hartritmestoornissen

Pat | email | 26-01-2004

Drie maand geleden heb ik hartritmestoornissen gekregen na een voetbalwedstrijd(linkervoorkamerfibrulatie).Ik neem nu sotalex en buiten wat psychische moeilijkheden is de rest in orde.Heeft iem.ervaring met dit probleem?De ene dokter zegt dat ik mag sporten de andere raad mij dit af.In mijn vrije tijd ga ik regelmatig lopen en vraag mij af of dit kwaad kan?

De leukste ideeen en ontwerpen voor t-shirts, hoodies enz...
De leukste ideeen en ontwerpen voor t-shirts, hoodies enz...

hit counter

Web Analytics Made Easy -
StatCounter

Grads | email | 24-04-2005

Beste Henkn

Ik zou graag ook de beschrijving van die nieuwe behandling tafkap willen ontvangen. Deze kan ik evt verwerken in mijn website "hartritmestoornissen en sport".

Dick | email | 24-04-2005

Beste Delphin,

Natuurlijk voel je je hartslag in eerste instantie aan de pols.
Maar mijn schrijven was een reactie op Hans dd 11-4-2005

Ik probeer geen betweter te zijn en heb de intentie anderen middels dit forum te helpen, maar dan wel op een verantwoorde wijze.

De richtlijn om de hartslag niet in de hals te meten heeft uitsluitend betrekking in geval van reanimatie (Europese Reanimatieraad 2000)

Ook ik was een fervent hardloper met heel vervelende ritmestoornissen evenals mijn echtgenote die zelfs een mislukte ablatie heeft ondergaan.

Een andere toon in dit forum zou dus niet misstaan en als iemand een Email-adres zou aangegeven zou ik netjes persoonlijk hebben kunnen reageren.

jan | 24-04-2005

hey Jurgen en Rik,

Die vitamines kan je gewoon in de apotheek kopen en je hebt daar geen voorschrift voor nodig.
De naam is Biocure vitamines en het
type is megatone. De capsules bevatten 12 vitamen, 9 mineralen, ginseng en ginkgo biloba.
1 doosje bevat 30 capsules.
Ik denk dat ze geproduceerd worden door de firma
Qualiphar.

Jurgen | email | 24-04-2005

hey jan,
bedankt voor je reactie! ik ga deze kuur zeker halen bij mijn apotheker!
laat je zeker weten hoe het op mij werkt!
groetjes,

Rik | 25-04-2005

Jan,

Hartelijk dank voor je informatie!

groetjes

Fer Burger | email | 25-04-2005

Hallo loopvrienden,

Ik heb een vraag en hoop hier antwoorden te vinden.
Ik heb in rust een hartslag van rond de 40
Als ik loop ( 5 minuten per kilometer) heb ik een hartslag van 175 tot 180
Ik ben 32 jaar ben 1.86 lang en weeg 81 kilo.
Ik heb afgelopen zaterdag de halve marathon gelopen in 1uur 50 minuten
Ik voel me er prima bij maar vraag me af of het niet te hoog is bij inspanning en te laag bij rust.
Kan het zijn dat mijn conditie nog niet op peil is.
Graag uw reactie.

Fer

Ab | email | 25-04-2005

Hoi Luka,

Ah, de weg van de amalgaam vullingen was je ook al ingeslagen en alhoewel mijn tandarts er geen fluit van geloofde, is hij toch over gegaan tot het successievelijk vervangen van die vullingen door composiet (staat ook beter trouwens....). Ja, paniek, klopt: er zitten er tussen die best akelig zijn en hoe lang je ze ook hebt, wennen doet het nooit! Inderdaad, het voelen van de pols en het nemen van de bloeddruk zijn bij mij van die vaste rituelen geworden en 's avonds op je bedje blijf ik toch geregeld luisteren naar het hartje. Ik realiseer me dat ik er dan veel te veel mee bezig ben, want soms lijkt het alsof ik ze bewust kan opwekken, maar ook weer kan onderdrukken!

Ab

Ab | email | 25-04-2005

Luka (vervolg)

Raar spelletje, maar het geeft wel aan hoe zo'n kwaal je leven beheerst. Complete afleiding zoeken, werk, sport, muziek etc. lijkt soms de beste remedie, want dan kom je er soms na een hele dag achter: "Verrek, niks gevoeld vandaag", nou dan kan ik er gif op innemen, dat er een kwartier later een volgt............Praten helpt en valt het je ook op dat zo veel mensen hier mee te kampen hebben? Kijk alleen maar eens op deze site, maar ook in eigen omgeving. Luka, hou je taai, je moet nog veel langer mee dan ik :-)

Bianca | 25-04-2005

Hoi Fer,
Niets mis met die hartslagen van jou. In rust heb ik een hartslag tussen de 35 en 40 en ik kan mijn hartslag bij inspanning omhoog werken tot 185. Prima toch? Als je niet gerust bent, ga dan eens langs een SMA of zet eens een vraag op dit forum over rustpols en maximale pols. Praten helpt en lucht HEERLIJK op. Dat zie je wel op deze site. Succes!
Ha die Ab, duurt het bij jou nog zo lang tussen er aan denken en er één voelen? Bij mij is dat na één minuut al. "Hey, ik heb er nog geen gehad!" en nog geen 60" later is er één. Psychisch? Bij mij toch voor een deel wel.
Groetjes, Bianca

Ab | email | 25-04-2005

Hoi Bianca,

Ja, ik neem niet exact de tijd op natuurlijk (haha), maar dat er een psychische factor in zit is wel duidelijk! In stressvolle perioden veel meer last dan tijdens vakanties bijv. Afgelopen weekend flink gesport, vrijdag met enkele 'ouwe jongens' rond de 80 km op de racefiets met een gemiddelde van rond de 27/uur. Weinig last mee. Gisteren gevoetbald, ging ietsje minder maar kon me toch goed weren, maar vandaag is het weer 'vodden'. Twee langdurige (nou ja: een seconde of 5 à 10 aan een stuk) stoornissen gehad. Akelig, deed mij eigenlijk meer aan boezemfibrileren denken dit keer. Toch nog maar eens een ECG laten maken.....

groetjes

Ab

Rik | 26-04-2005

Hoi Ad,

Bij boezemfibrilleren moet je eerder denken aan een nog langere aanval. Althans, dat is bij mij zo. Bij mij duurt een aanval circa 3 a 4 uur (heftig), daarna wordt het langzaam minder. De hele volgende dag heb ik er dan ook nog last van. Bij een aanval kan ik helemaal niet sporten, hartslag is dan in rust 150 en gaat bij inspanning direct ruim boven de 200. Boezemfibrilleren kun je trouwens ook continu hebben in plaats van aanvalsgewijs.
Dus misschien is het bij jou toch iets anders? Een ECG moet dat inderdaad wel uitwijzen, hoewel het probleem vaak is dat je het dan niet niet hebt en ze de kwaal niet op film 'vangen'. Succes!

groetjes

Ab | email | 26-04-2005

Hoi Rik,

Bedankt voor de info, je blijft als patient (en leek) maar gokken wat het nu precies is. Als ik jouw verhaal zo lees, zal het inderdaad geen boezemfibrileren zijn. Komt ook overeen met wat ik gisteren nog weer ergens las op internet. Stop ik maar mee, want op den duur word je helemaal horendol en kun je als leek snel verkeerde conclusies trekken omdat een aantal symptomen verdacht veel op elkaar lijkt en er inderdaad alleen bij ECG-meting (op het juiste moment) uit komen. Ben al eens door die mallemolen geweest, dus wat is wijsheid......

Groetjes

Ab

Rik | 26-04-2005

Ja klopt, alle kwalen zijn net weer wat anders. Zelfs de symptomen zijn bij dezelfde kwaal soms anders. Zo heeft de een last van hoge bloeddruk bij boezemfibrilleren, de ander niet. De een wordt duizelig en valt bijna flauw bij een aanval, de ander niet. Etc. Korte aanvallen, van een paar seconden zijn meestal ‘overslagen’. En wat je zegt: als je veel weet, ga je overal iets bij denken.. Maar in ieder geval goed dat hier veel mensen zijn die hetzelfde meemaken.

Groet

Jan van der Peet | email | 26-04-2005

Voor hartrithmestoornis is mij Sotalol voorgeschreven. Daar krijg ik echter maagproblemen en pijn op de borst van. Heeft iemand dezelfde ervaring en welk medicijn heeft hij/zij daarvoor in de plaats gekregen en heeft dat geholpen?

Rik | 26-04-2005

Jan,
Ik slik ook Sotalol. Ik had vooral de eerste 3 weken last van bijverschijnselen. Vermoeidheid, slechter slapen, droge ogen (lenzen!). Het schijnt dat je lichaam enorm moet wennen aan de lagere bloeddruk en het lagere hartritme.

groet

Luka | 26-04-2005

Hey Bianca en Ab (en alle andere mensen natuurlijk),

Jullie zeggen beide dat je ze bijna 'op commando' kunt opwekken. Bij mij zijn ze echter constant aanwezig. Er is de afgelopen 6 maanden (want zolang heb ik deze hartoverslagen nu) geen minuut geweest dat mijn hart juist sloeg. Ik heb meerdere malen per minuut dat ik er één voel. In het begin was ik er echt constant mee bezig maar dat is gelukkig nu iets beter. Toch voel ik ze, ook al denk ik er niet aan (of toch niet bewust). Ik merk nu ook dat wanneer ik de trap oploop (2 verdiepingen hoog), dat ik een soort druk op mijn borst krijg die dan na enkele seconden terug verdwijnt (precies of je drinkt een borrel lood). Mijn hartslag is dan vrij hoog (want ik ben niet meer in conditie) en dat gevoel op mijn borst is dan een hartoverslag. Allemaal best wel lastig ...!

Luka | 26-04-2005

Ik lees hier ook dat jullie bijna allemaal medicijnen nemen. Is dit wel verstandig? Mijn cardioloog heeft me gezegd van de medicijnen af te blijven (hoe langer je zonder kan, hoe beter).

Btw, trouwens tof dat jullie blijven reageren op al deze berichten. Mensen zoals jullie zijn er nodig om al deze miserie niet te negatief op te vatten. Bedankt en tot de volgende.

Ab | email | 27-04-2005

Luka, Bianca,

Dat op commando niet al te letterlijk nemen, het werkt bij ongeveer als volgt: ik ga naar bed, lig enkele seconden en dan komt er een onrustig gevoel in de hartstreek. Als ik me ontspan, dan komen er wat overslagen, door me op een bepaalde manier te spannen (vraag me niet hoe) kan ik het aantal beperken (althans zo lijkt het), daarna ontspan ik en sukkel ik meestal in slaap. 's nachts eigenlijk nooit last (ff afkloppen natuurlijk). Overdags soms perioden waarin mijn hartslag langere tijd (15-30 min) onrustig blijft slaan, inclusief overslaan. Ga ik me inspannen, dan verdwijnen ze (meestal ten minste).
Ab

Ab | email | 27-04-2005

Luka. Bianca, (vervolg)
Conditie is goed (zie berichte 25/4 over het fietsen), voel me trouwens na intensief sporten als een (ouwe) beer. Die euforie blijft dan gemiddeld een etmaal en dan begint het gedonder weer! Ervaringen delen lucht inderdaad op oftewel: laten we elkaar maar een hart onder de riem blijven steken!
Groetjes en sterkte vandaag

Ab

Jurgen | email | 27-04-2005

hey Luka!
ik herken jouw verhaal helemaal!ook ik heb constant extra slagen(om de twee normale hartslagen een extra slag,zo iedere minuut van de dag!!!)alleen bij hartslag boven de 120heb ik er helemaal geen omdat ze dan geen kans hebben tussen de gewone hartslagen door te komen!
ik weet nu wel niet wat de oorzaak is van jouw extra slagen en of het bij jou ook wel gaat om extra slagen!??wat heeft de cardioloog precies tegen jou gezegd over die extra slagen??
ik ben op 11januari geopereerd aan een lekkende mitralisklep,ze hebben een ring rond mijn klep gezet waardoor ik nu geen lek meer heb!maar door ik die lek van bij de geboorte had(ben nu 29) is mijn linkervoorkamer uitgezet en daarom heb ik die extra slagen,deze zijn helemaal onschuldig en zullen volgens mijn cardioloog gaan wegblijven naargelang mijn voorkamer terug zijn oorspronkelijke grootte zal gaan aannemen!

Jurgen | email | 27-04-2005

vervolg
hij zegt:"je overslagen zijn minder erg dan dat ik je er medicatie zou voor geven!"dus afwachten maar de cardioloog verwacht dat binnen een half jaar mijn overslagen helemaal en spontaan zullen verdwijnen! in het begin na mijn operatie werd ik ook gek van mijn overslagen,ik was er constant op aant letten ben dan ook geregeld voor medicatie gaan vragen maar hij weigerde telkens er iets voor te geven!nu gaat het een héél stuk beter!alleen 's avonds wanneer ik in de zetel tv kijk en er toch nog wat mee bezig ben voel ik deze overslagen héél fel en ervaar ik ze als héél akelig en vervelend!!maar ze zijn héél onschuldig!!en nog iets,dit zijn geen onregelmatigheden!mijn cardioloog zegt dat ik een héél regelmatig hartritme heb maar dat het lijkt ofdat het héél onregelmatig slaat door die extra slagen(extrasystolen)die er tuusen komen!!! dus maak je niet te druk,Luka!;-)
groetjes,

Alex | email | 27-04-2005

Sinds april 2004 loop ik 2 a 3 keer per weer hard. In juni vorig jaar bemerkte dat in rust mijn hart soms overlaat. Ik loop nu 10-15 km per keer. Ik merk dat de laatste maanden mijn hart steeds vaker overslaat. Zoals ik begrijp ik dit niets ernstigs. Dit werd ook door mijn huisarts aangegeven. Ivm een knieblessure moet ik na 5 km strekken. Ik zie dan op mijn hartslagmeter en voel in mijn keel dat mijn hart dan 2 keer in 2 minuten overslaat. Mijn hartslag loopt dan terug van +/- 150 naar 120 slagen p/m. Ik lees overal dat overslaan niet ernstig is, indien dit maar niet tijdens een inspanning voorkomt. Is het overslaan tijdens rekken ernstig? Kan iemand mij raad geven??? Tijdens lopen bemerk ik overigens niets. Alvast bedankt!!

Jurgen | email | 27-04-2005

Ales,
tijdens lopen is dat logisch dat je dan geen extra slagen hebt omdat die dan de kans niet hebben tussen je gewone slagen door te komen omdat je gewone slagen dan sneller achter elkaar komen! maar er zijn zoveel soorten van extra slagen,overslagen,...om helemaal gerust te zijn zou ik het laten nazien bij je cardioloog!als die zegt dat er niks mis is,kan je ook helemaal gerust zijn! extra slagen die voortkomen uit de voorkamer zijn meestal héél onschuldig(zoals bij mij) maar die voortkomen uit de kamer zelf laat je best even checken!;-)
groetjes

jurgen | 27-04-2005

sorry voor de hierbovenstaande schrijffout Alex!!!!

Patricia | email | 27-04-2005

Wie o wie kent dit of kent iemand die dit heeft????

Mijn man heeft een dubbele hartslag, op zich geeft de arts gezegd dat het geen kwaad kan, maar nu wil het geval dat hij het altijd in de avonduren heeft en vooral als hij naar bed moet. Hij slaap dan slecht omdat zijn hart dubbel slaat en vervolgens even stil staat, hij heeft dan het idee dat zijn borstkas intrekt en hij het benauwd heeft. Ik heb weleens gezegd dat het tussen zijn oren zit en dat het best weleens stress zou kunnen zijn.

Heeft iemand een idee of kent iemand een persoon die dit ook heeft? En wat doen jullie er tegen.

Alvast bedankt voor jullie reacties.

Bianca | 28-04-2005

Hoi Luka,
Ik gebruik GEEN medicijnen hoor tegen die overslagen. Dat het tussen de oren zit is wel een feit. Tenminste, je zal heus wel eens een overslag hebben maar dat heeft iedereen. Indurain had op 24uur meer dan 1000 overslagen!!!De één voelt ze allemaal terwijl de ander ze nooit voelt. Dat blijkt met je eigen zenuwgestel te maken te hebben. Ik had er ook altijd héél veel, ook TIJDENS inspanningen! Ik gebruik nu Recovery Plus Emergency Formula (Ainsworth). Tip van Dick ook via dit forum. Nu heb ik er bijna geen last meer van en ik voel me relaxed.
Groetjes, Bianca

Rik | 28-04-2005

Voor alle duidelijkheid: de medicijnen die ik neem , zijn niet voor hartoverslagen (want ik weet niet of ik dan medicijnen zou nemen), maar voor mijn atriumfibrilleren. Deze kwaal kan gevaarlijk zijn, omdat er bloedstolsels kunnen losschieten.. Vandaar bloedverdunners. En mijn hartritme moet onder controle blijven (betablokkers).
In ieder geval wel goed om al deze tips te lezen!

groet

Luka | 28-04-2005

Hey Bianca en Rik,

Sorry dat ik misschien verkeerd overkwam ivm die medicijnen, maar mijn cardioloog heeft me verteld dat het beter is niets te nemen voor deze overslagen. Ik weet natuurlijk niet wat er bij jullie juist is vastgesteld door de dokter of cardioloog. Als ze medicijnen geven dan zullen ze daar hun redenen wel voor hebben. Ik heb trouwens nog een vraagje. Ik lees hier regelmatig over mensen die extra slagen (zoals Jurgen) hebben, maar ik heb echt te maken met overslagen, dus boem boem ... boem. Weet er iemand of er een verschil is tussen de twee? Krijgen jullie ook een zwaar gevoel op de borst bij een overslag (duurt maar een seconde of twee en dikwijls helpt het en verdwijnt het door te boeren). Als ik 's morgens wakker wordt is het precies of er heeft een olifant op mij gelegen, dan doet heel mijn borstkas pijn. Iemand ervaring mee?

Groetjes!

Luka | 28-04-2005

Hey Jurgen,

Om even te antwoorden op je vraag, ik heb veel meer last van overslagen (soms wel akelig lang) dan van extra slagen. De overslagen heb ik heel de dag door en de extra slagen heb ik meer 's avonds als ik neerlig in bed. Volgens mijn cardioog zijn deze problemen ontstaan doordat ik vroeger zeer veel aan sport deed, en dat door bruusk te stoppen (omwille van cytomegalovirus en zware metalen in het bloed) mijn hart nu in de war is. Maar ik ben zelf niet echt overtuigd van deze reden. Of toch, zijn er nog mensen die dit te horen kregen?

Groetjes en tot hoors.

Bianca | 29-04-2005

Hoi,
Ik heb last van hartoverslagen. Na een overslag krijg ik een extra harde slag. Ik heb hartritmestoornissen gehad en toen sloeg mijn hart tegen 250 per minuut. Hierdoor werd het bloed niet meer rond gepompt en dus viel ik flauw. Tijdens inspanning en ook tijdens rust. Ik ben geableerd en heb nog wel (eens) last van overslagen. Ook mij is verteld om géén medicijnen te gebruiken tegen de overslagen, omdat het je prestaties beïnvloedt.Ik weet niet of er een verband bestaat tussen hartoverslagen en hartritmestoornissen. Ik dacht dat dat niet het geval was. Hartritmestoornissen kan iedereen krijgen.

lamla | email | 02-05-2005

ook ik heb al 3 jaar last van hartritmestoornissen.heb turnlessen gegeven,en na een incident tijdens het les geven,kreeg ik een raar gevoel in mijn lijf.had een pols van 220 slagen per minuut.in overleg met de huisarts belande ik bij de cardioloog in maastricht,en die ontdekte een afwijking bij de sinusknoop.ik heb een ablatie ondergaan,maar het werd er niet beter op.na een second opinion in utrecht bleek er een stoornis te zitten bij de av knoop,en die is toen ook geableerd.nog steeds heb ik last van ritmestoornissen,en het blijkt dat er een storing blijft zitten hoog bij de sinusknoop.ik sta op de wachtlijst voor een derde ablatie,maar begin de moed een beetje te verliezen,ik ben 46 ,heb een druk leven,5 kids en een baan. volgens de cardioloog heb ik 70%kans op genezing.heeft iemand hier ook ervaring mee.

Aart | 04-05-2005

Overslaan en extra slaan is precies hetzelfde. De extra slag voel je niet (tenzij je bij je hart voelt) de extra harde slag wel. Overigens voelt iedereen overslaan op een andere manier, ikzelf voel het meestal als een soort luchtbel of als een vlinder. Je hebt extra slagen die uit de boezems en die uit de kamers komen (supraventriculaire extrasystolen en ventriculaire extrasystolen). Soms voel je dus ook alleen die extra pauze. Al met al uiterst onaangenaam en heel demotiverend om te gaan sporten. Probeer er zo goed mogelijk mee om te gaan.

Daan | email | 06-05-2005

Hoi,

Ik lees zo eens de verhalen hier en ik vraag me het volgende af. Ik weet dat ik sinds een paar maanden last heb van hartoverslag of ritmestoornisjes. Eigenljik alleen maar als ik heel moe ben en vaak laat in de nacht...als ik naar bed ga. Eigenlijk het riedeltje wat iedereen hier heeft.
Nu vraag ik mij af of het soms veel te maken heeft met de requentie waarin je hart slaat, in die zin dat bij mensen die een lage hartslag hebben het overslaan vaker voorkomt?
Ik heb net even aan mijn pols gevoeld en mijn hartslag is 54 per minuut op dit moment. Ik ben geen grote sporter op dit moment..dan weer paar jaar wel dan weer niet. Dus ik heb geen echt sportershart dat minder vaak hoeft te slaan omdat het groter is. Maar dat even terzijde.
Op mij komt logisch over dat het vaker vorokomt bij mensen met een lage hartslag, en daar heb ik twee redenen voor.(in het volgende bericht)

Daan | email | 06-05-2005

1.Des te groter de tijdsspanne tussen de slagen des te groter is de kans dat ie een keer extra slaat omdat ie dan zijn eigen veiligheidssysteem laat werken misschien omdat ie denkt dat het gaat stoppen.
2.Omdat ik op heel het internet geen forum tegen ben gekomen waarop zoveel mensen zitten die hier last van hebben, en laat het nou een sportersforum zijn, dus veel sportershartjes ergo lage hartslagen (gemiddeld dan he)

Wat denken jullie?

Rik | 07-05-2005

Daan,
Ik merk dat we hier de hartritmestoornissen vaak op een hoop gooien. Er zijn mensen die hartoverslagen hebben, mensen die extra slagen hebben, maar ook mensen die bijvoorbeeld boezemfibrilleren hebben (zoals ikzelf). Een aantal mensen hier slikt ook geen medicijnen voor de ritmestoornis, maar anderen moeten dat wel. Is lastig te vergelijken allemaal. Misschien dat voor een bepaalde stoornis een lage hartfrequentie meespeelt, maar ik denk eerlijk gezegd van niet.
Ik had eerst een freq. van rond de 60 in rust, nu (met betablokkers) rond de 45. Maakt voor mijn kwaal helaas (nog) niets uit.. Nog een lange weg te gaan..

Ada | email | 07-05-2005

Hoi allemaal,ik ben ada en ik heb hier net een uur zitten lezen,en ik al die tijd maar gedacht dat ik de enige was met een overslaand hart,mijn angst is het grootste probleem,ik slik Alprazolam tegen de angst en dat wil ook niet altijd helpen,om mijn hart weer in een normaal ritme te krijgen slik ik sotalol,vroeger had ik ook last van hyperventilatie maar dat heb ik nu best wel onder de knie, ik wil me niet meer gek laten maken door angst,af en toe voel ik mezelf best wel stom omdat ik zo met die angst leef en ook zonde van mijn tijd,ben nu 9 jaar verder en ik leef nog steeds,maar het belemmerd me wel in een hoop dingen,ik ben alleenstaand en heb 2 kinderen van 5 en 12 jaar,het beheest je leven gewoon,ben blij dat ik deze site gevonden heb,ik zoek eigenlijk een lotgenoot waar ik mee kan praten want ik weet zeker dat dat helpt,heel veel sterkte allemaal en ik hoop op een reactie,groetjes

daan | 09-05-2005

Eens. Al is overslaan en extra slag in medische kringen volgens mij hetzeflde (bij is puur gevoel van lange tijd vorodat ie weer slaat,, wat weer komt door de extra slag die vaak niet gevoeld wordt)..dacht ik dan hoor..maar pin me der niet..op vast..
Maar wat anders. Ik blijft toch in de wetenschappelijk sfeer...draaien de meesten van jullie ook wel eens nachtdiensten of leven onregelmatig?
Ik weet dat er een aantal onderzoeken gaande zijn omdat is gebleken dat mensen met onregelmatige werktijden grotere kans hebben/hadden op hart/vaatziekten en extra systoles. Er loopt onderzoek in zweden en een in nederland.

daan | 09-05-2005

Zelf heb ik er namelijk alleen last van als ik laat naar bed ga...tussen 1 uur en 9 uur snachts...overdag vrijwel niet...soms enkele keer misschien...maar ik heb het vrijwel elke nacht...ook merk ik als mijn biologische klok weer goed loopt ik erveel minder last van heb...
Ik ben student..vier dagen overdag en de rest werk ik tot diep in de nacht...of ik ga uit...iig mijn ritme is zodanig dat ik dus geen fatsoenlijk ritme heb...ik zal er dus alles aan doen om dat te veranderen vanaf nu..

Rik | 09-05-2005

Daan,

Ik heb tegenwoordig een zeer regelmatig leventje. Weinig stress meer en regelmatige werktijden. Maarkt voor mijn hartritmestoornis niet uit helaas..

Rik | 09-05-2005

Ada,

Heel veel sterkte. Het helpt inderdaad om hier wat kwijt te kunnen en vooral te zien dat je niet de enige bent. Angst heb ik niet zozeer, omdat ik weet dat je met boezemfibrilleren heel oud kunt worden. Maar vervelend is het absoluut. Het kost enorm veel energie en als je een aanval hebt, kun je niet veel. Medicijnen slikken is inderdaad balen, ik slik ook Sotalol en heb daar wel wat bijwerkingen van. En al die ziekenhuisbezoekjes voor onderzoeken, behandelingen. De wekelijkse gang naar de trombosedienst.. Balen!

Ada | email | 09-05-2005

Hoi rik,dank je voor je reactie,ik ben vandaag nog bij de dokter geweest ivm sotalol,ik slik het nog niet zo lang dus ik stop er mee,dokter zegt als je alleen maar meer last krijg van het overslaan door het slikken van sotalol kan je beter stoppen, mijn bloeddruk is hierdoor ook aan de lage kant en daar vind je dan ook weer hinder door,gauw koud en weinig zin in dingen,dus ik ben benieuwd of ik me beter ga voelen door te stoppen...

B-ke | email | 09-05-2005

Hallo, ik ben 45j en heb reeds vele jaren last van ritmestoornissen (door voorkamerfibrulatie) Ik neem Sotalex en heb geen bijwerking... wat ik de laatste weken ervaar, is dat ik nu de dosis iets moet verhogen, ik kon normaal verder met één kwarte van 160mg, maar dat volstaat nu niet meer ! ik neem recent één half 's morgens en kwart 's avonds.. dan blijven de problemen uit ! Wie neemt er meer ? en meer dan in het begin ? Ook het drinken van oa wijn en natuurlijk stress, werkt bij mij sterk verstorend !! dus veelal afblijven ! Is dit leeftijdsgebonden ? Het benauwde gevoel heb ik ook steeds als mijn hart bonst of overslaat... als het ritme terug normaal is, voel je u terug opgelucht !

Rik | 09-05-2005

Hoi Ada,

Ik heb geen last van meer overslaan door de Sotalol, maar meer van vermoeidheid, droge ogen, slechter slapen. En sporten gaat ook wat minder, maar dat schijnt met betablokkers vaker een probleem te zijn. Vooral de eerste paar weken waren de klachten erg. Na een week of drie wordt het minder. Ik slik het ook nog niet zo lang trouwens. Ik moet trouwens 2x een half tablet (2x40mg) per dag slikken.
Ik moet volgende week weer naar de cardioloog, dus maar even kijken wat die zegt. Voorlopig is mijn hartritme nog niet stabiel helaas. Op dit moment loop ik trouwens met een Holter rond (24 uurs ECG apparaat). Dat wordt lekker slapen vannacht met dat ding..

Tim | 09-05-2005

Je moet inderdaad onderschrid maken tussen extrasystolen ( die lijken op overslaan) en boezemfibrilleren. Bij dat laatste is het ritme dikwijls volledig onregelmatig, bij extrasystolen is er sprake van een ontijdige prikkel (meestal vanuit de ventrikels (kamers). Extrasystolen komen bij IEDEREEN voor, niet iedereen voelt ze........gelukkig. Voel je ze wel kunnen ze leiden tot nog meer extrasystolen, onrust, paniek enz. Ze zijn in een gezond hart volledig onschuldig, maar ik spreek uit eigen ervaring uiterst vervelend. Ze komen overigens even goed bij niet sporters voor.

Desiree | email | 09-05-2005

Hallo Allemaal,
Desiree hier. 24 jaar en al 9 jaar last van hartritme stoornissen was toen dus 15 jaar.
Onderzoeken gedaan niks gevonden (bloed, 2x ecg 1x4 uurs Ecg)
Toch blijf ik geconfronteerd worden met dit nare fladderende gevoel in mijn borst. Als ik het krijg voel ik me licht benauwd (misschien door de schrik) Dan krijg je te horen het is psychisch. Ik vind het ook erg fijn om te lezen dat ik niet de enige ben met deze klachten. Ik ben fanatiek zwemster geweest!! Maar door deze klachten durf ik niet meer voluit te gaan. Krijg er ook last van als ik van lichaamshouding verander of als ik iets zwaar moet tillen dat tegen mijn borst aan drukt erg lastig allemaal. Zijn er homeopatische middelen die helpen tegen dit soort kwaaltjes.

Groetjes Desiree

Desiree | email | 09-05-2005

Hoi Rik,
In januari ook zo'n 24 uurs holter gehad valt erg mee hoor heb toen heerlijk geslapen.
Suc 6 Laat je ons weten wat de uitslag is.

Groetjes Desiree

Bianca | 09-05-2005

Hoi hartjes,
Slapen met een holter zorgde voor weinig problemen de laatste keer. Dat ding is zo klein geworden. De eerste keer was de holter zo groot als een walkman(met cassette bedoel ik dan) De laatste keer was het niet veel groter als mijn gsm. Toch succes Rik!
Desiree: hierboven staan een aantal homeopatische middelen die goed tegen de spanningen zijn (Resque, Recovery Plus Emergency Formule).
Vraagje: heeft er iemand van jullie hartoverslagen waarbij het lijkt alsof ze voortkomen uit rug en/of nekklachten? Ik krijg soms een steek in mijn nek(tijdens inspanning, vooral tijdens het lopen) en dan voel ik een "overslag" in mijn keel, maar niet op mijn borst ofzo. Iemand ervaring hiermee?

Rik | 10-05-2005

Dankjewel allemaal. Inderdaad bijna niet geslapen met die Holter. Klein dingetje, maar de 'touwtjes' raken toch in de war :-)
Vanmiddag gaat het er alweer af gelukkig. Maar dit stelt verder niets voor. Heb al een cardioversie gehad en veel onderzoeken. Maar er staat me helaas nog veel meer te wachten..De aanvallen van boezemfibrilleren worden steeds frequenter.

Ada | email | 10-05-2005

Hoi Rik
ik heb zo'n holter ook wel eens gedragen en het is inderdaad vervelend,maar het is gelukkig maar 1 dag,en ik ben trouwens geen runner,ik kan niet sporten ivm mijn rug,mag over 2 weken door de mri scan en hoop dat ze wat vinden zodat ik van de pijn afkomt en dan wel kan gaan sporten,dus ook als je een rustig leven lijd kan je last krijgen van een overslaand hart,heel veel sterkte vanmiddag.

Desiree | email | 10-05-2005

Hoi Rik,
Ja idd die snoertjes zijn vrij lastig en dan naar het toilet gaan 's nachts O ja ik heb zo'n ding bij me dus liep ik met het kastje in mijn hand naar het toilet voelde met toen vrij gebonden. Maar het is maar voor 1 dag. en als ie eraf is voelde ik me weer free. Ik wil ieder sterkte wensen die te kampen heeft met hartritmestoornissen.

Desiree | 10-05-2005

Bianca, bedankt voor je tips ik ga ze proberen!!

Ada | email | 10-05-2005

Hoi bianca,
ik voel mijn overslagen op mijn borst en ook in mijn keel,heel erg vervelend,maar heb geen steken in mijn nek,als ik jou was zou ik er toch eens mee naar de dokter gaan, veel sterkte.

Rik | 11-05-2005

Desiree, Ada,
Bedankt! Ik ben weer snoerloos nu..:-) Dinsdag weer naar de cardioloog. We zien wel weer..

Rik | 11-05-2005

Een vraag voor iedereen hier:
De discussie over hartritmestoornissen wordt inmiddels een hele eigen 'afdeling' binnen het forum van runners.meetingpoint.nl. Er is blijkbaar veel behoefte aan 'lotgenotencontact' over dit onderwerp. De discussie die we voeren, de vragen die we stellen en de hulp die we elkaar bieden heeft niet altijd meer met hardlopen te maken.
Zou het een idee zijn om een eigen forum te starten over het ondewerp 'hartritmestoornis'?
Een lotgenotenforum, waar iedereen zijn vragen kwijt kan, elkaar steun kan geven en even stoom kan afblazen?
Ik zou eventueel wel zo'n forum willen aanvragen en ergens neer willen zetten. Maar dan moet er wel belangstelling zijn.
Wie vindt dit wat?? Ik hoor het graag hier.

groetjes

Liesbeth | email | 12-05-2005

Hallo,
Na het lezen van al die reacties ben ik aan de ene kant geruststeld en aan de andere kant heb ik nog vragen. Ikzelf heb sinds begin april dit jaar last van een overslaande hart. Mijn achtergrond is bijna identiek: beoefen de hardloopsport al geruime 21 jaar (ben nu 32) waarvan 10 jaar op topniveau. Ik wijt mijn probleem aan stress op mijn werk (ben docente) en zit een tijdje thuis. Heb Alprazolam gekregen maar tot nu nog toe niet genomen. Sporten gaat goed (geen problemen) al weet ik niet of het normaal is als je hartslag van 178 sl/min (bv. heuveltraining) naar 120 sl/min binnen een minuut (wandelpauze). Herstel ik zo goed of..? Zou er een verband zijn tussen pilgebruik en overslaand hart?
Graag een reactie. Groeten, Liesbeth

B-ke | email | 12-05-2005

Rik, als we een nieuw forum beginnen, zijn we wel de hele historiek verloren die hier boven geschreven staat !? en dat zou ik jammer vinden !

groetjes

Bianca | 12-05-2005

Hoi Rik,
Het lijkt mij een supergoed plan, maar je weet toch wel wat voor werk je op je nek haalt hè?
B-ke, volgens mij lezen de mensen die vaak op dit forum zitten alle teksten niet elke keer. Als je alles een keer gelezen hebt, dan druk je meteen op Ctrl/end. Ik heb lang moeten zoeken naar een site over "hartoverslagen". Misschien dat met de andere site een einde komt aan het lange zoeken naar lotgenoten.
Groetjes, Bianca

Thierry | email | 12-05-2005

Hallo lotgenoten,
Ik zou graag aan een aantal "vrijwilligers" willen vragen, om antwoorden naar mij door te sturen (e mail!)op de volgende vragen. Ze hebben allemaal betrekking op hartoverslagen:
Wat is je leeftijd?
Wat is je geslacht?
Sinds wanneer heb je hartoverslagen?
Hoeveel overslagen heb je ongeveer per dag of heb je ze niet dagelijks?
Wanneer heb je ze vooral? Tijdens rust, inspanning, als je op bed ligt,in een bepaalde houding, bij stress ...
Gebruik je medicijnen?
Dames:heb je meer overslagen als je ongesteld moet worden of bent?
Alvast bedankt!

bianca | 12-05-2005

Hoi Liesbeth,
Ik heb wel meer overslagen als ik ongesteld moet worden, een week van te voren. Ik gebruik zelf geen pil meer, ik gebruik de Nuva ring. Maar ook daar heb ik gewoon mijn overslagen bij. Wat mij wel is opgevallen is, dat ik bijna geen overslagen heb als ik voldoende slaap. Van het weekend was het elke keer laat en vroeg op en ik had verschrikkelijk veel overslagen. Nu slaap ik 8 tot 9 uur (vakantie) en ik heb (bijna) geen overslagen, alleen als ik eraan denk. Volgens mij is het overigens normaal dat je hartslag zoveel daalt als je interval doet. Maak je niet te druk daarover.

Rik | 12-05-2005

Even als aanvulling op mijn vorige mailtje. Er bestaat nog een ander forum waar over hartritmestoornissen gesproken wordt. Daar zitten lotgenoten, maar ook artsen op. Voordat we zelf een nieuw forum starten, zou dat wat zijn?
Kijk eens op:
http://www.medischforum.nl/categorie/20

B-ke | email | 12-05-2005

Rik, als we een nieuw forum beginnen, zijn we wel de hele historiek verloren die hier boven geschreven staat !? en dat zou ik jammer vinden !

groetjes

joost | 13-05-2005

Hallo Iedereen,

Ik ben 40 en sport veel en sinds de laatste 3 jaar last van boezemfibrilatie. Ik slik hiervoor 2 Tambocor's als ik weer een aanval heb. Soms helpt dit niet en moet ik me weer in het ziekenhuismelden, waar ik eerst medicijnen krijg via infuus en als dat niet helpt "gereset" wordt onder narcose door middel van een gedoseerde electroshock. Dat was schrikken de eerste keer, maar schijnt niet gevaarlijk te zijn.
De laatste maanden komt de kwaal frequenter voor en heb ik het bijna om de dag. Binnenkort heb ik een aantal onderzoeken om te kijken of ik in aanmerking kom voor een ablatie- operatie in Maastricht. Dankzij dit forum ben ik er achter gekomen dat dat voor mij een optie kon zijn. Slagingskans van zo'n operatie is 80-90%. Bij jongere mensen schijnt het het beste aan te slaan. Ben er wel een beetje huiverig voor als ik er voor in aanmerking kom.

tine | 13-05-2005

Dag allemaal,
Ik ben 45 jaar en heb reeds 30 jaar last van extrasystolen.(voornamelijk SVEN).
Ik neem hiervoor dagelijks een halve emconcor mitis 5 en voor de rest probeer ik me te behelpen met kruiden en homeopathische middelen.
Ik heb resultaat met rescue (Bach) en ook met Chinese
kruiden zhi gan cao tang. Deze laatste helpen goed maar ik heb er wel een verhoogde hersenactiviteit van. Heeft er soms nog iemand ervaring met deze kruiden ? Ze zijn te koop bij de apotheek maar vrij duur.
Verder nog veel succes met het forum , ik heb er
al veel steun uitgehaald.

Bianca | 13-05-2005

Hoi Joost,
Ik begrijp dat je huiverig bent voor een ablatie, maar wat moet jij afzien met die boezemfibrilaties!!!!! Om de dag zo'n vreselijke ervaring ... ik moet er niet aan denken! Daarbij is een ablatie "a piece of cake", "peanuts"!!!! Ik hoop écht dat je snel een ablatie krijgt. Heel veel sterkte!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Hoi Tine,
Dat Chinese kruid ken ik niet. Is dat iets om rustig van te worden?
Groetjes, Bianca

tine | 13-05-2005

Dag Bianca,

Meer uitleg over het Chinese kruid kan je vinden
op internet op http://treasureofeast.com/coronary.html
De uitleg is wel in het engels. Tot nu toe ben ik
er positief over. Hopelijk vind ik iemand die ook
al ervaringen heeft met dergelijke kruiden.
Wat dit op termijn zal geven valt natuurlijk af te wachten. Het blijft een eeuwige zoektocht.

Rik | 13-05-2005

Joost,

Herkenbaar, we hebben (helaas) dezelfde kwaal.. Ik ben ook al gereset (zoals je dat noemt) met een cardioversie. Mijn volgende stappen zijn waarschijnlijk EFO en als dat niet helpt ablatie. Maar dat zijn nog geen operaties toch? Of bedoel je een Maze operatie? Dat is vaak de laatste stap in de behandling van boezemfibrilleren en het helpt inderdaad meestal. Bij mij helpt tot nu toe ook niets helaas.
Succes!

Ada | email | 13-05-2005

Hoi Liesbeth,
Ik slik al een tijdje alprazolam en het werkt heel goed, het vervelende van deze medicijnen is dat als je ze te lang slikt niet zomaar ineens kan stoppen, je moet het dan rustig afbouwen, ik heb het zelf al verschillende keren meegemaakt en als je wil sterk genoeg is dan is het geen enkel probleem, je vertelde dat je ze nog niet hebt geslikt....vraag dan eens voor jezelf af of je ze wel echt nodig hebt....want uiteindelijk is het allemaal rotzooi wat er in je lichaam komt, sterkte en succes....

Ada | 13-05-2005

Ik heb ook baat bij rescue ( bach )

Pieter | 14-05-2005

Hallo samen!
Ik ben 27 en doe aan topsport.
Heb dikwijls last val lastige "hartdingskes":
- Hart slaat gedurende enkele seconden een stuk vlugger (extra systolen?)
- Gevoel dat ik een elektrische schok krijg in borst, daarna raar gevoel gedurende lange tijd.
- Tijdens inspanning soms een gevoel dat mijn hart niet echt pompt, maar gelijk wat trilt, kan het moeilijk verwoorden. Is ook onregelmatig dan. Erg storend en beangstigend. Beetje gelijk of uw maag aan het knorren is. Is soms ook ademhaligsgebonden denk ik. Die klachten heb ik hier nog niet echt gelezen.

Heb al efo en coronarografie achter de rug, niets gevaarlijks te vinden. Ben wel heel angstig, denk steeds dat ik dood ga, zucht... Volgens verschillende cardiologen en profs alles ok, maar geloof het gelijk niet.
Heeeeeeeeeelp!

B-ke | 14-05-2005

Hoi Pieter,
Heb je het dan ook niet benauwd ? en moe ? en heb je dat ook in rust, bijv 's avonds in de zetel of in bed ?
Dat gevoel van snel wat rommelen zonder echte duidelijke hartslag is mij bekend

Pieter | 14-05-2005

Hey
Benauwd en duizelig eigenlijk niet echt. Wel loop ik erg moe, het gevoel leeg te zijn. Maar zou ook door stress en moeilijk slapen kunnen zijn, door de angst.
Ja, in de zetel of in bed soms ook maar gelijk toch nog anders. Dan is het gelijk sneller, tijdens sporten is de pauze gelijk langer.
Had het laatste nacht nog eigenlijk. Xanax genomen, daarna was ik rustiger en viel ik in slaap.
Volgens de cardioloog zijn dit ook een soort ongevaarlijke Ex.Sys. maar kan da soms moeilijk geloven...
Maar als die mensen zeggen dat het ok is moet je ze eigenlijk geloven, maar ja...angst he. Groetjes

Ada | email | 15-05-2005

Hoi Pieter,
Ja angst is heel erg en vervelend, je gaat de raarste dingen denken als je iets verkeerds voel, en ze kunnen honderd keer zeggen dat het ok is maar dan toch,,ik weet er alles van, ik slik zelf alprazolam tegen de angst, kop op he, strerkte, groetjes...

Thierry | 15-05-2005

Hoi allemaal,
Ik heb inmiddels slechts 2 reacties gekregen op mijn vragenlijstje. Graag had ik er nog meer gehad, anoniem mag je me ook mailen en ik doe niets met jullie namen of jullie gegevens. Ik wil alleen een samenvatting maken over hartoverslagen. Ik zorg er ook voor, dat de uitslag op deze site komt te staan. Het is ook om jullie een hart onder de riem te steken.
Groetjes, Thierry

Rik | 15-05-2005

Thierry,

Ik denk dat niet veel mensen zin hebben om hier antwoord op te geven. Niemand weet waarvoor het is, welk doel, de probleemstelling, is het beroepsmatig onderzoek, prive-belangstelling? Je legt verder niets uit. En dan nog gek vinden dat je geen reactie krijgt..

Gaele | email | 15-05-2005

Heb vaak 3 keer in de week last van, een zeer snel
hartritme, het gebeurt altijd s,nachts in de diepe slaap (ik schrik wakker & dan krijg ik een zeer snelle hardslag van 140x per minuut) de aanval duurt zo,n half uur en trekt weer weg daarna heb ik last van duiziligheid - neiging tot braken - pijn op de borst - maagkramp - pijn in het hoofd & droge mond.
Wie herkent dit????

Geef hier een reactie

tekst

naam

e-mail

Dit veld s.v.p. leeg laten

Gaaf shirt met joe joe er op :)
Gaaf shirt met joe joe er op :)

<b>Laat de liefde niet aan toeval over</b>
Laat de liefde niet aan toeval over