hit counter

Web Analytics Made Easy -
StatCounter

ervaring met dry needling

albert | email | 30-01-2009

Ik heb sinds 4 weken last van mijn hamstrings en kuit. Overbelasting. Ben in oktober vanaf nul gestart, in december halve marathon en door gaan trainen voor de hele (80km/week). Fysiotherapie heeft niet geholpen, lopen ging steeds moeilijker. Ben nu behandeld met dry needling. Voelt na de behandeling extreem pijnlijk, kan eigenlijk niet meer lopen. Wie heeft hier ervaring mee.

De laatste reactie staat bovenaan. Er zijn 60 reacties op dit onderwerp.

| 21-09-2019

Nee, heb je je fysio daarover gevraagd?

harry.peeters | 21-09-2019

heb na een week nog heel veel pijn na behandeling in kuiten met dry needling is dit normaal..??

Harry Peeters | email | 21-09-2019

Heb maandag Dry needling laten doen in mijn beide kuiten maar 5 dagen later Zaterdag heb ik nog steeds heel veel pijn in mijn kuiten waar geprikt is,,s dit een normaal verschijnsel zolang pijn te hebben na eerste behandeling..??

| 22-07-2019

Dit hoort niet zo te zijn, als je denkt dat het door die dry needling komt zou ik er meteen mee kappen als ik jou was.

Noella | email | 20-07-2019

Heb dn gehad en na meer dan 10 dagen is de pijn niet te houden.ook slaap ik veel (oververmoeid)is dat normaal?

| 13-03-2019

Patrick, wat overtuigt jou dat het door de dry needling komt?

Patrick | email | 07-03-2019

Sinds november 2018 had ik last van stijve peroneus spieren, na 2 weken rust ben ik aardig opgeknapt, nog niet helemaal hersteld, toen stelde fysio mij voor om dry needling toe te passen. Helaas is de klachten erger geworden, nu 3-4 maanden later heb ik meer pijn dan voor de dry needling behandeling. Ik had fysio verteld dat de pijn erger werd maar hij ontkent dat het door dry needling komt. Ik weet zeker dat DN de oorzaak is van de ellende. Ik ga binnenkort naar dokter, voor evt. echo, om te kijken of er schade is. Dit doet mij enorm pijn, ik ben een 2:54 marathonloper

| 14-11-2018

In het geval van Marcel zou het onkunde geweest kunnen zijn. Vlakbij de ruggegraat prikken, als dat zou zijn gebeurd, is niet gebruikelijk bij dry needling omdat je vlakbij allerlei zenuwen zit. Dat heeft een fysiotherapeute tegen mij gezegd. Ik denk ook dat ze gezegd heeft dat het nog gevaarlijk is ook.

Ted | email | 14-11-2018

Hoe kan het dat er zo heel verschillend op dry needling wordt gerageerd. Is dat door de kunde of juist onkunde van de therapeut of is het allemaal toeval? Ik schrik wel van het feit dat sommige patiënten er helse pijn van overhouden. met andere woorden ik probeer toch in eerste instantie met oefeningen mijn
spierprobleem (psoas syndroom) op te lossen.

| 14-03-2018

Dat soort idioten hou ik ook niet van. Van die fysiotherapeuten hun methode op elk probleem plakken. Deze kon er ook nog niks van.

Bovendien, strekken na dry needling mag je niet meteen doen, daarmee moet je een dag wachten.

marcel | email | 13-03-2018

Ik kwam bij de fysio die dry needling voorstelde .5x behandeld zo veel helse pijnen gehad !! De fysio zij eerst wordt het erger . Uit zijn constatering kon ik ook geen hernia hebben dus naalden erin bewegen en vooral strekken . Het is een hype waar zo maar even gezegd wordt naalden erin. Na een cursis van 12 uur mag het al gedaan worden met alle gevolgen van dien .Ik ben erachter gekomen dat het zakken vullen is.Ik had[achteraf] een forse hernia l3/l4 en de fysio ging maar door in zijn zekerheid dat ik geen hernia had. .Op het aangeven van deze idioten ben ik erin mee gegaan maar hiermee wil ik iedereen waarschuwen dat je helemaal naar de knoppen kan gaan op advies van een fysio therapeut .Geef jezelf niet teveel in handen aan deze zakkenvullende industrie en luister vooral naar je eigen lichaam .Ik adviseer nooit deze behandeling doen .Ook wordt er NOOIT vooraf gewaarschuwd naar de gevaren van deze helse pijnen die tot uiting kunnen komen .Ik kan zeggen dat ik nog nooit in mijn leven zulke pijnen heb ervaren .Ik ben nog herstellende van deze pijnen die mijn periformis spieren helemaal op hol hebben slaan !.Ik hoop dat ik met mijn verhaal waarschuw .Mvg Marcel

| 14-11-2017

Dry needling is een goede behandelmethode. Met kwakzalvers bedoel ik behandelaars die het niet goed toepassen. Ook slaat het niet bij iedereen aan en dan moet je ophouden.

EA Rutjes | email | 12-11-2017

Na 45 jaar werken als tegelzetter kreeg ik de kwaal Piriformissyndroom.200 Paracetamols en 50 spierverslappers later, 5 x therapie en bleef maar de helse pijn houden. Voorstel Dry Needle!. Behandeling ondergaan, stond op en de klachten waren weg. Wonderlijk. 10 Maanden later na overbelasting 3 weken met helse pijn rondgelopen en therapeut verzocht om een behandeling. Resultaat was dat ik na 10 minuten weer klachtenvrij opstond en dit is alweer 6 weken geleden. Ik geloof er heilig in.

| 04-05-2017

Helaas, ook in de reguliere geneeskunde heb je kwakzalvers.

corrie van der Meijden | email | 02-05-2017

Een week geleden geprikt in mijn bil. Erg pijnlijk maar wat daarna, nu al een hele week, kwam zijn helse pijnen. De hele dag warme kruiken maken en pijnstillers slikken Ik heb gewoon geen leven. sNachts slaap ik ook haast niet van de pijn.
Dit doe ik dus nooit meer.

| 06-03-2017

Als er geen triggerpoints zijn en er toch wordt geprikt kan dat een averechts effect hebben.

Wil van der Weijden | email | 03-03-2017

Zijn er mensen die ervaring hebben dat de pijn erger is geworden. Net of dat er verkeerd geprikt is. Mijn vader ging naar een therapeut voor pijnlijke spieren in zijn rug tussen zijn schouderbladen. En nu is de pijn bijna niet te hebben.

Marcel | 02-08-2016

Wat je nu zegt is gelul. Ik heb wel degelijk acupunctuur gehad, Chinese, waarbij de naalden veel dieper kwamen dan alleen de huid. De schokgolven die ik daarbij vaak kreeg waren zeer pijnlijk. Bovendien hielp deze acupunctuur niet bij mij.

Diezelfde schokgolven, maar dan in mindere mate, heb ik ook ondervonden bij dry needling. Dry needling hielp mij, maar zonder ondersteunende krachtoefeningen bleek het effect tijdelijk.

Ook heb ik in het verleden elektro acupunctuur gehad, wat zeer goed hielp, maar dat had ook een tijdelijk effect. De naalden bij deze methode kwamen niet diep, misschien niet verder dan de huid, en de behandelingen waren nauwelijks pijnlijk.

Zie bijvoorbeeld de link acupunctuur-baf.be/acupunctuur.asp?taal=nl&r=JORQFNH0

Daar valt te lezen dat de naalden bij acupunctuur tot enkele centimeters gestoken kunnen worden, dat is dieper dan de huid.

Als jij je zo kundig waant, leerling acupunctuur, dan snap ik niet waar je je gelul vandaan haalt. Ik vind je tevens verwaand overkomen, mijns inziens een slechte eigenschap voor een medisch hulpverlener.

Leerling acupunctuur | email | 01-08-2016

Dry needling is n behandeling die over t algemeen wordt gedaan door iemand die er een korte cursus voor heeft gedaan. Een acupuncturist daarentegen heeft voordat hij mag oefenen met prikken eerst een jaar theorie (basis vakopleiding) gehad. Daarna volgen twee jaar van oefening en theorie, waarbij gemiddeld iedere dag 5 naalden worden geprikt. Daarna is men pas acupuncturist! Daarbij worden de punten die pijn doen soms zelfs vermeden, omdat er wordt gekeken naar de oorzaak van de pijn en die behandeld wordt. Persoonlijk vind ik dry needling best gevaarlijk. Je prikt echt iets in weefsels, acupunctuur komt niet verder dan de huid. Acupunctuur is zeker niet t antwoord op alles, maar beoefend door een geschoolde acupuncturist in ieder geval ongevaarlijk. En over t algemeen zeker minder pijnlijk dan dry needling (over t algemeen zelfs pijnloos). Ik heb zeker bijzondere dingen met acupunctuur gezien. Zorg dus dat als je voor dry needling gaat eerst iemand opzoekt die zeker kennis van zaken heeft. Het is n tak van sport die iets te makkelijk wordt uitgevoerd door mensen met te weinig scholing.

wies | email | 01-08-2016

Ik heb 11 maanden vreselijke pijn door een hernia en een geknelde zenuw (piriformissyndroom). Osteopaten, manueel therapeuten, acupuncturisten en kinesisten kunnen me niet helpen.Nu ben ik 2 keer behandeld met dry needling. De behandeling zelf voelde ik nauwelijks, maar de napijn is verschrikkelijk: de eerste keer heeft de pijn 6 dagen geduurd en de 2de keer 11 dagen. Ik kon - geloof me - niets meer. Mijn man heeft verlof moeten nemen: ik weende dag en nacht van de pijn. Geen enkele pijnstiller(Zaldiar Trmadol) bracht verlichting. Nu de 12 de en 13de dag is de pijn bijna volledig weg.8 augustus moet ik teruggaan, maar ik durf niet meer. Die napijn wil ik niet meer meemaken.

Tabitha | email | 05-05-2016

Het is mij zo uitgelegd dat je behoorlijk last kan krijgen na de behandeling kan drie tot vijf dagen duren ligt eraan hoe vast je spieren zitten. Maar wat heel belangrijk is water drinken dan kan de afvalstoffen snel weg uit je lichaam. Zodra de spieren weer ontspannen zijn doet het niet zo zeer meer ook de napijn word beter. je moet ook bij de volgende bezoek uit leggen wat je reactie er op is geweest en waar je last van heb en of het erger is geworden en hoeveel dagen je last van spierpijn enz had.als die therapeuten daar niet naar vragen dan is het niet goed hun moeten altijd goed luisteren en noteren wat er speelt om aan de hand daarvan een behandeling te geven.

Diny | email | 06-09-2015

Ik heb vrijdag jl. een dry needling sessie ondergaan. Mijn klachten zijn dat ik al meer dan een jaar een slijmbeursontsteking in mijn heup heb en mijn onderrug ook pijnlijk en stijf is. Ik ben drie keer geprikt. De tweede prik was echt vreselijk. Heb erg veel pijn gehad en werd de volgende dag wakker met ontzettend veel pijn in mijn rug en tintelend gevoel in mijn been. De klachten zijn vele malen erger geworden. Ik durf echt niet meer te gaan. Ben niet kleinzerig maar vond het echt vreselijke behandeling en is alleen maar erger geworden. Kan wel janken!!

Leonie | email | 17-06-2015

Hallo,
ik heb al ik weet niet hoelang 1 tot 2x per jaar last van triggerpoints in mijn rechter bovenbeen en -bil. Dat komt en gaat na een paar dagen. Maart 2015 had ik het weer, vlak voor een feest. Ondanks de lichte pijn gaan dansen, al ging het niet van harte. De pijn werd erger en duurde langer. Ik moest mijzelf op een gegeven moment de trap op trekken. Na 4 weken toch maar naar de fysio. 2 dagen voor ik daar moest zijn verdween de pijn. Toch maar gegaan. Ik kreeg oefeningen mee om mijn spieren te versterken. En na een kleine maand ben ik begonnen met hardlopen. 2 tot 3x per week (waarvan 1x sportschool). Het ging goed tot de 6 week. Ik ging rennen en ik voelde die pijn weer, ja hoor... Bij de fysio toch maar dry-needling overwogen. Ik ben nu 2x geweest, maar de spier is nog niet geraakt. De 1e keer viel ik flauw, waarschijnlijk spanning en de 2e keer vond hij de spier niet. Ik moest de pijn omschrijven. Het kon een scherpe pijn zijn of doffe pijn. De doffe pijn zou dan de spier zijn. Ik kan alleen niets met "dof". Is er iemand hier, waarbij de spier ook niet direct gevonden kon worden en hoe omschrijf je de pijn die je voelt, als die spier wel geraakt wordt?

d | 31-03-2015

ik had een pijnlijke kuit...hup! naalden erin
een pijn dat het deed!!..hele middag niet kunnen lopen ,was ook opgezet
in de avond trok het weer weg de volgende dag voelde het goed..volgens mij helpt het wel

andries | email | 27-03-2015

Voor de eerste keer geweest voor dryneeding in billen.8jaar last van zeurende pijn.abonnement voor het leven bij de physio.napijn gaat wel ben toch al pijn gewend.ben benieuwd naar resultaat.

Stippelstreepje | email | 11-10-2013

Het is nu half 2 in de nacht, ben drie kwartier geleden huilend van de pijn uit m'n bed gekomen en heb pijnstillers ingenomen. Nu gaat het weer redelijk. Heb tot nu toe 5 behandelingen met dry needling gehad nadat ik bijna 4 maanden fysiotherapie heb gehad na 2 operaties aan mijn nek, wat dus niet hielp.
Na de 1e behandeling was ik er vrij positief over, na de 2e behandeling kon ik mijn armen weer omhoog en zijwaards omhoog krijgen.
De behandelingen deden echt verschrikkelijk zeer, maar had het ervoor over. Alleen de linker nekspier bleef heel erg gevoelig. De laatste keer ging ik echt door de grond van de pijn. Bleek een ader geraakt te zijn, maar dat hersteld wel weer.. Echter de volgende dag kreeg ik enorm veel pijn in mijn linkerschouder. De dag daarna 'smorgens viel het mee, maar tegen de avond werd het steeds erger, ging naar bed, maar toen was het niet meer uit te houden. Geloof me ik huil vrijwel nooit als ik pijn heb, maar dit is vreselijk.. Ik ga niet meer heen, de angst is nu te groot en weet nu niet meer wat te doen. Maar ik geloof zeker dat anderen er echt baat bij kunnen hebben. Pijn is gezakt en ga nu hopelijk lekker slapen...

Jojo | email | 07-08-2013

Ik heb twee keer een auto ongeluk gehad en daardoor veel problemen met mijn nek en schouders. Altijd als er veel spanning in mijn leven is zit alles vast. Ik wordt dan duizelig, ga hyperventileren enz. Vorige week heb ik een dry needle behandeling gehad. Ik vond het met de pijn meevallen, de fysio heeft na de behandeling een warmtezak om mijn nek gelegd en nog vele minuten massage toegepast. Ik heb totaal geen spierpijn gehad. Thuis heb ik een warme kruik in mijn nek gelegd en rust gehouden. Ik heb alleen 's avonds en de volgende dag heel erg hoofdpijn gehad. Na één behandeling voel ik me al beter. Hoop dat ik snel weer klachten vrij ben.

anita | email | 10-04-2013

ik ga ook voor dryneedling is er iemand die zich dagen na behandeling ook zo slecht voelt hoofd draaiengen onwerklijksgevoel onstabiel voelen heel lichaam doet raar pijn is wel beter nog iemand met zo een klachten gelieve het me te laten weten wa,nt ik voel me echt zo slecht danku

goris | email | 17-03-2013

ik heb ook behandeling ge had voor tiggerpoints maar ik voel na behandeling mij zo raar precies verkoudheid en kloppende maag nog iemand zo een bijwerkingen

Visje | email | 30-01-2013

Ben sinds 1,5 maand bezig met dry needling. Ik heb al 6,5 jaar een whiplash met veel klachten. Ben in revalidatie geweest in de Hoogstraat in Utrecht en heb al jaren fysiotherapie/manuele therapie.
Nu stelde me fysiotherapeut voor om dry needling te proberen. Heb inmiddels 5 behandelingen gehad en vind het tot nu toe geweldig. Spieren die nog nooit los geweest zijn, zijn nu wel los en dit houd ong 2 weken aan. Terwijl ik normaal soms na 3/4 dagen al weer voelde dat ik vast zat.
Al is de behandeling absoluut niet pijnloos. Het is erg verschillend ook hoe vast de spier zit. De prik zelf voel je nauwelijks, maar als ze bij de 'knoop' komen, kan het even flink pijn doen, maar zakt ook snel weer af.
Ik raad het iedereen aan om het eens te proberen!

amar | email | 12-12-2012

8 jaar geleden geopereerd aan hernia/caudasydroom ,pijn is altijd gebleven voor al mijn rechter been , linker been is via pijn poli verholpen , na jaaren verschilden fysiotherapie te hebben gehad ,besloot ik ook dry neelding te proberen. Na de 3 keer zei ik tegen de fysio,dat de pijn blijf komen ,hij verbaast ,(maar bij mij heeft het geholpen zei de fysio).oke die dag kreeg ik geen naald op mijn bil. Paar maanden geleden ziek gemeld bij mij werkgever wegen pijn aan mij mijn been ,nu mag ik fluiten naar mijn contract. Oke de plekken waar ik die naald kreeg ,aan mijn bil en been ,had ik een beetje pijn, 9 dagen geleden wilde ik in mijn auto stappen en tijdens het zitten op mijn bil ,waar de pijn al was ,kreeg ik een schok ,vanaf mijn rug naar mijn onder been , 3 dagen lang kon ik wel lopen ,maar dan voet stap ,dag 5 kan niet meer lopen ,wegen geen gevoel aan mijn onder been .7dagen later ziekenhuis ,wat blijk heb hernia ? .heb geen pijn aan mijn rug maar, maar de plekken waar ik die naald kreeg ,heb 7 dagen lang morfine in genomen wegen pijn been ,vanaf de dag dat ik gehoord heb ,dat ik hernia heb ,neem ik geen morfine meer ,heb wel pijn aan mijn voet en been .

Dub | email | 03-12-2012

Ik heb nu sinds 5 weken dry needling voor nek en schouder klachten . En zo langzamerhand gaat het steeds beter.Wat ik na zo n behandeling doe is een spierverslapper slikken dan heb je niet zo n last van na pijn

Alex | email | 23-10-2012

Ik loop al 12 jaar rond met tintelende onderbenen en ik word ook ZEER beperkt als het aankomt op sporten, werk etc.
Ik heb deze klachten ook tijdens ontspanning dus echt 24/7
Ik ben nu 29 jaar en heb deze klachten al vanaf mijn 17e.
Ik heb vandaag mijn eerste dry needling behandeling gehad (in 1 onderbeen) en moet volgende week weer terugkomen,
ik heb een aantal vragen!
1 hoe lang duurt het voor je merkt dat de behandeling geholpen heeft?
2 waarom word het spier voor spier gedaan? ik ben geneigd om volgende week te zeggen ram die naald maar in elke mogelijk spier in mijn onderbenen in de hop dat ik er dan vaaf ben ipv elke week terug te komen.
Liever een paar dagen flink afzien dan wekelijks terugkomen. mijn geduld is na 12 jaar ook compleet weg (net zoals mijn vertrouwen in de medische wereld maar dat terzijde)
Welk risico loop je als je alle spieren laat behandelen in beide beneb in 1 keer?

Ine bollen | email | 04-11-2011

nu twee behandelingen gehad.De eerste keer eenlange rugspier behandeld.Erg pijnlijk,maar niet erg.Eenteken dat ze hetnaaldje vakkundig heeft geplaats.Op de tweede dag, veelspierpijn.Gaat weerover.Ik ben erg enthousiast over deze vorm van therapie.Vandaag opnieuw meerdere naaldjes gezet.Ook mijn beenlengteverschil gecorrigeerd,waarvan ik niet wist dit te hebben.Ik kijk al weer uiti naar de volgende keer. Want het is niet niks om 20- jaar met lage rugklachten door een hernia, te hebben gelopen en 6 slijmbeursontstekingen gehad te hebben.Misschien eindelijk van pijn verlost te worden..Ens,ochtends gewoon fit opstaan zonder zware pijnlijke vermoeide armen en rug.De tijd zal het leren.Overigens hoor ik veel positieve reacties over deze vebluffende therapie

Sil | email | 01-08-2011

Ik loop sinds februari bij de fysio voor dry needling na 13 behandelingen is de pijn iets afgezwakt. Klachten zijn overbelaste rechter schouder/arm iets onderrug + spanning. Voornamelijk uit werk onstaan Schoonmaak. Meestal 3/4 dagen napijn. Wat kan ik het beste doen???
Doorgaan met de behandeling stoppen met werk is ook geen optie.

rik | email | 19-07-2011

Ik heb zelf al een jaar last van mijn rug en nek met soms uitstraling naar de borst, heb veel therapieen gevolgd, uiteindelijk bij dry needling terechtgekomen heb wel het idee dat het kan werken alleen omdat ik een vrij fysieke baan heb en niet in de ziektewet wil heeft het nog niet heel veel effect, wel het idee dat hoe harder ik aangepakt ben d.m.v. dry needling en vervolgens masseren hoe beter het werkt, het duurt alleen wel 5 tot 7 dagen na een zware behandeling voordat ik met beter voel en dan voelt het ook beter aan als voor de behandeling

francesca | email | 18-07-2011

Wegens fibromyalgie kreeg ik dry needling bij de fysiotherapeut. De nek en schouders werden met goede resultaten behandeld: even pijnlijk op het moment dat de spierknoop wordt geraakt en daarna was het ergste over. Maar in mijn heupen en bovenbenen verging ik van de pijn, mijn spieren gingen als een gek tekeer. Ik voelde ik mij 'ziek': zware spierpijn, wazig in mijn hoofd en niet bij de les. Mijn huid-en oedeemtherapeute gebeld of er een oorzakelijk verband is met mijn lipo oedeem (je schrijft lipoedeem). Deze vertelde dat er een lipo oedeem niet zomaar in geprikt mag worden! Wie weet meer ervaring met dry needling bij lipo oedeem? Bij voorbaat dank voor een professionele reactie!

Sami | email | 13-07-2011

Ook ik onderga dry needling therapie na een derde hernia operatie in 2 jaar tijd. De laatste hernia was enorm groot en heeft ervoor gezorgd dat ik helemaal scheef ben gaan lopen, waardoor alle spieren in onderrug, been en bil vast en scheef zitten. De naalden in de oppervlakkige spieren zijn niet pijnlijk en geven direct resultaat en pijnverlichting, maar gisteren zijn de diepe spieren aangeprikt....ik heb een hele hoge pijngrens, maar mensen wat deed dat zeer! Nu een hele stijve spier en zeer been, maar ik heb alle vertrouwen in afname van de klachten, want dat is al eerder gebeurt. Maar pijnloos is het aanprikken van de diepe spieren zeer zeker niet!

maria | email | 16-06-2011

Ik kon 's nachts niet meer slapen van de pijn in mijn bil; oorzaak is een knoop in de spier aldaar. Al jaren last van en idd, op een gegeven moment denk je..."daar moet ik mee leren leven". Totdat ik hiervan hoorde. Ik las er e.e.a. over en dacht...dit is het! Ik ben er nog niet vanaf, maar het wordt minder. Ik slaap weer beter. Ik vind de behandeling eerlijk gezegd wel erg pijnlijk, maar ach....het duurt 15 min, trekt snel weg. Het resultaat telt. (ook jaren bij een osteopaat gelopen...veel geld kwijt en geen resultaat)

Nap | 11-06-2011

Ben voorzichtig met die naaldjes! Zoek alsjeblieft iemand die hier hééél veel ervaring mee heeft. Het schijnt dat iedereen zich na een cursus dry-needle-therapeut mag noemen namelijk.

Ik heb twee maanden geleden een behandeling gehad en twee naaldjes in mijn hamstring laten zetten. Dat was zeer pijnlijk, maar ik ging ervan uit dat het erbij hoorde.

Nu, twee maanden later, heb ik nog steeds die pijn. En niet zo'n beetje. Ik kan nu helemaal niet meer zitten en stilstaan. Een ramp! Ik ben er vele malen slechter uitgekomen dan dat ik eraan begon.

Expertise van een ervaren fysiotherapeut heeft inmiddels geleerd dat mijn grote beenzenuw geraakt blijkt te zijn. Het kan dus ook echt goed misgaan. Ik moet nog wel een jaartje herstellen van de behandeling!

tina | email | 10-06-2011

Hallo, ik heb al een week of 9 erg veel pijn aan mijn schouderblad en zijribben links met uitstraling borst. Zijn inmiddels al foto's gemaakt waar geen afwijkingen tezien waren, toen maar een mamografie laten omdat ik pijn aan mijn linker borst heb, komende week krijg ik daar de uitslag van.
Gisteren weer terug naar de huisarts en die dacht dat ik misschien wel baat heb bij dry needling. Even gebelt en kon gelijk bij de fysio terecht, heb in totaal een stuk of 30 prikken gehad en zeer dat het deed. Moet elke week ( 4 weken ) terug komen voor de behandeling, pfff...., maar is het normaal dat je de dag erna nog zulke helse pijnen heb en dat de klachten van voorheen alleen maar erger zijn geworden? Ben zeer benieuwd wat jullie ervaringen zijn.

Yvonne | 09-06-2011

Beste Albert,

Allereerst moet ik Hatseklatse gelijk geven als hij zegt dat je te hard van stapel loopt. Het idee is spannend om een marathon te lopen maar dat moet toch echt wel rustig opgebouwd worden. Waarschijnlijk kun je het condtitioneel wel aan en wil je verder en verder. Echter, je spieren pezen moeten altijd langer wennen.
Ik heb zelf mijn eerste marathon na 4 jaar lopen gedaan. Het jaar ervoor alleen halve marathons.
Maar goed, de dry needling heb ik twee maal mogen ervaren in mijn hamstring die pijnlijk aanvolede. Dit gaf eerst twee dagen nog meer "spierpijn" maar nu is het weg.
Wel een methode dus om van een stijve spier af te komen.

Remco | email | 29-05-2011

Heb eergisteren eerste dry needling behandeling in mijn kuit ondergaan. Kuit is al ruim 2 maanden stijf en zeer pijnlijk. Behandeling zelf was niet erg prettig, tijdens het prikken behoorlijk kramp gevoel...spieren gingen behoorlijk tekeer. Vandaag duidelijk het gevoel dat hele kuit meer ontspannen is geworden, ook is de pijn duidelijk minder geworden.

Remco | email | 29-05-2011

Heb eergisteren eerste dry needling behandeling in mijn kuit ondergaan. Kuit is al ruim 2 maanden stijf en zeer pijnlijk. Behandeling zelf was niet erg prettig, tijdens het prikken behoorlijk kramp gevoel...spieren gingen behoorlijk tekeer. Vandaag duidelijk het gevoel dat hele kuit meer ontspannen is geworden, ook is de pijn duidelijk minder geworden.

vianen | email | 27-05-2011

heeft iemand ook ervaring met dry needling bij fybromyalgie klachten. mijn spieren zitten ontzettend veel knopen die hevige pijnen geven, en waardoor ik de nachten niet slaap! ik heb van alle soorten therapieen gehad, maar geen baat. Ik draag nu zo'n TENS apparaat wat stroomstootjes geeft aan je spieren. Maar ik zie ook nog geen enkel resultaat, het geeft alleen iets verlichting

miss F | 27-04-2011

8 jaar geleden heb ik een whiplash opgelopen.. Door de jaren heen verscheidene dingen geprobeerd maar niets was effectief genoeg..inmiddels loop ik alweer 1,5 jaar bij een fysiotherapeut voor dry-needling en moet zeggen dat dat tot nu toe de meest effectieve behandeling is.
Van de naaldjes zelf voel je niets, alleen wanneer de spier ontlaad kan dat vrij heavy zijn.. Ik heb voornamelijk de 2 dagen na de behandeling last van verzuring/beursheid in de spieren en ook komt hoofdpijn er vaak bij kijken.. Een erg vervelend gevolg vind ik zelf, maar uiteindelijk komt er wel verbetering in de spieren-kwestie..& daar gaat het om. Ook is het belangrijk je spieren langzamerhand sterker te maken, door ze te gaan trainen, tenminste dat is in mijn situatie het geval.

acupunctuur heb ik in het verleden ook gehad maar daar heb ik geen baat bij gehad dus ben daar ook niet zo over te spreken.

max | 17-04-2011

Ik zou persoonlijk niet snel kiezen voor een fysiotherapeut die een (snel)cursus dry needling gedaan heeft o.i.d.

Ga met klachten eventueel naar een goede acupuncturist. Dat kan prima ook een fysiotherapeut zijn, of een arts,

Kijk voor adressen van een betrouwbare acupuncturist op www.nva.nl of www.naav.nl (artsen)

Succes!

Marion | email | 16-04-2011

Ik heb trilligen en krampen in mijn handen en armen. Vanaf oktober tob ik er al mee.
Gister voor het eerst dry needle gehad.
Het deed erg veel pijn. 85 keer is er geprikt in triggerpoints. Er kwam witte vloeistof uit wat betekende vlgs de fysio dat het ernstig is.Ik kreeg geen informatie of hoe je je zou voelen na die tijd. Ik ging dus gewoon naar een groot evenement. Ik had erg veel pijn, voelde mij duizelig ect...Vandaag dag 1 na dry needling zijn de klachten weer net zo erg als in oktober.Binnenkort heb ik een nieuwe baan en wil er dus van af!!! Ik weet niet of ik na 1 keer met dry needling wil stoppen. Het lijkt wel of ik geelectrocuteerd ben. Wie kan mij advies geven>

Marcel | email | 05-03-2011

Ik kan al 4 maanden niet zitten , de bilspier is zo vreselijk gevoelig.
Heb 1 keer een behandeling gehad en dat heeft wel iets verlichting gegeven.
Dat naaldje voel je niks van, maar zodra de spier geraakt wordt lijkt het net og je en stroomstootje krijgt.
Ik zie al helemaal uit naar de volgende behandeling, en hoop dat ik dan eindelijk weer eens kan zitten

R.Vergeer | email | 22-12-2010

Mijn dochter krijgt dry needling voot een
frozen shoulder . Heeft iemand hier er-
varing mee?

Maaike | 12-12-2010

O ja, nog even iets meer uitleg: de naalden prikken de verharde spieren naast de wervels door, waardoor de spanning op de wervels verlicht wordt. Dat voel je wel eventjes, het is net als een soort prikkend plofje in je lijf wat echt wel gevoelig is maar niet overal even pijnlijk hoor.

Maaike | email | 12-12-2010

Ik ben bij een fysiotherapeut onder behandeling met dry-needling vanwege de Ziekte van Schuermann, dat is kromgroeiing van een aantal borstwervels dat in je jeugd ontstaat, en waar je op latere leeftijd veel pijn door kan krijgen. Het voelt als een zware spierpijn over heel je rug, buigen en achterover strekken is pijnlijk en ook zijn dan een paar wervels zelf zeer pijnlijk bij aanraking. Ik krijg de naalden in mijn rug aan weerskanten van bijna al mijn wervels en ik ben na 5 behandelingen ruim 7 maanden volledig pijnvrij geweest! Nu ben ik sinds 2 weken weer terug voor behandelingen (1 per week) en heb er nu 2 gehad en de verbetering is nu alweer heel goed te voelen. Ik kan dus alleen maar positief zijn over deze behandeling, die overigens alleen wordt gedaan bij chronische pijnen, dus niet zomaar een sporadische blessure...

Rose | email | 02-11-2010

Ik ben behandeld voor beide knieen en lage rugklachten met Dry Needling. Ik kon geen trappen lopen met die zere knieen.

De eerste behandeling was aan de zijkant van mijn linker dij en het was gelijk goed raak. De plek waar de naald inging ontspande meteen. Het was heel duidelijk te zien. De tranen sprongen in mijn ogen, niet vanwege de naald maar echt van de knoop in de spier die zo gespannen was en ontspande. De fysiotherapeut had het gelijk. Het gaat heel snel en het blijft nog even nazeuren. Je hebt er niet lang last van. Dit was in afgelopen april/mei en heb tot nu toe geen last meer. De bovendij voelt nog steeds soepel. Dender nu nog steeds/weer de trappen af.

Met de lage rugklachten ben ik behandeld in de bil. Het was altijd een crime om lang te blijven liggen op een strandbed/ligstoel maar eindelijk heb ik deze zomer zelfs op mijn buik lang kunnen liggen. Ik heb zeker baat bij deze behandeling. Voorheen werd ik steeds gemasseerd en moest ik telkens oefening doen. Maar bleef pijn houden. Ik kan deze behandeling echt aanbevelen.

Jacoba | 21-09-2010

Ik heb al een aantal jaren last van mijn nek en schouders, na een auto ongeluk.
Vandaag 21-09-2010 ben ik behandeld met Dry needling, de behandeling deed wel even zeer. Maar van de naaldjes in je lijf voel je niks van. Na de behandeling werd ik misselijk en duizelig, dit gaat na een paar minuten over. maar heb de hele dag last gehouden van erge spierpijn.

Rob | email | 19-03-2010

Heb al jaren stijve spieren in nek en schouders. Ben vorig jaar juli aan mijn sleutelbeen geopereerd en sinsdien onder behandeling bij mijn fyiso in Hillegom. Ben nu twee keer behandeld aan mijn spieren in schouders/rug en nek met dry needling. De eerste keer ben ik rechts behandeld en dit gaf een geweldig resultaat. Gaf dezelfde dag wel een stijf en beurs gevoel. Hier kan geen massage tegenop. Mijn spieren zijn veel meer ontspannen en blijven dat ook. Dus mijn ervaring is positief.

Wat ik wel begrepen is dat het nog een behandeling en zeker in Nederland die nog in de kinderschoenen staat. Het is heel belangrijk dat iemand het doet die weet wat hij doet!! Het komt overigens uit Canada.

jo | email | 05-02-2009

Ik ben zelf ook behandeld met dry needling(DN) als onderdeel van Triggerpiont therapie (zie Internet)bij mijn fysiotherapeut.
De Triggerpiont therapie kan ook d.m.v. massage(manueel)worden gegeven. Dat heeft mijn voorkeur omdat ik dat minder pijnlijker vind. DN schijnt sneller te gaan.
Als de klachten erg zijn, zal de pijn achteraf ook sterk zijn.
In het geval van chronische klachten kunnen de klachten aan het begin van de behandelingen ook tijdelijk erger worden.
Dit heeft mijn geduld "aardig" op de proef gesteld,maar uiteindelijk zijn de klachten voor het meeste verdwenen.
Dat de klachten wel eens terug komen, heeft ook te maken met (over)belasting van de spieren en dat is voor ieder verschillend.
Ik zou nog niet direct conclusies trekken uit (na)pijn, het KAN onderdeel zijn van het genezingsproces tijdens de behandeling.
Belangrijkste is om dat te bespreken met je
Fysiotherapeut!
Sterkte.

albert | 31-01-2009

De behandeling was vrijdagochtend vroeg. De meeste pijn kreeg ik na de behandeling. Het gaat nu al beter maar alles is nog wel erg stijf.

Ik ben zowel in mijn hamstring zelf behandeld (ca. 10 cm boven de achterkant van de knie) als in de kuit. Ik houd goede hoop maar wacht inderdaad maar even af.

Hatseklatse | 31-01-2009

Resultaten zijn afhankelijk van de behandelaar en diens inzichten, maar vooralsnog lijkt het een prachtig instrument. Je hoeft niet bang te zijn na 10 behandelingen zonder resultaat naar huis te moeten want na een paar keer moet je zeker verbetering gaan merken (anders kunnen ze direct stoppen).

Dry needling IN de hamstrings is me niet bekend (krijg je die naaldjes in de bil, in de onderrug of op de pijnlijke plek zelf?), in de kuiten wel. Of het voor jou persoonlijk werkt, dat kan ik via internet nooit inschatten.

Over de hevige reactie: de behandeling zelf kan vrij gevoelig zijn, in veel gevallen neemt die heel kort na behandeling af. Jouw reactie klinkt erg hevig maar niet ondenkbaar, ik denk dat je na 24 uur er heel anders tegenaan kijkt. Of was het ergens halverwege afgelopen week??

albert | 30-01-2009

Bedankt voor je reactie.

Ik was benieuwd wat de resultaten zijn en of de forse pijn na de behandeling wel normaal is.

Voor de goede orde, ik heb ongeveer 4 weken rust gehouden sinds de blessure ging opspelen. Wel fysio gehad (massage)maar dat mocht niet echt baten. De fysiotherapeut heeft mij trouwens doorverwezen.

Hatseklatse | 30-01-2009

Wat wil je weten? Het is nog steeds een nieuwe techniek met soms verrassend mooie en snelle resultaten. De naaldjes zijn dusdanig dun dat je niet bang hoeft te zijn dat ze welk weefsel dan ook schade oploopt. Maar ik zou het toch echt onder fysiotherapie willen plaatsen.

Als je binnen 3 maand van nul gestart bent en naar 80 km/week bent gegaan klinkt overbelasting niet heel raar. Hoelang heb je eigenlijk rust gehad? Dry needling lijkt me niet de eerste optie bij een overbelasting, maar als het bij rust niet beter wordt is het een interessante optie.

Geef hier een reactie

tekst

naam

e-mail

Dit veld s.v.p. leeg laten

<b>We maken er maar het beste van...</b>
We maken er maar het beste van...

<b>Laat de liefde niet aan toeval over</b>
Laat de liefde niet aan toeval over