hartritmestoornissen

Pat | email | 26-01-2004

Drie maand geleden heb ik hartritmestoornissen gekregen na een voetbalwedstrijd(linkervoorkamerfibrulatie).Ik neem nu sotalex en buiten wat psychische moeilijkheden is de rest in orde.Heeft iem.ervaring met dit probleem?De ene dokter zegt dat ik mag sporten de andere raad mij dit af.In mijn vrije tijd ga ik regelmatig lopen en vraag mij af of dit kwaad kan?

De leukste ideeen en ontwerpen voor t-shirts, hoodies enz...
De leukste ideeen en ontwerpen voor t-shirts, hoodies enz...

hit counter

Web Analytics Made Easy -
StatCounter

baile | email | 01-03-2005

Hoi Bianca...dank je, toch nog dit,mijn hart bonkt nog zo vaak...zo vreemd, geen hartkloppingen hoor!
Dat had ik voor de abelatie nooit, niet de hele dag, een paar momenten, alsof je doodmoe bent, je weet wel als je echt ergens bang voor bent, heb je dat ook wel eens..komt het je bekend voor of anderen die geabeleerd zijn? gr Baile

Bianca | 01-03-2005

Hoi Baile,
Dat had ik dus ook, ongeveer een maand en daarna werd het steeds minder. Toen ik terug mocht gaan sporten schoot mijn hartslag snel de hoogte in. Normaal 130 maar toen 155. Ik schrijf al mijn gegevens altijd op en heb dit allemaal nog eens bekeken. Ook schreef ik elke keer weer op hoe eng ik het vond om weer te sporten en hoe bang ik was dat ik de hartritmestoornissen weer terug zou krijgen. Ik liep bijvoorbeeld alleen maar blokjes rond ons huis of rondjes rond het ziekenhuis. Dat waren dan rondjes van 1500meter, langs veel huizen. Om eerlijk te zijn, nu bijna 3jaar later, kan ik er bijna om lachen. Ik hoop dat jij er niet zo lang over doe om je vertrouwen terug te krijgen.
Groetjes, Bianca

heleen | email | 02-03-2005

Hoi Bianca....gelukkig, ik haalde alweer van alles in mijn hoofd...bang voor de hartritme-stoornissen ben ik niet, vooral s,ochtends een beetje zenuwachtig, normaal hartslag van 62, dan 72...maar goed, daar maak ik me niet zo druk om., want fijn trouwens dit forum, he?..gr Baile

maria | 02-03-2005

Hallo, ik kwam dit forum tegen en lees ook wel bekende dingen. Ik ben 21 en heb ook last van hartritmestoornissen. ik heb al twee ablaties gehad. Helaas zijn de ritmestoornissen nog steeds niet weg. Gelukkig raak ik niet in de stress op het moment dsat ik een stoornis heb (mijn hart gaat dan ongeveer 240), maar daarna ben ik een aantal dagen erg moe en ook best onzeker. Vooral in de periodes dat ik veel sport het ik vele klachten. Herkenbaar?

anja | 02-03-2005

beste lezers ik doe niet aan sport en heb al 2jaar last van die vervelende overslagen ben naar de hartspecialist geweest ze zeggen dat het niet gevaarlijk is vorige week is een goei vriendin gestorven van een hart stilstand ze was 48 jaar ik heb nu al een ganse week heel veel last van overslagen kan iemand mij gerust stellen en zeggen wat ik kan doen groetjes

Lucien Vandermoere | email | 04-03-2005

Voorkamerfibrilaties schijnen niet levensgevaarlijk te zijn. Ikzelf heb van alles al genomen: Sotalex, Cordarone,... enz. Ook electrochocks, de ene keer helpt dit voor een paar uur, andere keren voor een paar weken. Mijn advies is: te leren leven met dit soms vervelende gevoel dat je soms heel moe maakt, en er niet te veel uw hoofd over breken.

Delphin | 04-03-2005

Shit!!!!! Bij mijn vader en in zijn familie is het gen voor HCM gevonden. Hypertrofische Cardiomyopathie (verdikte hartspier niet te vergelijken met het sporthart!!!) Nu ben ik weer bang, gevolg véél overslagen!!!!! Ik ben geableerd maar volgens mijn cardioloog had dit niet met HCM te maken. Ik heb vorig jaar nog allerlei onderzoeken laten doen en toen waren er bij mij géén aanwijzingen voor HCM. 2 weken geleden weer alle onderzoeken gedaan (echo, inspanningstest, ECG en holter), maar pas over twee weken krijg ik de uitslag! Stel je voor dat ik toch HCM heb en dat ik niet meer mag sporten!!!! Ik voel me goed, maar ben bang voor de uitslag. SHIT!!!!!!! Ik voel me écht rot en ben verschrikkelijk bang!!!!!!!!!!!!!

Jet | 05-03-2005

Oh Delphin... wat een rotnieuws. Ik leef met je mee. Je hebt 50% kans dat jij het ook hebt, las ik. Sterkte hoor. En houd je ons op de hoogte?

Els | email | 05-03-2005

hallookes, als ik, een 25 jarige atleet, dit hier allemaal lees, krijg ik toch kippenvel. Kben vorige week tijdens training in elkaar gestuikt en heb het bewustzijn verloren voor enkele seconden. Van huisarts naar cardioloog voor inspanningstest maar deze leek normaal te zijn. Toch moet ik binnen twee weken gaan voor een EFO omdat ik vrij intensief aan duursport doe. Ik ben heel ongerust voor het feit dat ik er misschien slecter ga uitkomen dan ik erin gegaan ben, door een medische blunder. En bovendien de angst voor het onbekende en ... de dood.

Bianca | 06-03-2005

Niet bang zijn voor de EFO. Je verhaal over het flauwvallen en voor enkele seconden van de wereld zijn komt me zéér bekend voor. Ik had dat ook. Je moet blij zijn dat je meteen een EFO mag laten doen. Mij hebben ze 2 jaar lang aan de ROMMEL van Seroxat, Xanax enz. gezet omdat ik zgn hyperventilatie had en angsten. Ik werd door iedereen als "gek" beschouwd. Ben blij dat ze nu veel slimmer zijn geworden en dat ze nu meteen gaan kijken of er iets met je hart aan de hand is. Wat voor sport doe je trouwens?

Els | 06-03-2005

hoi Bianca, kdoe aan hardlopen. Was in volle voorbereiding voor een halve marathon. Normaal gezien hou ik het bij stratenlopen van 10 tot 15 km.

Jan | email | 07-03-2005

Dag allemaal, om een lang verhaal kort te maken en om niet in herhaling te vallen - ik lees hier immers niets dan variaties op hetzelfde thema - wil ik enkel vertellen dat ik sedert 2 weken aan de Sotalex zit. Halve pil per dag. Is het inbeelding, ik weet het niet - ik zie aanstaande woensdag de cardioloog - maar ik voel mij niet echt goed in mijn vel. Ik voel allerlei pijntjes en scheutjes in de borststreek en ben snel kortademig. Zijn dit bijwerkingen van het medicijn ? Heeft iemand vergelijkbare symptomen ?

Delphin | 07-03-2005

Vorig jaar heb ik ook al een Echo, ECG, inspanningstest laten doen, maar toen werden er geen aanwijzingen voor HCM gevonden. Toen was ook nog niet bekend dat mijn pa het HCM gen bij zich draagt. Zou ik dan nu ineens wel aan de kant gezet kunnen worden, omdat mijn pa drager is? Of zou het gewoon allemaal hetzelfde zijn als vorig jaar? Ik word gek van de gedachte dat ik moet stoppen met sporten!

JOHN V D KAMP | email | 07-03-2005

Hoi,all.ik ben 49 jaar en heb al 29 jaar extra systolen,de angst blijft bij deze overslagen,heb nu therapie bij een psycholoog die de angst probeert weg te nemen dmv een therapie met geluiden,je krijgt een koptelefoon op ,moet je ogen sluiten en dan beelden oproepen van een moment dat je extra hartslagen gevoeld heb.Door meerdere sessies wordt de angst doorbroken,ik moet nog enkele sessies en laat dan weten hoe het gaat.
Alle symptonen die ik op deze site lees herken ik
Het gaat dagen goed en dagen slecht,het homopatisch medicijn resque ga ik ook proberen.

Fred | 07-03-2005

Hoi Bianca,

Sorry dat ik wat laat reageer.

Ik wil je hartelijke bedanken voor je heldere uitleg van de ablatie behandeling. Gelukkig kan ik met twee halve sotalol goed uit de ""voeten""". Zodra ik weer een aanval van ritmestornis krijg ga ik hier toch echt over nadenken....Ik loop op dit moment erg goed op dit medicijn ik heb het gevoel dat ik iets onder mijn oude snelheid zit van voor het medicijn gebruik.

Vriendelijke groet,
Fred

Fred | 07-03-2005

Beste mensen,

Het doet mij goed al deze verhalen over mensen met ongeveer het zelfde lastige probleem op dit forum. Het sterkt me in mijn opbouw en vetrouwen in het sporten met een hartritmestoornis.

Groet,
Fred

Pieter | 08-03-2005

Ik ben 40 jaar en heb sinds 1,5 jaar last van linkerkamerextrasystolen (VES). Plots begonnen in een forse trainingsperiode met wielrennen(!) en hardlopen. Tot 10x per minuut in rust. Rusthartslag 56/min. Bij inspanning geen last, wel erna waardoor ik toch met sporten ben gestopt.
Medicatie hielp niet. Ik ben 3 x geableerd, waarbij de eerste 2 keren niet succesvol. De derde keer heeft ertoe geleid dat ik nu in rust maar af en toe een VES heb, vooral na drukte of slecht slapen.
Helaas bleek nu na de ablatie bij en direkt na inspanning (hartslag 140-160) een aantal VESsen op te duiken, nooit eerder gehad.
Heeft iemand ervaring met klachten na ablatie?

daniella | 08-03-2005

hoi door dat ik dikwijls hartoverslagen heb heb ik zo veel angsten waardoor ik nu een beetje deprie ben moet nu van de huisdokter antidepressivum efexor innemen ik heb ook de resque bachbloesem een tijdje genomen maar dat helpt niet bij mij ik moet volgende week naar de psyholoog hopelijk kunnen zij mij ook helpen is er nog iemand met dit angst probleem groetjes

Kim | 08-03-2005

Resque helpt alleen als je de druppels langere tijd inneemt én regelmatig. Efexor heb ik ook al gehad, ik leek wel een junk. Ben nu aan Aspen van de Bachbloesem, vermeng die 30 druppels met 30 druppels in 1liter water en drink dit tijdens de dag. Sla ik twee vliegen in één klap; 1liter water + relaxing! Hierdoor bijna geen overslagen meer

Jet | 08-03-2005

Mooi heh, de menselijke geest.

Heleen | email | 10-03-2005

Hoi Bianca.........alweer 1.5 week aan het les geven, ik voel me gewoon perfekt! en zoveel steun aan jouw advies gehad...heeeeeel soms, denk ik daar komt het, maar niks hoor! ik kan dus nu ook iedereen met klem aanraden, laat die ablatie doen!
Ze zijn zo kundig..gr Baile

Henk | email | 11-03-2005

Ik moet 17 maart a.s. naar de Isala Kliniek te Zwolle voor een EFO-onderzoek i.v.m. boezemfribrilleren en boezemflutter. Waarschijnlijk krijg ik dan ook een ablatiebehandeling. Eerlijk gezegd zie ik er wel tegenop. Ik heb nu ruim 6 jaar lang last van ritmestoornissen. Het afgelopen jaar heb ik 8 electroshocks gehad en ik ben het nu echt zat. Ik gebruik op dit moment Sotalol en Lanoxin. Is er iemand die ook in dit ziekenhuis is geholpen? Groetjes Henk

Bianca | 12-03-2005

Hoi Baile,
Ik ben blij dat ik voor jou iets heb kunnen betekenen. Zelf wist ik niets en had niemand om vragen te stellen, zelfs aan mijn cardioloog kon ik niets vragen omdat hij altijd zo bot reageerde. Nu heb ik een andere cardioloog waar ik alles aan kan vragen, maar hij stopt ermee.
Grappig, ik geef ook les!
Groetjes, Bianca

baile | email | 12-03-2005

Hi Bianca...kan ik vragen ik in welke tak je les geeft, of wil je dat liever niet?...wel heel soms nog, een overslagje, maar dan adem ik rustig, en weg...
een kennis van mij, die , en dat heb ik nooit geweten ook een hartritme-stoornis, al zo,n 10 jaar heeft , nu echt het advies kunnen geven, maak een afspraak bij een cardioloog.
Hij kan het nog steeds :verbloemen, heeft het ook vaak s,nachts en hoge bloeddruk, dus verstandig om een afspraak te maken toch?
gr Baile

Jeannette | email | 12-03-2005

Hoi Bianca en Baile,

Kun jij Henk een hart onder de riem steken? Hij krijgt a.s. donderdag een efo onderzoek. Lees zijn bericht van 11-3-2005.

marjanne | 13-03-2005

Hallo Henk
Ik ben niet in de Isala klinieken geableerd maar in het azg in groningen. Ik heb twee keer een efo en ablatie ondergaan. Ik heb last van boezemtachycardieen en flutters. Ik heb geen slechte herinneringen overgehouden aan de efo en ablatie. Alles wat ze deden werd goed uitgelegd en er zijn veel mensen aanwezig.Het is wel vervelend dat je erg lang stil moet liggen. Bij het efo wekken ze de stoornissen op, dat gevoel ken je al wel. Het ableren was wel wat pijnlijk bij mij,maar dat schijnt erg te verschillen per persoon. Het hangt af van de plaats waar ze gaan ableren. Helaas ben ik nog niet klachtenvrij, maar veel mensen zijn na de eerste ablatie al van hun klachten af. Hoe dat bij boezemfibrilleren zit weet ik niet, ik dacht dat dat wat complexer zit. Maar goed, veel sterkte donderdag en als er nog vragen zijn hoor ik t wel,schroom niet om ze te stellen.

Henk | email | 13-03-2005

Hallo Marjanne, bedankt voor je reactie. Het doet me goed te weten dat het nogal meevalt. Toch wil ik nog graag het volgende van je weten: Hebben ze het EFO en de ablatie tegelijkertijd uitgevoerd en hoelang moest je na die tijd stilliggen (hoeveel uur).
Ik begrijp dat het nog niet over is; is het wel minder? Welke medicijnen neem je nu nog?
Moet je nu nog stollingsremmers innemen.
Ik ben benieuwd naar je antwoord.
Groetjes Henk

hans | 14-03-2005

Hallo. Twee jaar geleden is bij mij boezemfibrilleren geconstateerd en dat is tot nu toe met medicijnen redelijk onder controle (tambocor en emcor). Ik overweeg echter een ablatie, waar ik echter ook wel angst voor heb, omdat ze in mijn linkerboezem moeten zijn via de rechter en de middenwand van mijn hart. Heeft iemand daar ooit ervaring mee gehad?
Dank je wel, Hans

Baile | email | 14-03-2005

Hey Henk...Maak je echt niet druk! ik vond het zelfs interessant, en mijn cardioloog was zelf zo rusig, legde alles uit, hij ging natuurlijk wel de hartkloppingen opwekken, nou daar was ik al aan :gewend:, toen hij merkte in 5 sec..waar ze zaten, hield hij gelijk op! Dat weg:branden:, echt een fluitje van een cent! Ik had ze altijd in rust, na het geven van mijn flamencodanslessen, maar ze hebben zelfs mijn hart nog op :sporten: gezet, en laten overslaan, echt alles gecontroleerd, ik kan je aanraden kijk mee!..dan is die 3 uur zo om, althans bij mij wel, heeeeeeeel veel succes, en vertrouw je arts. gr Baile

hans | 14-03-2005

Hallo. Twee jaar geleden is bij mij boezemfibrilleren geconstateerd en dat is tot nu toe met medicijnen redelijk onder controle (tambocor en emcor). Ik overweeg echter een ablatie, waar ik echter ook wel angst voor heb, omdat ze in mijn linkerboezem moeten zijn via de rechter en de middenwand van mijn hart. Heeft iemand daar ooit ervaring mee gehad?
Dank je wel, Hans

sara | email | 14-03-2005

Hallo iedereen,
Ik heb al verschillende jaren last van hartkloppingen. Meestal duurt dit een uurtje en ben ik er dan voor een tijdje vanaf. Nu heb ik vorige week een zware aanval gehad en sindsdien een stekende pijn aan mijn rechterborstkas. Is dit gevaarlijk? Ben naar de cardioloog geweest en moet sotalex nemen. Hopelijk kan iemand me geruststellen
Groetjes sara

baile | email | 14-03-2005

anoniem...Lees nu pas het bericht van :anoniem, wat een kolder, ..daar is dit forum niet voor bedoeld, ga naar een pshychiater, of kom niet meer op dit forum, de rest wat ik zou willen zeggen, doe ik maar niet...iedereen probeert erboven uit te komen, en elkaar te steunen, opzouten.Baile

baile | email | 14-03-2005

Hey Ron, hoe is het met je? bij mij is de ablatie geslaagd, heb jij hem al laten uitvoeren? ben benieuwd..viel erg mee..gr Baile

Frank | email | 14-03-2005

Ik ben 28 jr. en ik heb sinds een maand ook last van hart overslagen. De ene dag erger dan de andere dag. Vooral als ik op mijn hartslag let, kan ik er op wachten. Wel irritant gevoel maar ik ben eigenlijk wel blij dat ik een voel kloppen (dat moet toch???).

Ik ben nu bezig met mezelf gerust te stellen en te denken dat het niet erg is, dat help goed (niet op je hartslag letten). Het gaat helaas niet helemaal weg dus ik zit er over te denken om toch naar de dokter te gaan. Wat mij ook erg bang heeft gemaakt is dat mijn vader z'n 2 weken geleden een hartinfarct heeft gehad en hij had ook al 3 maanden last van hartoverslagen. Door een bloedprop bleek zijn kransslagader dicht te slippen.


Fijn z'n forum zo kun je je ervaringen delen.
Groeten Frank

Frank | email | 14-03-2005

Ik ben 28 jr. en ik heb sinds een maand ook last van hart overslagen. De ene dag erger dan de andere dag. Vooral als ik op mijn hartslag let, kan ik er op wachten. Wel irritant gevoel maar ik ben eigenlijk wel blij dat ik een voel kloppen (dat moet toch???).

Ik ben nu bezig met mezelf gerust te stellen en te denken dat het niet erg is, dat help goed (niet op je hartslag letten). Het gaat helaas niet helemaal weg dus ik zit er over te denken om toch naar de dokter te gaan. Wat mij ook erg bang heeft gemaakt is dat mijn vader z'n 2 weken geleden een hartinfarct heeft gehad en hij had ook al 3 maanden last van hartoverslagen. Door een bloedprop bleek zijn kransslagader dicht te slippen.


Fijn z'n forum zo kun je je ervaringen delen.
Groeten Frank

Bianca | 15-03-2005

Hoi Henk.Je moet vrij lang stil liggen,maar er is geen tijd op te zetten.Het hangt ervan af waar de ritmestoornis uitgelokt wordt.Bij mij heeft het EFO onderzoek 3 1/2 uur geduurd.Meekijken is een goede afleiding,vooral niet gaan denken dat ze "in" je zitten.Het valt écht mee.Mocht je het moeilijk krijgen,denk dan aan de tijd die je na de ablatie te wachten staat;een leven zonder hartritmestoornissen!Dat maakt je sterk.Ik had niemand met ervaring en mijn cardioloog vertelde me niets.Ik ben in MIddelheim te Antwerpen geableerd en ik was de vierde patiënt die die cardioloog hielp ... Dit forum is écht een uitkomst!Ik wens je alle goeds toe donderdag!Laat je ons iets weten?SUCCES!
Hoi Baile.Ik ben juf op een basisschool en sta gewoon voor de klas.Op donderdag geef ik gymlessen en dat is écht leuk.Groetjes

Bianca | 15-03-2005

Hallo allemaal,
Ik wil ff iets kwijt; soms zit er op dit forum één of andere grapjas die zijn/haar tijd verdoet om "ons" belachelijk te maken. Dat zijn meestal mensen met een gebrek ... Laten wij ons daar vooral NIET mee bezig houden en elkaar blijven steunen! Ik voel me er véél beter door en ik hoop dat ik jullie met mijn "ervaring" een beetje gerust kan stellen.
Veel liefs, Bianca

baile | email | 15-03-2005

Hoi Bianca en de anderen,...inderdaad zo,n forum met die belachelijke berichten verzieken...Bianca ik geef 4 dagen in de week flamencodanslessen, en echt, een top-sport...wat ik nog wel heb is vooral s,ochtends een kwartier na het opstaan, dat ik het een :soort: benauwd heb, meer eigenlijk dat ik niet goed weet hoe ik moet ademen, en weer tijdens rust, in de dans heb ik daar totaal geen moeite mee, alsof mijn hele lichaam gespannen is...ja, ik weet het , alles loslaten, vind ik moeilijk.En, dat zal wel normaal zijn, uiteindelijk is de ablatie pas 2.5 week geleden, als ik waar dan ook iets voel, denk ik aan dat hart...zal wel over gaan...gr Baile.

Frank | 15-03-2005

Beste Bianca,

Ik weet niet of je mij bedoelde met die "grapjas".
Maar het was niet mijn bedoeling om een grap uit te halen hoor. Ik heb zelf ook last van hart overslagen en ben daar erg van geschrokken helemaal vanwege mijn Vader (wat zeker geen grap was) Ook had ik begrepen dat het niet de oorzaak van de hartoverslagen was dat er een bloedprop wordt veroorzaakt. Maar je begrijpt dat ik daar erg van was geschrokken omdat ik ook last heb van hartoverslagen. Jammar dat mijn bericht in het verkeerde keelgat was geschoten. Zo was het zeker niet bedoeld. Ik voelde mijzelf ook veel beter na het lezen deze forum en wil iedereen veel sterkte wensen.
Groeten Frank.

Frank | 15-03-2005

Beste Bianca,

Ik weet niet of je mij bedoelde met die "grapjas".
Maar het was niet mijn bedoeling om een grap uit te halen hoor. Ik heb zelf ook last van hart overslagen en ben daar erg van geschrokken helemaal vanwege mijn Vader (wat zeker geen grap was) Ook had ik begrepen dat het niet de oorzaak van de hartoverslagen was dat er een bloedprop wordt veroorzaakt. Maar je begrijpt dat ik daar erg van was geschrokken omdat ik ook last heb van hartoverslagen. Jammar dat mijn bericht in het verkeerde keelgat was geschoten. Zo was het zeker niet bedoeld. Ik voelde mijzelf ook veel beter na het lezen deze forum en wil iedereen veel sterkte wensen.
Groeten Frank.

daniella | 15-03-2005

hoi frank volgens mij heeft je vaders hartinfarkt niets te maken met die overslagen want volgens mijn cardioloog krijg je daar geen infarkt van ik zelf heb al 10jaar last van hart overslagen de laatste 2jaar is dit wel verergert gewoon omdat ik er meer mee bezig ben met die angsten ga donderdag naar de sphyoloog hopelijk kan die mij van mijn angsten afhelpen groetjes

Henk | email | 15-03-2005

hallo allemaal
Ik zit met dezelfde vraag als Hans. Ik wil met laten behandelen aan boezembibrillatie (met doorsteek van rechter naar linkerboezem. Schijnt nog in experimentele fase te verkeren. Slagingskans: 70 %. Op termijn echter nog niet in te schatten. Wie heeft er ervaring mee En Hans: ik ben benieuwd naar jou symptomen( zie e-mailadres)

Fred | 15-03-2005

Beste mensen,
Ik heb afgelopen dinsdag de laatste uitslag gekregen van mijn cardioloog. Geen enkele afwijking gevonden. Ik moet nu ook met 2 halve sotalol stoppen die ik per dag slikte, afbouwen in twee weken. Wel spannend ik heb al vanaf januari geen hartritmestoornissen meer gehad. Ik hoop dat het weg blijft. Ook mijn hartslag loopt tijdens het sporten weer goed op 151 slagen is het hoogste tot nu toe. Ik ben erg blij met dit formum. Ook wil wederom Bianca nog bedanken en andere die dit forum goed vullen met interessante informatie over hartritmestoornissen. Ik probeer jullie op de hoogte te houden van ervaringen zonder miedicijnen.

Groetjes,
Fred

Henk | email | 15-03-2005

Hallo Baile en Bianca,

Hartstikke bedankt voor jullie positieve berichten.
Nog 1 dag en dan kan ik naar Zwolle. Dank zij jullie, ben ik er nu beter op voorbereid. Ik ga er voor!
Ik ga ook meekijken, bedankt voor de tip.
Over een paar dagen lees je zeker mijn bevindingen. Bedankt voor jullie steun, tot over een weekje.
Groetjes HENK

Bianca | 16-03-2005

Hoi Frank,
Nee jôh, ik bedoelde een andere "grapjas". Soms worden er berichten geplaatst die niets met hartritmestoornissen te maken hebben, soms worden deze ook door de webmaster verwijderd maar toch staan ze er dan eerst op. Wat jij hebt meegemaakt en mee maak lijkt me geen pretje en zeker geen grap! Volgens de meeste cardiologen hebben overslagen niets met een hartinfarct of hartstilstand te maken. Wat wel waar is, is dat fibrillaties een hartstilstand kunnen veroorzaken omdat er inderdaad het gevaar bestaat dat er een stolsel gevormd wordt. Altijd ff je hart laten checken en al is het niets ernstigs, toch zijn en blijven we angstig.
Hallo Baile. Herkenbaar hoor, dat benauwde gevoel. Dit ging bij mij weg nadat ik al een week met de bloedverdunners was gestopt. Ff geduld!
Groetjes, Bianca

Baile | email | 16-03-2005

Hoi Bianca....nog even dit nog, ik vind me bijna een :zeur,..het is nu 3 weken geleden, en heb het al eens aangekaart, maar dat af en toe je hart nog bonst, is ook normaal? geen hartkloppingen, maar bonsen, polsslag is goed, gr Baile

Bianca | 16-03-2005

Hoi Baile,
Je moet jezelf geen zeur noemen,vragen staat vrij en daar is deze site voor.Ik voelde er zojuist ook nog één maar ik zit ook enorm aan de paaseitjes en bij mij wekt chocolade dit bonken op+ongesteld worden.Het zijn gewone overslagen en dat is iets hééééél anders.Maar je zult merken dat dit bonken minder en minder gaat worden.Op een gegeven moment denk je:"Hey,ik heb al lang geen overslag meer gehad",en dan is ie er weer! Geloof me,alles komt goed.Alleen in het begin zit de angst er nog in.Die overslagen hebben ze niet geableerd want dat is iets heel anders dan hartritmestoornissen. Dat is voor sommigen vrij verwarrend op deze site. Hartritmestoornissen: het onregelmatig samentrekken van het hart. Kan gevaarlijk zijn.
(S)VES: overslaan of extra slaan van het hart.Is meestal onschuldig. Ze zouden beter 2sites maken!
Groetjes, Bianca

daniella | 16-03-2005

hoi wat ik mij wel afvraag is of je met hartoverslagen ook kans maakt stolsels te krijgen ik heb vandaag ook weer een paar overslagen gehad neem inderal retard mitis in vraag me ook af of ik beter stop met de medicatie want het helpt toch niet wat zou ik kunnen doen om het niet meer te krijgen want brrr het is toch angstig groetjes daniella

Jurgen | email | 17-03-2005

hey allemaal!
Ik ben Jurgen,29jaar en geboren met een lekkende mitralisklep!ben op 11januari dit jaar geopereerd, ring rond mijn mitralisklep geplaatst.Door dat ik lang met die lekkende klep rondgelopen heb is mijn linker voorkamer uitgezet,deze gaat nu stilaan zijn normale vorm terug aannemen met als gevolg constant overslagen(extra slagen tussen de normale regelmatige hartslagen in)!Heb zo om de twee geregelde slagen een tussenslag dus tel maar uit hoeveel ik er per dag heb!!!Toch geeft mijn cardioloog mij geen medicatie,hij zegt dat dit helemaal geen kwaad kan maar is wel héél erg vervelend!Tijdens mijn openhartoperatie hebben ze ook banen gebrand(met laser)om het op hol slaan doen uit te blijven!Ik wens jullie allemaal héél veel sterkte en beterschap!Heb er voor mijn operatie hyperventilatie,angsten,paniektoestanden en van die ongemakken van gekregen!allemaal beterschap toegewenst!

Baile | email | 17-03-2005

Hoi Bianca....ja, aan de ene kant ben ik heel blij met dit forum, maar wil ook niet teveel :weten, bij mij brengt dat angst teweeg, wel vind ik het heel fijn, dat dingen herkenbaar zijn, dat maakt je minder angstig, en weer, als ik les geef, voel ik helemaal niets!...dus misschien een beetje :tussen de oren:...gr Baile

Truus | 17-03-2005

Hallo allemaal
heb inmiddels ook mijn efo ondergaan, ze hebben geen ritmestoornis kunnen opwekken,wat volgens de cardioloog niet betekend dat er ook geen ritmestoornis is sommigen zijn heel lastig op te wekken.
Ik moet nu eerst naar het amc amsterdam voor een onderzoek dat ze alleen daar doen als dat niets opleverd dan gaan ze bij mij een ,,reveel,,van medtronic plaatsen die constand ecg registreerd en wel een jaar kan blijven zitten..heeft iemand hier ervaring mee..heb overigens tijdens de efo wel de nare ervaring gehad dat mijn bloeddruk onderruit ging ze konden geen ader aanprikken ik was uitgedroogt zeiden ze, moest eerst via infuus vocht hebben..dat daardoor alles veel langer duurde was geen probleem iedereen zelfs de cardiologen waren heel geduldig en super lief en vriendelijk.
iedereen veel sterkte en liefs toegewenst
Truus

Judith | email | 17-03-2005

hallo ben ik weer;)

Ik ben ook nog steeds niet af van mijn overslagen.
Soms is het even weg maar het komt toch weer terug.
Het valt me op dat ik er snel last van heb als ik een lege maag heb en last heb van lucht in maag/darm kanaal. En hoe zit het bij de meeste mensen...nu jullie last van je hartritme hebben, gaan jullie dan ook dingen vermijden? Bijv uitgaan, sporten en sex?

Let me know
groetjes Judith

Jozef | email | 17-03-2005

Hallo allemaal

Ik heb ook last van overslagen van mijn hart. Ik ben 23 jaar en de term die mij het meest bekend voorkomt heet Extra systolie. Het besef dat ik er last van had was vorig jaar zomer. Dit heeft zich daarna niet echt meer aangediend maar de laatste paar weken heb ik er elke dag last van. Niet als ik aan het lopen ben of iets inspannends doe maar juist als ik rustig zit. Daar ben ik in principe blij om want dat houd in dat de mate van ernstigheid een stuk lager ligt. Ik heb bij mijn huisarts (dokter bootsma in groningen) naar mijn hart laten luisteren en toen had ik natuurlijk nergens last van omdat ik net naar mijn huisarts was komen lopen (half uur lopen) Ze hoorde verder ook geen afwijkingen gelukkig.

Jozef | email | 17-03-2005

Ze vroeg of ik misschien onder veel stress stond en dat is zeker het geval. Studie, financieel en juist omdat ik me enorm druk maak om mijn hart kan er voor zorgen dat die Extra systolie nog eens extra voorkomt. Voor mijn geruststelling heeft ze voor mij een afspraak gemaakt morgen bij het huisartsenlabaratorium en daar kan ik morgen om 10 voor 2 al terrecht ! Ik krijg dan een ECG. Hoe gaat dit in zijn werking ?

Jozef | email | 17-03-2005

Ik heb ook nog eens last van overgewicht (ben 2 meter lang en weeg 125 kilo) maar ben op dieet. Ik kreeg eerst altijd veel meer last bij vet eten en frisdrank. Dit heb ik afgezworen en ben al flink aan het afvallen en de klachten gingen ook weg voor een korte tijd. Maar nu zijn ze weer terug (omdat ik me nog veel zorgen maak denk ik) Het doet verder geen pijn alleen het is een angstig gevoel. Ook pijn in mijn linkerarm maar dit is te wijten aan mijn RSI en verkeerd liggen. Ik heb dit al erg lang. Eerst was ik bang voor een infarct oid maar het duurt nu al zo lang dat ik mij daar al geen zorgen meer om maak. Ik ben benieuwd wat de uitslag van de ECG is. Als het allemaal goed blijkt te zijn kan ik echt gaan genieten van mijn nieuwe kamer in Groningen.

Zo dat voelde even fijn om te schrijven. Ik hoop ook voor iedereen hier dat het goed komt!

jurgen | email | 17-03-2005

Hey Jozef,
Als je onderzocht bent morgen en je het resultaat kent zal je jou al een héél stuk beter voelen!
Extra systolen zijn zeer ongevaarlijk maar zeer vervelend!!!! Ik heb er eentje om de twee geregelde hartslagen!Voor mijn hartoperatie twee maanden geleden sloeg mijn hart vaak op hol!Dat heb ik sinds mijn openhartoperatie(ring rond mijn mitralisklep gezet omdat deze lekte) niet meer(tijdens de operatie hebben ze mij ook geabeleerd)!Door die lekkage van mijn hartklep is mijn linkervoorkamer uitgezet waardoor ik nu die extra systolen krijg!Mijn cardioloog zei me dat dit tot een jaar na mijn operatie kan duren vooraleer die extra slagen zullen uitblijven!Hij wil me daar ook nu geen medicatie voor geven omdat die slechter zou zijn dan de extra slagen!! Ik hoop dat ik er snel vanaf ben en jullie ook!!

daniella | 17-03-2005

hoi jurgen ik lees net dat medicatie niet echt nodig zijn voor die overslagen wel ik zou ook willen stoppen met mijne inderal maar durf niet zo goed ben vandaag naar de pchyoloog geweest voor mijn hartangsten volgens haar zit ik in een kring waar ik niet uit kan ik ben teveel bezig met die overslagen vandaar dt ik het dagelijks heb dus het zit ook een beetje tussen de oren groetjes daniella

marjanne | 17-03-2005

Hoi Henk,
sorrie dat ik nog niet gereageerd heb op je verdere vragen, ik had het erg druk deze week en ben gewoon vergeten op deze site te kijken. ALs het goed is ben je inmiddels geableerd. Hopelijk is het meegevallen en horen we snel wat van je.

groetjes marjanne

jurgen | email | 17-03-2005

hey daniella,
dat is ook zo!het zit grotendeels tussen je oortjes maar krijg het daar maar eens weg hé! met medicatie nooit stoppen zonder advies van de dokter die ze je heeft voorgeschreven!
als ik druk bezig ben heb ik er helemaal geen last van omdat ik er niet aan denk!!! dat zegt genoeg hé!
groetjes

Jeannette | email | 18-03-2005

HOI BIANCA, BAILE EN MARJANNE,
Ik ben de vrouw van Henk en Henk is vanmiddag al geableerd, het is hem erg meegevallen. De flutter hebben ze kunnen behandelen, maar hij had nog een ritmestoornis en die is niet behandeld. Hij moet nu eerst door de MRI en dan op de wachtlijst
voor een 2e ablatiebehandeling. Ze noemen dit een TAFT CAP (Heeft iemand hier iets over gehoord?)
Deze vorm van ritmestoring moet moeilijk te behandelen zijn maar ze willen het in ieder geval proberen.
Misschien mag hij morgen naar huis en dan maar weer afwachten.
Toch wel positief dat ze het verder gaan onderzoeken. Als Henk morgen terug is weet ik misschien meer te vertellen, maar ik wilde jullie al vast op de hoogte brengen van zijn 1e ablatieervaring.
Groetjes van Jeannette (vrouw van Henk)

Baile | email | 18-03-2005

Hoi Jeannette, doe Henk de groeten, dit heeft ie vast gehad....laten ze maar verder zoeken, sterkte nog, gr Baile

anoniem | 18-03-2005

Had vroeger ook VKF,B blokkers noch ablaties hielpen. Zit nu met pacemaker.
Oorzaak : Te veel gesport.

Henk | email | 18-03-2005

Hallo Forumleden, (Henk) ben net weer thuis uit Zwolle, De ablatie behandeling m.b.t. de boezemflutter is prima verlopen. Het EFO was vrij snel afgerond, mede omdat de boezemflutter er al volop inzat
Ook de daaropvolgende ablatie viel erg mee, volgens mij hebben ze op ong. 10 plaatsen geableerd.
In totaal zijn ze ongeveer 2,5 uur met me bezig geweest, aan het eind kreeg ik nog een cardioversie om het hart weer op het sinusritme te zetten.
Wel kreeg ik een minder prettige mededeleing, n.l. dat er nog een TAFKAP behandeling nodig is, lijkt veel op het EFO dat ik nu heb ondergaan.
Heeft iemand uit dit forum dit ook al eens ondergaan?
Vooraf krijg ik dan eerst een TEE (echoscopie met sonde) via de slokdarm.
Ik sta nu op de wachtlijst, ingeschatte wachttijd 3 à 4 maanden.
Nogmaals heel erg bedankt voor jullie belangstelleng en ondersteuning.
Groetjes van Henk

Jozef | email | 18-03-2005

Wilde even laten weten dat het filmpje goed is verlopen. Als er iets ernstigs was hadden ze me vanmiddag nog gebeld en anders kon ik gewoon woensdag bellen met de dokter voor de uitslag.

Ze hebben me nog niet gebeld en ik moet zeggen dat ik na die tijd ook nog geen last heb gehad. Zou het dan toch tussen de oren zitten ?

Henk... gelukkig dat alles goed is gegaan. De volgende behandeling zal vast ook goed gaan!

Een fijn weekend mensen !

Bianca | 19-03-2005

Ha die Henk,
Wat goed dat de EFO je meegevallen is en dat de eerste ablatie gelukt is.De volgende gaat ook lukken.Mag je nu terug sporten?De TAFKAP is bij mij niet bekend, ik kan je daar helaas niet mee helpen.Mocht je erachter komen wat dat is, wil je het dan laten weten aub? Ik interesseer me altijd in dit soort dingen.Hou ons ook op de hoogte over het verdere verloop! Lief trouwens van je vrouw dat ze ons al zo snel op de hoogte heeft gebracht. Succes en we lezen het wel!
Groetjes, Bianca

Delphin | 19-03-2005

Anoniem, als je té veel hebt gesport en daardoor een pacemaker hebt gekregen, waarom zet je die meededeling dan op deze site? En nog wel anoniem! Belachelijk! Ben jij zo'n "grapjas" die er plezier in schept om mensen bang te maken? Sporters die een pacemaker krijgen hebben aan de verboden snoepjes gezeten!!!!!!!!!!!!!! Go to hell!!!!!!!

Bianca | 19-03-2005

Hoi angsthaasjes!
Medicijnen tegen hartoverslagen? Ik heb ze nooit gekregen, wel om minder angsten te hebben: Efexor, Xanax ... ze hielpen niet. Ik laat me nu elk jaar volledig keuren en dat is het best tegen mijn angst. Ik kreeg afgelopen donderdag de uitslagen van een ECG, echo, inspanningstest, holter en longfunctietest. De week ervoor was ik verschrikkelijk zenuwachtig, gevolg: veel overslagen. Na de geweldige uitslag, geen overslag meer. Als ik angstig ben gebruik ik de Resquespray. Vooral vóór een wedstrijd! Als ik in open water moet zwemmen ben ik altijd bang, dat ik "iets" aan mijn hart krijg en dat de "redders" mijn niet zien. Ik overweeg onder hypnose te gaan, iemand daar ervaring mee? Tenminste, om dan van je angsten af te komen?
Groetjes, Bianca
P.s. Anoniem, Delphin heeft gelijk!

Henk | email | 19-03-2005

Hoi Bianca,
Bedankt voor je snelle reactie, ik mag inderdaad weer gaan sporten, moet alleen de eerste week rustig aan doen.
Ben vroeger fanatiek wielrenner geweest en heb daarnaast ook nog getennist.
Ik ben lid van de OWC (Oldenzaalse wielerclub)
en beoefen deze sport nog steeds, alleen nu op een wat lager niveau uiteraard.
Ik voel me nu al stukken beter en heb voor het eerst sinds jaren weer eens lekker lang en diep kunnen slapen.
Nu de 2e ritmrestoring nog, deze zit, zoals ik het heb begrepen op de plaats waar de longader de boezem binnentreedt en is moeilijk bereikbaar.
Deze z.g. TAFKAP behandeling lijkt veel op de EFO RF ablatie, duurt alleen ongeveer 6 uur, zo is mij verteld.
Een van de assistenten tijdens de RF ablatie vertelde me nog dat er naar verhouding veel duursporters en met name schaatsers worden behandeld!


Groetjes:

Henk

marjanne | 20-03-2005

Hoi Henk,
Gelukkig is ook jouw het efo onderzoek meegevallen. Ook mij is een TAFKAP behandeling niet bekend. Wat is het verschil ten opzichte van een EFO?
Wat trouwens toevallig (?) is, ik wielren ook veel. In periodes dat ik veel wielren, (dagelijks) heb ik veel vaker last. Ook bij tegen de wind in fietsen. Komt iemand dat bekend voor? Op de een of andere manier wordt mijn hart gevoeliger voor de tachycardien als ik gesport heb. echt maf. Ik zal t er binnenkort s met de cardioloog over hebben.
gr marjanne

Henk | email | 20-03-2005

Hoi Marjanne,

Bij mij is het zo, dat ik tijdens het wielrennen nooit last heb gehad, wel is het belangrijk, maar dat hoef ik jou denk ik niet te vertellen, dat je je rustig inrijdt, je trainingen zorgvuldig opbouwt, een goede hartstlagmeter gebruikt en uiteraard de "cooling down" niet vergeet..
Ik kreeg soms last, als ik erg "diep" was gegaan en dan meestal een paar uur later, mijn hartritme bleef dan te hoog, ik sliep die nacht slecht en de volgende morgen zat ik met een ritmestoring.
Maar ik ben 2 jaar geleden ernstig gevallen, heup en sleutelbeenfractuur, dus 6 weken niet gefietst en in die periode had ik ook hartritmestoornissen dus . . . .wie het weet, mag het zeggen.
Omtrent die TAFKAP kan ik geen nadere info vinden op het net, is idd gelijk aan EFO + RF ablatie, duurt alleenn langer.

gr.
Henk

Henk N | email | 20-03-2005

Hoi Forumleden,
Nog even iets over de medicatie!
Ik heb alle gebruikelijke medicijnen tegen hartritmestoornissen al gehad, sotalol werkte bij mij het beste.
3 jaar geleden tijdens mijn vakantie in Frankrijk, kreeg ik een ernstige tachycardie, hartritme bleef op ong. 210 hangen, opgenomen in de hartkliniek in Aubenas, Dr. Haddad heeft me toen op cordarone gezet, (1/2 tabletje per dag) dit heeft bij mij na 1,5 jaar ernstige schildklierproblemen (te snel) veroorzaakt, waardoor mijn ritmestoringen heviger en frequenter werden.
Nu ben ik daar inmiddels weer van verlost, maar pas heel erg op met cordarone! (amiodaron)

Gr.
Henk

Bianca | 20-03-2005

Hoi Marjanne,
Ik ken wel iemand die, vooral bij koude wind last heeft van hartritmestoornissen. Hij doet altijd een krant tussen zijn "hemd" en zijn shirt. Hierdoor heeft hij minder last. Ik heb het alleen als ik heel koud drinken drink tijdens het sporten, maar dat komt doordat je slokdarm langs je hart komt. Ik drink dus niets wat te koud is.
Ik doe triatlon en fiets dus ook vrij veel. Wat Henk schrijft komt mij ook bekend voor: na een wedstrijd slaap ook ik niet zo geweldig. Te diep gegaan ... spanningen ... I don't know!
Hoi Henk, spannend hoor die TAFKAP wat de wetenschap al niet kan hè!Komt allemaal dik in orde. Raar dat sporters toch vrij veel last van hun hart (kunnen)hebben hè? Ik dacht altijd dat ik de enige was ... maar gelukkig ben ik dat niet!
Groetjes, Bianca

Els | 20-03-2005

Hallo allemaal, morgen is voor me de dag. Kmoet voor het eerst binnen voor EFO, en ondanks de geruststellende info hier op het web, voel ik me er niet gemakkelijk bij. Kzit met vele vragen over het hoe en waarom, maar kdenk dat me het morgen wel allemaal duidelijk zal worden. Enfin, kga stillekes mijn valiesje in orde maken en proberen wat te slapen.
Groetjes en tot (hopelijk) de volgende keer.

Henk N | email | 21-03-2005

Hoi Bianca, Marjanne, forum,
Heb vanmorgen alweer zo'n 40 Km gefietst, rustig aan gedaan, klein verzetje.
Ging heel goed, trouwens ik voel me sowieso nu stukken beter!
Sorry, het weer is zo lekker en ik had een week niets gedaan en toen ik vanmorgen mijn fiets zag, kon ik hem wel opvreten, dus . . . .
Els, maak je geen zorgen, je zult zien het valt allemaal reuze mee.
En Bianca, TAFKAP heeft idd iets te maken met temp. problemen, ik had vaker last van "koude" drankjes, die weer ritmestorinkjes tot gevolg hadden.
Maar het preciese weet ik er nog niet van!
Groetjes:

Henk

marjanne | 21-03-2005

Hoi Bianca, henk etc
Ik heb idd ook last als ik iets kouds drink, wat toevallig zeg. Ik heb vanmiddag ook een lekekr stuk gefietst, het weer was er ook wel naar.
En henk, zodra je meer weet over die TAFKAP, laat t dan maar weten, k ben erg benieuwd en wie weet is t ook wel wat voor mij. De cardioloog had het al over een derde ablatie maar daar heb ik toch nog niet zo´n zin in. Stom eigenlijk, het valt reuze mee, maar toch zie ik er wel weer een beetje tegen op.
Els, laat ook maar ff weten hoe het EFO gegaan is, succes morgen, groetjes marianne

Geef hier een reactie

tekst

naam

e-mail

Dit veld s.v.p. leeg laten

Gaaf shirt met joe joe er op :)
Gaaf shirt met joe joe er op :)

<b>Laat de liefde niet aan toeval over</b>
Laat de liefde niet aan toeval over