hit counter

Web Analytics Made Easy -
StatCounter

Ervaringen met goedkope merkschoenen?

Erik | 09-08-2007

Zijn er hier op het forum lopers die lopen op de goedkopere versies van merkschoenen? Heb een hele tijd op Asics Gel impressor gelopen een schoen van zo'n 70 euro. Na die tijd een aantal duurdere exemplaren van NB en adidas gehad. Heb niet het idee dat de prijs evenredig is met de kwaliteit.
Heb nu weer een Asics Gel Modena (ook zo ronde de 70 euro gekocht. Ben benieuwd naar jullie ervaringen.

De laatste reactie staat bovenaan. Er zijn 22 reacties op dit onderwerp.

dennis | email | 18-08-2014

Als je wat meer weegt, zoals mij, is een goede demping wel erg belangrijk. Ik heb altijd asics schoenen gehad en toen de demping eenmaal ging slijten merkte ik dat aan mijn hiel. Die begon zeer te doen. Met nieuwe asics schoenen werd het weer minder

Edwin | email | 17-08-2014

Helemaal eens met FK.

Geen merk wat zoveel reclame maakt als asics.
Bij grotere hardloop-sportevenementen, WK atletiek op TV, iedereen kent het merk asics. Brooks of salcouny heeft de niet lopende massa nog nooit van gehoord.Dus dan maar asics....Goede wijn behoeft geen krans.

En dat schoenen verhaal is voor mijn gevoel ook flink ovetrokken. Loop al jaren op van alles behalve asics en na ruim 2000 km komen er was nieuwen. Nog nooit een blessure gehad van het hardlopen😀

Arie | 16-08-2014

Wanneer je een juiste looptechniek hebt en geen lichamelijke mankementen hebt kun je op allerlei schoenen lopen ook zelfs zonder.

Schoenen van 10 euro kunnen zeer geschikt zijn. Uitzonderingen daar gelaten.

wilma | 11-08-2014

Jan kan het waarschijnlijk ook op zwemvliezen.

Jan | email | 10-08-2014

12 keer de 42 gelopen op tennisschoenen en 50 maal de 21 km op 1 en dezelfde schoenen, plus alle traingen waar zeuren ze over

FK | 23-01-2008

Jetta, wat een onzinverhaal!
Uit welk foldertje heb je dat overgenomen?
Als straks de Berlijn marathon door de Aldi gesponsort wordt, moeten we zeker allemaal op Aldi schoenen gaan lopen?
En was de Nijmeegse 4-daagse niet een WANDEL-evenement?

Jetta | email | 23-01-2008

Het is zeker heel belangrijk om bij het sporten het juiste schoeisel te dragen om complicaties en blessures zoveel mogelijjk te beperken.In dit geval moet je dus een goede loopschoen kopen en het is zeker een goede keus om je voeten even na te laten kijken door iemand die daarin gespecialiseerd is.Dan heb je de minste kans op problemen, en daar gaat het toch om!!Een goede loopschoen die ook betaalbaar is de NewBalance!!!Vanaf 100,00 heb je al een goed paar schoenen.Er is de keuze waarvoor je ze wilt gebruiken en er zijn verschillende kleurstellingen mogelijk.Bovendien hebben ze mannen- en vrouwenmodellen, breedte en lengtematen (ook extra breed) en de inlegzool kan eruit zodat ze ook heel goed gebruikt kunnen worden bij steunzooldragers.Bovendien wordt de Nijmeegse 4daagse gesponsort door NewBalance dat zegt toch genoeg!!!T is zeker de moeite waard om het eens te proberen.succes!

Hans Peter | 21-09-2007

Zorg dat je er achter komt op wat voor type schoen je goed loopt - via een gespecialiseerde hardloop winkel?!
Loop dan regelmatig hardloopwinkels binnen en ga op zoek naar afgeprijsde (overjarige) modellen. Dat scheelt soms 50% en dan zit je weer op je 70 euri.
Loop je op een atletiekbaan, dan kun je de korte trainingen op Scapino schoenen doen. Houd alleen wel in het achterhoofd dat wanneer schoenen gekocht bij een goede hardloop winkel een grotere garantie geven van blessure vrij lopen. In sommige zaken kun je zelfs je schoenen nog ruilen als ze toch niet bevallen.

Bespaar liever op je kleding. Kijk eens bij Kruitvat.

Harry | 18-09-2007

De Dart V is een vrije tijd schoen van "Scapino", "Piet Kerkhof", "Bristol" (enz) kwaliteit. Als serieuse hardloper zou ik daar never nooit niet mijn hardloopschoenen kopen. Dan liever een paar uitverkoopjes voor 2x zoveel geld bij de speciaalzaak.

Ajan | 18-09-2007

Ik koop mijn schoenen meestal in het buitenland, want daar zijn ze veel goedkoper.
Een sport fisio heeft jaren geleden voor mij bepaald dat ik een neutrale schoen nodig heb.

Harry | 15-09-2007

De Nike Dart V is ook geen hardloopschoen maar een vrije tijd schoen. Dus niet echt geschikt om op hard te lopen. En zeker geen (lange) afstanden.

Je kan er wel op hardlopen, maar dat kan je op klompen of laarzen ook. Maar dat maakt het nog steeds geen hardloopschoenen.

theo | 14-09-2007

By the way: over de Nike Dart V bestaat GEEN ENKELE WEBSITE!!! Strange...

Wél over de leather - editie (maar daar heb ik niks aan).

gr theo.

theo | 14-09-2007

De Nike Dart V staat weer in reklame in de Vatana in Paal (België). Kan iemand mij "iets" meer vertellen over deze goedkope loopschoen?

Ik kan mij moeilijk voorstellen als zou Nike een aparte produktielijn opstarten voor het vervaardigen van goedkope loopschoenen (dan zouden die eveneens veel te duur worden, vrees ik ;))

Vind het wel straf dat de fabrikanten hier aanwezig héél erg stil zijn...

theo | 28-08-2007

Da's idd juist! Zolang je nergens last van hebt, speelt het type schoen (noch het merk) enige rol van betekenis.
Maar... bij lastige voeten dient de schoen "juist" te zitten.
Ik heb toch nog altijd mijn bedenkingen. Zo vind ik het bijv. extreem raar dat je over die goedkope uitvoeringen op het Internet zo goed als niks terugvindt (bijv. Nike Dart IV en V). Waarom niet?
Er zijn zeker bonafide verkopers/specialisten. Maar ik vrees dat er meer "andere" bestaan...

Reinhart | email | 28-08-2007

Als je op een loopband met enkele verschillende types telkens een minuutje of 2-3 stevig kan lopen,...dan ga je normaalgezien wel buiten met een schoen waarvan je aanvoelt dat hij goed is voor je.

Ik twijfel er niet aan dat het in principe mogelijk is van ideale loopschoenen te vinden in de lagere (of zelfs zeer lage) prijsklasse, maar het is voor iedereen verschillend... en in de speciaalzaken waar je effectief verschillende types kan testen én er wat advies bijkrijgt, daar verkopen ze enkel de dure.

Zolang je nergens last van hebt kan je op een goedkope schoen lopen....

denis | email | 20-08-2007

Mijn ervaring is,en ik loop reeds 24 jaar,dat er teveel experten in die handel zitten.Ik koop reeds 15 jaar mijn loopschoenen in de Makro rond de prijs van 35euro.Maar wat in de schoen ligt vind ik VEELvoornamer.Daarvoor ga ik naar een zaak waar men trekking schoenen verkoop en schaf mij daar de zooltjes(zeer hoge demping)aan .De prijzen van deze zooltjes liggen tussen de 30 en de 60 euro.Deze geven een ,bijna,een zwevent gevoel.

Erik | 10-08-2007

@Jos. In mijn geval precies het omgekeerde als bij jou. Op die goedkope (antipronatie) schoenen geen problemen. Na een serieuze analyse en aanschaf duurdere schoenen wel van allerlei kwalen. Heb zo'n idee dat men vaak teveel gefocused is op zoveel mogelijk correctie.

Het valt me wel op dat je bij Asics op de site geen gegevens ziet van de goedkope modellen zoals de Gel Modena.

mirjam | 10-08-2007

ik loop sinds een paar maanden op nike runners
vindt ze lekker lopen en kosten ook niet al te veel ong 100 eurie's

Jos | email | 10-08-2007

Hoi Erik.

Mijn persoonlijke ervaring is dat ik altijd mijn schoenen koop bij een speciaalzaak waar ze ook een podoloog in dienst hebben.. Niet alleen goede schoenen zijn belangrijk, maar ook de vorm van je voeten en of er bijvoorbeel een verhoging onder je voet geplaatst dient te worden (pilotje)
In het verleden ben ik wel eens overgestapt op goedkopen Adidas en heb mede daardoor 2 jaar blessures gehad.
Shoefit in Tegelen is echt aan te bevelen omdat daar echte specialisten werken die verder kijken dan alleen bijvoorbeeld naar videobeelden hoe je je voet afwikkelt.
Beknibbel nooit op schoenen. Je kunt beter in oude kleren lopen als je krap bij kas zit.

Michel | 10-08-2007

(...)
Dat experts hun overtollige voorraden willen slijten, geloof ik niet direct. Ik heb ervaring met een speciaalzaak die zijn doorgedraaide schoenen en teruggebrachte schoenen weggeeft aan goede doelen (Afrika, verslavingszorg, etc.).

Michel | 10-08-2007

Erik, mijn eerste hardloopstapjes gingen op (even vloeken) tennisschoenen. Vervolgens op zaalvoetbalschoenen. Toen ik dacht dat ik iets serieuzer met hardlopen bezig kon zijn, liep ik op neutrale cross schoenen van Lotto: 70 gulden! Daar heb ik heel wat km's mee gelopen. 4x per week zo'n 15 km.
Mijn eerste blessure (scheen) liep ik echter jaren later op toen ik was overgestapt naar "echte" hardloopschoenen van Asics (antipronatie), keurig aangemeten door speciaalzaak. Nog goedkoop. Ik weet het type niet meer, maar ze kostten toen 79 EUR.
Toen ik wat meer budget had, ben ik kritischer geworden en heb ik nooit meer schoenen onder de 120 EUR gekocht (ik draag ze wel helemaal af, 2500 km minstens). Daar heb ik inmiddels al 6 marathons mee gelopen.
Ik denk dat het een beetje aan je bouw, loopstijl en aanleg voor blessures ligt of je op goede of slechte schoenen kan lopen. Zeker als beginner zou ik geen hele dure schoenen aanschaffen. Ook bij een beperkt budget kun je best met minder af. Als je het risico maar accepteert nieuwe te moeten kopen als je toch last krijgt.
(...)

theo | 09-08-2007

Wel, Erik, ik kan je één ding vertellen. De zogenaamde "experten" in loopschoenwinkels raden toch ook vaak datgene aan 'waar ze nog veel van in stock hebben of dat ze niet kwijt kunnen'.
Een persoonlijk voorbeeldje: ik heb hoge wreven - holvoeten - en ze hebben mij achtereenvolgens Mizuno (lage hiel) en Brooks Beast (doorlopende zool) aangeraden in twee verschillende speciaalzaken. Begrijpe wie kan...

Geef hier een reactie

tekst

naam

e-mail

Dit veld s.v.p. leeg laten

<b>We maken er maar het beste van...</b>
We maken er maar het beste van...

<b>Laat de liefde niet aan toeval over</b>
Laat de liefde niet aan toeval over