hit counter

Web Analytics Made Easy -
StatCounter

links lopen = rechts inhalen

Paul Peeters | email | 06-11-2016

Links of rechts lopen, eindeloze discussie, hou het vooral veilig. Tip, neem bij bochtige buitenwegen altijd de buitenbocht!

Wanneer ik rechts loop en een linkslopende hardloper tegemoet loop, dan verwacht ik dat we elkaar rechts passeren. De meest logische keuze, bovendien ziet mijn collega hardloper wat er achter mijn rug evt aan komt.

Er zijn echter regelmatig dit soort situaties, waarbij een welhaast maniakale blik duidelijk aangeeft dat de linksloper geen mm wenst af te wijken en dat de linkerzijde ZIJN (doorgaans idd een hij) gekozen eigendom is.

Om botsingen te vermijden ga ik uiteraard op zij.

In mijn beleving zou het prettig zijn wanneer elkaar tegemoet komende lopers, in 1-op-1 situaties, gewoon elkaar rechts passeren, elkaar vriendelijk groeten, en ongestoord genieten van onze hobby.

Loop ze!

De laatste reactie staat bovenaan. Er zijn 11 reacties op dit onderwerp.

Ducksmurf | 24-04-2017

Die Paul mag van mij best rechts passeren, maar dan wel door de berm of door de greppel.

| 21-04-2017

jolige jonas, ouwe grapjas, om jouw grappen staat iedereen te springen. Ik zou gaan optreden als ik jou was, dan hoor ik zeker tot de (niet betalende) bezoekers.

specsavers | 20-04-2017

Dat Paul hier de verkeersregels probeert om te buigen zit ik niet op te wachten.

Jan | 12-11-2016

paultje links lopend zie je tegemoet komend verkeer zodat je altijd naar links kunt duiken als een auto of iets harders je van de weg wilt rijden. loop je rechts dan zie je het achter op komend verkeer niet. dat is zo iets als zelfredzaamheid als je niet levensmoe bent

Jan | 12-11-2016

hogere wiskunde ,ik blijf thuis als het donker is ik kom niet meer buiten, niemand die ruimte wil geven, doe gewoon normaal en geef gewoon iedereen ruimte en laat iedereen voor . en hou op om iedereen de wet voor te schrijven hoe het moet . Een vuist regel van veilig verkeer is links lopen is veilig lopen dus paultje hou je daar aan, ook in de buitenbochten

Richard | 09-11-2016

Had je toch de verkeerde voor je lopen. En nee ik heb geen beats by dre headset. Stoer ben ik wel.

Feijcko Brit van Poellburgh | 08-11-2016

Ah, daar hebben we zo'n stoere gast. Richard met zijn dokter dre koptelefoon.

Was je gisteren nou Green Day aan het luisteren? Echt een rebel die Ries! Ik ben even achter je blijven lopen en zag dat je een hele vieze natte bruine vlek op je tight had zitten.

Richard | 08-11-2016

En jij mag alleen over straat lopen?

Feijcko Brit van Poellburgh | 07-11-2016

Nou, sorry hoor. Ik ben helemaal in de war joh! Ik bedoelde uiteraard dat ik nooit rechts kruis als ik rechts loop.

Feijcko Brit van Poellburgh | 07-11-2016

Goeie beurt, Feijck! Ik bedoelde uiteraard dat ik nooit rechts in haal als ik rechts loop.

Als ik links loop en er komt me iemand tegemoet, dan wijk ik vaak helemaal uit naar de rechterkant van de weg [indien mogelijk].

Feijcko Brit van Poellburgh | 07-11-2016

Vriendelijk groeten, altijd! Helaas is er op dat punt niet altijd sprake van reciprociteit! Vooral langzame, 'stoere' gasten met belabberde techniek en koptelefoons doen nog weleens of ze je niet hebben gezien.

Nou, dan niet toch, sukkel!

Echter, ik haal nooit rechts in als ik links loop. Ik wijk altijd zelf uit naar links, ruim vantevoren - ik ga niet wachten op wat die ander wel of niet doet.

Geef hier een reactie

tekst

naam

e-mail

Dit veld s.v.p. leeg laten

Gaaf shirt met joe joe er op :)
Gaaf shirt met joe joe er op :)

<b>Laat de liefde niet aan toeval over</b>
Laat de liefde niet aan toeval over