Hielspoor wie geef raad ?

jan van boekel | 07-11-2003

hallo mensen, nu al een aantal maanden last van
hielspoor, ben in behandeling bij de fysiotherapeut maar dat help ook niet veel, doe wat rekoefenigen om de pezen onder mijn voet op te rekken. pijn wordt ook niet minder.
heb verder geen ervaring met podotherapeut/inlegzooltjes of injecties wie kan mij zijn ervaringen hiermee vertellen ?
Wie geeft mij goede raad?
En o ja zijn er mensen die met hielspoor weer zijn gaan lopen (wel rustig dan) of raden jullie mij dit af. Zijn er mischien ook mensen die helemaal genezen zijn en weer lopen ?????
graag reaties

De leukste ideeen en ontwerpen voor t-shirts, hoodies enz...
De leukste ideeen en ontwerpen voor t-shirts, hoodies enz...

hit counter

Web Analytics Made Easy -
StatCounter

sandra | email | 25-10-2006

Hoi Wil,wel typisch dat je eerst door de huisarts behandeld moet worden. Mijn huisarts heeft me vrijwel meteen doorverwezen naar de specialist. Heeft natuurlijk ook te maken met hoe je huisarts daar zelf mee omgaat. Maar sta maar gerust op je strepen,want hun vinden het al gauw prima zo,het is jou lichaam! Ik zit momenteel 1 week en twee dagen in het gips,ik kan nog niet zeggen of ik verbetering voel. Maar goed ik moet nog drie weken,wel kom ik nu meer aan rusten toe,want lopen gaat nu moeilijk. Ook krijg ik nu alle begrip ,het lijkt of de buiten wereld het nu pas door krijgt hoe erg het is om hielspoor te hebben. Daar heb je dan eerst gips om je been voor nodig.Het is gewoon een heel vervelend iets en dat weet je pas echt als je zelf hielspoor ervaren hebt. Ik hou iederen op te hoogte hoe het gips bevalt. Groetjes Sandra.

Esther Peeters | email | 25-10-2006

Hallo,

Ik heb al 2 jaar last van hielspoor in mijn linkervoet. Ik ben ook begonnen met zooltjes van de podotherapeut. In december 2005 ben ik voor 't eerst bij de orthopeed geweest en hij heeft me gezegd orthopedische zolen te laten aanmeten. Ook dat heeft niet geholpen. Daarna heb ik een gipsen spalk gekregen die ik 6 weken alleen maar 'snachts moest aandoen.
Na 6 weken nog geen vooruitgang. Weer naar 't ziekenhuis. Toen heb ik die gemene prik gekregen. Na een halve dag was 't een heerlijk gevoel, want de pijn was volledig verdwenen!!!!
3 maanden later kwam weer dezelfde pijn terug en heb weer een afspraak gemaakt met de orthopeed in het ziekenhuis.
Ik moet nu zelf een keuze maken over wel of niet opereren. Wie kan me zijn of haar ervaringen vertellen over de operatie aan hielspoor. Wel of geen gips, en hoelang?

Simone | email | 26-10-2006

Hoi allemaal ik heb al 14 jaar last van een hielspoor in beide voeten, maar heb aleen in de rechtervoet last. Al 9 injecties gehad, en zolen maar tot nu toe geen resultaat. Nu krijg ik een nachtspalk die ik vier maanden moet gaan gebruiken van de orthopeet. Ook worden er weer andere zolen gemaakt voor overdag. Hoe is jullie ervaring met zo'n nachtspalk. Want na 14 jaar pijn zou ik echt wel eens een keer pijnvrij willen lopen.
Ik wens iedereen met hielspoor succes met de overige behandelingen die eventueel nog gaan komen. O,ja ook kreeg ik te horen dat als dit niet werkt ik gegipst ga worden voor 6 weken en als dit dan ook niet mocht helpen de orthopeet er eindelijk over na gaat denken voor een operatie. Dus alles bij elkaar duurt dit nog wel een jaar ben ik bang.

Simone | email | 26-10-2006

Hoi allemaal ik heb al 14 jaar last van een hielspoor in beide voeten, maar heb aleen in de rechtervoet last. Al 9 injecties gehad, en zolen maar tot nu toe geen resultaat. Nu krijg ik een nachtspalk die ik vier maanden moet gaan gebruiken van de orthopeet. Ook worden er weer andere zolen gemaakt voor overdag. Hoe is jullie ervaring met zo'n nachtspalk. Want na 14 jaar pijn zou ik echt wel eens een keer pijnvrij willen lopen.
Ik wens iedereen met hielspoor succes met de overige behandelingen die eventueel nog gaan komen. O,ja ook kreeg ik te horen dat als dit niet werkt ik gegipst ga worden voor 6 weken en als dit dan ook niet mocht helpen de orthopeet er eindelijk over na gaat denken voor een operatie. Dus alles bij elkaar duurt dit nog wel een jaar ben ik bang.

wil | 26-10-2006

met mijn hielspoor kan ik momenteel maar halve dagen werken en het meeste zittend
ik werk namelijk in een winkel.
ik vraag me dan af bij hoeveel mensen dit ook de dagelijkse routine heeft verpest
ik kan toch niet voor ik weet niet hoelang halve dagen blijven werken.

sandra | email | 26-10-2006

Hallo allemaal,ik wilde even reageren over het functioneren op het werk. Mijn hielspoor is op het moment zo pijnlijk dat werken als groepsleidster,wat ik dus ben,voor mij onmogelijk is. Op dit moment heb ik administratief werk en dat moet ik nu zelfs thuis doen omdat ik in het gips zit.Bij de arbo willen ze zo graag weten wanneer ik weer aan het werk kan,wist ik het maar is hierop mijn antwoord.Ik heb me de laatste keer zo moeten verdedigen,dat ik ineens in tranen uitbarstte.De arts wist ook helemaal niet precies wat hielspoor inhield en vergeleek me met iemand anders die ook bij haar kwam en ook hielspoor had. Maar het is niet met elkaar te vergelijken,de ene heeft het erger dan de andere persoon.Echt vervelend als je zo voor jezelf op moet komen,en ik voel me al zo schuldig dat ik zo weinig kan,vooral tegenover mijn gezin.Kon ik maar weer gaan werken en gewoon al mijn normale dingetjes doen,ik wordt er zo langzamerhand een beetje gek van. Jullie ook?Groetjes Sandra

suzanne | 26-10-2006

Ik ben in eerste instantie gewoon blijven werken toen ik last kreeg van hielspoor. Ik werk 24 uur per week en heb een staand beroep. In mei zei de sportarts tegen mij dat ik absoluut zittend werk moest gaan doen anders zou mijn hielspoor nooit overgaan en alleen maar erger worden. Ik had vooral last als ik pauze had gehad maar als ik eenmaal liep ging het na een tijdje wel weer. Collega's begrepen dan ook niet waarom ik zittend werk moest doen. Ik heb toen het geluk gehad dat ik overgeplaatst kon worden naar een andere functie waar ik wel veel kan zitten. Dit doe ik nu sinds mei en het heeft wel geholpen denk ik. Niet dat het daar direct van over is gegaan maar het werd in elk geval wel iets minder.

suzanne | 26-10-2006

VERVOLG In de zomervakantie heb ik nog 2 weken mijn oude werk gedaan en toen werd kreeg ik meteen weer meer last. Het vervelende was dat je niet zo veel aan mij kon zien. Ik kon best lopen maar de pijn kwam vooral aan het eind van de dag. Als ik dan maandag en dinsdag gewerkt had, had ik op woensdag veel pijn (op mijn vrije dag). Maar dat zagen de collega's niet. Ik hoop voor jullie dat je een goede regeling met werkgever en collega's kunt treffen. Het is inderdaad zo dat je pas serieus wordt genomen als je in het gips zit, dan is het zichtbaar!

Anneke | 26-10-2006

Ben met vakantie geweest dus hier mijn wat late reactie.
Hier het www adres voor de triggerpoints,
http://www.triggerpointboek.nl/index.htm
iemand hier op de site gaf aan dat het om de verkoop van het boek zou gaan maar die heeft denk ik niet de site gelezen. Onder aandoeningen klik je hielspoor aan en daar vind je 2 triggerpoints. Die 2 ben ik gaan masseren en dat gaf 70% minder klachten. Pas na een maand heb ik het boek bestelt omdat ik meer wilde weten. Uiteraard staan er in het boek meer triggerpoints voor hielspoor/peesplaat/achillispees etc.
Maar het boek is 29,90 en het helpt, alle zooltjes en andere schoenen kosten veel geld en helpen niet of tijdelijk.

Anneke | 26-10-2006

Nog even een aanvulling waar je de 2 te behandelen triggerpoints kunt vinden op de site.
Eén triggerpoint staat onder hielspoor en achillispeesontsteking en het andere triggerpoint staat onder het kopje, behandel zelf je pijn en dan ga je naar onderbenen, voeten. Hier staat het andere triggerpoint.
Nogmaals het behandelen is niet geheel pijnloos. Zeker de eerste dagen niet. Zeker het rollen van je been over je knie van het andere been is pijnlijk maar na een paar dagen/week wordt dit minder! Voor iedereen die veel last heeft zou ik zeggen probeer dit eens een week en kijk welk effect het heeft. Ik gaf mijzelf in het begin zo'n 6 behandelingen per dag. Duur is 2 minuten per keer. Nu, 3 maanden later behandel ik mijzelf 3-4 keer per week en ik ben zo goed als klachten vrij. Als ik wat te weinig masseer dan heb ik
's ochtends bij het opstaan nog wat stijve kuiten en wat moeite met de trap aflopen.

Linda | 26-10-2006

@ Anneke: bedankt!

Liesbeth | email | 26-10-2006

Hallo allemaal!

Vanmiddag naar het ziekenhuis geweest en kwam er eigenlijk boos uit. Mijn orthopeed zegt eigenlijk dat ik er mee moet leren leven en dat het alsnog over kan gaan. Is de pijn echt niet uit te houden wil ie best wel weer een injectie geven. Wilde hij vandaag ook al doen, maar ik heb geweigerd, omdat het niet helpt en de pijn na een paar maanden weer volop en soms erger terug komt. En ik ben tenslotte geen speldenkussen.
Hij zei ook dat ze daar niet opereren omdat ook dat vaak niets oplost.
Altijd fijn om zo bij de dokter vandaan te komen :-(
Zijn er mensen die in ziekenhuis in Groningen lopen en waar ze wel behandelen?? i.v.m toenmalige wachtlijsten en veel pijn ben ik uitgeweken naar Drachten, maar wil nu graag echt iets gedaan hebben.

groetjes liesbeth

Elly | email | 28-10-2006

hielspoor, overbelasting of vergroeiing?
Ik had met het eerstete maken en na 1 behandeling bij de osteopaat was een deel van de klachten al verdwenen. Nu na 2 maanden en 3 behandelingen ben ik klachten vrij en hoef ik nog maar 1 keer terug voor een nabehandeling. Volgens mijn therapeut had het met het craniale ritme te maken. Hoe dan ook ik ben er mooi vanaf.

Lettie | email | 28-10-2006

Lieve mensen, wie heeft ook baat bij een osteopaat?
Graag wil ik van mijn pijn af.

Ron | email | 29-10-2006

Injectie's, zooltjes enz enz.
Ik heb alles al gehad. Zit nu voor 4 weken in het gips ( links )en dan maar weer kijken wat de toekomst zal brengen. Ben 10 jaar geleden aan de rechterkant geopereerd. Klachten zijn niet meer terug gekomen. De arts die mij geholpen heeft werkt niet meer in het ziekenhuis. Deze Ortho wil gips proberen, hij heeft deze klacht nog nooit behandeld met en operatie. Nog 1 week en dan mag het gips eraf. Werkt het niet zoek ik een arts die me wel wil opereren, Wie weet er een?

Jaap | email | 29-10-2006

Ik heb sinds een paar maanden ook last van pijn onder mijn linkerhiel, soms uitstralend naar het midden van de voet, vooral aan de linker (buiten) kant. Niet zo erg als vele anderen op dit forum, maar toch. Het is eigenlijk ongeveer 1 1/2 jaar geleden begonnen, want ik herinner mij dat ik toen wat meer op de voorvoeten ben gaan hardlopen. Ging ook harder zo!! Maar in Juli werd de pijn zo erg dat ik besloot even te rusten en te gaan fietsen.

Volgens http://www.e-gezondheid.be/
nl/tijdschrift_gezondheid/sport_
gezondheid/tendinitis_foute_term-
13266-898-art.htm

is er géén sprake van een ontsteking en dus zijn middelen tegen een ontsteking niet werkzaam.

En zo vrees ik voor meer niet juiste therapieën, zoals de zeer schadelijke cortisoneninjecties. Never, ik loop voor mijn gezondheid.

zie verder volgende bericht:

Jaap | email | 29-10-2006

"Anneke" heeft mij via dit forum gewezen op het boek over triggerpoints, dat ik nu heb aangeschaft. Dit boek geeft een erg plausibele verklaring over het hoe en waarom, en het lezen en toepassen ervan kan denk ik velen van ons verder helpen. Het blijkt dat het behandelen van de pijn op de plek waar je hem VOELT niet altijd de juiste plek is!! De oorzaak is vaak ergens anders, en zelfs het je voet afhakken (mijn beeldspraak) krijgt je als je hielspoor hebt niet weer aan het hardlopen!

Ik ben Anneke erg dankbaar dat zij dit hier heeft genoemd, en snap niet waarom niet meer mensen naar de door haar genoemde site gaan:

http://www.triggerpointboek.nl/

Als je alles dat daar staat leest hoef je het boek niet eens te kopen, al mis je dan wel veel uitleg, waardoor je ontdekt dat het geen flauwe kul is. En ik denk dat ik toch erg kritisch lees.

Dus probeer het gewoon.

Zie verder het volgende bericht:

Jaap | email | 29-10-2006

Ik denk dat ik het slachtoffer ben geworden van mijn te enthousiast stretchen na het hardlopen. Dit heeft de spieren in mijn kuit beschadigd, zodat daar een triggerpoint is ontstaan, en die voel ik in mijn hiel en onder de voet. Momenteel loop ik weer, niet echt lekker, en stretch ik niet. En voel duidelijk vooruitgang.

Probeer het gewoon eens en/of raadpleeg een behandelaar bij je in de buurt die met triggerpoints werkt:

http://www.triggerpointinfo.nl/
behandelaars.php

Met excuses aan een eventuele moderator dat ik drie berichten heb gebruikt, maar ik meen dat als er maar een persoon geholpen wordt hierdoor dat het dan reeds meer dan de moeite waard is.

Linda | 29-10-2006

Nu ik me heb verdiept in die triggerpoints werd me ineens iets duidelijk. Ik heb al eerder verteld dat ik hielspoor heb gehad rechts. Toen kreeg ik ook klachten (of waren die er eerder?) precies op de plek van het triggerpoint die ik nu masseer (in mijn linkerbeen) volgens de beschrijving van de site omdat ik nu links een hielspoor heb.
Ik meende toen dat ik die klachten kreeg omdat ik verkeerd ging lopen om de pijn te ontzien.
Ben nu nog maar een paar dagen bezig met die massage en heb het idee dat het al helpt. Tijdens de massage voel ik dat het begint te tintelen op de plek van de hielspoor. Het is inderdaad best even pijnlijk om te doen. In combinatie met het advies van mijn huisarts om altijd schoenen aan te hebben met airzool (ook als je even 's nachts uit je bed moet) worden de klachten minder.
Hoop dat iemand hier iets aan heeft!

erik | email | 31-10-2006

Beste allemaal,
ik heb nu al een half jaar hielspoor rechts de podotherapeut heeft mij zooltjes aangemeten en deze al diversen malen veranderd dit geeft met het lopen wel wat verlichting sins 2 weken heeft ze mijn voet ingetapet vanmorgen weer opnieuw en ik moet zeggen zolang er de tape opzit helpt dit wel maar mijn arboarts zegt dat het te lang gaat duren en ik aan de spuiten moet of iets anders . De spuiten zie ik niet zitten als ik de reacties van de mensen hier lees. Zijn er mensen die mij nog iets kunnen adviseren ik weet het even niet meer. Ook mijn baas wil mij na een halfjaar wel weer aan het werk hebben en dat valt als timmerman niet mee

sandra | email | 01-11-2006

Hallo Erik,
Wat een lastige mensen ,die arbo-artsen !
Mijn arts snapt ook al niets van hielspoor en denkt dat het iets is wat wel weer snel over kan gaan. Nou,moet ze de orthopeet maar eens horen,die zegt dat als je echt pech hebt het heel lang kan duren of soms nooit meer over gaat. Die arbo-artsen zouden zelf eens moeten voelen wat het is.
Wat ik jou wilde vragen is of je al shock-wave therapie hebt geprobeerd. Bij mij heeft dit helaas niet geholpen maar bij vele andere wel,zegt mijn orthopeet. Momenteel zit ik ruim 2 weken in het gips,ik kan nog niet zeggen of ik verbetering voel. Mijn voet krijgt nu wel eindelijk de rust,die het nodig heeft. M aar nog even over de arbo,laat je niet op de kop zitten,het is jouw lichaam,iets waar je nog veel langer mee door moet en niet alleen voor je werk. Groetjes Sandra

Anneke | 03-11-2006

Hoi,
Ik ben blij dat meer mensen hier op de site lezen over de triggerpionts en het ook gaan uit proberen.
Het klopt dat als je begint met de massage dat het een tintelent/electrisch stootjes achtig gevoel geeft op de plek van de hielspoor terwijl je dus bovenin de kuit of aan de zijkant vd kuit masseert.
Ik hoop dat meer mensen voordat zij allerlei medische ingrepen laten doen eerst eens rustig de triggerpoint site gaan lezen en zichzelf gaan behandelen.
Zie voor meer info mijn andere berichten hier op de site.

Linda | 03-11-2006

Ik heb het triggerpointsboek inmiddels gereserveerd bij mijn plaatselijk bibliotheek.
Ben nog steeds enthousiast en masseer wanneer het maar even kan. Inderdaad Anneke: een soort van electrische stroompjes/stoortjes die je dan voelt op de plek van de hielspoor.
Wat kan deze blessure je leven beheersen... en wat duurt het lang... om soms chagrijnig van te worden als je wéér een slechte (loop)dag hebt en van alles nog moet. En dan steeds weer íedereen' het te moeten uitleggen waarom je zo slecht loopt zo af en toe. "Dan laat je je toch gewoon opereren..." wordt er dan gezegd.
Ik merk aan de hoeveelheid reacties hier dat er heel veel mensen er mee zitten, letterlijk soms.

aliso | 07-11-2006

Heeft er iemand ervaring met de ufo nachtspalk ?

Ron | email | 07-11-2006

Nou net 1 dag uit het gips, de boel zit nog wat vast, maar merk geen verbetering. Eerder het idee dat het erger is geworden.
Vrijdag maar weer naar de Ortho om te kijken wat meneer nu weer voor een plan heeft. Ik lees veel over de massage, maar dat ga je toch ook je hele leven niet volhouden denk ik. 10 jaar geleden aan de rechterkant geopereerd en daar geen last meer van. Zoek een Ortho die mij wil opereren. Mijn huidige Ortho heeft nog nooit zo'n operatie gedaan. En gaat het ook niet doen. Dus op zoek naar een ander. Wie weet er nog een?.
Later meer

Kirsty O'Farrell | email | 09-11-2006

Ik weet niet meer wat ik moet doen! Ik heb injecties, pillen, steunzolen en rust geprobeerd maar niks helpt. Elke keer als ik bij mijn dokter kom krijg ik te horen, je moet afvallen! Ja en dat lukt in een paar dagen! Ik ben gister erg boos op hem geworden dat er echt iets moet gebeuren want ik kan zo niet langer door gaan met de pijn! Ik werk in de gehandicapte zorg en moet dus veel lopen en staan(werk gewoon door 30u in de week)! Ik heb nu een afspraak met de orthopeed, hoop dat hij iets meer kan doen! Maar begrijp van veel dat je in het gips komt! Dat vind ik erg vervelend aangezien het nu op het werk erg druk is en we veel zieke hebben! Ik loop erg moeilijk en probeer altijd maar aardig te doen maar binnen in doet het heel veel pijn!! Heeft iemand nog suggesties?

Jaap | 09-11-2006

Even weer een berichtje van mij, om te vertellen hoe het met me gaat na het "triggerpointen" (waarom probeert men het niet na alle niet werkende behandelingen?). Ik loop nu elke twee dagen hard, ongeveer 1/2 uur, soms zelfs wat langer, tot zelfs een keer 71 minuten, maar bijna altijd niet echt lekker, maar het gaat steeds beter. Als ik daarna een tijdje heb stilgezeten pijnlijke voet, maar door de kuit te masseren verdwijnt die pijn.

Het gaat gewoon GOED, proberen jullie die triggerpointtherapie toch ook eens.

Anneke: BEDANKT voor de tip.

(O ja: ik stretch weer, maar heel voorzichtig. Stretchen moet, maar doe het rustig)

Jaap

Everdina | email | 09-11-2006

hallo
ik loop nu al weken met hielspoor en het doet verekte pijn ik moet dinsdag naar de dokter voor een injectie wie heeft er daar ervaring mee ik wordt er namelijk niet goed van ik loop nog wel maar vraag niet hoe

Kirsty | email | 10-11-2006

Everdina, ik heb ook de injecties gehad, 2 x zelfs en het heeft bij mij een paar dagen geholpen en daarna weer net zoveel pijn! Ik laat het niet meer doen, de injectie is pijnlijk en de resultaat bij mij was niet goed.
Ik ga volgende week naar de orthopeed. Kijken wat hij kan.

Ikke | 10-11-2006

Ik heb ook al van alles geprobeert in de vorm van zooltjes, zittend werk en een injectie maar alles zonder resultaat. De fysio heeft me wederom terug gestuurd naar de huisarts om te zien wat we dan nog kunnen gaan doen. Soms begin ik de dag "pijnvrij" en ben ik hoopvol gestemd alleen is dat na een uurtje al weer verdwenen

Loes | email | 10-11-2006

Ook ik heb al ruim een jaar last van hielspoor. Eerst naar de dokter geweest deze zei dat het te maken had met mijn groei (ben 17 jaar). Pijn werd steeds erger dus maar weer naar de dokter gegaan zei verwees me door naar podotherapuit.
De podotherapuit zei dat ik geen hielspoor had en dat ze niet wist waar de pijn vandaan kwam advies was om op sportschoenen te lopen en zoveel mogelijk rust te houden.
Na een maand rust en op sportschoenen lopen nog steeds klachten dus maar weer terug naar de dokter deze verwees me nu door naar orthopeet deze stelde een hielspoor vast en verwees me door naar papendal voor een shockwave therapie.

Deze heb ik nu 9 keer gehad, wel een heel pijnlijke behandeling. Het heeft wel een beetje geholpen het verlicht de pijn maar na een tijdje komt de pijn toch weer terug.

Ik heb binnekort weer een afspraak in papendal dit keer voor zooltjes. Hopelijk gaat het hier beter mee!

Linda | 10-11-2006

@ Jaap
Bij mij gaat het triggerpointen ook goed. Ik wil alleen graag weer normale schoenen aan maar dat gaat niet. Te pijnlijk.
Loop nog steeds op (hinderlijk krakende) Nike airschoenen.

corine | email | 11-11-2006

Ik heb ook sinds een maan of 2 klachten en die worden nu minder. Inderdaad door gelzooltjes in mijn gewone schoenen en wat dikkere sportzolen in mijn hardloopschoenen. Daarnaast doe ik oefeningen en masseer en koel ik elke dag. Sinds ik GlucosamineSulfaat (1500mg per dag) gebruik worden de klachten minder.
Overigens laat ik de cowboylaarzen even in de kast staan en loop ik op laarzen met spekzolen én gelzooltjes...en het helpt.

Lettie | email | 11-11-2006

bij wie heeft osteophatie geholpen voor hielspoor?
heb steunzolen, maar de pijn is niet minder, dat is echt wel balen.......

SANDRA | email | 11-11-2006

Hallo allemaal, inmiddels heb ik er vier weken gips opzitten,maar het heeft voor mijn gevoel niets geholpen . Het mag er maandag af en dan zal mijn ortho wel weer met de vraag komen,mevrouw dan toch maar een injectie? Ik denk dat ik het maar gewoon doe ook,wat moet ik anders,een injectie is op een operatie na, het enige wat ik nog niet heb geprobeerd. De moed zakt er echt van in mijn schoenen. Ik begin dan nu ook echt jaloers te worden op iedereen om heen,zij kunnen wel gewoon alle dagelijkse dingen doen. Het alle ergste vind ik het voor mijn man en kinderen,zij hebben geen pijn maar lijden er net zo veel onder. Ik blijf erbij dat ik het raar vind,dat er haast geen geschikte behandeling voor hielspoor is en dat je steeds maar van het kastje naar de muur gestuurd wordt. Ze hebben in de medische wereld bijna overal een oplossing, eigenlijk zijn we best wel zielig! Een beetje zelfmedelijden op zijn tijd mag best eens, vinden jullie ook niet? Groetjes SANDRA

Kirsty | 12-11-2006

Hallo,mijn pillen (Zaldiar) zijn op en voel de pijn toch wel heel veel,20 nov naar de orthopeed. Hoop niet dat ik in het gips moet want rusten is niks voor mij! Ik vind ook dat ze er maar weinig aan kunnen doen en als je zo leest zijn er toch veel mensen die er last van hebben! En eigenlijk helpt niks, zolen,injecties,pillen.. Het enige wat misschien zou helpen is nooit meer iets doen, gewoon op de bank liggen en dat was het maar dat is ook geen optie! Ik wil weer stappen, voetballen, werken en stadten en dat allemaal ZONDER pijn!!! Maar we zien de 20ste wel weer..

Ron | email | 12-11-2006

Nou ben nu ruim een week uit het gips een vrijdag naar de ortho geweest. Gpis heeft niets geholpen en meneer zegt gewoon jammer. Nu gaan we weer shockwave proberen, Hij zegt dat er goede resultaten zijn geboekt in de sportwereld. Als dit niet werkt gaat hij met dan toch maar opereren. 50% kans van slagen zegt ie. Nou beter iets dan niets zeg ik maar. later meer

Anneke | 12-11-2006

Voor alle mensen die voordat zij in het gips gaan, (pijnlijke)operaties ondergaan,
shok-wave therapie of iets anders pijnlijks gaan proberen..................
Kijk eerst eens op de site van http://www.triggerpointboek.nl/index.htm

Lees deze site eens goed door en zoek onder de behandelpunten hielspoor/achillispeesontsteking op en probeer het eens uit.
Vaak is met het zelf behandelen van de triggerpoints de klacht te verhelpen/sterk te verminderen.
Voor meer uitleg over de site en triggerpoints, blader naar mijn andere berichten op deze site.

pascal | 12-11-2006

Na maanden nog eens dit forum bezocht om te zien of het nog steeds over hetzelfde gaat. Na lange ellende heb ik vorig jaar bij een drogist van een demonstratrice een paar waterzolen gekocht. Of het bij iedereen werkt weet ik niet, maar het hielp mij direct en later bedacht ik plotseling mij dat ik al een tijd pijnloos liep. Het enige wat ik mij nu afvraag is of ik op die zooltjes moet blijven lopen?

Van Brugghe Brigitte | email | 13-11-2006

Hallo hier Brigitte.Heb al jaren last van hielspoor.Injectie gehad en die heeft niets geholpen.Speciale zolen voor hielspoor en ook die hebben geen resultaat.Daarna drie maal schokgolven.Deze hebben elf maanden geholpen.Nu kan ik het niet uithouden van de pijn.Volgende week naar ortopedist .Ik zou graag reacties krijgen over operaties

Everdina | email | 14-11-2006

hallo
ik kom net bij de dokter vandaan voor een injectie nou nooit meer he zo dat voelde niet goed pfffffffffffff nou maar weer afwachten wat het met me gaat doen

Tamara | email | 14-11-2006

Nou als ik dit allemaal lees van iedereen word ik niet vrolijk. Ik heb al meer dan 2,5 jaar last van een hielspoor,
en heb dus ook al alles geprobeerd.
van intape, onstekingremmers, zooltjes hielspoorzooltjes injecties, fysio en slaap met spalk.. niks van dit helpt. ja vorige week weer een injectie laten zetten. maar dit is ook maar tijdelijk. en leuk is anders
weet het gewoon niet meer. een operatie willen ze niet doen. maar ben 34 en toch nog te jong om kreupel door het leven te gaan dacht ik zo. moedeloos wordt je ervan..... is hier nu niemand die kan zeggen wat helpt?

Jip | 14-11-2006

@Tamara en anderen,

Jullie zeggen steeds we hebben 'alles' al geprobeerd en niets helpt wie weet iets?
Lees nou goed TRIGGERPOINT-therapie helpt!
Het heeft mij ook geholpen na 8 maanden met pijn onder de voet te hebben gelopen. Probeer het eens serieus.

Groetjes,

Jip

deechte | email | 14-11-2006

Graag even een gerichte vraag aan Anneke, die zo enthousiast is over dat triggerpointboek.
Kan je even precies zeggen, waar je moet masseren bij de klachten van hielspoor.
Zover ik begreep aan de zijkant en achterkant van je kuiten? En was nog een oefening het pijnlijke been op de knie van het andere been leggen en met de kuit over de knie masseren?
Hoe vaak en hoe lang kan je die oefeningen het beste doen op een dag.
Bij voorbaat dank alvast. Ik wil dit graag uitproberen voor ik eventueel het boek aanschaf.

deechte | 14-11-2006

p.s. voor anneke..
deze oefeningen zie ik nml op die site staan voor een achillespeesontsteking, maar gelden deze dan ook voor hielspoor?
daar zie ik nml geen gerichte massagepunten voor staan.....

Linda | 14-11-2006

@ deechte
Ik heb de tip ook van Anneke. Ik wil het gras niet voor haar voeten wegmaaien maar even vertellen wat ik doe met haar tip:

Ik gebruik alleen het triggerpoint onder de knie aan de zijkant van het onderbeen. Ik druk en masseer een paar keer per dag tot het gaat tintelen in de voet en heb het idee dat het echt helpt.
Alleen, en dat geldt voor alle mensen met klachten, moet je iets aan de oorzaak proberen te doen. Want waarom krijgt men klachten? Als je het forum doorleest hoor je vaak mensen zeggen: ik heb voor de 2x last of weer last enz. Ik behoor daar ook bij trouwens.
Een gouden tip heb ik niet maar goed schoeisel (stevig met goed voetbed, eventueel met steunzolen, doch soepel) is belangrijk en overgewicht schijnt ook funest te zijn.
En verder is het gewoon 'dom' uit proberen.

deechte | 14-11-2006

Bedankt Linda, voor je reactie.
Ik neem aan dat je tip speciaal voor hielspoor was bedoeld, want daar ging mijn vraag ook over.
Masseer en druk je dan aan beide kanten van je been?
Inderdaad wat je zegt, is natuurlijk heel belangrijk.. de oorzaak wegnemen waardoor het probleem in eerste instantie is ontstaan.
Ik heb inmiddels speciale sportzolen van de podotherapeut gekregen. Dit aangezien ik het heb gekregen van veelvuldig sporten, waarbij erg veel gesprongen wordt. Ik hoop deze sport toch weer te kunnen oppakken in de toekomst, maar dan met een betere stand van mijn voet, dmv de juiste zolen.
Dit natuurlijk pas, als mijn klacht over is.
Het gaat gelukkig al een stuk de goeie kant op, mede door een nachtspalk die ik veel gedragen heb.

Anneke | 14-11-2006

Linda je maait geen gras weg hoor. Ik ben juist blij als ook andere mensen vertellen dat het werkt.
Deechte, ik raad je aan om de hele site van de triggerpoints goed te lezen. Dus niet alleen maar naar de behandeling kijken. Door het lezen van alle info wordt je duidelijk wat triggerpoints zijn en hoe je ze moet behandelen. De punten voor hielspoor zijn dezelfde als achillispees/plaat ontsteking.
De eerste tijd masseerde ik 6-8 keer per dag. De duur is maar 1-2 minuten. Nu masseer ik 2-3 keer per week en ben zo goed als klachten vrij. De oefening dat je met je kuit over je andere knie rolt is praktisch. Je moet stevig masseren en je gebruikt dan je lijf als hefboom. De spieren in je been liggen diep dus je moet veel druk kunnen uitoefenen.
De spier die aan de zijkant van je been loopt. Begint iets onde je knie, is een draaiende spier. Hij verdwijnt iets achter je kuitbeen. Volg die spier eerst goed met je vingers en ga daarna masseren tot je je voet/hiel voelt tintelen of je pijnlijke plekken in de spier voelt.
Het boek kun je misschien ook via de bieb krijgen.

SANDRA | email | 14-11-2006

Hallo allemaal,
Ik ben inmiddels uit het gips en helaas is het helemaal voor niets geweest. Over drie weken als mijn been wat aangesterkt is krijg ik toch de beruchte injectie. Morgen ga ik naar een therapeute die me de triggepoint-massage gaat aanleren. Dit heeft schijnbaar bij vele op deze site geholpen en ik heb zo iets van baadt het niet dan schaadt het niet. Ze zei, dat ze geen wonderen kan verichten,maar dat er veel mensen zijn er baadt bij hebben. Verder ben ik vandaag bij de arbo geweest en gelukkig had deze arts veel begrip,haar bodschap was." Wordt eerst maar eens beter voor je kinderen,je werk komt daarna wel weer. Het was een hele opluchting dat ik mezelf niet weer zo hoefde te verdedigen,dat kan er nu echt even niet bij hebben. Groetjes Sandra

Linda | 14-11-2006

En nu moeten we natuurlijk geen forum gaan openen met problemen aan de duimen van het stevig masseren van de triggerpointen... haha!
Want ik doe het inderdaad best stevig en daarom kan het ook niet zo lang per keer.
Dat boek staat nog steeds op de reservering van mijn bieb en heb het dus nog niet gelezen. Maar mijn gevoel zegt dat ik het wel goed doe en daarbij: het helpt.

deechte | 15-11-2006

bedankt Anneke, ik ben het al aan het proberen en tintelingen voel ik in ieder geval al dus ik ben benieuwd...

suzanne | 15-11-2006

Een tip aan iedereen die een injectie laat zetten: let erop dat je de eerste dagen na de injectie de voet totaal ontlast! Dus echt alleen maar naar de WC lopen en verder zo veel mogelijk op de bank blijven zitten. Dit echt een dag of 2 a 3 volhouden en daarna de belasting heel langzaam opbouwen. Ik heb 2 maanden geleden een injectie gehad en de sportarts stelde wel de voorwaarde dat ik absolute rust zou nemen. Ik heb ook al allerlei behandelingen geprobeerd en een injectie lang uitgesteld. Maar het heeft in mijn geval wel geholpen! Meteen na de injectie was de pijn verdwenen en dan maak je snel de fout om er meteen veel op te gaan lopen. De arts heeft mij echt op het hart gedrukt dat dit averechts werkt. De injectie in combinatie met rust geeft het beste resultaat. Helaas zie ik hier op het forum dat de meeste mensen weinig resultaat bij een spuit hebben. Ik weet niet of orthopeden er ook zo duidelijk bij zeggen dat de rust zo belangrijk is, maar ik heb er goede ervaringen mee. Ik hoop natuurlijk dat de klachten weg blijven.

suzanne | 15-11-2006

Vervolg:Ik merk dat als ik een paar dagen erg veel heb gelopen dat ik soms wat steekjes in mijn hak voel. Dan koel ik meteen weer enkele dagen en dan pak ik toch weer wat vaker de fiets. Ik ben blij dat ik eindelijk van de pijn verlost ben, maar ik denk dat het altijd een zwakke plek zal blijven. Als ik weer klachten zou krijgen zou ik er in elk geval niet meer zo lang mee blijven doorlopen en meteen actie ondernemen. Ik heb trouwens ook op het punt gestaan om het triggerpoint boek te bestellen. Als de injectie niet was aangeslagen had ik dit absoluut gedaan.
Ik heb er nog geen negatieve reacties op gelezen dus het is zeker het proberen waard.

Tamara | 15-11-2006

Nou echt top dat er zoveel mensen reageren. en Jip en Anneke ik ga dus zeker is kijken of het iets is Triggerpoint. heb er ook nog nooit van gehoord en heb gelijk ff op de site gekeken.. straks een afspraak maken met mijn fysio, ben benieuwd of hij het kent. anders ga ik het boek toch maar bestellen.

Kirsty | 15-11-2006

Voor diegene die in de buurt van Eindhoven wonen, kijk in de Eindhovensdagblad over Shock Wave therapie! voor andere is er info te vinden op www.snelvanjepijnaf.nl..
Volgende week naar de ortho en dan geef ik Shock Wave misschien een kans..

deechte | 16-11-2006

kirsty refereerde naar het artikel in het eindhovens dagblad. Hier prijzen ze heel erg de shockwavetherapie aan. Mijn huisarts raadde het bij mijn kleine hielspoor echter af, aangezien er blijkbaar een risico aanvast zit. Het bot kon aangetast worden?
Voor mezelf vind ik het ook niet helemaal duidelijk of die hielspoor de aanleiding van mijn klachten is of gewoon overbelasting van de aanhechting aan het peesblad. In dat geval zou zo'n vergruizing bij shockwavetherapie dus niet eens helpen. Je kan nml ook hielspoor hebben zonder klachten.

Kirsty | 16-11-2006

Ja ik denk ik zet het even op de site zodat mensen een andere optie hebben dan misschien injectie of operatie! Natuurlijk altijd even na gaan of het voor jou wel van toepassing is! Ik kijk nog even wat ik doe..

SANDRA | email | 16-11-2006

Hallo,
ik ben gisteren voor het eerst naar een therapeute die triggerpoint-massage geeft geweest. Zij geeft de massage ,maar leert het je ook meteen op de goede manier aan,zodat je het zelf thuis ook kunt doen.
Ik moet proberen het 3 keer per dag te doen. Ze zij dat het belangrijk is voor de spieren om de knopen er geleidelijk uit te masseren,dat is veel beter dan in een keer.
Ik moet hard masseren,maar dan wel zo,dat de pijn dragelijk blijft. Bij de massage onder de voet gebruik ik een stuiterbal,dit is bij mij best pijnlijk,dus dat wordt rustig opbouwen. De massage van de kuit met als gereedschap je andere knie voelt minder pijnlijk,dit kan ik dus sneller opbouwen. Ik hoop echt dat ik er resultaat bij ga krijgen,het klinkt in ieder geval allemaal heel logisch als je het verhaal achter triggerpoints hoort,dus wie weet. Ik hou jullie op de hoogte. Groetjes Sandra

Linda | 16-11-2006

Vandaag voor het eerst weer (bijna) pijnvrij gewandeld met de hond.
Ik ga door met de triggerpoints!!!

Marion | email | 17-11-2006

Hallo,
Help, mij willen ze gelijk opereren, de ortopeed van het vie curi ziekenhuis te Venlo, dhr Brouwers heeft er geen moeite mee, als jij het moe bent zegt hij. Maar het schijnt niet zo leuk te zijn voor je voet, maar wat als het niet overgaat? Heb reeds podozooltjes, twee onstabiele voeten, kan niet op hakjes lopen, heb twee spuiten in de voet gehad, toch blijft die zeurende pijn. Kan er niet mee werken, weet niet welke schoenen ik nog aankan zonder pijn. Zal ik het toch maar doen?? Ik ben bang hiervoor.

Jannie | email | 19-11-2006

Beste lezers,

Ca. 2 jaar geleden kreeg ik last van hielspoor, ik had hierover al heel veel gelezen maar nog geen reaktie over WalkFit inlegzooltjes ontdekt. Deze heb ik zo'n twee jaar geleden aangeschaft en met ca. 2 weken was ik totaal van mijn hielspoor af. Ik zou zelf eigenlijk nooit iets doen op TV reclames maar deze heeft mij ontzettend goed geholpen! Ik heb nu telefonisch nieuwe besteld toen werd werd mij ook nog verteld dat als de zooltjes binnen het jaar kapot of versleten zijn krijg je gratis een nieuw paar, dat is nog eens service en dat voor een product van €.39,95 ik vind het geweldig!

Jannie | email | 19-11-2006

Beste lezers,

Ca. 2 jaar geleden kreeg ik last van hielspoor, ik had hierover al heel veel gelezen maar nog geen reaktie over WalkFit inlegzooltjes ontdekt. Deze heb ik zo'n twee jaar geleden aangeschaft en met ca. 2 weken was ik totaal van mijn hielspoor af. Ik zou zelf eigenlijk nooit iets doen op TV reclames maar deze heeft mij ontzettend goed geholpen! Ik heb nu telefonisch nieuwe besteld toen werd werd mij ook nog verteld dat als de zooltjes binnen het jaar kapot of versleten zijn krijg je gratis een nieuw paar, dat is nog eens service en dat voor een product van €.39,95 ik vind het geweldig! Iedereen veel succes gewenst!

Roel | email | 19-11-2006

Hoeveel zou Jannie voor deze onzinnige reclame ontvangen? Walk Fit.... mag ik even overgeven?

Lieve | email | 20-11-2006

Wow toch een heel pak mensen die last hebben van hielspoor zeg.

Ikzelf ben een aantal jaren terug geopereerd aan men hielen, beide kanten.
Eerste de ene, 3 maanden recup en dan de andere. Gewoon radicaal het hielbeen afgezaagd.
Ik bleek de Ziekte van Haglund te hebben. Botaangroei.
Inlegzolen, steunzolen, inspuitingen etc....niks hielp. Dan maar onder het mes.
Ik kan jullie verzekeren, HET IS EEN ECHT PIJNLIJKE ZAAK. Nu ja, trouwens elke operatie aan het beendergestel is ontzettend pijnlijk.
2 jaar lang heb ik klompen gedragen, gelukkig had ik een job in een Zweedse firma, dus ik viel niet op, want iedereen liep er op klompen. Wel niet elegant als je eens op stap wil gaan natuurlijk, maar gewone schoenen waren gewoon te pijnlijk, het is heel lang een gevoelig plek gebleven en eigenlijk nu nog wel een beetje.

Kirsty | email | 20-11-2006

Vandaag bij de orthopeed geweest, en ik krijg woensdag voor 3 weken gips. Ik had nog 2 opties, gips en operatie! Dus eerst even in het gips.. Ook heeft hij er lekker op zitten drukken, kon hem wel wat doen! Maar ja nu eerst 3 weken loop gips en dan zien we wel weer.. Hou jullie op de hoogte...

Tamara | email | 20-11-2006

veel succes kristy...

deechte | 21-11-2006

Dus schockwave therapie was voor jou ook geen optie Kirsty?
Succes met het gips

Tamara | 21-11-2006

ja Kristy, toch maar niet de shockwave?
ik kom zelf net trouwens van de fysio.. en heb hem dus shockwave en triggepoint terapie voorgelegd en wat hij daar van vond.. hij denkt dat voor mij die shockwave nut zal hebben. maar hij was niet te spreken over triggerpoint.. misschien dat andere daar wel baat bij hebben maar ik begin er dus maar niet aan.. de fysio wil mij ook niet meer terug zien omdat hij toch niks voor mij kan betekenen.. :-(...

Kirsty | 21-11-2006

Shockwave wil ik nog even mee wachten, niet iedereen is daar positief over! Heb het triggerpoint boek besteld maar geloof er zelf niet zo in! Dan maar even gips om te kijken of het na die 3 weken wat minder is. Daarna triggerpoint uit proberen, misschien shockwave en als laatste optie opereren! Dus we zullen wel zien. Fysio kon voor mij ook niks meer betekenen! Ach ja we zullen wel zien..

Emilienne | email | 21-11-2006

Besten
Heb ook hielspoor
veschillende ispuitingen gekregen van cortisone;GEEN BAAT!
Heb nu inlegzolen van de orthopedist voorgeschreven!Nog altijd last
Wie kan me helpen?
Gegroet
Em.

deechte | 22-11-2006

Vreemd dat je nu pas inlegzolen krijgt Emilienne. Dat lijkt me toch de allereerste stap bij deze klacht, aangezien de druk op de hielspoor verlicht moet worden.Toch zeker moet de stand van de voet aangepast worden, waardoor de hielspoor in eerste instantie is ontstaan. Inspuiten kan de pijn misschien wegnemen, maar niet de oorzaak.

deechte | 22-11-2006

Trouwens Emilienne, er gaat zeker heel wat tijd overheen, voor je baat hebt bij steunzolen hoor. Als het goed is geeft het wel meteen wat verlichting. Schroom niet om terug te gaan. Bij mij zijn de steunzolen al 3 keer aangepast, voor een nog betere stand. Het gaat langzaam steeds wat beter, dus ik heb hoop

Sander | email | 22-11-2006

Podologische zolen kùnnen geen verlichting brengen. Het is een volstrekt onlogische benadering van het probleem. Wanneer de zool de pijnplek ontziet, ontstaat er automatisch extra belasting elders. Een knappe kop die dat oplost.
De waanzin van dit soort zolen wordt in wel duidelijk in dit rapport:
http://www.zonmw.nl/nl/home/mediator/archief-mediator/mediator-5-2005/diabeteszorg-kwaliteit-op-maat-gemaakte-inlegzolen-onzeker.html?type=98

deechte | 22-11-2006

Als ze goed zijn aangemeten waarschijnlijk wel.... dit staat ook in het artikel.
Dat lijkt me inderdaad noodzakelijk!

Je kan niet zeggen dat t geen verlichting geeft, want bij mij geeft t duidelijk wel verlichting. Op blote voeten lopen is pijnlijk en met mn podotherapeutische zolen lopen haast pijnloos Verlichting dus..
Natuurlijk moeten ze vakkundig gemaakt worden, zodat je niet andere delen van je voet gaat overbelasten. Ik neem aan dat daarvoor de specialisten juist geleerd hebben.

Joan | 22-11-2006

de enige zooltjes die zouden kunnen helpen zijn rondom de hiel gevormd waaarbij ter hoogte van het aangedane deel een stuk uit is gehaald. een soort hoefijzervorm dus. de druk wordt zo verdeeld over de gehele buitenrand van de hiel en komt niet meer op de hielspoor terecht. of het echt helpt? geen idee, maar het is wel de enige zool die zou KUNNEN helpen vanwege de drukontlasting.

Geef hier een reactie

tekst

naam

e-mail

Dit veld s.v.p. leeg laten

Gaaf shirt met joe joe er op :)
Gaaf shirt met joe joe er op :)

<b>Laat de liefde niet aan toeval over</b>
Laat de liefde niet aan toeval over