Hielspoor wie geef raad ?

jan van boekel | 07-11-2003

hallo mensen, nu al een aantal maanden last van
hielspoor, ben in behandeling bij de fysiotherapeut maar dat help ook niet veel, doe wat rekoefenigen om de pezen onder mijn voet op te rekken. pijn wordt ook niet minder.
heb verder geen ervaring met podotherapeut/inlegzooltjes of injecties wie kan mij zijn ervaringen hiermee vertellen ?
Wie geeft mij goede raad?
En o ja zijn er mensen die met hielspoor weer zijn gaan lopen (wel rustig dan) of raden jullie mij dit af. Zijn er mischien ook mensen die helemaal genezen zijn en weer lopen ?????
graag reaties

De leukste ideeen en ontwerpen voor t-shirts, hoodies enz...
De leukste ideeen en ontwerpen voor t-shirts, hoodies enz...

hit counter

Web Analytics Made Easy -
StatCounter

Hans | 18-01-2005

Wie heeft er baat bij de MEDICOVI sensorische watergevulde massagezolen van Strikwerda (zie lopenopwater)?

Marianne | 18-01-2005

Vit. B12 wordt niet door iedereen goed opgenomen uit tabletten. Als je zeker wilt zijn dat je het ook echt binnenkrijgt, moet je bij je huisarts om injecties B12 vragen.

Menjet | email | 19-01-2005

Probeer met een knikker onder de voet het kraakbeen kapot anderzijds weg te rollen. Een pijnlijke aangelegenheid welke gekoeld moet worden met ijs. Knip uit een kartonnendoos een hak die in je schoen past en knip terhoogte van de hielspoor een gaatje van +/- 1 cm. De druk van "de spoor" valt in het gaatje. Proberen waard.

renee de vries | email | 21-01-2005

mijn hielspoor (re) kwam langzaam op zetten en bleef in een halfjaar alleen maar erger worden. zooltjes ,fysio ,spuiten bij de orthopeet, niets hielp.
elke stap deed pijn of erg veel pijn. alleen als ik zit of fiets doet het geen zeer. loop nu met een cast, van gips,die ontlast de hele hiel,de krukken helpen ook, je zet dan niet je hele gewicht op je hiel.Het rare is dat veel van mijm peesaanhechtingen klachten geven.nml, ellebogen, heup ,knie ,scheen. gebruik nu naproxine die de ergste klachten verzacht behalve de hielspoor. door overbelasting van mijn andere voet/been krijg ik daar nu ook de eerste symptomen....
wie heeft een goede tip?

jacqueline beijlen | email | 24-01-2005

Al 4 keer heb ik een cortizon-injectie gehad, deze keer in beide voeten tegelijk. De meest stekende pijn is weg, maar ik heb nu een tintelend gevoel in beide voeten, van voor tot achter. Wie herkent dit? Wat kan ik daar aan doen? Ik wil dolgraag advies, want in april begint onze Franse camping weer te draaien en dan MOET ik weer lopen. In het winterseizoen zijn we aan het klussen, maar na 30 ŕ 45 minuten staan moet ik gaan zitten. Na 30 januari ben ik een weekje in Nederland, dus dan kan ik aanbevolen spullen ( zoals de B12) kopen.
AUB, kom met adviezen!!

h.s | email | 28-01-2005

mijn schoonmoeder heeft ook hielspoor al aantal spuiten gehad en zooltjes. niets helpt.
nu heeft ze ook last van dikke voeten en enkels en dat doet ook erg pijn.
wie heeft dit ook en wat is er aan gedaan.

annie dorsman | email | 31-01-2005

ik heb 10 jaar geleden hielspoor gehad aan mijn linkervoet en toen heb ik steunzolen gehad en na een paar weken was ik helemaal genezen en nu is het weer terug gekomen en al twee keer nieuwe steunzolen gehad en nog steeds hevege pijn
wie kan mij helpen

annie dorsman

jacqueline beijlen | email | 07-02-2005

Ik heb sinds zaterdag Wolky schoenen, geadviseerd door Schutrups. Hun credo is "lopen op wolken"' en het is echt waar: ik deed die schoenen aan en voor het eerst sinds 10 maanden heb ik geen centje pijn, echt vanaf het moment van instappen. Ik ben ze eeuwig dankbaar!.

Maut Star Busmann | email | 11-02-2005

Ik refereer hierbij aan mijn mail van 14 november 2004.
Ik ben dank zij de Chinese dokter in Utrecht van mijn hielspoor af. Een aanrader.
Voor gegevens zie boven (mail 14/11/04)

marry | email | 13-02-2005

vorig jaar schreef ik op dit forum dat ik last had van hielspoor. Nu een heel jaar later heb ik dat nog steeds, het wordt steeds erger. Ik heb nog geen injectie gehad. Loop alleen op gelhakken. Dat hielp heel goed, maar nu niet meer. Weet nog niet hoe ik de week door moet komen. Tob ook met een pees in mijn pols, heb daar wel de nodige injecties in gehad. Helpt alleen tijdelijk. Wie heeft de "gouden" tip?

jacqueline beijlen | email | 13-02-2005

Maut, Een bezoek aan deze Chinese dokter zit er niet in: ik woon in Frankrijk en ben hooguit 2 keer per jaar in Nederland. Gelukkig heb ik nu mijn Wolky schoenen, iedere dag zonder pijn is een cadeautje.

Josette | 21-02-2005

Sinds een jaar heb ik last van een peesentsteking aan beide voeten.In het begin had ik alleen pijn
s'morgens bij het opstaan,maar in juni kreeg ik ook een hielspoor aan de linkerhiel,zodat ik er niet meer kon op steunen.Men heeft mij in het ziekenhuis in Pellenberg(afdeling van het universiteir
ziekenhuis Gasthuisberg Leuven)SCHOKGOLVEN gegeven op mijn hiel en ik draag ook zooltjes.
Het hielspoor is zo goed als VERDWENEN.
De pijn aan mijn voetzolen is echter gebleven,vooral na rust.

Liesbeth | 22-02-2005

Sinds een maand of 4 heb ik last m'n hiel. Via m'n huisarts is er bij de orthopeet een foto genomen die aantoonde dat hielspoor heb. Ik word nu behandeld met een vrij nieuw apparaat "Swiss DolorClast". Informatie hierover kun je op internet vinden. Ook onder ESWT is er iets over te lezen.
Ik heb één behandeling gehad en heb nog geen idee van het resultaat. Een 3-tal behandelingen zou moeten volstaan. Ik denk dat Josette hiervoor naar Leuven is geweest. Over enkele weken weet ik meer en zal dat weer op deze site zetten.

Liesbeth 2 | email | 22-02-2005

hallo!
Ongeveer een half jaar geleden was ik hier ook al, maand geleden mijn tweede injectie gehad, die helaas ook maar weer een kleine week heeft gewerkt. Ondertussen ook al een maand of 2 steunzolen die horen te verlichten,maar helaas ook niet helpen. Huisarts zegt hielspoor en podotherapeut zegt ontsteking in de pees. Ik snap het allemaal niet meer, maar mag eindelijk, na een half jaar dokteren en bijna jaar pijn, donderdag naar het ziekenhuis. Snijden???? van mij mag het! ben het helemaal zat... iemand recente ervaringen met operaties?? Dank je wel

Erik | email | 24-02-2005

Hallo,

Sinds een half jaar heb ik last van mijn linker voet. Via SMA ben ik gewezen op mogelijkheid van een z.g. nachtspalk. Deze heb ik in gipskamer van ziekenhuis laten maken. De bedoeling is dat onderkant van voet 's nachts niet echt ontspant. Het slaapt de eerste nachten niet lekker, maar de opstartproblemen zijn een behoorlijk stuk minder geworden. Ik gebruik dit nu een maand. Overdag komt pijn toch weer terug, hardgelopen heb ik al drie maanden niet meer. Ik tennis nog één keer in de week, en daar heb ik dan weer twee dagen spijt van. Ik ga ook maar proberen om zelf de pijnlijke plek te masseren. Een injectie zie ik (nog) niet zitten.

angel | 24-02-2005

Dag allemaal,

Ik heb al een jaar pijn in de hielen, maar dat was zo stilletjes begonnen, en ik zei altijd maar ja morgen zal dat wel over gaan maar ,neen hoor ,het deed om langs om meer pijn en uiteindelijk ben ik over vijf maanden bij mijn huisarts geweest. (ik ben wel geen sportmens ), ik ben poetsvrouw van beroep en ik moet zo een drie kilometer per dag toch afleggen voor mij posten te poetsen in een fabriek. Nu om verder te vertellen ik werd doorverwezen voor steunzolen , hielp niets, een tweede paar hielpt ook niets, dan ben ik naar een kinesist gweest voor massage en voor een ijsbehandeling, hielpt ook niets, uiteindelijk ben ik tot tweemaal toe ingespoten met cortisonen ,ik ben twee dagen met de eerste inspuiting goed geweest en met de tweede inspuiting drie dagen, dus eigenlijk was het ook de moeite niet.

angel | 24-02-2005

Nu zou ik eigenlijk electroschokterapie of hoe dat ook genoemd word moeten krijgen. Maar ik ben nu naar een andere specialist geweest voor nog een opinie en hij zegt tegen mij dat hij daar niet zo in gelooft in die therapie, dus ga ik mij nu 7 maart chirurgisch laten behelpen, eerst mijn linker voet en daarna mijn rechte voet. Ik ben normaal niet voor die ingrepen maar als het echt niet meer gaat dan zit er echt niets anders op. Ik ben pas 25 jaar en ik voel mij echt alsof ik oud ben. S'morgens niet kunnen opstaan van de pijn , overdag niet kunnen rondlopen, en niet kunnen blijven rechtstaan op de zelfde plek. Ik hoop nu echt dat ik ga verlost zijn van mijn hielspoor want het is echt geen leven meer

R. Verbeek | 27-02-2005

mischien een overbodige vraag maar ik kom net hier op de site en mis misschien een deel van het verhaal maar heb je ooit een uitsparing in je steunzolen gehad thv je hielspoor?

Liesbeth2 | email | 01-03-2005

En ja hoor de derde injectie is een feit!! Woensdag heb ik hem opgehaald in het ziekenhuis, de arts beweerde trouwens dat die beter zijn dan die van de huisarts...en hij ging werken.. jaja.. Terug in huis kon ik geen stap verzetten zoveel pijn had ik, heb in de tijd dat ikmet piojn rondloop nog nooit zoveel pijn erin gehad. Nu is het bijna een week verder en hij heeft wederom weer niet geholpen.. Dus injecties??? van mij hoeft het niet meer hoor. Tot hoever gaan de meeste mensen met die injecties?? hoe vaak is max??

angel | 02-03-2005

Hallo ,

Ja de steunzolen die ik nu heb ,alle twee paar zelfs zijn met een hieluitsparing.

Mie | 06-03-2005

De afgelopen 4 maanden ging ik ervan uit dat ik een hielspoor had. Toevallig 3 huisartsen hebben deze diagnose gesteld. MIjn eigen huisarts zei telkens .. tja helpen de steunzolen niet.. dan moet ik je de bekende hormoonspuit geven. Dit heb ik niet gedaan, maar heb me na even aandringen laten doorverwijzen naar het ziekenhuis. Alle drie de artsen hadden de verkeerde diagnose gesteld!! Ik had geen hielspoor maar de aanhechting van de peesplaat was ontstoken!! wel een verschil!! Dus een tip: ga naar het ziekenhuis, laat een foto maken en blijf zoveel als mogleijk van die spuiten af aangezien toch over het algemeen blijkt dat die maar een tijdelijke oplossing bieden. Ze pakken de oorzaak niet aan. Je hebt tijdelijk door de spuit geen pijn en na de uitwerking van de spuit blijkt dat de pijn weer net zo hevig of heviger terugkomt omdat je bent blijven doorlopen!.

C. uit H. | email | 17-03-2005

Hallo Mie,

bij mij hebben ze al foto's gemaakt en er is niets op te zien > geen hielspoor. ik heb ook last van overbelasting (onstoken) van de peesplaat. ik zit nog te wachten op een second opinion van een andere podoloog. degene waar ik al 3 jaar loop kan me niet verder helpen. Nu is mijn vraag aan jou wat die doktoren jou verteld hebben en hoe het verder moet.

Zover ik weet gaat dit alleen maar over met rust rust en nog eens rust... het gaat even over maar het komt ook weer terug, dat is mijn ervaring tenminste.

Hetty piebinga | email | 17-03-2005

ik kreeg langzaam last, iets gevoelig hiel werd erger na volksdansen, en er na wandelen met de hond.
Met rust leek het beter te gaan, ben weer langzaam met de hond gaan wandelen. Het gaat beter als ik niet te veel doe, Ik kan nog niet een dagje naar de stad om te winkelen, niet lang staan, het is al wel aan de genezende kant, maar het blijft uitkijken en niet te veel doen, heel langzaam opbouwen en veel geduld.
Het kan wel 8 maanden duren eer het over is
Ik krijg Maandag specialen steunzooltjes die voor mij zijn aangemeten met een verend gedeelte onder de hiel zo dat de ondergrond van de straattegels niet zo sckokkend overkomen.
ik was 10 kilo aangekomen dus de druk op mijn oude steunzolen klopte niet meer, ik heb zelf goede hoop dat het goed komt, maar je zult altijd moeten opletten lijkt mij voor overbelasting, en goede schoenen dragen.boos zijn helpt niet,geduld

Kathleen | email | 20-03-2005

Hallo hielspoorders!
Ook ik heb (tegen beter weten in ) de mazoutbehandeling gevolgd na vele maanden pijnstillers,spuiten,fysiotherapie en zolen.
Met de moed der wanhoop naar de "Shell" achter 5 liter mazout en wonder boven wonder na drie weken ( ruikt wel slecht,maar ja...) is de pijn zo goed als volledig verdwenen.

Dus 2x/dag 30 minuten voetbad gedurende (bij mij) 3 weken : klachtenvrij.
Het proberen waard denk ik zo !!
Groetjes, een ex hielspoorder!!

r vermeulen | email | 20-03-2005

na 18 fysiobezoeken,1 spuit cortisone
uiteindelijk terecht gekomen bij accupunctuur
na 12 behandelingen in 4 maanden
volledig hersteld,train nu voor rotterdam de 42km

Bert | email | 21-03-2005

Ik ben geen "draver" maar een wandelaar en misschien een vreemde eend in de lopersbijt.
Mei 03 klachten aan mn rechter voet begonnen welke steeds erger werden. Na enkele maanden steunzolen laten aanmeten en enkele malen zonder succes laten aanpassen. In december naar huisarts: diagnose hielspoor en al zoekend op internet op dit forum terecht gekomen en de meest huiveringwekkende relazen tot mij genomen.
Wat mij opvalt is dat de velen zich snel laten overhalen tot pillen, spuiten en "snijden" en blijkbaar niemand zelf actief aan de slag gaat.
Omdat ik niet passief wilde afwachten ben ik met een fysiotherapeut aan de slag gegaan om de voeten zelf sterker te maken.zie vervolg

Bert | email | 21-03-2005

vervolg: Ik oefen me vanaf half januari te barste ..... ennuh....vorige week zondag 8 km en gisteren 15 km gewandeld en afgezien van vermoeide voeten geen centje pijn gehad.

Voor wie geďnteresseerd is het trainingsrondje (2 maal daags):
# 1 minuuut op de tenen lopen
# 15 maal op tenen staan en weer zakken
# 15 maal "gewoon" staan en spieren aanspannen alsof je de enkels naar buiten wilt drukken
# elke voet: 100 maal rollen over een houten rolletje van 3-4 cm doorsnee (ca 10 cm lang); in begin gruwelijk pijnlijk.
# 15 maal (een moeilijke): blote voeten op handdoek of tissue en met de tenen tissue oprapen en vervolgens voorvoet optrekken (deze oefening kan ook met de schoenen aan gedaan worden, zelfs tijdens vergaderen)
# regelmatig kuiten rekken (15 sec vasthouden)
Voor wie er wat mee wil....suc6

Wim Geverink | email | 25-03-2005

Hallo mede-lotgenoten.
Sedert aug/sept vorig jaar ben ik behept met het verschijnsel hielspoor. Ik heb nu 2 maal een injectie gehad (behoorlijk pijnlijk) en draag siliconen hielkussentjes. Na een injectie is de pijn draaglijker maar het is niet weg. Volgende week ga ik naar een demonstratie "Lopen op water".
Ik vraag me af of er mensen zijn die daar ervaring mee hebben. Laat het me weten.

Harriët | email | 25-03-2005

Hallo, ik heb sinds vorige zomer een hielspoor in mijn linkervoet, dat wist ik alleen toen nog niet. In december hield ik het niet meer vol, en heb toen in het gips gezeten, 6 weken lang. Nu, vandaag naar de arts in het ziekenhuis geweest, röntgenfoto's laten maken, nou, een overduidelijk hielspoor, het gips heeft dus niets geholpen. Hij wou er direct een spuit inzetten, maar ik was zo verschrikkelijk angstig daarvoor, dat ik 't niet heb laten doen. Kan iemand mij alsjeblieft vertellen of die prik in je voet zeer doet? Alvast bedankt.

Liesbeth | 27-03-2005

Hoi Harriet

Ik heb in totaal 3 injecties gehad... ze zijn idd niet fijn om onder in je voet te krijgen. 1 tip: Ga NIET naar de huisarts voor de spuit, maar probeer het in het ziekenhuis. De eerste 2 heb ik nl bij de huisarts gekregen en die hielpen hooguit een week.

Dus als laatste hoop toch maar naar zikenhuis gegaan en daar weer de gevreesde spuit gehad, maar na anderhalve week iets meer pijn begon de injectie eindelijk te werken. Zoals de arts had voorspelt. Ben ondertussen bijna 6 week verder en nog steeds pijnvrij.
Dus misschien toch een overweging om even op de tanden te bijten. Want eerlijk is eerlijk kan wel zeggen dat het geen pijn doet, maar hij doet pijn.
Volgens de arts kan ik nu een hele lange tijd pijnvrij blijven. en ik kan je vertellen het is HEERLIJK.
Hoop dat als je het besluit te doen hij ook helpt bij jou.
Succes!

Harriët | email | 27-03-2005

Hoi Liesbeth,
dank voor je informatie hoor, maarre...ik weet nog niet of ik wel terug wil naar het ziekenhuis voor die prik hoor, nu ik jou ook al hoor zeggen dat het pijn doet.
Eigenlijk wel een beetje kinderachtig van mezelf, als je nagaat wat ik allemaal al gehad heb, 5 injecties in de schouders vanwege slijmbeursontstekingen, 1 blindedarmoperatie, 7 operaties aan mijn holtes (voorhoofd), en injecties in mijn SI-gewrichten in mijn rug vanwege mijn reuma. Hahaha, nu je dit leest denk je vast en zeker dat ik niet goed ben, maar dat is 't 'm nu juist, ik heb al zoveel gehad, dat ik nu erg tegen pijnlijke dingen op zie. Snap je? Nou, in ieder geval bedankt, en ik denk er nog even over, groetjes.

Gretha | email | 29-03-2005

Hallo,gut blij dat ik niet de engiste ben met een hielspoor,zit er nu zo,n 7 jaar mee,spuiten,zooltjes helpen niks,en nu zit ik bijna 4 weken in het gips kijken of dat helpt,ik denk niet want ik voel hem nog steken,een operatie willen ze niet doen hier teriskant zeggen ze,maar ja ik moet toch wer eens x aan het werk,ik werk in de zorg dus veel lopen.volgende week gaat het gips eraf en worden erfotos genomen om tezien of het weg is,en anders leren leven met de pijn,en veel op de tenen lopen zit niks anders op.

kees. | email | 29-03-2005

hallo, ik heb al vanaf mei vorig jaar hielspoor,en heb al vanalles geprobeerd.Ben begonnen met rust tot eind aug want toen begon het voetbalseizoen weer,heb rustig mijn training opgebouwd maar kreeg toch weer last,heb toen fysio gehad,kreeg de zelfde oefeningen als bert, en dat ging goed tot eind november, toen begon ik mijn sportactiviteiten weer rustig op te pakken maar helaas ik kreeg weer last.Ben in december en januari naar belgië bij dr mortele om injecties geweest waar ik verschrikkelijk bang voor was door al die verhalen die je erover hoort dat het verschrikkelijk pijn doet maar ik heb er echt helemaal niks van gevoeld.ik heb ook gelijk van die lopen op water zooltjes gekocht en gelijk na die injecties in mijn schoenen gedaan.Het is nu eind maart en ben weer begonnen met voetballen.

Claire | 29-03-2005

Ik heb misschien een domme vraag, ik heb ook erg pijn aan mijn voet. Maar ik kan er wel mee hardlopen, loop dan eigenlijk door de pijn heen! Is dit slim?

hetty Piebinga | email | 29-03-2005

Hallo ik heb ook hielspoor, Ik heb steunzooltjes zachtespeciaal aangemeten door Podoposturaal Therapie zooltjes ik heb ze nu 2 weken aan en het is een verademing voor mijn voet het gaat veel beter. ik kan een stuk verder lopen ik voel zelf goed wat ik wel en niet kan. het gaat iedere dag beter. ik let goed op, wandel met de hond, nog niet zo ver als vroeger, maar ik ben dol gelukkig met ieder km die ik meer kan lopen. Ik doe het rustig aan, en voorzeer het niet ik ken me grenzen. Ik heb geen pijn met opstaan uit bed, dus ik weet zeker dat het goed komt als je maar geduld hebt en de boel niet voorzeerd, ik lees al die trieste verhalen hier maar ik zeg maarkop op niet te veel er aan denken wel goed je grenzen weten en bouw het weer langzaam op en dat kan best een tijdje duren eer je niets meer voelt dat maar ik ben blij dat ik er goed mee om kan gaan
groeten aan alle hielspoorders

Hans | 30-03-2005

Hoeveel spellingsfouten zitten er in voorzeerd (zie Hetty P.)?

arnold | email | 09-04-2005

Hallo,

Ik heb ook een hielspoor gehad en ben door de huisarts doorgestuurd naar een fysio in Breda.
Deze had een soort vergruisapparaat en daar heb ik hele goede resultaten.
Na een behandeling of 6 is de hielspoor zo goed als verdwenen.
Informeer is eens bij je huisarts naar deze therapie.

Arnold

Johan | email | 22-04-2005

Uit bovenstaand bericht blijkt meer de onkunde dan de kunde van huisarts en fysio. Zoals het beschreven wordt was niet de hielspoor, maar wel de pijn zonder de genoemde onzin over gegaan. Het vergruizen van de vermeende boosdoener kan geen invloed kan hebben op de oorzaak, nl. een ontsteking aan de peesplaat.
Oorzaken hielspoor:
(over-)gewicht
niet regelmatig vervangen sportschoeisel
zachte zolen
en/of een combinatie hiervan.

Karel | 22-04-2005

De toevoeging dat 'na een behandeling of 6' de hielspoor 'zo goed als verdwenen is', lijkt mij geen aanbeveling eens te informeren bij de huisarts over deze 'therapie'.!

Tineke | email | 26-04-2005

Wat een vervelende hardnekkige kwaal. Eerst 1,5 jaar gesukkeld met li voet. Genezen met podotherapeut/zooltjes. Nu al 3/4 jaar nog erger aan re voet. Medicijnen,podoth + zooltjes aangepast, fysio enz enz. Vanmorgen 1e injectie gehad bij orthopeed. Heb Xfoto gezien, kan zo in medisch handboek, zo`n groot "haakje". Ga nu zitten wachten op hopelijk fantastische werking van injectie..... Wordt niet vrolijk van alle berichten, maar ben positief en wil deze zomer wandelenin Canada....

marly | email | 26-04-2005

hallo
vorig jaar ook enkele maanden last gehad van hielspoor.Erg vervelend.Eerst gelzolen aangeschaft op advies van de huisarts.Hielp niet.Vervolgend naar de orthopeed,2 injecties gehad.Was wel verbetering.maar nog niet optimaal maar in combinatie met aangemeten steunzolen wel veel beter.Heb bij veel inspanning nog wel pijnklachten.
groetjes Marly

Marike | email | 29-04-2005

Een paar jaar geleden last gehad van hielspoor, dwz in het ene paar schoenen wel en het andere nauwelijks. Dus je begrijpt dat ik enkel op de goeie schoenen liep en het ging weer over.
Een paar maanden geleden begon het opnieuw, vooral na tennissen en 'smorgens als ik opstond. Bij onze drogist (omg. Amersfoort) een paar waterzolen gekocht. Direct verbetering! Ik vind ze niet goedkoop maar ze helpen in ieder geval.

kokkie | email | 10-05-2005

Enkele jaren geleden had ik ook hielspoor. Bij een dokter in Diest (Brabant-Belgie) heb ik een laser-behandeling gehad. Spijtig genoeg werd me rond dezelfde tijd door mijn huisarts een steunzool aangeraden, die ik me toenn dan ook aangeschaft heb. Welke remedie nu precies de doorslag gevegevn heeft weet ik niet , maar ik zit momenteel in ieder geval zonder hielspoor.Om mijn sta-comfort te verbeteren ben ik nu wel terug op zoek naar een prefabrikaat-inlegzool -cfr. waterzool-

roos | 10-05-2005

Ik heb sinds 2 a 3 maanden last van een ontstoken peesplaat. Geen hielspoor aangezien ik geen last van mijn hiel heb. Via huisarts bij de podotherapeut steunzolen gekregen omdat ik doorgezakte voeten bleek te hebben.
Ik doe sinds anderhalf jaar aan karate. Met blote voeten op een harde ondergrond dus. Kan iemand mij misschien vertellen of ik hiermee door kan gaan? Sport nu op het moment niet, teveel pijn.

natasja | 12-05-2005

hallo
nou moet ik heel eerlijk zeggen dat hier niet echt een goude tip staat.wel die met de diesel maar zou graag meer reacties willen zien van mensen die dit werkelijk hebben uitgeprobeert.
mijn man heeft al een half jaar hielspoor,na zooltjes heeft hij vanmorgen zijn eerste spuit gehad.ik weet het is even afwachten,maar als ik dit hier zo lees kan het wel jaren duren.jammer.
groetjesssss

Nel | 29-05-2005

Hielspoor IS een ontstoken peesplaat! De benaming 'hielspoor' is niet correct maar wordt algemeen gebruikt om de pijn onder het achterste gedeelte van de voet aan te duiden.
De ontsteking ontstaat door eenzijdige belasting van de peesplaat, vgl. een tennisarm of slijmbeursontsteking. Dit belastingsletsel ontstaat veelal door het gebruik van schoeisel waarin de peesplaat niet voldoende kan bewegen. Dat is dan ook de reden waarom o.m. 'podologische' inlegzolen niet helpen: dit soort toepassingen houden de voet in een statische positie. Naast rust kan alleen een toepassing helpen die er voor zorgt dat de peesplaat variabel wordt belast.

altje | email | 28-06-2005

Roos.
na 1 jaar van veel pijn kan ik ook niet op blote voeten lopen,zoals het er nu uitziet is de enige echte oplossing me te laten opereren.
Er is nog niet zoveel over bekend vo zover ik weet,of het dan niet terug kan komen.

Debby | email | 28-06-2005

Hier nog een hielspoor slachtoffer. Ik ben geen hardloper, wel veel in beweging en wandel dagelijks een uur met mijn honden. Ik "loop" hier eigenlijk al een jaar mee zonder dat ik wist wat het was. Had alleen pijn direct na het opstaan smorgens, verder niet. Sinds een paar weken is het ineens enorm verslechterd en nu heb ik dagen dat gewoon niét kan lopen. Foto laten maken en er is inderdaad een hielspoor te zien. De peesplaat is ontstoken. Inmiddels krijg ik ook last aan de andere voet en stevige rugklachten. Maar ja, da's niet zo gek als je ziet hoe idioot je gaat lopen om zo min mogelijk pijn te hebben, je hele lijf gaat er onder lijden eigenlijk.

Debby | email | 28-06-2005

vervolg
Een paar weken terug op dit forum beland en behoorlijk geschokken van al het leed van hielspoorpatienten. Mijn huisarts scheepte me in eerste instantie af met "koop maar een paar zachte zooltjes, gaat het vanzelf wel over". Ik kwam bij een pedicure terecht die me juist harde inleghakjes met een gat erin gaf, na 2 dagen daarop lopen kon ik helemaal niet meer. Nav dit forum uiteindelijk besloten geen injecties te laten zetten (dat wilde mn evt.huisarts doen) maar het gelijk goed aan te pakken. Ik heb nu een verwijsbrief voor ene Dr. Coster in het Martini ziekenhuis Groningen die shockwave therapie doet. Zijn er mensen hier die daar baat bij hebben gehad? En werd dit ook vergoed door het ziekenfonds?

Debby | email | 28-06-2005

vervolg
Helaas een lange wachttijd, ik kan pas eind juli voor consult en eind augustus voor een eventuele behandeling.Ik las in een ander draadje over dit onderwerp een stukje van iemand die beweerd dat het vanuit je rug komt en er een verband zou zijn met ischias. Laat ik nu al 2 jaar met ischias lopen (na een val van een paard, maar wel aan het andere been), en ook rsi-patient zijn (werd ook genoemd). Is daar meer literatuur over te vinden? Zijn er meer mensen hier met deze klachten in combinatie met een hielspoor? Maar ja, al met al één doffe ellende. En een huisarts die het volgens mij niet echt serieus neemt. Hij zei, ach het is niet levensbedreigend en gaat meestal vanzelf weer over. Wat moet je daar nu mee? Niet kunnen lopen is inderdaad niet levensbedreigend nee maar wel verdomd vervelend!

Debby | email | 28-06-2005

vervolg
Voel me net een invalide op sommige dagen, kan dan niet eens autorijden, moet gas geven met mn been in de lucht hangend, kan hem niet steunen op de vloer. Ik heb een potje moeten zitten janken om een verwijskaart los te krijgen, dat is toch niet normaal?! Wat ik ook zo raar vind aan deze klacht is dat het de ene keer veel erger is dan de andere. Vraag me af hoe dat kan, misschien heeft iemand hier een antwoord op. En doe ik er slim aan om alle andere behandelingen over te slaan en direct voor de shockwave therapie te gaan? Of had ik beter eerst injecties en fysio en zolen en massage, en oefeningen, en noem maar op moeten doen?

Hans | email | 27-07-2005

Ik kreeg 5 jr geleden tijdens het joggen een stekende pijn in mijn hiel, het was hielspoor. Eerst fysio, maar daar werd het erger van. De pijn werd a.h.w. verdoofd door sterker pijn van de behandeling. Toen zooltjes besteld, wat hielp. Na enkele maanden rommelen heb ik een cortison spuit laten zetten. (vervelende prik) wat hielp. 2 jaar geen problemen en ik liep zelfs zonder zooltjes. Na 2 jaar een tweede prik gehad en alles ging goed ook zonder zooltjes. Vorig jaar de 3e prik gehad ik gebruikte de zooltjes intussen wel weer, geen effect! na een paar maanden nog een prik en weer geen succes. Nu ben ik andere dingen aan het proberen, maar heb nog niets gevonden.
Kent iemand een patient die een behandeling heeft gehad met een soort (niersteen)vergruizer z.g.n. ESWT zoals door VieCuriViaal wordt gedaan?
Dat zou wel resultaat opleveren... graag reactie!!

troeliewoelie | 30-07-2005

Hallo

ik heb ook hielspoor en op aanraden van mijn voetreflextherapeute smeer ik er nu sinds een paar dagen kwark op en zwachtel het losjes in met een rekverbandje doe er een sokje om en ga slapen, en ik kan je vertellen dat het zo goed als over is de pijn na 4 nachten

spoorloos | email | 30-07-2005

hielspoor wat een ellende ,maar wat bij mijn helpt als de pijn te hevig wordt zijn nieuwe schoenen . Dat helpt bij mijn dus het is persoonlijk maar het kost mijn wel zeker 6 paar per jaar . Veel ijzen 3x per dag masseren . En op hoop en zegen .

marijke | email | 01-08-2005

marijke

Ik had ontzettende pijn in mijn li voet; strompelde echt uit mijn bed. Het zal wel overgaan is de eerste reactie, maar het werd alleen maar erger. Teneinde raad ben ik eens naar de huisarts gestapt en die verwees me naar een podoloog. Al bij het eerste onderzoek constateerde zij een hielspoor en adviseerde steunzolen met een uitsparing voor de pijnlijke plek. Tevens moest ik proberen de dingen zoveel mogelijk zittend te doen. Al vrij snel voelde ik het resultaat en nu, 1 jaar later, heb ik wat mijn hielspoor betreft, weinig te klagen. Dank aan mijn podoloog en succes voor alle hielspoor-leiders.

Etienne Mourmant | email | 12-08-2005

Hallo beste hielspoorgenoten,
Ik heb zowat alles al gehad, van cortisonespuiten tot ESWT (2x) over steunzolen,kine, ijsbaden, allelei ontstekingsremmers enz. Niets helpt, alleen kine doet deugt, de ijsvoetbaden werken verfrissend en ontstekingswerend en stretchen is ook niet slecht maar echt helpen doet het allemaal niet. Ik sukkel sinds half januari en het begint nu écht wel mijn strot uit te hangen. Wie heeft ervaring met diesel en heeft daar een zinnige verklaring voor. Zijn er nog andere tips? Vriendelijke dank bij voorbaat.

Marleen de Widt | email | 14-08-2005

Sins een paar dagen doe ik de zoettherapie. Ik smeer er een mengsel op van 3 delen rinse appelstroop, 2 delen oranjemarmelade, 1 deel frambozenjam en 1 deel bsterdsuiker. Dit om de drie dagen afwisselen met kwarkcompressen. Ik heb het idee dat het al aardig helpt!

henk | 14-08-2005

Mag ik het eraf likken?

Bianca | 15-08-2005

Er is een speciale sok. Zie runnersworld juli/augustus. www.thesock.com

Gina | email | 19-08-2005

Hallo lotgenoten,

Ik werd alleen maar vrolijker, door al jullie e- mailtjes over hielspoor!! Ook ik heb al 2 jaar last van mijn l. hiel. Iedere ochtend gelijk slippers aan als je uit bed stapt. Nooit meer op blote voeten kunnen lopen. Heb vorig jaar een prik erin gehad, maar heeft niets geholpen.In oktober krijg ik mijn 2de prik.(liever niet). Ben voor het eerst op deze site en ga ook ALLES proberen, van diesel vitamine B12, kwark, maakt niet uit,ben erg benieuwd of het helpt, overweeg zelf de shockwave therapie!! Allemaal veel sterkte, het doet me goed dat ik niet de enige ben.

André | 21-08-2005

Vraagje voor diegene met ervaring met 'diesel'':
- Is het de bedoeling dat je elke dag 'verse' diesel gebruikt?
- Waar laat je deze diesel na de behandeling(en)?

Debby | 27-08-2005

Na een half jaar nauwelijks kunnen lopen ben ik vorige week bij Dr. Coster geweest in het Martiniziekenhuis in Groningen. Hij is oa een shockwave therapie specialist. Hij raadde shockwave dus direct af, er is te weinig bekend over de resultaten bij hielspoorklachten. Hij heeft mij een cortisoneninjectie gegeven onder röntgengeleiding en tot nu toe lijkt het goed te gaan. Ik heb nog wel een zeurderige hele vage pijn in mijn voet en enkel maar het voelt anders. Ik denk zelf dat dit spierpijn is omdat ik een half jaar scheef heb gelopen (op de zijkant van m'n voet en op m'n tenen) en nu weer normaal loop. Hopelijk ben ik blijvend van de pijn af. Hij vertelde dat een cort. injectie bij 70 tot 80% van de patienten blijvend resultaat geeft. Duimen dus maar! En trouwens, ik ben netjes verdoofd voor de injectie en heb er dus niéts van gevoeld. Zo kan het dus ook!

hettie | email | 28-08-2005

wetenschappers hebben den zooltjes bestudeerd en komt tot verbijsterende conclusieshet gaat over therapeuten 31 vaklieden podotherapeuten de resultaten bieden alle reden tot zorg.vindtb er is niet genoeg bekend over de resultaten van inlegzooltjes Het staat in de krant en lees het door helaas is de krant vandinsdag 12 Julie De Stentor www.destentor.nl pag gezond en wel het is de moeite waard om te lezen zo dat we meer op de hoogte zijn wat er zich zo al afspeelt op dit gebied en je geen geld uit geeft voor niets of je onnodig behandelingen laat doen die achteraf maar tijdelijk zijn. ik heb zelf ook al bijna 2 jaar las van hielspoor? dat wordt gauw gezegd maar een goed onderzoek is nog niet van toepassing er word te gauw gezegd dit is hielspoor er is te weinig over bekend en te weinig onderzoeken naar gedaan

hettie | 28-08-2005

aanvulling hettie
lees of zoek de krant van 12 Julie 2005 DE STENTOR
of zoek het op www.destentor.nl

Harry Zuidwolde | email | 29-08-2005

Wat Hettie schrijft klopt wel, maar er is op de site van De Stentor niets over te vinden (helaas).
Er is recent vastgesteld dat m.n. podotherapeuten een wetenschap aanhangen die zij voornamelijk elkaar verteld hebben, maar waar bitter weinig wetenschappelijk onderzoek aan vooraf is gegaan.
Ik heb net zoveel vertrouwen in het product dat de podoloog tracht te verkopen als in behandelingen als 'zoet- kwark- of dieseltherapie' (hoe kom je er op), vergruizen (heeft niets met het probleem van doen) en/of injecties. Dus geen.

Petra | 30-08-2005

Beste allemaal, ook ik heb een tijd lang last gehad van hielspoor. In het ziekenhuis is bij het eerste bezoek direct een röntgenfotogemaakt. Nadat de arts de röntgenfoto heeft bekeken is er ingestemd met een operatie om de hielspoor te verwijderen. Ik ben nu twee weken verder en loop op dit moment nog met krukken. De operatie is mij erg tegengevallen. Veel pijn gehad. Voet is nog erg blauw en er zit veel vocht in m'n voet. Ik had ook verwacht dat ik sneller weer geheel mobiel zou zijn. Morgen mogen waarschijnlijk de hechtingen eruit en hoop ik spoedig weer normaal te kunnen lopen. Nog even afwachten maar ik hou jullie op de hoogte.

Petra | 02-09-2005

Nou, de hechtingen zijn eruit. Dus dat viel wel weer mee. Het lopen gaat nog steeds niet, erg veel pijn. Probeer steeds een beetje meer gewicht op de voet te zetten (met flink de tanden op elkaar). Het ook een steunkous gekregen van de gipsmeester. Dit zou de bloeduitstorting en het vocht uit mn voet moeten krijgen. Het is nu 2,5 week verder en begin het nu echt zat te worden. Van iedereen afhankelijk en kan niks leuks ondernemen. Echt een tegenvaller. Ik hoop dan ook dat het uiteindelijke resultaat mij mee voldoening geeft. Heb ik het iig niet voor niks gedaan!

Henny | 11-09-2005

Hallo allemaal. Ook ik heb nu al een jaar pijn in mijn voet/hiel/knie. Het begon met klachten in de knie, coritson injectie gehad in de knie. Kom er via allerlei omwegen achter dan het om hielspoor zou gaan. Op het moment kan ik niet normaal lopen. Heb de eerste cortison injectie in voet gehad en deze heeft volgens mij niets geholpen. Ik zie weinig reacties van mensen die een operatie hebben gehad, behalve die van Petra 30-8/2-9. Mijn orthopead heeft het al over een operatie gehad. Weet iemand van jullie misschien een goede site over hielspoor?

Debby | email | 15-09-2005

Inmiddels een paar weken na de injectie en helaas, de pijn is terug en nog veel heftiger ook, kan er niet op staan. Ik heb zojuist een afspraak gemaakt met het UMC in Groningen voor schokgolftherapie, want dit kan zo niet langer. Momenteel grijp ik álles aan, het is het proberen waard. Trouwens, voor mensen die dit ook willen proberen, shop goed rond want de prijsverschillen zijn ernorm. Zo kreeg ik een folder met prijzen van 350 euro per keer terwijl Groningen het voor 50 a 100 euro doet (zie ook hun website). Scheelt de moeite aangezien het niet vergoed schijnt te worden en je vaak 3 behandelingen nodig hebt. Als dit niet werkt vrees ik voor operatie. Ik hou jullie op de hoogte! Wat een ellendige kwaal is dit zeg... Wat ik maar niet snap is dat de medische wetenschap zó ontzettend ver is terwijl hier blijkbaar géén remedie tegen is. Onbegrijpelijk.

George Zuurendonk | email | 15-09-2005

Beste allemaal,

Ook mijn vrouw heeft hielspoor gehad (ja inderdaad gehad). Na de niet helpende inlegzooltjes en de bijbehorende fysio is zij via via bij een acupuncturist terecht gekomen. In eerste instantie stond zij er wat sceptisch tegenover, daar de behandelmethodes anderszijn dan die van een arts. Immers,er wordt niet gewerkt met de traditionele medicamenten, maar slechts met naaldjes (en eventueel als aanvulling kruiden).

Na slechts twee behandelingen, die in haar geval bestonden uit twee keer een naald in de onderkant van haar hiel, is zij volledig hersteld en heeft nergens last meer van. Het klinkt waarschijnlijk ongeloofwaardig, maar niets is minder waar.

Wij gaan overigens voor de gewone zaken nog steeds naar onze 'gewone' huisarts.

Ik ga er vanuit dat jullie iets aan deze ervaring.

cora | 16-09-2005

sommige fysiotherapeuten tapen de voet met hielspoor in.Hoewel ik dacht nooit meer van die vreselijke pijn af te komen is dat dan toch gebeurd.En heb ik er ook nooit geen last meer van gehad.

Corné | email | 16-09-2005

Nooit geen last = altijd last....

Jan de Graaf | email | 17-09-2005

Ik heb hielspoor gehad aan mijn linkervoet.
Ik kon geen straat meer uit lopen.
Bij de orthopedische schoenmaken Kersjens in Leiden geweest.
Speciale steunzolen met in de hiel een inlay om de wrijving te verminderen welke de irritatie veroorzaakt.De inlay is een kleine uitsparing gefreesd in de hiel.In de zool ook een bult onder de bal van de voet welke zorg voor een andere afwikkeling tijdens het lopen.Na een aantal weken verbetering na een aantal maanden klachten vrij.

Marike | email | 18-09-2005

Genoemde orthopedische schoenmaker werkt niet consequent. Hij maakt een zool met een aanpassing tbv een doorgezakte voet. Dat is goed, temeer er bijna altijd een verband bestaat tussen een doorgezakte voet en een hielspoor.
Echter door een uitsparing onder het pijnpunt te maken, verkleint hij het belastbare deel onder de hiel waardoor er een gerede kans bestaat dat er irritatie op een ander punt ontstaat. Wanneer hij een goede orthopedische schoenmaker is, produceert hij een zool die de gehele voet goed ondersteunt en daarmee pijnpunten ontlast.
De praktijk wijst helaas uit dat men niet in staat is een dergelijke zool te maken. De belangrijkste oorzaak is de onmogelijkheid obv van een voetafdruk een goede (steun-)zool te maken.
Recent onderzoek wijst dit ook uit. Helaas wordt dit onderzoek buiten de media gehouden.

Debby | 22-09-2005

Ik wacht de afspraak in Groningen nog af en anders ga ik ook accup proberen. Wat me wel opvalt in bovenstaande verhalen is dat het voor iedereen anders is. De één komt er vanaf met een simpel zooltje, de ander met accup., terwijl dit bij anderen helemaal niets doet. Ik weet wel dat ik inmiddels in een vergevorderd stadium zit, mijn hele voet doet veel pijn (lijkt helemaal ontstoken) en ik kan er niet meer op staan.Inmiddels begint m'n andere voet (door de extra belasting) ook lichte symptomen te krijgen dus ik vrees voor de toekomst. Zware pijnstillers helpen ook niet meer. Als hier geen oplossing voor komt zie ik me zelf binnen niet al te lange tijd in een rolstoel belanden, eigenlijk te gek voor woorden. Mijn conditie is beneden het nulpunt gedaald en ik kom kilo's aan, wat ook niet bevorderlijk is voor de kwaal. Ik weet het echt niet meer, word er langzaam aan wanhopig van...

Geef hier een reactie

tekst

naam

e-mail

Dit veld s.v.p. leeg laten

Gaaf shirt met joe joe er op :)
Gaaf shirt met joe joe er op :)

<b>Laat de liefde niet aan toeval over</b>
Laat de liefde niet aan toeval over