hit counter

Web Analytics Made Easy -
StatCounter

Snelheid halve marathon

Tess | email | 03-03-2018

Hallo,

Ik loop nu bijna een jaar en ben aan het trainen voor de halve marathon. De afstand is te doen dus Ik was erg trots op mijzelf dat ik dat ging doen op mijn 38ste nog... maar ik ben niet snel... alleen nu lees ik oa dat als je 8,5 km per uur loopt zoals ik dat dat niks met hardlopen te maken heeft en dat je dan echt heel slecht bent... dus nu vraag ik mij af of ik wel mee moet doen. Als ik echt zo voor paal sta met mijn snel(langzaam)heid dan doe ik liever niet mee. Het was gedoeld als overwinning op mijzelf niet als manier om uitgelachen te worden. Dus mijn vraag ik als je zo langzaam (en blijkbaar slecht) bent als ik is het dan verstandiger om niet mee te lopen?

De laatste reactie staat bovenaan. Er zijn 4 reacties op dit onderwerp.

jeroen | 13-03-2018

Leg jezelf geen tijd/loopsnelheid op voor je eerste halve marathon. Heb gewoon plezier in het lopen en de rest komt vanzelf. En je wordt echt niet uitgelachen hoor. Dat jij een halve marathon kan lopen is al een knappe prestatie opzich.

roger | email | 11-03-2018

Gewoon doen de eer aan jezelf houden en je doel gaan halen. Mee doen is belangrijker dan de tijd die je neer gaat zetten. Je zal echt niet de laatste zijn.

Ik ga 25 maart ook voor het eerst een halve marathon lopen. ben nu een jaar aan het trainen na het afvallen van 25 kg en het stoppen met roken. Dit is een doel wat ik mij zelf heb gesteld en zal gaan halen.

Anton | email | 05-03-2018

ik ben 55 en heb net mijn tweede halve marathon gelopen, alletwee binnen twee uur. Ik had ook nooit voor mogelijk gehouden ooit in staat te zijn een halve marathon te lopen en verheug me al op de volgende. Toen ik de eerste liep wasik er helemaal niet zeker van dat ik het zou volhouden en als jij nu al zegt dat die afstand te doen is dan kun je misschien op de wedstrijddag wellicht een beetje sneller lopen (je weet wel: adrenaline, publiek, andere lopers waar je mee samen loopt, enz..). Ook al doe je er uiteindelijk 2,5 uur over dan ben je beslist niet de enige en uitlachen zal niemand je. Je bent nog relatief jong en je kunt jezelf beetje bij beetje nog veel verbeteren. Ik sprak in het begin veel met andere lopers en heb zo veel over de juiste looptechniek geleerd (ik dacht dat ik heel goed liep maar deed technisch veel verkeerd) Ook staan op bv youtube veel videos over de correcte looptechniek. Laat je niet ontmoedigen en loop die halve marathon !!!

| 03-03-2018

Dan loop je zo'n 2,5 uur over een halve marathon en dan kom je wel in de achterhoede. Maar er zijn mensen die met die tijden meedoen. Persoonlijk denk ik niet dat je uitgelachen wordt, uitzonderingen daargelaten.

Persoonlijk vind ik het niet slecht, er zijn genoeg mensen die niet eens een halve marathon kunnen lopen.

Geef hier een reactie

tekst

naam

e-mail

Dit veld s.v.p. leeg laten


Gaaf shirt voor een marathonloper
Gaaf shirt voor een marathonloper

<b>Laat de liefde niet aan toeval over</b>
Laat de liefde niet aan toeval over