hit counter

Web Analytics Made Easy -
StatCounter

lage hartslag tijdens duurloop

Joeri | email | 26-11-2017

Hej, ik heb sinds kort mij een tomtom sporthorloge aangeschaft om op hartslag te kunnen trainen. Ik ben 30jaar en loop momenteel anderhalf jaar met een gemiddelde van 12km/h.
Als ik een lange duurloop doe is mijn hartslag de eerste 2 km rond de 160, maar daarna zakt die hartslag stillekes aan tot 110 en na 5km loop ik tussen 70 - 90 en dat blijft zo tot het einde. Is dit normaal?

De laatste reactie staat bovenaan. Er zijn 4 reacties op dit onderwerp.

| 29-11-2017

Bij 70-90 met die snelheid hoef je niet eens te tellen, dat kan gewoon niet. Over de polssensors zijn de meningen verdeeld, bij de één werkt het en bij de ander niet.

jeroen | 28-11-2017

Stop bij 5km even en test het zelf even. Vinger op de pols.

Anton | email | 28-11-2017

Het is dan waarschijnlijk een tomtom met hartslagsensor in de horloge ? Die heb ik ook...... Ik wilde ook mijn hartslag weten tijdens het trainen zonder die vervelende borstband. Helaas is de sensor totaal onbruikbaar en geeft normaal gesproken een heeeeel ruwe indicatie van je hartslag ook als hij heel strak en droog zit. Ik heb er spijt van dat ik de horloge niet heb ingeruild want ik zet de hartslagsensor nu gewoon uit want dat systeem vreet ook nog de batterijduur op. Gps systeem is daarintegen gewoon goed maar vergeet die hartslagsensortechhniek. Anton

| 27-11-2017

Dit is volkomen abnormaal.

Kan zijn dat die polshartslagmeting (daar ga ik van uit) bij jou niet werkt na die 2 km. Het kan zijn dat je heel veel zweet op je pols, dat zou een reden kunnen zijn.

Ik neem aan dat het horloge strak genoeg om je pols zit.

Geef hier een reactie

tekst

naam

e-mail

Dit veld s.v.p. leeg laten

<b>We maken er maar het beste van...</b>
We maken er maar het beste van...

<b>Laat de liefde niet aan toeval over</b>
Laat de liefde niet aan toeval over