Hielspoor

Ary | 11-10-2002

Volgens een röntgenfoto heb ik hielspoor.
Ik heb door de pijn ook al 8 weken niet kunnen lopen en moet binnenkort naar de Orthopaed.
Wie heeft hier ervaring mee. Injectie ? Operatie?

De leukste ideeen en ontwerpen voor t-shirts, hoodies enz...
De leukste ideeen en ontwerpen voor t-shirts, hoodies enz...

hit counter

Web Analytics Made Easy -
StatCounter

Ieke | email | 19-04-2004

Sinds mijn 11e heb ik last van een pijnlijke hak. Ik ben nu 21 en heb al van alles geprobeerd (zooltjes, spuiten, gips etc.) en iedere keer komt de pijn terug. Toch is er op rontgenfoto's geen botafzetting te zien, dus ik vraag me af of het wel plantaire fasciïtis is. De symptomen die beschreven worden komen overeen met mijn symptomen, behalve de pijn na rust ('s ochtends) die heb ik niet. Ik heb met name erge pijn als ik lang sta, of langzaam wandel (bijv. tijdens winkelen) Tijdens heb hardlopen voel ik het wel, maar dit is niet ondragelijk. Zijn er mensen die dit herkennen?

Joke | email | 19-04-2004

Yuri, bedankt voor je antwoord. Ik denk inderdaad dat die depressie veel te maken heeft met mijn kwaaltjes. Voor de depressie loop ik al bij een psycholoog en die heeft al boven water gehaald, dat het veel met misbruik van vroeger te maken heeft!
Ik ben erg geintresseerd in een lijst met voedingsmiddelen die de ontstekingingen bevorderen. Dus als je ze toe zou willen sturen, dan ben ik je erg dankbaar! groetjes...

Sacha | email | 20-04-2004

Ik ben geen hardloper maar als ik zo de symptomen lees kom ik een heel eind. Ik heb vorige week tijdens een step les last gekregen van mijn voeten. De volgende dag kon ik nauwelijks lopen. Na een week was het over. Ben gisteren weer gegaan en nu weer hetzelfde liedje. Vannacht ook veel pijn gehad en een beetje een 'kloppend' gevoel de hele tijd. Het is net alsof er een enorme blauwe plek onder mijn voeten zit. Een beetje aan de binnenkant net in de overgang van mijn hak naar mijn voet. Klopt dit of kan het iets anders zijn?. Ben nog niet naar de huisarts geweest omdat het de vorige keer ook 'gewoon' overging. Overigens wordt de pijn wel iets minder gedurende de dag maar niet heel erg veel.

Arie | 21-04-2004

Voor diegene die meer over hielspoor wil weten!

www.heelspurs.com

bert | email | 21-04-2004

loop sinds 3 weken hard (3 x p/week). geen mega belasting, conditie werk, en max duurloop van 1 uur in rustig tempo. sinds 2 weken last van onderkant hiel. niet ernstig, hinderlijk ook niet maar gewoon aanwezig. sinds 1 week ook aan de zijkant nu last. aanhouden aanwezig. lijkt in de verste verte niet op hielspoor (of heb ik het mis).
wat kan ik behalve rustig aan doen nog meer doen om deze "last" te verminderen of gaat dit gewoon weg als mijn spieren / pezen sterk genoeg zijn??
lees graag jullie reactie op mijn e-mail. bvd

who | 22-04-2004

Reactie op Ali Bouhuijzen 18-04-04

Ali, je hebt gelijk, 'hiespoor' zou eigenlijk 'hakspoor' genoemd moeten worden. Echte hielspoor gaat gepaard met botafzetting rondom de aanhechting van de peesplaat aan het hielbeen. Dit bouwt zich op bij aanhoudende chronische pijnklachten.
De pijn onder je hak kan ook het gevolg zijn overbelasting, een begin van slijmbeurs ontsteking.

Rustig aan dus.......

geert | 23-04-2004

Yuri,

Als je al zo veel mensen geholpen hebt, kan je dan enkele referenties geven ivm hielspoor. Mensen die je geholpen hebt zullen dit zeker met veel plezier doen.

Yuri | 24-04-2004

Geert,

Veel van mijn huidige patiënten weten dat ik op dit forum schrijf, de meeste verklaren mij voor gek dat ik er zoveel tijd in steek. Dat heeft te maken met de mate van frustratie en achterdocht waarmee veel vragen gesteld worden. Jouw vraagstelling wekt bij mij diezelfde indruk...... heeft waarschijnlijk te maken met het onpersoonlijk karakter van communicatie via het internet.

Desondanks zal ik de vraag bij enkele van ze neerleggen, kijken of ze de moeite willen nemen. Het ‘veel plezier’ zoals jij dat beschrijft wordt je al gauw ontnomen als je kijkt naar reacties kijkt op adviezen/verhalen bij veel topics. Dit schrikt een groot aantal mensen af.

Sinds ik op dit forum schrijf ben ik persoonlijk er redelijk immuun voor geworden. Ik snap de houding wel en blijf daarom stug doorgaan met het geven van adviezen.

geert | 24-04-2004

yuri,

Vriendelijk bedankt voor het begrip, u moet ook weten dat je van verschillende mensen te horen krijgt dat ze je zeker kunnen helpen, gevolg dus al veel geld verspild. Dus vraag ik graag enkele referenties (en raar maar waar, heb ik nog maar weinig referenties gekregen).

Bianca | 03-05-2004

Yuri als je een arts bent, waarom kan je dan in 6 weken 70 a4tjes op deze discussiesite zetten?Die mensen hebben het te druk met werkelijk live helpen van mensen.
Anyways ik loop sinds 20maart van dit jaar met een pijnlijke plek onder mijn voet, precies tegen de hak aan onder de voetboog.De dokter heeft vandaag geconstateerd dat het faciitis plantaris is.(nog)geenhielspoor ontdekt.
In ieder geval op 20 maart werd ik snachts wakker met een ongelofelijke kramp onder mijn voet, ik kreeg mijn tenen niet meer recht en mijn been kon ik juist niet meer buigen.Dit heeft een kwartier ongeveer aangehouden en ik was echt van de pijn aan het janken.Sinds die tijd last van pijn onder de voet.

Bianca | 03-05-2004

-> VERVOLG-Ben vandaag door huisarts doorgestuurd naar de orthopeed, afspraak 18mei.Ben benieuwd.Heb al gelezen, dat ik die spuit NIET laat zetten, begon huisarts al over.
Ik ga die sok en die zool bestellen als ik het zo lees (van Birckenstock en de Strassburgersock).
Ben benieuwd wat de orthopeed gaat zeggen.
Ik zie het zo: als die spuit gezet wordt, neem je de oorzaak niet weg.Zie het als een slagaderlijke bloeding: zet een knevel...maar de oorzaak is niet weg...tijdelijk wel ja...
Dus die vent/vrouw gaat er bij mij NIET met een spuit in.(ben bloeddonor dus heb geen problemen met naalden).
Ik hou jullie op de hoogte en iedereen veel sterkte ermee.Ik kan (doordat ik moet lopen naar mijn werk)dus ook niet werken...teveel pijn.
*knuf* Bianca

Bianca | 03-05-2004

p.s. de pijn is zo sterk, dat ik soms nu dagen heb, dat ik gewoon niet kan lopen.
Op deze dagen is het verschillend, kan zijn dat ik veel gelopen heb, weinig of gewoon...dus daar kan het niet aan liggen....

Yuri | 04-05-2004

Geert,

Om het financiele verhaal te vermijden bied ik gratis consulten.
Door mij veel gehoord commentaar daarop: Waarom gratis.. wat is het addertje??

Als je bij anderen niet tevreden bent, vertel HUN dit. Ik ken je niet, heb je geen geld gevraagd/gekost. Maar je hebt blijkbaar je mening over mij al gevormd. Dat is jouw frustratie, niet de mijne.

Kun je om te beginnen gewoon vertellen wat jouw klachten zijn. Kijken of ik je kan helpen, of niet..............

Yuri | 04-05-2004

Bianca,

Mijn C.V. staat op verzoek in de rubriek blessureleed (helemaal boven in dit scherm aan de linker kant - topic Nieuw Blessure Spreekuur)
Je zult zien dat ik geen arts ben, heb dus een 'legale' reden om vrije tijd over te hebben :O)

Ik ben blij te lezen dat je in ieder geval afziet van injecties. De weefselschade die je daarbij kunt oplopen is nagenoeg onherstelbaar. Je vergelijking met een knevel is zeer treffend.

Wat ik wel opvallend vind aan je verhaal is je constatering dat je klacht weinig met een belasting patroon te maken heeft. Waarom dan toch de keuze voor een sok en een zool, die alleen invloed hebben op het bewegingapparaat?

vervolg

Yuri | 04-05-2004

Nog even een reactie op je vraag
Ik schreef die 70+ A4tjes EN leverde vrij zaterdagen in.
Mijn gedrevenheid vloeit voort uit de wens mijn zoontjes (bijna 2 en 4,5 jaar) van en heleboel ellende te behoeden. De oudste reageerde (6 maanden oud) heel slecht op een inenting met tekenen van een halfzijdige verlamming en problemen met zijn lever. Met een groot schuldgevoel heb ik me 4 jaar lang suf gestudeerd. Uiteraard heb ik hem intensief behandeld en inmiddels kan ik zeggen dat hij er weer aardig bovenop is.

Natuurlijk zijn er meer mensen die van de opgedane kennis hun voordeel kunnen opdoen.
Behalve aan cliënten (uit mond op mond reclame) bied ik mijn kennis nu ook via dit forum aan. Ik kan veelal uit parate kennis putten, dus kost het mij relatief weinig tijd. Heeft te maken met mijn vroegere werkzaamheden binnen de ‘voeten branche’.
Wil iemand er gebruik van maken, ga je gang.

geert | 04-05-2004

Yuri,

Heb faciitis plantaris (insertie), en heb het laatste jaar alles gedaan van mogelijkheden, geen resultaat geboekt dus daarom enige vorm van frustratie (zoals je het noemt).
Hoe zou je zelf zijn als je te horen krijgt dat ze je gaan helpen en nadien blijkt zo niet te zijn.
Wat is een goede arts = iemand die je helpt en resultaat boekt. Zo nu weet je mijn klachten en frustratie

Bianca | 04-05-2004

Ik denk dat het wel met belasting te maken heeft, maar ik weet niet welke belasting.Is het gewoon het gewicht (ja mensen ik heb overgewicht).of ligt het aan de stand van mijn voet?
Het is gewoon vreemd, dat ook na een dag rust ik ineens steken onder mijn voet kan krijgen.Dat snap ik dan dus niet.
Ik kies de sok en zool omdat dan die pees snachts (en overdag) gerekt wordt, zodat de pijn weg gaat.
Klonk best logisch.

Bianca | 04-05-2004

Yuri: ik denk alleen dat veel mensen zich aan je ergeren omdat je je opstelt alsof je alles weet.
Heb liever dan dat mensen zelf hun ervaringen vertellen en daarop door gaan.
Anders hadden we allemaal wel van onze artsen uit kunnen gaan!
Groetjes Bianca.
p.s. als er mensen het hier niet mee eens zijn, kunnen ze me dat best zeggen....

Arie | 04-05-2004

Bianca,

Ik heb zelf faciitis plantaris gehad (hoop ik) het gaat nu erg goed ik kan weer 5 Km hardlopen zonder problemen 3 tot 4 maal in de week.
Dit heb ik o.a te danken aan de Strassburger sock.
Ook heb ik 1 maal acupunctuur laten doen.
In jou geval is dit wel heel plotseling opgekomen in eerste instantie dacht ik aan een scheurtje in je pees, dit i.v.m de kramp die je beschrijft.
Mijn ervaring is dat hielspoor sluimerend opkomt.
Ik kan alleen spreken uit ervaring, en ben zeker geen deskundige.
Veel succes met de genezing!

Arie | 04-05-2004

Ik bedoel hier boven dat faciitis plantaris sluimerend opkomt (in de volksmond ook hielspoor genoemd)

Arie | 04-05-2004

Ik bedoel hier boven dat faciitis plantaris sluimerend opkomt (in de volksmond ook hielspoor genoemd)

Bianca | 06-05-2004

Hey Arie,
Ik vond het ook zo vreemd.Hielspoor heb ik niet, deze KAN volgen uit Faciitis Plantaris (dit is alleen ontsteking van de pees)...
Er is geen scheurtje vastgesteld, meestal kan je dit zien door blauwe plek rond de plek waar de pijn zit en deze was er niet.
Ik snap er nog steeds niets van.Vandaag heb ik bijna geen last ervan (sinds dinsdag heb ik krukken).
18 mei orthopeed.Die sok en zool kan ik niet bestellen, heb geen creditcard.Zal dus van orthopeed afhangen allemaal.

Yuri | 06-05-2004

Bianca,

Stom van me, ik was onder de indruk dat je van je klachten af wilde............?!?

Heb nergens gezegd alles te weten.
Ironisch genoeg is het deze topic die mij in de eerste instantie heeft doen besluiten te gaan schrijven. Voornamelijk ellende verhalen, hier en daar een 'miraculeuze' genezing. Als liever hoort dat je ermee moet leren leven of hopen op een wonder, ga je gang.

Succes bij de orthopeed!

Bianca | 10-05-2004

Yuri,
In welk bericht heb ik gezet er niet vanaf te willen dan?

Diana | email | 11-05-2004

Een hielspoor is een overelasting van de spier die onder je voet loopt. Deze overblasting kan verschillende oorzaken hebben. Bekkenscheefstand, verkeerde voetstand, blokkades in je voeten, waardoor de functie van de spieren niet meer optimaal is.
M.i. kun je het beste contact opnemen met een podotherapeut welke de bijscholing gehad heeft voor manuele therapie. Deze kan d.m.v. manupulaties de blokkades eruit halen. En daarna m.b.v. zolen de spieren weer goed laten functioneren. Mijn ervaring, genezing verloopt sneller.

Diana | 11-05-2004

Een hielspoor is een overelasting van de spier die onder je voet loopt. Deze overblasting kan verschillende oorzaken hebben. Bekkenscheefstand, verkeerde voetstand, blokkades in je voeten, waardoor de functie van de spieren niet meer optimaal is.
M.i. kun je het beste contact opnemen met een podotherapeut welke de bijscholing gehad heeft voor manuele therapie. Deze kan d.m.v. manupulaties de blokkades eruit halen. En daarna m.b.v. zolen de spieren weer goed laten functioneren. Mijn ervaring, genezing verloopt sneller.

Diana | 11-05-2004

Een hielspoor is een overelasting van de spier die onder je voet loopt. Deze overblasting kan verschillende oorzaken hebben. Bekkenscheefstand, verkeerde voetstand, blokkades in je voeten, waardoor de functie van de spieren niet meer optimaal is.
M.i. kun je het beste contact opnemen met een podotherapeut welke de bijscholing gehad heeft voor manuele therapie. Deze kan d.m.v. manupulaties de blokkades eruit halen. En daarna m.b.v. zolen de spieren weer goed laten functioneren. Mijn ervaring, genezing verloopt sneller.

EMMY | 12-05-2004

nog even een reactie over mijn hielspoor,mijn berichtje staat bij 27 dec 2003 en 10 maart 2004. Inmiddels via een orthopeed in het Scheperziekenhuis in Emmen tot 3 x toe behandeld met de dolar clast, een vergruis apparaat. Beha
ndeling is nu 2 weken achter de rug en ik moet eerlijk zeggen dat de pijnklachten nu al voor de helft zijn verdwenen en hoop dat de tijd de rest van de klachten ook doet verdwijnen, het lukt zelf om een poosje op blote voeten of sokken te lopen en dat heb ik al bijna een jaar niet meer gekund. ben vanzelfsprekend erg blij met het resultaat en nu maar hopen dat het niet terugkomt

Hans | email | 14-05-2004

Mijn naam is Hans Derckx en sinds januari 2001 had ik een hielspoor. Afgelopen december ben ik geholpen in Breda met de desbetreffende Shock Wave Therapy (SWT). Resultaat was verbluffend! Na drie behandelingen en 61 euro 40 armer, was ik van mijn hielspoor af. Om in contact te komen met STW behandeling: fysiotherapie 06-44472499, Ruud van Kuijk.

Succes!

Met vriendelijke groet,
Hans Derckx

Bianca | 18-05-2004

Nou, vandaag bij de orthopaed geweest. Ik moest foto's laten maken en heb GEEN hielspoor!Daarna heb ik een afspraak voor a.s. woensdag moeten maken voor botscintigrafie, dat ze kunnen zien of er wel of niet een ontsteking zit in de pees.
Hij schreef wel Faciitis Plantaris op. Heb een briefje meegekregen waar ik visco blabla softspot kon halen. Gehaald: WEG PIJN!Dit omdat de blauwe stip de druk weghaalt op de pijnlijke plek! Helemaal blij! Maargoed, woensdag dus even afwachten en de orthopaed zei, dat als er wat te zien was in dat onderzoek, ik inderdaad een spuit krijg IN mijn hak. Daar wilde ik met hem over praten dat ik dat liever niet wilde waarop hij meteen antwoordde: dan neem je maar een andere arts! Zit je dan...Dus Diana: bedankt, ik zal dan contact zoeken met zo'n podotherapeut!!!

Bianca | 18-05-2004

Oja die visco blabla dinges softspot (ik kan het niet goed lezen wat er staat), die krijg je bij orthopedische winkels (bij mij om de hoek!) en kosten 11,46!Als daar de pijn (even?) van wegblijft, ben ik tevreden!haha

Tania Rassouw | email | 18-05-2004

hallo ben tania heb reeds gedurende enkele maanden een hielspoor duidelijk te zien op rx. Heb reeds steunzolen gekregen zonder resultaat. Kan s'morgens bijna niet op steunen. Ben postbode dus veel stappen. Ben eigenlijk ten einde raad. Ga volgende week langs voor shok laat nog iets weten

mariska | email | 20-05-2004

als ik dit allemaal zo lees krijg ik de indruk dat hielspoor moeilijk te genezen is
zelf heb ik al 1 jaar last van pijn onder mijn hiel
aan voetbalwedstrijden doe ik al niet meer mee omdat de pijn na de wedstrijd te groot is en dan amper kan lopen
heb aangepaste inlegzooltjes gekregen en moet zeggen dat deze de eerste 2 maand hebben geholpen
nu is alleen de pijn weer terug gekomen en de zooltjes hebben dus geen positieve werking en heb rontgenfoto's laten maken en bleek dat ik lichtelijk hielspoor heb in beide voeten
heb een afspraak gemaakt met mijn huisarts en hem gevraagd wat er nu aan te doen is
operatie en injecties is hij op tegen en om het in gips te laten zetten is hij ook geen voorstander van
met dit antwoord ben ik dus niks verder gekomen want nu weet ik nog steeds niet hoe ik van die hielspoor af kan komen
kan iemand mij vertellen wat dan wel een oplossing kan zijn?

Frida | 21-05-2004

Bianca,
Waar koop je ViscoSpot voor € 11.,46 ??? De mijne heb ik na verwijzing door dokter Dartee gekocht bij LIVIT Orthopedie BV in Den Bosch en kosten € 54.98 per paar (heb hielspoor aan beide voeten dus 2 stuks) Ze helpen overigens wel een beetje, maar ik moet gewoon opletten dat ik niet teveel loop.

Tilly | email | 22-05-2004

aan yuri . Ben bezitster hielspoor. Alles gehad.Acupntr. Spuiten, ortopds zolen. Krijg ik ook nog oedeem waarvan mn arts meent dat het niets te maken heeft met het ontstoken hielspoor. Hiervoor geeft hij waterafdrijvende medicatie. Zou het toch kunnen dat de oorzaak van deze vochtophoping , die er nooit geweest is, toch bij het ontstoken hielspoor ligt?Voel me na 8 mndn terapie wel hopeloos worden.

Yuri | 23-05-2004

Tilly,

Vochtophoping heeft vele oorzaken: een ontsteking, een beschadiging, maar ook een verstoorde afvoer (zowel door de aderen als het lymfe systeem).

Iedere keer weer vertel ik dat de oorzaak van hielspoor en vergelijkbare klachten zelden tot nooit op de plek van de pijn zelf zit. Dat er na verloop van tijd ook 'andere complicaties' optreden is niet ongewoon. Net als in dit geval de hielspoor en oedeem komen er meer symptomen tevoorschijn als de oorzaak niet aangepakt wordt.

Oedeem komt in 2 varianten. Dynamisch oedeem kan met waterafdrijvende medicatie beinvloed worden. Als je bij statisch oedeem de huid indrukt zal de 'deuk' even blijven zitten. Hier zal medicatie minder effect hebben.

Blijf je met de vraag zitten........ wat is de oorzaak van deze symptomen?

Yuri | email | 23-05-2004

vervolg

Stuur mij een email, dan stuur ik een vragenlijst terug. Met meer informatie kan ik je waarschijnlijk een duidelijker antwoord geven.

In ieder geval sterkte toegewenst!

Tilly | email | 24-05-2004

Dank u yuri voor reactie. Volgens jou informatie heb ik statisch oedeem ,want er blijven deuken na druk. Vandaag voor 3e maal naar andere orthopeet geweest die mn steunzolen naar de prullenmand heeft verwezen . Volgende week nieuwe en nieuwe hoop. Volgens hem is het water een gevolg van het ontstoken spoor . Het scheenbeen voelt pijnlijk , warm en gespannen. ijs brengt soelaas. Ook een luisterend oor doet goed. Dan maar op de fiets . Kijk ondertussen uit naar je vragenlijst waarvoor dank. Tilly.

Yuri | 25-05-2004

Tilly,

Info zit in je mailbox.
Dit is voor mij de eerste keer dat ik hoor dat een spoor statisch oedeem zou kunnen veroorzaken.
Ben wel heel erg benieuwd geworden waar de zwelling zich bevindt............

Greetje | email | 25-05-2004

Wat is er nou aan hielspoor te doen? Concreet.
Mag je nog sporten, gaat het weg?

Yuri | 26-05-2004

Greetje,

"Wat is er nou aan hielspoor te doen?"
Van alles, afhankelijk van de oorzaak.

"Mag je nog sporten"
Je mag alles doen wat de pijn niet opwekt.

"gaat het weg?"
Ja, maar niet vanzelf.

"Concreet."
Ik hoop maar dat dit concreet genoeg is..........

greetje | 27-05-2004

nee want je geeft geen concrete antwoorden (inhoud) Hoe gaat het weg behalve door injectie of operatie, want daar heb ik genoeg over gelezen.

Yuri | 27-05-2004

Greetje,

Lees aub de hele topic eerst door, met name de stukken die ik al eerder heb geschreven.

Het lijkt mij niet moeilijk te begrijpen dat ik (zonder een persoon gezien en onderzocht te hebben) geen uitspraken kan doen over de exacte oorzaak van de klacht met bijbehorend behandel plan. Daar zijn de mogelijke oorzaken te talrijk voor. Binnen deze topic ben ik niet de enige die dat beaamt.

Ik ben geen helderziende en via het internet kan ik ook geen diagnose stellen. Wil je precies weten wat bij jouw de oorzaak zou kunnen zijn, kom dan langs of ga naar een andere therapeut die dat ook kan.

Misschien is het je opgevallen dat ook injecties en operaties heel vaak onvoldoende oplossing bieden. Zoals ik al eerder heb vermeld, hielspoor is bijna nooit een voet probleem, maar een probleem dat zich uit in de voet. De voet zelf behandelen zal daarom bijna nooit uitkomst bieden.

WebWise | 28-05-2004

Hallo allemaal, hierbij mijn verhaal uit België, ter informatie:

Ik zit dus ook met een 'faciitis plantaris' (pijnlijke linkerhiel maar nog geen hielspoorvorming) en ben na bezoek huisarts begonnen met het nemen van ontstekingsremmer "Brexine" (kuur van 2 maanden). Ik heb ook Bauerfeind ViscoSpot met elastisch hielkussentje gekocht bij Apotheek (40€). Dat heeft bij mij ertoe geleid dat alle klachten grotendeels zijn verdwenen, haast onmiddellijk!

Deze ontsteking aan mijn 'faciitis plantaris' maar ook mijn linkerbeen dat een beetje korter is, en mijn linkervoet beetje platter, en scheve heup.. waren redenen genoeg om ook een 'Gegradueerde Podoloog' te raadplegen. Die heeft een ganganalyse van mijn voeten gefilmd en een aantal metingen gedaan zoals bij statisch staan etc.. >>

WebWise | 28-05-2004

... Ik had ook een goed gesprek met deze podoloog en hij beweerde
dat ondanks mijn manier van stappen dat compensaties veroorzaakt tot hoger liggende gewrichten, toch ik met aangepaste steunzolen een comfortabeler manier van stappen kan bereiken. Na ± 5 jaar zou ik zelfs de steunzolen niet langer hoeven te dragen.

Interessant, ik vroeg naar de prijs en het zou ±140€ (zonder terugbetaling) kosten voor beide inlegzolen. Ik antwoordde dat ik zou proberen om via mijn 'Ziekenfonds' (mutualiteit) de inlegzolen te bekomen. Bij uw Ziekenfonds kunt u steunzolen op maat laten maken voor slechts ±80€ (waarvan u later ±70€ krijgt terugbetaald). De podoloog ging akkoord om mij via brief de resultaten van de metingen te zenden, zodat ik aan de hand hiervan mijn inlegzolen via het ziekenfonds kan laten maken. Want een voorschrift heb je nodig om van een terugbetaling te genieten. >>

Webwise | 28-05-2004

... Een paar dagen later ontving ik de brief van de podoloog, maar het ziekenfonds weigerde dit 'voorschrift' omdat een 'gegradueerde podoloog' niet in aanmerking komt voor terugbetaling! Daarom moest ik een Orthopedist raadplegen. Wat ik ook heb gedaan. Maar die Orthopedist zei dat de brief van de Podoloog "bullshit" is. Uiteindelijk heb ik dan maar bij deze orthopedist steunzolen laten maken (zelfde prijs als bij ziekenfonds) en ben dus in zo'n doos met soort piepschuim ofzo gaan staan om voetafdrukken te maken. Volgende week moet ik langskomen om te passen, en een week later zouden ze uiteindelijk klaar zijn voor gebruik. >>

WebWise | 28-05-2004

...Ik ben benieuwd...

De Podoloog betaalde ik 22€ (zonder terugbetaling ziekenfonds).
De Orthopedist vroeg 18€ (waarvan het grootste deel zal worden vergoed door het ziekenfonds).

De Podotherapeut, of alle andere 'voetverzorgers' heb ik nog niet bezocht, maar ik vraag mij af wat eigenlijk het verschil is tussen al 'diezelfde' titels/beroepen?? Buiten het feit dat een raadpleging bij een erkend orthopedist wordt vergoed door het ziekenfonds.

WebWise | 28-05-2004

4 bovenstaande posts zijn 1 geheel. Sorry voor de lengte ervan.

Steph | email | 28-05-2004

Dag allemaal
Ik ben nieuw op dit forum, ook is mijn Nederlands niet zo goed - sorry. Ik heb onlangs een probleem met plantar fasciitis en ik ga vanavond een podoloog te zien. Ik zoek graag enkele raad van jullie over de voordelen / nadelen van "orthotics" (steunzolen?) voor ik er naar toe ga. Sorry, ik heb geen tijd je e-mails te lezen.
Mijn vraag: Welke materieel is goed voor steunzolen? 3 jaar geleden heb ik met fiberglas orthotics geprobeerd (voor een Achilles probleem) maar ik vond hen slecht: het probleem: je kan de zool van je voet niet meer buigen, dus is je heel loop actie veranderd tot iets heel klomperig. Misschien zijn deze zachter silicone orthotics beter? Heeft iemand ervaring erover?
Bedankt voor je hulp

Coos | 28-05-2004

Ook ik heb geregeld last van hielspoor. Het enige wat ik doe is bij de schoenmaker een inlegzooltje kopen en waar de hielspoor zit knip ik in het zooltje een gaatje zodat de hielspoor"vrij"ligt. Zo kom ik er dan vrij snel weer van af. Maar tot die tijd is het zo pijnlijk alsof er met een mes in mijn hiel gestoken worrdt.

corien | 31-05-2004

een goede oplossing is in een paar oude schoenen een gat boren en er een dun zooltje over dat gat leggen . Dan is er geen druk meer op, ontstaat er geen geforceerdestand zoals bij een verhoogd zooltje en blijft de plats permanent koel.

greetje | 10-06-2004

Heeft iemand al baat gehad bij voetreflexologie?
En weet iemand dat het verband heeft met de 1e en 2e chakra?

Steph | email | 11-06-2004

Dag Greetje
Ik heb niets van chakra al gehoort, maar heb pas een chakra test gevonden en gedaan: (http://www.eclecticenergies.com/chakras/chakratest.php). Interessant test - maar geen probs met mijne 1 en 2 chakras (maar 3 en 4e wel...). Maar a load of bollocks qua de oefeningen, nee? Zeker zullen ze niet mijn hielspoor verbeteren, in ieder geval. Qua voetreflexolgie, ook geen ervaring.

Yvonne | 12-06-2004

Jippie! Vandaag voor het eerst weer gelopen na bijna een jaar niet. 11 maanden om precies te zijn. Twee maanden gelden begonnen met een behandeling bij Yuri. Ik hoop dat deze positieve lijn zich doorzet.

greetje | 14-06-2004

wat is dat toch geheimzinnig, een behandeling bij Yuri. Jammer dat de rest het niet mag weten!

greetje | 14-06-2004

Weet 1 van jullie met hielspoor of je
met rust de pijn kan verlichten zodat het
niet zo permanent aanwezig is bij normale belasting?
Of dat als je voor een grote wandeling of sportprestatie gaat rusten of je dan minder pijn hebt na het sporten??

udo | 14-06-2004

veel respect voor yuri.

iemand noemde hem gedreven, lijkt mij een grote understatement!! hij blijft maar antwoord geven ondanks reacties als van greetje. en dan zijn er nog die idioten die het nodig vinden om een yuri-fobe topic te openen als yuri en adviezen. hij zou te veel schrijven

en dan greetje weer. geheimzinnig? hou asjeblieft op zeg. welgeteld ruim 60 entries in deze topic alleen! zoals hij zelf ergens schrijft heeft hij in ruim 70 topics geschreven. onder blessureleed staat een opsommign van zijn opleidingen. er is zelfs een link naar de amerikaanse opleiding die hij heeft gedaan.

op 16-02 in deze topic vraagt hij om de topic eerst door te lezen. op 27-05 notabene aan greetje! alle vragen worden tig keer opnieuw gesteld. word er gevraagd om feedback van een patient, geeft yvonne een antwoord. nu daar weer over zeuren. ik snap er niks meer van

greetje | 14-06-2004

Udo, ik vind het ook goed van Yuri dat hij er zoveel tijd insteekt, begrijp me niet verkeerd!
Yvonne vertelt niet duidelijk hoe zij is behandeld door Yuri.

udo | 16-06-2004

greetje, blijkbaar is yvonne goed behandeld, anders was ze niet zo enthousiast. ik zie trouwens nergens vragen over welke meridaan een accupuncturist prikt, of op welke frequentie het schokwave apparaat werkt. of met wat voor mes de chirurg precies snijdt bij een operatie. de preciese werking lijkt daar niet belangrijk, waarom hier wel? lijkt mij nie belangrijk, resultaat wel!

Kees Bolman | email | 16-06-2004

Ik heb ook een hielspoor al 15 maanden, volgens mijn huisarts helpen injecties niet. Ben ook doorverwezen naar een podoterapeut heb zooltjes gekregen die werkten eerst wel daarna niet meer.
Zooltjes zijn later aangepast maar werken nog niet.
Voet doet konstant pijn,vooral als je smorgens opstaat na een eind lopen gaat het dan beter, ik sta de hele dag en in de middag verergert het ga dan moeilijk lopen en krijg ook last van mijn knie.
Het is echt een hele nare aandoening,men zecht dat het soms vanzelf overgaat,maar ik zou toch wel een operatie overwegen of weet iemand iets beters?
Dat hoor ik graag, maar naar wat ik allemaal heb gelezen denk ik dat je er mee moet leren leven.
Al is dat ook geen prettig vooruit zicht.

Berend | 17-06-2004

@ Kees

Al lees je alleen al de laatste paar submissions bij dit onderwerp. Wordt duidelijk gesproken over oplossingen.
Hoe kan je dan tot een de conclusie komen dat je ermee moet leren leven? Ik krijg hier een paatsvervangende schaamtegevoel voor het negeren van de inzet van ierdereen die hierboven geschreven heeft!

Maar er is nog wel wat positiefs te melden.
De theorie van Hans -> IQ en hardlopen,12/6/04:
"ik heb een jaar niet gesport en nu heb ik een iq van 150 vroeger toen ik veel sporte was ie wat lager.
ergo van hardlopen wordt je dom."
lijkt door jouw conclusie tegengesproken te worden.
Gelukkig maar voor ons hardlopers.

Kees | email | 18-06-2004

Berend ,
Ik weet niet wat jou IQ is en of je hard loopt,maar ik heb nog nooit aan hardlopen als sport op zich gedaan.
Wel als onderdeel voor algehele conmditie, en als ik bovenstaande berichten lees zie ik niet echt veel oplossingen voor dit probleem.
Jij geeft die ook niet,de enige die misschien iets weet is Yuri maar sommige antwoorden van hem geven dacht ik ook niet veel hoop.
Maar als Yuri mij eens kan onderzoeken houdt ik mij aanbevolen, want van de pijn willen wij allemaal
wel vanaf.
Dus Yuri hoe kom ik in kontakt met jou?
En Berend hardlopers zijn toch doodlopers?
Maar ik ben blij dat je toch iets positiefs te melden had, van hardlopen wordt je dus niet dom.
Maar stijgt je IQ er wel van?

Sita | email | 20-06-2004

Hi Yuri,

Ik heb een hielspoor onder mijn rechtervoet. Plus minus 10 jaar geleden kreeg ik het. Toen waren foto's gemaakt na een periode van klachten en zooltjes. Een spijt had ik toe geweigerd nadat ik genoeg verhalen gehoord had dat het niet zou helpen. Na de foto's in het ziekenhuis waren de zolen gemaakt. Na ongeveer 10 maanden waren mijn klachten voorbij, ik had geen last meer van. Tot voor 3 weken terug begon het allemaal opnieuw. Ik heb veel gelezen inmiddels hierover. Graag ontvang ik een lijst van voedingstoffen om het overprikkelen van het lichaam te verminderen.
Ik wil ook graag in contact met jou komen.
mvg

sita | email | 20-06-2004

sorry heb een foutje gemaakt ik bedoel een spuit

greetje | 21-06-2004

dan nog snap ik het niet, Sita? Spuit? ipv?

Gerda | 21-06-2004

Greetje,

Ga aub eerst lezen voor je weer vragen stelt.
Begint een beetje vervelend te worden
(regel 3, woord 30, spijt=spuit)

Bianca | email | 01-07-2004

Frida ik heb de visco spots bij een orthopedische zaak gekocht in roermond aan de oranjelaan.

Bianca | email | 01-07-2004

Nou, mensen, hier ben ik weer met een update over mijn visco spot zooltjes.
Het heeft een tijd gewerkt, tot 2 weken geleden, toen heb ik weer 2 dagen thuis gezeten met vreselijke pijn. Ik had ook 1 dag geen zooltje ingedaan (vergeten) en meteen weet ik weer waarom ik ze had.Helaas.Nu heb ik ze er weer in, maar de pijn blijft. 20juli uitslag van onderzoek met ingespoten radioactief spul, waarna foto's zijn gemaakt.Ik hou jullie op de hoogte!!!

Jürgen Gabriëls | email | 03-07-2004

Hoi ,
Ik ben ook al 3 jaar slachtoffer van die vervelende ontsteking van mijn peesblad en wil graag mijn reeds genomen behandelingen delen met mijn mede lotgenoten.Heb begonnen met injecties met coïrtzoden (of zoiets) 6 stuks heb ik gehad, hielp even maar kwam steeds terug ,viscospots hieltjes geprobeerd maar hielp niet ,steunzolen laten maken op maat ,werd nog erger.prothese gekregen voor snachts mee te slapen maar jammer genoeg na paar uren in de morgen was de pijn terug.Dan heb ik in kortrijk (België) shockwave therapie gehad zo 5 maal 3 sesies van 2000 shocks,hielp eventjes(1 a 2 maanden) maar kwam terug.Nu ben ik op 14 juni geopereerd (hebben de fascia losgemaakt van het bot) en heb ik volgens de chirurg 90% kans op volledig herstel.Ik laat jullie iets weten als ik uit het gips kom of als jullie vragen hebben mag u ze altijd stellen

mvg,
Jürgen Gabriëls

Jürgen Gabriëls | email | 03-07-2004

Heb intressante site gevonden op het net ziehier de link .
http://www.sgcvisser.nl/Enkelhielspoor.htm.

Jürgen Gabriëls

Monique | email | 11-07-2004

Hallo allemaal,

Ik heb vrijwel zeker hielspoor als ik bovenstaande klachten lees. De definitieve diagnose moet nog gesteld worden, maar ik durf mijn handen er voor in het vuur te steken. Pijnlijke peesplaten, heel erg veel pijn bij opstaan na lang zitten, voel een mindere doorbloeding en ik kan niet te lang lopen. Anyway, woon sinds kort in Antwerpen en zoek een goeie podotherapeut of orthopeed. Iemand een goede tip? Alvast heel erg bedankt! Enne, allemaal sterkte met de voeten...

frans woerden | email | 11-07-2004

Hallo ik heb ook al een jaar een bult van ongeveer 1 cm dik op mijn hiel soms heb ik veel pijn maar naar een paar minuten lopen trekt de pijn meestal wel weg en loop ik toch nog 135km per week hard. Sinds ik de hiel uit mijn werkschoenen heb geknipt gaat het een stuk beter maar op nieuwe schoenen kan ik niet lopen.

steph | 12-07-2004

Dag Monique
Ik ben naar Kamiel Rydant gegaan: Adres:

118, Zandstraat
9200 Dendermonde
Belgique
Tel : +32.52.21.89.29

(en feite is het een klein dorp die heet Appels)
Nu draag ik steunzolen door hem gemaakt, en dat gaat vrij goed. Ik kreeg ook 3 sessies elecroshock therapy, en laatste week ben ik terug met "normaal training" – ie: na 3 weken geen lopen, toen 2 weken alleen lopen, en nu laatste week mijne eerste training sessie sinds 19/5.

Ik wens je wel - is waar dat deze site schrikkwekend is!

Steph
(wat is "enne"?- het staat niet in mijn woordenboek)

Bram | email | 14-07-2004

Hallo. Ik heb al 8 maanden last van een ontsteking van de peesplaat. Had eerst alleen maar een beetje pijn. Drie weken rust genomen (van sport) zo dat het leek dat het over was. Na de rustperiode weer voluit getraind en het kwam erger terug dan ooit tevoren. Eerst elke dag ijs erop. Daarna twee weken ontstekingsremmers en nu wil de huisarst er een injectie in geven. Ik heb begrepen dat een injectie erg slecht kan zijn omdat de pees erg week wordt waardoor hij ook in de toekomst nog bij belasting kan afscheuren. Wie weet hier meer over?

| 14-07-2004

he Bram, heb je al de moeite genomen om hierboven te lezen? staat al tig keer beschreven

Geef hier een reactie

tekst

naam

e-mail

Dit veld s.v.p. leeg laten

Gaaf shirt met joe joe er op :)
Gaaf shirt met joe joe er op :)

<b>Laat de liefde niet aan toeval over</b>
Laat de liefde niet aan toeval over