zweepslag er zo een.

sterkte verder.

Martin | 15-05-2006

Matthe jij vraagt om ervaringen van mensen met een forse zweepslag. dat heb ik zowel in mijn praktijk als bij kij zelf. dat je het niet met mij eens bent is jouw probleem.
(is vaak zo met sporters, die vinden hun eigen blessure altijd ernstiger dan die van een ander).

Matthé | email | 15-05-2006

Romke,ben jij pas na 5 maanden weer begonnen met hardlopen of al eerder vóór je volledige herstel?
Moest je weer helemaal opnieuw beginnen met het opbouwen van je conditie?
Heb je er nu nog wel eens last van of is het helemaal genezen?

Matthé | email | 14-05-2006

Hé,mijn berichten worden dubbel gepost.
Ik druk toch echt maar 1 keer op de knop versturen.

Matthé | email | 14-05-2006

Marieke,misschien komt het wat negatief over zoals ik op Martin reageer maar dat is echt niet mijn bedoeling.
Ik probeer alleen maar duidelijk te maken dat niet alle zweepslagblessures die langer duren dan "normaal" gevolg zijn van een verkeerde revalidatie zoals Martin onmiddelijk concludeerde.
Een zware spierscheuring vergt nu eenmaal veel meer tijd om te herstellen.
Dat zie je ook bij Romke.

Martin,ik hoop dat je begrijpt wat ik bedoel en neem me niet kwalijk als ik je getergd heb.

Matthé | email | 14-05-2006

Marieke,misschien komt het wat negatief over zoals ik op Martin reageer maar dat is echt niet mijn bedoeling.
Ik probeer alleen maar duidelijk te maken dat niet alle zweepslagblessures die langer duren dan "normaal" gevolg zijn van een verkeerde revalidatie zoals Martin onmiddelijk concludeerde.
Een zware spierscheuring vergt nu eenmaal veel meer tijd om te herstellen.
Dat zie je ook bij Romke.

Martin,ik hoop dat je begrijpt wat ik bedoel en neem me niet kwalijk als ik je getergd heb.

Marieke | 14-05-2006

Matthé, als je wilt dat mensen hier serieus en opbouwend reageren, moet je wellicht even denken over de toon waarop je je posts formuleert.

Matthé | email | 14-05-2006

Martin,als ik jouw herstelprogramma zo doorneem zie ik al dat jij geen echte zware zweepslag
hebt gehad ook al denk je misschien zelf van wel.
En dan kun je je eigen nog zo deskundig achten ,je moet het eerst zelf meemaken denk ik om te weten wat het is.
Na 1 week op één been staan bij mij ? Forget it.Ook na 2 weken niet.
Dat ging dus echt niet en van je ene been op je andere huppen hoefde ik ook niet te proberen.
Hadden ze me meteen naar het ziekenhuis kunnen brengen.
Ik denk toch echt niet dat je jouw blessure met die van mij kunt vergelijken.
Overigens hoef je niet bang te zijn dat ik al weer aan het hardlopen ben,dat gaat gewoonweg nog niet.
Onder "lopen " versta ik dus gewoon lopen/wandelen en niet hardlopen.

romke | 14-05-2006

ik heb ook een zweepslag gehad en het volledige herstel heeft 5 maanden geduurd. dat is redelijk lang geloof ik. de geraadpleegde huisarts zei zo iets van: hmm, je kunt je enkel nog bewegen, dus is de achillespees niet afgescheurd - het komt vanzelf wel weer goed...dat was ook zo. maar het duurde lang. ik had zelf het gevoel dat de zweepslag zelf (de spierinscheuring van de gastrocnemius) na een week of 6 wel genezen was, maar dat het lange herstel kwam doordat in die 6 weken de achillespees "scheefgetrokken was in zijn geleider" doordat zo ongeveer de helft van de kuitspier niet meedeed. pas nadat door gerichte krachttraining de spier weer zijn oorspronkelijke kracht terug gekregen had verdween de pijn in de achillespees en verdween ook langzamerhand de zwelling.

terugblikkend in mijn trainingsaantekeningen ontdekte ik dat ik een dag of vier voor het optreden van de zweepslag had opgeschreven dat er een "vreemd zeurend gevoel" in mijn ene kuit zat. het zat er dus al een tijdje aan te komen. moraal: let goed op bij allerlei pijntjes: sommige kunnen inderdaad de voorbode zijn van een vervelende blessure.

Matthé | email | 14-05-2006

Martin,als ik jouw herstelprogramma zo doorneem zie ik al dat jij geen echte zware zweepslag
hebt gehad ook al denk je misschien zelf van wel.
En dan kun je je eigen nog zo deskundig achten ,je moet het eerst zelf meemaken denk ik om te weten wat het is.
Na 1 week op één been staan bij mij ? Forget it.Ook na 2 weken niet.
Dat ging dus echt niet en van je ene been op je andere huppen hoefde ik ook niet te proberen.
Hadden ze me meteen naar het ziekenhuis kunnen brengen.
Ik denk toch echt niet dat je jouw blessure met die van mij kunt vergelijken.
Overigens hoef je niet bang te zijn dat ik al weer aan het hardlopen ben,dat gaat gewoonweg nog niet.
Onder "lopen " versta ik dus gewoon lopen/wandelen en niet hardlopen.

Martin | 14-05-2006

Matthe ik ben zelf sportmasseur en weet uit ervaring en de opleiding wat kan en niet kan met een zweepslag.

daar komt bij dat ik revalideer momenteel (hoe ironisch) zelf van een zweepslag. de afgelopen 5 weken heb ik geen meter mogen lopen van de sportarts en sportfysio. hardlopen met een herstellende zweepslag is volgens mij en mijn behandelaars uit den boze. na 1 week absolute rust ben ik begonnen met revalideren. let wel, oefeningen als op 1 been staan, op 1 been staan en een bal vangen, van je ene been op je andere been huppen enz. enz. vandaag mocht ik voor het eerst een half uurtje buiten lopen. 1 minuut wandelen, 2 minuten rustig hardlopen.

als jouw behandelaar zegt dat je de rest eruit moet lopen is dat in mijn ogen (als sportmasseur dus) niet juist. als mensen in mijn prakrijk komen met kuitklachten die wijzen op een zweepslag doe ik wat testen en als die positief zijn doe ik verder niets en adviseer ze naar een sportarts en fysio te gaan voor revalidatie. daarna zie ik ze eventueel terug voor sportmassage.

Matthé | email | 14-05-2006

Martin ,je hebt gelijk als je zegt dat een gemiddelde zweepslag 4 á 6 weken herstel vergt.Dit heb ik zelf ook op internet kunnen lezen.
Alleen moet je je realiseren dat er geen "standaard' spierscheuring bestaat en dat de ene blessure nu eenmaal veel ernstiger is dan de andere en dus ook een veel langere herstelperiode vergt zoals in mijn geval.
Je begint meteen over mijn revalidatie.
Welnu,ik ben vanaf dag 1 onder behandeling van een gerenommeerde sportarts geweest.
Deze kan volgens hem er nu niet veel meer aan doen,de rest moet ik "eruit lopen",vooral veel lopen dus.
Alleen duurt dat "eruit lopen" wel behoorlijk lang ,vandaar dat ik hier om ervaringen vraag van lotgenoten.

Ik neem aan dat jij hier uit ervaring spreekt,ben je deskundige of roep je zomaar wat?

Martin | 14-05-2006

je manier van revalidatie is helemaal verkeerd. ik adviseer je naar de fysio te gaan die je helemaal van nul af aan helpt en begeleid met revalideren. voor een zweepslag staat een herstelperiode van 4 tot 6 weken. aangezien je al 8 weken sukkelt had je er al vanaf kunnen zijn met deskundige begeleiding. doe je niks en denk je dat het vanzelf wel een keer overgaat heb je het mis. je zit dan om de paar maanden met hetzelfde probleem en wordt het van kwaad tot erger.

Geef hier een reactie

tekst

naam

e-mail

Dit veld s.v.p. leeg laten

<b>We maken er maar het beste van...</b>
We maken er maar het beste van...


<b>Laat de liefde niet aan toeval over</b>
Laat de liefde niet aan toeval over