hit counter

Web Analytics Made Easy -
StatCounter

Scheenbeen klachten

Robin | email | 25-05-2019

Ik ben altijd best wel een fanatieke sporter geweest (veld voetballen) waarbij ik in de zomer altijd ging hardlopen. Sinds 3 jaar doe ik aan zaalvoetbal (1x training in de week en 1x wedstrijd in de week). Nu heb ik al enkele keren geprobeerd weer te starten met hardlopen maar na ongeveer 10 minuten/kwartier krijg ik gigantische pijn in m'n scheenbeen.

Ik maak gebruik van gel zooltjes die ik bij de (asics) hardloopschoenen heb gekocht en ik loop op een vlakke ondergrond, dit is tevens bij zaalvoetbal zo waar ik er helemaal geen last van heb. Is dit een kwestie van wennen of moet ik er maar helemaal mee stoppen en op een andere manier aan m'n conditie gaan werken?

De laatste reactie staat bovenaan. Er zijn 13 reacties op dit onderwerp.

| 05-06-2019

Als je op google zoekt naar een hardloopzaak van Berry in Breda dan vind je het wel.

Robin | 04-06-2019

Over welke hardloopzaak?

| 03-06-2019

Ik heb je een mail proberen te sturen over een hardloopzaak maar ik kreeg steeds een foutmelding. Het is per persoon verschillend wat goed is. Een aantal fysiotherapeutische behandelingen zijn ook niet wetenschappelijk bewezen maar werken wel. Wetenschappelijk is maar een methodiek.

Een goede fysio kan een echo maken van je scheenbenen, dan weet je gelijk of je een blessure hebt. Het kan dan nog zijn dat die Asics Content niet geschikt voor je zijn. Voor mij is het gissen.

Robin | 03-06-2019

Ik heb even dingen nagelezen over loopanalyses en hardloopschoenen en je komt op Tros Radar en NRC tegen dat het nooit is bewezen dat duurdere schoenen beter zijn en loopanalyses onzin zijn om je duurdere schoenen aan te smeren. Jullie hier ervaring mee?

Dan neig ik eerder naar een fysio denk ik..

| 26-05-2019

Je hebt ook een analyse waar je op een plaat moet staan voor het meten waar je de meeste steun nodig hebt.

| 26-05-2019

Een loopanalyse zou kunnen en/ of een onderzoek laten doen door een fysio.

Robin | 26-05-2019

De ondergrond maakt in mijn situatie niet uit want als ik in het bos loop (op zand of een onverhard zandpad) of op de weg, ik heb in beide situaties net zoveel last.

Zou het dan handig zijn ergens een loopanalyse te doen?

| 26-05-2019

Overigens is die Asics Contend een budgetschoen. Een aantal mensen kan daar mee uit de voeten, misschien heb je meer kwaliteit nodig.

| 26-05-2019

Je zou bijvoorbeeld op een zachte ondergrond kunnen gaan lopen, het liefst een trimbaan met houtsnippers of anders een onverhard pad wat geschikt is. De demping van deze ondergrond is veel beter. Als je dan minder last hebt dan zegt dat al veel.

Robin | 26-05-2019

Ik heb de Asics gel Contend 4. Deze zijn nu maximaal 1,5 jaar oud en denk 5 keer gebruikt. De zooltjes zijn van die standaard blauwe zooltjes. Daarvoor overigens ook asics gehad waar ik het ook wel vernam.

Hoe kom je erachter of het de schoenen zijn of shinsplints?

| 26-05-2019

Hoe oud zijn die hardloopschoenen van je eigenlijk? Heb je soms gel zooltjes gekocht bij hele oude hardloopschoenen? Dan ligt het probleem bij die oude hardloopschoenen, de demping is er dan helemaal uit.

| 25-05-2019

Hardlopen is heel wat anders dan zaalvoetbal. Ik vraag mij af welke Asics schoenen jij hebt. Sommige mensen kunnen niet wennen aan het flytefoam in hun nieuwere modellen. Je hoort dan ook van scheenbeenklachten, precies zoals jij ze omschrijft. Een persoon die hier last van had is naar een goede hardloopzaak gegaan en is van Asics Nimbus 20 (nieuw) overgegaan op Brooks en had nergens meer last van.

Het kan aan je schoenen liggen, dan heb je gewoon een ander model-merk nodig. Als het niet aan je schoenen ligt dan kun je last hebben van shinsplints.

Robin | 25-05-2019

Overigens 25 jaar en een normaal postuur, is misschien ook wel relevant

Geef hier een reactie

tekst

naam

e-mail

Dit veld s.v.p. leeg laten


Gaaf shirt voor een marathonloper
Gaaf shirt voor een marathonloper

<b>Laat de liefde niet aan toeval over</b>
Laat de liefde niet aan toeval over