Hielspoor wie geef raad ?

jan van boekel | 07-11-2003

hallo mensen, nu al een aantal maanden last van
hielspoor, ben in behandeling bij de fysiotherapeut maar dat help ook niet veel, doe wat rekoefenigen om de pezen onder mijn voet op te rekken. pijn wordt ook niet minder.
heb verder geen ervaring met podotherapeut/inlegzooltjes of injecties wie kan mij zijn ervaringen hiermee vertellen ?
Wie geeft mij goede raad?
En o ja zijn er mensen die met hielspoor weer zijn gaan lopen (wel rustig dan) of raden jullie mij dit af. Zijn er mischien ook mensen die helemaal genezen zijn en weer lopen ?????
graag reaties

De leukste ideeen en ontwerpen voor t-shirts, hoodies enz...
De leukste ideeen en ontwerpen voor t-shirts, hoodies enz...

hit counter

Web Analytics Made Easy -
StatCounter

Hans | 26-09-2005

De klachten ontstaan vaak doordat de zolen in je schoenen zacht en doorgezakt zijn. De oplossing om deze problemen te verminder of verhelpen ligt in een harde stabiele binnenzool.

Kijk eens op: http://www.gezonderlopen.nl voor een oplossing

Marike | email | 28-09-2005

85 (vijfentachtig...) Euro voor een paar zooltjes en dan ook nog 7,50 Euro vragen voor verzendkosten.
Je moet wel durven........
En dat voor een paar zooltjes die niets doen, pfffff...

Hans | email | 29-09-2005

Kijk op www.gezonderlopen.nl bij ervaringen en je ziet dat deze zool wel degelijk superresultaten heeft juist bij hielspoor

Het gaat niet om de prijs, als het maar helpt, en dit helpt.
Niet goed, geld teruggarantie, download de promotiefolder op de site

Joop | 30-09-2005

heb ze gekocht, gewoon waardeloos!!!
zonde van het geld, heb geklaagd maar zoals altijd hetzelfde liedje: niet goed, geld weg

henny | 30-09-2005

gewoon bij de schoenmaker tevens podotherapeut zijn ook zooltjes te koop voor 27,50 euro. Geen idee of ze goed zijn, zijn wel speciaal voor mensen met hielspoor.

Roelof | email | 15-10-2005

Errug onwaarschijnlijk verhaaltje...
Verkapte reclame van Frank van der Stad?

TINY | 17-10-2005

Beste Roelof,

Frank van der Stad is mij geheel onbekend!
Dit voor jou "onwaarschijnlijk verhaaltje" is geheel naar waarheid verteld.
Mijn generatie is niet anders gewend dan alleen de waarheid te vertellen.
Jammer dat je zo negatief bent!

Gaston | 17-10-2005

Een ontstoken peesplaat en een lichte hielspoor hebben niets met elkaar uitstaande.
Er is bijna altijdsprake van een zgn. 'doorgezakte voorvoet'. Daarbij wordt er verkeerd schoeisel gedragen waardoor de voet te weinig beweegt. Het lichaamsgewicht wordt niet op natuurlijke wijze over de voetzool verdeeld en er volgt een overbelasting van de peesplaat onder de hiel. Dit resulteert in iets dat 'hielspoor' wordt genoemd, maar het niet is. Wanneer er niets aan bovenstaande wordt gedaan, is het gebruik van de 'sock' dweilen met de kraan open. Ook wel symptoombestrijding genoemd. Net zoiets als hielspoorpads en inleghakken met een zachte plek of uitsparing.

Debby | 21-10-2005

Ik loop hier inmiddels al bijna een jaar mee, laatste maanden zeer ernstig,en ben eindelijk (na alles geprobeerd te hebben) bij de juiste arts terrecht gekomen, in het UMCG. Hij pakt het goed aan, van alle kanten. Ik heb afgelopen maandag mijn eerste shockwave sessie gehad (erg pijnlijk), draag een nachtspalk (inmiddels vervangen door de Sock), heb steunzolen aangemeten gekregen en doe rekoefeningen. Voor het eerst sinds maanden stond ik vanmorgen op znder pijn. In de loop van de dag kwam het wel iets terug maar de scherpte is eraf (zeker 80% vermindering van de pijn, ik kan weer lopen). Ik heb er alle vertrouwen in dat deze gecombineerde aanpak gaat werken. De hielspoor zelf is ook volgens deze arts niet de oorzaak. Heel veel mensen hebben een hielspoor maar geen ontstoken peesplaat. Oorzaak is overbelasting door verkeerde stand. Zolang je daar niets aan doet zal niets blijvend helpen.

Cees | 16-11-2005

Leuk al die reacties over hielspoor, maar er staan nog al wat fabeltjes tussen:
Ik lees zelfs weggemasseerd, aandoenlijk bijna, want hielspoor is NIET weg te masseren!

Maar beste mensen niet alle kwalen onder de hiel betekenen per definitie hielspoor:
Waar veel mensen denken aan hielspoor is het gewoon een geirriteerde pees van de kleine teen (pijn onder de hiel maar ook aan de buitenkant van de voet, rust is het credo) of een scheurtje in het hielbeen (genezing ongeveer 6 weken, rust wederom het credo), of peesplaatontsteking (= nog steeds geen hielspoor)...

HIELSPOOR BESTE TINY KRIJG JE NIET VAN EEN VAL VAN DE TRAP, EEN ONTSTOKEN PEESPLAAT IS NOG GEEN HIELSPOOR!
Hielspoor wordt veroorzaakt door kalkafzetting, dat krijg je niet door een gemiste traptrede maar ontwikkelt zich in de jaren. Hielspoor is niet acuut!

Suleika | email | 16-11-2005

hallo,

kom ik weer met mijn goede tip: Ga naar de osteopaat, ik was er in 4 pijnloze behandelingen vanaf!!!!(na 5 maanden pijn) Cortisonen helpen maar even en is troep, speciale zooltjes (Medicovi)hielpen niet

Suleika | email | 16-11-2005

o en nog wat , mijn "peesontsteking" is ook met een val van de trap zeer pijnlijk geworden totdat ik zelfs niet meer op mijn voet kon staan. Door plotseling trauma kan dit dus echt verergeren!!

esther | email | 29-11-2005

hoi allemaal ik heb vandaag de uitslag gekregen van de fotos die gemaakt zijn van mijn linker hiel en jawel een hielspoor ik kom al zo'n 3 maanden met moeite smorgens mijn bed uit.
Nu heb ik ontsteking remmers(diclofennacnatrium) .
Ik werk als alfa hulp (veel poetsen) en ben nog steeds aan het werk en loop maar zo veel mogenlijk op mijn tenen .
Mijn huisarts zei ga maar gewoon werken je maakt er toch niks kapot mee in je voet.
Maar als ik dit allemaal lees klopt dit volgens mij niet.
De pijn wordt overigens steeds erger.

Greet | 04-12-2005

Esther,
Wanneer je goed leest wat in dit forum steeds naar voren komt, dan kun je ondertussen begrijpen dat het maken van een foto eigenlijk regelrechte kul is.
Jij hebt een ontsteking aan de peesplaat en dat heeft niets van doen met hetgeen de foto heeft laten zien.
Als je gaat googlelen kun je genoeg over hielspoor vinden.

corina | 04-12-2005

greet jij moet volgens mij eens goed gaan googlen want als je een erge hielspoor heb dan is dat wel duidelijk te zien bij mij zit er een grote haak onder mn hiel tis niet alleen een ontsteking maar tis een klote probleem heb zelf al drie spuiten gehad heb t links en rechts hoop dat er ooit een oplossing komt voor dit probleem corina

corina | 07-12-2005

wie kan mij iets vertellen over fysiotherapie of je daar baat bij heb

Peter | email | 10-12-2005

Na een te intensieve training constateerde ik in mrt 2005 een lichte hielspoorblessure.
Op aanwijzing van de huisarts heb ik steunzolen laten aanmeten en een cotisonen-injectie gekregen.
Mijn hielspoorblessure was na twee maanden verdwenen en ik kon weer gaan trainen.
Na weer een maand kwam de hielspoorblessure heviger terug. Omdat ik het laatste 2 jaar veel getraind heb waarbij ik op mijn voorvoet liep denk ik (zoals in een vorig e-mail van Cees op 16-11-2005 is vermeld) dat het niet een ernstige chronische hielspoorblessure is maar een ontsteking van de spieren onder mijn voet op de aanhechting aan onder mijn hiel.
Via mijn huisarts heb ik van De Sportarts in het HMC-Antoniushove in Leidschendam het advies gekregen een Strassburg sock uit te proberen.
Ik hoop dat de sportarts in mijn geval gelijk heeft.

paula | email | 12-12-2005

hallo lotgenoten
Ik weet als geen ander wat het is,3mnd last links gehad, nu alweer 2 jr rechts. Kan inmiddels een winkel beginnen in inleg zolen, zowel standaart als aangemeten. de fysiotherapeut wist het na 1,5jr ook niet meer. spuiten en vast zetten in gips is ook al uit gelopen op niets. mijn othopeet die gespecialiceerd is in dit.......is geen voorstander van shockwave.En nu na ook een nachtbreese tot mijn verzameling te hebben toe gevoegd. is er de operatie, maar ook dat wil hij liever niet,(ivm de besproken gevolgen, ik overdenk het wel) dus ik ben er klaar mee.zijn en mijn advies; heb geduld, en hou hoop. groetjes paula

corina | 12-12-2005

beste paula ik heb vanmorgen t zelfde gehoord van mijn othopeed het enig en laatste is een operatie en of dat uiteindelijk helpt heeft ie geen gerantie voor rust is t enige wat de pijn vermindert er is niks tegen te doen ik laat ook niks doen voor ik de zekerheid hebt dat t werkt dus je er bij leggen en rustig aan doen en hopen dat tooit over gaat ik denk altijd maar zo er zijn mensen die er nog slechter aan toe zijn dan ik ik probeer er maar mee te leven moet wel maar tis een lastig probleem belemmerend vooral met 3 kids maar ik laat dit probleem niet mn leven beheersen maar ik vind t wel prettig om te weten dat ik niet de enige bent en lees ook vaak op deze site en hoop dat iemand ooit een oplossing heeft groetjes corina

Marlies | email | 13-12-2005

Hallo allemaal,

Ik loop sinds een klein jaar hard, wil nu gaan trainen voor een halve marathon, en heb een lichte beginnende hielspoor aan mijn rechtervoet. Daarnaast heb ik na iedere keer lopen last van enorme verzuring in mijn kuiten die niet erg snel herstelt soms pas na een week. Weten jullie of dit in verband staat met mijn hiel en wat ik hier tegen zou kunnen doen?

Bedankt alvast, Marlies

Janny | 14-12-2005

Hallo Marlies,

Is het een peesplaatonsteking, of doet je hele hak pijn. Bij mij begon ook zo het probleem en had een peesplaat ontsteking, ben bij PK in Dodewaard geweest en heb nu een inleghak met een uitloop tot onder de grote teen dus het ondersteund als het ware je peesplaat Ik had altijd pijn als ik gelopen had en vooral s'morgens bij het opstaan je staat wel een heel stuk hoger. Ik heb er gisteren voor het eerst mee gelopen en voor het eerst in maanden ben ik pijnvrij naar het lopen.Laat eens kijken hoe je loopt mischien heb je ook wel een rare afwijking. Dat had ik dus ook, neem je schoenen mee en je krijgt er een video opname van je looppatroon.

paula | email | 15-12-2005

hallo allemaal
aangezien ik een operatie overweeg, zie m'n verhaal12/12, ben ik benieuwd naar resultaten van andere lotgenoten na operatie. Ook Petra van 2/9 hoe gaat het inmiddels met jou?
gegroet paula.

corina | 15-12-2005

mijn orthopeed heeft mij ook gezegd dat als laatste mogelijkheid een operatie is maar dat hij mij geen garantie kan geven of t resultaat zal geven dus blijft een risico ik zou ook graag de reacties horen van mensen die de operatie al een tijdje geleden ondergaan zijn en of de klachten weg zijn gegaan ben ook erg benieuwd naar dat groetjes

Debbie | email | 16-12-2005

Wat Corina zegt ben ik het wel mee eens. Mensen met goede ervaringen kom je bijna nooit tegen.
Eigenlijk wel logisch. Zij zijn niet meer op zoek.

Debbie | 16-12-2005

Nog even aanvullen, ik heb de waterzooltjes van Medicova gebruikt en ben helemaal van de hielspoor verlost.

corina | 17-12-2005

beste debbie waar kan ik informeren voor die waterzooltjes en waren jou klachten allang voor je die zooltjes ging gebruiken of pas ik heb een heftige hielspoor zowel links als rechts sinds ik denk een jaar en zoals ik gehoord heb dat t makkelijker ervan af te komen als je gelijk wat aan je klachten doet.helaas ben ik te lang blijven lopen omdat ik t ook niet wist van alles geprobeerd heb nu wolky schoenen gekocht waardoor ik wel langer kan lopen maar de klachten gaan er niet van weg en in mn schoenen gelzolen wat ook wel iets helpt maar uiteindelijk zijn t allemaal hulpmiddelen om de pijn te verzachten overdag maar zodra je savonds je rust neemt en dan moet lopen poepoe dan voel ik me 80jr maar oke we blijven hoop houden er ooit vanaf te komen groetjes

paul | email | 20-12-2005

goede schoenen zeggen ze. ik heb 2 paar prima schoenen. na de aanschaf van t 2e paar -met juist een goede hiel/hak ondersteuning- kreeg ik last van een pijn, hielspoor vermoedelijk. ik train 55 km per week, daar zit altijd een flinke loop (20 km) met veel heuvels in. de afdaling zorgt voor die hielspoorpijn. logisch, de klap op de hak is groter. ik loop met aandacht voor het afronden. maar ik ben wel een asfalt loper. op het program staat nu vaker trainen op zachte ondergrond (da's zowiezo verstandig).

medicovi zooltjes (kijk bij hielspoor.nl) zijn misschien de oplossing. liggen ze stabiel in de schoen?

rust, massage en oprekken van de pezen schijnt wonderen te doen.

vriendin van mij mocht op de trilplaat. dat bracht verlichting. na maanden kan ze nu heel af en toe een paar kilometer lopen. opgepast met die blessure dus!

sterke allemaal

geke | email | 22-12-2005

bedankt voor de tip. op tv zag ik reclame voor een trilplaat, zijn er meer positieve ervaringen?
zooltjes op hielspoor.nl kon ik het niet vinden, wel op over-hielspoor.nl te zijn.
ik snap ook niet waarom het de ene dag veel erger is dan de andere

Richard van de meulen | email | 26-12-2005

Beste mensen.
Neem contact op met Medichoice
Buytenparklaan 30
2717AX Zoetermeer
Tel.079-3202444

En vraag naar de ESWT theraphie
(extracorporale Shock Therapie)
Na 4 behandelingen was ik er van af.
Wil je meer weten,kun je mij ook mailen
Deze behandeling zit niet in het gewone behandelpakket van zieken fonds

Liesbeth | email | 27-12-2005

Hallo allemaal...
Hoop dat jullie een beetje pijnvrij of met niet al te veel pijn de kerstdagen zijn doorgekomen.
Ik ben hier in maart voor het laatst geweest, want toen heb ik mijn eerste injectie in het ziekenhuis gehaald( na eerst 2 bij huisarts te hebben gehad) Maar ondertussen is het helaas weer terug gekomen en gelijk weer naar orthopeed om toch maar weer injectie te halen. AU!
Weer 2/3 dagen niet kunnen lopen en daarna was pijn waar het hoorde te zitten weg. Maar helaas was het verplaatst, het is iets naar onderen gezakt en zit nu in de holling van de voet. Erg vreemd..misschien iets geraakt met injectie?? Daar komt nog bij dat er iets onder mijn voet is geknapt, vreselijk pijnlijk en gelijk niet meer kunnen lopen, 4 dagen later de 2e keer geknapt. het voelt niet aan als het knappen van een gewricht, maar voelt "eng" aan. Weer terug geweest naar orthopeed, maar die zei niet zo heeeel erg veel. Iemand ervaring met knappen onder de voet???? Graag reacties!

(Heb ondertussen door verhuizing andere huisarts en die vond injecties grote onzin, want hielsoor ging vanzelf weer over.... vraag me af over hoeveel jaar....)

Sterkte weer allemaal!

marja blokland | email | website | 31-12-2005

hallo allemaal,
na fysiotherapie, injecties en peperdure inlegzooltjes wilde men mijn hiel opereren.
ik besloot een andere orthopeed om raad te vragen.
deze man had een pijnloze maar (voor mij die niet stil kan zitten) een moeilijke oplossing.
4 weken lang in het gips (gn loopgips !!!)
dit heeft geweldig geholpen, ik ben helemaal van de pijn af.
Omdat ik aan de linkervoet ook hielspoor heb (in mindere mate) kreeg ik ook een therapie die in de zopmer geweldig is.
ik wandel 3 keer per week met blote voeten op het strand, eerst op het rulle zand dan op het harde zand en als laatste een kwartier in de zee met het water tot mijn knien.
de hele zomer geen last van pijn gehad.
de rest van het jaar doe ik rekoefeningen en neem regelmatig wissel-voet-baden.
Nu, al 2 maanden niet meer op het strand geweest, voel ik mijn linkerhiel toch wel weer, maar er is mee te leven, als het erger zou worden zou ik ervoor kiezen om mijn linker onderbeen ook weer 4 weken in te laten gipsen.
ECHT. van mijn rechtervoet heb ik NOOIT meer last.

hopelijk hebben jullie hier iets aan

geke | email | 04-01-2006

heb toch maar de waterzooltjes aangeschafd van hielspoor.com
die waren te koop in degezondheidswinkel eerlijk is eerlijk direct minder last hoop dat het zo blijft

ANDRIES | email | 05-01-2006

Ruim een jaar geleden had ik ook klachten die werden toegeschreven aan een "hielspoor". Na het lezen van alle ellende in dit forum een positief verhaal. Met rust was ik er na 4 maanden van af. Mijn theorie is de volgende: door trauma`s ontstaat een striele ontsteking van het peesblad. Als reactie hierop onstaat soms kalkafzetting. Er zijn ook mensen met vreselijke klachten zonder hielspoor (kalk) en er zijn mensen met een hielspoor zonder klachten. Genezing wordt bevorderd door rust (lees het verhaal over gips). Het kan maanden duren. Er zijn allerlei therapien die je mi vooral nooit moet doen:ESWT(shockwave), cortisoninjecties en operaties. Andere zaken die mi niets helpen en allen maar veel geld kosten zijn; fysiotherapie, acupunctuur, zooltjes, onstekingsremmers ed. Het is maar een theorie maar niet helemaal uit de lucht gegrepen(arts).

Ingrid | 11-01-2006

Hoi allemaal,

Ik ben vandaag met mijn dochter van 7 bij de huisarts geweest met een zere hiel. Nu ik deze site lees, denk ik aan een ontsteking van de peesplaat. Mijn huisarts schreef rust voor en arniflor en eventueel pijnstillers. Wat moet ik hier nu mee?

corina | 12-01-2006

beste ingrid
mischien is t goed om de voetjes van je dochtertje te laten meten of de stand van haar voetjes goes zijn zoals doorgezakte voetjes mijn 3 kids hebben allemaal vanaf kleins af aan platvoeten maar gelukkig geen problemen er is een winkel genaamd bronckhorst die speciaal voor kleintjes extra steun kunnen maken in hun schoenen omdat ze te klein zijn voor steunzolen let wel op er zijn meer winkels van bronckorst die niet die metingen kunnen doen de winkel waar ik altijd ging met mijn kids zit in gorinchem ik hoop dat je wat heb aan mijn tip tis altijd de moeite waard om t ff na te laten kijken ik heb zelf al jaren last van mijn voeten alebei de voeten een hielspoor maar tis een ramp succes
groetjes corina

paula | email | 12-01-2006

hallo allemaal,iedereen de beste wensen,zonder hielspoor.(dat zou mooi zijn)ik weet als geen ander wat het is, zie m'n verhaal 12/12 +15/12. ik moet bekennen dat nu na 2mnd uit het gips te zijn,(6wk gips + spuit + 3wk been omhoog zonder gips)ik nu eindelijk kan zeggen dat dat flink geholpen heeft, ben er nog niet van af, maar dit bied weer perspectieven en hoop, loop op dit moment het beste op de tellsell zooltjes (zie tv). hopelijk zet de genezing zo voort.Ik heb na 2,5jr eindelijk weer hoop.sterkte allemaal gegroet Paula

Janny Overgaauw | email | 28-01-2006

Heb 3 weken ontstekingsremmers geslikt
heeft niets geholpen.
Arts wil nu alleen een spuit geven maar ben er erg bang voor en denk erover om het in gips te laten zetten.
Loop hier al 2 jaar mee elke dag pijn,
strompel op 1 voet om de pijn zoveel mogelijk te verlichten, heb zooltjes gekocht van 48 euro niets helpt.
Wanneer gaat dit over ? ben nog veel te jong om heel de dag op een stoel te gaan zitten en heb een lopend beroep.
Graag reakties.

Aliso | email | 29-01-2006

Loop nu reeds een 11/2 jaar met pijnlijke voeten. Peesplaatontsteking is de diagnose. Ik nam ontstekingsremmers, kreeg siliconezooltjes, steunzolen , rust,niets hielp. Schafte mij MBT schoenen aan. Die brachten mij enige verlichting. Ging bij osteopaat en kreeg daar rekoefeningen voor de gehele achterse spierkettingen. Heb nu het gevoel dat de pijn minder wordt. Hopelijk geraak ik er volledig van af !

Hannie | email | 29-01-2006

hielspoor, ja ja, het is ellendig. Heb hier nu een jaar last van, heb inmiddels 2 spuiten gehad, die helpen ongeveer 3 maanden en dan is het weer net zo erg. Ik heb de hielspoor aan mijn linkervoet. Ook speciale zooltjes laten aanmeten met een uitsparing, dit helpt ook niet echt. Omdat echt niets helpt krijg ik 24 februari een operatie, hoop dat ik er dan toch vanaf ben, want zo is het ook geen leven, altijd pijn bij opstaan en dan als ik ga lopen, echt wandelen kan ik allang niet meer, gelukkig nog wel fietsen.
Zo gauw de operatie voorbij is, zal ik via dit forum laten weten of het heeft geholpen,dit is nog het enige wat ik kan laten doen. Blijf positief!!!!

corina | 30-01-2006

beste hannie ik hoop zeker dat je laat weten of de operatie helpt omdat ik t ook zit te overwegen maar mijn ortopeed zegt geen garantie te geven of t helpt ja of nee
ik heb ook al vanalles gedaan maar niets helpt je word er moedeloos van ik loop nu al 2jr met aan beide kanten een hielspoor en t word met de dag pijnlijker met 3 kids valt t ook niet mee om rust te nemen ik hoop dat er ooit iets komt wat de klacht kan verhelpen veel sterkte met je operatie en ik hoop en duim voor jou dat je er baat bij zal hebben groetjes corina

Hannie | email | 30-01-2006

Hallo Corina,

ik hoop echt dat ik er vanaf kom via de operatie, want ik ben echt ten einde raad.
Zou zo graag weer eens normaal kunnen lopen, ben gewoon jaloers op mensen die kilometerslang kunnen lopen. Gelukkig kan ik nog wel fietsen, heb je tenminste nog beweging, ben n.l. dikker geworden omdat ik weinig loop. Corina, we houden de moed erin en hoop dat alles goed komt, ook voor jou, want het zal zeker niet meevallen met 3 kinderen, ik weet er alles van. Wens jou ook veel sterkte en beterschap. Ik laat zeker wat van mij horen.
Groetjes Hannie uit Venlo, haie.

Euwine | email | 06-02-2006

Ik had aan mijn linkervoet hielsproor.
Met nwe steunzolen waarbij aan de linkersteunzool een uitsparing is gemaakt ben ik helemaal van de pijn af en kan weer gewoon lopen. Draag wel de hele dag mijn steunzolen ook in mijn sloffen!

Kees | 06-02-2006

Ik heb gelzooltjes in mijn schoen, werkt perfect.

Linda | email | 08-02-2006

Is er misschien iemand die ervaring heeft met accupunctuurbehandelingen bij hielspoor?

ik | 10-02-2006

En van de grote verwarringen is dat er 2 soorten van hielspoor zijn: 1) ontsteking en 2) verkalking. In de hier gevoerde discussies wordt er geen onderscheid gemaakt terwijl de klachten totaal verschillend zijn alsmede de remedie.
Ik heb zelf last van de ontstekingsvorm. Het advies van de fysio is 6 weken volledige rust, waarbij overigens wel alternatieve bewegingsvormen zoals fietsen en aquajoggen zijn toegestaan. Ik hoop dat het helpt, maar heb vooralsnog goede hoop.
Groet en succes.

Maria | email | 11-02-2006

Ik heb sinds november 2005 last van mijn li.voet.Vlgs.arts hielspoor.Viscospot gekocht en dat helpt een beetje.Kan niet ver wandelen, terwijl dat mijn hobby is.Heb het opgelopen door 12km op hard strand met blote voeten te lopen!Denk eraan mijn osteopaat te consulteren.Heb wat oefeningen opgeschreven van Google en begin daar nu mee.Zal verslag doen.

m | website | 12-02-2006

Nummer 1 conclusie van huisartsen: Pijn onder de voet? HIELSPOOR!!! Er komen bij ons vele mensen met hielspoorklachten van de huisarts voor viscoheel/viscospot.Wij checken dit voordat de klant een viscoheel/spot koopt en in 99% van de gevallen is het GEEN HIELSPOOR!!!maar een fasciitis plantaris (ontsteking peesplaat)veroorzaakt door een foutieve voetenstand/foutief looppatroon.Daar helpt een viscoheel/spot dus niet tegen,aangezien de voeten juist instabieler worden door de siliconen constructie en kan de klacht zelfs verergeren!!Pas dus op dat het een echte hielspoor niet iets anders.succes

Maria | 19-02-2006

De osteopaat constateerde dat het een Fasciitis Plantaris is, dus ook gn Hielspoor.Hij kon duidelijk voelen dat er geen aangroeisel zit onder de hiel.Ik ga iedere dag enkele keren op een rubber stuiterbal onder de hiel staan en masseer zo zachtjes de hiel. Het is wel pijnlijk maar ik doe het nu wel en volgens hem ben ik er over 4 weken van af!!Zal ook kijken of ik zonder Viscoheel(43!!) beter kan lopen.

Willem | 19-02-2006

ik heb bijna een jaar met fasciitis plantaris gelopen, inclusief een half jaar 1x per week fysio bij de sporttherapeut van het SMA. dus wens je veel succes en sterkte .

Anne | 20-02-2006

Hallo mensen met peesplaatontsteking, doe je orginele zooltjes uit je loopschoenen en doe er vervolgens fisher zooltjes in. Deze heeft een hardere onderlaag en ondersteund beter je voet en zo wordt deze minder belast en als het nog niet helemaal helpt doe er dan een hakverhoging erbij in. Ik heb een half jaar peesplaat onsteking gehad en met deze zooltjes en hakverhoging (ga na PK) was het met een week over.

paul | email | 26-02-2006

Sinds 2 weken last van pijn onder mijn voet bij de hak ( = hiel?) . Vooral 's ochtends.
Gisteren gelopen maar vanochtend weer met pijn opgestaan. Via deze site hier terecht gekomen : O j .. hoor ik nu ook bij "de club"? . Heb eigenlijk nog nooit blessures gehad, sta op het punt in te schrijven voor NY . Maar s het wel hielspoor ? Als ik met mijn handen druk voel ik niets, als ik loop ( breder vlak !) wel. a: is dit nu beruchte hielspoor ?
b: ik ben er snel bij : wat to do / not to do?

Alvast bedankt ! Paul

paul | email | 26-02-2006

Sinds 2 weken last van pijn onder mijn voet bij de hak ( = hiel?) . Vooral 's ochtends.
Gisteren gelopen maar vanochtend weer met pijn opgestaan. Via deze site hier terecht gekomen : O j .. hoor ik nu ook bij "de club"? . Heb eigenlijk nog nooit blessures gehad, sta op het punt in te schrijven voor NY . Maar s het wel hielspoor ? Als ik met mijn handen druk voel ik niets, als ik loop ( breder vlak !) wel. a: is dit nu beruchte hielspoor ?
b: ik ben er snel bij : wat to do / not to do?

Alvast bedankt ! Paul

ilonka horn | 28-02-2006

Na bijna 2 jaar geleden hier een berichtje te hebben achtergelaten.
Gaat het nu pas echt goed / beter.
Heb totaal 2 injectie gehad en uiteidelijk geopereerd daarna fysio.
Nu begin maart eindelijk van alle klachten af.
Ik ben ook van meening dat geduld en veel
rust van groot belang is.
Moet voor mijn werk veel lopen en staan.
Hoop dit weer op tekunnen pakken.
weet alleen niet het resultaat daar van maar we zullen zien.
bij de operatie hebben ze overtollig bindweefsel wegehaald en mijn zenuwen vrij gemaakt daardoor.
Voel bij koud weer wel me litteken.
Groetjes ilonka

Maria | 05-03-2006

Sinds 19 februari loop ik veel beter zonder de Viscoheel! Ik masseer enkele keren p.dag de hiel door op de rubberen stuiterbal te staan.Het lopen gaat al veel beter, al heb ik na een (te lange?) wandeling na afloop wel last.Maar het gaat veel beter.Dus het was GEEN hielspoor, want daar kom je niet zo maar vanaf.Laat je vooral goed informeren, voordat je wat onderneemt.Een goede diagnose is zr belangrijk!!Mijn osteopaat stelde vast dat het Fasciitis Plantaris was en gn Hielspoor.Dat had de huisarts WEL geconstateerd en die zette mij op het verkeerde SPOOR!!!

Maria | email | 05-03-2006

Wie de Viscospot toch nodig denkt te hebben, kan die van mij overnemen.Merk Bauerfeind. Grote maat 2(schoenmaat 41).Ze hebben 43.00 gekost, dus kijk maar wat je er voor over hebt.Bij een hielspoor helpt het wel.Maar laat dat eerst goed onderzoeken.

piet | email | 09-03-2006

dag allemaal,
Ik heb ook hielspoor en sind ca 5 maanden heb ik inlegzooltjes gekocht bij Kijkshop.
39.90 per paar.
geweldig resultaat.
Kijk bij verkooptv Tel Sell daar zie je demonstratie

echt doen je leven wordt er beter door.
groet

Piet

Tanja | email | 13-03-2006

Hallo,
Ik had een ontsteking aan de aanhechting achillespees. Moest van mijn werk fulltime door blijven werken. wel veel zittend werk, maar meters lopen voor ik op mijn werkplek ben. Dit opgevolgd, en nu is het hielspoor. En moet 36 uur werken. Mijn vraag is, hoe belangrijk is rust? Mijn andere voet begint ook, is het verstandig om tegen de wensen/eisen van werkgever in te gaan en rust te nemen, zo ja, hoelang?

Martin van Kessel | email | 14-03-2006

Beste Jan,

Sinds enige tijd behoor ik ook tot de club van mensen met hielspoor, of [B}'Fascitis plantaris'[/B], zoals de blessure ook wel heet. Lees de onderstaande site eens even. Vanmorgen op advies van mijn huisarts, welke zelf ook een 'hardloper' is naar een podoloog verwezen. Op deze man heb ik nu mijn hoop gevestigd. Deze man is naast podoloog, fysiotherapeut en sport fysiotherapeut. Nu maar hopen dat het de bekende 'zoden aan de dijk zet'! Ben er al ruim 8 weken zoet mee en heb al n fysiotherapeut versleten. De man had mij eerder terug moeten verwijzen, maar ja. Hij had een andere diagnose gemaakt.
[URL]http://www.blessure-aanwijzer.nl/DaviWB/Pagina46.html[/URL]

hannie | email | 16-03-2006

Ook ik liep al een jaar met hielspoor aan mijn linker voet, van alles geprobeerd, rust, zooltjes,2 spuiten, niets hielp. Ben uiteindelijk onder het mes gegaan en moet zeggen dat ik nu na 3 weken weer normaal kan lopen, ben blij dat ik het gedaan heb en hoop nu maar dat het niet meer terugkomt. Operatie viel best mee!

natasja | email | 24-03-2006

hallo
wie weet waar je je kunt laten opereren,ik ben in Ede geweest maar werd door de ortopeet gelijk weer naar huis gestuurd.Volgens hem moet ik er maar mee leren leven.Jaja eigen zaak ...hij heeft makkelijk praten maar goed wie weet dus in welke ziekenhuizen dat wel gebeurd?

groetjes

Norman | email | 31-03-2006

Mijn vriendin heeft ook al zeer lang last van hielspoor.
Eerste steunzolen, echter geen beterschap. Eerste Cortisonenspuit, die 1,5 maand hielp. Uitzonderlijk een tweede cortisonenspuit. Na 2 maanden weer uitgewerkt.
11/2005 een wandelanalyse, en een aanpassing van de steunzolen. Ondertussen kniepijnen. Na aanpassing van de steunzolen, ook heuppijn.
12/2005 MRI van de knie en de hiel. Gevolg: dringende knie-operatie, gescheurde meniscus.
Een kennis had hetzelfde proces doorlopen en hij werd geholpen door een osteopaat.
Na het herstel van de knie-operatie, 2/2006 1ste maal naar de osteopaat. Huisarts en Orthopedagoog waren zeer kritisch.
De osteopaat vertelde ons, na 4 behandelingen moet er beterschap zijn, anders geen hulp.
Anderhalve maand en 4 behandelingen verder. Jawel! Enorme verbetering. Uiteraard moeten we nog opletten, maar in combinatie met de steunzolen is er een verbetering. De heuppijn was door een verbeterde houding door de steunzolen, en andere heupspieren werden gebruikt. Heuppijn is achter de rug.
We blijven hoopvol. Binnen 2 weken volgt een zenuwonderzoek en opnieuw een bezoek aan de orthopedagoog. Benieuwd wat zijn reactie zal zijn. ;-)

n | email | 31-03-2006

Hallo

Wat mij enorm heeft geholpen zijn zooltjes van medicovi. Ik heb eerst van alles geprobeerd en uit pure wanhoop toen maar die zooltjes gekocht. Het is zoals ze zeggen na een aantal dagen verbeterde het enorm. En sinsdien gebruik ik ze altijd en kan ik weer zonder dat ik er last van heb 2x in de week tennissen.

Gerda | email | 03-04-2006

Als je last hebt van hielspoor f fascitis plantaris (twee verschillende dingen) heb je de neiging om ter plaatse de pijn weg te wrijven, terwijl de oorzaak vaak op een andere plek gezocht moet worden! Ga eens goed op zoek naar zogenoemde "triggerpoints". Dit zijn pijnlijke spierknoopjes(die je pas voelt als je ze aanraakt!). Het geniepige van deze tp's is dat ze vaak voor pijn op een heel andere plaats zorgen. Onderzoek je kuitspier(m.soleus in dit geval) als de pijn meer aan de achterkant van de hiel zit. Meestal zit het tp. net boven de overgang van achillespees naar kuitspier.
Heb je het gevoel dat het meer nder de hiel zit rol dan met je voet over een klein hard balletje om de pijnlijke spierknoop te ontdekken. Deze zit dan in de m.quadratus plantae. Als je loopt voelt het dan alsof je je hiel gekneusd hebt doordat je bijv. op een steen gestapt hebt Als je ergens vanaf stapt kan het aanvoelen of je in een spijker stapt!
Probeer dit in ieder geval vrdat je er spuiten en operaties opl oslaat!!
Zelf heb ik er in mijn massagepraktijk enkele mensen op deze manier vanaf geholpen. Je kunt op internet informatie vinden onder triggerpointtherapie.

Francien | email | 23-04-2006

Ik heb nu al 2 jaar last van hielspoor ! Honderden euros kwijt aan zooltjes. Ben bij fysiotherapie geweest, verschillende podologen, maar tot op heden geen resultaat ! Ben het zoooo zat !! Nu gaan ze telkens mijn voet intapen, maar heb het helpt weer niets. Zit sterk na te denken over een operatie. Zijn er mensen in Twente die een goede 'hielspoor-dokter' weten?

oje | 07-05-2006

Hoi
Ik heb smorgens nadat ik savonds heb hardgelopen een enorme zere hiel als ik eenmaal op gang ben gaat het wel weer, heeft dit ook iets met een hielspoor te maken of moet ik ergens anders aan denken????

Joke | email | 15-05-2006

Ook ik heb al sinds septermber vorig jaar last van hielspoor in mijn linker voet. Heb vreselijk veel pijn als ik hem belast. Was gewend om altijd veel te lopen en te sporten, Nu niks meer van dat alles. Heb ontstekingsremmers, zootljes van de podotherapeut, zooltjes van de orthopeed en ook 3 Shockwavebehandelingen gehad. Tot nu toe geen resultaat. Als ik al deze reacties lees, kan het nog wel even duren. Ook injecties schijnen dus meestal geen resultaat te hebben, lees ik. Dus ook enigszins ten einde raad. Misschien ga ik dan ook maar vitamine B12 gebruiken, wie weet.

marielle | email | 18-05-2006

Hallo allemaal.
Ook ik kamp al vanaf juni 05 met hielspoor
aan mijn rechtervoet,t lijkt nu pas vooruitgang te krijgen,na zooltjes van podo,cortisone injectie van huisarts,3x intapen bij de podo,4 weken geleden een gipsspalk laten maken en dus snachts dragen,waar ik al enige verlichting kreeg,wel had ik ontzettend veel spierpijn van de spalk aan de bal van mijn voet,ik begin er nu aan te wennen.
Gisteren heb ik mijn eerste scockwave therapie gehad van 3x 500 scocken,dit was heftig maar zeer positief tot nu toe, ik kon gewoon op mijn voet staan toen ik van de behandeltafel mocht.Ik moest zelfs gisteren ook nog werken en ik heb daarbij een staande functie,ook dit ging geweldig goed,
ook ben ik vandaag met kleuters op schoolreisje geweest,dit was dus de hele dag lopen,en ook ben ik vanavond de stad in geweest,dus weer lopen,welles waar op mijn steunzolen die van schoen naar schoen gaan,maar ik voel me geweldig,
IK KAN WEER NORMAAL LOPEN.
ik hou deze site op de hoogte van mijn voeten want ik moet nog 2 behandelingen krijgen,1 in juni en nog 1 half juli. ik wens iedereen met deze kwaal veel sterkte.groetjes marielle

Reini | email | 19-05-2006

Sinds oktober 05 "loop" ik ook al met en hielspoor. Na foto's hebben te hebben gemaakt heb ik zooltjes gekregen van de podoloog. De ze hebben niet het gewenste resultaat. Ik heb eigenlijk nog meer last dan ik al had. Febr, 06 heb ik een injectie gehad, en dat heeft wel een paar dagen geholpen, maar het werd verder ook niet veel beter. Toen fysio gedaan met geluidsgolven. Al met al is het wel iets beter geworden, maar het is nog lang niet over. Ik kan nog geen uur lopen of staan, of moet er al weer bij gaan zitten. Als ik dit allemaal zo lees ben ik bang dat ik er voorlopig ook nog niet af ben. Hierboven lees ik iets over scockwave, heb ik nog nooit van gehoord. Toch zal ik hiermee eens mee naar de dokter gaan. Misschien iets voor mij. Verder heb ik de moed al een beetje opgegeven, maar zo te lezen kan het nog erger.

marielle | email | 19-05-2006

Hallo Reini
Even wil ik reageren op jou vraag wat shockwave-therpie inhoud.
In t ziekenhuis doen ze dat met de niervergruizer,je plaatst je hak tegen de ballon van de niervergruizer aan,daarna maken ze een rontgenfoto van jou hiel die jij ook kan zien op de monitor,daarop zien ze de plek die ze moeten behandelen
en daarna krijg je op die plek de soort stroomstootjes 3x500 tikken deze kan in strerkte verschillen,bij mij stond t toestel op 1 tik na op de hoogste stand,je kunt t vergelijken met kuitkramp maar dan in t klein,ook voor jou heel veel beterschap!

Suzanne | email | 21-05-2006

Ik heb sinds een half jaar last van hielspoor. Steunzolen (via podotherapeut) helpen iets maar de klachten blijven. Ik heb het advies gekregen om 1 a 2 x per dag te koelen en met een golfballetje onder de hak te rollen. Het is erg pijnlijk op de betreffende plek maar het helpt wel. Hopelijk heeft iemand iets aan dit advies.

Francien | email | 25-05-2006

Inmiddels zijn we weer een paar maand verder. Ik heb nu meer dan 2 jaar last van hielspoor. Zowel links als rechts, maar rechts is veel erger. Heb dus van alles geprobeerd... tientallen zooltjes.. fysiotherapie, ziekenhuizen ingeweest, podologen... voet telkens ingetaped gehad.. NIETS hielp ! Nu heb ik 3 x de shockwave therapie gehad. Zeer pijnlijk, maar ze waren zo positief ! Helaas voor mij, na 3 behandelingen is het niet minder geworden.(ik denk zelf juist erger). Ik krijg nu extra 3 behandelingen (au,au) en daarna.... ? ? ? ? ? injecties of operaties. Van beiden hoor ik geen positieve dingen... weet het ook niet meer... ben me rot aan het zoeken op internet. Word vervolgt !

Suzanne | email | 27-05-2006

Ik heb via sportarts het advies gekregen om voet zo weinig mogelijk te belasten gedurende een week of 6. Daarnaast elke avond koelen en met golfballetje rollen. Ben nu 3 weken aangepast werk aan het doen (heb staand beroep). Ik heb ook 1x per week behandeling van hem (weet niet of dit shock-wave heet) maar het is een soort hamer waarmee hij 2500 keer "slaat". Is behoorlijk pijnlijk maar daarna voelt het veel beter. Ik zou ongeveer 6 behandelingen nodig hebben. Gisteren heb ik wegens personeelstekort mijn gewone werk gedaan en vandaag weer meer last. Heb heel lang gedacht dat het vanzelf wel over zou gaan, maar weet inmiddels dat dat niet gaat lukken. Merk wel al verbetering sinds ik veel zittend werk doe. Beterschap

Nicole | 29-05-2006

Pijn pijn pijn;ik heb zo n pijn na zit en lighouding soms kan ik m n tong er wel bij afbijten !!!!!
Ik loop al 1jr bij de podotherapeut en heb rekoefeningen en zooltjes,zonder rekoefngn
kan ik niet eens lopen,maar ik heb nog steeds zo n pijn!!Zojuist belde mijn zus of ik al medicovi zooltjes had geprobeerd??
Zal ik dit doen of ????

Suzanne | email | 29-05-2006

Nicole, ik heb geen ervaring met Medicovi zooltjes, alleen met steunzolen via podotherapeut (met uitsparing op plek hielspoor). Deze draag ik bijna altijd. Ik heb gemerkt dat rust absoluut helpt! Ik bleef er maar mee doorlopen (dat ging nog wel) maar de klachten werden langzaamaan erger, zodat ik ook als ik de voet niet belastte pijn had. Nu heb ik alleen nog last als ik een dag teveel heb gelopen. Helaas kan ik nog geen echte wandelingen maken maar gewoon de dagelijkse dingen gaat weer. Ik heb 1x per week shock-wave behandeling (2500x), dit geeft ook verbetering. Verder veel koelen!!!! Is ook geen prettig gevoel maar het helpt.

hannie | 01-06-2006

ja, ja, hielspoor het is me wat. Eindelijk na 3 maanden verderte zijn kan ik zeggen dat ik er helemaal vanaf ben, dankzij de operatie. Kan weer normaal lopen, zonder iedere 15 minuten effe te moeten gaan zitten. Kan weer winkelen zoals vroeger en weer genieten van het leven. Het hielbot hebben ze schoongemaakt (kalk verwijderd) de pees gedeeltelijk losgemaakt van het bot. Ik ben blij dat het goed met me gaat.
Heb voorheen ook spuiten gehad die na 3 maanden weer uitgewerkt waren zodat de pijn weer in alle hevigheid terugkwam. Dit was ik zat. Ben blij dat ze me geopereerd hebben. Maar dat zal wel bij iedereen verschillend zijn. Wens iedereen veel sterkte en hoop dat jullie hier wat aan hebben.

Geef hier een reactie

tekst

naam

e-mail

Dit veld s.v.p. leeg laten

Gaaf shirt met joe joe er op :)
Gaaf shirt met joe joe er op :)

<b>Laat de liefde niet aan toeval over</b>
Laat de liefde niet aan toeval over