hit counter

Web Analytics Made Easy -
StatCounter

Wie is er wel afgevallen dmv hardlopen?

Een loopster | 18-05-2007

Naar aanleiding van al die topics over afvallen, te veel of te weinig eten, putjes in de benen en dat soort onderwerpen zou ik hier graag de verhalen van de mensen willen lezen die het is gelukt om door middel van hardlopen en andere eetgewoontes af te vallen.
Ik weet dat veel mensen de afvaltopics erg irritant vinden, dus misschien is dit een goed alternatief om die (steeds weer dezelfde) vragen te beperken tot n topic, zodat anderen kunnen lezen hoeveel een ander loopt, hoeveel die eet en hoe snel (of liever langzaam) hij/zij daarmee is afgevallen en de rest van de lopers dit niet steeds hoeven te lezen. :-)

De laatste reactie staat bovenaan. Er zijn 128 reacties op dit onderwerp.

chocoholic | 19-06-2012

@m.e.o.: ben je echt serieus met dit "dieet"? Als je jezelf wil uithongeren, goed plan! Als je op LT wil afvallen: mr eten (gezonde, gevarieerde voeding) en genoeg bewegen. Je moet genoeg eten, anders valt je metabolsime helemaal stil en val je geen gram meer af. Niet dat ik zo'n expert ben, maar volgens wat ik al gelezen heb op dit forum, zijn zulke diten nefast voor je lichaam en gezondheid.

met rennende mensen is iets faliekant mis:P | 19-06-2012

@ MEO

NEE

wouter | 16-06-2012

ongeveer 6 kg in 9 weken afgevallen, gemiddeld zo'n 650 g per week dus.

lopen: 3-4 X per week, tussen 30 en 40 km perweek.

eten: geen dieet, wel gematigd eten, niet meer snoepen 's avonds (mijn snoep waren chips en nootjes) en twee stukken fruit per dag.

Doel is aan dit tempo verder te doen tot er nog 10 kg af is. Tegelijk is mijn doel om mijn 10 km sneller en sneller te lopen.

Tot nu toe gaat alles gezwind, want ik had een schema opgesteld van 500 g per week. En bij het lopen zou ik nu aan 50 min op 10 km moeten zitten, maar zit al onder de 48 min.

Belangrijk lijkt me om niet te forceren, maar om consequent te zijn. Het is de combinatie van beweging en gezonde voeding die tot succes leidt.

m.e.o | 16-06-2012

hey hallo,

ik ben een meisje van 16 jaar ben 1.81 en 63 kilo een tijdje geleden woog ik 56 kilo maar door het minder sporten en meer gaan snoepen ben ik veel aangekomen.
Ik wil graag weer die 7 kilo eraf, ik heb hiervoor iets meer dan 2 maanden.
Ik hoop het te redden met 1 kilootje per week.
ontbijt: 2 geroosterde boterhammen met boter + 0.5 liter water

lunch: 2 boterhammen met boter + 0,5 liter water

tussendoor: 1 appell + 0.5 liter water

avondmaal: veel groentje en fruit, en 0,5 liter water + 1 ei

denken jullie dat het me zo een beetje gaat lukken?

m.e.o | 16-06-2012

hey hallo,

ik ben een meisje van 16 jaar ben 1.81 en 63 kilo een tijdje geleden woog ik 56 kilo maar door het minder sporten en meer gaan snoepen ben ik veel aangekomen.
Ik wil graag weer die 7 kilo eraf, ik heb hiervoor iets meer dan 2 maanden.
Ik hoop het te redden met 1 kilootje per week.
ontbijt: 2 geroosterde boterhammen met boter + 0.5 liter water

lunch: 2 boterhammen met boter + 0,5 liter water

tussendoor: 1 appell + 0.5 liter water

avondmaal: veel groentje en fruit, en 0,5 liter water + 1 ei

denken jullie dat het me zo een beetje gaat lukken?

@marcel | 01-03-2012

Ik denk ook dat we lynn in andere topics terug gaan vinden als die straks buiten op asfalt bijna elke dag 30 minuten gaat lopen.

Marcel | email | 01-03-2012

Goed bezig inderdaad, behalve dat rustdagen er niet voor niets zijn. Binnenkort ga je meedoen in een ander onderwerp: ik heb een blessure en wat moet ik daar aan doen.

Paul | 01-03-2012

@ Lynn: respect hoor. Je bent erg goed bezig!

Lynn | email | 29-02-2012

Ben begonnen met trainen op de loopband thuis en wil in het voorjaar/zomer wel naar buiten! Dan is het toch veel te warm binnen..
Ik ren nu dagelijks zo'n 35-45 min op de loopband, met soms een dag rust. Ik ben enorm slecht in interval en voel me dus het prettigs als ik nonstop ren, rechtstreeks door naar de eindtijd, en afhankelijk van mijn energie-level/motivatie gooi ik er nog 5 10 minuten bovenop. En ik vind het inmiddels zo verslavend dat ik eigenlijk geen dag meer wil overslaan; op de "rustdagen" tussendoor pak ik de crosstrainer, stepper, hometrainer en doe ik spieroefeningen... als ik naar buiten ga in de zomer kies ik op de rustdagen voor skaten!
Ren dus sinds een maand of 2 minimaal 30 minuten per dag en ben geen gram lichter (eet bewust)), maar krijg de laatste tijd veel positieve opmerkingen "ben je afgevallen?!". Puur door hervorming van mijn peervormige lichaam.. Alles wordt gelift en wordt met elke dag sporten strakker! Kortom: ik ben "hooked" en naarmate de tijd vordert, zal ik ongetwijfeld ook op de weegschaal wel wat vorderingen zien... :-)

suus | 26-01-2012

januari 2011 begonnen, en pas in april begon het afvallen. in augustus was ik 10 kg kwijt en nu jan 2012 14 kilo!

en ik ben een chipseter, alleen beperk ik het ceht tot het weekend

sonja | email | 09-01-2012

ik ben pas vlede week begonnen met slimrun, en lees overal om aftevallen rustig aan te doen zal ik ook doen ik heb 3 x gerend en zie dan ook dat me conditie heel snel verbetert alleen afvallen duurt wat langer , maar het zal wel goed komen

Fieke | 03-12-2011

P.S. start to run vind je op rennenmetevy.nl

Fieke | 03-12-2011

@ Annemiek
Ik ben nu bijna een jaar geleden begonnen met lopen. Ik dacht toen ook, als ik begin te lopen en wat minder snoep, dan zal ik wel afvallen. Niets was minder waar, niet dat ik ben bijgekomen, maar er is ook geen gram afgegaan tot ik ook daadwerkelijk echt op mijn eten ging letten. Echt zwaar dieten doe ik nu ook niet. Ik probeer een beetje volgens het ww principe te eten (maar niet zo strikt) met het lopen erbij ben ik sinds mei al 13 kg afgevallen.
Het belangrijkste dat je moet onthouden is dat je als beginner geen 4x per week mag beginnen lopen, dat is iets wat je moet opbouwen. Het programma van start to run is hier heel handig bij (heb ik gebruikt). Ik loop nu 3 (soms) 4x in de week een half uur tot 3 kwartier.
Veel succes!

Alex | 01-12-2011

ik loop nu vier weken, om af te vallen maar ook om mijn hoofd leeg te maken, voor mijn lichaam te zorgen e.a.

ik ben n kilo aangekomen, wat logisch is want ik deed hiervoor helemaal niks, dat is dus allemaal spier. Mijn kuiten zijn op het moment gigantisch maar mijn buik is nu bijna plat en mijn billen zijn een centimeter of 2 gelift. Ik eet 3x per dag, met groente en fruit en af en toe gewoon wat lekkers. In het weekend wat meer dan af en toe..

peter. | 15-09-2011

@Annemiek, wat jij in je hoofd hebt lijkt wel een crash dieet, dat gaat je echt niet lukken zo. Wat wel goed van je is is het voornemen om meer te gaan bewegen. Wandelen op zich is natuurlijk altijd goed en hardlopen helemaal. Voor een beginner is 4x in de week al een hele opgave laat staan ook nog eens drie kwartier achterelkaar. Wil je echt afvallen zal hardlopen daar aan bij kunnen dragen maar tevens moet je ook in je eetpatroon een verandering aanbrengen. Lopers zijn inderdaad nooit dik maar zijn in de regel wel heel erg met hun voeding bezig, en dan vooral gezond. Dus alleen met hardlopen kom je er niet. Voorkom teleurstelling en denk er nog eens goed over na. Wellicht is een loopmaatje of een loopgroep een mooie stimulans om een begin te maken. Succes.
ps een wijntje moet kunnen toch?

annemiek | email | 15-09-2011

ps. en is in flink tempo wandelen net zo goed als hardlopen?

Annemiek | email | 15-09-2011

Hallo! Ik zie dat de reacties hier van een poos geleden zijn, toch probeer ik het maar, missch krijg ik toch antwoord.

Ik ben 42 jaar, vrouw, 1.74 en weeg nu 74,8. Dat is voor mij best zwaar. Toen ik 9 mnd zwanger was woog ik 2 kilo lichter. Ik eet best veel (chips, snoep) en drink elke dag 2xwijn. Ik vind het hl moeilijk om minder te snoepen. Ik weet ook niet of ik de wijn kan laten staan.

Als ik nu begin met hardlopen ongeveer 4x per week een half uur 3 kwartier, hoeveel zal ik dan gaan afvallen? En dan wat vaker chips laat staan, en wijn alleen in het weekend, maar niet 100% op dieet.

Zijn er soortgelijke mensen die hier ervaring mee hebben?

Eric | 17-06-2009

Ik blijf het herhalen op dit soort topics.......afvallen doe je door minder calorieen te nemen dan je verbruikt. Dus lekker een half uur per dag hardlopen en matig en gezond eten. Zo ben ik 27 kg afgevallen. Het is allemaal zo logisch.....
Heb je geen duur dieet ofzo voor nodig hoor!
Gewoon beseffen wat je eet per dag en genoeg bewegen...dus lekker sporten!

runnerwoman | 17-06-2009

nou schat, als je gewoon elke dag een half uur tot 45min loopt en je eet gemiddeld 2000 kcal per dag, dan val je zeker wel af. Ik zou niet weten waarom niet.

Jack | 10-06-2009

Afvallen d.m.v. lopen is prima maar vergeet de verhalen van mensen die van de ene op de andere dag volledig omturnen door ineens niet meer te roken, minder bier te zuipen en met 30 tot 40 kilo overgewicht zich aan het lopen wagen en vervolgens binnen een half jaar of zo daardoor zomaar 20 kilo afvallen, want dat zijn zeer zeldzame uitzonderingen die misschien bij 1 op de 100.000 lopers voorkomt!

Pff ..en dat in n zin! ;-p

Juul | email | 09-06-2009

Roos ik denk dat ik weet waardoor het komt dat je niet afvalt. Je vetpercentage kan bijvoorbeeld wel dalen, maar je spiermassa stijgen. Aangezien spieren zwaarder zijn dan vet kun je hierdoor op gewicht blijven maar je wel fitter gaan voelen. Om dus optimaal te kunnen meten wat je vooruitgang is kun je tegenwoordig een weegschaal kopen die ook je vetpercentage meet. Ik train hier zelf ook mee. Om af te vallen train ik 4 keer per week, 1 keer kort (20min stevig tempo), 2 keer medium (35 min, gemiddeld tempo) en 1 keer lang (50 min, iets langzamer tempo). Ik ben in 6 weken tijd hiermee ruim 5 kilo afgevallen. Mijn startgewicht was 79 kilo bij 1.88m en het is nu 74.2. Mijn vetpercentage is ook 1,5% gezakt.
Dus probeer je niet teveel te richten op de kilo's, maar houdt de centimeters en je vetpercentage in de gaten.

Roos | email | 09-06-2009

Bedankt voor de reacties.
Dat vermoeden had ik al. Ik merk trouwens de laatste dagen aan mijn kleding dat het ietsie los gaat zitten en vanmorgen zag het er zeker strakker uit in de spiegel. Nog steeds geen gram af volgens de weegschaal. Ik train trouwens ook 2x in de week bij een atletiekclub. Daarnaast zou ik 1x per week 10km willen lopen (rustig hardlopen) en 1x per week 5 tot 10km (rustig hardlopen of een interval training).
Ik neem trouwens maar tot 1500 kcal per dag tot me.
Ben ik goed bezig zo dan?

Groet Roos

aileen | 08-06-2009

Inderdaad. zoals hier onder in het berichtje staat beschreven.
vetverbranding doe je door LANG EN LANGZAAM te lopen.

Tom | 08-06-2009

Hebben jullie wel eens van LSD gehoord?
Long Slow Distance. 1 2 uur lopen in een langzaam tempo.
D manier om snel vet te verbranden.
Anders kun je ook in de kou gaan zitten, k goed voor de vetverbranding!
Denk erom, als sporter mag je ook niet alles eten.
Tom.

Roos | email | 08-06-2009

@ Hendrik.

Klinkt helemaal goed hoe je bezig bent. Ik ben ook op die manier bezig al enkele maanden. Ik moet zeggen dat het absoluut geen obsessie geworden is ofzo maar dat ik er gewoon erg van baal dat ik zo goed bezig ben maar dat het 2,5 maand geen vruchten af heeft geworpen.
Ik neem max. 1500 kcal per dag waarvan ik er bijna elke dag al 400 van verlies. 1 en 1 = 2 zou je zeggen maar helaas niet.
Alhoewel mijn doel ook niet eens "het aangezicht" is maar betere prestaties neer te zetten door minder kilo's mee te sjouwen!

Groet Roos

Hendrik | email | 08-06-2009

Ik heb na veel lezen over dieten mezelf voorgenomen om een 'eenvoudige' weg te kiezen:

Meer calorien verbruiken dan ik tot me neem en niet vaak meer dan 2500 per dag.

Dat ging 3 maanden goed. (5 kilo's eraf) Maar met 80 kilo voel ik mezelf meestal niet echt dik. (hoewel het nog 5 kilo te zwaar is en ik wel degelijk een - met kleding maskeerbaar - buikje heb)

Nu ik flink met hardlopen bezig ben wil ik het andersom doen. Niet meer hardlopen om af te vallen, maar afvallen om beter hard te lopen.

Dus nog 5 kilo te gaan! In de zomervakantie, 2 maanden de tijd.

30km per week = +/- 3 X 800 2400 kilocalorien. Dat is 1 dag per week aan extra verbruik aan calorien!!!!
Dan daarbij redelijk zwaar vakantiewerk doen. (afwas + kok voor het ontbijt in een hotel, vooral veel lopen)

Ik zie het weer zitten. :)

Pol | 08-06-2009

Ik loop nog maar een paar maand, veel is er niet afgevallen maar het valt mij wel op dat bijvoorbeeld mijn buik strakker is...

DickB(oer) | 08-06-2009

@Roos
Ik denk dat 2 a 3 keer trainen en dan minimaal 10km effectiever is om af te vallen, en beter als training....

Afvallen gaat pas na 30 tot 60 minuten lopen goed beginnen, en om met het hardlopen vooruit te komen moet je meer rust hebben....

Roos | email | 08-06-2009

Kan iemand mij vertellen hoe het zit...
Ik ben op 21 maart gestart met hardlopen. Eerst het beginnersschema en ik heb afgelopen week de 10 km gelopen (welliswaar in een rustig tempo 1 uur en 8 minuten). Ik train gemiddeld 4 a 5 keer per week en loop elke keer minimaal 5km.
Ik ben tot nu toe alleen maar aangekomen. Zeker zo'n 4kg er gaat geen grammetje af. Ik houd zelf bij wat ik verbrand aan kcal en dat zijn er gemiddeld toch zo'n 400 per 5km.
Ik heb wel het idee dat mijn benen wat strakker zijn geworden maar mijn kleding zit niet losser.
Mijn voeding is optimaal om af te vallen, een dieet wat ik vorige jaar van de dietiste heb gekregen.
Ik ben 1.68m en weeg nu zo'n 74kg. Ik voel me gezond maar waarom gaan die kilo's er niet af? Als ik mijn bmi uitreken is deze namelijk niet optimaal.
Kan iemand mij vertellen hoe dit kan?

Jack | 07-06-2009

Ik niet, maar zelfs al loop ik helemaal niet zet het bij mij nog niet aan!

Yolanda | email | 07-06-2009

Ik ben zelf enige tijd aan het hardlopen en ben er toch wel 25 kg mee afgevallen.
De combinatie van bewegen,voeding,de nodige rust en heel veel dicipline is voor mij het ei van Columbus!!!
Ik ben zeer tevreden en wil nooit meer aankomen dus nooit meer stoppen met hardlopen.

Annet | 10-05-2009

Wat jansen bedoelt is dat je in het begin van de activiteit voornamelijk je koolhydraatvoorraad aanspreekt en dat de vetreserves worden aangesproken naarmate de koolhydraatvoorraad minder wordt. Maar dit is afhankelijk van verschillende factoren: geslacht, leeftijd, gewicht, intensiteit van inspanning. Na 1,5 uur intensief sporten is de koolhydraatvoorraad ongeveer leeg en dan wordt er dus met name vet verbrand.

Moon | 09-05-2009

Jansen,
spreek je jezelf tegen? Eerst koolhydraten, daarna vet. Je hebt voor 1,5 aan koolhydraten, maar toch begint de vetverbranding vanaf minuut 1?

Ik begrijp je vast verkeerd ;-)

jansen | 03-05-2009

vetverbranding begint al bij de eerste minuut. de verhouding koolhydraat/vet is in het begin veel koolhydraat en weinig vet. de vooraad koolhydraat neemt af gedurende de training en het aandeel vet neemt toe. grofweg kan je zeggen dat je voor plm 1,5 uur koolhydraat brandstof in je lijf hebt.

voor vetverbranding kan je het best 'smorgens voor het ontbijt gaan trainen met alleen ene glaasje water op. het aandeel koolhydraat in je lichaam is dan laag, waardoor het lichaam snel overgaat op vetverbranding.

Moon | email | 02-05-2009

Ik loop het bekende beginnersschema. Ik zit in week 9, maar daar heb ik nu (vanwege slecht weer) 11 a 12 weken over gedaan, denk ik.

En: ik ben zo'n drie kg zwaarder.
Fijn.

Ik ben lang en slank en heb geen overgewicht, maar het mag allemaal wel wat strakker.
Ik ga volgende week naar 10-1-5 (de kenners weten waar ik het over heb) en hoop dan eindelijk met vetverbranding te beginnen.
Hoeveel verhalen je nl ook leest... de meeste verhalen zeggen dat vetverbranding begint na 10 minuten.

Chantal | 02-05-2009

20 kilo in 2 jaar door hardlopen en de sportschool en gewoon gezond eten!

eric | 02-05-2009

Afvallen....het is en blijft simpel....je valt af als je minder calorieen inneemt dan dat je verbruikt. Blijven snaaien en snoepen en dan gaan lopen helpt echt niet. Gezond en met regelmaat eten, veel bewegen...dan komt het vanzelf goed. Ben zelf zo 27 kilo afgevallen.

Moon | email | 02-05-2009

Ik loop het bekende beginnersschema. Ik zit in week 9, maar daar heb ik nu (vanwege slecht weer) 11 a 12 weken over gedaan, denk ik.

En: ik ben zo'n drie kg zwaarder.
Fijn.

Ik ben lang en slank en heb geen overgewicht, maar het mag allemaal wel wat strakker.
Ik ga volgende week naar 10-1-5 (de kenners weten waar ik het over heb) en hoop dan eindelijk met vetverbranding te beginnen.
Hoeveel verhalen je nl ook leest... de meeste verhalen zeggen dat vetverbranding begint na 10 minuten.

marijke | email | 23-12-2008

sinds 4 maanden terug aant trainen opt moment is dat de laatste maand opgebouwt tot 3 keer per week lopen (2 keer ongeveer 3 kwartier, 1 keer 15km) en 2 keer zwemmen (2km elke keer) en dit heeft me toch kei hard geholpen bij afvallen, 15 kg nu, en vooral door het sporten. Een zalige vicieuse cirkel: betere conditie, minder wegen, beter voor je gewrichten, meer afvallen,...

Hatseklatse | 19-12-2008

Ik loop ruim 3 maanden hard en ik ben sindsdien 8 kg afgevallen, had geen fors overgewicht. Ik heb mijn eetpatroon niet aangepast, ben ietsje meer gaan eten en momenteel eet ik een zak truffels leeg (uitzondering).
Stomste fout die je kan maken is t rustig lopen en denken dat je met sneller te lopen minder vetten verbrandt. Fysiek gezien is op individueel niveau snel lopen zeer goed letten op je belasting en belastbaarheid ivm kans op blessures.

Daan | 18-12-2008

@ Deze topic is voor niet-sporter ga toch ergens anders met die onzin hier staat al zoveel onzin over voor mensen die normaal en lang lopen geldt dit niet.. daag

geertje | 17-12-2008

Ik loop nu sinds een maand of negen, 3x in de week, zo'n 24-30 km per week.

Ben alles bij elkaar, zo halverwege deze periode, 3 kilo afgevallen, dat kwam dan vooral in combinatie met minder snoepen.

Nu ik toch weet dat ik 3x per week hardloop, snoep ik weer wat meer en zodoende blijf ik mooi op mijn gewicht hangen. Vindt het wel goed zo, 62 kilo bij 1,68 meter.

Anneke | 13-12-2008

Ik heb gelukkig nooit last gehad van dik zijn. Ik beweeg. Ik kies dan ook speciaal voor een baan waarbij ik beweeg en alleen in de pauze zit. 1. omdat ik een kantoorbaan saai vind. 2. omdat ik weinig geduld heb en liever met mijn handen werk. 3. zo heb ik nog nooooooit last gehad van te dik zijn.

Willem | 04-05-2008

Dat is al lang achterhaald John.
Bij langzaamlopen is de vetverbranding procentueel het hoogst, bij hardlopen is de vetverbranding in grammen veel hoger omdat je in totaliteit meer energie verbruikt.

Chell | email | 03-05-2008

Ja, ik loop ook 1 x per week een duurloop maar denk dat die nog te snel gaat, de andere 2 trainingen zijn meer krachttrainingen met af en toe fartleck. Mijn benen worden alleen maar dikker.!Tot 4 jaar geleden, liep ik ook fanatiek en woog ik 56 kilo en was helemaal droog en gespierd en mijn benen niet dik.
Vraag me soms af of ik niet wat mankeer qua verbranding, denk ik serieus terug aan die tijd duurde het ook wat langer voordat alles eraf ging, ben misschien te ongeduldig........

John | 03-05-2008

Van hardlopen kan je wel degelijk afvallen , alleen de meeste lopen te hard.
Om af te vallen moet je in de vetverbrandingszone trainen en dat doe je door heel langzaam te lopen. Als je alleen maar hard loopt ga je koolhydraten verbranden.
Ik heb loop nu al 3 jaar en ben enkele maanden in training geweest voor de marathon van Rotterdam. Een onderdeel van de training was om de vetverbranding op gang te brengen door langzaam maar lang te lopen; in 3 maanden 8 kg afgevallen!!

Chell | email | 03-05-2008

Ik word helemaal gek van al die afvallers! Ik loop nu sinds half dec, van de 10 km training naar de 15 km training, ren gemiddeld 38 km per week in 3 dagen maar er gebeurd niets. Weeg 67 kg, ben 164 cm en 43 jaar. Ik ben van nature al een gezonde eter en drink weinig alcohol. Moet mezelf wel weer aanleren meer water te drinken, bij deze doe ik dat dan ook weer.
Weet echt niet wat ik fout doe????

Paula | 09-04-2008

Ik loop 3x per week 6 tot 12 km. Ik heb 6 eetmomenten per dag. Ik ben 10 kg kwijt en blijf nu op gewicht.

mien | 09-04-2008

Hoi
Ik ben Mien
Een flinke eetster!!
Ben 1 80 lang en woog 84 kg.
Ben nu sinds drie maanden aan het hardlopen loop ongeveer drie a vier keer in de week en weeg nu 73 kg .
Ik let daarbij niet op mijn eetpatroon!!!
Ik denk gewoon normaal eten en lekker veel bewegen is het belangrjijkste!!

roos | email | 08-04-2008

Ik ben in een paar maanden tijd 15 kg afgevallen, eerst dmv dieten en langzame opbouw van sporten/hardlopen.
Het is vrij snel (misschien te snel gegaan), maar zelfs als ik me een dagje laat gaan komt het er niet bij.

Het probleem wat ik nu heb is dat ik niet meer afval in kilo's maar wel merk dat ik cm's in omvang kwijt raak. Toch zou ik graag die laatste 4 kg kwijt willen om mijn ideale gewicht (65 kg) te bereiken.
Heeft iemand tips of is het een kwestie van geduld?

tamara | 18-01-2008

Persoonlijk ben ik eerst begonnen met afvallen, en nu ik eindelijk een dieet heb gevonden, waarbij ik met niet slap futloos en hongerig voel, ben ik (opnieuw) begonnen met trainen.

Dat bevalt prima.

tamara | 18-01-2008

Maar als je nu bijvoorbeeld ipv op de bank te liuggen met een zak chips naar buiten gaat om te lopen, dan zal het wel degelijk verschil maken.

Probeer maar eens een zak chips weg te werken terwijl je aan het lopen bent.

dat lukt je dus waarschijnlijk niet. En dan maak je verschil.

tamara | 18-01-2008

Van het hardlopen zelf zul je als beginner niet heel veel afvallen.

Klein rekensommetje. Als je als beginner 3 keer per week een half uur loopt. (en het wordt niet anageraden als absolute beginnenr meer te gaan doen) dan verbrand je ongeveer 900 calorien. Dit staat gelijk aan ongeveer 100 g vet.

Als je dus EXACT hetzelfde blijft eten (en voorheen bleef je op gewicht) dan zul je met deze inspanning theoretisch dus 100 gram per week afvallen.

Maar dit is dus echt een te simpele weergave van hoe je lichaam nu echt werkt.

Mijke | 18-01-2008

afvallen is complex en kent vele factoren, alsje weet waarom je te zwaar bent, dan weet je ook hoeje kan afvallen. Maar de eerste check is, heb je daadwerkelijk overgewicht? Of streef je naar maat 36 terwijl je van nature een maat 40 hebt.

hille | email | 15-01-2008

ik loop 2 a 3 keer per week, 10 km.
Dat 3 jaar nu en 5 kilo zwaarder. In mijn loopgroep is vrijwel niemand er dunner van geworden.
Maar we zijn wel gelukkig en hebben lol!

hardloopster | 03-01-2008

Hoi,

Ik ben twee jaar geleden ook begonnen met afvallen, ik had namelijk al vanaf mijn 12e last van vreetbuien, dus zoiets als drie repen chocola, doos negerzoenen, zak chips enz. naast de normale maaltijden, die ook niet al te gezond waren, naar binnen werken. Ik werd langzaam maar zeker steeds voller, had een lengte van 1,83 met 82 kilo. Heb toen besloten dat ik geen gezond levenspatroon had en ben gaan hardlopen 4 keer in de week iets van 7 kilometer, verder ben ik gezonder gaan eten, wel gewoon nog zoveel als ik wilde (maar alleen gezonde dingen) in het weekend mogt ik dan nog wel van mezelf snacken. Ik ben hiermee in totaal 20 kilo afgevallen, veel mensen dachten dat ik hierin te extreem bezig was en ik vond mezelf ook te dun worden. Ben toen weer gewoon gaan eten (rond 2800 calorien per dag) wat ik wil en zit nu op een gewicht van 66 kilo, lijkt me zo wel gezond, blijf nu ook op gewicht. Loop nu zo'n 1x in de twee weken hard (10 km) naast mijn competetiesport, ik vind het gewoon superleuk om te doen, lekker in de frisse lucht. zo zie je maar, je hoeft niet altijd een bepaald dieet te volgen om echt te willen afvallen.

Rob | email | 13-12-2007

Afvallen kan wel degelijk met regelmatig sporten. het geheim is echter niet hetzelfde eetpatroon aan houden. Als je serieus looptrainingen doe (bijv. 3 keer in de week) moet je goed en voldoende eten.

Wat je moet afleveren zijn verkeerde koolhydraten en de momenten waarop je eet aanpassen. Niet vlak voor een training, maar wel vlak er na. Goed ontbijten helpt en geeen of wienig suiker-tussendoortjes.

Door regelmatig trainen verandert je stofwisseling. Vooral als je daarvoor aanleg hebt. En helemaal als die aanleg niet is benut door zitten, ziten en zitten en een beetje 'verwildert' Paul de Leeuw op TV gaan zitten kijken, op je werk de hele dag zitten, thuis achter de je PC of bier en vreten uit gebrek aan levensplezier.

Van hardlopen een tijdelijk projectje maken om af te vallen is niet per s handig. Wat als je straks niet meer loopt? Ga je dan zwemmen?
IN de loopgroepen die ik meemaak, zitten altijd vrouwen die of willen afvallen of domweg afvallen. 't vet vliegt eraf. De billen, de benen, de buik en de borsten - en dat laatste vind niet iedereen even leuk.

Rob | email | 13-12-2007

Afvallen kan wel degelijk met regelmatig sporten. het geheim is echter niet hetzelfde eetpatroon aan houden. Als je serieus looptrainingen doe (bijv. 3 keer in de week) moet je goed en voldoende eten.

Wat je moet afleveren zijn verkeerde koolhydraten en de momenten waarop je eet aanpassen. Niet vlak voor een training, maar wel vlak er na. Goed ontbijten helpt en geeen of wienig suiker-tussendoortjes.

Door regelmatig trainen verandert je stofwisseling. Vooral als je daarvoor aanleg hebt. En helemaal als die aanleg niet is benut door zitten, ziten en zitten en een beetje 'verwildert' Paul de Leeuw op TV gaan zitten kijken, op je werk de hele dag zitten, thuis achter de je PC of bier en vreten uit gebrek aan levensplezier.

Van hardlopen een tijdelijk projectje maken om af te vallen is niet per s handig. Wat als je straks niet meer loopt? Ga je dan zwemmen?
IN de loopgroepen die ik meemaak, zitten altijd vrouwen die of willen afvallen of domweg afvallen. 't vet vliegt eraf. De billen, de benen, de buik en de borsten - en dat laatste vind niet iedereen even leuk.

Edwin | 13-12-2007

Frank,

hoewel ik er erg sceptisch tegenover stond heb ik een paar weken Sonja Bakker geprobeerd. Ik ben in die tijd ook gaan hardlopen. De kilo's vlogen er af, bijna te hard. Na een week of zeven ben ik maar weer iets meer gaan eten, maar wel drie maaltijden per dag. En gezondere tussendoortjes.

Dolf Jansen2 | 12-12-2007

Ik ben 3 maanden geleden met hardlopen begonnen ivm overgewicht. Ik at ook niet supergezond. Momenteel ben ik een Dolf Jansen-lookalijk geworden en wil er weer een paar kilo bij. Ik heb mijn oude slechte eetpatroon weer opgepikt, maar zwaarder worden lukt niet meer. Ik wil blijven hardlopen nl.

Frank | email | 12-12-2007

Edwin,
ik herken me in jou verhaal. Een paar maanden geleden gestopt met roken en begonnen met lopen (1.90/90kg). Nu op weg naar de 10 km maar nog geen kilo afgevallen, maar ook geen kilo bijgekomen. Ik ben dus benieuwd wat je aan je eetpatroon veranderd hebt.

Edwin | 12-12-2007

Loop sinds een maand of zeven. Eerst de nodige opstart problemen door te snel willen, gevolg last van rechterknie. Maar volg nu een schema voor de tien kilometer. Gaat tot op heden nog voorspoedig. Ik woog toen ik begon rond de 92 kilo. Door anders te gaan eten en te lopen weeg ik nu 78 kilo. Probeer er weer wat bij te krijgen, maar zit al een maand of drie op hetzelfde gewicht, dus zal het wel 'mijn' gewicht zijn.

Edwin | 12-12-2007

Loop sinds een maand of zeven. Eerst de nodige opstart problemen door te snel willen, gevolg last van rechterknie. Maar volg nu een schema voor de tien kilometer. Gaat tot op heden nog voorspoedig. Ik woog toen ik begon rond de 92 kilo. Door anders te gaan eten en te lopen weeg ik nu 78 kilo. Probeer er weer wat bij te krijgen, maar zit al een maand of drie op hetzelfde gewicht, dus zal het wel 'mijn' gewicht zijn.

Edwin | 12-12-2007

Loop sinds een maand of zeven. Eerst de nodige opstart problemen door te snel willen, gevolg last van rechterknie. Maar volg nu een schema voor de tien kilometer. Gaat tot op heden nog voorspoedig. Ik woog toen ik begon rond de 92 kilo. Door anders te gaan eten en te lopen weeg ik nu 78 kilo. Probeer er weer wat bij te krijgen, maar zit al een maand of drie op hetzelfde gewicht, dus zal het wel 'mijn' gewicht zijn.

DickB | 12-12-2007

Rene,
Dat nadeel is er altijd.
Als je afvalt door diten, kom je weer aan als je gewoon gaat eten.

De enige methode om niet aan te komen is de levensstijl te veranderen. Gezond eten en bewegen. dan val je af, en dat blijft zo. (Totdat je ophoudt met gezond eten en bewegen natuurlijk ;-)

Rene | 12-12-2007

Nadeel van afvallen door lopen is dat de kilo's net zo hard weer terugkomen als je door omstandigheden een poosje niet kunt lopen.
Mijn gewicht schommelt sinds ik loop tussen de 100 en de 83 kilo.
Als ik een paar maanden fanatiek train voor een marathon weeg ik 85 maar als ik daarna een paar maanden rustig aan doe zit ik zo weer op 95.

maria | 12-12-2007

ik ben nu ongeveer 3 maanden aan het lopen (beginnerscursus) 3x per week. Ik ben tot nu toe 7 kilo afgevallen. Niet anders eten, wel mijn hardloopschema volgen.
Na 5 kilo kwijt te zijn, bleef ik ongeveer een maand daarop hangen. Maar ik verloor ondertussen wel centimeters. En nu ineens zakt mijn gewicht dus ook nog verder.

Julie | email | 11-12-2007

Afvallen door lopen boeit mij eigenlijk niet zo , het is het lopen dat zo een goed gevoel geeft. Wetende dat je iets doet aan je lichaam is enorm leuk. Ik sportte vroeger nooit en nu ga ik af en toe lopen tijdens de examens zelfs elke dag een halfuur gewoon eventjes om mijn gedachten te verzetten. En ik voel mij enorm goed, afvallen doe ik er nu niet echt van denk ik.

Als je wil vermageren doe het dan op een andere manier door iets anders te eten en op je voeding te letten maar je moet echt geen calorin beginnen tellen want dat doet niets.

Ik ben vorig jaar 17 kg verdikt en was er enorm droevig van. Nu ben ik reeds 8 kg afgevallen en hoe , weet ik eigenlijk niet. Ik heb er niets speciaals voor gedaan.

Hardlope en sporten is een goede manier om je goed in je vel te voelen maar niet pers om af te vallen.
Lopen moet je als plezier bekijken en niet andersom. Als je jezelf laat afzien, ga dan zwemmen maar begin niet met lopen.

Sanne | 05-09-2007

Ben 1,70 lang en week 57 kilo. Ben van 58 naar 55 afgevallen toen ik begon met lopen (twee maanden geleden). Ben nu weer rustig aant bijkomen, en dat is ook de bedoeling! Heb altijd gezond gegeten en nooit gesport, sporten werkte bij mij dus wel om af te vallen maar was niet nodig.

s | 02-09-2007

Loop nu 3 jaar. Ben in het 1e jaar in 1 maand tijd 15 kg kwijtgeraakt (combi veel lopen en dieet -Atkins_). Hou alles nu op peil door 3x lopen in de week en 2x fitness

bert | 02-09-2007

Gefeliciteerd, Japio. Een prachtig succesverhaal. Ik ben na een jaar 'slechts' 8 kilo kwijtgeraakt.

Japio | email | 01-09-2007

Ben 46 jaar oud, 179 cms groot , ben 8 maanden geleden mijn eetpatroon drastisch gaan veranderen (geen chips, pinda's etc en drink geen alcohol meer) en ben gaan hardlopen (eerst 20 meter en kapot) naar inmiddels 2 x per week 40 min en zondags een duurloop van 11 km. Was 114 kgs en ben inmiddels 82 kgs (scheelt 7 maten spijkerbroek)

tr | 25-07-2007

Edwin als ik je een advies moet geven....ga eerst eens een aantal weken goed zwemmen, meerdere malen per week om zodoende wat aan je gewicht te doen. Indien je onder de 90 zit (en dat is nog veel te veel voor jou lengte) overstappen op hardlopen.
Met jouw gewicht kun je problemen krijgen aan je knieen, enkels onderrug etc.

Ik zou dit vrij trikkie vinden. Probeer eerst wat kilo's kwijt te raken in het zwembad daarna overstappen op lopen.

Edwin | email | 24-07-2007

Ik heb vandaag een hardloop oudfit aangeschaft, en heb een beginners schema mee gekregen.
Morgen ga ik er mee aan de slag ik ben 44jr weeg104kg pfff 179cm .
4 jaar niets aan sport gedaan !!!voorheen cardio en/of op de racefiets.
Ben nooit een loper geweest daarom wil ik er nu mee gaan beginnen.
Hoop alleen dat het niet dwangmatig wordt
Gr Edwin

mirjam | 24-07-2007

@mirjam

wilde er nog even bij zetten dat ik 37 jaar ben 1'68 groot (klein) lol en nu dus 66 kilo weeg
nog ong veer 5 eraf en ik ben helemaal satisfied lol
voel me nu al goed hoor dit is kwestie van willen (ik wil dus rond de 60/61 kilo wegen )
groetjes nogmaals

Geef hier een reactie

tekst

naam

e-mail

Dit veld s.v.p. leeg laten

<b>We maken er maar het beste van...</b>
We maken er maar het beste van...


<b>Laat de liefde niet aan toeval over</b>
Laat de liefde niet aan toeval over