Piriformis syndroom

Evelyne | 14-06-2003

Dirk maakte me attent op bovengenoemd syndroom ( zie topic osteopatie voor meer info). Ik had ( en heb) pijn in mijn bil tijdens het lopen en ook vaak in de hamstrings. Als remedie zijn er rekoefeningen en zelfmassage d.m.v. een tennisbal. Ik ben benieuwd of meer mensen deze klachten hebben gehad, er vanaf zijn gekomen, en hoe vaak zij deze zelfmassage toepasten, want het is nogal pijnlijk en ik weet niet of ik met 2-3 keer per dag 5 minuten goed bezig ben

De leukste ideeen en ontwerpen voor t-shirts, hoodies enz...
De leukste ideeen en ontwerpen voor t-shirts, hoodies enz...

hit counter

Web Analytics Made Easy -
StatCounter

theo | 16-09-2005

Vijf jaar geleden had ik bij het wandelen last van pijn in mijn linkerbil. De vaatchirurg konstateerde een vernauwing van een bloedvaatje. Hij adviseerde te stoppen met roken. Ben gestopt en na driekwart jaar geen pijn meer. Nu wel weer last van geirriteerde bilspier (piriformis). Ben nu bij de fysiotherapeut. Heb ook last van mijn rug, lage rug pijn. Is behandeld in Tilburg met vertebroplastiek. De erge pijn is er niet meer.
Pijn in de bil kan dus best bloedvatvernauwing zijn en hoeft niet altijd een geirriteerde piriformis te zijn.

Hanneke | email | 04-10-2005

Hierbij schaar ik me bij jullie. Ik heb nu zo'n jaar of zes last van het piriformis syndroom . Heb het eerste jaar nauwelijkst kunnen lopen , staan of zitten. Na 4 jaar was er uiteindelijk uitkomst middels pijnblokkades. De Ischias zenuw werd gedenerveerd en ben 70 % van mijn pijn kwijt.
Ik kan nog steeds niet lang zitten , en heb voor mijn werk dan ook een hoog-laag buro, dan kan ik kiezen of ik zit of sta, en dit afwisselen . Ook heb ik een speciale kruk die ik a.h.w. in balans moet houden. Het gaat bij mij ook om een kalkafzetting van de piriformis op de ischias zenuw.
Ik zoek nu nog een stukje om de laatste 30 procent kwijt te raken.

Nina | email | 12-10-2005

Ik heb een half jaar heftige pijn gehad in mijn rechter
heup, met uitstraling in mijn rechter been (ischias pijn) De manueel therapeute wist het niet te behandelen. Ben uit wanhoop naar een chiropractor
gegaan. Die gaf de diagnose Piriformis syndroom.
Ze gaf mij bepaalde rek oefeningen mee voor de ver-
kramping van deze spier. Deze verkrampte spier drukte op de ischiaszenuw. Ook gaf zij drukpuntmassage op de plek in mijn heup,die ik thuis zelf kon doen met een tennisbal leunend tegen de muur. Na enkele weken was de pijn weg,en ben ik(even afkloppen) al dik een jaar pijn vrij. heerlijk!!!!!!!!! Ik had namelijk al jaren regelmatig een half jaar pijn. nu weet ik eindelijk wat ik had, en kan ik het zelf behandelen.

irma feld | email | 16-11-2005

Jaap had een tip gegeven voor Runnerweb.nl, dat onder het stukje ANATOMIE veel info stond over pijn in de bil.
Nou of ik ben gek, maar ik zie geen kopje:anatomie hoor.
Gr.Irma

Evelyne | 16-11-2005

je moet kijken bij gezondheid, dan naar anatomie, dan naar overig.

irma feld | email | 17-11-2005

Hoi evelyne,
ik heb weer gekeken.Het is een engelse site, en alles wat ik zie, geen gezondheid of anatomie.
Ik snap er niks van.

irma feld | email | 18-11-2005

Ik heb het gevonden hoor,bedankt.

Arlien | email | 04-12-2005

Dag allemaal,
Lang geleden heb ik ook eens op deze site geschreven. Ik heb nog steeds veel pijn en kan niet zitten. Ik vraag me af of er ook mensen zijn die wel van de pijn afgekomen zijn en hoe.
Zijn er verder nog nieuwe ontwikkelingen bekend, na het Artikele uit Amerika waar ze wel een MRIscan kunnen maken van de priformis.
Willen jullie a.u.b. reageren.
Arlien

piri | 04-12-2005

Ik kon nog geen half uurtje lopen met mijn piriformissyndroom, dus ik naar de sma. Die stelde de juiste diagnose en verwees me door naar een manuele fysio.
Die brak me tijdens de eerste behandeling bijna middendoor, maar ik kon bijna meteen weer een beetje lopen. Na een behandeling of 8 was ik al uitbehandeld. Dat is nu drie jaar geleden en ben nog steeds pijnvrij. Misschien was het wel iets anders als het pi.sy. maar ze noemden het wel zo.

chris | email | 07-12-2005

allez, ik maakte kennis met de piriformis spier na jaren pijn, wat ben ik blij dat ik nu weet waar het zit ,en wat de pijn veroorzaakte .raar maar waar ik wist niet meer wat te doen ,ik zoek al de informatie op die ik maar kan vinden ,alles hierover is welkom .

Evelyne | 10-12-2005

Toevallig stuitte ik op een site waar heel veel info te vinden is: http://aryo2000sporttherapie.web-log.nl/?d=0

Kyle | email | 26-06-2007

Bekend iets wat ik hier lees . Sinds enkele jaren heb ik regelmatig behoorlijk pijn in rechter bil en dit straalt uit naar de rechterbeen. Gevoelloos , steken en geen kracht . Normaal sport ik regelmatig ( scheidsrechter veldvoetbal ) en heb ik na een wedstrijd nergens last meer van . Als ik echter enkele dagen niet meer sport is het weer bingo . Ik heb inmiddels pijnstillers ( Naproxen ) maar de pijn blijft . Waar moet ik beginnen om van deze pijn af te komen ? Je wordt er gek van ...........

Evelyn | 26-06-2007

Kyle, ik had ook meer last als ik een tijdje niet sportte. Ik zou je de tennisbaltherapie aanraden, en dan een bezoek aan de sportfysio die je leert hoe je je romp stabiel kunt houden tijdens het lopen.

Kyle | 26-06-2007

Hoi Evelyn ,

Wat is de tennisbaltherapie ? Kan iemand mij precies uitleggen hoe dit werkt of waar ik goede voorbeelden kan zien ? Bedankt alvast , ik hoop dat dit wat helpt want ik heb er de hele dag last van :(

Evelyn | 27-06-2007

je neemt dus een tennisbal en legt hem op de grond.
Dan ga je er met de pijnlijke plek van je bil precies op liggen. Je onderarmen steunen op de grond en je voeten. De rest van het lichaam is dus los van de grond.
Dan ga je bewegen over die bal, zodanig dat het flink pijn doet op die plek in je bil. Dus een soort massage zogezegd, maar dan diep en hard.
Hou dit elke dag 5 minuten vol.

Het kan dus ook staande tegen een muur, maar dat vind ik moeilijker want die bal zakt steeds naar beneden.

Hans Nabuurs | email | 26-10-2007

Hans

Ik huiver een beetje als ik hoor dat men de piriformis van zijn aanhechting los maakt dat houdt tevens in dat de kracht in de bil ook afneemt.
Ik denk dat er een lichaamshouding gecreeerd moet worden zodat andere spieren de functie van de piriformis enigszins overnemen, in de trend van vele handen maken licht werk.
Ik heb er zelf ook heel veel last van en weet dat het toch door veel staan veroorzaakt wordt dus statische belasting waarbij de doorbloeding dus gewoon slecht is de spier hard wordt en de zenuw ingeklemd wordt.

wendy | email | 13-11-2007

Ik zat met open mond de reacties te lezen van iedereen op dit syndroom. wat een herkenbaarheid! Ik heb al zeker 3 jaar last van mijn"bil"zoals ik het altijd noemde maar piriformus klinkt wat beter.
lange tijden in de auto zitten, ik verga echt van de pijn, gewoon zitten ook, dat is niet te doen haast.
ik zit bij een sportmasseur en die kan me aardig helpen door er gewoon keihard op te duwen en het te masseren, je vergaat van de pijn maar bij mij helpt het wel.
het is in ieder geval fijn dat er meer mensen zijn die erover kunnen meepraten.
zijn er ook mensen die nog andere oefeningen hebben of die mij kunnen aanraden of ik gewoon door kan gaan met mijn sport, voetbal, zolang het gaat??
groetjes wendy

Evelyn | 14-11-2007

Wat Hans zegt komt in de buurt.
Het is de bedoeling dat je stabiel loopt, zodat je niet een zijde van het lichaam meer belast dan het andere.
Dat kun je alleen leren door stabiliteitsoefeningen te doen. Het is niet leuk, want het heeft weinig met hardlopen te maken denk je, als je hiermee bezig bent.
Maar het is wel nodig.
Ik weet niet of ik hem hier al eerder genoemd heb, maar een van de bekendste stabiliteitsoefeningen is het "brugje" ; liggen op de grond, knieen opgetrokken, dan billen de hoogte in zodat je een brug hebt. Dan één voet omhoogbrengen zodat dit been recht is, maar het bovenbeen moet evenwijdig met het andere been blijven. Dit 10 tellen vasthouden zonder te wiebelen.

Weijnjes erik | email | 20-11-2007

ik lijdt sinds enkele maanden aan een soort ischias ten gevolge van een spierscheur opgelopen 20 jaar geleden. Specialisten beweren dat er kalkaanslag is op het litteken weefsel en daardoor druk op de ischias optreedt. Men beweert dat enkel een chirurgische ingreep helpt, maar die is erg complex. Weet iemand evt een alternatief. Bij voorbaat dank.

kim | email | 27-11-2007

hallo, ook ik heb erge last van het piriformis syndroom....ik heb het gekregen doordat ik op fitnes met de stok in mijn nek draaide van links naar rechts, en mijn benen omklemt had om de bank waar ik op zat zodat het bekken gefixeerd was....
ook uitstralingen naar mijn rechtervoet toe.
via triggerpoints, in mijn rechterbil was een plek heel gevoelig en die masseer ik nu dagelijks met veel druk, en dat geeft verlichting...
ook recht boven mijn rechterknie zit een knoop die ik ook masseer en voel dat het beter wordt.
ik ga er mee door, het duurt nu al zo'n twee weken maar ik weet nu welke punten ik moet masseren ...
ik dacht eerst dat het door rek en strekoefeningen kwamen maar dat was dus niet zo......het draaien met de stok in de nek was de oorzaak......
groetjes kim

Hans Nabuurs | email | 03-12-2007

Om minder uitstralingsklachten te hebben zij het door inklemming van de Ischiaszenuw in de bil of door een tussenwervelschijf of door verkorting van de tussenwervelspieren heb ik het volgende ondernomen.
Ik heb een inversietafel gekocht, een soort wip waar men met ingeklemde enkels geleidelijk zichzelf op kop kan hangen, indien je met volledige ontspanning jezelf in een stand hangt die comfortabel aanvoelt zakken de wervels maximaal uit elkaar waardoor de inklemming tussen de wervels vrijwel meteen opgeheven is.
Bij lichte uitstralingen kan men na een behandeling tot wel een dag klachtenvrij zijn.
In het normale leven bestaat er ook tijdens de slaap nog altijd minimaal 20% druk in de tussenwervelschijven dus aan de enkels hangen is voor iedereen eigenlijk dagelijks nodig ter preventie.

Hans Nabuurs | email | 03-12-2007

Het is jammer en ook onvoorstelbaar dat ik op deze site zo weinig, ik geloof een berichtje, over triggerpoints lees met zeer weinig moeite kan men zelf deze punten masseren (slechts 20 seconden per keer) en het geeft vaak binnen twee dagen al verlichting er zijn goede boeken over te koop en ook een massagestok waar men het hele lichaam mee kan behandelen.

jeroen | 02-01-2008

Ik kamp ook met dit piriformis probleem,
ipv het internet te blijven rondsurfen kan je eens naar dit forum gaan..het bevat echt de beste informatie over pririformis en SI.
Verdiep je erin. en ga aan de slag..

vooral de laatste post in dit forum geeft een mooi overzicht...

www.physiobob.com/forum/sports-physiotherapy-sports-medicine/637-piriformis-syndrome-optimum-rehab.html

what precies vaak voorkomt bij lopers met piriformis syndroom, zijn instabiel SI gewricht,beenlengte verschil ik heb bijna 0.8 cm...Om zenuwpijnen tegen te gaan kan je dus maar best stretchen, en triggerpoints releasen.
Tennisbal, foamroller trigger stok, baseball, alles is goed. Groetjes Jeroen

mariella | email | 04-03-2008

Beste mensen,

Wat een herkenning al jullie verhalen!
Ik kamp ook al een aantal jaren met het piriformis syndroom. In mijn zwangerschap is het verergerd en nu nog steeds erg pijnlijk. Kan erg slecht zitten en heb 't idee dat voor mij continu bewegen het beste helpt. Ben nu onder behandeling van een osteopaat en daar heb ik veel vertrouwen in. Hopelijk wordt door hem de pijn minder!!

Tim | 10-04-2008

Hallo,

Ik ben nu 17 jaar en heb er al bijna 3 jaar last van ik word er helemaal gek van heb al van alles geprobeerd, maar bijna helpt fisio helpt een beetje voor ontspanning.
Ik ben vorige week naar ostiotherapie geweest ik hoop dat het een beetje helpt.
ik leef zo met jullie allemaal mee.
alles wat ik lees zie ik ook in mezelf terug de pijn is onverdraagelijk!!!!

Sterkte!

jeroen | 01-05-2008

Hoi Tim,
Nog iets wat ik mij nu heb gekocht
De sacrowedgy.. via de www.sacrowedgy.com

het herstelt de positie van het sacrum op een zachte mannier, ontspant de spieren

Linda | email | 17-05-2008

Hoi Jeroen,

Hoe bevalt jouw sacrowedgy?
Ikzelf heb al jaren klachten en heb veel fysiotherapie gehad. In eerste instantie had ik liesklachten en verkramping van mijn voet. De laatste tijd wordt het steeds duidelijker dat de m. pirirformis de boosdoener is. Die beinvloedt ook de stand van mijn SI gewricht. Ik ben zelf fysio en het idee achter de sacrowedgy spreekt mij wel aan. Vandaar mijn vraag of je al wat ervaring hebt opgebouwd?

Jeroen | 17-05-2008

Hoi Linda,
Ik heb de sacrowedgy idd ook gekocht om dat ik zit met een SI gewricht dat telkens blokkeerde, voornamelijk doordat mijn linker piriformis triggerpoints vertoonde.

ik heb de sacrowedgy nu al een goede maand..
En heb tot nu toe elke dag gebruikt, het doet wat ik er van hoopte.
Het mobiliseert het sacrum en ontspant de spieren..vooral psoas, piriformis.
Ik gebruik het nu ook de nek support.

Je kan hem gebruiken bij zitten
vooral bij die ingezakte zachte stoelen sofas is het een aanrader..
De stretches die je in combinatie kan gebruiken heb ik nog niet getest, maar mobilisatie oefeningen en bekkenkantelingen op de wedgy voelden de dagen achteraf erg goed aan;
Na looptrainingen leg ik me nu 25 minuten op de wedgy, dat voelt zo ontspannen aan altijd.

Jeroen | 17-05-2008

Mijn klachten zijn tot een minimum gereduceerd, door

kinesetherapie
--------------------
1) stabilisatie oefeningen transversus abdominus , multifidi;
2)corestabiliteit..
3)gluteus maximus verstevigen

triggerpunt therapie
--------------------------
(4 sessies bij fysio gevonden op www.trigger.be)

(triggerpunt needling therapy,)ondanks zelf releasing met tennis bal was het effect van naalden in de triggerpunten van de piriformis effectiever)

Sacrowedgy
-----------------
Vooral van in het begin bij de SI blokkage was het gebruik hiervan intens;
Het geeft een gevoel van alignment en ontspanning rondom het SI .

Eigenlijk is het een tool dat iedereen met lage rugklachten kan gebruiken.

Jeroen | 17-05-2008

Mijn klachten zijn tot een minimum gereduceerd, door

kinesetherapie
--------------------
1) stabilisatie oefeningen transversus abdominus , multifidi;
2)corestabiliteit..
3)gluteus maximus verstevigen

triggerpunt therapie
--------------------------
(4 sessies bij fysio gevonden op www.trigger.be)

(triggerpunt needling therapy,)ondanks zelf releasing met tennis bal was het effect van naalden in de triggerpunten van de piriformis effectiever)

Sacrowedgy
-----------------
Vooral van in het begin bij de SI blokkage was het gebruik hiervan intens;
Het geeft een gevoel van alignment en ontspanning rondom het SI .

Eigenlijk is het een tool dat iedereen met lage rugklachten kan gebruiken.

LINDA | email | 18-05-2008

Hoi Jeroen,

Dat is goed nieuws! Ik heb er ook eentje besteld en hoop dat die er spoedig zal zijn!
Ik zit de laatste tijd op een zwembandje. Maar dat is natuurlijk niet ideaal.
Bedankt voor de goede tips! Ik heb goede hoop dat ik weer zal kunnen gaan hardlopen en niet alleen maar aan de kant hoef te staan als trainster. Dat is natuurlijk wel nuttig, maar zelf lopen is fijner.

wendy | 19-05-2008

Besteld in de USA? Of zijn die dingen dichterbij ook te bestellen

Jeroen | 20-05-2008

Ik heb het in usa besteld,
duurde zo'n 10dagen, met de laagstaande dollar is het ook voordelig...

Thea | email | 27-05-2008

Al een jaar of 10 met tussenpozen last van mijn bil. Speciaal met "zacht" zitten. Heb daar allerlei truukjes voor bedacht, In de auto hardplastic bovenstuk van ouderwets kuipstoeltje, op kantoor een op maat gemaakt plankje voor op de burostoel. Alleen bioscoop/theater en restaurant blijven een probleem.
Ik hoor hier niemand op dit forum praten over kramp in het rectum. Schijnt er ook mee samen te hangen, Zo'n 3 tot 8 keer per jaar gehad, meestal 's nachts zo erg dat je er wakker van wordt, een soort kramp die 15 to 45 minuten aanhoudt. Een enkele keer overdag maar dan duurt het meestal korter.
Dit is de eerste www. waar ik echt veel herkenning in vind, Neem dit zeker mee naar mijn huisarts.

ida scheijgrond | email | 29-07-2008

Hallo
Ik ben Ida en heb sinds een jaar last van dit syndroom, daar kom ik vandaag achter... Ik ben er vorig jaar sepetember tegenaan gelopen en ermee naar mijn huisarts geweest. Daar heb ik niets aan gehad. Na een paar maanden is het vanzelf bijna overgegaan. Totdat ik op een training mijn bovenlijf zoveel mogelijk probeerde te rekken (met min neus naar mijn knieen) en dat ging fout. Vervolgens kreeg ik in diezelfde training ook iemand bovenop mij zitten op mijn onderrug. Ik had in die tijd ook last vanmijn darmen en jawel ik verging van de pijn. (deel 1)

ida scheijgrond | email | 29-07-2008

Ida (deel 2 )
Door veel te strekken (heel voorzichtig) en te rekken is een deel van de pijn weggegaan, maar kwam ook weer terug. Naar fysio/hapto tehrapeut gegaan en hij heeft na een paar maanden masseren het grootste deel van de pijn weggekregen. Recvent maakte ik op kantoor een niet-zo'n-rare beweging door gestrekt zijwaarts iets te pakken en daar was-ie weer.. Afgelopen zaterdag moest ik snel even kippenvoer halen en loop ik met 25 kg kippevoer (en een beginnende buikgriep) waarbij het in alle hevegheid terug kwam. Afgelopen paar dagen tussen 2 bedden gependeld omdat de pijn in mijn bil bij het liggen bijna niet is vol te houden, terwijl ook zitten geen pretje is. Mijn fysiotherapeut is op vakantie. Ik ga eind augustus een paragliding cursus doen dus ben er zeer op gebrand om hiervanaf te komen. Ik heb wat oefeningen geprobeerd (been over t andere en dan naar de grond bewegen) maar daar staat bij dat je dat alleen mag doen als je geen pijn hebt muv de evt strek pijn. Nou die was er wel zeker, dus daar ben ik maar mee gestopt. Ben benieuwd naar jullie ervaringen met de sacrowedgy en of andere oefeningen... Heel graag. bij voorbaat dank Ida

Jeroen | 14-08-2008

Ida,
en anderen...langdurige last van isschias , piriformis syndroom, gecombineerd met maagdarm klachten enz..

dit had ik ook.. een jaar geleden, ikzelf heb voor het grootste deel aanvaard dat dit TMS was..de sacrowedgy hielp mij vooral omdat het zo'n ontspannend effect had.

Ik wil geen reklame maken voor DR Sarno en zijn TMS boeken..maar toen ik het las drong er mij eindelijk door wat er aan de hand was.. eerst las ik get rid of back pain 7 steps , van monte heuftle
www.runningpain.com

en daarna ook een van Sarno's eerste boeken , vrij te lezen op internet vooral paginas 35-50
www.bloesem4free.nl/pdf%20bestanden/rugpijn.pdf

carol | email | 30-09-2008

Hallo mensen,
Ik ben er ook net achter dat ik piriformis heb,ben begin maart met skieen gevallen,na 2,5 geopereerd eerder ging niet vanwege getraumatiserde knie, al met al ruim 4 maanden veel gezeten en zowel moeilijk gelopen als geslapen mijn been kon niet echt strekken gelukkig door intensiefe fysio redelijk tot goed resultaat.
Het gevolg is wel verkeerde houding en belasting verkeerde spieren . nu lees ik over triggerpoints massage waar zitten die punten en heeft iemand van jullie ervaring met acupunctuur?????????????????

Jeroen | email | 11-10-2008

myofasciale triggerpunt acupuntuur, zou ik dan verkiezen.
op
www.trigger.be
staan fysio die deze therapie beheersen, ik heb het gevolgd het is op korte termijn zeer effectief.

leer ontspannen, een zittend beroep in combinatie met spanning geeft zeer snel piriformis klachten,
Je zal merken dat op ontspannen momenten je klachten fel verminderen tijdens zitten.
-----
oefeningen
beste oefening voor piriformis, hamstings vind ik de hamstrings curl.
bekijk de video
www.youtube.com/watch?v=czf-1snzG2c

Peter | email | 07-11-2008

In ben 28 en al 6 jaren last van mijn linkerbeen. Ik lees pas sinds kort over het piriformis syndroom; Ik heb al zoveel onderzoeken achter de rug, maar nooit heeft een van de specialisten mij gewezen op het Piriformis Syndroom. Ik heb zelfs een maand geleden voor de 2maal een MRI scan laten maken, wederom niets te vinden, je denkt dat je gek wordt. Ik heb me de laatste jaren wel meer dan 75 keer laten kraken. het geeft enigzins verlichting, maar geen uitkomst !!

Ik ben planner bij een transport bedrijf, Ik heb al 3 stoelen uitgeprobeerd, skippy stoelen, Nu heb ik gewoon een buro welke je op sta hoogte kunt brengen, Ik sta in feite dus de hele dag kantoor werk te doen op de been, Vreemd voor mensen die binnen komen, maar voor mij de beste uitkomst om nog te kunnen werken.

Dus in feite ben ik heel geinteresseert in een PS behandelingen, Ik ben al bij zoveel mensen geweest ik wil geen kwakzalver meer, maar echt iemand die mij kan helpen en correct kan behandelen.

Weet iemand zo'n persoon in Nederland of desnoods in België ??
Ik hoop dat iemand me wijzer kan maken

Gerard | email | 19-01-2009

Hup,...en daar gaat'ie weer!
Eind 2004 had ik me al gemeld hier.
De verkramping is na het schaatsen weer terug. Wat ik tijdens het schaatsen opmerkte is dat de kracht in de linkerkant van m'n derriere een stuk minder is dan rechts.
Dus ik ga de tennisbal-op-de-vloer oefening maar weer eens grondig toepassen.
Deze blessure heeft een behoorlijke negatieve invloed.......

Alle andere berichten ook even gelezen,....daar wordt ik niet vrolijk van.
Fijn dat anderen er wel vrij snel vanaf komen, maar ik zou ook graag van nog meer mensen terugkoppeling zien omtrent het herstel als dit met goed gevolg verlopen is.
Zijn er ook mensen die een ander matras hebben aangeschaft? Zo ja,...welke?

Gerard | email | 20-01-2009

Het boek:
The Trigger-point therapy workbook
your self-treatment guide for pain relief
van Clair Davies
...is via torrent-site's te downloaden.
Wel zo makkelijk. Het PDF-bestand wat ik nu heb is 107Mb.
Dat scheelt weer 30 euro.
De triggerpoints met de bal masseren gaat prima en het rekken van de spier doe ik na een warm-up van een ½uurtje fietsen.

Andres | email | 21-01-2009

ik rij veel in de auto voor mijn werk, nooit geen last verder gehad tot het laatste half jaar. hiervoor een nieuwe scheel stoel aangeschaft toen ging het een stuk beter.
Eind december met spoed opgenomen voor een operatie met een ontsteking in mijn hoofd, en toen begon de ellende.
Na 1 1/2 week in het ziekenhuis gelegen weer naar huis, ik kon na een paar dagen niet meer lopen zittten alleen maar liggen.
Jeetje wat een pijn in mijn bil en mijn rechter scheenbeen. Nu een aantal behandelingen gehad bij een chiropracticum in groningen, en ja hoor daar ging de pijn minder door worden. Nu rij ik even weer een 30 km in de auto en het hele zwikkie begint weer op te spelen. De zenuw en de pieren worden gewoon weer belast en geiriteerd. heeft iemand een idee hoe ik het beste in deautostoel kan zitten?

dyan | email | 22-01-2009

hallo ik ben een vrouw en heb ongeveer 2,5 jaar constante pijn in me onder rug en mijn been. Heb alle soorten therapie gehad en in december kwam de arbo arts en die dacht aan piriformissyndrome. Hij legde me in een houding en de dag erna was mijn pijn voor 70% weg. Helaas is de pijn weer helemaal terug en ik ben bij oca therapie en heb verteld dat de arbo arts aan piriformissyndrome dacht ze wuiven het af. Ik ben er van overtuigd dat er een zenuw bekneld word elk zacht tikje tegen mijn stoel en ik ga door de grond en zitten doe ik het liefst op iets heel zachts. Ik hoop dat iemand mij advies kan geven ik heb zelf onderhand het idee dat iedereen denkt dat ik me aanstel.

monique | email | 10-02-2009

hallo,bij mij is het een jaar geleden begonen ik voelde iets knappen in mijn onder rug. ik kon daarna echt niks meer.gelukkig kan ik zins een paar maanden weer kleine stukjes auto rijden.na lange onderzoeken van waardeloze arsten weet ik dat het de piriformis is.ik snap niet waarom dit niet eerder is gevonden,na dat ze eruit waren heb ik eens op google gekeken en alle symthomen pasten bij mij.ik heb al zo veel therapie en rek en strek oefeningen gehad en niks helpt. daarbij loop je er steeds tegen aan dat ze je niet helemaal voor volle aan zien en denken dat je de hele dag op de bank hangt,nou daar zit je echt niet op te wachten als je last hebt van het piriformis.ik heb echt een rot jaar achter de rug, en heb soms wel ziite janken bij de arst van frustratie.maar je bent zo afhankelijk van iedereen en ook van de artsen. ik vind het artsen beleid hier echt waardeloos je bent maar een nummer en het zit tussen je oren volgens hun, en daarna ga je maar naar het revalidatie centrum zo dat ze van je af zijn.

monique | email | 10-02-2009

maar ik geef niet op ik ga 2 maart naar dokter wigt in meppen. ik heb gehoort dat deze dokter goede dingen doet en dat hij verder is dan de artsen in nederland. heeft iemand ook ervaring hier in???

ik zeur mischien wel een beetje in mijn verhaal. maar geloof me ik ben altijd vrolijk en lach veel, maar het enige wat ik wil is deze zomer weer leuke dingen doe. lekker op terras of wat dan ook...

Resi | email | 06-03-2009

Ook ik heb last van mijn piriformisspier in beide billen en met hardlopen opgelopen.
Ben onder behandeling bij een chiropractor en fysiotherapeut. Het wordt wel iets minder maar dat is altijd maar tijdelijk. Heb van de fysiotherapeut oefeningen gekregen die ik dagelijks moet doen om de onderste spieren bij mijn ruggewervel te verstevigen. En heb afgeleerd om op het puntje van mijn stoel te zitten tijdens het uitoefenen van mijn werk..

monique | email | 07-04-2009

he allemaal

ik had eerder ook een bericht achter gelaten,ik wou nog even de uitslag in duitsland achter laten. nou het was niet het piriformis maar een hernia met allerlij andere nare dingen die ze hier op de scan niet konden zien. ongelovelijk wat een prutsers. bij de binnen komst bij de arts schoof hij gelijk piriformis op zij, en heeft me daar een scan laten doen.en alles wat ze hier tussen de oren beschouwen is toch wel iets ernstiger. ik word in duitsland geopereerd en word weer beter.naar een jaar lang pijn en niet kunnen zitten,arten die je als een of ander aanstelster zien. ik heb altijd gevoelt en geweten dat er echt wat mis was.die arts daar zei in nederland heb je een hernia of niet terwijl de scans daar ooik je blinde hoek van je welvels mee pakt. ik zou zeggen geef niet op als je pijn hebt het leven is veel te mooi om gehandicapt te zijn gr monique

Renate | email | 15-04-2009

Hallo Monique

Ik ben hier naar huis gestuurd met slijtage,en ben dus ook naar dr wigt gegaan.Heb 2 uitstulpingen.Zo zie je maar weer,nooit de moed opgeven.5 mei wordt ik geopereerd.

Jan | email | 04-05-2009

Hallo ,
Ik heb jullie verhalen zo gelezen en het het is allemaal wel herkenbaar.
Sinds een paar jaar heb ik last van pijn in mijn kuit en het komt als ik zit op een stoel met een harde zitting maar nu , de laatste maanden , voel ik het ook onder in de linker bil . En ik voel het ook als ik in bed lig en ik lig op de rug . Maar als ik loop heb ik geen last .Verder ben ik ook onder behandeling bij de fysio en die geeft mij geregeld oefeningen mee naar huis om te oefenen met de tennisbal en oefeningen om de bilspier te rekken . De laatste poos ging het aardig goed maar afgelopen weekend was het weer raak . Een poos op een stoel gezeten op mijn linker bil . En nu voel ik hem weer , pijn in de bil en pijn in de kuit . In de kuit is het net als er een knoop in ligt waar iedere keer aan getrokken wordt .
Met oefeningen wordt het weer iets beter .
Maar nu nog een vraag ; heb jullie het van hard ( lopen ) gekregen ? Ik vraag dit omdat ik niet hardloop en de pijn kwam zo plotseling opzetten .

Tom | email | 11-08-2009

Voor dit soort klachten is er een nieuw soort therapie in Nederland. Kijk eens op www.lage-rugpijn.nl
Ook kan je daar afspreken voor een gratis rugscan

tom | email | 26-08-2009

Veel hardlopers hebben baat bij de DorSano methode. Deze methode stabiliseerd de diepe rugspieren en leert U opnieuw aan om op een juiste gecordineerde wijze U rugspieren aan te spannen.
Rugklachten? meld U aan voor een gratis rugscan op www.lage-rugpijn.nl

Dork | 26-08-2009

Hoe zielig als je je bedrijfje gaat spammen op een hardloopforum. En hoe naïef om te denken dat alle hardlopers een stabiliteitsprobleem hebben dat ten grondslag ligt aan hun lage rugpijn.

Bert Willems | email | 21-09-2009

Beste mensen.
Dit is zo herkenbaar voor me.
alles wat ik hier lees daar kan ik alleen maar ja op zeggen dat voelde ik ook .
Mijn getalenteerde fysio attendeerde me op deze site dat ik daar maar eens op moest gaan kijken .
Ik kon amper nog lopen, zitten wat was dat? ja alles voor even.!
Ik ben onder behandeling
Wat bij mij vruchten afwerpt is triggerpunt needling therapy in combie met stroom .
huijssoon fisio
Ik ben echt blij met frans hij laat me weer lopen en sporten in de toekomst zonder pijn

ron | email | 07-10-2009

zie www.spiergewrichtologie.nl voor hoe precise de iliopsoas werkt.

Paulette | 06-12-2009

Paulette 6 12 2009

hallo,ik herken dezelfde klachten al sinds 10 maanden steeds met wandelen .
Heb nog geen behandeling gehad ,maar sinds ik denk dat het de hamstringspier is ben ik op uw site terecht gekomen.
Van iemand had ik gelezen dat je eventueel uw stappen kunt te groot zetten,en werkelijk waar ,sinds ik kleinere passen maak voel ik een hele verbetering.

Nog maar een 10 dagen anders gelopen en doe reeds 10 en 14 km zonder echte problemen maar doe ook wel oefeningen,gevonden bij www.gezond vgz-hamstringklachten
hopelijk op de goede weg en hoop juliie van dienst te kunnen zijn met deze infomatie

luchiena | email | 15-12-2009

jeeeeeeeeeeetje.. eindelijk.. nu weet ik wat ik heb..

dacht last te hebben van spit.. mjaa.. na 3 maanden last van mijn "bil" te hebben.. dacht ik even op internet kijken...

ben toen ik dacht dat het spit was meteen naar de dokter gegaan omdat ik een uur bezig ben geweest met aankleden.. zo heftig was mijn pijn.. dokter zei: het is idd spit, goed asperine's eten en ibrobufen... nou klaar..dat had ik gedaan.. en het was over.. AHUUM!.. 3 dagen later kwam het meteen terug.. tot nu nog steeds... het is af en toe.. maar de laatste 4 dagen is het weer echt heeeeeeeeeeeeel erg.. ik verga van de pijn.. als ik op sta.. moet ik eerst even rustig blijven staan.. want mn voeten zijn helemaal gevoelloos.. echt eng gewoon...

maar ben blij dat ik nu weet wat het is... nou ja wat ik denk dat het is... weet het eigenlijk wel 100% zeker zo als ik dit nu allemaal lees...

aaaaaaaaaaauuuuuuuuuuuu

Clifton | email | 16-12-2009

Omdat ik zelf beginnende loper ben, kwam ik toevallig in deze discussie. Niet alles gelezen, maar hier mijn reactie:

Piriformis syndroom klinkt bij jullie als een diagnose die eindelijk klachten verklaard.
De sciatic nerve kan echter op meerdere plaatsen bekneld raken. Zaak is dus om de hele ketting die betrokken is bij de loopbeweging te onderzoeken. Voor heuppijn kunnen bovendien andere spieren verantwoordelijk zijn (bv gluteus minimus of adductor magnus o.a.)

Er is een meer dan 85% kans dat triggerpoints de oorzaak zijn. MRI en andere onderzoeken zullen dit niet zichtbaar maken.

Goede TP behandelaars zijn ook in Nederland te vinden. Vandaar ook mijn "wijsheid". Je hoeft echt niet naar Belgie.

Zelf ben ik een ervaren therapeut (met name marathon lopers, musici, etc.) en het doet mij dan ook pijn om deze rubriek te lezen. Voor specifieke vragen geef ik graag antwoord, maar geloof me, voor een goede TP Coach zijn genoemde blessures gewoon dagelijkse praktijk.

Succes ,
Clifton

Axel Groen | email | 13-01-2010

Beste mensen,

Ik had al veel eerder willen reageren maar ik moest eerst zekerheid hebben. Ik heb het piriformus Sydroom ook gehad. Er is een oplossing. In Amsterdam zit de Jan van Goyenkliniek. Daar krijg je een injectie en je bent van je pijn af. DOEN!

Germie | email | 24-01-2010

Hoi Axel,

Wat hebben ze precies gedaan en had je er allang last van

aukje | email | 15-03-2010

hoi Alex

Was je in de van Gooyenkliniek bij een orthopeet of bij de pijnbestrijding?

Caroline | email | 19-03-2010

Weet iemand waar je de sacro wegdy kan kopen? (zie eerdere berichten in dit topic) Ik kan het alleen kopen volgens mij in de USA.

Mieke | email | 20-03-2010

Beste Axel,

Bij wie heb je in de Jan van Goyenkliniek je injectie gekregen?? Het is om radeloos van te worden die pijn!
Graag je reactie!

BoeroeMan | email | 23-04-2010

ik heb ook ontzettend veel last van bilpijn met uitrstraling naar mijn linkerbeen.
bij mij is een hernia de oorzaak waarschijnlijk.

ik hou het bij op: hernialog.blogspot.com

wil ervan af zonder operaties, wanneer mogelijk...wil ervan af

sabrina | email | 18-05-2010

ik ben 21 jaar en al 4 jaar last van een piriformische ontsteking. Geen problemen met de rug, geen problemen met de voeten, met de benen... alleen de heup en de linkerbil die me enkel nog pijn doen.

Alles lijkt tijdelijk te helpen zoals lasertherapie, accupuntuur. Als ik fysio blijf volgen gedurende het ganse jaar, dan is de pijn te dragen, maar dit is niet mogelijk omdat het gewoon te kostelijk is.

Een behandeling van 6 weken shockwavetherapie (dolorclast) zorgde voor ongeveer 6 maanden pijnvrij. De behandeling is pijnlijk, maar het helpt.

Zoals zovelen hier, doe ik zelf ook aan sport, schaatsen en dit op hoog niveau. Deze spieren heb je constant nodig en je kan dus wel denken dat dit niet meer mogelijk is. Rust helpt niet, heb ik reeds geprobeerd.

De laatste oplossing lijkt een cortizone inspuiting, maar zal dit helpen! ?

Iemand hier ervaring mee?

Kars | email | 26-06-2010

Kijk eens op www.myofascialepijn.nl en zoek een dry needling therapeut bij je in de buurt. Zo over!
Groeten, Kars

Esther (26 jaar) | email | 15-07-2010

Hoi, ik ben Esther (26 jaar).
Een tijdje geleden voelde ik iets in mijn bovenbeen schieten. Ik schonk er weinig aandacht aan en dacht dat het vanzelf wel over zou gaan. Niet dus! Ik kreeg steeds meer last van mijn bovenbeen. Als ik langer dan 10 minuten zat zwolde mijn voet helemaal op en mijn been voelde aan als lood. Gaan staan kon ik dan maar amper. Als ik ging staan zakte ik voor mijn gevoel door mijn bovenbeen heen. De eerste stappen die ik daarna zette deed ontzettend pijn. Uiteindelijk naar de huisarts gegaan. Hij wist helaas niet wat het was. Fysiotherapeut zei dat ik het Piriformis syndroom had. Gevolg: twee keer per week fysio. Het leek echter niet beter te worden. Toen ik op de bank zat ging ik voor de gein met mijn bil op een trilkussentje (ooit op de huishoudbeurs gekocht met 6 van die noppen erop en twee grote batterijen erin) zitten. Wonder boven wonder de dag erna had ik geen pijn. Ook de dag hierna had ik nog steeds geen pijn. Weer bij de fysio vertelde ik die man mijn verhaal. Hij kwam tot de conclusie dat ik van mijn piriformis syndroom af was.
Mij heeft zo'n kussentje geholpen en misschien is dit voor nog meer mensen een oplossing.

Caroline | email | 10-08-2010

Graag wil ik op dit forum vertellen hoe ik mijn piriformis klachten eindelijk heb kunnen reduceren. Tijdens mijn zwangerschap heb ik naast bekkeninstabiliteit ook een hernia L5/S1 ontwikkeld. Hieraan het piriformissyndroom overgehouden. Van nature hypermobiel, dus dat maakt het er allemaal niet makkelijker op. Heb nu imiddels bijna 1 jaar allerlei fysiotherapeutische behandelingen gehad, verschillende soorten oefeningen, dryneedling, triggerpoint etc. Het meeste leek niet te werken en dry needling en triggerpoint helaas maar tijdelijk.
Sinds 1 maand train ik volgens het trainingsprogramma van www.rugpijnweg.nl. Ik heb voor ongeveer 25 euro een e-book gedownload. Wel even zitten twijfelen, want vond de versie en de aankondiging van het boek behoorlijk 'schreeuwerig en commercieel' overkomen. Maar aangezien ik zo radeloos was, gewoon gekocht en gehoopt dat dit misschien een oplossing kon zijn. Zeker gezien de positieve ervaringen van dit programma.

caroline | email | 10-08-2010

Inmiddels ben ik 5 weken verder en merk ik voor het eerst verlichting van mijn klachten. Heb voor het eerst sinds maanden drie uur achter elkaar kunnen zitten, heel onwerkelijk. Zit al bijna 1 jaar voor de helft in de ziektewet. Daarbij gebruik ik triggerpoint massage met de bal en de bijbehorende strechings. De meest belangrijke oefening uit het e-boek wat bij mij na 15 minuten al verlichting geeft is, is de vooroverbuig oefening. Inmiddels ben ik in staat om met de handen en gestrekte benen de grond te raken. Vooroverbuigen, en steeds verder zodra de pijn en uitstraling vermindert. Je moet wel zeker weten dat jegeen hernia hebt, anders kun je deze oefeing niet doen. Het e-boek geeft info over hernia's en rugproblemen, en geeft 20 oefeningen die beschreven zijn. Je bent er elke dag wel 45 minuten mee bezig, maar aangezien dit echt het eerste is wat verlichtend werkt, heb ik het er voor over.

caroline | email | 10-08-2010

Tevens is inmiddels geconstateerd dat ik overcompensatie heb naar links, en ben ik nu bij een osteopaat. De piriformis blijft geirriteerd als er scheefstanden zijn. Dus werken jullie inspanningen tijdelijk, dan is een osteopaat of manuele therapeut ook aan te raden, mochten er scheefstanden zijn. De sacro wegdy uit America, helpt mij daarbij bij het zitten. Er schijnen daarbij legio mensen te zijn die 20 minuten liggend op dit dingen baat hebben. De sacro wedgy helpt de piriformis spier ontspannen. Ook het proberen waard.. www.sacrowedgy.com.
Mocht dit allemaal niet baten. Bij het Diagnosctich Centrum te Rotterdam zit dr. Hartog. Hij zit ook bij het spine and joint centrum in Rotterdam. Hij is bekend met complexe piriformissyndromen. Deze man kan breed kijken. Ik heb vandaag voor de tweede keer een injectie gehad in mijn bil. De eerste keer werkte het twee dagen, maar dit gaf dus een indicatie dat het wel de piriformis betrof. Vandaag toch nog een keer een injectie gehad, ondanks de verbeteringen. Om mijn herstel te ondersteunen. Je kunt binnen een week terecht. Ook als je een hernia wilt uitsluiten dmv neuroloog en MRI.

caroline | email | 10-08-2010

Tot slot, radeloos werd ik van al die paramedici en medici die negatief over elke interventie door een andere professional waren. Herkenbaar? Samenwerken onmogelijk. Een gezamelijke plan van aanpak kon niet bereikt worden. Alles wat ik zo'n beetje voorstelde werd niet serieus genomen of afgewezen. Ben nu mijn eigen plan aan het trekken, en maak mijn eigen multidisciplinaire behandeling. Heb nu meer bereikt dan een jaar shoppen bij medische hulpverleners.

Ingrid Janssen, sportpodotherapeut | email | 22-08-2010

Ik heb in mijn praktijk al meerdere mensen gezien met een piriformisprobleem. Vaak zijn zij moedeloos na al meerdere behandelaars/behandelingen gehad te hebben met soms een beetje en vaak geen resultaat.
Vaak zitten er (eenzijdig) beperking in het bekken/SI-gewricht waardoor de m. pirifomis sterk aangespannen is en op de n. isschiadicus gaat drukken. Een keer googlen op "piriformis syndroom" geeft je veel informatie.
Ik verwijs mensen met een piriformissyndroom door naar een (ortho)manueel arts. In tegenstelling tot de meeste manueel therapeuten en osteopaten bekijken/behandelen zij de gehele beweegketen waarbij het bekken/SI-gewricht een belangrijke schakel vormt tussen onder/bovenlichaam. Na 3-4 behandelingen zijn de klachten vaak verdwenen.

Jelle Schaegen | email | 18-09-2010

Heeft u last van het piriformis syndroom? Sinds enkele jaren wordt duidelijk dat veel ernstige problemen van het bewegingsapparaat door verbindweefseling van pees en spierweefsel wordt veroorzaakt. Bindweefsel, collageen, is taai spul en komt in het gehele lichaam voor als heel zacht, losmazig, elastisch materiaal, maar ook als keiharde cementachtige lijm. Afweer en trauma veroorzaken de samentrekkende, afknellende werking van het bindweefsel.

De aanpak van deze problematiek noemt men “Myofascial Release” maar is ook al jaren onder andere namen bekend. Als u in de kortst mogelijk tijd van u problemen af wil, wendt u zich tot mij; het piriformis syndroom kan ik zo voor u verhelpen. Al meer dan twintig jaar ben ik volledig vertrouwd met dit werk. Schaegen & Sweerts Bodywork. Advanced Myofascial Release; Piriformis and Psoas Release.

Yvonne | email | 26-09-2010

Hallo allemaal,

Ikzelf heb al ruim 12 jaar last van waarschijnlijk het piriformus syndroom.
In veel van de verhalen van jullie zie ik veel herkenning.
Echt bijna alles heb ik al uitgeprobeerd,maar ik geef de moet nog niet op.
Een ding is zeker,mijn klachten zijn zo hevig,dat mijn dagelijks leven er zeer onder lijd.
Misschien heeft iemand nog wat tips voor mij....ze zijn van harte welkom!!
Mocht iemand van mij nog informatie willen hebben over het hele traject wat ik heb gevolgd,lees ik het graag.
Het is teveel om dat zo in deze mail te omschrijven.
Maar als 'n ander hier misschien weer baat bij heeft,doe ik het graag.
Sterkte iedereen!

Lisette | email | 29-10-2010

Eergister ben ik geopereerd omdat ik last had van het piriformisch syndroom. Het was een dagopname (om 14.30 was ik alweer thuis) en ik heb nergens meer last van. Ja, wat last van de blauwe plekken natuurlijk want die heb je zeker weten wèl bij een arthroscopie.
Mijn piriformische klachten waren vanaf het wakker worden uit de narcose verdwenen. Na "maar" acht maanden last kan ik weer verder met mijn leven.
Er bestaat dus wel degelijk een snelle en meestal definitieve oplossing.
Er zijn echter maar weinig orthopeden die deze operatie uitvoeren. En dat ondanks dat het geen technisch hoogstandje is...
De naam van de orthopeed die mij geholpen heeft zet ik niet open en bloot op internet, maar vragen staat vrij natuurlijk.

Geef hier een reactie

tekst

naam

e-mail

Dit veld s.v.p. leeg laten

Gaaf shirt met joe joe er op :)
Gaaf shirt met joe joe er op :)

<b>Laat de liefde niet aan toeval over</b>
Laat de liefde niet aan toeval over