De leukste ideeen en ontwerpen voor t-shirts, hoodies enz...
De leukste ideeen en ontwerpen voor t-shirts, hoodies enz...

hit counter

Web Analytics Made Easy -
StatCounter

Suunto T6

gerard | email | 20-11-2004

zijn er al lopers die ervaring met deze meter hebben. Het lijkt mij een mooi "speeltje" maar vraag mij af of de extra kosten afwegen tov bijvoorbeeld de polar S625X.

wmi | 04-07-2006

@JP en Frederica,
jullie CF staat op hoger dan 1000. Dan heb je inderdaad een snelheidsaanduiding als de footPOD plots uitstaat. Zie firmware bug 6 in Sectie 12.1.1.1 van mijn online doc http://users.telenet.be/wy/sport/t6/t6%20Accurate%20Speed-Distance%20Measuremnt.htm

@JP,
de reden van de occasioneel verschillende snelheidsrapportering op t6 en in StraM is op een nadere plaats te zoeken. Zie eveneens in mijn online doc (zie TOC). De voornaamste oorzaak is dat in STraM de snelheden gereconstrueerd worden op basis van de opgenomen afstanden. Dit is net een van de absolute sterktes van de t6.

Frederica | 25-06-2006

JP, ik heb hetzelfde als ik mijn footpod uitzet, alleen bij mij komt er altijd iets van 46,4 km/uur te staan (volgens mij altijd dezelfde waarde). Heeft inderdaad geen invloed, omdat mijn training dan altijd al is afgesloten.

Ik krijg trouwens ook deze vreemde waarden als tussendoor de footpod is uitgegaan en ik weer reconnect.

JP | email | 25-06-2006

Verder ben ik er eindelijk achter waarom de afstanden en tijden in de training manager anders zijn dan het horloge soms aangeeft. De tijden zijn verschillend omdat het horloge de exacte tijd aangeeft terwijl het programma alleen de totaaltijd alleen in registratietijden weergeeft en afrond (2s, 10s, 60s). Het valt me nu pas op omdat ik de registratietijd van 2s naar 10s heb gezet. Alle tijden die ik nu loop eindigen in de training manager op 10s, 20s, 30s etc. Een tijd van 15s wordt dus afgerond naar 20seconden. Daarom verschilt de gemiddelde snelheid dus soms ook iets als je deze handmatig na rekent met de gegevens van de training manager. Meestal is dat maar een tiende, maar toch!
De afstand die in de display van je horloge staat kan daarom ook iets verschillen met de afstand die uiteindelijk in de training manager komt te staan.
Misschien ben ik de enige die het zo raar vond dat wanneer ik de gemiddelde snelheid handmatig na rekenende dit niet klopte, maar misschien zijn er meer!
Wel een beetje knullig eigenlijk dat je dus in de software niet de exacte tijd kan terug vinden die gelopen hebt. Aan de andere kant wat is 5 seconden op 10 kilometer...?

JP | email | 25-06-2006

Wanneer ik mijn foodpod uitzet, zie ik op mijn horloge na een aantal seconden bij de snelheid ipv de twee streepjes -- die normaal op de display verschijnen, ineens 19,3 km/u staan.

Iemand hier ook ervaringen mee? Op zich is het niet echt een probleem, hij registreert alles nog steeds feilloos, maar weet iemand hoe ik dit kan corrigeren?

Verder zijn mijn ervaringen met de trainingmanager 2.0.2 niet zo goed. Zo kan je bijvoorbeeld niet meer een onbeperkt aantal karakters bij je opmerkingen van een training plaatsen en het lezen van de grafieken (door het verplaatsen van de x en y as) werkt minder goed. Ik denk dat ik 1.3.4. er maar weer opzet.

Jan V | 23-06-2006

Goede tip, Raymond. Ik ga ook eens op zoek.

Raymond | 21-06-2006

Ook ik herken het probleem van het openen van de batterijdeksel. Ikzelf gebruik een 5 eurocentmuntstuk om de stand naar open te draaien en daarna maak ik met een tandartsinstrument (zo'n haakje) de deksel open. Kan hem door het scherpe puntje net aan de zijkant "vastpakken" en dan opentrekken. Ik kon dat instrument toevallig kopen in de duikshop en heb er veel profijt van. Het dekseltje blijft daardoor in tact en je hoeft alleen het batterijtje te vervangen.

Jaap | email | 21-06-2006

Jan,
Herken het probleem. Die van mij zat behoorlijk vast (horloge) en het was lastig om het los te krijgen zonder te beschadigen. En bepaald muntstuk bleek erg handig, maar ik weet niet meer welke. Verder hielp het vooral om voorzichtig heen en weer te wrikken in plaats te proberen het in n keer open te draaien.
Zijn die sluitingen trouwens ook los te krijgen als het mis gaat?

Jan V | 21-06-2006

Even terzijde...
Ik moet namelijk m'n frustratie kwijt. Ik vind de T6 en zijn software super. Maar elke keer als er een moment van batterijenwissel aankomt begin ik te bibberen en beven. Of het nu gaat om die van het uurwerk of die van de pod. Het plastic van die gleuven is zo slap gemaakt dat het na n keer draaien al stuk is. En wat dan? Dan krijg je dat verdomde ding niet meer open, ik word nog steeds woest als ik er aan denk. Moet ik mij gaan bijscholen of herkent iemand dit probleem?

Jaap | email | 10-06-2006

Kleine aanvulling op onderstaand bericht: ik heb versie 2.0.1. Had nog niet gezien dat er nu ook een 2.0.2. is. Wellicht dat ik na het upgraden zo meteen toch minder enthousiast ben :-).

Jaap | email | 10-06-2006

@Frederica: Heb een paar weken al de nieuwe software op mijn pc staan en heb weinig problemen met binnenhalen van trainingen. Loopt als een zonnetje. (Alleen installatie was lastig: mijn eigen pc heeft Windows x64 en daar blijkt het niet op te draaien, maar gelukkig op mijn laptop met XP wel).

Wat ik mij afvroeg: in de nieuwe versie kun je ook een grafiek krijgen van de R-R data zelf, zag ik. Hoe moet ik zo'n R-R grafiek interpreteren? Waar moet je op letten; wat is belangrijk? In de (wetensch) literatuur wel papers gevonden over R-R data, maar is dit hier wel betrouwbaar genoeg (het wordt immers per 2 sec gemeten)?

Frederica | 08-06-2006

Ben met de nieuwe versie aan de slag gegaan, in eerste instantie was ik zeer enthousiast. De oude logs werden automatisch geconverteerd, alles zag er goed uit.
Maar een nieuwe log vanuit de T6 gaf wel problemen. Ik kreeg wel de afstand te zien die gelopen is, zelfs per lap, maar de snelheden zijn niet geregistreerd. Ook bleef vanaf 50 min. mijn hartslag en Epoc hangen op een bepaalde waarde, terwijl hij in de bijbehorende lap wel een normale waarde aangaf. Oftewel, enthousiasme is iets minder, volgende keer maar niet gelijk de log van het horloge verwijderen. Desnoods terug naar 1.3.3

Olav | email | 06-06-2006

De nieuwe software staat bij Suunto op de site (2.0.2)

Raymond | 15-05-2006

Ha Rick,

Ook ik kan de T6 erg warm aanbevelen. Zeer accurate hartslagmeting en snelheidsmeting en daar gaat het eigenlijk toch om. Maar daarnaast geeft de EPOC waarde mij ook nog een extra ondersteuning bij de training, aangezien ik daarmee kan zien hoe een training is verlopen. Kortom aanrader!

Raymond

Olav | email | 15-05-2006

Ha die Rick, ik kan je de T6 erg aanraden. De afstandsmeter (footpod) is erg accuraat en de EPOC die de software jouw na het downloaden van je training geeft, is een bijzonder nuttige parameter om je trainingschema's te optimaliseren. Verder is de hoogtemeter/barometer een leuke extra. Maw een erg nuttig en leuk apparaatje.

Gr van een tevreden gebruiker,

Olav

Vantorre Rik | email | 14-05-2006

Hallo

Ik heb hier op de site al een beetje gelezen over de suunto en polar.Ik ben ook op zoek naar een horloge met snelheidsmeter.
Wat raden jullie mij aan?
Je hebt nu natuurlijk ook de nieuwe polar rs200sd maar zie de suunto t6 ook wel zitten,maar had voordien een Garmin 301 en was daar niet zo tevreden over. De snelheid varieerde altijd maar en je kon niet aan een bepaalde snelheid lopen het was niet te doen.
Groetjes Rik

Ubel | email | 10-05-2006

Voor 275 euro heb ik een T6 te koop, met foodpod.

Raymond | 05-05-2006

Graag gedaan Geert !

Ik weet zeker dat je er veel plezier aan zult beleven. Ik zou niet meer zonder willen. Het eerste wat ik doe als ik thuiskom is hem aan de PC hangen om te kijken hoe mijn training is verlopen.

Trouwens slimme zet om zowel de footpod als de bikepod in een keer te kopen.

Zelf loop ik eigenlijk liever maar op dit moment noodgedwongen vanwege een blessure de afgelopen drie weken niet gelopen en gelukkig gisteren wel even met de ATB de bossen in kunnen gaan om even te zweten. Wel de T6 bij mij maar een bikepod zou nu wel handig zijn geweest.

Veel plezier!

Raymond

Geert | 05-05-2006

Raymond, thnx voor je info.

De meter inderdaad bij de hartslagmetershop gekocht (voor de complete set, incl foot- en bike-pod 485,- betaald), vandaag binnegekregen en net m'n eerste run gemaakt.

Eerste induk, fraai materiaal en alles werkt meteen.
Nu nog 'ns wat verder gaan 'studeren' op alle mogelijkheden...

Geert

Raymond | 29-04-2006

Hi Geert,

Het bandje is erg soepel en mijns inziens degelijk. Ik gebruik de T6 nu een jaar en geen slijtage te zien. Overigens heb ik ook van Suunto mijn duikhorloge en deze bandjes zijn na 4 jaar nog steeds niet versleten.

Wat betreft GPS. Ik denk niet dat Suunto voor het hardlopen daar snel naar zal overstappen (voor hiken hebben ze al wel een versie beschikbaar). Ik heb zelf de T6 met footpod en recentelijk ook een Forerunner 205 (GPS dus) maar ik vind de T6 met footpod prettiger/accurater tijdens de training. Voordeel van GPS is uiteraard het leggen van de routes over Google Earth kaarten maar voor de training denk ik niet dat je beter zult kunnen krijgen dan een T6 met footpod. Overigens heb ik ook alles bij hartslagmetershop.nl gekocht. Prima prijs (voor aanschaf bij een Nederlands bedrijf met thuiswinkelwaarborg) en een uitstekende service. Goede keuze dus.

Veel plezier met de aankoop.

Raymond

Geert | email | 29-04-2006

(vervolg)

Ga de T6 waarschijnlijk bestellen bij de hartslagmetershop; betaal liever paar tientjes meer voor duidelijke nederlandse garantie.

Nog wel twee vragen:

Welke kwaliteit heeft de kunststof horloge- of polsband. Gaat ie lang mee?
Dat viel me nl bij de Observer tegen, deze band was na twee jaar op de buigpunten doorgescheurd, en vevanging was niet echt goedkoop.

Andere vraag;
wie heeft 'n idee wanneer de T6 wordt opgevolgd, en met name, wat er dan 'anders', 'beter' of verder doorontwikkeld is? GPS ingebouwd?
Zou jammer zijn als ik 'm nu koop en een geweldige opvolger is een paar maanden later op de markt.
Ik las in dit topic iets over een nieuwe TX die voorjaar 2007 zou verschijnen. Weet iemand meer?
Als het inderdaad pas over een jaar is, en voordat dan alle bugs eruit zijn, weinig reden om nog te wachten!

grt Geert

Geert | email | 29-04-2006

Gisteren flink wat uurtjes zitten studeren op internet ivm aanschaf nieuwe hartslagmeter.

Mijn oude Polar (coach) gebruikte ik al 'n paar jaar nauwelijks meer ivm problemen met de computer-verbinding (gedoe met microfoontje) en toen de batterij op was verdween ie in de kast.
En trouwens wat bleek:
hardlopen zonder cijfertjes(-feedback) is eigenlijk ook heel leuk...

Tot ik iemand tegenkwam met de snelheids- en afstandssensor; mijn cijfertjes-tic begon toch weer te kriebelen!

Was dus totaal niet op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Wat geweldig is dan zo'n site als deze.
Met name bedankt Willem, Jan en Jaap voor jullie uitgebreide informatie en documenten!!

Wordt dus de T6; ook vertrouwen in het merk. Heb jaren geleden een Suunto Observer gekocht, ben er zeer tevreden over (zelfs te gebruiken als 'dress-watch'). Ook de service prima; zaten 'n paar lelijke groeven in het glas, glas laten vervangen, was niet goedkoop, maar tot mijn zeer prettige verbazing was niet enkel het glas vervangen, maar het complete titanium horlogehuis! Ding was weer compleet nieuw.

(zie vervolg)

frits | 07-04-2006

Ik heb net ook mn 625x ingeruild voor de (betere) suunto t6 ben er zeer blij mee zeker omdat hij gewoon in nederland voor 329 euro te krijgen is bij goedkoophardlopen.nl en de bike en foot pod zijn maar 59 euro per stuk ik heb hem nu al 3 dagen in huis en ben er helemaal weg van wat een mogelijkheden zeg.
groetjes frits

frans | email | 04-04-2006

de nieuwe software staat bij Suunto op de site

frans

Jan | 13-03-2006

Nee, plannetjes uploaden naar het horloge gaat niet. De sterke kant van de t6 is de weergave van metingen. Je zult dus elke keer met de drukknopjes aan de slag moeten. Gelukkig is de opbouw van het menu behoorlijk logisch.

Ultem | 12-03-2006

Vraagje: kun je in de STrMa software ook trainingen maken en die dan naar de Suunto T6 sturen? Weet iemand ook of je de 'Plans'ook naar je Suunto kunt sturen?

Ultem | 12-03-2006

Vraagje: kun je in de STrMa software ook trainingen maken en die dan naar de Suunto T6 sturen? Weet iemand ook of je de 'Plans'ook naar je Suunto kunt sturen?

wmi | website | 21-02-2006

Dank u Olav, dat doet goed af en toe een schouderklopje te krijgen.
Toeval of niet, gisteren net mijn document aangevuld met een allereerste volledige evaluatie van een getunede STraM met validatiegegevens uit een loopproef op loopband in een labo!

Het is een eerste draft (zit nog te wachten op een paar antwoorden van FirstBeat en het labo), maar kon het niet nalaten van nu toch al te publiceren.

Zie website link in hoofding, Hoofdstuk 10.5.2: "Tuning by direct measurement of the bodily data"

Olav | email | 21-02-2006

Hallo allemaal.
Ik wil via deze weg een ieder die informatie op dit forum heeft geplaatst hartelijke bedanken. Met een speciale vermelding voor Jan van Die (erug nuttig document "T6 for dummies"), Willem Minten (super document "Suunto t6, Managing Accurate Speeds and Distances" voor diegene die alles van de T6 wil weten) en Remko. Remko bedankt voor de tip van "www.Skikeller.de". Ik heb de T6+foot pod daar opgehaald voor 339 euri. Bijzonder vriendelijke mensen.
Ik was nog erg aan het twijfelen wat voor HRM ik zou kopen, maar dankzij alle info op deze forum was ik dubbel en dwars over gehaald. Dus aldus nogmaals: iedereen hartstikke bedankt.

Remko | email | 08-02-2006

Ik wil via deze weg een ieder die informatie op dit forum heeft geplaatst bedankt. Ik ben sinds kort eigenaar van een Suunto T6. Gekocht via de e-shop van Skikeller (sports4you) in Duitsland voor 358,- incl FootPOD. Goede service. Ik heb heel snel antwoord gekregen op mijn (engelse) vragen en vervolgens, na een internationale transactie van het bedrag naar hun bank, binnen 4 dagen het apparaat in huis. Met het grootste gemak ruim 100,- uitgespaard t.o.v. de nederlandse aanbiedingen.

wmi | website | 28-01-2006

@ JAn V
"...Bij de vervanging van de batterij heb ik alles volgens het boekje gedaan, je kan trouwens niet veel verkeerd doen denk ik..."

Ben je wel echt zeker dat je, zoals Jan vraagt, de batterij ONDER het lipje gestoken hebt?

Jan | 27-01-2006

Ik denk dat het wel meevalt. Je moet bij Suunto een reparatienummer aanvragen en je horloge naar Finland sturen. Dat lijkt heel eng, maar de wereld is zo klein tegenwoordig. Ik hoor alleen maar verhalen van mensen die er goede ervaringen mee hebben.

Jan V | 27-01-2006

Bij de vervanging van de batterij heb ik alles volgens het boekje gedaan, je kan trouwens niet veel verkeerd doen denk ik.

Maar ondertussen ben ik ten einde raad, ik heb gisteren naar Suunto gemaild, die vroegen om nog eens een nieuwe batterij er in te stoppen, dat was ondertussen dan al de vierde. Nog steeds met hetzelfde resultaat. Er staat doodleuk onderaan de mail dat als je wil genieten van de garantie je de horloge moet sturen naar de verkoper. Ik heb mijn T6 gekocht via een Duitse internet verkoper, via E-bay. Dit wordt een moeilijke opdracht. Het probleem is dat ik dit zo'n fantastisch toestel vind, dat ik het niet meer wil missen en ik vrees dat ik nu enkele honderden euro's ga moeten neertellen voor de reparatie en mijn wederhelft ziet dit echt niet zitten. Balen. Frustratie alom.

Jan | 26-01-2006

Ik ken dit verschijnsel niet (ook niet van andere gebruikers). Je moet het batterijtje onder een soort lipje frommelen. Ik hoop niet dat je dat over het hoofd hebt gezien en dat de batterij OP het lipje zit. Het lijkt me een onderdeel dat je gemakkelijk kunt beschadigen als je de handleiding er niet bij hebt gepakt (en wie doet dat nog tegenwoordig?) ;)

Jan V | 25-01-2006

Hallo allemaal,
Ik heb m'n T6 al een half jaar en moest de batterijen vervangen. Ik heb dat gedaan via zo'n officile batterijenset van Suunto. Alles leek goed te gaan tot 4 minuten na de verwisseling van de batterijen. Toen werd m'n scherm leeggemaakt en kreeg ik een doorlopend zwart streepje erop dat na enkele minuten ook verdween. Ik dacht dat de mij geleverde batterij misschien leeg kon zijn, bijgevolg heb ik het met nog twee batterijen geprobeerd, telkens met hetzelfde resultaat. Heeft iemand dit ook al meegemaakt en wat heb je er aan kunnen doen?

Jan | 19-01-2006

Dit kwam ik er over te weten:

The are 2 ways to find out what version Suunto t6 you have.
1. In training go to pair option. If you have 3 choices, you have the newest version (Hr Belt, Foot POD, Bike POD)
2. Take the battery out. The time that flashes is the version of software in your Suunto t6. 9:01 is the newest
If you have an older version, please call Suunto and get an RMA#. Send your wtc in and they will up-date it for free. Do NOT just send it in without obtaining this number first, or you wtc will be returned unopened.
There is also a new battery cover and removal tool.

Jan | 19-01-2006

Ik ben er intussen achter dat jij een wat oudere t6 hebt. Toen de bikePOD geintroduceerd werd, is de systeemsoftware veranderd. Volgens Suunto is dat alleen belangrijk als je een bikePOD hebt, maar je mag je t6 altijd opsturen voor een update.

jack | email | 18-01-2006

weet iemand met wijsheid of er verschillende versies van de software van de t6 dus op het horloge zelf

b.v.d. jack

sjakie | email | 16-01-2006

hallo iedereen,

heb net een t6 aangeschaft maar krijg het loeder niet gekalibreerd doe precies als vermeld in de pod-manual maar rondje van 400 meter word weggeschreven als 180 heb kallibratie factor 0.945(800 mtr op sintelbaan) iemand mij helpen???!!!!

m.v.g. jack

Jan | 14-01-2006

Wie er ook zo'n moeite mee heeft om het display van de t6 af te lezen in het donker moet eens naar de Abitax 0510 Tag Light kijken (voor 12,50 te koop bij Bever Sport).
Het is een klein (1x2 cm) en licht LED-lampje dat je aan de rits van je trainingspak kunt vastmaken. Als je op een knopje drukt, krijg je tijdelijk licht. Het knopje verschuiven geeft permanente verlichting. De batterijen gaan in dat geval 15 uur mee, maar ik druk vrijwel alleen, dus ik reken op een levensduur van ongeveer een jaar.

wmi | website | 10-01-2006

Niezt op een atletiekbaan, maar wel op een drassige (en dus ook slipperige) bosweg. De afsandsmeting is dan nog wel behoorlijk bij trage duurloop, maat bij tempoduurloop schiet hij er dan wel eens naast. Ook stelde ik vroeger mijn CF iets bij als het drassig werd, omdat de bosweg dan zachter van struktuur wordt.

De sneeuw zal misschien ook wel de zachtheid van de loopweg beinvloeden (harde en zachte plekken), en als je voeten lichtjes slippen op de piste , dan breng je de accelerometers in de war.

Toch maar voorzichting zijn met dat sneeuwlopen....

Frederica | 28-12-2005

Heeft iemand al ervaring met lopen op besneeuwde / gladde atletiekbaan? Gisteren kreeg ik hierbij rare afstandsmetingen. De baan was ineens nog maar 300 - 350 meter.

wmi | 20-12-2005

Dag Yvonne,
surf naar
http://users.telenet.be/wy/sport en ga daar naar de map t6, en klik daar mijn t6 document aan.
Lees daar het hoofdstuk over 'Tuning STraM' (op dit ogenblik is dat hoofdtuk 8, in het bijzonder 8.3. ) , maar een update is komende....

Eric | email | 14-12-2005

Ik HAD ook problemen met de footpod. Hij viel constant uit. Ik kreeg via een ander forum de tip om de veer, die in de pod zit en de batterij op het contactpuntje drukt, uit te rekken want volgens die persoon zat het probleem in het feit dat hij contact verliest. Ik heb dat gedaan en inderdaad hij is niet meer uitgevallen. Dus misschien is dat het probleem. Je kan het proberen maar als je volle garantie hebt zou ik hem terug sturen. Ik heb ook de volle garantie maar via Suunto zelf dus ik moest hem opsturen naar Finland. Vandaar dat ik het zelf geprobeerd heb. Voor de rest zeer tevreden over de T6.

jack | email | 14-12-2005

ha lezers,

is het handig om een suunto t6 uit USA te halen. vanwege de garantie bedoel ik Had namelijk gelezen dat bij storing je via je eigen dealer je suunto indien nodig richting Finland moest sturen
dan wordt het natuurlijk vrij prijzig

thanx grt jack

Eric | email | 14-12-2005

Ik HAD ook problemen met de footpod. Hij viel constant uit. Ik kreeg via een ander forum de tip om de veer, die in de pod zit en de batterij op het contactpuntje drukt, uit te rekken want volgens die persoon zat het probleem in het feit dat hij contact verliest. Ik heb dat gedaan en inderdaad hij is niet meer uitgevallen. Dus misschien is dat het probleem. Je kan het proberen maar als je volle garantie hebt zou ik hem terug sturen. Ik heb ook de volle garantie maar via Suunto zelf dus ik moest hem opsturen naar Finland. Vandaar dat ik het zelf geprobeerd heb. Voor de rest zeer tevreden over de T6.

Yvonne | email | 12-12-2005

In de software zijn een aantal data van de training te zien:

Ventilation

Oxygen conc.

Respiration rate

Wie gebruikt ze waarvoor?

Jan | 12-12-2005

Mensen die nog maar kort een T6 bezitten, hebben wellicht baat bij mijn pdf 'T6 for Dummies'. Ik heb daarvan net een nieuwe versie gepubliceerd op http://www.divo.nl/hobby.
Je vindt er ook een document dat de Polar S625X vergelijkt met de Suunto T6.
Beide pdf's zijn in het Engels.
Veel plezier ermee!

vervolg... | 11-12-2005

Apart from the weakness of the springloading - which probably varies from one pod to another - the other variable is the prominence of the stud at the positive end of the battery. The longer it is the more pressure on the spring. Duracell AAA batteries seem to be the worst (shortest) in this respect and Varta the best. YMMV, as they say.

Frederica | 11-12-2005

Voor mensen met uitvalproblemen: Op dit site van suuntosports kwam ik de volgende tekst tegen:

I have the same problem. Suunto tech support say they have never heard of the problem befoe (so that answers the question whether Suunto ever reads its own websites!)

On closer inspection, the problem seem to be that both the top and bottom of the battery compartment are spring-loaded and in some circumstances a sharp blow or shock is sufficient to cause the battery to move in the compartment breaking instantaneously the electrical connection and turning the pod off. It seems to me to be a design fault but you can solve it with a bit of fiddly padding out of the battery connection at the bottom of the chamber (I used a tiny ball bearing).

Frederica | 11-12-2005

Vandaag weer geprobeerd, nu geen enkel probleem, met een graadje van +4C. Rondje 11,4 km gemeten.

Frederica | 10-12-2005

Het is niet te geloven, maar vandaag had ik weer problemen met het uitvallen van mijn Footpod. Dit is dus mijn vervangen exemplaar nadat ik met het eerste exemplaar ook uitvalproblemen had.

In juli het oude exemplaar opgestuurd, in augustus een nieuwe gekregen. Nooit meer problemen gehad, tot vandaag. Ik had gelijk al problemen met connecten, ik denk door de kou. Misschien dat hier ook het probleem van de uitval ligt, dat door de kou (rond vriespunt n nogal mistig) de batterij wat minder werkt. Morgen weer proberen en anders wordt het weer een garantieverhaal.

gerard | 07-12-2005

Toch haalde ik bijna 10 minuten van mijn PR af. (schema's werken dus).
Samenvattend: zijn er gebruikers die een duidelijk verband hebben gevonden tussen prestaties en EPOC waarde.
n.b. In mijn 5 weken zonder Suunto een Polar van iemand geleend. Was direct weer overtuigd van de superieure Hartslag registratie van de T6.

gerard | 07-12-2005

Vond het wel lang duren 5 weken maar horloge moest eerst naar importeur in Duitsland en Finland. Het heeft mij geen cent gekost. Al met al toch zeer tevreden over de aftersale.
Waar ik overigens benieuwd naar ben??
Voor de training van de 1/2 marathon van A'dam heb ik zo'n mooi schema uit de runnersworld gepakt. (trainde hiervoor niet volgens schema). In 10 weken ongeveer 45keer gelopen en alle trainingen met de T6 geanalyseerd. Had eigelijk een verbetering van mijn EPOC-waarde verwacht meer aan het eind van de 45 trainingen. In de praktijk blijkt het dat je hoog -laag -hoog traint en na 10 weken is de EPOC nauwelijks hoger.

gerard | 07-12-2005

Hierbij mijn ervaring voor wat betreft het opsturen van een in Duitsland gekochte t6. dec 2004 gekocht. juli2005 voor het eerst problemen. (bij het indrukken van diverse toetsen vindt er iets van sluiting plaatst.) probleem leek tijdelijk maar doet zich okt 2005 (dag van de 1/2 marathon a'dam) opnieuw voor. kan het horloge niet gebruiken. Zoals meer te lezen op deze side stelt Duitsland via de mail voor het bij een dealer in NL aan te bieden. Tom van Bemmelen in Zoeterwoude neemt zonder problemen het horloge in en na 5 weken heb ik een nieuw horlogen plus nieuwe software.

Remco | email | 06-12-2005

vervolg 13-11-2005
Vandaag 6-12-2005 retour ontvangen foot pod. Het heeft even geduurd maar deze pod is dus eerst opgestuurd naar Duitsland (3,10 inclusief bubbeltjes envelop). Daarna doorgestuurd naar Finland. En vice versa. Dat duurt natuurlijk effe. Tijdens het wachten overgegaan tot aanschaf van navman x300. Zal er een aparte topic van maken onder trainingsapparaten.
Mijn foot pod is in ieder geval vervangen door een met serie nummer 529... Nou maar afwachten of hij het volhoudt. Misschien is het voor de lezers aardig als degenen die voor service de foot pod hebben geretourneerd, vermelden hoelang ze er op hebben moeten wachten.

Marco v B | email | 04-12-2005

jaapie in oranje

jack | email | 04-12-2005

nou beste suunto goeroes bedankt voor de kritische doch behulpzame noten ben na een uurtje lezen al een heel stuk wijzer geworden ken nu alleen me kijkers niet meer openhouden!
ik volg jullie met plezier en als ik nog iets kan toevoegen (lijkt me sterk)na aanschaf van de T6 zal ik dat zeker doen

grt jack

Jeroen | 26-11-2005

Ik heb de Suunto T6 en footpod bij www.hartslagmetershop.nl besteld. Prima voorlichting vooraf per telefoon. Niet opdringerig. Zeer snelle levering (1 dag) en compleet met extra batterij en trainingsboek geleverd. En een officieel geimporteerd en recent exemplaar (0529xxxxxx). Voor een paar tientjes meer koop je dus van een betrouwbaar Nederlands bedrijf, waar je terecht kunt met problemen. En dat is die paar tientjes wel waard. Daarvoor is 430 euro dus een prima prijs. Service kost nu eenmaal iets en als je daar niets voor over hebt moet je met je Duitse exemplaar bij problemen ook niet naar een Nederlandse leverancier gaan voor service, maar lekker terug gaan naar Duitsland.

Jan | 24-11-2005

Ik heb net m'n eerste batterijtje verwisseld. Ik loop zo'n 20-25 km per week en heb er ongeveer vijf maanden mee gedaan. Het is een mini penlight (AAA).

Paul | 24-11-2005

Vraagje, weet iemand hoe lang de batterij van de footpod van de Suunto T6 meegaat (dacht 50u) en welke batterij hier in zit/moet? Thnx!

Remco | email | 16-11-2005

@Yvonne, gefeliciteerd met je hsm en footpod. Ik heb geen aandelen bij sport-loew en ik moet maar afwachten of ik mijn footpod retour krijg. Maar het horloge heeft als taal toch echt Engels en geen Duits. En de software is in verschillende talen te downloaden. Wat betreft het aankoop bewijs is er een handgeschreven kaartje met sticker en serienummer van de T6 meegestuurd.
Ik denk dat ik met gerust hart kan zeggen dat de importeur geen belang heeft bij parralel import ;-).
Mijn keuze is gebaseerd op prijs, ik heb hem in de vakantie periode (!) op ebay aangeschaft voor 335 inclusief verzending.

Yvonne | email | 16-11-2005

Ik heb T6 + foodpod besteld. Geen ebay, geen duitsland, maar gewoon in Nederland bij een officiele dealer via internet. Voor EURO 430 bij www.hartslagmetershop.nl.(Roy Siep van HCS-systems). Prijs was onderhandelbaar. Goede en snelle communicatie via e-mail. Zeker nieuwste modellen. Geen gedoe met garantie. Snelle levering. De importeur Romijns heb ik ook nog gebeld over parallel import. Bij Suunto Finland gaan ze steeds strenger om met garantie op parallel-import. Aankoopbewijs is noodzakelijk. Bij Romijns zijn ze erg te spreken over de kunde en betrouwbaarheid van de hartslagmetershop.

Het is inderdaad 55 euro duurder maar dan ga je maar een keer minder uit eten of ipv naar de kroeg gaan ga je je T6-pakketje openen. En je loopt een stuk(je) geruster.

Zie volgend bericht de vergelijking.

Yvonne | email | 15-11-2005

Ik zou bijna geneigd zijn om een oproep te plaatsen en met een aantal personen in te gaan kopen. Volgens mij hebben we zo een mannetje of 10 bij elkaar...

rene | 15-11-2005

339 plus 22 euro verzendkosten ,dus wat is wijsheid ,toch maar in nederland kopen voor 390 en garantie

Remco | email | 15-11-2005

@yvonne op de site van mijn leverancier, www.sport-loew.de staat hij nog voor 339,- ex.verzending.
Ik kan nog niets vertellen over de garantie maar dat zal binnenkort volgen. De eerste indruk is al wel positief. Ik kreeg na een dag al reactie op mijn mail die ik afgelopen zaterdag (12-11-05) heb verstuurd. Dus reactie gekregen op zondag!

rene | 15-11-2005

die 390 is vrij goed en op ebay zijn ze in duitsland even duur dus sla je slag

Yvonne | email | 14-11-2005

Waar kan ik T6 + foodpod nou het goedkoopste aanschaffen?

Laagste prijs die ik heb gevonden is in Nederland voor EURO 390 (dus incl. foodpod en aankoopbewijs).

Heb nog niet gesurft op E-bay.

Enne garantie: dus met of zonder aankoopbon--> gewoon opsturen naar Finland??

wmi | 14-11-2005

Ik zit blijkbaar ook in het klubje (na 4 maanden perfecte werking van de footPOD viel hij ineens uit. ook al het denkbare geprobeerd om het weg te werken, helaas.). FootPOD opgestuurd naar hartslagmetershop en onmiddelijk geholpen.

FootPOD van Dynastream lijkt me inderdaad de zwakke schakel, ttz het opnamegedeelte van de acceleraties en de spanningsuitval. Ben al enige tijd met SUUNTO hierover aan het mailen. Volgende week hebben ze hierover terug overleg met Dynastream over alle footPOD problemen die ze tot op heden geregistreerd hebben.
Merkwaardig is dat ik gelijkaardige fenomenen met de POLAR S1 ben tegengekomen. Ook hierover veel overleg gehad met POLAR. Daar hebben ze geoordeeld dat het probleem bij mij zat.

wmi | 14-11-2005

Ik zit blijkbaar ook in het klubje (na 4 maanden perfecte werking van de footPOD viel hij ineens uit. ook al het denkbare geprobeerd om het weg te werken, helaas.). FootPOD opgestuurd naar hartslagmetershop en onmiddelijk geholpen.

FootPOD van Dynastream lijkt me inderdaad de zwakke schakel, ttz het opnamegedeelte van de acceleraties en de spanningsuitval. Ben al enige tijd met SUUNTO hierover aan het mailen. Volgende week hebben ze hierover terug overleg met Dynastream over alle footPOD problemen die ze tot op heden geregistreerd hebben.
Merkwaardig is dat ik gelijkaardige fenomenen met de POLAR S1 ben tegengekomen. Ook hierover veel overleg gehad met POLAR. Daar hebben ze geoordeeld dat het probleem bij mij zat.

Remco | email | 13-11-2005

Na, Jelger, Frederica en Eric ben ik ook de klos met de foot pod van de T6. Na soms al drie passen bij interval training valt ie uit. Ook bij duurlopen stopt het ding ermee. Gelopen op de campus van een universiteit en rond een recreatie plas.
Ook verschillende batterijen geprobeerd oplaadbare gp power 850 mah en "normale" wegwerp batterijen, panasonic.
Gemaild met Suunto en hun reactie was dat ik de footpod op moest sturen naar de retailer. In dit geval www.sport-loew.de in Duitsland. Aangeschaft via Ebay.
Ben benieuwd hoe dit verder gaat.

rene | 13-11-2005

suunto t6 zijn op ebay ook niet meer geodkoop ,weer iemand waar ze goedkoop zijn

wmi | 12-11-2005

Aha. indelijk heb ik door waarom er sommige berichten meermaals doorkomen op dit forum. Vanmorgen had ik hier iets gepost, nu, zoveel uren later staat de browser nog steeds open op dit forum. Als ik dan click op refresh om te zien of er iets bijgekomen is, wordt mijn laatst gepost bericht nogmaals gepost.

Dus NIET op REFRESH duwen als je iets gepost hebt.

wmi | 12-11-2005

Run4Fun: ben voor minder geld ( 269 Euro) heel tevreden....

Dan ben ik heel blij voor u. Daar gaat het immers uiteindelijk over. ALs je zeer tevreden bent over je aankoop omdat het aan je verwchtingen voldoet, wie kan daar nu iets op tegen hebben...

Run4Fun | 12-11-2005

Rene, kijk even op Ebay (verkoper Chippewabear): kost 250 $ + 35 $ (verz.kn) = 289 $ -> ca 260 Euro, ik had het binnen 1 week in huis. Of ga even naar Walstock.nl, kost ie 289 Euro

wmi | 12-11-2005

Run4Fun: ben voor minder geld ( 269 Euro) heel tevreden....

Dan ben ik heel blij voor u. Daar gaat het immers uiteindelijk over. ALs je zeer tevreden bent over je aankoop omdat het aan je verwchtingen voldoet, wie kan daar nu iets op tegen hebben...

Geef hier een reactie

tekst

naam

e-mail

Dit veld s.v.p. leeg laten

Gaaf shirt met joe joe er op :)
Gaaf shirt met joe joe er op :)

<b>Laat de liefde niet aan toeval over</b>
Laat de liefde niet aan toeval over