Hielspoor wie geef raad ?

jan van boekel | 07-11-2003

hallo mensen, nu al een aantal maanden last van
hielspoor, ben in behandeling bij de fysiotherapeut maar dat help ook niet veel, doe wat rekoefenigen om de pezen onder mijn voet op te rekken. pijn wordt ook niet minder.
heb verder geen ervaring met podotherapeut/inlegzooltjes of injecties wie kan mij zijn ervaringen hiermee vertellen ?
Wie geeft mij goede raad?
En o ja zijn er mensen die met hielspoor weer zijn gaan lopen (wel rustig dan) of raden jullie mij dit af. Zijn er mischien ook mensen die helemaal genezen zijn en weer lopen ?????
graag reaties

De leukste ideeen en ontwerpen voor t-shirts, hoodies enz...
De leukste ideeen en ontwerpen voor t-shirts, hoodies enz...

hit counter

Web Analytics Made Easy -
StatCounter

suzanne | email | 22-09-2006

Ik heb vanmiddag de injectie gehad, was wel pijnlijk maar ik had gedacht dat het erger zou zijn. Ik heb na de injectie nog een shock-wave behandeling gehad om het herstel nog meer te bevorderen. Ik had voor het eerst geen klachten tijdens de shock-wave. Nu moet ik een paar dagen volledige rust nemen (dus alleen naar toilet lopen etc.) en dan volgende week vrijdag weer terug voor shockwave. Ik heb nu helemaal geen pijn, maar ik ga toch het hele weekend rust nemen. Ben benieuwd of het over 1 week nog zo goed gaat. Ik houd jullie op de hoogte! Groetjes

lettie | email | 25-09-2006

Lettie
Sinds de vakantie, 2 maand geleden, heb ik hielspoor, aan beide voeten, nu heb ik steunzolen, loopt wel beter maar de pijn blijft.Wie heeft goede ervaring met schokwavetherapie?

freja | 25-09-2006

he lettie
ik heb 2 schocwave,s gehad en in het begin ging het goed.de pijn was minder geworden maar na anderhalve maand was de pijn weer terug en ik loop nu nog stteds met pijn moet binnen kort bij een orthopeat komen in de hoop dat hij me wel kan helpen.

lettie | 25-09-2006

heeft iemand van M B T schoene gehoord, het loopt heel goed

aliso | 26-09-2006

Zelf heb ik 2 paar MBT schoenen. Het bracht enige verlichting voor mijn hielspoor daar de druk niet zo zeer meer op de hiel zit door de afrollende zool. Meer uitleg kan je vinden op www.mbt-belgium.be

roger | 27-09-2006

Ben ten einde raad. Volledige voet doet reeds pijn. Gisteravond een tweede infiltratie gehad. Spannend afwachten. Vandaag heel veel pijn, zelfs het enkelgewricht, door een gedwongen houding aan te nemen. Hopelijk kan ik snel terug hardlopen, want ik mis het zo erg.

suzanne | email | 27-09-2006

Hallo, wat bedoel je met infiltratie?
Na de injectie van vrijdag gaat het nog erg goed. Ik moet wel zeggen dat ik heel veel rust heb genomen. Alleen het hoognodige gelopen en de voet voor de rest ontlasten!
Ik heb goede hoop dat dit gaat aanslaan. Wordt ook wel tijd na 1 jaar pijn. Ik koel wel nog 1 x per dag en heb nog 2 shock-wave behandelingen te gaan. Daarna een aantal weken geen therapie en kijken of de klachten weg blijven. Hardlopen of wandelen zit er voorlopig nog niet in maar ik ben al blij als ik eindelijk verlost ben van de pijn. De rest komt later wel weer. Volgens de sportarts is het heel belangrijk dat je de voet NIET gaat belasten, dus geen staand werk, niet hardlopen, wandelen etc. Wel fietsen, zwemmen of zo. Ik ben hier al maanden rekening mee aan het houden maar het is moeilijk om zo weinig mogelijk op de voet te staan, maar ik merk dat het uiteindelijk effect heeft!! Blijf dus niet doorlopen met je klachten. Bij mij waren de klachten het 's morgens het ergste. Nadat ik een tijdje gelopen had verdwenen ze weer. Hierdoor heb ik lang gedacht dat het niet zo ernstig was. Helaas weet ik nu beter.

robbie | email | 27-09-2006

ondanks de pijn die ik plotseling kreeg toch doorgelopen. 10 minuten strompelen en daarna ging het wel weer. Loop op kunstgras dat is behoorlijk zacht. maar na een tijdje is de pijn niet meer te verdragen Na 2/3 maanden " rust "is de pijn nog niet weg maar na deze tijd op de fiets te hebben gezeten ben ik gisteren toch weer gaan lopen op kunstgras. Het ging eigenlijk wel lekker al voelde ik het wel...maar.....vanmorgen bij het opstaan ging ik door een hel en het wandelen gaat nu ook niet Ik weet het nu ook niet meer... blijf maar fietsen tot dat pijn helemaal weg is. ga mij verdiepen in zooltjes...

roger | 27-09-2006

infiltratie is een injectie op de plaats van de pijn. dus diep in de voetzool (gen lachertje hoor).

Karin | email | 28-09-2006

Hallo medehielspoorders,
ik heb nu ruim anderhalf jaar last van hielspoor, eerst alleen rechts en nu ook links. Kan niet meer vanuit bed op blote voeten lopen, moet 's ochtends direct in zachte slippers stappen. De pijn zit nu niet meer alleen in de hielen maar ook in de enkels en de rest van de voet. Heb bij de podoloog zooltjes gekregen, maar helpen niet. Bij de orthopeut in het ziekenhuis een gipsspalk voor de rechtervoet gekregen, maar ik kan er helaas niet mee slapen. Ik ga nu maar de zooltjes van Dekos proberen. Moest voor mijn werk uren p. dag staan, maar dat kan niet meer. Ik moet ook veel lopen, maar dat geeft ook problemen.
Wil iemand mij vertellen wat ze doen als ze "koelen", (hoe, hoelang, wanneer?)
En wat bedoelen ze met Diesel methode?
Ik weet het onderhand ook niet meer en bij de artsen krijg je weinig tot geen info.
Er wordt alleen gezegd "u heeft hielspoor"en er worden wat oefeningen aangegeven. Maar al met al wordt het alleen maar erger.
Wie kan mij helpen?
Karin

Suzanne | 28-09-2006

Hoi Karin, ik koel (bijna) dagelijks. Gewoon met een Coldpack die ik in de diepvries bewaar. Theedoek er om heen en 's avonds bij de TV de voet er op. Ik koel vaak vrij lang, zeker 30min. Daarna is het lopen ook erg pijnlijk maar het is belangrijk om door te zetten. In mijn geval is het een faciitis plantaris, dus geen uitstulping van het hielbot. Bij mij zijn de pezen onder de voet geirriteerd/ontstoken. Dit gebied is heel slecht doorbloed en daarom geneest het heel langzaam. Iedere keer dat je de voet te veel belast, dan is dit weer een extra irritatie voor de pezen. Ik ben ander werk gaan doen (dit was gelukkig mogelijk) waarbij ik veel kan zitten. Ik heb 12 shock-wave behandelingen gehad. Deze zorgen voor een goede doorbloeding om de genezing te bevorderen. Uiteindelijk gaf dit ook niet voldoende verbetering en daarom heb ik vorige week vrijdag een cortisone injectie gehad. Dit heeft eindelijk geholpen maar voorlopig moet ik nog voorzichtig zijn. Niet te veel lopen etc. Zoals je op dit forum kunt lezen is er niet echt één oplossing. Veel beterschap

martje mensink | 01-10-2006

Wout,
ben je nu na een aantal weken nog steeds in de gloria over de triggerpoint massage of is het effect van korte duur geweest? Zelf weet ik niet meer wat ik moet doen met alle info.
Ben nu zo'n beetje invalide. kan haast niet meer lopen en dus niet werken.

deechte | email | 01-10-2006

Wie kan mij vertellen wat een fysiotherapeut voor je kan betekenen bij een klacht als hielspoor of hielspoorsyndroom (dit geeft dezelfde klachten als hielspoor maar dan zonder kalkafzetting)

Paul | 01-10-2006

He Jan, vanaf februari had ik ook veel last . Geen echte hielspoor maar peesplaatontsteking. Ik had me net voor de NYC marathon opgegeven . Absoluut onmogelijk om op de hiel te steunen. Zag mijn droom in duigen vallen. Zooltjes met "gaten"om de puntbelasting te ontzien ( InderMauer, Utrecht) . Stond op punt om shockwave therapie te doen maar bespeurde enige verbetering , dus daarvan afgezien. Zooltjes vanaf Mei consequent gedragen. In juni voorzichtig weer met lopen begonnen. In de zomer veel gefietst. Vanaf half augustus begonnen met training NYC marathon. Nu alles op schema . Ik had dit zelf niet durven dromen.....
Succes !

Paul | 01-10-2006

He Jan, vanaf februari had ik ook veel last . Geen echte hielspoor maar peesplaatontsteking. Ik had me net voor de NYC marathon opgegeven . Absoluut onmogelijk om op de hiel te steunen. Zag mijn droom in duigen vallen. Zooltjes met "gaten"om de puntbelasting te ontzien ( InderMauer, Utrecht) . Stond op punt om shockwave therapie te doen maar bespeurde enige verbetering , dus daarvan afgezien. Zooltjes vanaf Mei consequent gedragen. In juni voorzichtig weer met lopen begonnen. In de zomer veel gefietst. Vanaf half augustus begonnen met training NYC marathon. Nu alles op schema . Ik had dit zelf niet durven dromen.....
Succes !

sylvia | email | 01-10-2006

Hallo Allemaal
Misschien heb ik de gouden tip. Probeer eens een reiki-behandeling, of meerdere.
Of probeer iets anders uit de alternatieve wereld. Groetjes Sylvia.

rob | email | 02-10-2006

hallo iedereen ik heb zelf hielspoor en echt alles al aan laten doen .onstekingremmers en
een spuit niks hielpt .ik heb zelf een schoenmakerij en krijg per dag 1 a 2 klanten met het zelfde probleem binnen ik verkoop zolen [dekos gelzool] aan mijn klanten en talos hieldempers en vraag altijd aan de mensen kom me eens vertellen hoe het werkt.na 2 jaar ervaring met mijn klanten kan ik eerlijk zijn en bij de ene helpt het wel en bij de andere niet .wel kan ik zeggen dat de talos bij mij het beste werkt het is nog zeker niet weg en na sporten kan ik een dag niet lopen [maar kan het niet laten] als ik elke dag de talos draag in mijn stevige schoenen [heel belangrijk] kom ik de dag wel door
dus ik wil hier zeggen dat het een heel vreemde aandoening is waar uit mijn ervaring zeg met mijn klanten is
koop de blauwe doosjes van merk movi en dan de talos ongeveer €25 en je kom er niet sneller van af maar het verlicht wel
eerlijker kan ik er niet over zijn

Karin | email | 02-10-2006

Hai mensen, ik heb nu sinds afgelopen donderdag de Dekos zooltjes in mijn schoenen en ik moet zeggen dat ik minder pijn heb bij het lopen (wandelen). Ik rust regelmatig. Maar kan wel langer lopen op een dag. Ga nu nog 2 paar kopen zodat ik niet steeds hoef te wisselen. De hielspoor gaat er niet van over, maar heb er dus minder last van. Verder zou ik toch wel willen weten wat de Dieselmethode is. Wie weet dat?
Alvast bedankt.

lucas | 03-10-2006

Hoelang is de trainingstop na een hielspoorblessure. Sinds een paar dagen voel ik niets meer. Wanneer zou ik de draad terug opnemen ....

suzanne | 04-10-2006

Mijn injectie is nu bijna 2 weken geleden en het gaat nog steeds erg goed. Vorige week was ik bij de sportarts voor laatste shockwave behandeling. Ik moet de komende weken nog heel voorzichtig zijn met belasten van de voet. Zeker nog niet gaan sporten! Eerst even afwachten hoe het gaat de komende weken. Door de injectie is de peesplaat "weker" geworden. Door overbelasting kun je de klachten snel weer terug krijgen. Hebben bij jou de zooltjes goed geholpen?

rudie | email | 05-10-2006

De shockwave therapie is grondig onderzocht en de uitkomsten zijn zodanig dat het is af te raden hieraan te beginnen.
Zie o.a. dit artikel: http://www.brabantsdagblad.nl/brabant/article416201.ece
en lees de reacties van m.n. Nick Guldemond van het AZM. In de laatste kan men meer vertrouwen hebben dan in het commerciële gestuntel van de beunhaas waarover het artikel gaat.
De cortisone injecties zijn ook bepaald niet het wondermiddel tegen hielspoor. Zo te lezen weet men vaak niet wat dit eigenlijk inhoudt. Deze injecties kunnen ook schade aanrichten en de pees zal hoe dan ook verzwakken. Meestal komt na een paar maanden het probleem weer terug. Uit het feit dat artsen deze injecties toedienen blijkt vooral de onwetendheid. Vaak hout men er een chronische irritatie van het kapsel en pezen aan over.
Aan het gebruik van speciale zooltjes kleven (veel) minder risico's. Er zijn zooljes in de handel (met water!) die goede resultaten schijnen te geven.

Adriaan v Lent | email | 05-10-2006

Sinds maart 2006 heb ik last van "Hielspoor" eerst pijnstillers, later zooltjes en niets hielp. Toen maar een injectie en gelukkig was ik de pijn kwijt. Na 6 weken terug voor controle en op advies van de specialist nog een injectie gezet maar ik was pijn vrij. Na de injectie begonnen de kalchten weer. Nu ga ik voor de "shockwave therapie" dus dit wordt afwachten. Ook in de Diesel gaan zitten met je voet heeft geen enkele efffect.

Adriaan v Lent | email | 05-10-2006

Sinds maart 2006 heb ik last van "Hielspoor" eerst pijnstillers, later zooltjes en niets hielp. Toen maar een injectie en gelukkig was ik de pijn kwijt. Na 6 weken terug voor controle en op advies van de specialist nog een injectie gezet maar ik was pijn vrij. Na de injectie begonnen de kalchten weer. Nu ga ik voor de "shockwave therapie" dus dit wordt afwachten. Ook in de Diesel gaan zitten met je voet heeft geen enkele efffect.

lucas | 05-10-2006

Ik was reeds een paar dagen pijnvrij en de drang was te groot om eens te proberen met hardlopen. Heel voorzichtig weg, moest ik na 30' stoppen, want de pijn kwam terug.
Ben nu opnieuw met ijs begonnen en nu zal ik langer rusten. Erg toch, die pijn.

Sandra | email | 06-10-2006

Hallo lotgenoten,
Ik wordt er zo onderhand helemaal gek en verdrietig van. Heb vanaf april 2006 last van hielspoor. Heb in middels shock-wave therapie gehad maar dit heeft niet geholpenI. Ga 16 oktober weer terug naar ortheopeet,krijg waarschijnlijk een injectie,maar twijfel erg of ik dit wel moet doen.De pijn op dit moment is heel erg,ook als ik niets doe.En is rusten nu belangrijk of niet,iedereen zegt wat anders. Voel me op dit moment vaak onbegrepen . Mensen die me in het begin veel hielpen haken af,het duurt natuurlijk ook lang.Maar ik moet wel door met mijn gezinnetje en proberen zo snel mogelijk van mijn klachten af te komen. Steunzolen helpen in mijn geval niet,daar is de hielspoor bij mij juist door veroorzaakt. Ik kreeg de steunzolen omdat ik last had van mijn s.i-gewrichten. Nou dat is ook heel vervelend maar hier ben ik helemaal klaar mee. Ik zou het een hele steun vinden om van iemand iets te horen. Groetjes Sandra

suzanne | email | 06-10-2006

Hoi Sandra, je bent de eerste die ik tegenkom die last heeft van hielspoor én SI gewricht. Volgens mijn arts is het toeval dat ik beide had maar ik had zelf het idee dat er wel een verband was. De klachten aan het SI gewricht zijn gelukkig voorbij. De hielspoor (peesplaatontsteking in mijn geval) gaat na de injectie van 2 weken geleden ook nog goed. Ik heb ook veel shockwave behandelingen gehad, hielp niet voldoende. Arts wilde alleen injectie toepassen als ik erna enkele dagen volledige rust zou nemen. Ik heb de spuit op vrijdagmiddag gehad en het hele weekend op de bank gezeten. Mijn man heeft gelukkig goed geholpen. Ik ben al blij als ik weer de normale dingen kan doen. Hardlopen of wandelen zal voorlopig nog niet gaan lukken. Volgens mijn arts is rust héél belangrijk!! Ik breng mijn dochter bijv niet meer te voet naar school, ga geen middag meer naar de stad etc. Ik doe zo veel mogelijk met de fiets. De komende weken moet ik nog voorzichtig zijn en dan afwachten of ik langzaam weer wat meer kan gaan doen. Ik heb inmiddels ongeveer een jaar last en het is inderdaad erg moeilijk te begrijpen voor anderen. Veel beterschap!

sandra | email | 07-10-2006

Hoi Suzanne
Bedankt voor je reactie. Ik heb inderdaad last van mijn S.i-gewrichten,dit gaat nu wat beter omdat ik nu niet als groepsleidster werk. Momenteel heb ik zittend werk . In maart 2006 kreeg ik steunzolen voor deze klachten omdat mijn voeten aan de binnenkant wat doorgezakt waren.Dit kon de lage rugpijn veroorzaken. De zolen hielpen inderdaad voor de rugpijn,maar doordat de correctie die de steunzolen mijn voeten gaven nogal hevig was ,kreeg ik een irritatie aan mijn rechter voet. Waarschijnlijk heb ik niet langzaam genoeg opgebouwd,waardoor mijn voeten eigenlijk te veel overbelast zijn. Ik ben 4 maanden met de pijn door gelopen ,tot het echt niet meer ging. Toen gelukkig vrij snel door verwezen naar orthopedie,deze arts zij meteen dat het hielspoor was. Ik heb nu z'on spijt dat ik toen zo lang door gelopen ben,maar zelfs de podotherapeut zij dat geirriteerde voeten van steunzolen vaker voor kwam en dat het vanzelf over zou gaan. Ik moest zeker niet gaan stoppen met de zolen want die waren in haar ogen gewoon goed. Fijn he voor iemand die er dan eigenlijk verstand van moet hebben? Groetjes Sandra

Martje Mensink. | 09-10-2006

Sandra, ik heb 'pas' sinds augustus last dus ik weet hoe je je voelt. Bij mij is de oorzaak w.s. de overbelasting van het 'goede' been omdat bij mijn andere been de knieband verrekt is door een val. De pijn van het hielspoor is af en toe zo ondragelijk dat ik van ellende maar weer eens op deze site ga zitten neuzen naar lotgenoten. Ik werk part time in een kinderwinkel maar houd het op het moment niet langer dan een uur of 3 vol. en dan nog op sportschoenen met gelzooltjes. Thuis moeten man en kindertjes ook veel voor me doen. Tegelijk met de jongste lig ik 's avonds op bed met de voetjes omhoog. (in geen jaren zoveel t.v. gekeken.) Vandaag weer met mijn fysioth. zitten praten en die raadt injecties af omdat hij in zijn praktijk weinig resultaat ziet.
Heb nu het boek Triggerpoint besteld. Daar heeft ene Wout veel resultaat mee (zie zijn bijdrage op deze site.)

Jules | 09-10-2006

jan,
Mijn huisarts stelde een jaar geleden diagnose Hielspoor. Na 3 maanden rust ging het niet veel beter. De fysio meldde me dat de aanhechtingspezen van hielblad te kort waren. Na 2 maanden lopen nog steeds last. Onderzoek op Papendal (Jules van de Veen) leerde dat het hielbotje scheef staat, en bij zware belasting een beurs gevoel oproept. De zooltjes brengen oplossing.
Wat ik wil zeggen: raadpleeg een deskundige. Papendal valt ook onder de verzekering!

sandra | email | 10-10-2006

hallo luitjes
nog een kleine week voordat ik weer naar de arts moet ,wat moet ik nou doen ,wel of geen injectie?Ik weet het echt niet meer omdat de meningen hierover zo verdeeld zijn.Help me,please!Heeft iemand raad die voor mij de doorslag kan geven.
Groetjes Sandra

lucas | 10-10-2006

@Sandra, ik heb al twee spuiten gehad en ik wil dat nooit meer. Geen resultaat en nog veel meer pijn dan voordien. Koelen met ijs in combinatie met ontstekingsremmers (apranax 550 mg) is volgens mij de beste therapie

Carlo Verberne | email | 10-10-2006

ook ik heb een hielspoor, zowel links als rechts.
Eerst inlegzooltjes gedragen (nu nog steeds) Daarna enkele weken ingetaped.
Toen een injectie gehad. Nu heb ik sinds enkele weken nachtgips. Smorgens is het opstaan niet meer zo pijnlijk als voorheen sinds ik de spalken draag maar zodra ik een uurtje of 2 sta dan komt de pijn in alle hevigheid weer terug.
Ik zit er aan te denken inlegzooltjes te kopen met gel iod erin maar werkt dit?

Linda | 10-10-2006

Ik volg al een tijd dit forum over de hielspoor. Afgelopen februari had ik het rechts. Heeft tot juni geduurd voordat ik weer pijnvrij kon lopen. Na een overbelasting op verkeerde schoenen(waarschijnlijk) heb ik het nu links, waar ik flink van baal!
Mijn huisarts heeft mij dit 'voorgeschreven': koop gympen met de meeste airzolen (voor mij Nike) die je maar kunt vinden en draag die altijd. Ook als je 's nachts er even uit moet voor bijvoorbeeld een toiletbezoek. Ze stinken volgens hem op den duur een uur in de wind, maar goed.
Ik doe het nu ruim een week en het gaat goed. Vandaag waren de schoen door het slechte weer nat geworden en heb daarom even ergens anders op moeten lopen. Daarna was het direct weer misse boel: de pees was geirriteerd hierdoor.
Ik hoop dat iemand hier iets aan heeft.
@ Sandra en Suzanne: ik heb ook versleten SI-gewrichten. toeval?

Lettie Smit | email | 11-10-2006

Help, ik heb nu al 4 maanden hielspoor, aan beide voeten, heb steunzolen, maar het is niets beter.
Zijn er mensen die genezen zijn zonder dat ze iets ondernemen?
Het is toch zo vervelend, altijd die pijn...............

monica | email | 11-10-2006

Hallo, ik heb sinds maart 2006 last van dacht ik hielspoor maar volgens de orthopeed is dit een ontstoken peesplaat.
Ben eerst naar een podoloog geweest waar ik zooltjes kreeg, daar werd het alleen maar erger van. Toen ben ik doorgestuurd naar een orthpeed en die heeft fotos genomen van mn voeten en daar was niets byzonders aan te zien. Hij had goede resultaten met een gipsspalk. Ik kon gelijk door naar de gipskamer en klaar was mijn spalk. Ik draag hem nu ongeveer een week of 6 en ik moet zeggen dat het voor 60% beter gaat. Ik kom goed mn bed uit en overdag en savonds gaat het ook veel beter. Het schijnt lang te duren maar wel van zelf weer weg te gaan, en als daar een gipsspalk wat bij kan verlichten is dat mooi meegenomen.

lettie smit | email | 11-10-2006

Heeft iemand swiss dolorclast gedaan, en zo ja heeft het geholpen?
Is dat hetzelfde als shockwave therapie?
Ze doen die swiss dolorclast in Emmen

lettie | email | 11-10-2006

heeft iemand al eens swiss dolorclast gedaan, en zo ja hoe ging dat?

Inge | email | 11-10-2006

Hallo allemaal,

Mijn beide zonen hebben er last van gehad.
Vooral na het voetballen.
Zooltje voor de hak in de voetbalschoen en ze hebben geen last meer gehad.
Druivensuiker schijnt ook goed te zijn.
Veel water drinken.

suzanne | email | 12-10-2006

Ik heb nog nooit van swiss dolorclast gehoord. Zou dit net zo iets als shockwave moeten zijn? Mijn ervaring met shockwave is redelijk positief. De klachten verminderden er wel mee, maar gingen niet helemaal over. Sinds de injectie en heel veel rust gaat het nu goed. Af en toe voel ik wat steken maar ik kan 's ochtends heel makkelijk op de voet staan wat voorheen absoluut niet ging. Zodra ik wat steken begin te voelen weet ik dat ik de dag ervoor te veel heb gelopen. Dan neem ik meteen weer wat meer rust en daarbij koel ik nog iedere dag. Ik heb het idee dat ik eindelijk van de peesplaatontsteking af ben, maar ik moet voorlopig nog heel voorzichtig zijn. Het blijft natuurlijk een zwakke plek en je moet het lichaam de tijd gunnen om te herstellen.

Simon Chovau | email | 12-10-2006

Mag ik eens een algemen vraag stellen want ik heb weinig zin om de 341 posts te doorlezen..

Hoe zou je de pijn omschrijven? En waar is die gelokaliseerd. Wanneer ben je die beginnen voelen, en waar juist..verdere ontwikkelingen bv. eerst enkel hiel, dan achilles, dan ook nog onder voetzool, zoiets..

Het zit zo..ik voel 'iets' aan mijn hiel, zowel de onderkant als ook de zijkant, de onderkant als ik er wat opsta, maar verder weinig last van, de zijkant ( buitenkant ) als ik er op druk, maar dat voel ik anders niet. Dit heb ik toch al zo'n 2 maand, maar het vergert precies amper, maar het betert ook niet helemaal. Voor de rest voel ik niets in mijn achillespees en deze is wel rekbaar en ook niets in mijn voetzool ( aahechting tenen met hielbeel ).

Volgens mij kine waar ik in het begin naar toe ben geweest was het geen hielspoor en normaal dacht hij dat het wel snel over ging zijn, maar dus niet...iemand die hier iets over weet?

sandra | email | 12-10-2006

Hallo Suzanne,ik Sandra,heb eigenlijk nog wel een vraag aan jou. Je hebt zoals je eigenlijk steeds zegt vooruitgang met je hielspoor sinds de injectie. Heeft de arts bij jou van te voren ook weleens foto's van jou voet gemaakt?Maandag moet ik terug naar de ortheopeet zoals ik eerder al vertelde,maar ik twijfel nog steeds zo over die injectie. Ik ben zo bang dat de pijn erna nog erger terug komt en de oorzaak van de hielspoor wordt met z'on spuit natuurlijk ook niet verholpen. Heb ik iets te verliezen vraag ik me steeds af ,maar toch!Weet jiij of z'on injectie bijwerkingen kan veroorzaken,heeft jouw arts je daar iets over verteld?Hoor graag van je groetjes Sandra

Roland | email | 13-10-2006

In Twello zit een fysiotherapeut, die hielspoor behandelt met schokgolven. Hij maakt vooraf een echo om te kijken of het echt om hielspoorgaat. Ik heb nu 2 sessies gehad en het lijkt te helpen. Podozooltjes hielpen bij mij onvoldoende. http://www.fysio-twello.nl/

suzanne | email | 13-10-2006

@ Sandra, bij mij zijn geen foto's gemaakt. Het betreft een peesplaatontsteking en ik weet niet of dit op een foto te zien is. Mijn arts is niet zo snel met injecties geven maar omdat de shockwave te weinig resultaat gaf, wilde hij het toch proberen. Heb jij verder nog geen behandeling gehad? Hij was er heel duidelijk in dat hij de injectie alleen wilde proberen als ik absoluut niet zou lopen gedurende 3 dagen! De injectie "verweekt" de pees, als je dan meteen weer gaat lopen dan maak je de blessure alleen maar erger. Ik hou nu nog steeds (na 3 weken) veel rekening met belasten. Het middel dat in de injectie zit is een ontstekingsremmer. Mijn arts zegt dat het lichaam de kans moet krijgen om het genezingsproces door te zetten. Alleen een spuit zetten lost niets op maar het kan net de omslag zijn. In combinatie met rust en dagelijks koelen moet het (heel langzaam) genezen.

suzanne | email | 13-10-2006

Vervolg: Ik heb absoluut geen spijt van de injectie en ik zou het zo weer doen. Volgens mij denken veel mensen dat je na de injectie weer gewoon alles kunt doen. Het geneesmiddel wordt gemengd met een verdovend middel en daardoor voel je na de injectie geen pijn meer. Dan maak je snel de fout om weer veel te gaan lopen!
Veel succes maandag en laat je goed informeren door de arts. Groetjes

h.v.d.mark | email | 15-10-2006

op advies van orthop.chirurg dr. Vermes lucas-andreas ziekenhuis amsterdam heb ik een " DENS " spalk aan laten meten bij perfecta orthopedie tel 020 6712897 vragen naar h.v.d.linden op woensd. aanwezig.deze spalk doe je in bed om je been waardoor je voet gedurende de nacht haaks t.o.z.van je onderbeen wordt gehouden.tevens is er een zachte plek in mijn schoen gemaakt t.h.v.de hiel.ben thans vrijwel pijnvrij!!(na ca. 2 mnd.)

Anneke | 16-10-2006

Ik heb dit al eens eerder op de site gezet maar zal het nog eens doen.
Ik heb jaaaaaaaaaren last gehad van hielspoor, peesontsteking, achillispeesontsteking. Elke arts geeft het weer een andere naam. Ik heb zooltjes, fysio, rust etc gehad maar niets hielp echt, wel soms minder pijn.
Een paar maanden terug las ik op deze site over triggerpoint therapie. Ik ben naar de site gegaan. Op de site staan al 2 punten spierknooppunten voor hielspoor die je zelf kunt behandelen. Het behandelen doet in het begin best zeer maar na 3 weken kon ik weer bijna gewoon lopen. Gratis en voor niets!!!!
Nu ben ik ruim 3 maanden verder en heb geen last meer, ik nordic walk 2-3 keer per week 7 km. Ik heb het boek triggerpoints inmiddels aangeschaft. Erg leerzaam. Ik ken meer mensen in mijn omgeving met deze pijnklacht en die zijn nu ook met triggerpoint bezig en het helpt.

Linda | 16-10-2006

@ Anneke: Kan je meer informatie geven over deze site of tips waar de 2 'points' zitten voor hielspoor?

Suzanne | 17-10-2006

http://blog.seniorennet.be/jules/archief.php?ID=369. Dit is de site, hier staat uitgelegd hoe het triggerpointsysteem werkt. Hier staat ook waar triggerpoints voorkomen in het lichaam. Er is volgens mij ook een link naar de site waar je het boek kunt bestellen.

Linda | 18-10-2006

Het principe van triggerpoints is me wel duidelijk nu. Ik begrijp ook dat de schrijver/uitgever graag het boek willen verkopen maar om nu weer zoveel geld uit te geven aan iets wat misschien (weer) niet helpt... Daarom de vraag waar de points zitten van de hiepspoor om zelf een begin te maken zoals Anneke dat deed voordat ze het boek aanschafte.

Linda | 18-10-2006

Hiep = hiel natuurlijk...

Emilienna De Pauw | email | 19-10-2006

Hallo
De beste remedie is leren op je handen lopen!
DAT HELPT!!!

wendy | email | 19-10-2006

Een paar maanden ben ik ook op deze site geweest. ik heb al 12 jaar hielspoor met bot aangroei,waarvan het afgelopen 6 maanden veel pijn ook in rust,bij de orthopaed zolenaangepast, injecties gehad gips en spalk gehad niets hielp.
Ben voor een second opinion naar een voetchirurg geweest en die wil gaan opereren donderdag 26 oktober gaat het gebeuren, ze maakt de pees een gedeelte los maakt het peesbald schoon en haalt de spoor weg. aan mijn andere voet heb ik een hallusvalgus scheefstand van de teen met knobbel, die wordt over 6 maanden weggehaald en recht gezet. ik heb extreeme holvoeten en aan de voorkant een spreidvoet vandaar de klachten.
ik houd jullie op de hoogte van de operatie en afloop.

wendy | email | 19-10-2006

Een paar maanden ben ik ook op deze site geweest. ik heb al 12 jaar hielspoor met bot aangroei,waarvan het afgelopen 6 maanden veel pijn ook in rust,bij de orthopaed zolenaangepast, injecties gehad gips en spalk gehad niets hielp.
Ben voor een second opinion naar een voetchirurg geweest en die wil gaan opereren donderdag 26 oktober gaat het gebeuren, ze maakt de pees een gedeelte los maakt het peesblad schoon en haalt de spoor weg. aan mijn andere voet heb ik een halluxvalgus scheefstand van de teen met knobbel, die wordt over 6 maanden weggehaald en recht gezet. ik heb extreeme holvoeten en aan de voorkant een spreidvoet vandaar de klachten.
ik houd jullie op de hoogte van de operatie en afloop.

marjan | email | 20-10-2006

hoi,
heb sinds 2 jaar hielspoor aan beide voeten waarvan rechts heel veel last met peesplaatonstekingen. Heb 2x een prik gehad die hield 4 weken stand daarna was alles weer als voorheen. Ben nu geopereerd en 9 weken verder maar weer geen resultaat. De pijn blijft hevig. Na alle prikken , zooltjes en operaties weet ik het ook niet meer. Ben nu naar de neuroloog gestuurd om te kijken of het ergens anders vandaan komt. Zal mij benieuwen. Zou wel weer is een dag pijnvrij willen lopen.

aliso | 20-10-2006

Marjan,
ik heb hetzelfde probleem. Ook ik sukkel reeds 2 jaar met hielspoor en peesplaatontsteking. Tot nu toe heb ik bijna alle behandelingen gehad dwz inspuitingen, gips, ontstekingsremmers, aangepaste zolen, mbt schoenen, rekoefeningen bij osteopaat enz. Een operatie of shockwavetherapie raad de voetchirurg bij mij niet aan, hij denkt dat ik daarmee niet geholpen zal zijn. De pijn zit nu voornamelijk op het hielbot en de binnenkant van de hiel. Om andere ziektes en dergelijke uit te sluiten liet ik een bloedtest doen evenals een mri en botscan. Telkens wijst alles indezelfde richting : hardnekkig hielspoor. Ben nu een beetje ten einde raad want na 2 maanden volledige rust heb ik nog evenveel pijn. Wie heeft nog tips??

daan | 20-10-2006

Ik zit in hetzelfde gaval. Ben ten einde raad. Het hardlopen is zo verslavend, dat ik het niet meer aan kan. Pijn verergert telkens ik een nieuwe poging heb gedaan om te joggen. Ijsfricties helpen nog het beste. Steun aan alle lotgenoten.

suzanne | email | 20-10-2006

Zijn jullie al eens bij een sportarts geweest? Ik heb hier goede ervaringen mee. Mijn sportarts heeft veel ervaring met hielspoor en volgens hem is rust nemen het allerbelangrijkste! Zeker niet hardlopen of wandelen. Ik kan na 5 maanden rust zeggen dat het eindelijk goed gaat. De behandelingen die ik ondergaan heb zijn: ongeveer 12 shockwave behandelingen en 1 cortisone injectie. De behandelingen hebben geen nut als je geen rust neemt! Ik ben zittend werk gaan doen en heb zo veel mogelijk met de fiets gedaan. Iedere dag koelen is ook heel belangrijk! Ik heb ruim een jaar last gehad en ik weet dat het heel pijnlijk is en ik ben heel blij dat het nu goed gaat. Het is nu 4 weken geleden dat ik de injectie heb gehad en deze week heb ik voor het eerst weer eens met mijn dochter in het bos gewandeld. Ik heb geen klachten gekregen dus ik neem aan dat dat een goed teken is, enkele maanden geleden kon ik dit niet zonder veel pijn. Ik hoop dat jullie ook van jullie pijn af komen.

eric | 21-10-2006

@Suzanne, heb je na al die maanden rust geen totaal verlies aan conditie of heb je tussendoor gefietst of fittnes gedaan. Daar ben ik heel bang voor om passief te worden zodat de kilo's er zo bij komen. Mijn hiel doet reeds maanden pijn en na 2 infiltraties en ontstekingsremmers heb ik geen baat. Ik kan moeilijk rust nemen.

suzanne | 21-10-2006

Ik heb inderdaad minder conditie. Wel wat gefietst en fitness gedaan maar ik heb behalve hielspoor ook veel last van mijn rug. Op dit moment gaan beide goed dus ik begin weer op te bouwen en hoop dat ik in de toekomst van de klachten verlost blijf.
Het was de enige oplossing volgens mijn arts, maar leuk is het niet!
Beterschap

Jan-Willem | 22-10-2006

Wat zijn nu die goede ervaringen van Susanne met de sportarts? Ik ben daar erg nieuwsgierig naar. Shockwave therapie? Bewezen slecht. Cortisone injectie? Bewezen slecht. Dat behoort iedere arts die zijn vakliteratuur bijhoudt te weten. Sommige mensen, ook artsen, zijn kennelijk ziende blind en horende doof, dat blijkt hier wel weer uit.
Terug naar het onderwerp; hielspoor is in de praktijk hielpijn, t.w. een onsteking aan de peesplaat. Deze ontstaat door de combinatie doorgezakte voorvoet en een zachte (bijv. gel, air, wolkie, eggo) zool waarop te lang is doorgelopen.
Advies:
1. controleer je sport- (of werk-)schoenen of er zich in de zool een afdruk van de voet heeft gevormd. Gebruik ze daarna niet weer. Schoenen met een groot schokabsorberend vermogen (dus de betere!) zijn de grootste boosdoeners.
2. Loop niet te lang op sportschoenen.
3. Loop in huis niet op blote voeten.

Jan-Willem | 22-10-2006

Wat zijn nu die goede ervaringen van Susanne met de sportarts? Ik ben daar erg nieuwsgierig naar. Shockwave therapie? Bewezen slecht. Cortisone injectie? Bewezen slecht. Dat behoort iedere arts die zijn vakliteratuur bijhoudt te weten. Sommige mensen, ook artsen, zijn kennelijk ziende blind en horende doof, dat blijkt hier wel weer uit.
Terug naar het onderwerp; hielspoor is in de praktijk hielpijn, t.w. een onsteking aan de peesplaat. Deze ontstaat door de combinatie doorgezakte voorvoet en een zachte (bijv. gel, air, wolkie, eggo) zool waarop te lang is doorgelopen.
Advies:
1. controleer je sport- (of werk-)schoenen of er zich in de zool een afdruk van de voet heeft gevormd. Gebruik ze daarna niet weer. Schoenen met een groot schokabsorberend vermogen (dus de betere!) zijn de grootste boosdoeners.
2. Loop niet te lang op sportschoenen.
3. Loop in huis niet op blote voeten.

Eric | email | 22-10-2006

Beste mensen.

Ook bij mij heeft de fysiotherapeut geconstateerd dat ik hielspoor heb.
Na een aantal keren behandeld te zijn geweest bij de fysio..geen verandering.
Helpt de therapie van 'massseren' en 'warmte straling ding iets' onder de voet wel bij hielspoor? Ik krijg een beetje het iedee dat ze daar maar gewoon wat doen en niet weten hoe je het echt behandeld!.

Nu heb ik bijna een uur zitten lezen op dit forum en heb zekere een aantal tips voor de fysiotherapeute. Maar kan iemand mij nou vertellen of ik wel of geen gel/air sportschoenen moet gebruiken?? Lijkt mij verzachtend zoals die gelzooltjes ook doen. Maar verderop lees ik dat die dingen juist de oorzaak kunnen zijn van hielspoor..

Tja.. het blijft zoeken.
Suc6 allemaal

Jan-Willem | 22-10-2006

Vanzelfsprekend moet je bij sport goede schoenen met een goede schokabsorberende functie gebruiken. Dan kunnen ook schoenen met een gel- of airzool heel goed zijn. Je moet er alleen voor oppassen dat je er niet te lang mee doet. Ook al zien ze er aan de buitenkant nog zo mooi uit, de zool kan in relatief korte tijd zijn functie verloren hebben.
Reken bij wekelijks gebruik op twee paar schoenen per jaar.

Jan-Willem | 22-10-2006

Sportschoenen met gelzolen is echt wat anders dan de veelgenoemde losse gelzooltjes: doorzichtige plastic zakjes die afhankelijk van het verkooppunt een oranje, groene of blauwe gel bevatten.
Dan zijn er echt betere alternatieven te vinden!

sandra | email | 22-10-2006

Hallo allemaal,ik ben afgelopen maandag weer naar de ortheopeet geweest. Als het aan hem gelegen had ,had ie meteen een injectie in mijn voet geduwd. Maar ik weigerde op het laatste moment,de twijfel bij me was toch nog te groot.Ik heb te veel negatieve verhalen gehoord over die injectie,ik durfde het niet aan. Hij was in eerste instantie zeer beledigd en reageerde boos. Ik bleef rustig en vertelde hem waarom ik het toch niet wilde. Gelukkig draaide hij gaande het gesprek bij. Hij zei dat al die zooltjes die overal te koop werden aangeboden werden onzin waren,hij niet aan opereren deed en het met deze aandoening altijd zoeken is wat bij wie helpt. Uiteindelijk kwam het erop neer dat hij dan wel vier weken gips bij me wilde proberen,daar ben ik mee akkoord gegaan. Ik kom nu eindelijk wel aan rusten toe,want met een gipsen been wordt lopen heel beperkt. Maar of het helpt?Ik wordt af en toe echt helemaal gek van al die verschillende verhalen!Wat zou er bij mij helpen? Het is moeilijk,heel moeilijk!Groetjes Sandra

monica | email | 22-10-2006

Ik ben erg benieuwd hoe het bij jou gaat sandra? Ik heb een gipsspalk alleen voor de nacht en ik moet zeggen het gaat een heel stuk beter. Ben er erg blij mee, de klachten zijn zeker voor 80 % afgenomen. Ik hoop dat het bij jou ook werkt.

suzanne | 22-10-2006

Ik ben bij huisarts, fysiotherapeut, podotherapeut en sportarts geweest. Ik vond de sportarts absoluut de enige deskundige. De beste behandeling is volgens hem rust en veel koelen, zoals ik ook al eerder heb aangegeven. Maar dan niet gedurende enkele weken maar echt maanden. Shockwave verbeterd de doorbloeding, waardoor het genezingsproces sneller gaat. Ik weet ook wel dat cortisonen niet ideaal zijn (werk in apotheek). Mijn arts is ook geen voorstander van cortisonen maar wilde het toch proberen omdat de klachten maar niet helemaal over gingen. Wat betreft het schoeisel heb ik ook gemerkt dat dat veel uitmaakt. Daar kom je alleen pas achter als je hielspoor hebt en dan is het kwaad al geschied en zie er dan maar weer eens vanaf te komen. Helaas is er niet echt één behandeling die bij iedereen goed werkt. Het blijft een kwestie van uitproberen. Ik ben alleen blij dat ik weer pijnvrij kan lopen en hoop dat jullie dat binnenkort ook weer kunnen.

Monique Heijnis | email | 23-10-2006

Ik heb al meer dan 5 jaar last en ben verbaasd dat mijn arts nooit de term hielspoor heeft genoemd ! Ik heb het aan beide voeten en momenteel heel erg aan mijn linker voet. Het is inderdaad heel erg bij het opstaan...Het doet wel goed te lezen dat anderen deze pijn ook hebben; iets van herkenning ! Omdat ook mijn fysiotherapeut niet wist wat ik had, ben ik er steeds mee door blijven lopen en werken en dat valt niet mee, want ik heb een kleutergroep en zit echt geen secconde.
Ik denk dat ik de waterzooltjes maar ga proberen...

Iedereen sterkte gewenst, Monique.

aliso | 23-10-2006

Sandra,
Ik wil je niet ontmoedigen mar ik zat in september 5 weken in het gips om de voet te ontlasten. De dag na dat uit het gips was, was de pijn er even erg terug. Dus het gips maakte bij niet veel uit.

marry | email | 23-10-2006

Ik heb al 3 jaar last van "hielspoor". Met een rontgenfoto is dit niet aangetoond. Heb een jaar geleden een cortisone injectie gehad, maar die heeft niet geholpen. Inleg gelzolen helpen een beetje. Al een paar maanden heb ik ook heel veel pijn boven op mijn voet. M'n hiel doet minder pijn. Het lijkt wel of de pijn verplaatst is. Wie heeft dit ook?

Liesbeth | email | 23-10-2006

hallo!
2 jaar geleden heb ik mijn eerste van de 4 spuiten gehad.(nu meer dan 2,5 jaar pijn) Aankomende donderdag na al weer maanden met pijn rond te hebben gelopen een afspraak met mijn orthopeed in het ziekenhuis. Ben benieuwd wat ie nu weer wil gaan doen, want van mij hoeft er niet weer een injectie in. Na elke injectie is de pijn een kleine tijd verdwenen, maar komt elke keer terug en is nu hardnekkiger dan ooit. Kan voet niet eens meer gewoon neerzetten als ik op de bank zit. Moet altijd vrij van grond zijn. Heb het ondertussen echt zooooo gehad met die pijn en ga dan ook vragen of hij wil gipsen of opereren.
Nog weinig goede resultaten gelezen over operatie, Vertel!!!

groetjes!

Johan | email | 23-10-2006

In jan. gestart met hardlopen. In juli maakte m'n rechterschoen een "soppend" geluid. Terug naar de winkel, ik kreeg nieuwe en besloot voor een duurdere versie , volgens de verkoper: een betere demping, Saucony Jazz. De oude ingeleverd en gelijk ruim 10 km gelopen. De schoenen liepen prima, wel voelde ik onder m'n rechterhiel een zeurend gevoel dat na 1 à 2 dagen weg was. Dit bleef terugkomen. Na een week of 5 ging het zeurende gevoel over in een pijnlijke plek die doortrok in m'n onderbeen.
Gezocht op Internet en werd niet echt vrolijk van al het leed.
Nu koel ik 2 a 3 keer per dag en masseer de plek voorzichtig.
Volgens de fysio is het hielspoor, advies: rust nemen, ga fietsen in plaats van hardlopen. Maar ja het lopen is zo verslavend......
Wel heb ik begrepen dat je hier echt niet te lang mee moet doorlopen, er onstaat anders lidtekenweefsel gevolgd door verklevingen.
Ik hoop dat ik er op tijd bij ben.....
'k Ben wel benieuwd of er meerderen zijn die na zo'n zelfde periode gestopt zijn en wat het resultaat is geworden. Mijn indruk is nl dat velen van jullie heel lang met deze blessure hebben doorgelopen. Klopt dat?

Peter Heijnis | email | 24-10-2006

24/10
Zijn er meer mensen die behandeling hebben ondergaan op Papendal, toch het sportmedisch centrum in Nederland? Als het goed is komt hier toch alle sportmedische know-how bij elkaar. En zo ja waaruit bestaat daar de behandeling en/of advies dan uit?
Ben benieuwd, Peter

Linda | 24-10-2006

@ Johan:

Ik ben 'een wandelaar' dus geen hardloper. Ik had het eerst rechts en nu links. De rechtse is naar mijn gevoel geheel genezen. Gelijk dat de linkse begon heb ik mijn activiteiten gestaakt. Dat was geen keuze want een 'rondje hond' is al moeilijk. Zo pijnlijk! Voor mij geldt dus niet dat ik te lang met de blessure heb door gelopen.
Maar de dagelijkse loopjes die een normaal mens ook doet op een dag kost mij al moeite genoeg op het ogenblik. Laat staan dat ik 'stiekem' zou gaan wandelen. Dat laat je dan wel.

wil | 25-10-2006

heb sinds 3 maanden (hielspoor) tabletten gehad als ik rust gaar het wel maar anders heel veel uitstraling naar mijn grote teen.
ik had geweigerd spuiten bij de huisarts en gevraagd om een verwijs naar de ortho maar voor ik die verwijs kreeg blijkbaar moet je eerst een traject aflopen bij je huisarts voor je door kunt
daar betaal je de gezondheids zorg voor

Geef hier een reactie

tekst

naam

e-mail

Dit veld s.v.p. leeg laten

Gaaf shirt met joe joe er op :)
Gaaf shirt met joe joe er op :)

<b>Laat de liefde niet aan toeval over</b>
Laat de liefde niet aan toeval over