Hielspoor

Ary | 11-10-2002

Volgens een röntgenfoto heb ik hielspoor.
Ik heb door de pijn ook al 8 weken niet kunnen lopen en moet binnenkort naar de Orthopaed.
Wie heeft hier ervaring mee. Injectie ? Operatie?

De leukste ideeen en ontwerpen voor t-shirts, hoodies enz...
De leukste ideeen en ontwerpen voor t-shirts, hoodies enz...

hit counter

Web Analytics Made Easy -
StatCounter

Bram | email | 14-07-2004

Te beroerd om je naam en e-mail achter te laten? Eikel! Als je geen normaal antwoord kunt geven
wat doe je dan op dit forum. Alles is hier al meerdere malen beschreven in een andere context en juist daardoor kun je je een beter beeld vormen.
Ik hoop ook op serieuze reacties. Want wat een spuit precies doet met de pees (week maken?) heb
ik nog niet gelezen.

Marry | email | 14-07-2004

Hoi Bram,
8 weken geleden heb ik een coďrtzoden injectie in mijn pols gekregen. De pijn in eindelijk weg, maar het is dus zulke troep dat al het pigment uit m'n huid is. Ook heb ik me laten vertellen dat zo'n injectie precies op de goede plaats gegeven moet worden. Anders helpt het dus helemaal niet. De pees in mijn pols was nl. goed zichtbaar, dus dat ging in 1 keer goed. Ik heb ook hielspoor maar wacht nog met in laten spuiten tot ik echt niet meer kan lopen. Nu loop ik er nl. doorheen. Alleen op gang komen na "rusten" is best wel lastig. Ik wens je veel sterkte,
Marry.

marcel | email | 04-08-2004

Volgens mij is een heel heel langzaam genezende overbelastingsblessure ik heb nu vier paar verschillende merken loopschoenen met alle een (waarschijnlijk) iets andere stand van de voet waardoor deze belasting bij iedere training anders is plus een hakverhoging Ik ben pijnvrij sinds mijn
30 km in maart .Nadien heb de Rotterdamse 42
en de Leidse 21 gelopen Mooi toch Yuri?

monique | email | 05-08-2004

hai, ik heb net urenlang deze discussies gelezen, en ontdekt dat mijn schoonmoeder dus een echt vervelend probleem heeft, met haar hielspoor. Wat ik niet vind, of iemand van al die mensen die het gingen doen, resultaat met tantum heeft gehad. Misschien als tijdelijke verlichting zou het iets voor haar kunnen zijn.
verder begrijp ik dat ze voorbereid moet worden op een lange weg naar genezing.
iedereen die reageer, alvast bedankt.

drieka | 06-08-2004

Ik heb Tantum enige yijd geprobeerd, zonder resultaat. Viscospots helpen wel enigszins maar het blijft zaak om jezelf niet te veel te belasten.

janneke | email | 09-08-2004

Hallo jonge wat een ellende,wordt je allemaal niet vrolijk van ,heb zelf nu al 11 maand last van mijn hiel,sport niet, heb alleen 15 jaar horecazaak gehad en nu ook een staand beroep,2 maal injecties gehad ,helpt voor 3 weken en dan komt het in alle hevigheid terug,viscospot helpt ook niet ,de pijn blijkt zich uit te breiden ben nu zo ver dat ik denk; snij er maar in maakt me niets uit maar doe er wat aan! Kan ook niet de rest van mijn leven diclovinac nemen(werkt wel).
Een berichtje gaf een beetje hoop; van Emmy die in het scheperziekenhuis in emmen een behandeling had gedaan die bleek te helpen,ben ook bij een orthopeed in Emmen,hoop dat het dezelfde is!!

milo minderbinder | email | 10-08-2004

Hoi, ik heb ook pijn aan mijn hiel maar dan vanwege een hoge sprong vanaf een meter of 4.

Jullie zijn hier veel bekender mee dan ik en op het internet kom ik veelal engelse sites tegen met weinig info.

Is dit ook hielspoor of iets anders?

Groeten

leny | 13-08-2004

Beste allemaal, nu dan even een positieve reactie. Na een jaar van peesplaatontsteking, is het wonder dan toch eindelijk geschied. Mijn voeten zijn pijn-vrij. Hoe het komt zal altijd een raadsel blijven, maar ik wil jullie toch niet de volgende informatie onthouden: Ben dus bij de podoloog geweest, kreeg steunzolen, twee keer voeten ingetaped. Weinig aan sport gedaan, alleen fietsen en buik en arm oefeningen (gewichten), dus niets met de voeten........ vervolg

leny | 13-08-2004

vanaf januari naar osteopaat geweest, een keer of 6, het bleek dat mijn rug en andere spieren ontzettend stijf waren, vooral bij de kuiten ( ook te kort). Vooral links, waardoor mijn rechter voet meer werd belast. Klopt ook, want rechts was de pijn erger. Ook ischeasspier speelt op (links). Er zat geen goede balans in het geheel. Hij is alles dus losser aan het maken. En in mei zijn we naar Zuid-Frankrijk geweest op vakantie ... vervolg

Leny | 13-08-2004

We stonden op een terrassen-camping. Dus dat was wel een aanslag op mijn kuiten. Ze zijn flink uitgerekt.
Toen ik weer thuis was, kon ik zonder pijn met mijn handen weer aan de grond komen met gestrekte benen. Dit heb ik een jaar niet gekund. Nu ben ik weer met vakantie geweest naar de zelfde camping en ben nog steeds pijnvrij. Wel loop ik zo veel ik kan op steunzolen.
Wie weet heeft iemand hier wat aan (ostheopaat is wel duur €72.00 per consult - ziekenfonds vergoedt €160.- per jaar).
Dus mensen verlies niet de moed, Yuri nog bedankt voor al je steun en weerwoord, en ....mensen die vervelende bijbedoelingen hebben zoals op het andere forum (the clinic) daar moet je geen energie insteken. Die kan beter met haar hondjes gaan spelen. Je weet wel wie.
Mensen allemaal sterkte met jullie blessures ....ik wens jullie allemaal beterschap. Ik zal het allemaal volgen.

gerda | 17-08-2004

aan Yuri
Heb je ook een eigen website misschien?

Yuri | 17-08-2004

Leny,

Graag gedaan. Zoals je ziet ben ik er nog steeds :O)
Is wel meer voor nodig om mij te ontmoedigen, anders was ik al lang weggeweest.
Het is in ieder geval wel leuk om te horen dat inzet gewaardeerd wordt. Doet mij goed en heeft dat blijkbaar voor jouw ook gedaan. En dat laatste gaat het mij allemaal om.

En nu houden zo!

Yuri | 17-08-2004

Sorry Gerda,

Ik heb er wel een, maar het zal nog een paar maanden duren voor daar meer zinvolle items op staan.
Wel kun je daar het artikel "Osgood Schlatter" downloaden. Het beschrijft de oorzaken en samenhang tussen een heleboel 'chronische' pees (aanhechting) aandoeningen, waar hielspoor ook onder valt.

Ga daarvoor naar:
http://www.the-clinic.nl/downloads/
Vink het vakje voor het artikel aan en klik op 'submit'.
Vul je naam en e-mail adres in en klik op 'submit'.
Het artikel wordt direct naar je e-mail adres verstuurd

Ik ben wel alle informatie die ik op deze site gegeven heb aan het bundelen. Het resultaat zal zeker ook op de site komen te staan. Maar zo'n website goed opzetten gaat zo verschrikkelijk veel werk in zitten, ontneemt bijna de lust ervoor. Geef mij maar liever iemand die ik rechtstreeks kan helpen :O))

jo | 17-08-2004

hallo allemaal,
mijn vriend ruud loopt ook al jaren met klachten van pijn in de hiel.zooltjes en shockwave-therapie hebben niets geholpen (alleen verlichting van de pijn voor een korte periode). er is zelfs een periode geweest dat hij helemaal geen pijn meer had(6 maanden), maar daarna is de pijn in alle hevigheid teruggekomen. via een kennis heeft hij nu 1 behandeling van een orthomanueel therapeut achter de rug.ruud heeft 8 jaar geleden een ongeluk gehad waarbij op de moterkap van een auto terecht is gekomen (en een breuk in zowel zijn scheenbeen als zijn kuitbeen had).volgens de therapeut is de oorzaak van alles, hierdoor is de stand van het heilig been veranderd en wordt de zenuw, die helemaal naar onder de voet loopt, bekneld. tis dus nu de bedoeling dat met de volgende behandeling dit weer in positie wordt gebracht.wie weet is dit een mogelijke oplossing.

jo | 17-08-2004

ook voor andere mensen met deze pijn. na alle bezoeken aan de reguliere ziekenzorg was dit eigenlijk de eerste persoon die echt aandacht schonk aan ruud zijn klachten, wat op zich ook al heel wat is. bij de " normale dokters" word je toch maar vant kastje naar de muur gestuurd.

kmoet er wel bij zeggen dat ruud geen sporter is dus daardoor is zijn kwaal (misschien) op deze manier te behandelen, omdat er toch een oorzaak (ongeluk) gevonden is voor de eventuele beknelling van de zenuw.

leny | email | 17-08-2004

Hoi JYuri, ik heb geprobeerd om dat artikel te downloaden, alleen lukt het niet. Heb netjes naam en e-mail ingevuld, maar verder komt het niet. Wat doe ik fout?

Yuri | email | 17-08-2004

Hoi Leny,

Geen idee waarom het niet lukt. Aan het eind nog op 'submit' gedrukt? Heb daar nog geen klachten over gehad.
Ik heb inmiddels de gegevens naar je toe gestuurd.

Mochten er nog meer mensen tegen problemen aanlopen, stuur dan s.v.p. een e-mail naar mij toe. Dan zal ik zorgen dat de nodige aanpassingen uitgevoerd worden.

Alvast bedankt :O)

nico | email | 25-08-2004

misschien moet Yuri er wel bij vermelden dat de behandeling door hem, kostbaar is; 105 € per uur
en voor het eerste onderzoek trekt hij 2 uur uit. dus tel maar op. En gezien het feit dat de klachten overal door veroorzaakt kunnen zijn, ben je er niet zomaar vanaf. Maar een kat in nood maakt rare sprongen! ik bedoel, je wilt er wel vanaf van die pijn!

Greetje | 26-08-2004

Hoe kom je aan deze informatie Nico? Ben je door hem behandelt? Kun je daar wat meer over vertellen?

Erna | email | 02-09-2004

Sinds 1 maand heb ik last van mijn hiel. Volgens mijn arts is het een ontsteking. I
Ik ben op zoek naar manieren om de doorbloeding van mijn hiel te stimuleren. Wie weet of het wandelen op het strand op blote voeten een goede manier is? Of zijn er nog andere (betere) manieren?

peter | 03-09-2004

Leg een tennisbal of golfbal onder je voet en draai er rondjes op met je voet.

Wim | email | 06-09-2004

Ik heb nu ongeveer een maand of 8 last van mijn hiel. Dacht in eerste instantie aan een rugblessure
met een pijnlijke uitstraling naar mijn linkerbeen.
Ben bij de manueel / fysio therapeut geweest voor mijn jaarlijkse kraaksessie. De pijn in mijn rug is verdwenen (zoals gewoonlijk) maar de pijn onder mijn linkervoet is nog steeds aanwezig. Ben geen atleet of algemeen sporter, maar beweeg enorm veel tijdens mijn werk als zelfstandig dakdekker van harde dakbedekkingsmaterialen (platen) op schuine daken. Veel specifiek loopwerk dus. Heb allerlei oefeningen gedaan, rust gehouden, gekoeld
enz. Helpt allemaal niet. Weet iemand van jullie nog zinvolle oefeningen die mij verder kunnen helpen. Injecties lijkt mij helemaal niets. en een operatieve ingreep is wel het laatste waar ik aan denk. Heeft een van jullie ook ervaring met langdurig lopen op schuine vlakken?

Claudia Wilhelmus | email | 20-09-2004

hoi allemaal Ik ben Claudia en heb sinds zes weken last van een hielspoor door een orthopedagoog vastgesteld. Als eerste valt lees ik hier dat bijna echt niets helpt en dat terwijl mijn "steunzolen" nu in de maak zijn. Andere vraag is ik lees hier niets over jullie werk, ik maak schoon op een vakantiecomplex en kan nu al bijna mijn werk niet meer uitvoeren, zijn er dingen die snel en misschien tijdelijk verlichting geven?, alvast bedankt voor de reakties,
groetjes Claudia

jos | email | 23-09-2004

Ik kreeg hielspoor op 12/08/03 , maar ben dan nog 2 maanden blijven lopen. Vanaf half november 2003 steunzolen, maar verwacht daar geen wonderen van...
tenminste niet op korte termijn, maar heel stilletjesaan mindert de pijn wel. Vanaf april 2004 is het stilaan beter en beter beginnen te gaan en nu voel ik niets meer sinds pakweg juni-juli.Ik ben wel altijd blijven werken,ben zelfstandige,ganse dag staan en rondlopen.Kortom ik denk dat het tijd nodig heeft ,minstens 6-7maanden.
Sterkte!
Jos

Saskia K | email | 27-09-2004

Hallo,

Net als de meeste schrik ik een beetje van het lange proces wat er kennelijk doorlopen moet worden om weer gezond moet worden. Mijn huisarts heeft een onstekening in mijn voetbed geconstateerd. Na 3 weken diclofenac te hebben geslikt waren de klachten nog niet verdwenen. Hierna heb ik een injectie gekregen, dit werkte wonderwel 3 dagen. Na het langzaam beginnen met lopen ging ik door mijn enkel heen en heb nu weer dezelfde klachten als voorheen. Met rust geneest het wel maar ik had wel gehoopt dat het proces sneller ging. Als dit zo blijft moet ik binnenkort nog een injectie gaan halen. Echter ik ben hier niet blij mee. Vind het nogal pijnlijk, maar ik hoop dan ook oprecht dat het de laatste zal zijn en ik weer kan gaan lopen. Voor iedereen die nog tips kwijtwil, laat het me maar weten.

Saskia

jos | email | 29-09-2004

Laat die tweede injectie maar niet zetten... Injectie verzwakt het weefsel en zal de genezing nog langduriger maken... Steunzolen, rust en geduld zijn de enige oplossing.

Gerda | 06-10-2004

Ben het helemaal met Jos eens, leer ermee om te gaan probeer niet al het (loop) werk ineens te doen maar verdeel het zoveel mogelijk zodat je ook op tijd kunt gaan zitten (rust nemen) Verlies de moed niet. Een injectie neemt wel de pijn maar niet de oorzaak weg. Doordat je geen pijn hebt ga je teveel belasten, met alle gevolgen van dien. Geduld hebben en rust moet je nemen.....Veel succes!

Drieka | 06-10-2004

Nog een tip maar niet op iedereen van toepassing:
OVERGEWICHT is slecht voor hielspoor!

Arie | 09-10-2004

Tip wat mij geholpen heeft....
de Strassbourger sock (www.thesock.com)
daarnaast de voetholte wat op gevuld in de schoen door hier wat papier onder de zool te plakken, dit had direct resultaat bij het hardlopen.

Leni | email | 15-11-2004

Alles gelezen hebbende lijkt me de strassburg sock een vriendelijke en mogelijk effectieve behandeling. Deze "sok" is bij www.thesock.com te bestellen voor 40 dollar en 22 dollar verzendkosten. Weet iemand misschien of de sock ook ergens in Nederland te bestellen is?

Lieke | email | 17-11-2004

Een iets minder vriendelijke maar zeker effectieve behandeling is ESWT (shock wave therapie)
In Utrecht geven ze deze therapie bij SMC Medicort
030-2448447.
Je hebt een verwijzing nodig voor fysiotherapie. Je betaalt dan zelf nog een bijdrage van ongeveer 25 euro per behandeling. Er zijn er meestal niet zoveel nodig. Ik heb er 4 gehad. Gemiddeld is het 3 tot 6 volgens mijn therapeut. Ook kunnen ze daar zooltjes aanmeten. Zeker nuttig bij een hielspoor.

Bianca | email | 04-01-2005

Nou, ik heb 20 juli de uitslag gekregen van die botscintigrafie, ik bleek dus GEEN ontsteking te hebben, maar mijn Achillespees was te krap!
Halleluja, thanx!
Nu snap ik ook waarom die softspot even werkte: mijn hiel stond hoger en dus werd mijn achillespees ontlast.
Anyhow: iedereen hier sterkte, ik weet in ieder geval wat een pijn het doet!
Ik heb 3x fysio gehad en mijn pootje doet het weer.
xxx
*ik dacht: ik zou jullie op de hoogte houden, bij deze dus!*

Gretha | email | 18-02-2005

Hallo,nu ik huppel smorgens ongeveer een half uur voor ik mijn voet neer kan zetten,heb al 4 x een spuit in mijn hiel gehad maar het hielp niet vandaar het probleem er weer een x is,ik werk in de zorg dus ik loop veel soms met schoenen aan soms heb ik ze uit omdat het gewoon weg niet lukt ze aan tehouden vanwege de pijn.ik ga 9 maart 2005 weer in Emmen naar het ziekenhuis maar ik wil der geen spuit meer in hebben ga eens in overleg of der anders wat voor is,zooltjes helpen ook niet heb net voor 130 euro aangeschaft maar het wordt al erger.

Alphons van der Heijden | email | 07-03-2005

De oplossing voor mij was simpel. Ik woog iets van 105kg, en na een gezonde wisseling van eetgewoonten (en lekker sporten) weeg ik inmiddels iets van 85kg. De problemen met hielspoor zijn nooit meer terug gekomen, en heb nergens meer last van. Als sneeuw voor de zon verdwenen. Kan ook alle schoenen (met zonder inlegzooltjes) weer zonder problemen aan. Het kan dus ook zijn, dat je gewoonweg teveel van je voeten vraagt.

Erik Janssen | email | 15-03-2005

eerst diverse zooltjes geprobeerd. Dan naar podoloog Paul Borgions ( Rotselaar) geweest. Uitgebreid onderzoek ondergaan. Conclusie : verkorte spieren , rekoefeningen doen . Na lang gesukkel op heel korte tijd van hielspoor afgeraakt.
Echte aanrader.

John van Bergen | email | 19-06-2005

Op 5 november 2004 ben ik na ongeveer 10 weken NIET te hebben kunnen lopen / werken behandeld met ESWT (shock wave therapie). (www.eswt.nl) Het heeft een paar maanden geduurd maar ik kan weer werken en wandelen. Wel doe ik oefeningen, o.a. oprekken van de voet en met de voet over een balletje om te masseren. Ook heb ik op maat gemaakte steunzolen, let wel op waar je die laat maken, de eerste waren op aanraden van een orthopeed en zeer slecht gemaakt. Ben daarna bij Buchrnhornen in Eindhoven geweest, ze maken daar een Axium. Dit is een volledig onderzoek met o.a. video van hoe je loopt, en daarna wordt besproken hoe ze de steunzolen moeten maken. Ik ben er zeer tevreden over.

leny | email | 21-06-2005

Yuri, ik heb je e-mail adres niet meer, ik heb je advies nodig. Zou je die mij kunnen sturen?
Groetjes Leny,

Wietske Winkelman | 29-07-2005

Ik heb de strassburg sock aangeschaft na advies bij sportarts Hans Maas van MC Back Up.
Na maanden ellende voelde ik na 3 dagen al verbetering!
Nu 3 weken verder loopt ik al vrijwel zonder problemen

Fred | email | 22-08-2005

Hallo allemaal,
Ik ben (bijna) 50 jaar en voetbal nog steeds. Twee jaar geleden heb ik bijna niet kunnen spelen vanwege blessures (pijn zonder aanwijsbare oorzaak) aan beide achillespezen. Na een jaar sukkelen was het eindelijk genezen. In april van dit jaar kreeg ik echter last van pijn onder mijn linkerhiel, de symptomen wijzen op "hielspoor". De pijn is vier maanden lang min of meer hetzelfde gebleven, de laaste maand wordt het geleidelijk beter. Ik loop 's-morgens niet meer een kwartier te hinken. Overdag heb ik tijdens het lopen (wandelen) vrijwel geen last meer. Vraagje: kan mij hielspoor een (direct) gevolg zijn van de achillespeesblessures? En is het verantwoord om starks in september weer voorzichtig aan (maximaal 1 helft) te beginnen met voetballen? Wie heeft hier ervaring mee? Zeker bij deze blessure is voorkomen beter dan genezen. Alvast bedankt voor jullie reactie.

Ingrid | email | 23-08-2005

Een paar jaar geleden heb ik ook last van hielspoor gehad. De oorzaak ben ik eigelijk nooit achter gekomen, in die tijd skate ik veel om zo wat overgewicht weg te werken, misschien lag het daar aan.
In het Amphia ziekenhuis in Breda kwam in na vele omzwervingen terecht. Daar hebben ze een apparaat dat hetzelfde werkt als een niersteen vergruizer. Een soort lazer pistool werd op mij hiel gezet, een soort geluidsgolven werden erin geschoten... wel even pijnlijk en vervelend maar na de behandeling van ongeveer 5 minuten liep ik bijna weer normaal naar buiten.!!! Dit is toen nog 2x herhaald en het was opgelost. Ik ben zeer tevreden en het is nooit meer terug gekomen! Beterschap aan iedereen die er nu mee tobt, doe het en loop niet als ik bijna een jaar van orthopead naar steunzolen en dat soort dingen, probeer het!!

harold van wessel | email | 03-09-2005

hallo
ik werk bij een eindhovens orthopedische schoenmakerij en het valt me op dat ons beroep nauwelijks genoemd word
het is bij ons mogelijk vrijblijvend advies te krijgen ,op afspraak verder hebben we axium loop laboratorium zoals eerder gemeld
hielspoor is een lastig probleem
zoals eerder opgemerkt zijn vaak de kuitspieren verkort dus is de juiste hak hoogte van belang
verder kan een kantelend hielbeen nadelig werken waarvoor je een steunzool kunt gebruiken
de steunzool moet dan zacht en dempend zijn onder de pijnlijke plek maar voldoende stabiel om hielbeenkanteling te voorkomen
een schoen maker kan een afwikkeling aan brengen dat is een voorziening die het voor een schoen en dus ook voet makkelijker maakt om te rollen zoals bij bijvoorbeeld een bergschoen die heeft veel teensprong en die rolt goed waardoor minder kracht op de faschia


mvg harold van wessel

harold van wessel | email | 03-09-2005

hallo
als je dan nog verder wilt met je klacht zou je kunnen overwegen om op afspraak een orthese (beugel) te laten maken die snachts je spieren op lengte houd en die voorkomt dat je voet onder de dekens in spits gaat
dit scheelt veel bij ochtend klachten om dat dan bij de eerste stap niet je spieren weer helemaal opgerekt hoeven te worden want dat zijn ze al

voorkomen is natuurlijk beter dan genezen dus het is zeer van belang om veel te rekken
en om regelmatig je schoenen te vervangen
verder is een goede hielbeenstabilisatie van belang
denk eraan dat spieren die getraind worden sterker worden en dus neigen te verkorten

mvg harold van wessel
orthopedisch schoentechnicus

neel de wacht | email | 06-10-2005

hai ik kwam met toeval op deze site terecht ik heb ook jammergenoeg hielspoor ik heb al 14jaar pijnlijke voeten maar sinds 2jaar weet ik dat het hielspoor is heb nooit aan hard lopen gedaan dus daar kan het niet van komen ik heb 14jaar geleden reumatische klachten gehad en sindsdien zerevoeten alles al geprobeerd maar niets hielp nu heb ik zooltjes met hakverhoging en ik moet zeggen het gaat de goede kant op maar ik ben er nog lang niet hoor maar ben wel blij dat ik weet wat ik hebt ik slik tabletten glucadol en die helpen wel iets ik wil wel ff laten weten dat ik er van schrok hoeveel mensen er niet zijn met hielspoor moet woensdag naar de podo heen omdat ik weer heeeel slecht te pas ben maar ik wil zeggen moed houden en er het beste van maken ik ben 45jaar doei neel

Monique | email | 09-10-2005

Beste mensen,
Ook ik heb al sinds anderhalf jaar hielspoor. Diclofanac geslikt tegen de pijn ,injectie gehad,en 5 weken voor niets met gips gelopen.
Nu heb ik zooltjes van tell sell, walk fit. Ze zijn wel hard, maar ik kan beter lopen. Op de een of andere manier komt hierdoor minder belasting op je hiel.
Zodra de schoenen uit zijn is de pijn wel weer terug, maar minder hevig en ik loop beter.Let met die zooltjes wel op de maat. maat 39 was nl te groot, terwijl ik die wel normaal als schoenmaat heb. Ik heb nu kleinere gekocht bij de kijkshop.maat b is goed voor maat 38/39. Als de pijn blijft zal ik toch weer terug moeten naar de orthopedisch chirurg. maar het feit dat ik veel lees dat operatie ook niet altijd helpt stemt mij niet blij.Nou ja succes iedereen en ik hoop dat er iemand komt met een definitieve oplossing. maar de zooltjes zijn dus wel een mooie tussenoplossing.

Monique | email | 09-10-2005

Kan iemand mij vertellen of de vergruizer ook in Noord holland wordt gebruikt?
Misschien kom ik daarmee van mijn hielspoor af?

neel | email | 12-10-2005

nou hier nog een keer een berichtje van mij ben vandaag bij de podotherapeut geweest en hij heeft mij geadviseerd om te stoppen met glucadol het heeft helemaal geen baad bij hielspoor dus weinig zin om het dan maar door te slikken krijg nieuwe zolen en moet oefeningen doen en maar weer zien hoe het dan weer gaat nou dat was het doei neel

Anja | 20-10-2005

Ik heb sinds een tijdje ook last van hielspoor.Ik ben bij een podo-therapeut geweest en heb nu zooltjes.Ik had voor ik de zooltjes kreeg er niet veel vertrouwen in, omdat ik me niet voor kan stellen dat ze mij van die toch wel erge pijn kunnen afhelpen, maar ik zal het wel ervaren. Als ik alle reacties lees, zijn er veel mensen die al van alles hebben geprobeerd maar met weinig resultaat. Veel hebben het over de erge pijn bij het opstaan na een periode van rust maar hebben jullie ook last van erg brandende pijnsteken tijdens het zitten bijv.'s avonds.

Debby | 21-10-2005

Hoi Anja,
Ja dat heb ik dus ook. De laatste maanden is het bij mij behoorlijk verergerd en nu dus ook veel pijn in rust. Zeer scherpe steken op 2 plaatsen in mijn voet, oa aan de buiten zijkant van mijn voet. Maar inmiddels gaat het bij mij de goede kant uit. Zie mijn berichtje in het andere topic over hielspoor.

Robert | email | 21-10-2005

op 9 November sta ik gepland voor een hielspoor eswt behandeling in Eindhoven. Helaas heb ik nog niets kunnen vinden over de genezing achteraf, wie kan mij hieraan helpen?

Anja | 23-10-2005

Hoi Debby,bedankt voor je reactie. Ik hoorde van een fysio-therapeut dat het ook wel met laser word behandelt. Ik ga hier over contact opnemen met mijn podo-therapeut. Als ik meer weet laat ik het je weten.Beterschap!!!!!!!!!!!!!!!

Debby | 24-10-2005

Hoi Anja,
Vandaag mijn 2e shockwave sessie gehad en echt, het gaat met sprongen vooruit. Het deed deze keer ook minder pijn als de eerste keer wat op zich al een goed teken is volgens mijn arts. Ik heb besloten ook mijn andere voet te laten behandelen want die vertoont inmiddels ook beginnende verschijnselen. Ik ben zó blij dat ik eindelijk weer eens normaal kan lopen. Het is nog niet helemaal over maar het begin is er.
Jij ook beterschap en sterkte ermee!!

Jolanda | email | 25-10-2005

hoi Yuri
Onze zoon van 15 jaar heeft vermoedelijk een hielspoor in zijn rechterhiel. Volgens de huisarts komt het doordat hij in de groei is. Zijn benen zijn evenlang en zijn bekken staat recht bleek na onderzoek. Advies was gewoon blijven voetballen en trainen en neem maar een paracetamolletje voor de wedstrijd. Kan hielspoor ontstaan doordat hij nu in de groei is?
groet Jolanda

Bernd | email | 27-10-2005

Als je last heb van je hiel en dit is niet op een rontgenfoto te zien, betekent dit dan dat je ook geen hielspoor hebt of wail dat niks zeggen? Las namelijk iets van peesplaatontsteking?

Debby | 28-10-2005

Bernd, dat kan wel kloppen. De hielspoor op zich hoeft geen geen problemen te geven namelijk. Er zijn blijkbaar massa's mensen met een hielspoor zonder klachten. De pijn komt door een ontstoken peesplaat. Mijn arts vind rontgenfoto's in principe dan ook overbodig omdat die hielspoor daar niets mee te maken heeft. Wat mij uiteindelijk van de klachten af begint te helpen (na een hele lange zoektocht) zijn goed aangemeten orthopedische zooltjes en shockwave therapie gecombineerd met de strassbourg sock en rekoefeningen. Ik ben er nog niet maar na 3 weken met deze gecombineerde behandeling is de pijn bijna weg. De sock is trouwens ook in nederland te bestellen bij http://www.mc-back-up.nl/ kost nog geen 40 euro en zit veel lekkerder dan een nachtspalk.

Ruud | email | 01-11-2005

Ik loop ook al 2 jaar met ontstoken peesplaten rond .Het is gekomen denk ik door 3x in de week squashen en een staand beroep,maar waar ik niemand overhoor is dat bij mij de pijn doorgaat naar mijn kuiten. bij staan voel ik het eerst onder mijn voeten en dan trekt het gelijk door naar mijn kuiten. Graag hoor ik een reactie of toch andere dit ook hebben.

Anne | 02-11-2005

Ja Ruud, dat klopt als een bus. Mijn kuit zit ook helemaal vast. Mijn voet gaat op dit moment wel maar mijn kuit is pijnlijk.

Anna | 04-11-2005

Hallo hielspoor collega´s.
Net als Wietske Winkelman heb ook ik de Strassbug Sock aangeschaft en het werkt echt!
te koop bij Medisch Centrum Back Up in Vlaardingen

Gerry | 07-11-2005

ik had ook last van een ontstoken peesplaat en ben ook de sock gaan gebruiken met combinatie van traumeelgel + tabletten het is nu voor 95% weg maar het euvel was een verkeerde stand van de voet door dit op te lossen ben ik zooltjes van de podoloog gaan gebruiken in mijn hardloopschoenen zodat mijn voet niet meer naar buiten kantelt. Je moet wel het euvel opzoeken waarom je er last van hebt anders zit je er zo weer mee. Ik denk dat een ontstoken peeplaat veelal een verkeerde voetstand is en er overbelasting gaat ontstaan. Met hielspoor weet ik dit niet want dat is wel wat anders.

Suleika | email | 07-11-2005

Ben zelf ook 5 maanden kreupel geweest wegens hielspoor, of in ieder geval hielpeesontsteking. Nu na 2 cortisoneninjecties, speciale zooltjes die allen niks hielpen ben ik uit pure wanhoop naar de Osteopaat gegaan, en....na 4 behandelingen ben ik mijn klachten helemaal kwijt. Dit had ik nooit verwacht. Het voordeel van een osteopaat is dat zij je hele lichaam onder de loep nemen dus ook je bekkenstand, kniën, rug, kortom alles wat de stand van je voeten kan beďnvloeden en daarmee de spanning die op de peesplaat staat.Je lichaam krijgt door de behandeling een impuls om zelf te genezen.de eerste dag na de behandeling kan de pijn dus ook wat heftiger zijn, maar daarna neemt het af.

p.koenraad | email | 21-11-2005

Ik heb sinds een jaar of 4 last van hielspoor. Heb alles al geprobeerd. zooltjes, steunzolen spuiten , medicijnen accupunctuur . Geen enkele resultaat. Als laatse blijft dan over operatie. Werkt dat dan wel?.

Christine | email | 26-11-2005

Dit voorjaar kreeg ik last van hielspoor. Dwz op een gegeven moment vertelde iemand mij dat het dat was want ik had er nog nooit van gehoord. Een collega kende de waterzolen die heb ik vorige week gekocht in een winkel bij ons. Het helpt mij direct al wel goed en nu bijna geen last meer.

Karel | 19-05-2006

Ik heb ook al van alles gekregen voor de klacht aan beide voeten van de orthopaed:
de zooltjes met de blauwe stip : de klacht werd erger
naproxen - werkt een paar uur
bloedonderzoek naar reuma-factor
een nachtspalk speciaal op maat gemaakt aan beide voeten. Geeft verlichting in de morgen
een injectie met cortizonen - gaf een vermeerdering van het pijngevoel
uiteraard vele soorten zooltjes gebruikt
nu wordt er een botscan gemaakt met nucleaire geneeskunde
ik overweeg toch ook shockwave, aangezien sommige mensen daar goede resultaten mee hebben.

Roos | 26-05-2006

Hoi
Ik heb zojuist een injectie laten zetten tegen mijn hielspoor. Lees veel negatieve verhalen hierover. Zijn er ook mensen met positieve verhalen? Ik lees nu veel over shockwave en overweeg dit te gaan doen.
Moet je dit zelf betalen of zit dit in verzekeringspakket?

Roos | 26-05-2006

Hoi
Ik heb zojuist een injectie laten zetten tegen mijn hielspoor. Lees veel negatieve verhalen hierover. Zijn er ook mensen met positieve verhalen? Ik lees nu veel over shockwave en overweeg dit te gaan doen.
Moet je dit zelf betalen of zit dit in verzekeringspakket?

Orlando | 20-10-2006

Beste Roos,

Onlangs ben ik gestart met een behandeling met Shockwave. Na de eerste behandeling duurde het al langer alvorens ik pijnklachten kreeg. Dus heb ik er hoge verwachting van. Zie: http://www.fysio-twello.nl/

Succes

sandra | email | 22-10-2006

hoi

ik lijdt al jaren aan hielspoor heb diverse spuiten gehad de eerste heeft een half jaar geholpen, toen was ik ook pijn vrij maar naar een half jaar komt de pijn heviger terug dan je die al had. na de tweede spuit was het effect al na 2 weken verdwenen. na een lange twijfel periode van wel of geen operatie bleef me niets anders over dan een operatie daar ik mijn beroep als kraamverzorgster niet meer kon uitoefenen.
na de eerste operatie waren de klachten niet verdwenen en zeiden ze dat ik een half jaar moest uittrekken voor herstel. maar ook na dat half jaar was het niet verbeterd toen bleek dat ze een zenuw hadden geraakt een tweede operatie volgde. het gevolg is nu dat ik met hevige pijnen moet leren leven en dat met een leeftijd van 30 jaar ook mijn beroep kan ik niet meer uitvoeren. en heb een zittende baan moeten gaan zoeken. het is dus zeer moeilijk om die beslissing te nemen. maar je ziet wat er allenmaal kan gebeuren. de kans van slagen doormiddel van een operatie is klein. maar soms moet je risicos nemen. veel succes met het nemen van je beslissing. gr sandra

jose | email | 26-10-2006

vandaag ga ik naar een chinese arts voor een acupunctuurbehandeling voor mijn hielspoor die al anderhalf jaar bestaat.Ik heb zooltjes bij een podotherapeut laten maken, gelspothieltjes,slaap s'nachts in een nachtspalk (voet in 90 gr. stand) niets helpt.De pijn in mijn voet is soms ondragelijk, vooral na een tijdje rust.Ik heb zelfs een dood gevoel in de buitenkant, incl 2 tenen, van de bewuste voet.Ik hoop na mijn bezoek aan de acupuncturist op verbetering!!!Anders sta ik altijd open voor andere suggesties.

Jose Kneepkens | email | 07-11-2006

Hallo mensen, ook ik loop al 8 maandenmet pijn in mijn 2 voeten eerst rechts nu ook links erbij. Ik lees van alles. Ik wist niet dat er zoveel mensen hier last van hebben.
Ik heb van alles ondernomen : fysio, acupunctuur, spuit, medicijnen, zelfs naar iemand geweest voor pijn weg te bidden (je pakt alles aan) arts in Geldrop geweest, niets helpt. Wat raden jullie me aan :
shock wave? waterzolen? strasburg sock? of het ziekenhuis in Breda met geluidsgolven? Graag een reactie.

Harry | 07-11-2006

Jose,
Bij het item hielspoor, wie weet raad? http://www.meetingpoint.nl/nl/dreactie/164/1253/
kun je lezen over positieve ervaringen met triggerpointtherapie, zelf heb ik hier ook goede ervaringen mee.

Jose | 28-12-2006

hallo, wie heeft er informatie over Paramedisch Voetcentrum Breda.

rObin | email | 08-01-2007

hallo ik ben robin ik ebn 15 jaar en heb al meer dan 1 jaar hielspoor ik word er heel erg gek van omdat ik 4x in de week moet paardrijden en na het paardrijden heb ik er heel veel last van! ik moet morgen naar een Podotherapeut dacht ik wat me moeder zei voor een zooltje. hoop dat het werkt!

Klara | email | 08-01-2007

Als Triggerpoint therapeut behandel ik regelmatig mensen met een zogenaamd hielspoor. Heel vaak wordt een hielspoor ook fout gediagnostiseerd. Zeker als men aan 2 voeten problemen heeft kan men er zeker van zijn dat het niet om een hielspoor gaat, maar om triggerpoint is de voetspieren. Vaak doen ook de scheenbeen- en/of kuitspieren mee. Triggerpoits in deze spieren kunnen het hele bewegingsapparaat aantasten. Ook kan de peesplaat verkort zijn. Deze klachten zijn vaak goed te verhelpen, als is de behandeling niet pijnloos.
Verder werk ik met therapiezolen op properioceptieve basis (neurologische basis). Deze corrigeren de spanning in de voetspieren. U kunt dit zelf onderzoeken door uw voet op uw knie te leggen en met de ene hand de tenen naar het scheenbeen te trekken. Wrijft dan met uw duim stevig over uw voetzool aan de binnenkant van de voet, of druk op stevig op de spier. Is dit heel pijnlijk dan is de kans op triggerpoints heel groot.

Cor | email | 09-01-2007

Ik heb nu zo'n 3 ŕ 4 maanden last van hielspoor. In eerste instantie werd gemeld dat het geen hielspoor was, maar een ontsteking, later was het een verkleving en nu is het toch hielspoor. Het maakt me niet uit hoe het heet, maar het is pijnlijk.
Ik heb in het begin bijna 2 maanden niet gelopen, maar dat haalde helemaal niets uit.
Wat wel veel heeft geholpen is het aanschaffen van de Strassburg sok. Die heb je 's-nachts aan en zorgt er voor dat je voorvoet omhoog wordt gehouden waardoor er een soort rekken ontstaat en de pijn minder wordt.
Inmiddels ben ik weer aan het lopen. De pijn is er nog steeds, helaas.
Niet lopen helpt niet, nu een arts geraadpleegd die me heeft aangeraden gewoon te lopen, maar minder intensief.
Ik ben gestopt met sprintjes en intervallen, maar heb nu al weer 4 halve marathons gelopen zonder problemen. Wel wat napijn, maar dat is een dag later weer over.
Ik ben blij dat ik weer loop en hoop dat de pijn vanzelf gaat verdwijnen, al zal dat wel lang gaan duren heb ik het idee.

Lisa | email | 20-01-2007

Ik heb al jaren last van hielspoor maar het afgelopen jaar is het alleen maar erger geworden.Van mijn huisarts moest ik maar gewoon door lopen,maar hield er een trombose been aan over,een half jaar bloedverdunners geslikt.Heb 7 weken in het gips gezetten, daarna heb ik de achillo train gebruikt,maar niets heeft geholpen.De orthopeed gaf me van de week pijnstillers (arcoxia) met de mededeling als de pijn weg is kan je weg blijven.Ik denk dat ik het zo maar laat,alles went.

jacinta | email | 23-01-2007

hallo

Ik heb voor de hielspoor de viscospot gekocht en ze helpen wel een beetje er voor

Maar nu heb ik de rekening van de viscospots op gestuurd naar mijn verzekkering maar krijg de viscospots niet vergoed ik ben verzekerd bij het OZ

Krijg iemand deze wel vergoed ?

Gr Jacinta

Geef hier een reactie

tekst

naam

e-mail

Dit veld s.v.p. leeg laten

Gaaf shirt met joe joe er op :)
Gaaf shirt met joe joe er op :)

<b>Laat de liefde niet aan toeval over</b>
Laat de liefde niet aan toeval over