De leukste ideeen en ontwerpen voor t-shirts, hoodies enz...
De leukste ideeen en ontwerpen voor t-shirts, hoodies enz...

hit counter

Web Analytics Made Easy -
StatCounter

Looptechniek opbouwen

Anton | email | 10-11-2015

Beste hardlopers,

Ik loop al een aantal jaren hard en ik zou nu wel eens mijn looptechniek onder de loep willen nemen.

Ik ben erg benieuwd wat ik kan doen om nog beter te presteren bij marathons. Verder kamp ik af en toe nog met wat kleine blessures, iets wat waarschijnlijk met mijn looptechniek te maken heeft. Waar zou ik zoiets kunnen laten onderzoeken?

Ik zit niet bij een loopgroep en dat hoeft van mij ook niet per se.

Graag hoor ik van jullie!

De laatste reactie staat bovenaan. Er zijn 5 reacties op dit onderwerp.

Henk Lenderink | email | 16-11-2016

Er zijn vele boeken over vol geschreven hoe je gericht kunt werken aan je looptechniek. Wil je niet gebruik maken van de deskundigheid die trainers uit boeken hebben gehaald en proberen toe te passen op jou. Dan kun je ook zelf er aan werken. Maak je trainingen niet steeds langer, maar zo kort mogelijk. Het meest verpestende voor je stijl is steeds langer lopen. Korte trainingen van max een uur met een veel tempowisselingen en bij voorkeur ook nog een geaccidenteerde zachte ondergrond is goed voor je techniek. Nog beter als je de nodige boomwortels op je parcours tegen komt. Zo even heb ik zelf een training gedaan met de volgende inhoud; 2(4-1-4) Een 4-1-4 loop je in 2 oplopende tempo's die worden bepaald door je actuele fitheid. Je loopt 4 min tempo 1 dan 1 min tempo 2, daarna 3 min tempo 1 en dan 2 min tempo 2. Daarna 2 min tempo 1 en dan 3 min tempo 2. Daarna 1 min tempo 1 en 4 min tempo 2. Je zult merken dat je bij de 2e 4-1-4 het tempo 1 en 2 vanzelf hoger zijn.

Ruud Sokolowski (looptrainer 4 te Veenendaal) | email | 20-11-2015

Looptechniek is feitelijk de basis van elk vorm van lopen. Dus ook wandelen, sportief wandelen, snelwandelen en hardlopen. Met een goede looptechniek valt wel degelijk nog redelijk veel winst te halen. Denk bv aan de afzetfase, de zweeffase en de landingsfase. Hoe stem je dat efficiënt op elkaar af en hoe kun je dat leren? Vergeet ook niet je houding en arminzet ter ondersteuning van de totale loopbeweging. Deze vaardigheden leer je niet zo maar even zelf. Hiervoor heb je deskundige begeleiding nodig. Echter, en dat is wel een gegeven, niet iedere looptrainer schenkt hier de nodige aandacht aan.

Mark L. | email | 14-11-2015

Hoi Anton,

Begrijpelijk dat je je looptechniek wilt verbeteren.

Al eens gehoord van Online loopanalyse (onlineloopanalyse.nl)? Dit bedrijf analyseert je looptechniek, en geeft tips en oefeningen om dit te verbeteren. Zo ben je niet afhankelijk van een loopgroep oid.

Wellicht iets om uit te proberen?

Bart V. | 10-11-2015

Hoi Anton,

Een loopgroep of atletiekvereniging is zeker aan te bevelen, trainen met mensen van hetzelfde niveau kan ook verbetering brengen.
Hoe train je tot nu toe voor marathons? Wellicht is daar nog winst te behalen.

Alfons van Rechteren | 10-11-2015

Hoi hoi, Anton,

Let maar niet op de reacties hierboven, er hangen hier altijd figuren rond die denken de leukste thuis te zijn.

Ik denk dat je het best naar een atletiekvereniging kan gaan. Je hoeft er geen jaren te blijven hangen als het niks voor je is. Je kunt gewoon eens een seizoen meedraaien.

Er zullen ook vast wel trainers zijn in Nederland die je kunt inhuren voor privélessen maar dat zal aardig in de kosten gaan lopen.

Geef hier een reactie

tekst

naam

e-mail

Dit veld s.v.p. leeg laten

Gaaf shirt met joe joe er op :)
Gaaf shirt met joe joe er op :)

<b>Laat de liefde niet aan toeval over</b>
Laat de liefde niet aan toeval over