hartritmestoornissen

Pat | email | 26-01-2004

Drie maand geleden heb ik hartritmestoornissen gekregen na een voetbalwedstrijd(linkervoorkamerfibrulatie).Ik neem nu sotalex en buiten wat psychische moeilijkheden is de rest in orde.Heeft iem.ervaring met dit probleem?De ene dokter zegt dat ik mag sporten de andere raad mij dit af.In mijn vrije tijd ga ik regelmatig lopen en vraag mij af of dit kwaad kan?

De leukste ideeen en ontwerpen voor t-shirts, hoodies enz...
De leukste ideeen en ontwerpen voor t-shirts, hoodies enz...

hit counter

Web Analytics Made Easy -
StatCounter

Jannah | email | 22-03-2005

Beste mensen.
Zie eens op de site van Leo Cornelis:
www.hartoverslag.tk
en je zult zien dat heel veel (hart)klachten worden veroorzaakt door een te hoog histaminegehalte.
Een zeer uitgebreide voedingslijst zal je snel de relatie duidelijk maken waardoor je inderdaad na het eten van dit of drinken van dat steevast problemen kreeg. Zie eveneens de relatie dus met hooikoortsklachten en de overschrijding van je tolerantiegrens hiervoor op zeker moment, waardoor je soms wel, soms geen problemen kreeg.
Alles weten is alles begrijpen. Alles begrijpen geeft aanvaarding. Aanvaarding geeft be rust ing.
Het ga je goed.

Els | 22-03-2005

Hallo, hier ben ik terug, terug van mijn eerste EFO. Om te beginnen ga ik zeggen dat er geen ritmestoornisssen gevonden zijn, dat ik een heel gezond en sportief hart heb, en dat de reden van mijn wegvallen puur een bloeddrukval geweest is. Maar ik wil wel vermelden dat het ondezoek zelf wel is tegengevallen, met name de plaatselijke verdoving. Dit hebben ze ofwel niet voldoende verdoofd ofwel heeft de verdoving niet gepakt. Ik heb namelijk alles gevoeld, en heb het uitgeschreeuwd van de pijn. Achteraf vertelde de dokter dat dat normaal geen pijn deed, vandaar dat deze concludeerde dat de verdoving niet gewerkt heeft.
Maar enfin, dit is ook alweer achter de rug. Het voornaamste is dat ik nu met een gerust hart verder kan trainen.
Groetjes.

Bianca | 22-03-2005

Proficiat Els! Een bloeddrukval ... ik heb er al meer over gehoord, maar weet je hoe dit ontstaat? Wat raar dat de artsen je niet beter verdoofd hebben toen ze merkten dat het zo'n pijn deed. Bij mij hadden ze tijdens het eerste onderzoek de verdoving niet "de tijd gegeven" om zijn werk te gaan doen. Hierdoor deed het "sneetje" en het inbrengen van de catheter ff zeer. Gelukkig hoef je niet nog eens af te zien.
Groetjes, Bianca

Jozef | email | 22-03-2005

Was ik weer..had vandaag wel weer erg veel last maar maak me niet meer zo'n zorgen. Het is net of hij vaak en slag mist en het voelt alsof er lucht bij zit ofzo.. heb het al een tijd. Maar de dokter zei dat ik me geen zorgen moet maken en ik moet zeggen dat dat ook alweer beter gaat.

Ik hoop alleen dat het snel over gaat. Want als je er elke keer last van hebt als je rustig zit dan is dat niet zo prettig.. vooral als het meerdere keren per minuut voorkomt...

Maar ik moet me maar niet zo druk maken. Nog meer mensen met deze problemen ? Mail me dan ofzo.. kunnen we misschien ervaringen uitwissellen.. msn kan ook.. jozefonline@hotmail.com

Ina | email | 24-03-2005

Hallo bianca,

Even een vraagje mischien heb je een antwoord voor mij. Ik ben vorig jaar april geholpen (WPW) d.m.v. een ablatie, op dit moment heb ik weer hevige klachten en wordt tussen nu en 4 weken weer geableerd, heb je mensen gehoord die dit vaker hebben gehad? Ben er erg zenuwachtig voor en hoop dat het nu wel over is nadien. Het vertrouwen is er een beetje uit.

Jozef | 24-03-2005

hier ook een vraag.

Als ze een bloedonderzoek gaan doen.. wat word er dan precies onderzocht ?

Bianca | 24-03-2005

Hoi Ina,
Ik ken alleen mensen via deze site die al meerdere ablaties hebben gehad. Ik hoorde van mijn cardioloog dat je alleen een tweede keer geableerd wordt,als men er zeker van is dat het probleem daarmee verholpen is. Hou de moed er in! Ik begrijp je zenuwen volkomen,maar het moet gebeuren.Misschien hebben ze vorige keer niet alles in één keer weg kunnen halen en gaat dat nu wel lukken. Ik wens je alle sterkte toe!
Hoi Jozef.
Bij een bloedonderzoek kun je alles laten testen. Cholesterol (HDL en LDL), ijzer, feretine, rode en witte bloedlichaampjes enz.
Liefs, Bianca

Dick | email | 25-03-2005

Beste allemaal (1),

Ik ben bij toeval op deze site terechtgekomen.
Zelf heb ik vanaf mijn 31e tot nu toe (ben inmiddels 62 jaar) ritmestoornissen gehad en tot mijn 58e hardgelopen.
Mijn echtgenote heeft zelfs last van ventriculaire tachiecardie. Vind ik veel erger.
Wat heb ik van de achterliggende jaren geleerd:
Wat heb ik er van geleerd:
- Dat ik als verpleegkundige en als "ervaringsdeskunde" veel van de onzekere en nare ervaringen t.g.v. ritmestoornissen herken.
- Hoe je het ook draait of keert: ritmestoornissen geven je een onprettig gevoel en maken je erg onzeker. Ze kunnen van onschuldig tot dodelijk zijn en mogen dus niet worden genegeerd.

Dick | email | 25-03-2005

Beste allemaal (2)

Mijn devies is dan ook: laat je niet met een kluitje in het riet sturen; spreek je bij de arts uit, ook over waar je eventueel bang voor bent en dring aan op een vervolgonderzoek.
Ga niet zelf dokteren en ga niet naar allerlei zogenaamde (niet geregistreerde) therapeuten maar zoek zonodig een arts die zich ook van alternatieve behandelingswijzen bedient.
Gelukkig herken ik mijn klachten en maak mij er niet meer zo ongerust over (gebruik wel medicijnen)
Als de ablatie van mijn vrouw achter de rug is kom ik hier nog eens terug.

Delphin | email | 27-03-2005

Hoi Dick,
Wijze woorden. Inderdaad moet je elke terugkerende stoornis in je hartslag door een arts laten nakijken. Als hij/zij niets kan vinden en jij voelt je er niet goed bij, dan is het aan te raden om inderdaad één en ander te laten onderzoeken.

Jozef | email | 28-03-2005

Dinsdag bloed prikken voor mn schildklier en cholestrol. Nu is mijn vraag..gaan ze echt dan ook alleen daarna kijken of gaan ze ook nog andere dingen standaard checken ofzo ?

pls help.. ik schijt hem altijd voor dat soort onderzoeken.

Beaver | 28-03-2005

Hoi Jozef, op het prikformuliertje kan je zien wat ze gaan doen. Waarschijnlijk TSH en F4 (voor de schildklier) Een te snel werkende schildklier geeft ook kans over 'hartkloppingen'. Cholesterol gaat in één moeite mee. Als er op je formulier nog een boel andere dingen staan aangekruist, dan wordt er voor de zekerheid nog naar wat andere zaken gekeken, maar maak je daar niet druk over, het is routine.
Je hoeft maar één keer geprikt te worden in je arm en daarmee worden één of enkele kleine buisjes gevuld. Pleister erover en binnen twee minuten is alles klaar.
Ik weet, ik heb makkelijk praten, maar echt; het stelt niks voor!
Succes ermee!

Henk | email | 28-03-2005

Hoi Jozef, inderdaad TSH en T4, ik heb ong 1 jaar geleden last gekregen van een te snel werkende schildklier, waardoor mijn toch al aanwezige hartritmestoringen opeens veel frequenter voorkwamen.
Heb 9 maanden lang intensief medicijnen moeten slikken, nu is alles weer OK, bloedonderzoek stelt niks voor . .

Succes

Jozef | email | 28-03-2005

Ok dank jullie wel ! ik was al bang dat het misschien heel anders in zijn werking ging. Een prikje en dan een buis vullen met bloed maakt me niet uit.. Maar wachten op de uitslag vind ik vele malen erger. Ik was bang dat als ze mn schildklierfunctie en cholestorol gingen onderzoeken ik misschien 2 dagen later te horen zou krijgen "Nou dat was het niet, maar je hebt wel leukemie.." Ik noem maar iets stoms hoor.. Ik maak me gewoon ontzettend druk om dat soort dingen...

Carolien | 28-03-2005

hallo allemaal,
Ik heb jullie berichten gelezen,en herken er veel in.
Bij mij slaat m'n hart niet over,maar slaat heel HARD.Dit gaat wel de hele dag door.Soms lukt het me ook niet om in te slapen,zo'n storend gebonk door m'n hele boven kant
M'n bloeddruk is laag, Ik spin zo'n 3 a 4 x in de week en heb dan helemaal geen last,
Alleen in rust,wie herkent dit ook?

groeten,

Jozef | email | 29-03-2005

Als je de klachten alleen in rust hebt is de ernst een stuk minder. Dit zei mijn huisarts ook. Ga gewoon even langs de huisarts. Kleine moeite en je bent een stuk zekerder dan.

Ik heb vanmorgen bloed laten prikken. Stonden inderdaad wat dingen aangestreept. Cholestrol dingen en dingen voor mijn schildklier. Nu was er ook nog iets dat heette Kreatine. Wat is dat en waarvoor word dat onderzocht?

Over 2 dagen krijg ik de uitslag. Dan ben ik helemaal zeker van mijn situatie. Hou jullie op de hoogte.

24jarige | 29-03-2005

Kreatiniene in je bloed is de afbraak van creatine wat ook als suplement te koop is, dit bekijken ze mogelijk om te kijken of je nieren goed werken

24jarige | 29-03-2005

Kreatiniene in je bloed is de afbraak van creatine wat ook als suplement te koop is, dit bekijken ze mogelijk om te kijken of je nieren goed werken

Anton | email | 30-03-2005

Al deze reacties komen mij heel bekend voor, niet te doen.
Ik ben 29, niet echt een sporter maar eerder een nerveus type. Heb een rustpols van 78 en een relatief lage bloeddruk. Heb al een zevental maand last van spasmofilie, d.i. een overgevoelig spierzenuwstelsel met (bij mij) vnl. spierkrampen in de borstkas. Mede daardoor ligt mijn focus al een hele tijd om mijn hart en hartslag en daar begint het: hoe meer je focust erop, hoe sneller je je hart voelt slaan, hoe meer het bonst overal, hoe meer je denkt dat je hart overslaat,.. heb ook een tijdje gehyperventileerd maar nu gaat het iets beter. Je moet er echt voor zorgen dat je je focus verlegt en niet mee gaat in de negatieve paniekgevoelens en angstgedachten. I

Anton vervolg | email | 30-03-2005

Ik heb al minstens twintig keer gedacht dat ik ten plekken ging doodvallen, nooit gebeurd :-) Gewoon proberen op iets anders te focussen en vooral iets anders proberen doen: wandelen, muziekje opzetten, .. De menselijke geest is 'n heel krachtig instrument, probeer het gewoon een stapje voor te zijn.

Janny. | email | 01-04-2005

Sinds vorig jaar november heb ik last van overslagen van mijn hart, overdag en ook s'nachts.
Hier ben ik nogal van geschrokken en tijdens het onderzoek bij mijn huisarts had ik dus net geen last, zal je altijd zien.
Maar hij nam het van me aan en zei dat het vaak samen ging met stress.
Mijn klachten zijn: hartoverslagen, vaak duizelig, slapeloosheid, als ik ga liggen onaangenaam gevoel boven in mijn maag en snel moe.
Nu las ik een stukje van Truus, die het had over vrouwen in de overgang waar hartkloppingen ook soms bij voor komen.
Maar zouden dat hartkloppingen zijn dan tijdens de overgang of echt overslaan van het hart?
Ben 44 en heb al enige sites bekeken over overgangsklachten, en de mijne zouden daar goed bij kunnen passen.
Komt iemand de combinatie van mijn klachten bekend voor?
Ben benieuwd en wens iedereen hier op dit forum sterkte met dit vervelende verschijnsel.

Dick | email | 03-04-2005

Ben het met Anton eens, maar niet alleen de geest is een krachtig instrument.
Ook het lichaam zelf is een heel krachtig instrument mits je er goed en zuinig mee omgaat, ook als je er pech mee hebt.
Geest en lichaam beïnvloeden elkaar: in positieve en negatieve zin.
Ik ben absoluut geen "softy" maar ik weet door een leven lang werken in de zorg, dat een positief denken en handelen je veel verder brengt dan zorgelijk (doem)denken. Ben mij er wel van bewust dat dit soms makkelijker zeggen dan doen is.

nick | 03-04-2005

Mijn klachten zij vooral, begon met steken in hartstreek drukkend gevoel op de borst, en dat ik mijn hart steeds voel en hoor bonken met kleine versnellingen, en na een tijd! zakt dat weer af. herkend iemand dit ook.
ben ook heel heel erg moe na de tijd

alvast bedankt.

Jetske | 03-04-2005

Nick, als je twijfelt altijd even naar de huisarts. Lijkt mij verstandig, beter een keer te veel dan te weinig. Een hartfilmpje is zo gemaakt en dat bespaart je een hoop twijfels en spanning.
Ik ben 33 jaar en heb, helaas, 3 hartinfarcten achter de rug. Ik ken de hierboven beschreven lichamelijke en psychische klachten (vooral door angst) heel goed maar...sinds deze week weer begonnen met lopen! Heerlijk maar ook eng. Met een hartslagmeter en hele goede begeleiding. Lopen blijft toch een grote liefde en zwemmen werd me te saai (sorry voor evt. zwemmers onder ons).

Baile | email | 04-04-2005

Hoi Bianca....hier nog een reactie, as Woensdag van de bloedverdunners af, en ja, je had gelijk! Geen bonzend hart meer, etc....niet meer zenuwachtig, en niet bang meer! Dus ook voor de anderen als je geholpen kan worden door een ablatie, laat het doen! Gr Baile.

Bianca | 04-04-2005

Hoi Baile,
Wat had ik je gezegd? ALs de ablatie achter de rug is en als je van de medicijnen af bent, dan ben je weer een nieuw mens! Laat je af en toe nog eens weten hoe het met je gaat?
Groetjes, Bianca

Dick | email | 05-04-2005

Hier ben ik weer.
De ablatie van mijn vrouw is achter de rug. In tegenstelling tot de berichten hiervoor is de ablatie van mijn vrouw volledig mislukt. Één dag na de ablatie kwamen de VT's terug en maandag is zij weer met een sloot medicijnen naar huis gestuurd. Erg teleurgesteld want ze had er veel van verwacht. De ingreep heeft ze bepaald onprettig ervaren maar dat had ze er graag voor over....
Nu drie maanden wachten voordat er weer gesproken gaat worden over een tweede poging.
Enig houvast (maar geen garanties) zijn de positieve reacties hiervoor. Deze mensen wens ik weer veel levensgenot.

Henk N | email | 07-04-2005

Hoi Bianca, Marjanne

Heb gisteren nadere info gekregen van de Isala kliniek in Zwolle betreffende de z.g. "TAFKAP" behandeling die ik binnenkort moet ondergaan.
Dit is vlgs de methode van Dr. Pappone uit het St Andreas in Milaan.
Het lijkt veel op het EFO + RF ablatie, dat ik onlangs met succes heb ondergaan en dat vlgs mij prima is gelukt!.
Het hele verhaal beslaat 3 A4 formaten en beschrijft de specifieke behandeling van boezemfibrillatie, m.b.v. 3D geometriesysteem door electrische isolatie van de longaders t.o.v. de LHB.
Op verzoek zal ik het verhaal toesturen!

Groeten:

Henk

hans | 07-04-2005

Beste allemaal,
volgens mij is dit de procedure die wordt bedoeld

http://www.a-fib.com/PVA(PVI).htm

groet
hans

hans | 07-04-2005

Beste allemaal,
volgens mij is dit de procedure die wordt bedoeld

http://www.a-fib.com/PVA(PVI).htm

groet
hans

Desiree | email | 07-04-2005

Hallo allemaal!
Ik een jonge dame van 24 die intensief gezwommen heeft.
Ik heb ook last van hartritmestoornissen. Ook dat flubberend gevoel en als ik lach of van houding verander dat ie ineens raar kan gaan doen.
Holter 2x ecg en bloedonderzoek wijzen niks uit.
De angst overheerst en weet niet goed hoe ik er mee om moet gaan.
Rondom de menstruatie (1 week ervoor) lijkt het ineens een stuk erger.
De rest van de maand word ik er wel mee geconfronteer.
1x hart op hol gehad dit na een stressvolle periode.
Wat is er mis met mijn hart en waarom doet ie zo gek als ik van houding verander.
Graag zou ik tips willen om er mee leren om te gaan!!
Gr. Desiree

Jurgen | 08-04-2005

Hallo allemaal!!!!
ik ben 29,geboren met een hartgeruis! dit is verergerd tot een lekkende mitralisklep,uiteindelijk zo erg dat ik op 11januari geopereerd ben door Hugo Vanermen te Aalst! ring rond mitralisklep geplaatst(perfect gelukt!!) had een half jaar voor mijn ingreep héél felle hyperventilatie-aanvallen,hart begon te bonzen,sloeg op hol...na mijn operatie gaat het een stuk beter maar mijn hyperventilatie-aanvallen blijven niet uit!(ze zijn wel niet zo intens meer)

Jurgen | 08-04-2005

vervolg
omdat ik voor mijn operatie ook al last had van extra systolen hebben ze mij tijdens mijn openhartoperatie gelijk geabeleerd.
sinds een maand kreeg ik geregeld zo een benauwd akelig gevoel achter mijn borstbeen(precies alsof er gedurende een fractie van een seconde een bloedvat werd dichtgeknepen!) krijg dit soms wel 50x per dag!
gisteren bij mijn cardioloog op controle geweest(echo,cardiograam gemaakt),alles is perfect wat mijn hart betreft!hij zei dat ik me geen zorgen moet maken en dat het allemaal angsten en zenuwen zijn!!!

Jurgen | 08-04-2005

vervolg
dit is ergens wel een hele geruststelling maar toch evengoed akelig als ik die pijn en angsten krijg!(heb dit bijna nooit thuis maar telkens als ik met de auto ergens heen rijd!!??)
over een week mag ik stoppen met mijn marcoumar bloedverdunning,zou het mij dan beter gaan of heeft dit er niks mee te maken???
herkent iemand iets uit mijn verhaal?
ik hoop dat er ooit een dag zal komen dat ik kan gaan en staan waar ik wil zonder,angsten,zenuwen of pijnen!
allemaal héél veel sterkte en geluk toegewenst!
groetjes

Dick | email | 08-04-2005

Hoi Jurgen,

Kan mij de angst best voorstellen. Hoewel het soms makkelijk praten is feit blijft dat angst een slechte raadgever is.
Misschien een tipje.
Ik zelf geloof niet zo in alternatieve middeltjes, maar mijn vrouw kreeg vanwege haar spanning, angst,nervositeit een middeltje van de afdeling hartbewaking in het ziekenhuis.
Het heet Recovery Plus Emergency Formula volgens Dr.Bach van het bedrijfje Ainsworths te London.
Het hielp bij mijn vrouw beter dan alle porties Valium.
Er zijn wel alternatieven te krijgen, maar het moet beslist de Plus variant zijn.
Het is een puur natuurproduct.
Misschien heb je er wat aan

Dick | 08-04-2005

Hoi Desiree,

Je klachten zijn voor mij heel herkenbaar.
Hoe er mee om te gaan?
Zoek een andere houding. Meestal helpt dat wel.
Zie verder mijn eerdere reacties.

Delphin | 08-04-2005

Hoi Dick,
Waar kan je dat middeltje kopen? Ik heb de laatste tijd nogal wat mee gemaakt, waardoor ik weer veel hartoverslagen krijg (vooral tijdens het sporten). Het lijkt dan alsof ze mijn keel ff dichtknijpen. Heb net allerlei controles laten doen (echo, ECG, inspanningstest, longfunctie, inspanningstest) alles in orde. Toch die rotoverslagen!!!!!! Ik ben benieuwd of dat middeltje ook mij zou kunnen helpen.
Groetjes, Delphin

Dick | email | 08-04-2005

Hoi Delphin,

Via deze link kom je wel verder.

http://www.ainsworths.nl/nl/index.php

Hoor graag hoe het afloopt.

Jurgen | 08-04-2005

hoi Dick,
ik ga sat middeltje zeker eens proberen!!!
want van al die xanax en temesta schiet ik ook niet veel op!
bedankt!

marjanne | 09-04-2005

he henk, (en anderen natuurlijk)
Ik ben wel benieuwd en ik zal ook de link eens even bekijken. Aangezien er door de cardioloog al wordt gesproken over een derde ablatie, moet ik maar s kijken wat het verschil is met die TAFKAP behandeling.
Laat je nog s wat horen als de behandeling achter de rug is, ben wel benieuwd,
Groetjes marjanne

Bianca | email | 09-04-2005

Hoi Henk,
Ik ben wel geïnteresseerd in het hele verhaal. Sinds ik geableerd ben, wil ik alles over het hart, de werking, de behandelingen enz. weten. Je weet nooit of het nog eens van pas gaat komen om anderen of jezelf te helpen. Ik weet zeker dat het een methode is die ervoor gaat zorgen dat jij weer de oude wordt. Laat je ons weer iets weten over het verloop? Mag ik je alvast heel veel sterkte toewensen!
Groetjes, Bianca

Desiree | email | 11-04-2005

Hoi Dick,

Klinkt inderdaad logisch om van houding te veranderen.Doe ik dan ook meestal en is het weer over.
Verder heb ik ook veel last van hartoverslagen.
Deze schijnen niet ernstig te zijn.
Bedankt voor je tip!! Ook wil ik even kwijt dat het heel fijn is om dit met anderen te delen.
Het is ook allemaal zoooo herkenbaar. Ik had echt het gevoel dat ik de enige was met deze klachten.
Het is dan ook vreselijk balen als mensen dan zeggen.. ach het is psychisch don't worry.
Ja DOEIIII ik voel toch dat dat ding echt gek doet!!

Gr. Desiree

Hans (30) | 11-04-2005

Ik kwam dit forum toevallig tegen. Ik sport niet dus is mijn situatie wellicht anders dan die van jullie.

Mijn hart skipt ook wel eens een slag, overigens heb ik geen van de hier beschreven klachten. Ik merk het alleen als ik bijv. even gerend heb en daarna ga zitten, dan voel ik een tijdje mijn hart nog hard pompen. Als er dan een slag ontbreekt schrik ik me rot - gelukkig ontbreekt er nooit meer dan 1 :-)

Naar de huisarts geweest, zijn commentaar: Jij sport nooit, ga voorzichtig trainen en kom over 2.5 maand maar terug.

Daar ben ik nu ca. 1 maand mee bezig, en gisteren steeds na het rennen (hartslag ca. 140-150) dacht ik 3 keer in een kwartier een overslag te voelen. Omdat ik liep kon ik mijn hartslag niet voelen. Dus daarom even de vraag of deze symptomen kloppen: Even een "licht" gevoel (zoiets als in een lift die begint naar beneden te gaan), duurt ca. een halve seconde.

Hans (30) | 11-04-2005

Oeps - nog een vraag: Ik lees hier meerdere malen dat het in rust geen kwaad kan, maar tijdens sporten wel - wat is dan het verschil? En geldt dat voor het missen van 1 slag, of als er een hele reeks wegvalt?

PS: Wellicht ter geruststelling van sommigen hier: Ik heb het overslaan na sporten (bij op mijn rug op bed liggen) voor het eerst gevoeld zo'n 15 jaar geleden, nog nooit mee bij de huisarts geweest, en ik leef nog steeds :-)

Dick | email | 11-04-2005

Beste Hans,

Dat je nog leeft is erg fijn voor je maar veel mensen maken zich soms terecht en soms onterecht zich er zorgen over.

Voor zover ik weet kan het af en toe wegvallen van een slag in rust geen kwaad.
Tijdens het hardlopen is het nauwelijks vast te stellen of het maar één slag is.
Je komt, zo was mijn ervaring tenminste, er pas achter als je stil gaat staan en dan je hartslag controleert (bij voorkeur in de hals) Ook dan is één slag missen niet erg. Als het een reeks is én als dat regelmatig voorkomt, is het verstandig dit na te laten kijken.

Aart | email | 11-04-2005

In zeldzame gevallen is het overslaan van het hart bij inspanning minder onschuldig, meestal niet. Sommige mensen hebben meer last van extrasystolen in rust, andere juist bij inspannning. Bij weer andere in beide gevallen. Als je hart gezond is en er geen structurele afwijkingen zijn aan je hart zijn de extrasystolen onschuldig ook als ze optreden bij inspanning of direkt erna. Lees eens de site van de cleveland heart clinic, hierop wordt veel over PVC,s gediscussieerd en er is uitermate deskundig commentaar van cardiologen.

Babe | 12-04-2005

Hoi allemaal,
Ik heb inderdaad overslagen tijdens het sporten. Volgens de cardioloog maakt het weinig verschil; je voelt een overslag eerder in rust omdat je hartslag dan rustig is. Tijdens inspanning klopt je hart sneller en valt een overslag niet zo vaak op. Zenuwachtige mensen (die altijd op hun hartslag letten, zoals ik!!!!) voelen ook tijdens inspanningen overslagen. Inderdaad alsof je in een lift zit. Ik heb ook altijd een belemd gevoel in mijn bovenste nekwervels en in mijn keel. Verschrikkelijk! In rust heb ik maar zelden overslagen.

Hans (30) | 13-04-2005

Ok, bedankt voor jullie reacties. Ik vertrouwde het echt niet meer toen ik maandagavond merkte (na een stukje rennen) dat er niet alleen een overslag was, maar dat het daarna ook enkele seconden een beetje onregelmatig klonk, met daarna nog een overslag voor het weer normaal werd. Gelukkig had ik het zelf opgenomen (Tip: Computer op opnemen zetten, microfoon tegen je borst duwen en je kunt op het scherm precies alle pieken, sterktes ervan en afstanden zien!) dus kon ik het aan mijn huisarts laten horen. Die dacht dat het geen probleem was, maar ik krijg nu voor de zekerheid wel een bloedonderzoek en een ECG.

Nog even over dat opnemen: Als je het opneemt zoals ik hierboven beschreven heb en daarna op de computer met een programma als CoolEdit de pitch verhoogt, kun je het zonder problemen door de telefoon laten horen.

Hans (30) | 13-04-2005

Geen overslag op het ECG - wel wat onregelmatig maar dat schijnt wel vaker voor te komen... Nou ja, maar afwachten wat de huisarts te melden heeft... In ieder geval is er niks urgents, anders hadden ze al lang gebeld (of eigenlijk: mij niet weg laten gaan).

Heirman Willy | email | 14-04-2005

Ik heb al Es sinds mijn 14e,toen zei de arts dat dit niet kon maar ondertussen weet ik wel beter, het is zo een beetje seizoen gebonden en voelt heel vreemd, net of je plots helemaal leeg loopt,telkens weer hetzelfde ,is niet levensbedreigend, neem ondertussen al enkele jaren 1/2 Sotalex 160mg en dat helpt maar sedert enkele weken is plots mijn haargroei gestopt en geweldig verminderd,ben wel 57 maar voorheen nooit last van, dermatoloog zei stress maar niet meer dan anders dus zocht ik verder tot ik de bijsluiter van Sotalex las, daar constateerde ik dat dit inderdaad een nevenverschijnsel kon zijn.Ben nu ondertussen bijna 14 dagen gestopt met Sotalex, maar wacht nog op resultaat, haarverlies is niet erger geworden maar veel beter is het nu ook nog niet, zijn er onder jullie nog mensen met hetzelfde probleem?? Zo ja laat mij aub iets horen, alle raadgevingen zijn meer dan welkom.

Hans (30) | 14-04-2005

Oef... Uitslag: ECG is ok (was wel geen overslag op te zien, maar verder in ieder geval gewoon alles in orde), bloed ook ok... En hoewel ik mijn opname zelf erg onregelmatig vond vond de huisarts dat niet. Dus ik ga vanaf vanavond weer rennen... :-)

(Nou ja, misschien morgen, ik heb zodanig in de stress gezeten hierover dat ik doodmoe ben...)

Hans (30) | 15-04-2005

Ok, nog even een vraag. Verschillende personen hebben in dit forum gezegd dat sporten bij hun het overslaan zou hebben veroorzaakt.

Ik heb zelf wel eens een overslag gevoeld, maar de echte rare gevoelens die hier beschreven worden heb ik voor het eerst afgelopen weekend gevoeld, en ze komen nu erg vaak voor als ik ga rennen.

Ik ben pas 1 maand geleden begonnen met rennen, daarvoor deed ik niks.

De huisarts adviseert nu om gewoon door te gaan, en er zelfs een tandje bij te zetten. Maar ik vraag me af of ik niet beter een pauze kan inlassen.

Iemand een idee?

Jan | email | 16-04-2005

Ik ben 45 en heb sinds 1 jaar hartritme stoornissen. Ik neem daarvoor sotalex en dispril .
Ben naar OLV ziekenhuis in Aalst geweest voor een elo onderzoek en behandeling, maar zonder resultaat . Men tilde niet zwaar aan mijn afwijking . Moest dan Apocard nemen ipv Sotalex maar dit leide tot meer last.
Het vreemde is dat ik enkel 's nachts (meestal rond 04:00 wakker wordt met hartkloppingen en een heel erg stress, opgejaagd gevoel.
Zijn er mensen die dit herkennen of me goeie raad kunnen geven. Soms is het fenomeen helemaal verdwenen maar bij problemen (vooral op het werk) steken ritmestoornissen opnieuw de kop op. Persoonlijk denk ik dat ze het gevolg zijn van langdurige en ernstige stress.

Kim | 16-04-2005

Hoi Jan,
Ook ik ben vannacht om 4uur wakker geworden met hartkloppingen. Op het werk loopt het bij mij niet lekker en hierdoor ben ik nogal gestresst. Stress is dus inderdaad een belangrijke factor bij hartkloppingen.

Hans | email | 18-04-2005

Hoi allemaal, ik ben Hans.
ik wil o.a. even reageren op het mailtje van Dick (11-04) waarbij Dick vertelt dat hij zijn hartslag opneemt bij het voelen van de halsslagaders. Ik raad dit bij iedereen af, omdat je hiermee de bloedtoevoer naar de hersenen gedeeltelijk afsluit, met als gevolg bijv. duizeligheid of dat je tijdelijk het bewust zijn kan verliezen. Wordt door mijn Ehbo leraar absoluut afgeraden, altijd via de pols je hartslag opnemen !

Hans | email | 18-04-2005

Verder heb ik vanaf mijn jeugd(14/15jaar) tot aan nu overslagen, soms onregelmatige hartslag, 's nachts wakker worden met een duidelijk verhoogde hartslag (120/140) Pijnscheut in de borst, eigenlijk allemaal klachten die ook in dit forum beschreven staan. Vanaf 1997 ben ik meerdere malen in het ziekenhuis onderzocht (hartfilmpje/echo/holter/inspanningstest) maar nooit iets ernstigs gevonden, alleen extra systolen.
De specialist spreekt over"onschuldige hartritmestoornissen". Half jaar lang betablokker gebruikt, maar hielp niets. Ruim een jaar terug seroxat voorgeschreven gekregen(via het GGZ), na ernstige klachten op mijn werk.(werd niet goed, hoge onregelmatige hartslag, wit, slappe benen, niet goed kunnen praten, ambulance gebeld, bij aankomst was de hartslag weer normaal.Klachten zijn toen sterk afgenomen!

Hans | email | 18-04-2005

Daar ben ik inmiddels nu 2 maanden vanaf, en ja wel, de klachten nemen helaas weer iets toe.
Ik ben 41 jaar en heb in het verleden veel gesport.
Sinds een jaar of 4 doe ik alleen nog aan wandelen( ben nu weer aan het trainen voor de 4 daagse Nijmegen) en soms kleine stukjes hardlopen.
Al hoewel ik dat soms angstig vind,kreeg in het verleden onder het hardlopen soms een onregelmatige hartslag.
Ik wens iedereen heel veel sterkte met zijn of haar klachten, ik dacht inderdaad ook dat ik de enige was, en werd eigenlijk door niemand goed begrepen.We staan in iedergeval niet alleen.
Een heel verhaal, maar ik wilde het toch even kwijt.
Groet Hans

Hans (30) | 18-04-2005

Shit, na 5 dagen niks nu weer 1 gehad na het rennen (2 * 100 meter..., bij hartslag van ca. 140). Minstens 1, misschien wel 2 (?) slagen, in ieder geval voelde ik 'm heftig. Ik heb het even helemaal gehad, dus nu ga ik echt ff stoppen met rennen.

Hans Angevare | email | 18-04-2005

Hans,

Je kunt ook jezelf eens laten onderzoeken door het sma (sport medisch adviescentrum) Deze geven zowel simpele als uitgebreide sportkeuringen.Je huisarts kan je zeker verder helpen. Succes !

Babe | 19-04-2005

Hoi allemaal,
Gisteren ben ik een uurtje gaan joggen en heb 40 overslagen geteld. Ik denk ook constant aan mijn hartslag en concentreer me meer op mijn hartslag als op het lopen. Ik voel een steek in mijn nekwervels en het lijkt tegelijk of mijn hart in mijn keel samen knijpt. Rot gevoel!

Jurgen | email | 19-04-2005

Hallo everybody!!!!
ik heb al jaren last van die overslagen,meerbepaald extrasystolen!!!!
ben geboren met een lekkende mitralisklep!
ben hier op 11jan dit jaar aan geopereerd te Aalst(ze hebben een ring geplaatst rond mijn mitralisklep,operatie perfect gelukt,nu geen lek meer!)
door dat ik jaren met deze lek heb rondgelopen is mijn linkervoorkamer uitgezet,deze zal nu het komende half jaar terug zijn normale vorm gaan aannemen.
tijdens mijn operatie ook geabeleerd!krijg nu geen medicatie voor die overslagen(deze zijn ook heel onschuldig,heb er wel 500/uur!!!!)
neem nu enkel 1emcomcor van 5mg per dag!!!

Jurgen | email | 19-04-2005

hoop natuurlijk wel dat deze overslagen snel zullen verdwijnen want ondanks deze héél onschuldig zijn,zijn ze echter wel héél erg vervelend!
zo vervelend dat ik er zware angst-en paniekaanvallen en hyperventilatie aan heb overgehouden!!!
volgende week wo do en vrijdag ga ik daarvoor in behandeling in het angstcentrum in Lanaken(Belgisch limburg,20km hiervandaan!) en hoop dat ik daarna voor goed van mijn angsten zal verlost zijn!!!(vooral in de auto angstaanvallen!!!!!!)

Rik | 19-04-2005

Hallo allemaal,

Bij mij is kort geleden ook boezemfibrilleren ontdekt. Sindsdien aan de bloedverdunners en betablokkers (Sotalol). Helaas loop ik als een krant sindsdien.. Ik vermoed dat het aan de Sotalol ligt. Hiervoor liep ik alleen slecht als ik een aanval had van het boezemfibrilleren (eenmaal per 2 weken gemiddeld). Dan kon ik eigenlijk niet eens lopen, hartfrequentie meteen boven de 200. Nu, met de betablokkers, loop ik voortdurend slecht. Balen! Bij een ander onderwerp had ik al gevraagd of iemand ervaring heeft met betablokkers als Sotalol en hoe je daarmee kunt sporten. Wel een fijn gevoel dat ik niet de enige ben, zo te zien hier!

groetjes

Rik | 19-04-2005

Hallo allemaal,

Bij mij is kort geleden ook boezemfibrilleren ontdekt. Sindsdien aan de bloedverdunners en betablokkers (Sotalol). Helaas loop ik als een krant sindsdien.. Ik vermoed dat het aan de Sotalol ligt. Hiervoor liep ik alleen slecht als ik een aanval had van het boezemfibrilleren (eenmaal per 2 weken gemiddeld). Dan kon ik eigenlijk niet eens lopen, hartfrequentie meteen boven de 200. Nu, met de betablokkers, loop ik voortdurend slecht. Balen! Bij een ander onderwerp had ik al gevraagd of iemand ervaring heeft met betablokkers als Sotalol en hoe je daarmee kunt sporten. Wel een fijn gevoel dat ik niet de enige ben, zo te zien hier!

groetjes

Rik | 19-04-2005

Sorry, hezelfde bericht tweemaal geplaatst.. geen idee wat ik fout deed (maar zal toch wel aan mij liggen...)

Luka (28) | email | 20-04-2005

Hallo allemaal,

Ik heb deze site al verschillende keren bezocht, maar nooit met het idee zelf mijn probleem even voor te leggen. Dat ga ik nu wel doen. Alles is begonnen een goed jaar geleden, zwaar vermoeidheid na het sporten (ik speel voetbal), spierpijnen, druk op mijn borst, enz. Bloedonderzoek laten doen en daaruit bleek dat ik het cytomegalovirus (vorm van klierkoorts) had en het dus rustig aan moest doen. Na enkele maanden rust toch stilaan terug beginnen sporten maar dit bleek al snel niet te lukken. Ondertussen had ik ook een bloedonderzoek laten doen in het AZ VUB Jette naar het CVS. Hieruit bleek dat er teveel zware metalen (kwik en nikkel) in mijn bloed aanwezig waren. Sinds november vorig jaar (dus nu bijna een half jaar) ben ik dus ook last beginnen krijgen van hartoverslagen. Onderzoeken laten doen bij cardioloog (24 uurs holter, ecg, inspanningstest en zelfs een EFO).

Luka (28) | email | 20-04-2005

(vervolg) Uit deze onderzoeken bleek dat ik zeer regelmatig extrasystole heb (meerder keren per minuut), maar dat deze niet kwaadaardig zijn van karakter. Toch ben ik er niet gerust is en ben ik constant met mijn hart bezig. Vooral in rust is het akelig. Mijn rusthartslag is dikwijls maar rond de 50 omwille van die overslagen, terwijl ik helemaal niet in conditie ben omwille van dat virus en die zware metalen. Het is heel frusterend dit allemaal mee te maken als je weet dat ik vroeger heel frequent en zeer veel aan sport deed. Het lucht in ieder geval op mijn verhaal eens te kunnen doen aan mensen waarvan ik weet dat ze dit begrijpen en die mij eventueel kunnen bijstaan met goede raad. Dus als er mensen zijn die zichzelf herkennen in dit verhaal, laat het me aub weten, het zou al een hele geruststelling zijn. Alvast bedankt aan allen voor alle voorgaande berichten.

Jurgen | email | 20-04-2005

Hey Luka,
ikzelf heb al een jaar dat ik het weet(misschien al langer)last van extra systolen!!!
op 11januari geopereerd te Aalst(had een lekkende mitralisklep),perfect gelukt!
maar omdat ik zo lang met die lekkende klep heb rondgelopen is mijn linkervoorkamer dus uitgezet,deze gaat nu het komende half jaar terug zijn normale vorm aannemen,en bijgevolg daarvan heel veel extra slagen(rond de 500per uur!) voelt heel akelig en vervelend aan maar totaal onschadelijk(maar hoop toch dat ze snel wegblijven want word er gek van!)
krijg geen medicatie omdat cardioloog wil afwachten of ze nadat mijn linker voorkamer terug zijn normale vorm heeft aangenomen,ze zullen wegblijven!
het enige dat ik wel moet nemen is 2xperdag een halve emcomcor 5mg!
hoop dat jij ook van die extra slagen zult verlost raken want ik weet wat voor een hel het is om daarmee door het leven te moeten gaan!
succes!!!!

Jan | 21-04-2005

Hallo Rik

Ik neem zelf ook al 1 jaar lang Sotalol 2 per dag.
In het begin voelde ik me erg moe door deze medicatie maar dat verdwijnt. Wat niet verdween was mijn hartritmestoornis en eerlijk gezegd heeft Sotalol niet veel geholpen bij mij. Wat wel hielp waren extra vitamines (Biocure megatone).
Van mijn cardioloog moest ik dan nog Apocard bijnemen maar ook dit gaf geen enkele verbetering Ook tijdens periodes van rust(vakantie) verdween mijn stoornnis om nadien weer terug te komen.
Nu neem ik enkel nog 1 Sotalol /dag + vitaminen en dispril en is alles vrij goed onder controle. Enkel 's nachts worden de kloppingen soms zo erg dat ik er wakker van wordt, maarik kan sporten of zware inspanningen doen zonder enig probleem.

Rik | 22-04-2005

Hallo Jan,

Hartelijk dank voor je reactie. Blij om te horen dat die vermoeidheid verdwijnt en dat jij nog goed kan sporten. Dat geeft hoop! Van die vitamines heb ik nog nooit gehoord. Waar haal je die? Binnenkort moet ik een nieuwe cardioversie en ik vrees nog een lange weg te gaan met deze kwaal. Ik heb meer bijwerkingen van de sotalol (droge ogen, minder goed slapen). Over een paar weken weer naar de cardioloog, dan horen we het wel weer..

Jurgen | email | 22-04-2005

HEY Jan,
waar kan je die biocure megatone kopen?
ikzelf heb ook extra systolen(overslagen),neem daarvoor emcomcor(2xeen halfje van 5mg)maar helpen niet tegen die extra slagen(moet ik trouwens nemen voor mijn hartslag rond de 60slagen te houden,maar zou ook kunnen helpen tegen die extra slagen,bij mij dus niet)!mag van mijn cardioloog nog geen sotalol of iets dergelijks nemen omdat mijn extra slagen voortkomen van hartoperatie(11januari dit jaar),lekkende mitralisklep,succesvol ring rong geplaatst,door er lang mee rond te lopen linkervoorkamer vergroot waardoor ik die extra slagen heb nu! cardioloog wil nog een half jaar wachten met medicatie omdat die vermoed dat die extra slagen stilaan zullen uitblijven!daarom had ik graag geweten waar die biokure megatone te krijgen is!
alvast bedankt,
groetjes

Dick | email | 23-04-2005

Beste Hans,

Ik durf (als verpleegkundige) gerust te stellen dat het verhaal van je EHBO-leraar de grootste flauwekul is.
De hartslag wordt zelfs in het ziekenhuis en in de ambulance in de hals gevoeld wanneer daartoe aanleiding bestaat.
In de hals masseren zelfs de artsen extra-systolen weg.
De EHBO-er hoort te weten, dat als je zelfs de halsslagader dichtdrukt de hersenen via de andere halsslagader van bloed worden voorzien.

Delphin | 23-04-2005

Hoi Dick,
Ik ben net op herhalingsles geweest en er werd inderdaad gezegd, dat je de hartslag beter bij de pols kunt meten! Dat blijkt een nieuwe regel te zijn bij reanimatie. Ik vind het dus een beetje grof om alles zo maar "flauwekul" te noemen. Dan kun je de beste verpleegkundige zijn die er op deze aardbol rondloopt, maar het blijkt toch écht een nieuwe regel te zijn.
Overigens vind ik het "beter weten" niet iets voor deze site. Deze site is voor mensen met hartritmestoornissen en hartoverslagen en niet voor "beterweters". Wij willen elkaar helpen en proberen dit op een normale manier te doen.
Groetjes, Delphin

Ab | email | 23-04-2005

Hoi Luka,

Evenals de vele anderen op dit meetingpoint, word ik (sinds een flink jaren) gepest met ritmestoor-nissen. Altijd veel gesport in mijn leven (ben 57) en nog steeds actief voetballer. Tussen de seizoenen door 'ros' ik op een race-fietsje rond. Allemaal inspanningen die ik goed verdraag, maar (meestal) in rust beginnen de overslagen. In 2002/2003 zeer uitgebreid onderzocht en....... niks kunnen vinden, behoudens de (volgens de cardioloog) onschuldige extra-systolen. Zo, even mijn hart gelucht, dat helpt inderdaard. Maar nu even jouw berichtje. Stom toevallige las ik enige tijd geleden, dat een te veel aan kwik in het bloed (vaak veroorzaakt door 'lekkende' amalgaam vullingen in de kiezen) óók ritmestoor-nissen kunnen veroorzaken. Misschien heb je hier wat aan. Sterkte!

Ab

Luka | 23-04-2005

Hey Ab,

Bedankt voor je reactie (Jurgen, jij trouwens ook bedankt). Het is inderdaad zo dat ik amalgaan vullingen had in mijn kiezen (8 stuks). Die heb ik nu ondertussen allemaal laten vervangen door kunststofvullingen. Ik heb dit echter ook gemeld aan mijn cardioloog, maar die geloofde niet echt dat die overslagen het gevolg waren van het teveel aan kwik in mijn bloed.

Ik weet dat ik me er moet overzetten en dat de onderzoeken allemaal in orde waren, maar toch! Het feit dat je gewoon voelt dat je hart precies stilstaat is best wel akelig! Ik voel regelmatig aan mijn pols naar mijn hartslag, en het is je telkens afvragen wanneer je de volgende slag voelt. Als deze dan iets te lang wegblijft dan krijg ik het echt benauwd (--> paniek?). Er over praten lucht in elk geval op! Bedankt en tot binnenkort.

Geef hier een reactie

tekst

naam

e-mail

Dit veld s.v.p. leeg laten

Gaaf shirt met joe joe er op :)
Gaaf shirt met joe joe er op :)

<b>Laat de liefde niet aan toeval over</b>
Laat de liefde niet aan toeval over