hartritmestoornissen

Pat | email | 26-01-2004

Drie maand geleden heb ik hartritmestoornissen gekregen na een voetbalwedstrijd(linkervoorkamerfibrulatie).Ik neem nu sotalex en buiten wat psychische moeilijkheden is de rest in orde.Heeft iem.ervaring met dit probleem?De ene dokter zegt dat ik mag sporten de andere raad mij dit af.In mijn vrije tijd ga ik regelmatig lopen en vraag mij af of dit kwaad kan?

De leukste ideeen en ontwerpen voor t-shirts, hoodies enz...
De leukste ideeen en ontwerpen voor t-shirts, hoodies enz...

hit counter

Web Analytics Made Easy -
StatCounter

pascal | email | 18-01-2005

Hallo,ben hier ook met een verhaal,mischien herkent iemand zich hierin,ben 40 jaar,heb al zo'n 20 jaar last van overslagen,indertyd onderzocht,onschuldig zei men,die 20 jaar verlopen met upps en downs,perioden niet kunnen werken,angstig paniekaanvallen door die overslagen,alé ge kent da,nu periode gehad dat te erg was,cardioloog naar kliniek gestuurd,efo en coronagrafie laten doen,heb daar eerlyk gezegd van afgezien,nu,resultaat,is,in onderste kamer hebben ze ritmestoornis ontdekt,dat ontstaat by emoties stress,alé,alles,nu 1 maand nadien met kuur moeten stoppen,nam apocard en inderal,maar nog nooit zo slecht gevoelt,angstig,maagproblemen,andere hartkloppingen,kmoet nu beginnen met sotalex,khoop dat nu helpt,want kben weer thuis,moet van cardioloog,want by tminste van inspanning heb ik er af,indien iemand gelykaardig verhaal heeft,of raad heeft,alles is welkom!!!iedereen sterkte....

perry van de Wiel | email | 19-01-2005

Ik ben 37 en zie nu dat er veel meer mensen hetzelfde hebben als mij. Ik heb sinds 7 jaar last en dat voelt niet fijn. Heb nu Sotalol en ze hebben ook al litekens gebrand in mijn hart via de lies.
Heb heel veel gesport en denk zelf dat het daardoor komt ook nu ik jullie reacties allemaal zie. De laatste tijd heb ik echt zo'n harde hartslag en dat is weer nieuw en zeer klote ben elke dag bang dat ik niet meer wakker wordt, want als ik dan eindelijk in slaap val wordt ik midden in de nacht wakker:(

Sinds kort woon ik ook weer alleen en das helemaal erg want dan heb je niemand als je last hebt en heb iknog meer angst.

Probleem is ik rook ook nog eens en stoppen is moeilijk en ik vraag me af of dat zou helpen. Zijn er mensen die daar baat bij hebben gehad? Koffie drink ik ook maar niet meer zoveel als vroeger.

Bianca | 19-01-2005

Hellohello Balie,

Dat die abelatie zo lang duurt vond ik ook een eng idee, maar ze hebben mij in een lichte slaap gedaan dus merk je er niet veel van. Dat hebben ze vooral gedaan, omdat je anders gaat bewegen. De operatietafel is vrij hard. Ik moest om 8uur in de operatiekamer zijn en werd om 13uur wakker. Van dat branderige gevoel heb ik totaal geen last gehad, alleen van de gevoelige liezen.Nog een tip: niet te veel drinken na de abelatie, want je moet op de pot plassen en ik plaste elke keer ernaast. Let er ook op dat ze het verband in je liezen op tijd verschonen!!!!! Bij mij hebben ze dit nl niet gedaan met als gevolg dat ze de wond weer open trokken. Morgen mag ik weer naar mijn cardioloog. Het gaat prima met me, maar toch ben ik voor deze bezoeken altijd zenuwachtig.
Laat nog eens iets weten.
Dikke kus, Bianca

Leo Cornelis | 20-01-2005

Hallo Allemaal,
ook ik heb jarenlang last gehad van hartoverslagen, hartritmestoornissen. Ik herken de meeste van jullie verhalen. De meeste mensen (vaak ook artsen) weten niet dat het een symptoom kan zijn van voedselallergie/intolerantie. Ik heb mijn kennis op een website gezet. Misschien hebben jullie er wat aan ??
www.hartoverslag.tk
Leo

Baile | email | 21-01-2005

Hi Bianca, eerst een vraag aan jou, hoe gaat het met je, na het ontslag van je vriend, ...ben dan teveel met mezelf bezig.....ik denk dat ik geen roesje krijg, want bij mij gaan ze dan toch de hartkloppingen opwekken?!?! Domme vraag, zijn overslaande hartslagen en hartkloppingen hetzelfde?, wat ik nog eng vind is, dat de cardioloog vertelde, dat ze die extra omleiding gaan opzoeken, maar dat het op een plek best wel een :gevaarlijke: plek kan zijn, daar moet ie extra voorzichtig zijn...dat had ie mij beter niet kunnen vertellen...maar, laat het gewoon doen, wil er vanaf...gr.Baile, enne...als je het leuk vind nodig ik je uit voor Juni, duurt nog wel lang, voor mijn voorstelling.

Harry | email | 21-01-2005

Hallo allemaal

Er wordt steeds gezegd: "Mijn hart slaat over".

Wat wordt er dan bedoeld?

a. Mijn hart slaat op hol.
b. Mijn hart slaat een puls over
c. Mijn hart slaat een puls extra
d. Mijn hart slaat onregelmatig
e. nog een andere mogelijkheid misschien

truus | 21-01-2005

hallo
ik heb waarschijnlijk net als jij annette overslagen die soms in een serie optreden,dit voelt alsof mijn hart even stilstaat heel onaangenaam en benauwd gevoel geeft dit ( heb jij dit ook ) volgens mijn cardioloog kunnen overslagen vooral als ze uit de hartkamers komen gevaarlijk zijn ,ik wacht nu op een oproep voor een EFO mocht dit iets opleveren dan meld ik dit.

Grads Doeve | email | 22-01-2005

Zijn er "Topsporters"met hartrimestoornissen die met hun verhaal in mijn website willen staan?
"Hartritmestoornissen en sport".
Je moet dan een uitgebreide beschrijving maken over jou sport, de wijze van training, jou klachten, gevoelens (angst, schuldgevoel), de behandeling en hoe het nu gaat. Ook een foto is belangrijk.
Bekijk deze site eens. Geef eens critiek of tips om deze site te verbeteren

Bianca | 22-01-2005

Hallo allemaal,
Een overslaand hart is dat je hart inderdaad een puls overslaat. Hartkloppingen zijn versnellingen van de hartslag, je voelt je hart in je keel bonken. Hartritmestoornissen zijn ongecontroleerde hartslagen d.w.z. dat je hart snel en onregelmatig slaat. Dit heb ik toch zo te horen gekregen.
Balie een operatie aan je hart is altijd met een zeker risico, maar ook een operatie aan je been is een risico. Bij mij hebben ze ook de ritmestoornissen opgewekt om de juiste plaats te vinden. Mijn stoornis zat in de rechter hartkamer. Niet bang zijn, ik heb het ook overleefd en met mij nog honderden.De dag dat ik geopereerd moest worden,heb ik de verpleegster gevraagd of ze de operatie wilde annuleren.Dat kon ze niet en nu ben ik daar blij om. Jij straks ook. Groetjes,Bianca

luna | email | 28-01-2005

hier zit ik dan, achter de computer met een holter aangesloten op mijn lijf! Ik ben erg benieuwd. Tijdens de fietstest kreeg ik een overslag en raakte helemaal in paniek, goed dus eigenlijk, want nu konden ze meteen zien wat dat met mijn hartje doet! Ik mocht stoppen (bij 100 watt....) Nu is de holter aangesloten en heb ik er al 2 op staan! Vorige keren stond er juist niets op tijdens zo'n 24 uurs onderzoek, dus ik ben erg benieuwd!
Ik heb het echt supervaak bij zuchten, maar je kunt daarom toch niet alles maar gaan vermijden, zoals zuchten, bukken, op links slapen etc...?!

Sena | email | 28-01-2005

Hallo allemaal

Ik ben 45,verpleegkundige.Sinds mijn 42-ste heb ik extrasystolen,en de latste paar jaren elke 3-4 manden voorkamerfibrilatie,hartslag 160-220 p.m.
Alle mogelijke onderzoeken gedaan,mijn hart perfect gezond is.Maar..............Dat is toch elke keer zo vervelend.Ik heb verchillende sorten antiaritmica geprobeerd,nu krijg ik Labetalol,en z.n.(bij hoge hartslag)Verapamil.Dat helpt tijdelijk,als ik onder stres ben,dan erg lastig is.Is fijn om te horen dat ik niet enige ben.De arts zegt:niet ernstag,maar vervelend......Ik vind heel moeilijk aan zulke klachten te wennen. Groetjes!

nadia | email | 28-01-2005

hallo allemaal, wat was ik blij toen ik deze site gevonden had. nu weet ik ook tenminste dat er nog zovele andere mensen zijn die lijden aan stoornissen. Ikzelf heb er momenteel zeer veel last van (overslagen en ritmestoornissen).mijn hart is in april nog onderzocht en er blijkt niets mis mee te zijn , de dokter zegt ook dat mijn situatie niet gevaarlijk is maar toch zooooooooo vervelend en beangstigend. Wat ik nu wel weet is dat stress een belangrijke factor is, waarvan ik nu veel last heb en toch denk ik elke keer als het begint nu is het gedaan met mij. gisteren heb ik een homeopaat bezocht en hij is ervan overtuigd mij ervan af te helpen. Ik zal het dan ook direkt aan jullie doorgeven (als het helptnatuurlijk). Tot later

Truus | 29-01-2005

Hallo allemaal

Uit een aantal reakties blijkt dat er meer mensen zijn die overslagen en ritmestoornissen tijdens hardlopen hebben en ook allemaal wel eens een holter gehad hebben.
Was bij jullie alles wel goed te beoordelen bij mij waren er tijdens het hardlopen alleen maar storingen te zien zodat ze geen beoordeling konden maken,dat terwijl ik wel veel overslagen e.d.had zeer frustrerend heeft iemand van jullie hier ook problemen mee...
Bij mij gaan ze daarom na 5 jaar onderzoek eindelijk een EFO uitvoeren om mijn ritmestoornissen op te wekken
Ik zie er wel wat tegenop vooral nadat ik van de ervaringen van Bianca gelezen heb...
Groetjes Truus

Luna | email | 29-01-2005

Dag allemaal!
Hier even een verslagje van het vervolg van mijn onderzoek! Had dus die holter aan en had heel veel last van overslagen. Vanmiddag ging het (voor mij dan) helemaal fout. Ik kreeg overslag na overslag na overslag, wel een stuk of 20, vervolgens weer een o.k. ritme met af en toe een overslag. Ik ben naar de eerste hulp gegaan. (gelukkig staat dus nu alles op de holter!!!!). Daar was alles weer netjes in orde. Ik moet nu 2x per dag 10 mg oxazepam slikken gedurende de wachtperiode tot ik naar de cardioloog ga voor de uitslag. Ik kan niet wachten, want ik was echt super in paniek en dacht dat dit echt het einde zou zijn! Wie heeft ditzelfde ook wel eens meegemaakt?! Ben nu weer thuis en wel een beetje gerustgesteld, maar 2 1/2 week nog wachten is best lang!
liefs

Bianca | 01-02-2005

Hoi Truus,
Je ziet tegen de EFO op nadat je mijn ervaringen heb gelezen? Dat begrijp ik niet goed!Volgens mij heb je mijn ervaring volledig verkeerd begrepen! Ik ben BLIJ dat ik behandeld ben, maar de angst die mij op de dag van de ablatie (dat was NÁ de EFO!!!!!!!!!!!! want daar was ik absoluut NIET bang voor!!!!!!!!)overviel lijkt mij erg menselijk. Ze gaan naar je hart, niet naar je grote teen! ANGST is een slechte raadgever en nogmaals (zoals ik hierboven al vermeld heb!!!) ik ben blij dat ik géén ritmestoornissen meer heb.
Bianca

henk | email | 01-02-2005

Hallo allemaal

Ik heb boezemflutters en boezemfibrillatie. De ablatie, vorige maand, is deels geslaagd: ik heb geen hartflutters meer. Het advies van de cardioloog is, opnieuw een ablatie uit te laten voeren ( 70 % kans), om ook de boezemfibrillatie weg te nemen. Ik hoop dat ik binnen enkele maanden bevrijd ben van dit vervelende ongemak. Ik prijs mij gelukkig dat ik geen last heb van angst of vrees voor een tragische afloop.

Wat zijn het voor mensen die dit overkomt ? De meesten sporten, hebben goede conditie en zijn relatief jong. Ik ben ook benieuwd naar hun karakterstructuur Ik schat in dat het meestal gaat om - zoals ik zelf - uiterst gemotiveerde, maar tegelijkertijd ook hele onrustige types, die niet altijd even stressbestendig zijn. Is de oorzaak meestal (sociaal)pychisch ? Ik ben benieuwd naar jullie antwoorden.

Truus | 02-02-2005

Hallo Bianca
Sorry dat ik wat onduidelijk overkwam.
Ik bedoelde dat ik het ook best eng vindt dat ze met elektrodekatheters via je liezen naar je hart gaan om de ritmestoornissen op te wekken...Ik hoop dat als ze wat vinden aansluitend een ablatie uitvoeren...( niet alle ritmestoornissen zijn met ablatie te behandelen volgens mijn cardioloog )
Ik ben in het UMC Utrecht en de wachtlijst voor EFO/ABLATIE zijn vrij lang ik wacht nu 8 wkn en heb nog niets gehoord...maar misschien is dit overal wel zo.
Iedereen veel sterkte toegewenst
Liefs Truus

daniella en ben 37 jaar | 02-02-2005

nu ik dit allemaal gelezen heb stelt het mij een beetje gerust dat ik niet alleen ben met extra overslagen heb hier al een jaar last van heb een volledig hartonderzoek gehad en ze zeggen dat het niet gevaarlijk is toch heb ik altijd bang als ik het krijg en dat is meestal in rust neem nu inderl
ral retard mitis 80 mg en xanax in maar krijg het nog steeds is er een ander middel

daniella | 02-02-2005

kan iemand mij helpen om mij nog meer gerust te stellen want ik denk metb elke overslag dat ik dood ga groetjes daniella

Bianca | 03-02-2005

Hallo Daniella,
Xanax slik je tegen de spanning en het andere middel ken ik niet. Als ik jou was zou ik eens een sportarts raadplegen om te kijken of de medicijnen wel goed voor je zijn. Ik denk ook bij elke overslag dat ik te plekke ga sterven en ik denk dat dat met mij nog VééééééééééééééééééééééééééééééL meer mensen denken! Ik liep eerst voor elke overslag naar de dokter, so what! Dat is nu 8jaar geleden. Eerst kreeg ik elke dag wel 100 overslagen, maar nu ik gestopt ben met elke dag alcohol te drinken en me minder druk te maken heb ik er nog maar 10 per dag hooguit! Indurain had 1000 overslagen in 24uur en hij leeft ook nog.

anoniem | email | 04-02-2005

Hoi beste internetters,

Ik ben de gelukkige eigenaar van "hypertrofische cardiomyopathie". Tijdens een efo onderzoek heb ik het licht al eens zien uitgaan en heb ik toen godzijdank, het licht terug zien aangaan (was het wel op vreselijke pijnlijke manier). Na dit onderzoek heb ik een tijdlang last gehad van psychische waanvoorstelling, etc. gelukkig is dat voorbij. Ook de last van mijn aandoening was voorbij. De laatste dagen word ik echter geconfronteerd met "serieuse" hartritmestoornissen die niet overgaan. Misschien moeten we gewoon aanvaarden wat we hebben, er leren mee leven, en als dat niet gaat, het onvermijdelijke aanvaarden. Al die medische ingrepen en medicatie zijn tegennatuurlijk. Wat voor leven heb je nog met medicatie of pacemaker ? Zoveel beperkingen. Maakt dit nog het leven de moeite waard ?
wie denkt daar anders over

danie | 04-02-2005

hoi bianca bedankt dat je geantwoord hebt ik had van morgen weer extra overslagen juist of het wilt stoppen met kloppen neem nu ook vitaminen b 50 complex volgens de natuurwinkel kom ik te kort aan vitaminen b al hoewel mijn bloed uitslag goed was maar ja ik probeer van alles om er van af te geraken want die angst blijft moet ook op 3maart naar de pshigolloog om te praten over mijn angst mij mama is ook gestorven van haar hart en was maar 36 vandaar die angst volgens de hart specialist had zij een ander oorzaak is niet onderzocht ging nooit naar de dokter groetjes daniella

Bianca | 05-02-2005

Beste anoniem,
Een HCM of (S)VES zijn héél andere dingen. HCM kan hartritmestoornissen veroorzaken (S)VES zijn meestal onschadelijk maar wel verschrikkelijk lastig. Wat betreft het onnatuurlijke van medicatie en een pace maker ... siliconen borsten en Botox dat is onnatuurlijk. Sporters willen een kunnen vaak niet zonder hun sport. Waarom je anoniem een waardeloos bericht stuurt begrijp ik niet en toont ook van onnatuurlijkheid!
Lieve Daniella,
Ik gebruik ook vitamine B maar dan de 100. Wat ook goed helpt is Magnesium. Een psycholoog kan je van je angst afhelpen, goede keuze. Laat nog eens wat van je horen.
Groetjes, Bianca

daniella en ben 37 jaar | 05-02-2005

hoi ianca vandag gaat het wat beter ben al de ganse week elke dag een uurke gaan wandelen dat helpt ook wel tegen de stress soms voel ik dan een overslag maar probeer dan mijn angst te beheersen want ik denk ook dat je daar mee moet leren leven zodra ik naar de psycholoog geweest ben laat ik nog wel iets horen groetjes daniella

daniella | 05-02-2005

ps sorry voor sommige foute woordjes ik heb de computer nog maar een maand en ben niet gewoon om te typen
daniella

daniella | 05-02-2005

nog een klein vraagje voor bianca de bachbloesem resque helpt dat echt want dan wil ik dat maandag gaan halen en ook eens proberen daaag

Bianca | 07-02-2005

Hoi Daniella,
De bachbloesem helpt écht. Mensen die ik ken zijn er ook erg positief over. Ik heb het zelfs aan mijn honden gegeven toen het nieuwjaar was en ook zij werden rustig. Ik gebruik rescue bij echte spanningen voor een wedstrijd bijvoorbeeld of als ik ineens véél overslagen heb. Red Chestnut (ook van de Bachbloesem) gebruik ik voor innerlijke rust. Elke dag 4x4druppels. Je hebt nog meer keuze, maar je zou zelf moeten lezen welke het best bij je past. Het is zeker de moeite.
Succes!

Perry | email | 07-02-2005

Zijn er nog meer mensen hier bij wie de EFO mislukt is? Dat is namelijk bij mij het geval en das echt klote:( Het was geen prettige ervaring en de dolters zeggen nu leer er maar mee leven.......

daniella | 07-02-2005

dag bianca fijn dat je weer geantwoordt hebt ik heb de resque gehaald maar is het waar als je met bachbloesem begint dat de oorzaak van je probleem eerst erger word en na een paar dagen pas werkt ik heb vandaag weer een paar overslagen gehad met een inspanning wij zijn gaan wandelen op de terrist een redelijke hoge berg van daar misschien ik hoop dat je vlug antwoord zo dat ik met de bachbloesem resque kan beginnen salukes

Bianca | 08-02-2005

Hoi Daniella,
Dat de oorzaak van je problemen eerst erger zouden worden is een fabel! Ik heb er ook nog nooit iets over gehoord. De resque wordt zelfs aan mensen gegeven die net iets ernstigs hebben meegemaakt bijvoorbeeld een ernstig auto ongeluk en zelfs bij een shock. Lijkt me erg raar dat dan de problemen eerst ernstiger worden.
Hoi Perry,
Wat rot voor je dat de EFO mislukt is! En dan de reactie van de dokters ... die vind ik écht belachelijk! Kun je nergens voor een second opinion gaan? Jemig zeg!!!!!! Hier zou ik bang van worden!

luna | email | 08-02-2005

dag allemaal,
misschien is het volgende voor sommigen een oplossing wat betreft de angst dan:
mind tuning. Kijk even op www.mindtuning.nl
Ik heb het nog niet gedaan, maar ga dit zeker doen! Laat je natuurlijk eerst onderzoeken door een arts, wanneer daar "niets" uitkomt is dit misschien een effectieve oplossing! Het is maar een tip!

Liefs

daniella | 08-02-2005

dag bianca morgen ga ik beginnen met de resque ik heb deze avond weer een paar overslagen gehad waar ik echt angstig van ben ik heb juist een xannax in genomen ik laat je nog iets weten groetjes

Peter | email | 09-02-2005

Hoi, Ik ben 43,sport ruim 25 jaar (de laatste 10 jr ATB duursport. Nooit iets gemerkt van mijn hart, tot 3 mnd geleden hij "op hol" sloeg tijdens een wedstrijd. (plm 20 sec hf 230,hfmax is normaal 185). Sindsdien is de angst erin geslopen en heb ik vrijwel altijd tijdens de "opwarmfase,tot hf 120" en bij de coolingdown veel last van "overslagen en een fladderig gevoel". bij de cardioloog geweest, en vorige week vrijdag een maximaal inspanningstest gedaan met tweemaal een zichtbare overslag, de prestatie was volgens de cardioloog behoorlijk, 340watt/hf184. Toch zit ik er maar mooi mee en durf ik niet stevig te trainen en heb ik toch wel wat problemen met slapen, word je nog wel wakker?? Zou ik 3 maanden geleden iets beschadigd hebben waardoor ik nu met die "stoornis" zit. ik was toen echt in vorm. Daarna snel achteruit met een moe gevoel en hoofdpijn, dat is nu weer weg..

Peter | email | 09-02-2005

Hoi, Ik ben 43,sport ruim 25 jaar (de laatste 10 jr ATB duursport. Nooit iets gemerkt van mijn hart, tot 3 mnd geleden hij "op hol" sloeg tijdens een wedstrijd. (plm 20 sec hf 230,hfmax is normaal 185). Sindsdien is de angst erin geslopen en heb ik vrijwel altijd tijdens de "opwarmfase,tot hf 120" en bij de coolingdown veel last van "overslagen en een fladderig gevoel". bij de cardioloog geweest, en vorige week vrijdag een maximaal inspanningstest gedaan met tweemaal een zichtbare overslag, de prestatie was volgens de cardioloog behoorlijk, 340watt/hf184. Toch zit ik er maar mooi mee en durf ik niet stevig te trainen en heb ik toch wel wat problemen met slapen, word je nog wel wakker?? Zou ik 3 maanden geleden iets beschadigd hebben waardoor ik nu met die "stoornis" zit. ik was toen echt in vorm. Daarna snel achteruit met een moe gevoel en hoofdpijn, dat is nu weer weg..

Kim | 09-02-2005

Hoi Luna,
Ik ben naar de site gegaan, maar ik schrok héél erg van de prijs. Zou "gewone" hypnose misschien ook tegen angsten helpen?
Hoi Peter,
Misschien was het maar een éénmalige stoornis. Je leest hier toch dat we nog allemaal leven

His | 10-02-2005

Hoi allemaal!
Ik zat net enorm te panikeren vanwege heftige overslagen maar nu, na het lezen van jullie berichten, ben ik een stuk rustiger. Ik herken heel veell, van het erger worden bij liggen op de linkerzij tot de angst. Morgen ga ik eindelijk een afspraak bij mijn huisarts maken.
Bedankt iedereen (vooral Bianca, overduidelijk ervaringsdeskundige) en hartelijke groeten!

Annette | email | 11-02-2005

Goede morgen allemaal

Na 25 jaar overslagen hebben gehad , zijn ze ineens 10 dagen geleden verergerd.

Het slaat om de paar hartslagen over, en is heell onregelmatig.

Ben eergisteren naar de huisarts geweest , hij heeft geluisterd , maar er is niet aan de hand.

Ik hyper ventileer ook.
Vannacht dacht ik dat ik het gehad had
Snelle hartslagen en steeds overslaan.
Ik wordt er doodmoe van.
Ben helmaal geradbraakt.............

Hoe kan het naar 25 jaar van ongeveer 10 overslagen per dag , naar 20 per minuut gaan .

Huisarts zegt dat het geen kwaad kan.
Maak me wel ontzettend druk , en voel constant aan mijn pols.

Durf amper wat te lopen, ben ook heel krampachtig.

Ik drink geen koffie en geen alcohol, en op het moment neem ik geen chocola meer.
thee kan ook niet denk ik????

Hoe zit het met suiker???
Weet een van jullie dit.???

Annette

daniella | 12-02-2005

hoi annette ik heb gelezen dat teveel suiker ook wel invloed heeft op het hart thee mag je drinken maar zonder munt ook tandpasta gebruiken zonder munt vooral wij die last hebben van hartoverslagen

daniella | 12-02-2005

hallo bianca ik ben donderdag begonnen met de bachbloemsem resque ik ben er wel wat rustig van maar krijg toch nog een paar keer die overslagen mischien werkt het nog beter als ik het langer in neem ik denk iets waar ik al jaren last van heb dat het ook niet direkt uit uw lichaam is want bij mij is het ook dikwijls als ik er aan begin te denken aan de overslagen dan krig ik ze ook en dan heb ik weer die angst voor de volgende groetjes

Maurits | email | 12-02-2005

Hallo allemaal,

Ik ben 27 jaar en heb sinds 4mnd last van hartoverslagen! Ik ben toen na een maand bij de cardioloog geweest hartfilmpje,echo,inspannings test en ze hebben niks kunnen vinden,wel positief alleen het probleem is er nog steeds.Als ik moe of gestrest ben word het erger krijg dan een licht drukkend gevoel op mijn borst en keel net of het ademhalen wat moeilijker gaat.Kortom het is allemaal erg vervelend! Zijn er ook mensen die er helemaal vanaf zijn gekomen? Ik geloof trouwens wel dat er ook een boel tussen de oortjes zit wat er mee te maken heeft,je bent gewoon jezelf te bewust van je hartslag en daar moet je volgens mij aan werken en als je onderzocht bent en alles bleek goed te zijn moet je proberen je er bij neer te leggen zo dat je minder bewust van je eigen hartslag bent!!!

Succes allemaal lotgenoten

Kris | email | 14-02-2005

Hallo iedereen,
ik ben 36 jaar en heb 9 jaar last van extra-systolen(zo beweert de specialist toch!?)
Heb ook al een paar testen achter de rug met als resultaat,een gezond hart!
De dokter beweert, wanneer ik boven een bepaald hartritme zit er geen storingen meer optreden!!!
Inderdaad,wanneer ik mijn hartritme opdreef tot bv.130 bleven de storingen uit!!!
Tot onlangs,ik was aan het lopen en had een tamelijk hoge hartslag en kreeg ineens een extra-systool,dit was wel een nare ervaring!!
Is dit nu gevaarlijk???

Delphin | 15-02-2005

Ha die Kris,
Ik heb wel eens een extra systool tijdens een wedstrijd gehad. Ook ik ben daar erg van geschrokken en ben de dag erna meteen naar de dokter gegaan. Voor de zoveelste keer! Extra systolen kunnen géén kwaad, maar laat ze altijd onderzoeken door een sportarts of, beter nog, cardioloog. Het liefst een cardioloog die ook nog eens iets van sport af weet. (Dr. Rienks, UMC)

Jet | 15-02-2005

Extrasystoles kunnen het gevolg zijn van hyperventilatie.

Annette: misschien een nogal directe opmerking, maar heb je wel eens aan het slikken van een antidepressivum gedacht? 10 jaar geleden ben ik zo heel erg snel van mijn angststoornis (en hyperventilatie) af geraakt. Soms is het gewoon een chemische kwestie. Een kwestie van neurotransmitters en aminozuren.

annette | email | 16-02-2005

Hallo Jet,

Ik heb jaren geleden een anti depressiva geslikt, en daar kreeg ik een alergische reactie op.....legde dus bijna het loodje..........dus ik heb ook nog een angst om medicijnen te slikken.

Ook al heb ik geen last van hyperen , dan heb ik nog flinke overslagen , op het moment om de paar slagen. En dan weer een hele boel achter elkaar.
Het zal wel chronisch zijn ,die hyperventilatie

Het belet me wel om te sporten.

Ik rook niet ,drink niet, eet geen chocolade,
ik weet geen raad , ben er te veel mee bezig. Annette

Jet | 16-02-2005

Hoi Annette,

Ik voel echt met je mee, want ik weet uit ervaring hoe beangstigend is. Maar je hebt het al 26 jaar... wauw. En wat rot dat je die reactie kreeg van medicatie. Wisten de artsen welke stof daar verantwoordelijk voor was?

Ik denk dat jouw hyperventilatie en de hartkloppingen wel eens te maken zou kunnen met het feit dat je vervroegd in de overgang was: hartkloppingen zijn het gevolg van
onevenwichtigheid in de balans van het sympathische en parasympathische zenuwstelsel (normaal lopen die synchroon), in de overgang schommelt dit vaak.

Op diverse sites kun je ook informatie vinden over de overgang en hartkloppingen. 'Opvliegers' gaan ook vaak gepaard met hartkloppingen.

Die hartkloppingen en hyperventilatie die in verband staan met de overgang zijn normaal gesproken tijdelijk. Wellicht zijn ze bij jou in stand gehouden door de angst die het opwekte?

annette | email | 16-02-2005

Hallo Jet,

Ja ,de artsen weten welke stoffen daar verantwoordlijk voor waren.,

Dat stofje zit ook in hartmedicijnen , afslankmiddelen, en middeltjes voor de ogen en natuurlijk ook antidepressiva, ik slikte toen anafranil.

Jet , ik had al last van hyperventilatie toen ik 21 jaar was , het begon gelijk na de geboorte van mijn zoon, en daarna al die overgang.

Ik heb geen last van opvliegers , ik slik hormonen, al vanaf mijn 33.

Annette

Anita | 16-02-2005

hallo,

Kan het te maken hebben met mijn hormonen? Ik merk dat ik steeds rond mijn eisprong en als ik ongesteld moet worden last krijg. Iemand die dit herkend??

Groetjes Anita

Jet | 16-02-2005

@Annette: Ok, maar dat je geen opvliegers hebt (door het slikken van hormonen) wil niet zeggen dat er geen onevenwichtigheden zijn in de balans van het sympathische en parasympathische zenuwstelsel. Vergelijk het met astma: patiënten in klachtenvrije periodes hebben nog steeds astma, ook al hebben ze het dan niet benauwd!

Hormonen lijken mij de meest belangrijke boosdoener van je klachten, aangezien het al ontstaan is na de geboorte van je zoon, ook disbalans van hormonen. Die rare hormonen kunnen veel doen hoor, ook met je hoofd: ik ken iemand die manisch-depressief is en die haar eerste psychose kreeg na de geboorte van haar zoon en de tweede toen ze in de overgang raakte...

Jet | 16-02-2005

@Anita: ja, dat kan. Google maar eens op menstruatie + hartkloppingen.

annette | email | 16-02-2005

Jet , ik ben wel een half jaar geleden gehalveerd met die hormonen ,na het slikken van 13 jaar , is wel lang he.........

De huisarts zei dat ik er pas achter kan komen[ of ik nog in de overgang zit dan] als ik helemaal stop met hormonen.........nou a,u,b nog even niet.

Dus ik weet niet hoe het allemaal in elkaar zit met mijn lichaam.

Annette

Anita | 16-02-2005

Dank je Jet! Wat ik ook merk is dat ik het ook altijd koud krijg als ik last heb van overslagen. Iemand hier ook iets mee???
Groetjes

Francis | 16-02-2005

Hoi allemaal,

ik volg dit forum al enkele maanden aangezien ik zelf ook al geruime tijd Extra Systoles heb. Ik dacht, laat ik ook maar eens schrijven. Ik ben 35 en had er in 2001 voor de 1e keer last van. Na 3 maanden plotseling verdwenen en nu sinds dik 4 maanden dagelijks last van. Soms dubbele hartslag, soms een slag niet en daarna die knal. Ik herken dus bijna alle verhalen die ik hier lees. Kort smanegevat, ook ik wordt er knettergek van. Heb vorig jaar een burn out/paniekstoornis gehad samen met de terugkeer van de overslagen. Pesoonlijk heb ik het idee dat overslagen het gevolg zijn van veel stress en zwakke zenuwen. Wat ik tegen de stress en zwakke zenuwen moet doen weet ik eerlijk gezegd niet zo goed. Heeft iemand een tip. Ik kom de bachbloesem wel vaker tegen op dit forum.

Groet,
Francis

Bianca | 17-02-2005

Lieve mensen,
Wat zijn er toch veel mensen/sporters die last hebben van SVES! Sorry, maar sinds ik op deze site verzeild ben geraakt krijg ik hoe langer hoe minder overslagen. We leven allemaal nog en hebben dezelfde angsten. HEERLIJK! Ik had tijdens het sporten altijd overslagen, vreselijk eng! Ik was de enige in mijn omgeving en liep elke week naar de dokter. Sinds ik deze site ken, verminderen mijn angsten en probeer ik ook anderen te helpen. MIjn SVES zijn in 1997 begonnen, vreselijk! Iedereen lachtte me uit en ik werd hoe langer hoe banger. In 2002 ben ik geabeleerd, wat overigens NIETS met SVES te maken heeft. Sinds kort heb ik tijdens een lange training van 2uur nog maar één overslag gehad. Praat, mail, bel, vertel je angsten ... het helpt! Bachbloesem helpt ook én magnesium is goed voor je zenuwen dus slikken die hap!!!!!!!
Succes lotgenoten!

Jet | 17-02-2005

Annette: ik kan me voorstellen dat je niet weet hoe je lichaam nu precies functioneert en wat waardoor komt... lastig hoor. Misschien is het een idee om - al is het maar ter geruststelling - een hartfilmpje te laten maken (of bijvoorbeeld een inspannings-ECG). Je kunt dan in elk geval wellicht te weten komen of de hartkloppingen onschuldig zijn en bij een inspannings-ECG kan men zien of ze het gevolg zijn van hyperventilatie als je tijdens inspanning gaat hyperventileren. Of heb je dat al gedaan?

annette | email | 18-02-2005

hoi Jet ,

Ik heb heel lang geleden voor een operatie al eens en hartfimpje laten maken, omdat ik ook bang was voor mij hart en die narcose.

Maar alles was goed.

Het is gewoon weg puur hyperen.
In een vroegere therapie noemde ze het wel eens en hartneurose.

als ik een paar keer thuis de trap oploop achter elkaar heb ik er geen last van.

Als je het echthel erg aan je hart hebt kun je dit echt niet hoor, denk je niet??

Maar weer een nieuwe dag , dus weer nieuwe kansen.

gr. Annette

Judith | email | 18-02-2005

wat voel je precies bij boezemfibrillatie??

Groetjes Judith

Jet | 18-02-2005

Hoi Annette,

Ja, die hartneurose had ik ook toen... ik kon trouwens niet de trap op en af lopen. Ik was zo uitgeput en verkrampt van stress dat ik halverwege de trap moest rusten. Stress kan echt destructief zijn.

Dat hartfilmpje bedoelde ik ook alleen ter geruststelling hoor... maar goed om te zien dat je optimistisch blijft!

Truus | 18-02-2005

Hallo
Ik heb al 6jaar last van extra-systolen en zit nu zeker een jaar in de overgang ik heb op een site voor vrouwen in de overgang gelezen dat veel vrouwen tijdens de overgang last hebben van overslagen en hartkloppingen....
zijn mijn overslagen nu ook een gevolg van de overgang....
ik heb alleen last bij inspanning soms enkele dan weer een heleboel achterelkaar ik wordt er soms ook duizelig van...mijn cardioloog heeft mij daar niet naar gevraagd....of ik in de overgang zit...
zijn er misschien meer vrouwen die overslagen alleen bij inspanning hebben en ook in de overgang zitten....

Groetjes Truus

Baile | email | 21-02-2005

Hoi Bianca....
as Woensdag de 23 ste wordt ik geabeleerd....
laat ik je even weten...gr Baile..

Fred | 21-02-2005

Beste mensen,
Sinds ik de marathon van Amsterdam (2004) heb gelopen 4 uur met een hartritmestoornis...slechte tijd voor wat ik me als doel had gesteld...daarna 6 weken geen last gehad van het hartritme...plotseling was het er weer..ziekenhuis in aan het infuus...daarna steeds vaker er last van...nu gebruik sotalol tweehalve op een dag...en het helpt tot nu toe...gisteren 20km gelopen zonder problemen...maar wel wat langzamer...maar oké ik loop nog....soms met een raar gevoel..maar dat neem ik op de koop toe..ik hoop dat het zo onder controle kan houden...
Als het zo doorgaat probeer ik de halve van Utrecht met de Pasen...

Bianca | 22-02-2005

Hoi Balie,
Waar laat je de ablatie uitvoeren? Mag je ook al zo vroeg de tafel op?
Hééééééééééééééééééééééééééél veel succes!!!!!!
Het komt helemaal goed, een leven zonder ritmestoornissen ... héérlijk!!!!!
Fred, ik hoop dat je de halve van Utrecht lekker gaat lopen. Succes met de trainingen!
Groetjes, Bianca

baile | email | 22-02-2005

Hoi Bianca....11.00 uur....Antonius...Nieuwegein...
dank je en gr. Baile

René | 22-02-2005

Boezemfibrilatie/sves
Het is alweer 7 jaar geleden dat ik de eerste boezemfibrilatie had. Ik krijg het onregelmatig,ineens. Stress is de belangrijkste oorzaak bij mij.Twee keer tijdens het slapen waarvan je dan ook wakker wordt. Dokters halen de schouder op. Mag niet langer duren dan 'n uur of 5 anders loop je kans op bloedstolling.Eerste hulp in ziekenhuis:als je op 'n monitor aangesloten bent mag de halsslagader dichtgedrukt worden. Het hart "reset" zich dan.Dit kan ook na hard hoesten of "drukken"(zoals op toilet). Niet op ogen drukken o.i.d.!! Ik heb hier afwisselende ervaring mee. Jezelf Reiki geven helpt ook. Dit doe ik ook bij sves. Ik heb altijd maagklachten,opboeringen.Heb meeste klachten na het eten van sves. Herkent iemand dit laatste ? Cardioloog weet de samenhang niet. Ik gebruik géén medicijnen!! Middelen zouden erger zijn dan de kwaal.... Dit alles in het kort !

linda | 24-02-2005

Hoi allemaal,

Ik ben 39 jaar en ben 7 nov. j.l. wakker geworden met een heel onregelmatige hartslag, direct naar de EHBO geweest en aan de hartbewaking gelegen, daarna naar huis gestuurd met papieren voor de cardioloog voor een holterreg.en een hartecho.
24 uur met een kastje gelopen en toen bleek dat van alle hartslagen op 24 uur er 20% de mist in gaan. Uit de echo bleek dat er met m'n hart alles in orde is, alleen de druk in de rechterhartkamer was hoger als in de linker, dit kon duiden op een longembolie, heb dus ook een longfunctie-scan gehad, maar alles was in orde, volgens de cardioloog kan deze verhoogde druk ook aangeboren zijn.
Slik nu 2x per dag Zelokeen Zoc, maar heb nog steeds iedere dag opnieuw deze onregelmatigheid,
Merk wel dat als ik net gegeten heb, dat het erger wordt net alsof m'n maag tegen m'n hart duwt.
Zijn er meer onder jullie met deze problemen?

Linda | 24-02-2005

Hoi allemaal

Ik ben 39 jaar en werd 7 nov jl wakker met een heel onregelmatige hartslag, direct naar de EHBO en aan de hartmonitor gelegen, werd daarna naar huis gestuurd met een afspraak voor holterregistratie en een echo. Na 24 uur met een kastje te hebben gelopen bleek dat van alle hartslagen gedurende die 24 uur er 20% de mist in gaan.Met mijn hart was verder alles in orde alleen dat in de rechterhartkamer de druk hoger was als links, kon duiden op een longembolie, heb dus ook meteen een longfunctiescan gehad. Maar alles was in orde.
Heb nu Zelokeen Zoc maar nog altijd een onregelmatige hartslag, herkent dit iemand?

baile | email | 26-02-2005

Hoi Bianca....ablatie viel mee, in 3 uur hadden ze het punt gevonden, dus dat stukje :weggebrand...ze hebben mijn hart ook zgnd heel hard laten :sporten, dan heb ik ze dus niet...nou afwachten maar, ben blij dat het achter de rug is..gr Baile

Fred | 27-02-2005

Hoi Bianca,

Ik weet niet of ablatie wat voor mij is..als ik het goed heb begrepen..heb jij dat al een keer laten doen...met succes....neem ik aan...ik weet niet wanneer een cardioloog zo'n behandeling wil gaan toepassen...moet je nu elke dag last hebben van een ritmestoornis?

Groetjes,
Fred

Bianca | 28-02-2005

Hoi Fred,
Je moet voor een abelatie niet elke dag ritmestoornissen hebben, maar het moet op een plek zijn waar ze aan kunnen. Bij mij zat het "plekje" in mijn rechter hartkamer. Als ik jou was zou ik het woord abelatie eens laten vallen bij je cardioloog. Hij weet beter of ook jij hiervoor in aanmerking komt. Bij mij is de abelatie goed gelukt, ik sport nu al weer bijna 3jaar ritmestoornis vrij. Héééééééél af en toe heb ik nog eens een overslag maar daar blijft het dan ook bij.
Baile, proficiat!!!!! Op naar een leven zonder stoornissen. Enjoy it!!!!! Groetjes

Linda | 28-02-2005

Hoi allemaal,

Vandaag bij de cardioloog geweest, nog altijd hartritmestoornissen, na maanden gebruik van 2x per dag Zelokeen zoc, moest ik longfoto's maken ivm een vroegere longontsteking, om te kijken of er littekens zijn ontstaan toendertijd ,Zelokeen opgehoogd naar 3 per dag en een halve tablet Diovan erbij. Nog meer tabletten om te slikken, volgende week krijg ik nog een mri scan en weer een holterregistratie. Op mijn vorige bericht heeft nog niemand geantwoord, maar heeft iemand ook zijn longen moeten laten onderzoeken ivm een longonsteking van let wel 7 jaar geleden.

Groetjes.

Fred | 28-02-2005

Hoi Bianca,

Bedankt voor je reactie..Wat ik me wel afvraag is het volgende...loop je enig risico voor zo'n abelatie behandeling...is het middel niet gevaarlijker dan de kwaal!!!!.....Mijn cardioloog heeft deze behandeling nog niet genoemd...Vind ik eigelijk best wel vreemd.

Goed om te horen dat jij al drie sport zonder noemenswaardige hartritmestoornissen.

Groetjes,
Fred

Fred | 28-02-2005

Hoi Linda,

Tijdens mijn eerste opname in het ziekenhuis ivm hartritmestoornis..wel uitgebreid echo en bloed onderzoek gehad en ook hart en long foto's gemaakt....

Voor zover ik weet is dit een standaard onderzoek na een rimtestoornis.

Heel veel succes nog..
Groetjes,
Fred

Fred | 28-02-2005

Hoi Linda,

Tijdens mijn eerste opname in het ziekenhuis ivm hartritmestoornis..wel uitgebreid echo en bloed onderzoek gehad en ook hart en long foto's gemaakt....

Voor zover ik weet is dit een standaard onderzoek na een rimtestoornis.

Heel veel succes nog..
Groetjes,
Fred

Bianca | 01-03-2005

Hoi Fred.
Elke operatie brengt gevaren met zich mee.Ik zal je vertellen hoe het ongeveer gaat en wat mijn ervaring is.Je gaat de operatiezaal binnen waar meerdere artsen zitten en waar véél tv's staan.Er worden kleine sneetjes in je liezen gemaakt waar ze met catheters via de (slag)ader je hart binnen gaan.Tijdens het onderzoek,EFO,proberen ze de ritmestoornis op te wekken en dat is een rot gevoel.Ze houden de ritmestoornis een tijdje vast,zodat ze de juiste plaats kunnen vinden.Er liggen een aantal spuiten op je buik en boven je hangen van die defribilators voor als het mis mocht gaan en dat is een rot idee!Soms volgt de ablatie meteen na de EFO,maar ik had dat geluk niet.Het slagen van een ablatie is overigens 90-100%.

vervolg .......... | 01-03-2005

Na de EFO/ablatie zetten ze een soort lijmklemmen op je liezen om de wondjes snel te laten genezen. Na een paar uur mogen die eraf, je liezen zijn dan wel gevoelig. De dokter komt een paar keer informeren hoe het gaat en bekijkt de sneetjes.De volgende dag krijg je een long-hartfoto en een echo. Als alles goed is mag je naar huis. Ik moest nog een maand een pilletje tegen stolseltjes slikken en dat was het dan. Ik ben blij dat ik het gedaan heb, ook al wilde ik de dag van de ablatie liever naar huis. Dat is de onwetendheid, niemand had mij verteld wat er ging gebeuren en het is toch je hart waar ze mee bezig zijn.Maar het is me goed meegevallen en ik ben blij dat ik mijn ervaring nu tegen jou kan vertellen.Meer info kun je aanvragen via www.hartstichting.nl. Daar hebben ze een mooie folder. Natuurlijk kun je het ook aan je cardioloog vragen. Succes!
Groetjes, Bianca

Linda | 01-03-2005

Hoi Fred,

Dank je wel voor je berichtje, ik wacht maar af of er iets uitkomt volgende week.

Bedankt en groetjes, Linda

Geef hier een reactie

tekst

naam

e-mail

Dit veld s.v.p. leeg laten

Gaaf shirt met joe joe er op :)
Gaaf shirt met joe joe er op :)

<b>Laat de liefde niet aan toeval over</b>
Laat de liefde niet aan toeval over