Hielspoor wie geef raad ?

jan van boekel | 07-11-2003

hallo mensen, nu al een aantal maanden last van
hielspoor, ben in behandeling bij de fysiotherapeut maar dat help ook niet veel, doe wat rekoefenigen om de pezen onder mijn voet op te rekken. pijn wordt ook niet minder.
heb verder geen ervaring met podotherapeut/inlegzooltjes of injecties wie kan mij zijn ervaringen hiermee vertellen ?
Wie geeft mij goede raad?
En o ja zijn er mensen die met hielspoor weer zijn gaan lopen (wel rustig dan) of raden jullie mij dit af. Zijn er mischien ook mensen die helemaal genezen zijn en weer lopen ?????
graag reaties

De leukste ideeen en ontwerpen voor t-shirts, hoodies enz...
De leukste ideeen en ontwerpen voor t-shirts, hoodies enz...

hit counter

Web Analytics Made Easy -
StatCounter

Babette | email | 04-06-2006

Help!!!

Ik heb nu ruim 2 jaar een flinke hielspoor waar ik met zooltjes van de podotherapeut, 3 maal een spuit van de huisarts, en 4 shockwave behandelingen ( en veel euro's minder ) nog steeds iedere dag flinke pijn aan heb!!
Ik lees nu vanalles over opereren en een aantal weken in het gips!! Helpt dit echt???
Ik ben de pijn en de beperkingen helemaal moe!
Wie kan mij adviseren wat ik het beste kan doen??

Petra | 05-06-2006

Hielspoor is iets van deze tijd. Belangrijke oorzaak: zachte schoenzolen in combinatie met doorgezakte voorvoet.
Het is een (steriele) ontsteking aan de peesplaat, heeft eigenlijk niets met kalkafzetting te maken.
Rust helpt niet, juist 'smorgens bij het opstaan is vaak de meeste pijn.
Rekoefeningen en stevige schoenen zijn al een stap in de goede richting.
Geen podologische zolen! Het nut van dergelijke zolen is nog nooit bewezen. Kijk eens op de site van ZonMw en tik bij 'zoeken' inlegzolen in.

Nicole | email | 09-06-2006

ik heb sinds 4 dagen last van pijn aan mijn hiel vooral bij het opstaan. De eerste 3 dagen kon ik nog wel lopen maar het doet nu zo`n pijn dat ik niet meer kan lopen. Ik moet vanmiddag naar de dokter. Ik hoop dat ik geen hielspoor heb want ik loop elke dag met de hond.

Suzanne | email | 09-06-2006

Nicole, het is belangrijk dat je er snel bij bent, zodat je erger kunt voorkomen.
Blijf er vooral niet mee doorlopen, denkend dat het wel over zal gaan!!!! Het zal op den duur alleen maar erger worden als je er niets aan doet. Bij mij gingen de klachten in de loop van de dag weer weg als ik eenmaal wat gelopen had, daarom dacht ik dat het wel meeviel. Na een paar maanden kreeg ik steeds meer klachten, ook overdag.
Nu dus al 5 shock-wave behandelingen gehad (erg pijnlijk!!!) en wel vermindering van de klachten, ook doordat ik de voet zoveel mogelijk ontlast door zittend werk etc. en 1 tot 2 keer per dag koelen!!!!
Beterschap!!

Jolylain | email | 10-06-2006

Kan men een ontstekingswerende zalf gebruiken om de pijn te verzachten.

Mijn pijn loopt uit tot de bal van mijn voet.

Operatie komt voor mij niet in aanmerking wegens andere gezondheidsproblemen en mijn leeftijd 82 -

Mijn hielspoor-probleem blijkt het gevolg te zijn van foutief te lopen na enkele grote aderoperaties.

Kathleen | email | 11-06-2006

Hallo Hielspoorders,

Ik heb na jaren van veel hielspoorleed ( op rx vastgesteld en massages/steunzolen/injecties/accupunctuur...) uiteindelijk de "dieselmethode" toegepast en ik moet zeggen, in het begin stond ik er heel sceptisch tegenover, maar het is een buitengewoon wondermiddel !!!!!!
Ik heb gedurende 3 weken ( 2 x daags gedurende 30 minuten) in de diesel gezeten ( ruikt wel maar is goed afwasbaar met vloeibare zeep ) na 2 weken begon het gunstige effect en na 3 weken volledig pijnloos!! In deze tijd van uit de panswingende brandstofprijzen heeft deze 5 liter diesel wel mijn leven enorm verbeterd.
Ik raad het iedereen aan !!! Ik kan weer lopen en sta vrolijk en opgewekt op!

Groetjes, een ex-hielspoorster
Kathleen

Wout | email | 12-06-2006

Beste hielspoorders.

Al meer dan 10 jaar ben ik lotgenoot van jullie allen. In de afgelopen jaren heb ik, net zoals velen van u "vele van Neerlands geneeskundigen" bezocht.
Het is zeer deprimerend om steeds weer te ontdekken dat de bewuste behandeling weer niets opleverd. Vorige week kwam ik in mijn zoektocht op de volgende sitehttp://blog.seniorennet.be/jules/archief.php?ID=369. Daar vond ik een verklaring die mij weer hoop gaf. Ik ben direct aan de slag gegaan met de therapie. De massage van kuiten is een behoorlijk pijnlijke aangelegenheid maar de resultaten zijn in mijn geval zeer hoopgevend. Na 5 dagen ben ik 'pijnvrij' aan mijn voeten. Het bewuste handboek heb ik inmiddels besteld. Wellicht kunnen jullie hier iets mee. Het kost weinig en is een hoopvolle oplossing.

Harry | email | 14-06-2006

Wout,
Sinds 3 maanden heb ik ook last van hielspoorachtige klachten, ik kan met beleid nog wel een beetje trainen maar absoluut niet zoveel als ik zou willen en na elke training heb ik de volgende dag toch reactie. Negen jaar geleden heb ik ook hielspoor gehad toen ben ik een jaar uit de running geweest. Gisteren je berichtje gelezen en geprobeerd. Ik merk direct effect van het masseren op de pijn in mijn kuit, 's middags een baantraining gedaan van 5 * 1000m waarvan 1 op blote voeten, hierbij weinig last. Ook vanmorgen minder last dan anders na een dergelijke training. De kuit is wel erg pijnlijk geworden door de massage, ik ben heel benieuwd of dit de oplossing is voor mijn hielspoorproblemen. Hoe gaat het nu met jouw blessure? Nog steeds vooruitgang?

René | 14-06-2006

Het lijkt hier wel GTST!
Bij soaps leren mensen nl. niet van hun fouten...
Hier leert men kennelijk ook niets.
Diesel? Het slaat toch werkelijk nergens op!
Er staan hier een aantal goede adviezen, dus gebruik je gezond verstand!

Wout | 16-06-2006

Harry.
Na 1,5 week gaat het steeds beter met me. Ik had net als jij direct na de eerste massages al direct resultaat maar dat wil nog niet zeggen dat alle problemen zomaar opgelost zijn. In mijn geval zal ik best nog wel enkele weken moeten masseren. Een probleem van meer dan 10 jaar poets je zomaar niet weg. Ik heb inmiddels het 'Triggerpoint-massage handboek thuis gestuurd gekregen. Wat kan er voor 29,95 een wereld van pijn- en klachten bestrijding voor je open gaan. In dit zeer leesbare handboek wordt op een begrijpelijke manier beschreven waar er allemaal problemen KUNNEN zitten in ons lichaam. Het is geen toverboek maar hoe meer je er in leest hoe meer vragen er bij je rijzen waarom de medische wetenschap geen of te weing aandacht schenkt aan deze materie. Er zitten blijkbaar zoveel triggerpoints in mijn kuiten en voeten dat ik daar nog wel een poos mee bezig ben. Ik kom er steeds meer op het spoor dank zij dit handboek en ik ben dan ook vast besloten om er mee door te gaan.

Wout den |Hoed | 16-06-2006

Harry

(Deze tekst moet je lezen als vervolg op het bericht hiervoor. Ik had teveel lettertekens dus moest ik het in 2 stukken knippen)

De pijnlijke kuiten na de eerste massage gaat gewoon over alhoewel je er voor moet passen om niet al zeer te keer te gaan bij het masseren. De manier van masseren lees je ook in dit boek. Ik kan het boek je van harte aanbevelen. (denk niet dat ik enige bemoeienis heb met de uitgeverij, ik liep er ook maar toevallig tegenaan).
Op www.triggerpointboek.nl is het te bestellen

suzanne | email | 28-06-2006

Zijn er hier meer mensen die hielspoor en rugklachten (SI gewricht) hebben? Ik heb beide en de ene arts zegt dat het met elkaar te maken heeft en de andere arts zegt van niet. Ik heb zelf het idee van wel, toen ik steunzolen voor de hielspoor kreeg, namen de rugklachten toe. Soms heb ik meer last van mijn voet, dan weer van mijn rug. De oorzaak van de rug is een scheefstand van het bekken en slijtage van 2 tussenwervelschijven. M.b.v. orthomanuele therapie zijn rugklachten redelijk verholpen en zou ik na een paar maanden ook geen last van hielspoor moeten hebben. Hier heb ik nog niets van gemerkt.

Carla | email | 16-07-2006

Yuri,
je advies om op 10-7-2004 te gaan kijken je ik je kan bereiken ben ik dus niet geslaagd.
Zou je me een berichtje willen sturen hoe en waar?
Ik hou wel van je oprechtheid. En eerlijk is eerlijk, we zitten toch niet op deze side te zoeken omdat we er niks met onze klachten willen doen?
Als verpleegkundige loop ik per dag minimaal 10 km en ben aan het eind vd dag kapot. Of dit allemaal zo slim is ??
Maar ik weet gewoon te weinig van mijn klachten en vooral van de oorzaken. En aangezien elk mens uniek is zal ook de oorzaak voor ieder anders zijn.
Heeft mogelijk ook PSD ermee te maken? Ik heb wel ergens het mogelijk verband gelezen met RSI.

Janneke Groot Landeweer | email | 20-07-2006

Hallo youri,
Ik heb aan beide voeten een hielspoor, dit is in 2001 middels rontgen vast gesteld.
Ik heb al veel zaken geprobeerd maar nog niets gevonden wat de klacht definitief oplost.Mijn vak als ziekenverzorgster kan ik niet meer uit oefenen. Ik ben maar door blijven lopen en blijven zoeken naar een op lossing, die ook ik niet heb gevonden.
Succes met zoeken en laat het je lot genoten weten indien je een succes volle behadeling hebt gevondrn.
Groetjes Janneke

Henri | email | 24-07-2006

Hallo allemaal,

ook ik heb last gehad van hielspoor door te ver te veel of te vaak hard gelopen te hebben op verkeerde schoenen of te harde ondergrond, zeg het maar.

Maar wat mij het beste heeft geholpen is door zelf mijn zooltjes in elkaar te knutselen door gaten te knippen en verhoginkjes te plakken. Het heeft het allemaal verligt in pijn, maar niet de definitieve pijnvrije hak gegeven. Dus toen maar een spuit laten zetten. Maar daar zit het hem in waarom ik nu pijnvrij ben. Ik heb hem van de zijkant van mijn hak in de irritatieplek laten zetten. Dus niet van onderen door mijn vetweefsel en door mijn pees heen.

Mensen pas alsjeblieft op met die spuiten want ze nemen ook altijd gezond weefsel mee, vandaar dat ik hem van de zijkant erin heb laten zetten.

Ben nu 3 mnd pijnvrij en besluit pas over 6mnd weer te beginnen met hardlopen

henri

Abby | email | 25-07-2006

Thank you!
<a href="http://wzpuoikm.com/owqj/zskf.html">My homepage</a> | <a href="http://elpuners.com/fjhc/ozyx.html">Please visit</a>

Oscar | email | 25-07-2006

Great work!
http://wzpuoikm.com/owqj/zskf.html | http://norgsgbf.com/tnjr/qkat.html

Annemie | 27-07-2006

Heb sinds een paar maanden ook heilspoor.
Moet nog naar een podotherapeut voor zooltjes.
De huisarts wil ook een injectie geven.
Zijn die injecties pijnlijk.
Zouden jullie die spuit laten zetten
alvast bedankt
Annemie

anny | email | 03-08-2006

Hallo allemaal,

Ik word er niet vrolijk van als ik lees wat jullie allemaal doen en gedaan hebben om van hielspoor cq Fanciitus Plantaris af te komen.
Heb nu zes weken last, huisarts zegt hielspoor en geeft ontstekingsremmers.Maar helpt niets, dus maar weer terug en laten uitzoeken of het inderdaad hielspoor is.....Sta voor de klas dus moet ik goed kunnen lopen en bovendien wandel ik graag en kan dat nu ook niet doen. Lees hier allemaal tips en suggesties maar weet nog steeds niet wat je het beste kunt doen! Help!!!!

willem | 03-08-2006

hielspoor en fascitis plantaris zijn 2 verschillende dingen die nogal eens doorelkaar gebruikt worden.

hielspoor is een verkalking op en/of rond je hielbeen. fasicitis plantaris is een overbelasting van de peesplaat onder op je voet.

beide blessures zijn zeer hardnekkig (tot wel meer dan een jaar lang klachten) en hebben verschillende behandeling nodig. in beide gevallen kunnen zooltjes verlichting geven maar zeker is het niet.

wat je moet doen? zorg eerst voor een goede diagnose wat je hebt en bekijk dan verder in overleg met een fysio, (sport)arts podoloog/therapeut wat de beste behandeling voor jou is.

ad | email | 03-08-2006

Jan en andere hielspoorders.
ik heb nu 1 jaar last van hielspoor,en heb ook al van alles geprobeerd.
steuzolen-viscospot- fysio-2xinjektie-rekoefeningen, helaas geen verbetering.
nu heeft men op het ziekenhuis een nachtspalk gemaakt die mijn voet zo zet om die pees op te rekken,gedurende 6 weken.na een week kan ik nog niet zeggen of het helpt maar ik heb nog steeds goede hoop.

tineke | email | 10-08-2006

, nou ik heb eral twee jaar last van ,heb zooltjes van de podoloog maar kan niet zeggen dat het is verbeterd

Ron | email | 12-08-2006

Nu is de andere voet aan de beurt.
Heb 6 jaar geleden een operatie gehad aan mijn rechter voet voor een hielspoor.
Het was even weer leren lopen en een flinke jaap aan de zijkant van mijn voet.
Maar ik moet zeggen tot op heden geen klachten meer in de rechter voet.
Nu heb ik de klachten in de linker voet.
Wer naar het ziekenhuis.
Maar de arts die er nu zit wil geen operatie uitvoeren voor een hielspoor.
Nee eerst weer net zoals 6 jaar geleden de pijnlijke injectie's ( die ik toen ook al 4x heb gehad.
Zooltjes en alle andere middeltjes zijn maar voor even en lossen het probleem niet op.
Ik sport om de dag in de sportschool en strompel elke morgen door het huis.
Ik ben van mening dat als niets help een operatie zeker de oplossing is. En ik heb die ervaring.
Wet iemand een arts in omg Utrecht die wel deze operatie nog uitvoerd.
Graag een reactie.
Vragen mail me

Jan | 12-08-2006

Ja, Ron, dat kan ik wel voor je doen.
Maar ja, dat wordt dan wel revalideren met een prothese.

hahahahahahahahahahahahahahahahaha

vivian | email | 13-08-2006

Ik kan hier al lezen dat ik niet de enigste ben.Heb sinds een jaar erge pijn en ben er sinds een half jaar achter wat het is.Had er nog nooit van gehoord en mensen in mijn omgeving ook niet.Werd ook niet altijd even serieus genomen maar je ziet dan idd ook niets maar hebr wel ernstige klachten.Heb pijnstillets gehad,twee spuiten,viscosezooltjes,3 weken ingetaped en nu zooltjes van de podoloog.Maar helaas heeft niks mogen baten.morgen terug naar dokter ben benieuwd.......

Wendy | email | 16-08-2006

Ik heb meer dan een jaar geleden een klein scheurtje in mijn achillespees gehad. Dit was op een gegeven moment hersteld hoewel er toch stijfheidsklachten bleven en pijn ´s ochtends en na een lange wandeling (25 km). Opeens had ik in het voorjaar stekende pijn in mijn hielen, vooral aan de randen, minder onder de voet. Terugkijkend viel dat samen met mijn start van 1 keer per week intensief dansen op blote voeten.
Mijn 1e conclusie was weer de pees. Deze werd overgenomen door de fysio maar dat hielp allemaal niet. Zij constateerde wel een instabiele voet en niet sterk spierweefsel. Dat was wel het gevolg van deze blessure in combinatie met een niet honderd procent herstelde klapvoet van 18 jaar geleden agv een hernia. Doorverwezen naar de podotherapeut, die constateerde overbelasting van alle pezen onder mijn voet, geen onsteking, heeft zooltjes aan gemeten. Ik krijg nu het idee dat het fasciitis plantaris is, mede dankzij deze site. Ik heb het handboek Triggerpoint therapie gekocht omdat ik die theorie plausibel vind en masseer mijn kuiten dagelijks. Maar het blijft een beetje zelf dokteren zo....Heeft er nog iemand een tip nav mijn klachtenpatroon?

suzanne | email | 16-08-2006

Ik denk er zelf ook aan om het Triggerpoint boek te kopen. Heb jij er al baat bij gehad?
Ik wilde het gisteren bestellen maar ze hebben nog vakantie. Moet dus nog enkele weken wachten. Ik heb wel baat bij koelen (doe dit dagelijks) maar zodra ik een dag veel loop, dan heb ik meteen weer meer klachten. Schiet dus niet op zo. Ik ben ook bezig met Schokwave therapie. Heb al een stuk of 10 behandelingen gehad maar het is nog steeds niet over. Beterschap!

nancy | email | 17-08-2006

hallo lieve mensen

ook ik heb last van een hielspoor gehad ja je leest het goed gehad,,,,,,,,,de pijn was eigelijk ondragelijk...........na heel veel rust te hebben gehouden zooltjes , speciale schoenen pijnstillers etc te hebben gebruikt............ging de kwaal niet over.........tot ik bij paranaormale genezeres ria verkuijl terecht ben gekomen ............je leest het goed na een behandeling kon ik de volgende ochtend met bijna geen pijn meer mijn bed uit........nu gaat het elke dag beter en is de pijn bijna helemaal verdwenen...... voor inlichtingen kunt u mij mailen swart009@hotmail.com ik hoop u hiermede van dienst te zijn geweest...vriendleijke groeten nancy

Wil | email | 17-08-2006

Het advies van Willem van 03-08-06 is de beste weg, zorg voor de juiste indicatie. De oorzaak van zowel hielspoor als fasciitis plantaris is vaak te wijten aan overbelasting. De mate van overbelasting is voor iedereen verschillend. Denk aan staande beroepen, sporten, hormonale veranderingen.
In sommige gevallen is een verhoging van de hiel met een zachte wig (viscoheel) een oplossing. In andere gevallen dient de gehele voet onlast en gecorrigeerd te worden om de pezen te ontlasten. Dit word optimaal bereikt via aangemeten orthopedische steunzolen (deze geven meer steun en correctie t.o.v. podotherapeutische zolen in dit geval). Een steunzool alleen is vaak niet voldoende. Ook dient men te kijken naar het type schoeisel. Een wandelschoen met veter en goede contrefort is beter bij langdurige belasting dan het dragen van pumps of ritslaarzen. Op deze manier creëren we ook rust voor onze voeten. Als dit niet afdoende is kan men, wat betreft hielspoor, contact opnemen met een orthopedisch chirurg via de huisarts. tegenwoordig worden er redelijke resulaten geboekt met het vergruizen van een hielspoor.

Veel succes

Ruby | email | 17-08-2006

Ik heb heel erg veel baat gehad met speciale watergevulde zooltjes; podologen, artsen, specialisten... het hielp niet tot ik toevallig op een demonstratie tercht kwam bij een lokale drogisterij. De man vroeg mij mijn schoenen uit te doen en eventjes op de zooltjes te gaan staan. Ik voelde direct de verlichting, echter... ik denk dan dat het de 'indruk' wekt dat het helpt en daarom ook helpt... maar toch de proef op de som genomen en een paar mee naar huis genomen. Ik had al zoveel geld uitgegeven aan gel-zolen, rubberen hakjes, enz. dat dit bedrag me nu ook niet achterover deed slaan. Eenmaal thuis heb ik toch pas na een week de zooltjes in mijn schoenen gelegd, maar het was wonderbaarlijk dat ik na een paar dagen (dan ben je die zooltjes eigenlijk al vergeten) echt beduidend minder pijn had en nu zelfs niets meer voel. Ik liep er (af en aan) toch al zo'n 2 jaar mee. De sites www.hielspoor.com en (een zuster site) www.lopenopwater.nl vertellen er meer over!

Suc6 enne... sterkte

carla | email | 18-08-2006

p een caming met hakken met veel steentjes en in oude dorpjes waar alles ongelijk is, dus helaas meer met slippers gelopen en enorm veel last.Dus thuis weer de hakken aan. Ik ga ook dat dieselbas uitproberen. s6 allemaal

carla | email | 18-08-2006

hoi voor de vrouwen draag meer schoenen met hakken. Geneest niet maar scheelt wel, volgens de voeten dokter zit dan je drukpunt meer voor in plaats achter. En ik moet toegeven ik hou het langer vol met een hak dan met platte schoenen. s6

p.spin | email | 19-08-2006

sinds 2 maanden last,maar van deze reacties wordt ik niet vrolijk.
Mag graag sporten....

Johan | 19-08-2006

sja, een blessure (is hielspoor een blessure??) is een groot ongemak. doe je er niks aan zal het ook niet (echt) over gaan.

Michel Van Denhaute | email | 20-08-2006

Verschillende jaren last gehad van hielspoor, alles geprobeerd, niks hielp. Tenslotte op aanraden van een heilpraktiker een Calcium-supplement (carbonaat, aminozuurchelaat en citraat )geprobeerd, na 4 maanden begonnen mijn symptomen te verdwijnen en ze zijn nu reeds meer dan 1 jaar volledig weg. Volgens mij is dit volledig aan het calciumsupplement te wijten. Dit heeft vooral te maken met een onevenwicht in de zuur-basebalans van het lichaam. Wanneer het lichaam "verzuurt" is het lichaam veel vatbaarder voor ontstekingen (wat hielspoor tenslotte is). Door Calcium te supplementeren wordt de zuur-basebalans tijdens de slaap hersteld en zo ook op termijn ontstekingen in het lichaam genezen. Ik blijf nu dagelijks 2 tabletten nemen en eet voor het slapengaan bijna dagelijks een natuuryoghurt omdat dit ook veel calcium bevat. Mijn hielspoor is weg, ik ga terug joggen en loop terug op de loopband zonder nog last te hebben. Het merk van de mineralen is "NOW" -Full spectrum Minerals-high potency en wordt in de Benelux verdeeld door de firma Vitortho in Den haag. Ik heb met deze firma geen enkele binding, dus dat ik ze hier vermeld is enkel om andere hielspoorpatiënten te helpen.

wilma | email | 21-08-2006

dus na alles gelezen te hebben is er weinnig hoop hoeveel keer moet je in vredesnaam naar de huisarts gaan voordat er iets gebeurt moet je rusten niet rusten ik weet het niet meer word er erg somber van

zijn er oplossingen????????

gr wilma

rene | email | 22-08-2006

Volgens mij weet niemand nu precies wat je met deze blessure aanmoet,
Ik loop er nu precies een jaar mee na een onschuldig partijtje tennis op verkeerde schoenen en harde ondergrond.
Fysiotherapie, siliconezooltjes gehad geen resultaat specialist geweest nachtspalk iets verlichting verder zelfde klachten injectie gehad meer last van de spuitgehad als resultaat 4 weken gips gehad iets beter daarna maar nu gewoon weer last nu naar een podoloog geweest zooltjes gehad maar lijkt wel of het erger word, wil er wel eens van af wil weer zaalvoetballen ook een jaar niet of nauwelijks gedaan.
Weet iemand nog iets wat echt helpt?

Jochem | 22-08-2006

ik had bij het hardlopen heel erg last van mijn hak. Toen zijn we naar de fysio geweest, en 't leek op hielspoor. maar, als ik gewoon liep had ik er geen last van. we zijn ongeveer 2maand lang naar de fysio geweest, ik mocht wel gewoon doortrainen, we hebben zooltjes gekocht voor in mijn schoenen (soort waterbed) en 't bleek toch met mijn groei te maken te hebben. na 2 maand werd het steeds minder en en nu heb ik er helemaal geen last meer van! dus bij mij lag het aan de groei, ik weet niet hoe oud u bent, misschien denkt u er eens bij na ;) Jochem

anneke | 25-08-2006

Ik heb al 2 jaar last van hielspoor en niets helpt. Ik masseer nu sinds 10 dagen volgens de triggerpoint punten en de pijn is een stuk minder. s'ochtends zijn mijn enkels veel minder stijf en pijnlijk en loop ik niet zo te strompelen.

Elly | email | 25-08-2006

Ook ik heb sins een weekje last van beide voeten. Toevallig had ik een afspraak bij de ostheopaat en deze stelde me gerust. Door een foute houding is deze afwijking het gevolg en noemde het ook hielspoor. Je kunt er inderdaad helemaal door van de voeten raken. De foute houding ontstaat door een verandering in het craneale gebeuren (cranealeritme is het hoofdritme, ons hoofd zet een aantal keren uit per minuut, net zo iets als hart en long ritme) door dit ritme weer te verbeteren zal ook de hielspoor weer verdwijnen. Het heeft wel een behandeling van 3 a 4 keer nodig (1 per maand) Het wordt in de huidige verzekering gedeeltelijk vergoed. Dus mensen vóór spuiten en zeker vóór een operatie te overwegen, ga eerst naar een ostheopaat. Let er wel op dat hij of zij D.O. is want dan heb je een echt afgestudeerde.
Ik hoop er voor nieuwjaar af te zijn. En wat het met het r.i. temaken heeft weet ik niet maar daar heb ik al jaren last van.

Harry | 25-08-2006

Jeetje Elly, jou kunnen ze ook alles wijsmaken. Craneale ritme....

puck | 26-08-2006

Ik heb 5 jaar geleden aan beide voeten een hielspoor gehad.
Ik heb net als Kees 06-02-2006 van de podoloog gel hielkussentjes gekregen.
Jet heeft perfect geholpen en ik heb al 5 mensen het zelfde aangeraden met goed resultaat.

Elly | email | 26-08-2006

Beste Harry,

Hoezo wijsmaken????? Ik heb hier al bijna 12 jaar goede ervaringen mee. Ik heb lelijk in de kreukels gezeten en deze meneer heeft me er uit gehaald toen de doktoren zeiden dat ik er maar mee moest leren leven. DUS PRAAT NIET OVER WIJSMAKEN Het is een stuk ervaring en vertrouwen.

wendy | email | 28-08-2006

ik heb sinds enige jaren last van hielspoor is met rontgenfoto aangetoond. steunzolen worden aangepast, werkt dit na een maand niet beter dan wordt ik geopereerd. uiteindelijk denk ik dat het een operatie zal worden want het probleem met zolen lost niet echt iets op, want als je weer zonder schoenen loopt dan het je weer erge pijn

Inge | email | 29-08-2006

Ik heb al een jaar last van mijn linkerheup (chronische slijmbeursontsteking) en daardoor in mijn rechtervoet een hielspoor gekregen. Na een foto begin juni heb ik een injectie gehad wat wel iets verlichting gaf. Tijdens de vakantie half juli kwam de pijn weer terug dus ik heb meteen de orthopeed weer gebeld en kan daar pas 11 september terecht.
Sinds een week heb ik ook ontzettende pijn aan de buitenkant van dezelfde voet, huisarts en fysiotherapeut denken dat de aanhechting van de pezen/banden aan de zijkant flink overbelast zijn. Volgens mijn fysio kan het ook voorkomen dat op deze plek kalkafzetting vormt (zoals eigenlijk ook onder mijn voet). Heeft iemand hier ervaring mee ? Ik kan dus nu echt bijna niet meer lopen en moet zoveel mogelijk rusten. Krukken is ook geen optie omdat ik dat niet kan ivm de pijn in mijn andere (linker) heup. Heeft iemand

aliso | email | 29-08-2006

Na 2 jaar loop ik nog steeds met hielpijn. Via een botscan zagen ze nu dat het hielbot ontstoken is. Daardoor zit ik nu in het gips voor een 5 tal weken. Volgens de dokter is het geen garantie dat het met rust zal weggaan maar er is geen ander alternatief.

Anita | email | 31-08-2006

Door per januari plots 7 dagen per week 5 km te gaan lopen,ben ik uiteindelijk aan een hielspoor gekomen. Zooltjes bij een podoloog laten maken die vanwege een mogelijke zwevende hielspoor geen baat hebben.Vervolgens de huisarts er een spuit in laten geven (na diagnose van 30 sec)Pijn weg??? Nee, werd nog heviger op den duur.Na het lezen van een advertentie met een nieuwe techniek "shockwave therapie" naar de fysio gegaan, 4 pijnlijke behandelingen want er wordt letterlijk door de hak heengedreund. Helaas geen baat.
Nu zelfs een uurtje strijken al een drama.
Alleen als ik een laars met een hak aantrek kan ik zonder veel pijn lopen, maar dan krijg je op den duur weer last van je voet vanwege de hoge hak (waar ik niet op gewend ben te lopen.
Ik kan wel janken...... moet het nou zo verder???
Ik overweeg om maar weer terug te gaan naar de huisarts voor een verwijs naar het ziekenhuis, daar zouden ze een foto kunnen maken.
Maar eerlijk gezegd ben ik als de dood van een operatie. Is dat erg pijnlijk?? moet je dan daarna nog in het gips??
Hoe lang ongeveer van de operatie tot je weer kan lopen???
Of heeft er iemand echt een andere suggestie die HELPT???

Suus | email | 31-08-2006

Anita, ik heb al meer dan 10 shock-wave behandelingen gehad en merk dat het genezingsproces heel erg langzaam gaat. Ik koel dagelijks en dat helpt engiszins. Ik heb ook gemerkt dat op hakken lopen beter gaat dan op platte schoenen. Ik heb een half jaar geen hakken gedragen omdat ik daar de steunzolen niet in kan. Nu hoor ik van de sportarts dat het best goed is om af te wisselen met (niet te hoge) hakken. Verder de voet zo min mogelijk belasten, de fiets nemen ipv lopen etc. Ik ben aangepast (zittend) werk gaan doen en dat helpt ook wel iets. Doordat de peesplaten onder de voet zo slecht doorbloed zijn, gaat de genezing zo langzaam. Ik heb ook gemerkt dat huisarts niet echt oplossing heeft. Het is beter om naar een sportarts te gaan of naar een orthopeed. Zoals je hier op het forum kunt lezen heeft niemand echt de perfecte oplossing. Het blijft een kwestie van uitproberen. Ik denk er zelf nog over om het Trigger-point boek te bestellen maar lees erg weinig ervaringen van mensen op dit forum. Veel beterschap!!

Jan | email | 01-09-2006

Hallo hielspoorlijders;
Ik heb veel baat gehad,na veel "omzwervingen" bij verschillende specialisten, bij de acupunturist / fysioterapeut.
Het zit nl. vooral in de doorbloeding van je benen en vooral je kuit.
Na ongeveer tien behandelingen en vele oefeningen ebde de pijn weg.

Lucas | 03-09-2006

Iedereen spreekt van hielspoor, maar hoe herken je dat ? Ik heb ook af en toe pijnscheuten in mij hiel, maar is dat dan hielspoor ?

lucas | 05-09-2006

Wat zijn de symptomen ?
Kan iemand dit vertellen?

suzanne | email | 05-09-2006

Bij mij is het begonnen met pijn 's ochtends, de eerste paar minuten na het opstaan. Op blote voeten op een harde vloer. Is inderdaad een soort stekende pijn, heel duidelijk op 1 plek. Na een half uurte lopen voel ik de pijn niet meer zo maar als ik een tijdje gezeten heb, dan doet het weer pijn met lopen. Na verloop van tijd zijn bij mij de klachten erger geworden omdat ik er gewoon mee door ben blijven lopen (niet hardlopen maar wandelen). In mijn geval is het een blessure van de peesplaat en geen uitstulping van het bot. Veel koelen helpt en verder niet te veel belasten! Ik zou toch naar een huisarts of sportarts gaan voor de juiste diagnose voordat je zelf aan het behandelen slaat. Veel beterschap!

freja | email | 06-09-2006

volgens mij staat er wat te wachten voor me.ik loop sinds een jaar met hielspoor en heb 2 schock wave therapie gehad inlegzolen en niets helpt staat nu op een wachtlijst om bij een chirurg te komen ik heb voorheen staand werk gehad en dat kon ik niet meer uitoefenen heb overplaatsing gekregen in het bedrijf zit nu op een heftruck opzich niet zo erg .heb het nu ook naar mijn zin maar zodra ik eraf gaat kan ik even niet op mijn voet staan tot ik een paar stappen verder ben dan gaat het weer. wat ik wel erg vind is dat de artsen je niet serieus nemen want je loopt constant met pijn. nee dat is lekker en ook de omgeving moet eronder lijden
ik hoop dat ik er snel van af komt en dat er wel iets is wat helpt.

peggy | 08-09-2006

Het valt mij op dat wanneer het tropisch warm is buiten mijn pijn zo goed als te verwaarlozen is. Wanneer de koude en vochtigheid er terug is keert de pijn ook terug. Ik heb het nog niet geprobeerd maar ik stel me de vraag of een infrarood lamp zou helpen. Heeft hier iemand al een ervaring mee?

Bert | email | 10-09-2006

http://www.dekos.nl/ Als ik reclame mag maken wil ik het via deze site doen, ik heb bijna 2 jaar last gehad van hielspoor, en vanaf februari dit jaar deze zolen in de schoenen, evengoed veel gelopen qua werk, en nu? HELEMAAL over!!
Echt, een heerlijk gevoel.
Ik heb ook via de huisarts nog een kuur gehad met ontstekingsremmers vorig jaar, maar dat hielp dus niets, gel-zolen, van die dikke met een blauw zacht stukje erin, hielp ook niets, deze.....TOP, ik ben er zeer blij mee, ze zijn voor rond de 19 euro te koop in diverse hakkenbars, of bij schoenmakers.

Laat je niet operen hebben ze me altijd verteld, er moet gewoon een los stukje bot weer aangroeien aan je enkel en het is dus hiermee gelukt..

wendy | email | 11-09-2006

Heeft iemand ervaring met loopgips, ik moet nu 6 weken in het gips voor hielspoor, maar ik betwijfel of dit echt gaat helpen volgens mij komt het na 6 weken net zo hard terug. mijn orthopaed wil nog niet opereren eerst dit dan eventueel prikken, pas als alles geprobeerd is overweegt hij misschien een operatie. Hij zegt dat een operatie geen zin heeft want dan komt het ook weer terug. ik heb hielsppor met botaangroei

Lucas | 12-09-2006

Gisteren een spuit gekregen in de voet (héél pijnlijk). Nu totale stop en afwachten. Hopelijk duurt het niet lang,

Alice | 12-09-2006

Over 14 dagen heb ik mijn 2e afspraak bij fysiotherapeut om me van die hielpijn af te helpen.....Heb heel veel op het internet gezocht voor verschillende oplossingen. Oefeningen gedaan, massage's gedaan. Voor dat ik me ga storten in de wereld van steunzolen, injecties, gips etc ga ik het proberen met diesel. En nu staat er 5 liter op me te wachten. Wish me luck!!!

Wout | email | 12-09-2006

Vervolg
Af en toe voel ik op de meeste onverwachte momenten de pijnlijke spanning opkomen van een spierknoop. Na een korte, gerichte massage is een aankomende spierknoop weer om zeep geholpen.
Ik wil niet beweren dat deze therapie voor iedereen dè oplossing is maar het is in ieder geval de moeite waard om het uit te proberen. Wilt u aanvullende informatie van mij? Stuur dan een mailtje naar mijn mailadres en kan u meer bijzonderheden van deze therapie verstrekken.

wout | 12-09-2006

Vervolg
Op bovenstaande internetadres staan ook adressen van therapeuten die deze therapie toepassen en/of je leren om deze massage zelf uit te voeren. Ik heb dit boek aangeschaft en ben aan de slag gegaan. Het was geen pretje maar de resultaten zijn verbluffend. Het is een behoorlijk pijnlijke bezigheid maar na enkele dagen was goed merkbaar dat mijn probleem van ca. 10 jaar aan beide voeten voelbaar aan het minderen was. Na de vele zoektochten, behandelingen, inspuitingen en (alternatieve)therapieën e.d. had ik eindelijk resultaat en dat voor 29,95 maar wel met heel veel doorzettingsvermogen. Na een aantal weken was ik ‘pijnvrij’ en maak nu weer wandeltochten van 20 km en meer, zonder problemen.

wout | 12-09-2006

Beste pijnlijders.

Enige tijd geleden heb ik op dit forum gereageerd. Hierin heb ik verwezen naar een ouderensite in België.
Op deze site ben ik zelf ooit terecht gekomen en vond een mogelijke oplossing van mijn ‘hielspoor probleem’. Op deze site werd ik gewezen op het bestaan van triggerpointtherapie. Een therapie welke je zelf kunt uitvoeren d.m.v. massage. En Triggerpoint handboek is voor 29,95 te koop op www.triggerpointboek.nl .Volgens dit handboek zijn heel veel ‘hielspoorklachten’ te wijten aan triggerpoints of spierknopen in de kuiten en voeten. D.m.v hele duidelijke aanwijzingen wordt je geholpen om die spierknopen weg te masseren en de pijn zal geheel of bijna geheel verdwijnen.

Michel Van Denhaute | email | 13-09-2006

Ik ben volledig genezen van hardnekkig hielspoor ( heb er 2 jaar mee gelopen ), had alles al geprobeerd, niets hielp, ben tenslotte op aanraden van een Heilpraktiker Calciumsupplementen gaan nemen samen met een depotpreparaat van Vitamine C ( 1000 mg per dag ) en ja na een viertal maanden was de pijn plots weg, nu al meer dan een jaar. Ik jog terug en maak weer lange wandelingen

ronny | 15-09-2006

Heeft iemand pijn in de hiel zonder dat erop gesteund wordt ? Ik heb zelfs pijn als ik in bed lig. Heb er onlangs een spuit in gehad, maar de pijn was maar tijdelijk weg.

Marion 15-09-2006 | 15-09-2006

Hoi
Mijn voorstel is om eerst foto's te laten maken,bij mij was de hielspoor duidelijk te zien.Hoe je nu echter kraakbeen wat aangegroeid is weer laat verdwijnen? Heb podozooltjes die ze aangepast hebben op hielspoor, twee maal injecties gehad bij huisarts, wordt nu dorgestuurd naar orthopeed,ben benieuwd. Heb ook s'nachts ineens steken en ook meer kramp in die voet plotseling. loop nog wel, maar kan beslist niet staan in werkschoenen.
Ben nog zoekende naar een opsossing.
Wie heeft raad?

martje mensink | 15-09-2006

Beste mensen,
Ook ik heb sinds enige weken last van mijn hielen. Heb uitgegoogled dat het wel eens hielspoor kon zijn en de fysio bevestigde het. In mijn geval de ONTSTOKEN HIELPEES en niet die andere vorm met woekerend bot.
M.i. moet je dus als patient eerst uitzoeken (goede f.t.)welke vorm je hebt.
Het advies luidde alsvolgd: 1.Trek goeie steunende schoenen aan waarin je de voet goed kunt afwikkelen en die de schok dempen.(Dus wel sportsch. maar geen bergsch.)2. doe hierin een gelzooltje zodat de schokken nog meer gedempd worden.(als je niet voelt dat het helpt doet het toch zijn werk).3 rust wat vaker uit door veel dingen zittend te doen.4 probeer zo normaal mogelijk te lopen.
Hiervan schijnt het echt over te gaan. Ik houd mijn lotgenoten op de hoogte!
Als het allemaal niet helpt ga ik voor de Triggerpoint techniek, denk ik.

Martje Mensink | 15-09-2006

P.S. bij mail hieronder,
Denk niet dat een ontstoken hielpees ook echt ontstoken is. Het wordt vaak een steriele ontsteking genoemd maar is feitelijk een overbelaste geirriteerde situatie.
Slik of smeer daarom ook niet zomaar ontstekingsremmers. (Voltarène enzo). Deze werken ook pijnstillend en dus verdoezelen ze klachten zodat je er teveel mee doet (....en dat zorgt dan weer voor overbelasting... Qua vicieuze cirkel dus niet slim)

karlien | email | 16-09-2006

Ik heb al een tijdtje last in mijn knie.
de docter zegt dat ik een krom onderbeen heb zou een steunzool mij kunnen helpen om de pijn weg te nemen?
Want ik heb juist een heel toffe job aangeboden gekregen waarin ik veel moet stappen. Het zou daarom wel handig zijn moets de pijn weg gaan.

Martje Mensink | 16-09-2006

Suzanne,suus,
Wat kan het leven zuur worden hè? Ik tob ook met mijn werk. Het lijkt zo'n oudewijvenkwaal, je voelt je lullig en doet weer te veel.
heb je de verhalen van Wout al gelezen over de triggepoints?
Volgens mij wel wat voor jouw situatie hoor.
je schreef dat je het wilde proberen. Heb je dat nu wel of niet gedaan? ik hoor het graag

suzanne | email | 17-09-2006

Ik krijg a.s. vrijdag een injectie in mijn voet en mag daarna enkele dagen niet lopen. De komende weken moet ik dan nog voorzichtig zijn. Als dit niet helpt ga ik het Trigger-point boek bestellen maar ik wil niet te veel behandelingen tegelijk doen. De shockwave therapie heeft wel iets geholpen maar zodra ik een paar dagen wat meer loop, dan heb ik weer veel last. Ik hoop er het beste van, maar de ervaringen die ik hier lees over de injecties zijn ook niet zo positief. We wachten af.

Lucas | 17-09-2006

@Suzanne, ik heb maandag een spuit gekregen in mijn voet (de middenvoetzool is een héél pijnlijke plaats hoor) en moest ik het herdoen, zou ik dit niet meer laten toepassen. Het heeft niet echt geholpen. Momenteel loop ik met een ingetapete middenvoet en hiel, en dat helpt relatief goed.

suzanne | email | 17-09-2006

Lucas, heb jij daarna ook enkele dagen volledige rust moeten nemen? Ik ben er ook niet zo zeker van dat het gaat helpen maar ik heb ook vertrouwen in de arts. Hij is de deskundige en ik ga er van uit dat hij mij het beste advies geeft. Ik krijg de injectie in mijn hak, heb inderdaad begrepen dat dit een erg pijnlijke toestand is. Ik heb nog enkele dagen om me erop voor te bereiden. Als het helpt heb ik het er graag voor over. Jij hebt deze klachten toch nog niet zo lang he? Heb je ook al andere behandelingen geprobeerd? Ik zal je op de hoogte houden.

Lucas | 18-09-2006

@Suzanne, ik had die klachten inderdaad nog niet zo lang. Eerst , op advies van de arts, geprobeerd met Apranax 550mg in de hoop dat de ontsteking zou weggaan, maar dat hielp niets. Dan maar de prik gekregen. De eerste drie dagen was het prima. Vanaf de vierde dag begon de pijn opnieuw. Ondertussen had ik volledige rust genomen. Doordat de pijn toch opnieuw begon, heb ik een poging gedaan toch eens te proberen, voorzichtig weg dan). Nu loop ik met een ingetapete hiel en middenvoet en dat lukt aardig. Toch ben ik heel voorzichtig. De plaats van spuit is nog héél gevoelig. Think twice !!!!!

Lucas | 20-09-2006

EURECA, ben gelhieltjes gaan halen bij de orthopedist speciaal voor hielspoor (met uitsparing). Het is verbluffend hoe goed dit werkt. Het was reeds 2 weken geleden dat ik mijn uurtje kon hardlopen, en nu is het opnieuw gelukt. Ik voel de pijn nog weleen beetje, maar het is goed te doen om te runnen. Wel iets meer dan 40 € voor 2, maar beter dat dan pijn en niet kunnen lopen.

rene | email | 21-09-2006

ik heb al een keer een reactie gestuurd nog steeds last wil weer gaan sporten heeft iemand er ervarig mee word het erger of kan het niet zoveel kwaad wil weer gaan zaalbvoetballen eerst maar keepen dan wee spelen word een beetje moe van het niet kunne sporten

Martje Mensink | 22-09-2006

Weer wat geleerd vandaag: fasciitis plantaris (de zogenaamde "ontstoken" peesplaat) kan wel ontaarden in het èchte hielspoor! (dus botafzetting aan de hiel!!.) dit omdat het bot geiiriteerd wordt
m.i.dus een extra reden om de klacht goed te behandelen.

Suzanne hoe is het met je prik verlopen? au?

Geef hier een reactie

tekst

naam

e-mail

Dit veld s.v.p. leeg laten

Gaaf shirt met joe joe er op :)
Gaaf shirt met joe joe er op :)

<b>Laat de liefde niet aan toeval over</b>
Laat de liefde niet aan toeval over