De leukste ideeen en ontwerpen voor t-shirts, hoodies enz...
De leukste ideeen en ontwerpen voor t-shirts, hoodies enz...

hit counter

Web Analytics Made Easy -
StatCounter

Suunto T6

gerard | email | 20-11-2004

zijn er al lopers die ervaring met deze meter hebben. Het lijkt mij een mooi "speeltje" maar vraag mij af of de extra kosten afwegen tov bijvoorbeeld de polar S625X.

Gerard | email | 12-01-2005

Hoi Jaap, met Gerard. (de schrijver eerste mailtje) Klasse dat je de moeite hebt gedaan zoveel nuttige info op deze side te plaatsen. Ik heb overigens na het advies van Annemie (kopen via E-bay) ook de T6 gekocht voor 409,--
Heel veel ervaring met de T6 heb ik nog niet maar grote voordelen. (tov mij oude S610) vind ik vooral de goede registratie van de hartslag. De polar laat het toch regelmatig afweten of geeft vreemde getalen aan.
Verder is de snelheids en afstandsmeter erg goed. Recent een halve gelopen en toen gaf de suunto 21,05 km aan klasse toch.

Voor wie de prijzen tussen de polar en suunto gaat vergelijken moet nog wel bedenken dat je voor de polar (dat was in ieder geval bij de S610) nog los de IR transmitter moet kopen. Verder is het jaarlijks vervangen van de batterij kostbaar. Zeker als je zelf aangetekend of verzekerd verstuurt..

Jaap | email | 09-01-2005

Dag Henk,

De Engelstalige "Trainings Guide" is er tegenwoordig ook in het Nederlands. Ik zag 'm nog niet als download op suunto.com, maar kreeg 'm van hartslagmetershop.nl per e-mail toegezonden toen ik de T6 bij hen had besteld. Ik neem aan dat je de T6 nog niet zo lang hebt (zo lang is ie er immers niet)? Neem anders even contact op met de leverancier, dan kunnen ze je die namailen.

Henk | email | 09-01-2005

Ik bezit de suunto t6 en ben zeer tevreden, geeft na training diverse gegevens via de computer. De grafieken vindt ik prachtig, helaas is het voor mij nog niet duidelijk wat ik er allemaal mee kan. Wat voor mij de juiste training (en) zijn om verbetering in mijn conditie te krijgen. Ik weet dat er op de cd rom een beschrijving staat, deze is in het Engels en door de vaak technische benamingen voor mij niet duidelijk. Wie o wie kan mij hier enkele tips geven.

Jaap | email | 07-01-2005

Enfin, ik kon 'm meteen bestellen en ze kregen net de volgende dag (woensdag) weer een partij binnen van de importeur. Donderdag had ik 'm keurig in huis en heb 's avonds en vanochtend tussen de werkzaamheden door wat uitgeprobeerd. Eerste reactie: exactly as advertised. Hartslag, snelheid, etc. reageren zeer snel op veranderingen; foot pod en band maken binnen 1 à 2 sec contact; geen contact uitval of storingen; foot pod zeer licht - voel je inderdaad niet. Band is net zo comfortabel als mijn oude Polar band (i.e. geen probleem). Interactie met pc/software werkt uitstekend. Enige minpuntjes (maar dat vind ik van meer merken): ik heb in het donker liever permanent verlichting op mijn horloge (ipv na drukken knopje) en ik vind bij alle merken de piepjes te zacht. Volume instelling zou handig zijn.

Verder vooral erg tevreden en blij.... :-)

Jaap | email | 07-01-2005

Annemie,

[Annemie schreef:] Ik hoor wel of het gelukt is?

Bij deze een update. Ik heb contact opgenomen met futurumshop.nl en hartslagmetershop.nl en hun geadverteerde prijzen bleken nog wel onderhandelbaar. Zeker bij de hartslagmetershop werd het verschil met E-Bay aanbieders (met alle kosten incl transport etc meegerekend) voor mij te klein. Heb het daar uiteindelijk gekocht. Jouw leverancier had geen partij meer, overigens. Verder zag ik in de leveringsvoorwaarden van de twee E-Bay aanbieders van dat moment dat zij diverse consumentenrechten beperkten tot Duitsland. Men was wel bereid om het binnen Europa te verzenden, maar in de kleine letters stonden wel div. zaken die dan niet meer geclaimd konden worden. Hou ik niet zo van. Ik heb niet voor niets voor Suunto gekozen omdat ik van betrouwbaarheid hou... :-)

Jaap | email | 02-01-2005

Ik vond van de T6 de software mooier en beter bruikbaar. Voor mijn werk doe ik veel statistisch wetenschappelijk onderzoek (over hoe consumenten kijken, kiezen en kopen. Het is bij dit keuzeproces alsof ik als Dubbel Friss mannetje op mijn eigen schouder zit en me rot lach om mijn eigen valkuilen en onhebbelijkheden :-D ) en ben dus bepaalde mogelijkheden en formats gewend. Sloot de T6 beter op aan.
Verder vind ik betrouwbaarheid belangrijk (div. mensen meldden dat hun Polar storinggevoelig was). En ik ben iemand die z'n eigen grenzen slecht aanvoelt. Een apparaatje dat van elke training aangeeft hoe zwaar de belasting was is dan zeker handig ;-). De overtrainingstest van de s625x vond ik te vaag.
Maar die s625x lijkt me verder een prima apparaat! Het zijn gewoon persoonlijke zaken die de doorslag gaven.

Jaap | email | 02-01-2005

Hallo Iwan,

Kan me voorstellen dat die s625x je goed bevalt. Het lijkt me een prachtige hartslagmeter. Ik heb niet voor niets veel getwijfeld en veel naar informatie gezocht, juist omdat beide modellen veel voordelen hebben.

Waarom dan toch de T6? Geheugengrootte is voor mij niet zo belangrijk. Wanneer ik ren kan ik altijd dezelfde dag nog bij mijn pc. Wanneer ik op vakantie ga ren ik meestal toch niet. De uitgebreidere intervaltrainings-mogelijkheden ook niet. Ik wil wel aan interval trainingen gaan beginnen om gerichter te trainen, maar zag dat er ook redelijk simpele schema's voor waren die de T6 prima aan kan. Da's voor mij voldoende.

Iwan van Aken | 01-01-2005

Hallo Jaap,


Vraagje ;
Mij bevalt de S 625x prima.
De geheugengrootte lijkt me een belangrijk voordeel van deze hsm die mooi bij mijn nette sportkleding past ...
Wat was nou uiteindelijk de doorslaggevende factor
(of factoren) om voor de T6 te kiezen ???


Mvg,

Iwan.

Jaap | email | 01-01-2005

Hé, die zat er nou net niet bij op E-bay, maar van de andere n leken de prijzen ook heel acceptabel (minder dan € 400 voor T6 incl. voetpod). Heb alvast ook een mailtje gestuurd naar hartslagshop.nl en futurumshop.nl om hun meest actuele prijzen te horen, want het verschil met Duitse prijzen is wel erg groot. Dat je dan een Duitse handleiding krijgt maakt toch niet uit, omdat je alles in alle talen kunt downloaden op suunto.com. Enfin, ik hou je op de hoogte. Het rechtstreeks overmaken is kennelijk niet zo moeilijk. Zaken doen met een Duitse winkel klinkt in ieder geval ganz einfach. Dass sollte ja kein problem sein. Toll!... :-)

Annemie | 01-01-2005

WWW.1ST-ALL-SPORTS.COM
Dit was het bedrijf waar ik hem gekocht heb. Hij accepteerde geen creditcard, maar je kon het rechtstreeks overmaken naar Duitsland. Via de abn-amro of via rabo electronisch betalen is dat geen probleem en kost het niets extraas, mits je het IBAN-nr van de leverancier hebt. En dat krijg je automatisch na koop. Ik hoor wel of het gelukt is?

Jaap | email | 01-01-2005

Absoluut! Speelde voor mij geen rol (nou ja... ;-) ) omdat ik een "gewoon" horloge voor dagelijks gebruik heb waar ik aan gehecht ben, maar die T6 *is* mooier. Wel begreep ik uit de (zeer beperkte) test in Runner's World (Okt 2004) dat ie wat aan de grote/zware kant zou zijn....? Maar, zeker mooier.

Trouwens, goeie tip 'm via E-bay te kopen. Dat scheelt fors, via zo'n Duits bedrijf. Momenteel staan er een paar Duitse bedrijven op met flinke kortingen. Welke leverancier had jij? En kan je met credit card betalen?

Annemie | 01-01-2005

En dan hebben we het nog niet over het design gehad. Ook daar wordt op genoemd forum over gesproken, en ik ben het er volledig mee eens: de suunto is echt veel mooier en je kunt hem ook dagelijks dragen, ook bij nette kleren. Niet dat ik hem daarop heb uitgezocht, maar het was achteraf mooi meegenomen.

Jaap | email | 01-01-2005

Verder:
* Meningen zijn verdeeld over in hoeverre je de verschillen qua borstband/voetpod merkt.
* Een schatting van VO2max (of algemener: conditie) is met T6 ook te doen door regelmatig controle trainingen te doen (zelfde parcours, snelheid) en EPOC, ademhalingsparameters, etc te vergelijken. Of door een officiële maximaal test uit te voeren. Kan prima in grafiek worden vergeleken. Zelfs makkelijk met T6, omdat je alles in aparte mapjes kunt opslaan en grafiek per mapje kunt maken.
* En uiteraard de waarschuwing dat veel van deze opmerkingen gebaseerd zijn op diverse geluiden op fora, als ook wat mijzelf is opgevallen bij het testen van de software en bekijken van specificaties. Ik heb zelf nog geen van beide apparaten in handen gehad.

Ik heb mijn keuze gemaakt (T6), maar het alternatief (s625x) is zeker ook heel goed. Zoals Annemie zegt: Het is net wat je belangrijker vindt.

Jaap | email | 01-01-2005

Suunto T6
+ minder storingsgevoelig (voor hoogspanningsmasten etc)
+ meet trainingsintensiteit (EPOC)
+ snellere registratie van veranderingen (zoals snelheid)
+ nauwkeuriger
+ lichtere voetpod
+ makkelijker hartslagbestanden te vergelijken (je kunt met
mapjes werken en grafieken van hele mapjes maken).
+ betere achtergrond documentatie over trainen,
software en hardware
- klein geheugen (max 100.000 hartslagen = 1.000 min bij
HR 100 = 16 uur)
- duurder

Jaap | email | 01-01-2005

Heb vanochtend alle berichten van het forum zelf ook eens rustig doorgenomen. Geeft inderdaad veel antwoorden en een goed beeld. Die eigen tip was beter dan ik dacht :-).
Samenvatting in meerdere delen (voor wie ook met dezelfde afweging worstelt):

Polar s625x
+ kun je meer typen intervallen instellen
+ het heeft een (geschatte) VO2max test (OwnIndex)
+ een groter geheugen (handig als je niet elke dag een
pc bij de hand hebt)
+ is goedkoper.
+ borstband wellicht iets comfortabeler
- voetpod zwaarder
- software (demo) oogt rommeliger
(let wel: demo is versie 3.x i.p.v. 4.x)

Annemie | 30-12-2004

Tja, ik kan aan de ervaringen op dat forum weinig toevoegen, daarin worden alle vragen van Jaap vanzelf beantwoord. Het verschil in borstband heb ik trouwens niet gemerkt, ik vind beide comfortabel. Mijn eerste exemplaar van Suunto ging wel kapot bij de sluiting, binnen een week, maar die is inmiddels snel op garantie vervangen. Volgens mij is de keuze tussen extra analyse van de trainingen (EPOC etc) , of extra mogelijkheden bij het instellen van intervallen. Bij mijn Polar heb ik die instellingen geloof ik wel gehad, maar ik heb ze nooit gebruikt. De analyse van de zwaarte van de training wel. Je keuze wordt dus bepaald door wat jezelf belangrijk vindt, want volgens mij zijn het beide heel goede apparaten.

Jaap | email | 30-12-2004

Grappig, heeft ie de link toch goed verwerkt en aan elkaar geplakt ondanks foutmelding. Wat hierboven staat (http ... &st=0) is gewoon goed.

Excuses.

Jaap | email | 30-12-2004

Overigens, een interessante discussie over s625X en T6 die ik in een Duits forum heb gezien (wellicht ook interessant voor anderen die twijfelen?) staat op

http://www.funrunners.de/foren/ index.php?showtopic=7563&st=0

[link hoort aan elkaar maar dat pikt deze forum software niet]

Gr,
Jaap

J | 30-12-2004

Verder heb ik eigenlijk vooral veel losse vragen :-), zoals: * is 74 gr voor een voet pod (Polar) veel?
* is die borstband van Polar inderdaad veel fijner dan T6?
* is het waar dat Polar storingsgevoeliger is?
* wat mis ik aan functies als ik T6 ipv s625x koop?

Weet niet wat je daarvan kan beantwoorden (anderen?), maar elk advies is zeer welkom (zeker bij zo'n bedrag) Kortom, het wordt tijd voor een uitgebreide vergelijking in Runner's World of zo... (iemand van de redactie op dit forum?) :-)
Groet, Jaap

Jaap | email | 30-12-2004

Dag Annemie,
W.b.t. die extra dingen: ik had de indruk dat je bij de s625x uitgebreider intervallen kon instellen en bijv. wisselende HF per interval, combinaties van tijds-, inspannings- en afstandsintervallen in één sessie, etc. Helaas is dat deel van de Polar software (Extra > Verbinding hartslagmeter > interval) disabled in de demo. (Uiteraard heb ik de manuals van beide gedownload en bestudeerd, maar zie daarin te weinig info). De T6 kan in ieder geval niet wisselende types intervallen in één sessie of wisselende HF's, toch?

Maar komt dat veel voor in renschema's? Ik heb tot nu toe zonder trainingschema's gerend; gewoon alleen op hartslag zone met oude Polar. Wil nu een nieuwe met afstand (ik train niet op een baan) kopen om op hoger niveau te trainen. Gewoon gerichter, misschien zelfs een halve marathon of zo komend jaar.

Annemie | 30-12-2004

Jaap,
Ik weet eigenlijk niet op welk punt de polar uitgebreider is. Ik heb veel problemen gehad met de software destijds, omdat de infraroodlezer niet met mijn windowsversie werkte. Daarom heb ik die software uiteindelijk nooit gebruikt. Bij de T6 wordt ook je maximale hartslag en je VO2-max aangegeven bij de maximaaltesten. Overigens heb ik gehoord dat er in januari weer een nieuwe versie van de software van Suunto uitkomt. Overigens is het geheugen van de Polar wel veel groter dan dat van de Suunto. Bij lange vakanties moet dus de laptop mee...
Als je aangeeft wat de extra dingen zijn in de software van olar, kan ik misschien wel aangeven of die er bij de Suunto opzitten.
Groet,
Annemie

Jaap | email | 28-12-2004

Beste Annemie (en anderen),

Ik zit net als Gerard (eerste mailtje) te twijfelen tussen een T6 en een s625x.
Jij schreef dat je zowel een T6 als s610 hebt. Ik heb beide programma's gedownload en op het eerste gezicht ziet Suunto er beter uit, maar lijkt Polar uitgebreider. De demoversie (Polar) is echter deels disabled en kan het dus niet echt testen. Wat zijn jouw ervaringen? Wat zijn de verschillen?
En kan de T6 (naast EPOC) verder net zo veel als een s625x?
Groet (en alvast ontzettend bedankt),
Jaap

Annemie | 26-12-2004

Dag Nicholas
Alles zit er keurig bij in het engels. Maar je kunt so wie so ook alle software gratis downloaden via suunto.com en suuntot6.com
Overigens, nu ik er over nadenk, de software bestond tot voor 2 week nog alleen in het engels. In de laatste update is duits toegevoegd. En ook de handleiding is op internet in het engels te vinden. En die uitgebreide handleiding van de software is wel even handig! Dus wees gerust.
En heel veel plezier ermee.
Groet,
Annemie

Nicholas | email | 26-12-2004

Annemie,

Ik moet nog juist betalen via Ebay. Maar de leverancier kan/wil mij niet antwoorden of de SOFTWARE in het Duits is of Engels ? Idem met de handleiding....De handleiding tot daar toe. Maar de software wil ik wel in het Engels. Hoe zat dit bij jou ?

Alex | 20-12-2004

Suunto T6 is in aanbieding bij de futurumshop http://www.futurumshop.nl

Nicholas | 15-12-2004

Hey Annemie,

Bedankt voor de tips. Ga effe kijkje nemen. In de winkel in Belgie zomaar eventjes 450 €.

rob | 14-12-2004

Overigens krijg je bij de eerder genoemde winkels waarschijnlijk ook buitenlandse Polars. Dit geeft totaal niet, want Polar Nederland verleent gewoon garantie.

Ik ben een gelukkige Polar gebruiker.
Veel succes en plezier nog met deze geavanceerde hartslagmeters.

Annemie | 13-12-2004

Nicholas,
Ik heb hem via een veiling op ebay gekocht. Zonder de voetpod, want die is nog eens 75 euro. Ik heb nu even gekeken, de veiling staat op 241 euro op dit moment, en direct kopen als laagste op 319 euro. Het was mijn eerste actie op ebay, maar werkt perfect, ook met Duitsland. Kijk maar op www.ebay.nl, zoeken suunto T6 wereldwijd. Succes.

Nicholas | 13-12-2004

Annemie,

Bedankt voor antwoordje, ik word langzaam overtuigd om voor de T6 te gaan. Ik ga binnenkort naar Koln. Heb jij via het web of fysiek de T6 in Duitsland aangekocht ? 311 € is wel echt laag.. what's the catch ? Thx.

annemie | 13-12-2004

Nicholas,
De T6 (55 gram) is net zo groot als de andere suunto's. Dus wel wat groot, maar ik vind hem heel mooi. Ik draag hem elke dag, ook bij nette kleren. Voordeel van groot is dat hij heel duidelijke grote cijfers heeft. Ik heb ook een polar 610 (46 gram), maar ik merk bij het lopen geen verschil in grootte. Mijn keuze is met name bepaald door de software die bij de suunto zit, met name het meten van de epoc-waarde en daaraan gekoppeld de zwaarte van de training. Overigens als je hem wilt zien: bever zwerfsport heeft hem liggen. Helaas alleen voor de adviesprijs, dus ik zou hem daar niet kopen. Succes met de keuze.

Nicholas | 12-12-2004

Annemie,

Is hij niet wat groot de T6 rond je pols = in de weg zitten of zo ? Ik denk dat de 625Xv kleiner/lichter is, ? Twijfelende koper. Krijg in de winkels het model T6 niet te zien.

Roy | email | 07-12-2004

Ik ben hier ook erg nieuwsgierig naar. Ik neig nu nog naar een polar 625, maar kijk wel uit naar de ervaringen van mensen met de t6.

Annemie | 20-11-2004

Ik heb hem inmiddels. De software is werkelijk erg mooi. Met name dat je kunt zien wanneer je weer eens te hard bent gegaan is voor mij zinvol. Ik weet nog niet of ik de voetpod aanschaf. Nog even over de prijs: probeer eens via ebay. Ik heb hem in Duitsland gekocht voor 311 euro. Nogal wat anders dan de 495 in Nederland

Geef hier een reactie

tekst

naam

e-mail

Dit veld s.v.p. leeg laten

Gaaf shirt met joe joe er op :)
Gaaf shirt met joe joe er op :)

<b>Laat de liefde niet aan toeval over</b>
Laat de liefde niet aan toeval over