De leukste ideeen en ontwerpen voor t-shirts, hoodies enz...
De leukste ideeen en ontwerpen voor t-shirts, hoodies enz...

hit counter

Web Analytics Made Easy -
StatCounter

hoe lang revalideren na breuk middenvoetsbeentje?

Sterra | email | 04-02-2007

Vorig najaar heb ik een middenvoetsbeentje gebroken en daarbij mijn enkelbanden ingescheurd. Heb zes weken gips gehad en inmiddels al twee maanden fysiotherapie maar voet is nog steeds te pijnlijk om weer te gaan trainen. Wie had dezelfde blessure, hoe is dit verlopen en hoeveel tijd nam het in beslag? Dank voor je reactie, Sterra

RIK | email | 14-08-2009

Hallo,
Verleden jaar in december heb ik 3 middenvoetbeentjes en dikke teen gebroken. 4 dagen in ziekenhuis gelegen en na 3 maand en een half terug gaan werken.
Na 7 maanden blessureleed wil ik weer gaan voetballen,verstandig of niet,een mens moet in beweging blijven h!! Maar tijdens het lopen voel ik dat het nog niet in orde is,hoelang moet ik nog op mijn tanden bijten??

akkie | 27-07-2009

als je op losse veter kijkt zie je een intervieuw met Selma Borst. die zit al bijna 20 weken in het gips vanwege een breuk in haar middenvoetsbeentje.

sss | 26-07-2009

hee , ik heb nu ongeveer 4 weken geleden mijn middevoets beentje gebroken, ik heb nu al 3 weken gips en morgen gaat het eraf, mijn evaring is dati k geen pijn heb, enik heb ook een voetbaltoernooi , dus ikkan wel meeoden:)

sjani | email | 05-07-2009

Ik heb drie weken geleden m.n vijfde middenvoetsbeentje gebroken, ben nog met de auto naar huis gereden ook, dacht m,n voet gekneusd te hebben,niet dus, hoop eind van de week van m,n gips verlost te worden, ben benieuwd hoe mijn pootje er uit zal zien en aan zal voelen, wat verschillend allemaal zeg.

mary | email | 14-05-2009

Ik ben 7 weken geleden in de tuin gevallen en had een breukje in mijn middenvoetsbeentje. Na 10 dagen spalkgips en 5 weken gips ben ik nu van mijn gips af. Het lopen doet pijn in de voet en in de kuit. Mijn enkel, voet en onderbeen zijn erg dik. Heeft iemand hier ervaring mee? Hoort dit erbij?

ab | email | 10-05-2009

2 maanden geleden heb ik mijn middenvoetsbeentje gebroken 4weken in gips gezeten nadat de gips d'r uit is gehaald had ik gelijk probleemloos mijn werk hervat .

ellen | email | 25-01-2009

3 weken geleden middenvoetsbeentje gebroken.Blijft pijnlijk met n verdikking bovenop.
Heb nu stevige schoenen met gips van voetafdruk in schoen.
Wil ik tesnel?

ronny | 16-12-2008

heb gisteren myn middenvoetsbeentje op 2plaasten gebroken en moet min 6 weken in het gips en kryg pas laatste week loopgips dit is dit jaar alde 4e keer

ronny | 16-12-2008

heb gisteren myn middenvoetsbeentje op 2plaasten gebroken en moet min 6 weken in het gips

Harry | 11-12-2008

ik heb van de zomer mijn middenvoetsbeentje gebroken. Ook geen gips en acht weken relatieve rust genomen. Wandelen met krukken in eerste instantie en stevige schoenen, ook veel gefietst met dezelfde stevige wandelschoenen. Na acht weken het hardlopen zonder problemen weer opgepakt.

Harry | 11-12-2008

ik heb van de zomer mijn middenvoetsbeentje gebroken. Ook geen gips en acht weken relatieve rust genomen. Wandelen met krukken in eerste instantie en stevige schoenen, ook veel gefietst met dezelfde stevige wandelschoenen. Na acht weken het hardlopen zonder problemen weer opgepakt.

Walter Maas-Johnstone | email | 11-12-2008

Hoi, ik heb 1 week geleden m'n middenvoetsbeentje gebroken (marsfractuur) Ik liep ongeveer 23 km met een rugzak van ongeveer 40 kg en plots hevige pijn bij m'n middenvoets beentje. waarschijnlijk gebroken, echter dit was niet meteen te zien op de foto (waarschijnlijk een nette breuk en weer goed op z'n plaats gegaan). Ik heb bij m'n andere voet al eerder m'n midden voetsbeentje gebroken dus ik wist nog wel hoe dat voelde. Het advies van de arts; gewoon hele stevige schoenen aan en volgende week terug komen voor een nieuwe foto. Nu lees ik bij de meeste dat ze in het gips moeten dus ben toch wel een beetje verbaast over het advies. heeft iemand anders dit ook al een keer gehoord?

Erwin | email | 19-11-2008

beste forum

ik heb half september 2 middenvoetbeentjes gebroken . Vermits ik in buitenland was , is er enkel een plaaster gezet . Een week later in Belgie vertelde de arts dat er normaal een pen in zou gezet worden , maar omdat het al een week gebeurd was , is er enkel een nieuwe plaaster gezet .
Nu acht weken later , en 3 plaasters verder , zit ik nog steeds thuis zonder plaaster nu , maar de breuk van n beentje is nog niet goed .
Ik krijg nu 2 weken rust zonder plaaster , zodat er door een betere doorbloeding mss meer kalk zou gemaakt worden
Na 8 weken zijn alle spieren van voet en kuit totaal verdwenen . Dus ik probeer nu stilaan terug op die voet te staan ( en daarbij goed oplettend dat de breuk samenblijft)
Als er na 2 weken een positief resultaat blijft , mag ik verder revalideren , anders gaat er terug een plaaster om
Na het lezen van al deze verhalen , kan ik alleen afleiden , dat iedereen een ander verloop heeft van genezing
Ik wens alle lezers en schrijvers een spoedig herstel en een gezond bestaan

michel | email | 17-11-2008

hallo heb juli mijn buitenste botje van mijn voet gebroken ben inmiddels 8 weken geleden geopereerd pen erin maar wil nog niet helen wie kan mij hier iets over vertellen
of heeft hier ervaring mee?

stephanie | email | 17-11-2008

hoi hoi allemaal.
8 maanden geleden storte de trap bij ons in de zolder trap 3 meter naar benee heb alleen me middenvoet beentje gebroken . en heel spier pijn.heb 8 weken gips gehad daarna nog 1 week. ik blijf maar pijn houden heb ik orthopeet schoenen gehad 1 gips schoen en 1 andere schoen echt schande!! Ik heb al verschillende medicatie gehad heb nu lyrica 4 keer per dag 75mg
Ben er best van de wereld van heel dronken gevoel alles ver weg .
Hebbe 1 van jullie ook je middenvoetsbeentje gebroken ???? en hoelang duurde het bij jullie .
is het normaal dat je na 8 maanden nog pijn heb me dokter zeg da ik geduld moet hebben .
Maar onder tussen werrk ik ook ben begonnuh toen ik 3 weken in gips zat dus ben al die tijs aan het werk en ik bel me vaak ziek omdat ik dan zoveel pijn heb da ik gewoon nie vrolijk kan zijn het zwaar K...
Iedreen veel beterschap die hier staan .!!
Met vriendelijk groet stephanie

Eric | email | 05-10-2008

Hallo best lopers,
Ik heb afgelopen zondag 28-9-08 tijdens de marathon van Berlijn mijn 5e middenvoetsbeentje gebroken. Ik stapte bij de 6e km. op een appel, en verdraaide mijn voet naar binnen bij een snelheid van ongeveer 10 km/u. Ik ben doorgelopen, met ups- & hevige downs. Uiteindelijk de eindstreep gehaald. Na uittrekken van mijn schoen was het einde oefening. Kon niet meer op mijn linkervoet steunen. Gevolg; met ambulance naar ziekenhuis. Artsen aldaar hadden me voor gek (verruckt) verklaard. Tsja, na een jaar lang training laat je je niet graag uit het veld slaan, zeker niet door een onnozel appeltje wat op het verkeerde moment daar lag. Zit nu de komende 5 weken in het gips. Dat valt zwaar omdat ik gewend ben 3x p. week de loopschoenen aan te trekken. Als iemand tips heeft om het herstel te bevorderen, hoor ik het graag.

Jack | 02-10-2008

Kan je met een marsfractuur aan de middenvoetsbeentjes nog probleemloos/pijnloos op die voet staan en zelfs hinkelen?
Komt het heel accuut of kan de pijn daaraan ook langzaam in de loop van dagen, weken of zelfs maanden op komen zetten?
Is er bij een dergelijke breuk ook een lokaal zeer pijnlijk plekje voelbaar?
En kan ie ook bovenop de voetboog waar de grote teenstrekker loopt aanvoelen alsof je schoen daar te strak geveterd geweest is?

Mo | email | 26-09-2008

Ik heb iets meer als een jaar mijn tibia gebroken.. Deze is ondertussen genezen en ik kan terug afstanden van 15km lopen... Maar als ik een aantal keren op een week ga lopen krijg ik soms terug pijn op de plek van de breuk.. Lichte pijn als ik eraan kom.. Is dit verontrustend of is het gewoon overbelasting..

Anneke | email | 03-09-2008

Hoi,
Ik heb 5 mei mijn middenvoetsbeentje gebroken (verbrijseld) en heb 7 pinnen in mijn voet gehad hiervoor en 2 weken terug zijn deze verwijderd maar de arts heeft tegen mij gezegd dat ik geen fysio moest volgen omdat mijn voet nog redelijk soepel was ... ??? maar ik zet wel mijn vraagtekens hierbij omdat ik dus niet weet wat ik mag en niet mag ..... wat is jullie mening hierop ?

Groetjes Anneke

Laila | email | 06-08-2008

Ik ben in februari aangereden door een auto terwijl ik langs de weg liep. Heb 4 middenvoetsbeentjes gebroken en moest geopereerd worden (heb 6 weken metalen pennen erin gehad). Heb in totaal 8 weken in het gips gezeten. Ik heb nog geen enkele dag zonder pijn gehad. Ik ga 2 keer in de week naar fysio en probeer wel te fietsen, e.d. om mijn conditie weer op te bouwen. Ik heb er echter elke dag erg veel last van en heb het idee dat mijn herstel geen vooruitgang boekt. Mensen in mijn omgeving vinden het allemaal maar vreemd en hadden verwacht dat ik allang beter zou zijn vooral omdat ik zo jong ben (25). De spieren waren duidelijk behoorlijk beschadigd. Gelukkig zie ik hier staan dat het lang kan duren... want ik begon te denken dat ik misschien wel permanente schade heb opgelopen - maar het kan dus allemaal nog goed komen? Grtjes, L.

jan | 26-07-2008

calcium en magnesium bijslikken. 1000 mgr vit c zou ook niet misstaan.

Harry | email | 25-07-2008

Heb 4 weken geleden een middenvoetsbeentje gebroken. Volgens fysio is gips niet noodzakelijk maar moet ik zes weken rust houden, mag wel fietsen zolang de voet maar niet teveel reageert door dik te worden. Afgelopen weken vakantie gehad in de bergen, toch veel gewandeld, deels met kruk, op stevige wandelschoenen. Kan nu redelijk goed pijnvrij wandelen, maar niet te lang.

elflo | 25-07-2008

heb aantal jaar gelden middenvoetsbeentje van 4e teen gebroken, kreeg loopgips, is nooit goed genezen, te veel kraakbeenvorming en uiteindelijk, is er een kootje van 4e teen verwijderd, blijft een probleem. in 2005 weer gebroken doordat ik me verstapte op een stoeprand. Eerste hulp zag breuk niet en kreeg pas na 3 weken gips. Ik loop nog steeds hard maar wel met speciale zolen. herstel duurt lang, niets forceren want anders blijft het ellende.

Lennart | email | 23-07-2008

hoi allemaal...

Ik had 4 weken geleden 2 middenvoetsbeentjes gebroken...
Ik moest net niet geopereerd te worden maar 4 weken gips.
nu zijn de 4 weken om en is het gips eraf ik loop er nu voorzichtig op en alles gaat goed.
maar ik kan pas weer echt gaan sporten in september.
Daarvoor alleen looptraining als het goed gaat.

natasja | email | 06-07-2008

hallo allemaal,
Mijn zoontje heeft Vrijdag 3 middenvoetsbeentjes gebroken. Nou was de eerst diagnose om te opereren.Maar de arts wilde de foto s eerst nog even met andere dokters bespreken. Daar is uiteindelijk uit gekomen dat het alleen in het gips moet. Nou staan de breuken niet op elkaar maar erg scheef. Ik heb zo mijn twijfels of hij niet beter geopereerd moet worden. Heeft iemand dit zelfde mee gemaakt en is het goed genezen zonder operatie?
Dank jullie wel vast..
groetjes Natasja

Daan | email | 09-03-2008

Ik heb in januari een metatarsale 5 en elleboog gebroken. Heb uiteindelijk 3 weken tot aan mijn knie in het gips gezeten. Ja dat vonden ze in het ziekenhuis achteraf ook kort, maar gelukkig vult de breuk goed op. Ik mag van de arts zelfs weer rustig gaan hardlopen. Vandaag m'n eerste kleine rondje gemaakt en geen pijn ondervonden.

Michael | email | 24-02-2008

Ik heb bij een Scooter ongeluk me 2e middevoetsbeentje gebroken...

Ik moest 1 week in de vaste gips en 5 weeken loop gips na de 3e week in het gips had ik schijt en haalde de gips er zelf af. Ik kocht goeie nike air en loop als een trein. Ik behandel me voet met ijs 3 keer perdag en drink goed kalk ( Melk)

En het komt allemaal goed xD

Dave k | email | 10-02-2008

hallo allemaal...
Gisteren heb bij het voetballen mijn middenvoetsbeentje gebroken.. ik moest gelijk geoppereed worden er zijn 2 pennen in me 3 & 4 teen ( vanaf de grote teen gezien ) gezet.
ik heb nu veel last van mijn knie gewricht. ik ben 15 jaar oud . Zo iemand misschien meer kunnen vertellen over het herstel van het letsel ?

enrico | email | 10-02-2007

Even in het kort mijn verhaal betreft 2 gebroken middenvoetsbeentjes op 4-3-2005 . Zes weken gips herstel ging niet echt goed zooltjes aangemeten in maasziekenhuis .Eind 2005 nog geen resultaad dan naar de orthopeet in maasziekenhuis een injectie gezet geen resultaat dan naar st. maartenskliniek ook geen stap verder gekomen .Toen in aug. 2006 naar prive kliniek Top-care in Venlo 3 maanden ook geen resultaat.Als laatste ben ik nu in mill bij Via Sana geweest die heeft mij doorgestuurd naar een manuele arts in veldhoven 2 behandelingen gehad nu even 6 weken afwachten er zou ergens een blokade in de zenuwen zitten ik heb goeie hoop . Inmiddels al bijna 2 jaar niet meer kunnen hardlopen dat best wel moeilijk maar hou moet er moet ergens een oplossing liggen de doorbeiter

Hans | 10-02-2007

het lijkt inderdaad een onschuldig iets maar kan echt verregaande gevolgen hebben. let op dat je heel goed revalideert. niet zelf gaan "knutselen" maar echt onder goede begeleiding.

sterkte

sterra | 10-02-2007

Jeemig, Hansie en Bart, van jullie beider reacties kijk ik even op. Dat je je middenvoetsbeentje tijdens het rennen spontaan kan breken...! -Daar moest ik toch echt vrij hard voor vallen.... Weet je ook of je dan extra kwetsbaar blijft voor zo'n middenvoetsblessure? Loop je nu helemaal pijnvrij?
En Hansie, dat jaar klinkt inderdaad heel beangstigend lang, hoewel ik het die orthopeed in t ziekenhuis ook hoorde mompelen.

Bart Huitema | email | 07-02-2007

Hoi Sterra,

8 maanden geleden heb is mijn middenvoetsbeentje spontaan gebroken tijdens het hardlopen. Ik ben na 3 maanden (vanaf dag breuk) voorzichtig weer begonnen. Eerst wekelijks en daarna 2 wekelijks en nu zit ik denk ik op 2,5 keer per week. Voorlopig hou ik het daarbij, want deze blessure is bijna zeker ontstaan door te weinig rust tussendoor.

Verder denk ik dat geen geval hetzelfde is. Het gaat zo snel of langzaam als het gaat. Je hebt al professionele begeleiding. Veel meer kan je er denk ik niet aan doen.

Hansie | 05-02-2007

het klint niet echt geloofwaardig maar een hersteltijd na een middenvoetsbeentjebreuk kan wel oplopen tot een jaar.

Geef hier een reactie

tekst

naam

e-mail

Dit veld s.v.p. leeg laten

Gaaf shirt met joe joe er op :)
Gaaf shirt met joe joe er op :)

<b>Laat de liefde niet aan toeval over</b>
Laat de liefde niet aan toeval over