Piriformis syndroom

Evelyne | 14-06-2003

Dirk maakte me attent op bovengenoemd syndroom ( zie topic osteopatie voor meer info). Ik had ( en heb) pijn in mijn bil tijdens het lopen en ook vaak in de hamstrings. Als remedie zijn er rekoefeningen en zelfmassage d.m.v. een tennisbal. Ik ben benieuwd of meer mensen deze klachten hebben gehad, er vanaf zijn gekomen, en hoe vaak zij deze zelfmassage toepasten, want het is nogal pijnlijk en ik weet niet of ik met 2-3 keer per dag 5 minuten goed bezig ben

De leukste ideeen en ontwerpen voor t-shirts, hoodies enz...
De leukste ideeen en ontwerpen voor t-shirts, hoodies enz...

hit counter

Web Analytics Made Easy -
StatCounter

Paul | email | 07-11-2015

3. Het is essentieel de oorzaak te vinden. Gezien ik veel beweeg en ook intensief mediteer, dacht ik dat de oorzaak daar zou liggen. De eigenlijke reden bleek echter na lang zoeken bij de stand van mijn voeten te liggen. Een podotherapeut (Sharon Belt, Amsterdam) heeft zowel de stand van gewrichten gecorrigeerd als ook mij zooltjes aangemeten die mijn voeten in de juiste stand zetten. Dit is bij mij voor mijn gevoel doorslaggevend geweest in de behandeling.

4. Telkens als het wat beter ging, was ik overmoedig en ging het te snel weer teveel belasten (bv. een te grote wandeling). Met als gevolg een terugslag. Dan duurde het weken voor de pijn weer wat wegtrok.
Een geleidelijk opvoeren van de belasting heeft mij uiteindelijk meer geholpen. Ik moe(s)t mij echt in de hand houden om niet ineens teveel te willen.

Nog even financieel: podotherapie wordt alleen vergoed uit aanvullende verzekering en ook maar gedeeltelijk. De behandeling (3 keer) inclusief zooltjes kostte mij rond de € 250.

Ik wens iedereen succes met zijn weg!

Paul | email | 07-11-2015

Bij mij is de last die ik had van een piriformis syndroom langzaam weggetrokken, in deze twee berichten wil ik jullie mijn bevindingen vertellen.
1. De combinatie van stretchen en spieren eromheen versterken maakt je stabieler op de langere termijn. Deze oefeningen heeft mijn fysio mij voorgeschreven. Alleen stretchen is niet voldoende. In het begin had ik wat extra pijn door de spierversterkende oefeningen maar deze zijn echt noodzakelijk om terugslag te voorkomen. Ik doe stretchen dagelijks en spierversterkende oefeningen 3 keer per week.
2. De piriformis zelf was geïrriterd (triggerpoints) en de zenuw ontstoken. Ik heb dry-needling gedaan om de spier te ontspannen (niet erg aangenaam maar wel efficiënt). Verder heb ik een tijd lang 2 Ibuprofen per dag geslikt zodat ik uit de fysieuze cirkel pijn - ontzien - eenzijdig bewegen kwam. Ik ben helemaal niet zo'n medicijngebruiker, maar hier heb ik het gevoel dat tijdelijk gebruik me geholpen heeft.

Jack | email | 22-06-2016

Ik heb al minimaal 15 jaar last van mijn piriformis. Dat was niet vanaf het begin duidelijk, zodat ik alle reguliere en alternatieve wegen heb bewandeld. Ortopedie, neurologie, revalaidatieartsen, chirurgen etc. Het is nu echter overduidelijk dat het het piriformissyndroom is. Het is echter hartstikke chronisch geworden. Oefeningen, medicijnen, massage en andere behandelingen, niet helpt. Nu lees ik wel mogelijkheden over een botoxinjectie of zelfs een (vrij simpele) operatie. Er is echter niemand (ook niet in de ziekenhuizen die ik heb bezocht) die weet wie dat doet en hoe ik daar terecht kom? Wordt er in NL uberhaupt deze operatie uitgevoerd?

Roel | email | 24-07-2016

Ik ben 70 jaar en ben 4x aan mijn rug geopereerd wegens uitstralingsklachten in het been. In 2011 zijn de L4-L5-SI wervels vastgezet. Dit heeft ook niet geholpen en de diepe pijn in mij bil en uitstralingspijn in mijn been zoals hier door jullie beschreven zijn gebleven. Ik had nog niet eerder van het Piriformis syndroom gehoord en ben daar ook niet op gewezen door de neuroloog, orthopeed of pijnpoli , ze denken aan stenose / afknelling zenuw in de wervelkolom. Vrijwel alle wervels zijn ingespoten dmv een injectie maar geen reactie. Mijn plan is nu om de pijnpoli te verzoeken de piriformis spier injectie te doen. Ik laat jullie weten hoe het verder gaat.

Desiree | email | 06-03-2017

Hoi ik ben desiree
Ik heb al ruim 8 jaar last van hele erge stekende pijn in mijn bil (piriformis syndroom) alleen is er pas heel laat een diagnose gekomen.
ik heb 10 weken thuis gezeten van me werk omdat ik niet meer normaal op mijn rechterbeen kon staan.
Nu is het zo dat ik vandaag hele erg pijn heb (als of er iemand zomaar uit het niets een mes in je zenuw steekt)
ik heb intensieve fyschio therapie gevolgd bij het rugcentrum in Amsterdam.
ben bij osteopathie geweest heb injectie met cortison gehad maar toch is de pijn gewoon weer terug.
ik ben kapster van beroep 3 dagen in de week.
Verder heb ik een dochter van 8 en zoontje van net 3.
Ik weet gewoon niet meer wat ik moet doen.

Lisette | email | 18-05-2017

In 2010 geopereerd met goed resultaat en tot nu toe geen klachten.
Ik wilde een jaarlijkse update geven maar de tijd gaat sneller dan ik... :D

Lisette | email | 20-05-2018

En zo zijn we alweer een jaar verder. Sinds mijn operatie in 2010 geen klachten meer en geloof me, ik spaar mijn lijf niet.
Ik werk als verpleegkundige en doe heel veel kilometers op mijn werk, inclusief veel traplopen omdat dat sneller gaat dan de lift nemen en heel veel kracht uit mijn benen halen in de meest idiote posities. Verder veel kilometers op de motor, dus veel tijd in één houding, en nog heel wat kilometers met de hond door het bos. Geen probleem

Henk Hazelhoff | email | 09-09-2018

Lisette please ! Geef me de naam van degene die het gedaan heeft. Ik ben radeloos.

Groetjes, Henk

Lenie | 07-03-2019

Ook ik heb al 5jaar hevige vergelijkbare pijnen. Kan niet meer zitten en de nachten zijn een hel ... diverse behandelingen ondergaan en medicijnen !! Ook al diverse keren onder de mri geweest met de mededeling geen beknelling in de onderrug dus geen verklaring voor de pijnen ben het zat kunnen jullie me vertellen welke arts in belgie gespecialiseerd is met het piriformis syndroom en evt opereerd vriendelijke groeten lenie

Carina | 11-04-2019

Wat mij enorm helpt is de chiropractor. Hij is ook degene die er achter kwam dat ik een dubbel piriformis syndroom heb (wat een bofferd ben ik toch). Elke paar maanden komt de pijn zo enorm opzetten dat ik bijna niet kan lopen. Uit bed komen duurt ongeveer 20 minuten omdat ik bij elke centimeter die ik beweeg door de grond ga van de pijn. De trap is voor mij ook een enorm obstakel. Maar zodra ik door mijn chiropractor ben behandeld kan ik weer normaal lopen, Dan kan ik wel huilen van geluk. De pijn is dan nog niet helemaal weg, maar je weer gewoon kunnen bewegen is dan pure euforie.
Ik raad het iedereen aan om het in elk geval eens te proberen. Je hebt er geen verwijzing van de huisarts voor nodig en de meesten zorgverzekeraars vergoeden het grotendeels (een behandeling kost tussen 50 en 70 euro). Ik ben benieuwd of iemand deze ervaring ook heeft met een chiropractor.

John | email | 15-05-2019

Mijn vrouw heeft het pluriforme syndroom en heeft redelijk goede resultaten met yoga. Staat ook specifiek filmpje op utube; yoga met Nada. Mijn vraag is echter of iemand ervaring heeft met klieven. Er is in België ee kliniek die dit doet en het schijnt dat dit ook on Nederland gebeurt. Uit het filmpje uit België komt een beeld naar voren van een eenvoudige dag operatie met weinig risico. Graag ervaringen.

John | email | 15-05-2019

Mijn vrouw heeft het pluriforme syndroom en heeft redelijk goede resultaten met yoga. Staat ook specifiek filmpje op utube; yoga met Nada. Mijn vraag is echter of iemand ervaring heeft met klieven. Er is in België ee kliniek die dit doet en het schijnt dat dit ook on Nederland gebeurt. Uit het filmpje uit België komt een beeld naar voren van een eenvoudige dag operatie met weinig risico. Graag ervaringen.

Mat cellissen | email | 05-07-2019

Hallo,

Ik heb ook al 2 jaar pijn aan mijn bil met uitstraling naar linker been. Diversen behandelingen gehad, pijnpoli 7x, schockwave, fysio, dry needling, osteopaat. In maart geopereerd aan stenose l3 l4. Heb al mijn gegevens incl mri beelden opgestuurd naar best doctors. Zij concluderen dat ik het piriformis syndroom heb. Mijn fysio bevestigd dit ook. Wil iemand reageren die in België is geopereerd en door welke dokter. Ik kan het niet meer uithouden vd pijn. Wil ook vd pijnstillers af. Mijn darmen spelen hierdoor op
Graag een reactie plaatsen.

Alvast bedankt,

Mat

Geef hier een reactie

tekst

naam

e-mail

Dit veld s.v.p. leeg laten

Gaaf shirt met joe joe er op :)
Gaaf shirt met joe joe er op :)

<b>Laat de liefde niet aan toeval over</b>
Laat de liefde niet aan toeval over