hit counter

Web Analytics Made Easy -
StatCounter

Gebroken kuitbeen (goede breuk, geen operatie)

Evy | email | 28-02-2010

Hallo,

12 december 2009 heb ik tijdens de 10 km op Ameland mijn kuitbeen gebroken. Het is raar, maar ik heb hier niets van gemerkt. Ik kreeg in een keer erg veel last van mijn enkel dacht ik toen en heb de 10 km met moeite uitgerend. Een paar dagen later ben ik naar de dokter gegaan en gezien mijn verhaal zonder verzwikking constateerde hij dat het overbelasting was van mijn enkel met een ontsteking. hierop kreeg ik antibiotica. Na 5 weken nog steeds veel pijn en ben toen doorverwezen naar het ziekenhuis voor een foto. Ik had in de tussentijd nog niet kunnen hardlopen, het gewoon lopen deed al pijn genoeg. In het ziekenhuis werd geconstateerd dat mijn kuitbeen gebroken was geweest. Gelukkig was het goed op elkaar blijven staan dus een operatie is mij bespaard gebleven. Nu ruim 2 maanden later ben ik weer rustig aan begonnen met hardlopen na goedkeuring van de trauma chirurg in het ziekenhuis. Het doet nog wel steeds zeer na en tijdens het hardlopen en vraag me af of dit normaal is en of ik me daar zorgen om moet maken. Ik ren nu ongeveer 4 km en dan 3 minuten rennen en 2 minuten lopen enz.

De laatste reactie staat bovenaan. Er zijn 14 reacties op dit onderwerp.

Esther van der Lee | 13-09-2019

Een week geleden is mijn onderste kuitbeen (fibula) door de voetbaltoernooi gebroken. Binnen in half uurtje werd ik door mijn zusje naar het ziekenhuis gebracht. Mijn scheenbeen ziet er gelukkig goed uit. Ik moet nog drie nachtjes slapen dan kom ik eindelijk naar het ziekenhuis voor opnieuw foto maken. Iedere dag wordt de pijn iets minder. Maar soms een moment doet het toch verschrikkelijk pijn. Is het normaal?

gekke henkie | 18-07-2019

Idd , Henkie rulezzzzz !!!

fred | 11-07-2019

Dit is niet de plaats voor een second opinion, dit is het gebied van gekke henkie. Misschien dat je een second opinion moet aanvragen.

Els | email | 11-07-2019

Ik heb nu een week geleden mn kuitbeen gebroken en deze breuk is niet recht en moet volgens de arts worden geopereerd. Ik wil graag weten of een operatie echt nodig is of dat het ook met gips ed kan genezen. Ik nl zo op tegen de narcose enzo ..

Irma | email | 31-10-2018

Ook ik kreeg tijdens 10 km hardlopen (vrij snel opgebouwd maar wel met schema) pijn in mijn enkel. Na 2 weken toch maar even naar de fysio: overbelast en ontstoken. Advies koelen en been zoveel mogelijk omhoog. Na 2 weken maar weer terug want klachten werden niet minder (hoewel ik me ook niet echt helemaal aan het advies heb gehouden). Toch maar een foto en het bleek een gebroken enkel (fibula). Goede stand dus gips was niet meer nodig. Nu 2 weken niet belasten. Nu ik weet dat het is gebroken voel ik het meer en ben ik veel voorzichtiger. Heb het gevoel dat ik de afgelopen 4 weken veel geluk heb gehad dat het bot op zijn plek is blijven zitten. Ben blij dat anderen ook deze ervaring hebben want ik vond het vrij bizar dat er zomaar opeens een breuk is ontstaan en dat ik daar ook nog 4 weken mee heb rondgelopen. Ben benieuwd of het feit dat ik de eerste 4 weken gewoon heb belast de genezing gaat versnellen (hoop het wel).

Ellen Beukers | email | 26-04-2018

Ik heb met een gebroken kuitbeen door gelopen niets aan gedaan radioloog heb het over het hoofd gezien. Heb polyneuropatie artroseenkels voeten erg fibromyalgie en nog meer erg gehandicapt vréselijk nu erge platformen door gezakt vergroeide voet tenen vreselijk

Severine Cap | email | 27-01-2017

Ik ben van de trap gevallen, en sindsdien heb ik veel last van mijn kuit, deze is blauw, en zwelt naargelang de dag vordert steeds meer op. De huisarts heeft gezegd, ontstekingsremmers, rust en ijs. Dat doe ik nu, na vier dagen heb ik echter nog geen verbetering. Ik kan wel lopen, maar niet goed, het doet pijn van te lopen, alleen al door de zwelling. Trappen afgaan mag ik dan ook zeker vergeten. Ik hoop alleen dat het geen beuk is of zo, want dan ben ik natuurlijk wel nog verder van huis.

Francine Vloegerghs | email | 02-11-2016

13 augustus kuitbeen gebroken 1 weken gips
daarnaa een ortethese botte Vigo) veel pijn ,nu na bijna 3maand nog steeds pijn is dat normaal .
Niet zoveel in mijn been dan wel in mijn voet ,kan er bijna niet op lopen en is steeds zeer warm

Dolf Versteege | email | 01-04-2016

Bij het joggen (in het donker) klapte mijn linkervoet op de rand om lag ik op het asfalt. 3 km naar huis gewandeld en de enkel gekoeld en in het verband gepakt. Het week-end mee doorgelopen en een paar dagen later toch maar naar de huisarts gedaan. Aangezien de pijn aan de buitenkant van de enkel zat, vermoedde zij al een breuk in het kuitbeen. Na de foto gelijk in het (gelukkig) loopgips omdat het een mooie breuk was. Woensdag wordt het 3 weken en ik hoop dat ze het dan gaan intapen want die hoop is mij 3 weken geleden ingefluisterd.

janet | email | 06-02-2014

23 januarie rende ik over nat gras achter het hondje van vriendin aan die wegliep, er lag een grote houten biels verborgen in het gras. ik gleed en maakte een knal en hoorde het kraken. 31 januarie geopereerd plaatje erin. heb nu een achterspalk. vandaag geen pijn meer. maar geen gevoel op voetrug en is helemaal donkerblauw. over twee wk terug komen om beetje te bewegen. hoop dat ik dan alleen een verband krijg, want van dat gips word je niet vrolijk. kruip op knie en bips na boven. heb stoel met wieltjes gelukkig en race door heel de kamer. gelukkig geen drempels zodat ik ook bij de wc kom. krijg vanmiddag drie uurtjes hulp voor hetgeen ik niet kan. ik tel de dagen af. pffff

Willems | email | 16-04-2013

Hallo,

Ik heb nu dik 4 weken geleden m'n kuitbeen gebroken tijdens voetballen. De eerste week heb ik een drukverband gehad. Na een week opnieuw foto's gemaakt in het ziekenhuis. De breuk zat goed op elkaar (was wel een schuine breuk). Vervolgens geen gips gekregen, m'n scheenbeen was de spalk. Eerste 2 weken veel pijn gehad, daarna zakte de pijn. Ik mocht/moest m'n been gaan belasten zover de pijn het toeliet. Nu, dik 4 weken verder kan ik redelijk lopen, wel heb ik nu weer pijn. Ik kan nog niet helemaal afrollen op de bal van m'n voet. Moeilijk in te schatten of het de breuk is, de spieren in de kuit of de achillespees. Misschien een combinatie van...

Elly | email | 13-10-2011

twee wkn gevallen met de fiets na `n botsing met vriendin.Had `n hele dikke enkel,maar daar was de pijn niet zo erg.Bij `t betasten van m`n been voelde ik pijn in m`n kuit.Mijn man heeft mij gelijk naar eerste hulp gebracht.Foto`s gemaakt,en ja hoor,gebroken kuitbeen.
Geen belasting 6wkn en gips,vreselijk,nog 4wkn tegaan.

Jannie | email | 06-07-2011

Hallo, ik verbaas mij over deze 2 verhalen. Zo herkenbaar. Ik loop sinds februari hard via een clinic. Onder begeleiding en voorzichtig opbouwen.Vorige week klapte ik door mijn enkel en kwam bij de huisartsenpost terecht. Hier werd ik weggestuurd met de mededeling: het zijn de enkelbanden, rusten en been omhoog.Na een week naar mijn eigen huisarts en die zag gelijk dat het was gebroken. Dus nu in het gips tot aan de knie. Op die foto zagen ze dus ook nog een eerdere breuk van het kuitbeen. In mei had ik een blessure net boven de enkel. Niet verzwikt, maar wel gelopen in mulzand. Conclusie: overbelasting van de pees. Daar heb ik 6 a 7 weken last van gehad. Zelf (met nog pijn) het lopen weer opgebouwd. Heb ik dus al die weken met een gebroken kuitbeen gelopen! Geluk was ook dat tie netjes gebroken was en zichzelf weer heeft hersteld. Niet te geloven he?

Sonja | email | 10-06-2010

Heel herkenbaar .Sinds februari, fanatiek aan het fitnessen: crosstrainer, fietsen, loopband en gelijk ook gestart met hardlopen.Ik liep namelijk iets te fanatiek. Toen toch maar een paar keer een schema gevolgd met wandelen en dat ging prima.Totdat ik ineens zoveel pijn net boven mijn enkel kreeg (ik dacht zelf aan overbelasting). Hier 2 weken mee gelopen. Ben niet gevallen en bij mijn weten ook niet gezwikt. Via huisarts door naar fysio. 2 weken lang koelen (5x per dag) misschien geirriteerde pees en botvlies. Vorige week donderdag weer naar haar toe geweest, omdat ik nog steeds veel pijn heb en het maar niet echt beter wordt (voet wordt ook steeds dik) weer terug naar de huisarts. Voorstel om foto + echo te maken. Echo zou pas de 15e juni kunnen, maar heb de foto direct laten maken...... Resultaat een gebroken kuitbeen. Ik ben mijn gipsperiode dus zonder gips al voorbij gegaan, dus moet nu rustig aan doen. Het gaat doordat ik nu weet wat ik heb en ik het rustig aan doe iets beter, maar als ik jouw verhaal zo lees, kan dat dus toch wel door hardlopen komen. Volgens de arts is zoiets wel mogelijk, maar dat hebben bijvoorbeeld alleen militairen die vaak een mars lopen.

Geef hier een reactie

tekst

naam

e-mail

Dit veld s.v.p. leeg laten


Gaaf shirt voor een marathonloper
Gaaf shirt voor een marathonloper

<b>Laat de liefde niet aan toeval over</b>
Laat de liefde niet aan toeval over