hartritmestoornissen

Pat | email | 26-01-2004

Drie maand geleden heb ik hartritmestoornissen gekregen na een voetbalwedstrijd(linkervoorkamerfibrulatie).Ik neem nu sotalex en buiten wat psychische moeilijkheden is de rest in orde.Heeft iem.ervaring met dit probleem?De ene dokter zegt dat ik mag sporten de andere raad mij dit af.In mijn vrije tijd ga ik regelmatig lopen en vraag mij af of dit kwaad kan?

De leukste ideeen en ontwerpen voor t-shirts, hoodies enz...
De leukste ideeen en ontwerpen voor t-shirts, hoodies enz...

hit counter

Web Analytics Made Easy -
StatCounter

Grads Doeve | email | 16-05-2005

Ik heb een website gemaakt. "Hartritmestoornissen en sport".
Ik zoek een "top sporter" die een Maze operatie heeft ondergaan en die zijn verhaal op mijn website wil uitleggen. Zie de voorbeelden.
Graag een verhaal in dezefde opzet.
Niet alleen details maar ook de psychische component benoemen.
Bij voorbaat hartelijk dank.

Tine | 17-05-2005

Bianca,
Ik lees in je vorige berichten dat jij ook geholpen
bent met bach rescue.
Wat is voor jou de ideale inname om resultaat te
hebben ?
Mijn vader heeft ook al een ablatie ondergaan en toch komen de extrasystolen soms nog door.
Vooral na de maaltijden. Hij neemt hiervoor cipralan en voor de rest probeert hij zich te behelpen met homeopathie.
Heb je de site over de Chinese kruiden al eens nagekeken?
Groetjes,
Tine

Harry | 17-05-2005

Harry
Begon in juli 2004 last te krijgen van boezemfibrilaties. Alle beta blokkers uitgetest zonder resultaat. Ook een ablatie + maze ablatie gaven geen beterschap. Was vervente wielertoerist, zit nu met pace maker.

Ria | email | 17-05-2005

Ben 52; twee jaar boezemfibr.Al div med gehad(Sotalol, Tambocor, Cordarone, Lanoxin, Isoptin) In jan pacemaker voor lage hsl (30) Aanv komen vaak soms 1 dag rust duur ca 33 uur Hsl is bij rust of in aktie 240 of 40 De pm pakt lage hsl als ik niet fibrileer tijdens fibril niet Naar Zwolle en 2mogelijkh. Longablatie dwz er worden twee ringen om de longaders doorgebrand=ablatie.Dit is oper van 6 u volledige narcose en een slokdarm echo vooraf.Kans op slagen 70% Bij mij minder; sinusknoop werkt niet goed 2e optie is ablatie AV knoop en afh v pm.Sta al op de wachtl nu 6 mnd voor optie 1.Wat is Tafkap? Is dat een van deze twee opties?Optie 2 ook heftig dan gaan de fibril.gewoon door maar je voelt het niet omdat de pm werkt Nog niet bekend of het later schade aanricht.Zie het af en toe niet meer zitten.Het beheerst je leven.Ook al is het niet levensbedreigend het is verdomde lastig en angstig!

Grads | email | 17-05-2005

Tafkap,
Kijk op mijn website hartritmestoornissen en sport.
Met google te vinden.

Harry | 17-05-2005

Harry,

Ja Ria bij mij is ook ablatie AV knoop gedaan.

Bianca | 17-05-2005

Hoi Tine,
Ik ben inderdaad goed met de Rescue van de Bachbloesem. Voor wedstrijden neem ik elk kwartier(ongeveer 6x) 4druppels rechtstreeks in mijn mond. Nu ben ik inmiddels overgestapt op het dagelijks 4x4druppels innemen van Recovery PLus Emergency Formula (Ainsworth) Dit helpt super, ik denk soms dagen niet aan overslagen en krijg ze dan ook niet. Het is ongeveer hetzelfde als de Rescue en wordt ook vaak samen ingenomen. Maar ik hou de rescue écht om voor de wedstrijden in te nemen.

Tom | 18-05-2005

+/- 1,5 jaar geleden heb ik onderzoeken gehad (Hartfilmpje, controle kastje voor een dag en een Echo). Alles natuurlijk perfect in orde. Nu heb ik nog regelmatig last van aanvallen. Mijn hart gaat tekeer als of er iemand op een trommel roffelt, heel kort maar is zeer hevig (+/- 30 sec.). De tijd daarna sta ik te trillen op mijn benen, zweten en ben ik vaak duizelig. Toch ben ik nog steeds erg huiverig voor die momenten en zal er nooit aan wennen. Mijn grootste vraag is eigenlijk hoe gevaarlijk is dit nu??

Jet | 18-05-2005

Wat zeiden ze toen dan in het ziekenhuis Tom?
Hyperventilatie misschien? Ik neem aan dat ze toch wel een soort mogelijke verklaring hebben gegeven voor je klachten.

Grads | email | 19-05-2005

Op mijn site hartritmestoornissen en sport heb ik een gastenboek geplaats.
Jullie kunnen er gebruik van maken.

Tom | 19-05-2005

In het ziekenhuis hebben ze aangegeven dat het spanning zou zijn en door de aanval zou er een soort hyperventilatie ontstaan. Met name in de sport ben ik goed op mijn ademhaling gaan letten en dat gaat beter. Alleen de klachten die met name in rust optreden (bijv. TV kijken of werken achter de computer) blijven nog steeds.

Ria | email | 19-05-2005

Harry, na ablatie AV knoop ben je dan klachtenvrij en hoe lang is het geleden? Ben je nu geheel afhankelijk van de pacemaker?

Henk | email | 19-05-2005

Vanmorgen consult gehad bij dr. Elvan in de Isala kliniek te Zwolle, Tafkap staat gepland medio juni!
Ik heb alle voor, en tegens goed met dr. Elvan doorgesproken en ben er nu van overtuigd, dat deze tafkap behandeling voor mij de enige reëele mogelijkheid is om van het boezemfibrilleren af te komen.
Het EFO + RF ablatie met betrekking tot de behandeling van mijn boezemflutter op 17 maart j.l. is in elk geval succesvol geweest!
Voor nader geïnteresseerden, zie mijn verhaal op de website van Grads Doeve, hartritmestoornissen en sport, hier vind je ook de beschrijving van een Tafkap behandeling

Dieter | 21-05-2005

Hoi,

Ik ben zelf nu 35 en heb reeds overslagingen sinds mijn 18de. Ze voelen aan als: aan de halsslagader is er net een slag vantussen, op de borst zelf: boem, boem,..., BOEM, dit komt soms voor in lange reeksen van 50 tot 70 keer in de recuperatiefase. Dus bij intervalsporten heb ik enorm veel last, bv. tennis. Ik heb dit al een aantal keer laten onderzoeken, maar ik word telkens gerustgesteld.

Als ik geen competitie opzoek en bijgevolg de stress om te winnen mindert, heb ik veel minder last.

Ook soms overslagingen: na net veel gegeten te hebben, te veel alcohol gedronken, en 1 à 2 uur na een sportieve inspanning

Henk | email | 22-05-2005

Ik heb 4 maal boezemfibrileren gehad en heb sinds een jaar en bijna dagelijks last van overslaan
heeft dit met elkaar te maken?
Het overslaan is nooit echt goed geregistreerd (wel kastje gehad maar toen nauwelijks klachten)
voor het boezemfibrileren krijg ik emcor deco (2 tabletten per dag)
Ik ben ook op de alternatieve toer (bioresonantie)
Maar dit geeft tot nu toe geen verbetering

tine | 22-05-2005

Bianca,
De Bach druppels helpen goed.
Op de site van Ainsworth staat wel dat deze
druppels maximum 14 dagen mogen ingenomen
worden.Heb jij bijwerkingen van dit produkt ?
Thanks,
Tine

lex (flex) | email | 22-05-2005

hallo mensen ,ik lees dat enkele van jullie een ablatie hebben ondergaan.na 3 jaar sta ik nu al 3 maanden op de wachtlijst maar ben er erg bang voor.mijn voorstel om onder algehele narcose te mogen gaan werd afgewimpeld ik wil dit wel graag .Ik ben geen sportbeest maar krijg de fibrilatie altijd een dag na sporten of lichamelijke inspanning zoals uren in de tuin werken e.ed
unnen diegene die geopereerd zijn iets dieper op de ingreep in gaan?
groetlex-flex

Nathalie Versteeg | email | 23-05-2005

Hallo iedereen. Ik ben een meisje van 15 jaar en heb ook last van mijn hart. De ene keer klopt ie heel snel ( boem boem boem ) zo'n 120 keer per minuut. En als ik rustig ben zo'n 90 keer.
Ook slaat mijn hart over ( boem boem BOEM....boem BOEM..boem boem BOEM...BOEM..boem )
Heel vreemd is dat. En het lijkt net of ik ga stikken.
Ik heb zelfs 9 keer gehyperventileert.
Poeh dan maak je wat mee!

Bianca | 24-05-2005

Hoi Tine
Ik heb niet mee gekregen dat je de druppels van Ainsworth maar 14 dagen mag gebruiken. Volgens mij beginnen ze dan net te werken. Ook in de natuurapotheek hebben ze gezegd dat ik ze gewoon mag nemen tot ik me beter voel

Hoi Lex,
Ik zal nog eens mijn verhaal en ervaringen van de ablatie doorsturen naar Grads. Hierboven staat ook mijn ervaring over de ablatie: hoe bang ik was, de onzekerheid, het niet meer geableerd willen worden op de grote dag. Nu ben ik SUPER blij dat ik het gedaan heb en het viel supergoed mee. Zie voor meer ervaringen hierboven en op Grads zijn site
Groetjes, Bianca

A | 25-05-2005

Dieter jou verhaal komt exact overeen met wat ik heb, tijdens basketbal, voetbal veel last van overslaan (eigenlijk klopt dit woord niet, het zijn extrasystolen). Bij duursport in begin klachten, na enige tijd meestal verdwijnend. Bij stress, vermoeidheid en na alcohol veel meer klachten. Vooral dat laatste is niet fijn, ik hou namelijk van een lekker glas wijn. Ook zijn de klachten sterk periodiek, soms weken of zelfs maanden nauwelijks last, dan weer weken of zelfs maanden enorm veel last.

lex | email | 25-05-2005

dank voor de reactie Bianca

Blijft toch de vraag waarom geen algehele narcose?

Leuk dat je zo mee blijft leven!

Hoe kom ik op Grads zijn site ,kan dit niet zo snel vinden.

Zijn er meerdere mensen die een dag na het sporten last hebben

Dank en groetjes

lex

Ab | email | 26-05-2005

Dieter & A,
Herkenbaar, tijdens sport waarbi niet veel gevergd wordt (scheidsrechteren voetbal bijv.) redelijk veel last. Zet ik door (hardlopen, fitness, fietsen) dan verdwijnen de klachten inderdaad bij mij ook en voel ik me na afloop super. Dat blijft dan mintens 24 uur zo en dan 'verval' ik weer in ritmestornissen. Ook bij mij rustige perioden, met af een toe een 'overslagje ergens in de verte', en dan weer een paar dagen (soms weken) van meer hinder. Soms een enkele overslag, dan weer (zelden overigens) een serie van enkele seconden. Vervelend.
Sterkte allemaal.

Frank | email | 26-05-2005

Hoi ik ben Frank ik heb ook last van hartritme stoornissen (ben geen sporter). bij mij treden de volgende symptomen op afgeknepen gevoel in de keel zonder dat ik daar benouwd van ben, een beklemmend gevoel op het midden van de borst. Gevoel van irritatie in de bovenste luchtwegen treed regelmatig op. (Ik noem het zelf irritand kuchen). Wanneer ik onder water zwem komt de irritatie van de bovenste luchtwegen vrijwel direkt te voor schijn.
een week of drie geleden voor het eerst overslagen duurde een week,bijna onophoudelijk daarna 3 weken niet nu sinds 3 dagen opnieuw. Heb al wel met holter kastje gelopen krijg nog fietstest op 2 juni.

Albert | email | 28-05-2005

Hallo 'hartpatiënten.' Mijn naam is Albert, ik ben bijna 52. Sinds ik hardloop met een hartslagmeter heb ik iets vreemds ontdek. Ik rook en drink niet en loop al een jaar of 12. Tijdens het eerste stuk inspanning, geeft mijn hartslagmeter altijd de meest vreemd uitslagen, soms is de max 202, soms 175, maar in het eerste stuk zitten altijd van die pieken tussen. Het is dan net of mijn hart een ritme zoekt. Na een kwartier pauzeer ik en ren dan een half uur en daarna nog eens een kwartier. Tijdens die stukken heb ik nooit pieken, en slaat mijn hart perfect zou ik bijna zeggen. Is dit normaal?

Albert | email | 28-05-2005

Hallo 'hartpatiënten.' Mijn naam is Albert, ik ben bijna 52. Sinds ik hardloop met een hartslagmeter heb ik iets vreemds ontdek. Ik rook en drink niet en loop al een jaar of 12. Tijdens het eerste stuk inspanning, geeft mijn hartslagmeter altijd de meest vreemd uitslagen, soms is de max 202, soms 175, maar in het eerste stuk zitten altijd van die pieken tussen. Het is dan net of mijn hart een ritme zoekt. Na een kwartier pauzeer ik en ren dan een half uur en daarna nog eens een kwartier. Tijdens die stukken heb ik nooit pieken, en slaat mijn hart perfect zou ik bijna zeggen. Is dit normaal?

jolly | 28-05-2005

Ja, herkenbaar.
Heb ik ook dat mijn hart in het begin een ritme moet zoeken.
Tijdens een keuring kon je dat ook zien.In het begin v.d. (fiets)inspanning gaf mijn hart af en toe een onregelmatige extra slag, dit geeft denk ik daardoor op de hartslagmeter zulke uitslagen aan.
Lijkt me een logische verklaring

Bianca | 29-05-2005

Hoi allemaal,
Als je net gaat lopen, kan het zo zijn dat je meter niet "vochtig" genoeg is. Hierdoor kan het ook zijn dat je hartslag veel schommelt. Een elektriciteitskas kan de meter ook op hol doen slaan, ga er dus niet meteen van uit dat er iets mis met je hart is. Ik heb zelf hartritmestoornissen gehad en mijn hartslagmeter sloeg af als ik een stoornis kreeg. Polar registreert de hoge hartslagen wel, maar bv Timex niet. Probeer je hartslag eens met de hand te meten of laat inderdaad een inspanningstest doen, maar maak je tot die tijd niet druk.
LIefs, Bianca

Albert | email | 30-05-2005

Dank Jolly en Bianca voor jullie reacties. ;-)

erwin | email | 01-06-2005

Hallo allemaal,

ik heb nu 4 jaar last van extra systolen, maar in die 4 jaar zijn de symptomen en klachten steeds anders. in mijn belevingswereld steeds erger.

ik ben een hakf jaar geleden nog nagekeken en gezond verklaard behalve dat mijn hart een sterke neiging heeft tot extra systolen.

Nu heb ik al een hele tijd last van steken links hoog in mijn borst, maar dacht dat dat gewoon spieren waren. Nu had ik pas geleden in een hele stressvolle dag ineens een hartoverslag op dezelfde plaats die pijnlijk was met op hetzelfde moment op mijn linkerarm ook een pijnscheut. ik werd niet duizelig, misselijk of wat dan ook. Daarna was mijn hartslag weer gewoon. Zegt een van jullie dit iets?

Miriam | email | 02-06-2005

Hallo allemaal,

Sinds 5 dagen heb ik ook last van een onregelmatige hartslag. Ik ben hiermee bij een vervangend huisart geweest en hij zei n.a.v. een hartfilmpje dat het volledig onschuldig is. De volgende dag ben ik terug gegaan naar mijn eigen hisarts, omdat ik toch nog met een hoop vragen zat, maar hij reageerde niet erg toegankelijk.

Nu is het zo dat ik dus al 5 dagen onafgebroken last heb. Soms iets minder, soms iets meer, maar het is niet weggeweest. Ook heb ik pijn aan de linkerkant op de borst. Zijn er mensen die dit herkennen en hoe gaan jullie hiermee om? Ik wil graag een verwijzing voor de cardioloog vragen, maar ben bang niet serieus te worden genomen. Ik hoop dat jullie me kunnen helpen, al is het alleen al door een stukje herkenning en geruststelling.

Groetjes, Miriam

Miriam | email | 02-06-2005

Hallo allemaal,

Sinds 5 dagen heb ik ook last van een onregelmatige hartslag. Ik ben hiermee bij een vervangend huisart geweest en hij zei n.a.v. een hartfilmpje dat het volledig onschuldig is. De volgende dag ben ik terug gegaan naar mijn eigen hisarts, omdat ik toch nog met een hoop vragen zat, maar hij reageerde niet erg toegankelijk.

Nu is het zo dat ik dus al 5 dagen onafgebroken last heb. Soms iets minder, soms iets meer, maar het is niet weggeweest. Ook heb ik pijn aan de linkerkant op de borst. Zijn er mensen die dit herkennen en hoe gaan jullie hiermee om? Ik wil graag een verwijzing voor de cardioloog vragen, maar ben bang niet serieus te worden genomen. Ik hoop dat jullie me kunnen helpen, al is het alleen al door een stukje herkenning en geruststelling.

Groetjes, Miriam

Aart | 04-06-2005

Miriam je klachten komen mij heel bekend voor en komen uberhaubt veelvuldig voor. Extrasystolen zijn heeeeeeel vervelend en beangstigend maar in een gezond hart volledig onschuldig. Heb ze zelf al sinds een jaar of 12. Net een half jaar totaal geen last gehad en nu twee maand enorm veel last. Het bepaald op dat moment je leven volledig, maar dat zijn ze niet waard. Ik probeer ze te negeren en zo gewoon mogelijk verder te gaan, iets wat de ene dag veel beter lukt dan de andere. Kijk eens op de site van de cleveland heart clinic of toets eens heart + skipped beats in onder google..
Succes

linette | email | 04-06-2005

hallo,
ik schrijf hier in naam van mijn man, die sinds eind maart '05' te horen heeft gekregen via een sporttest dar hij een hart ritme stoornis had.
na een hartfilmpje en een fiets test bleek dat hij het wpw-syndroom heeft.
mijn man heeft nog NOOIT last van zijn hart gehad.
hij heeft met verschillende cardiologen gesproken, en uiteindelijk heeft hij as 8 juni een afspraak voor nog wat testen, en op 20 juni as de uiteindelijke ablatie.
nu wil ik heel graag weten of er nog meer mensen zijn die er ook achter zijn gekomen via een sporttest of een ander onderzoek, dat zij het wpw-syndroom hebben zonder er ooit last van hebben gehad.
graag een reactie want we willen dit weten voor we die ablatie laten doen.
mijn man is erg bang voor de ablatie en is zo bang dat het fout gaat.
we praten en we praten maar de angst blijft!

Marieke Rau | email | 05-06-2005

Hallo allemaal,

Wat ontzettend herkenbaar. Ben 31 jaar heb op hoog niveau gezwommen en heb nu 12 jaar hartritmestoornissen met slagen van 240 pm. In 2003 heb ik een EFO ondergaan en in 2004 een Ablatie in mijn AV-knoop. Beide ingrepen zijn helaas niet succesvol verlopen, tijdens de EFO hebben ze niet voldoende verdoving ingespoten waardoor het opschuiven van de katheters helse pijnen gaf en de ablatie is ook mislukt. De volgende dag viel mijn hart 2 keer stil. Ik heb ongeveer 6 maanden moeten herstellen maar heb besloten om er toch weer voor te gaan, en onderga 22 juni mijn 2e ablatie. De angsten die jullie beschrijven zijn zo verschrikkelijk herkenbaar Dat fladderende gevoel heb ik dus ook en had ik eerst niet. Wil me er eigenlijk niet bij neerleggen dat ik al zo jong zo oud moet leven. Ben zo bang voor de ablatie, maar heb een enorme drive om te LEVEN.

Groet Marieke

Michiel | email | 05-06-2005

Hallo,

Ik heb afgelopen december een ablatie ondergaan in het AMC in amsterdam. Hierbij hebben ze er voor gezorgd dat er geen boezemfibrilatie meer kan optreden. Het is allemaal succesvol verlopen en ik was binnen 24 uur weer thuis en kon een week later al weer gewoon sporten. Er is de laatste 2 jaar enorm veel progressie gemaakt in de kennis en behandeling van ritme stoornissen met behulp van ablatie. Het is natuurlijk geen pretje om een ablatie te ondergaan, maar de risico's voor complicaties zijn erg laag werd mij door de cardiologen verteld.

John | email | 05-06-2005

Hoi,
Ik lees dit alles en veel punten zijn herkenbaar. Ik ben 38 en heb nooit last gehad van mijn hart. Als (oud-wedstrijd) zwemmer zwem ik nog steeds elke week 1-3x. Een maand gel. ging ik zwemmen in een niet verwarmd buitenbad. Het water was kouder dan normaal, 13gr. Ben wel wat gewend dus met extra power werd ik toch snel warm.(achteraf geen goede zet) Na 2 dag. begon ik verkouden te worden.Kreeg ook raar gevoel op de borst. Bij huisarts bleek EG iets te laten zien.(zuurstof opname was goed) Het was niet ernstig maar mocht meteen naar het Z.huis. Aldaar constateerde men een hartritmestoornis. Het was die week ook veel stress op werk. De comb. van al deze zaken heeft volgens de cardioloog wellicht een (onschuldige) HR-stoornis opgeleverd. Bij ontspanning heb ik meestal (bijna) geen last van maar na sporten vaak wel. Komt dit iemand bekend voor?

John | email | 05-06-2005

Hoi,
Ik lees dit alles en veel punten zijn herkenbaar. Ik ben 38 en heb nooit last gehad van mijn hart. Als (oud-wedstrijd) zwemmer zwem ik nog steeds elke week 1-3x. Een maand gel. ging ik zwemmen in een niet verwarmd buitenbad. Het water was kouder dan normaal, 13gr. Ben wel wat gewend dus met extra power werd ik toch snel warm.(achteraf geen goede zet) Na 2 dag. begon ik verkouden te worden.Kreeg ook raar gevoel op de borst. Bij huisarts bleek EG iets te laten zien.(zuurstof opname was goed) Het was niet ernstig maar mocht meteen naar het Z.huis. Aldaar constateerde men een hartritmestoornis. Het was die week ook veel stress op werk. De comb. van al deze zaken heeft volgens de cardioloog wellicht een (onschuldige) HR-stoornis opgeleverd. Bij ontspanning heb ik meestal (bijna) geen last van maar na sporten vaak wel. Komt dit iemand bekend voor?

Miriam | email | 05-06-2005

Hoi Aart,

Bedankt voor je reactie! ik heb er veel aan gehad. De site van de Cleveland Clinic heb ik aan mijn favorieten toegevoegd. Een aanrader voor een ieder met deze klachten.

Groetjes,

Miriam

lex | email | 05-06-2005

hallo michel

ik woon in amsterdam en lees tot mijn verbazing dat jij bent geopereerd in amsterdam

ik sta al 5 maanden op de wachtlijst voor het umc in utrecht!

dat is het enige zieken huis die dat zou kunnen?

ik mail je graag nog even persoonlijk voor de details als dat mag

groet lex

Ria | email | 06-06-2005

Hallo,

Ik heb sinds enkele jaren ook last van ritmestoornissen? Ik weet niet hoe ik het juist moet noemen, het is alsof ik mijn hart voel fladderen, meestal is het maar 1 slag dat ik het voel, maar de laatste tijd heb ik het tot vijf maal of meer achter elkaar. Vroeger kreeg ik het een keer in de zoveel maanden en nu is het bijna dagelijks. Ik heb een onderzoek laten doen bij de Cardioloog (holter, film, echo), die vertelde mij dat er niets te zien is. Op de holter was er ook niets abnormaals (net dan had ik maar 1 overslag). Ik heb wel gemerkt dat het erger is 1 à 2 weken voor ik ongesteld wordt. Vorige nacht werd ik er wakker van, verstikkend gevoel en enorme kriebels in de keel. Ik probeer er mee te leren leven maar het is wel lastig als ik niet weet wat ik juist heb.......Mijn huisarts banaliseert het nogal......

groetjes.

Ria | email | 06-06-2005

ps: ik woon in België, kent iemand misschien een goeie cardioloog of hartkliniek waar ik terecht kan?


groetjes,

Hans (30) | 07-06-2005

Kan iemand dit plaatsen? Ca. 1.5 maand geleden ben ik - na een paar keer een fikse overslag gevoeld tijdens inspanning te hebben - gestopt met rennen. In die 1.5 maand heb ik geen overslagen meer gehad. Enkele dagen geleden ben ik maar weer eens heel rustig begonnen (stukjes van 200 meter rennen, hartslag gaat even omhoog naar 140/150 maar zakt daarna weer snel), tot nu toe gaat het wat overslagen betreft prima - nog niks gevoeld (dat was voor de pauze met dit soort stukjes vaak wel zo).

Maar: Na de laatste overslagen 1.5 maand geleden voelde ik bij snel diep uitademen een soort kriebel. En die voel ik nu nog steeds regelmatig. Dit veroorzaakt soms een lichte kriebelhoest. Ik heb de indruk dat het iets erger wordt na (niet tijdens) stukjes rennen, maar het is wel zo weinig dat ik dat niet zeker weet. In ieder geval heb ik er als ik in bed lig nooit last van.

Hans (30) | 07-06-2005

Verder lijkt mijn hartslag hoger te zijn dan eerst (in rust nu ca. 72-80, was eerst 60-70, maar ik heb nu ook wel 1.5 maand mijn hartslag onder de 120 gehouden, dus dat had ik wellicht kunnen verwachten).

Als ik op internet ga zoeken op 'kriebelhoest' vind ik wat over hartfalen, maar (gelukkig) heb ik geen van de andere verschijnselen die beschreven zijn, en er staat ook kriebelhoest m.n. 's nachts tijdens slaap - en dan heb ik het juist niet.

Nathalie Clément | email | 07-06-2005

ik ben 22 en heb al jaren soms last van een hartslag die overslaat (geen idee op welke leeftijd het begon). Ik heb me er eigenlijk nooit ongerust om gemaakt. Het gebeurt (voor zover ik weet) enkel in rust of als ik aan het kalmeren ben na een inspanning. Duurt maximaal een halve minuut of zo. Soms een paar keer per dag, maar meestal maar om de paar weken.
Niet erover ongerust dus, omdat ik al gehoord heb dat het geen kwaad kan als het enkel gebeurt in rust.
Toch heb'k onlangs bedacht dat een onderzoek misschien wel goed is, voor alle zekerheid. (Via via ken ik een internist die wel een onderzoek wil doen: fietstest, ecg en echo) Maar dan denk ik: dat onderzoek is maar een momentopname, heeft dat zin? Zelfs met holter zou er waarschijnlijk niks opgemerkt worden, want zo vaak gebeuren die ritmestoornissen niet.

Nathalie Clément | email | 07-06-2005

(deel 2)
Eigenlijk zie ik echt ertegenop om dat onderzoek te laten doen ("topless" onderzoek, ik krijg angstaanvallen gewoon door de gedachte alleen... Licht pedofiele ervaring gehad in jeugd, toch een beetje trauma) Soit, ik wil dus enkel dat onderzoek doen als het ook nuttig zou zijn, en daar heb'k zo m'n twijfels over. Waarschijnlijk kan het allemaal geen kwaad, nooit bezorgd om geweest.
Bovendien heeft een dokter toevallig (want ik werd onderzocht voor een probleem aan de schouder) ontdekt dat ik chronisch hyperventileer. Niet dat ik er last heb van dat chronisch hyperventileren, nooit iets van opgemerkt, maar dat kan dan eenvoudigweg de reden zijn van de ritmestoornissen.
Tips iemand?

Nathalie Clément | email | 07-06-2005

Oh ja, het soort ritmestoornissen: korte pauze in hartslag, dan een extra harde hartslag, een gewone hartslag, pauze, extra harde hartslag, etc.

Robert | email | 08-06-2005

Ik ben 37 jaar en heb in 3 jaar tijd 4 hartritmestoornissen (atriumfibrillatie) gehad. Hart weer normaal gekregen door tambocor en eenmaal door het toepassen van electr. schokken (cardioversie). Tientallen hartfilmpjes gemaakt, volgens cardioloog niets (ernstigs) en dus onschuldig, oorzaak stress, spanning. Advies: rustiger aan doen, niet roken, matig drinken en sporten! Het hart is mbv medicatie onder controle te krijgen, maar was er ook maar een pilletje die de angst bestrijd want soms als ik berichten lees over hardlopers die dood neervallen dan breekt het zweet uit. Als je ook angstig bent geworden dan heb je een bevestiging nodig dat je niets mankeert (ondanks dat de cardioloog dit al heeft bevestigd), ga dan naar een SMA en laat je testen. Lopen met een hartslagmeter zorgt dat je gecontroleerd loopt.

Bianca | 09-06-2005

Of lopen met de hartslagmeter maakt je zenuwachtiger! Soms werkt je hartslagmeter niet goed en geeft deze 220 aan, voor sommigen kan dit voor een verschrikkelijke paniek aanval zorgen. Ik train er niet al te vaak meer mee, ik sport liever op gevoel.

petra | 09-06-2005

hoi allemaal ik ben toevallig op deze side terechtgekomen ben geen sporter heb ook al een tijd last dat mijn hart overslaat precies of het wil stoppen met kloppen het is een angstig gevoel laten onderzoeken niets aan de hand stress ben ook een zenuwachtig persoon onlangs is een vriend gestorven vzn een hartstilstand had ook last van overslagen ik heb nu zoveel angst kan iemand mij overtuigen dat waar wij mee kampen niet gevaarlijk is neem nu ook xanax in voor de angst ga er mee slapen en sta er mee op hoe meer ik er mee bezig ben hoe meer mijn hart overslaat wel een keer of tien per dag

Ab | 09-06-2005

Nathalie, alles lijkt er op dat jij lijdt aan extrasystolen, iedereen heeft ze!!!! Niet iedereen is zich er bewust van (gelukkig) en dus alleen de ongelukkigen hebben er (Veel!!!!!!!!) last van. Als je hart gezond is hebben ze geen enkele prognostische betekenis ook al komen ze veelvuldig voor. Ik heb ze al 15 jaar, ze komen en ze gaan (laatste 2 maand weer horrible), probeer er niet aan te denken en laat es een holter nemen ter gerusstelling. Groetje AB en ehh gewoon blijven sporten!!!!!!!!

Michiel | email | 10-06-2005

Petra, je moet jezelf niet gek gaan maken. als je een hartritmestoornis vermoed, probeer je hem vast te laten leggen op een ecg via je huisarts of ziekenhuis. En als die niks vinden wat verontrustend is, moet je je eigen leven niet laten vergallen door een gedachte. laat de angst niet regeren. Daar is het leven te mooi voor,.groeten, een ex-hartpatient

Robert | email | 10-06-2005

Petra, zoals je zelf al zegt "hoe meer je er mee bezig bent hoe meer je hart overslaat". Dit is duidelijk de oorzaak van je angstgedachten. Als je denkt dat je iets voelt dan voel je het ook. Probeer een bevestiging te krijgen van een arts of cardioloog dat er niets aan de hand is dat maakt je weer sterker. Geniet van het leven!!!

Bruno 34jaar | email | 10-06-2005

Hallo, ik ben Bruno 34 jaar en heb al sinds mijn tiende regelmatig last van extra-systoles en hartkloppingen. Heel mijn leven ben ik al sportief. Het rare is...hoe beter in conditie hoe erger de klachten. dit heb ik al die jaren ondervonden. Ik ge zelf regelmatig (om de paar jaar) naar de cardioloog voor een echo en inspanningstest. Hij stelt me telkens weer gerust.Toch went het nooit! Ik heb tot op heden nog geen medicijnen geslikt hiervoor. Wanneer ik echt veel last heb, ga ik fietsen of lopen dan ben ik daarna zeker dat het over is. Vroeger had ik ook veel last tijdens het sporten, vooral als de conditie slecht was.Zo ik hoop dat er mensen zijn die iets hebben aan deze tekst, voor mij helpt het zeker te lezen dat er nog vele andere mensen zijn met dit probleem. Zelf weet ik heel zeker dat ik niet zal sterven aan die extra-systoles, maar ze maken het leven voor mij soms echt lastig!

Edwin | email | 11-06-2005

Hallo allemaal, Ik ben Edwin 37 jaar en sinds 1,5 jaar bekend met het feit dat ik hartritmestoornissen heb bij inspanning. Het is gek maar ineens sta je toch anders in het leven. Je voelt je hart bewust kloppen en kijk anders naar de dagelijkse dingen. Sinds de constatering ben ik Sotalol gaan slikken waardoor het probleem goed te onderdrukken was. Tijdens een gesprek met een Cardioloog in het LUMC kwam hij met het voorstel om een ablatie uit te voeren waarmee het probleem verholpen kon worden en ik met mijn medicijnen kon stoppen. Het slikken van medicijnen voor langere periode zag ik niet zitten (grotere kans op bijwerkingen) en heb de ablatie laten uitvoeren.

Edwin deel2 | email | 11-06-2005

Het opwekken van de ritmestoornissen ging niet gemakkelijk (ben 2x gekatheteriseerd) maar men heeft uiteindelijk een ablatie uitgevoerd. Deze ingreep is niet prettig, omdat je natuurlijk alles gewoon meemaakt, maar is me uiteindelijk reuze meegevallen. Ik ben nu mijn medicijnen aan het afbouwen en vind het wel soms beangstigend om bepaalde inspanningen te doen. Hoe ver kan ik gaan en wat kan mijn lichaam/hart hebben. Dit geeft soms een onzeker gevoel wat vervelend is.

Marianne | email | 11-06-2005

Na een nacht vol angst en benauwdheid kwam ik op deze site terecht.
Al enige tijd heb ik 's nachts bij het inslapen opeens het idee dat mijn lichaam helemaal niets meer doet, geen hartslag, geen ademhaling enzovoort. Dan opeens is het net of er een hete golf door mijn lijf slaat en dan doet alles het weer. Het kost me dan wel echt tijd om weer op adem te komen en weer in slaap te vallen. En dan begint het weer opnieuw. Volgens mijn huisarts was het hyperventilatie. Ik krijg nu ademhalingsoefeningen maar het wordt alleen maar erger. Die 'wegtrekkers' (zo noem ik ze maar even) zijn er nu overdags ook en doordat ik zo gefocust raak op mijn ademhaling krijg ik het alleen maar spaans benauwd. Ik durf nauwelijks weg, laat te staan te zwemmen of te lopen. Gisterenavond heb ik met moeite en samen met mijn man een klein blokje om gelopen en had daarna het gevoel of ik echt stikte.

Marianne | email | 11-06-2005

-vervolg -
Herkent iemand dit? Ik wilde vannacht de huisartsenpost bellen omdat ik zoveel wegtrekkers had en niet meer op adem kwam, maar ik durfde niet te bellen omdat mijn huisarts het al als hyperventalitie bestempeld heeft.
Ter info: ik heb in rust een vrij lage hartslag (tussen 45-60) en na zo'n wegtrekker heb ik geen extra slagen of zo, natuurlijk wel een snelle hartslag door de stress die die wegtrekker gaf. Ik hoop echt dat iemand dit herkent en wens sowieso iedereen op deze site sterkte, want we zitten er duidelijk allemaal mee.

Marianne | email | 11-06-2005

-vervolg -
Herkent iemand dit? Ik wilde vannacht de huisartsenpost bellen omdat ik zoveel wegtrekkers had en niet meer op adem kwam, maar ik durfde niet te bellen omdat mijn huisarts het al als hyperventalitie bestempeld heeft.
Ter info: ik heb in rust een vrij lage hartslag (tussen 45-60) en na zo'n wegtrekker heb ik geen extra slagen of zo, natuurlijk wel een snelle hartslag door de stress die die wegtrekker gaf. Ik hoop echt dat iemand dit herkent en wens sowieso iedereen op deze site sterkte, want we zitten er duidelijk allemaal mee.

Baile | email | 11-06-2005

Hoi Bianca...ja, lang geleden, wat lees ik nu over je? gaat het goed met je?
met mij , na de abelatie alles prima, alleen nu, zo voor mijn voorstelling, als ik rust, weer dat bonzen van mijn hart, het tegen je ribben voelen slaan, ik ga er vanuit dat dat komt, omdat ik moe ben, ..heeft iemand dat ook wel eens, ?mijn hartkloppingen zijn over, zo blij!, maar nu weer een beetje angstig...

Bianca | 11-06-2005

Hoi Baile en de rest,
Met mij gaat het inderdaad prima. Volop in training voor de hele triatlon van Zürich. Nu heb ik helaas griep en daar baal ik van. Maar dan denk ik:"Liever griep dan een hart dat op hol slaat!" Het is inderdaad zo dat je in een drukkere=stress vollere periode toch weer wat overslagen of harde bonken kan voelen. Dat heeft niets met hartritmestoornissen te maken, want iedereen heeft in zo'n periode ergens last van (hoofdpijn,maagpijn e.d.)Angst is een slechte raadgever, probeer de Bach bloesem eens of Passieflora van dokter Vogel als rustgever. Het is makkelijker gezegd dan gedaan, maar je moet echt niet bang zijn. Alles is in orde!
Groetjes, Bianca

Ab | email | 11-06-2005

Bruno,

Ik ben zelf 57 jaar, heel mijn leven relatief veel gesport (hardlopen, voetbal, fietsen) en sinds een paar jaar behoorlijk gehinderd door extra systolen. In 2002 onderzocht (grondig) niks gevonden. Zelfde kenmerken als jij: na behoorlijk inspanning (fiets nu regelmatig op racefiets met m'n ouwe voetbalmaten) dan blijven de stoornissen inderdaad langere tijd weg. Soms wel enkele dagen. Een weekje selokeen (zoc 50) geslikt, maar daar werd mijn hartslag erg traag van (<50) en ik voelde me behoorlijk beroerd. Op aanraden cardioloog maar weer mee gestopt en voel me weer een stuk fitter, maar de onzekerheid blijft. Sterkte

Edwin | email | 12-06-2005

Afbouw medicijnen.

Hallo allemaal,

Ik ben nu mijn medicijngebruik aan het afbouwen. Ik gebruikte de bètablokker sotalol waarvan ik eerst 2 x daags een halve tablet slikte. toen ik dat terug bracht naar alleen 's ochtend een halve tablet kreeg ik na een week last van overslagen als ik 's avonds op bed ging liggen. Dit heeft ongeveer een week geduurd en heb toen niet echt meer veel overslagen opgemerkt. Nu ben ik helemaal gestopt (2 weken geleden) en voel nu toch regelmatig nog overslagen. Zijn er anderen die hier ervaring mee hebben?? Alvast bedankt voor een eventuele reactie.

Bruno | email | 12-06-2005

Hallo Ab,
Voor mij is het bijna onmogelijk om hiervoor medicijnen te slikken. Meestal schrijft men betablokkers voor en deze vertragen dan de hartslag. Mijn hartslag in rust is al beneden 50 en dus zou dit gaan problemen geven. Als ik sport voel ik me alvast diezelfde dag (avond) goed, echter s'anderendaags kan ik weer veel last hebben, tot ik weer ga sporten. heel raar allemaal. op 23 juni heb ik weer afspraak met cardioloog. Ik hou jullie op de hoogte. groetjes Bruno

toby | email | 12-06-2005

hoi met toby ik heb twee dagen geleden een ablatie gehad in erasmus ziekenhuis ik ben 5 keer weggevallen en bleek dat ik 5 lichte hartstilstandjes heb gekregen zag zwarrt voor mijn ogen en werd duizelig en val dan weg en kom dan weer bij en weet niet wat er dan gebeurd is ben nu nog erg moe maar de dokter zegt dat het eeen dag of twee duurt en dat je het dan al moet merken nou daarvoor was ik elke dag moe heel moe en nu nog steeds ik had wpw syndroom heeft iemand ook een ablatie gehad of een wpw syndroom zal graag willen weten hoe lang het bij jullie duurde voor je weer fitter voelde groetjes toby

toby | email | 12-06-2005

hoi weer met toby ben pas31 jaar wil graag weten of jullie mischien ook altijd moe zijn kan gewoon niet sporten wil heel graag ben te moe voor ben benieuwd naar jullie graag reactie terug of er iemand is met een wpw syndroom en ablatie heeft gehad

Henk N | email | 13-06-2005

Het is zover, woensdagmorgen a.s. 0.8.30 opname in Isala kliniek, TEE, ECG etc.
Donderdag Tafkap, vrijdag aan de monitor, als alles goed is, mag ik zaterdag weer naar huis.
Eindelijk, na 6 jaar kom ik van mijn boezemfibrillatie af, 1 weekje rustig aan doen en dan. . . Mont-Ventoux, here I come!
Bedankt voor jullie info . .

Groetjes

Henk N

Bianca | 13-06-2005

Hoi Henk,
De Mont-Ventoux nog wel! Petje af hoor. Ik wil je alvast heel veel succes wensen voor de komende dagen. Laat je nog weten hoe het allemaal is gegaan?
Groetjes, Bianca

kurt | 15-06-2005

hallo mensen ik heb ook al jaren last van overslagen.ik heb al verschillende onderzoeken laten doen maar de cardioloog stelde me steeds gerust.soms heb ik dagen geen last en dan in rust meestal voel ik een harde hartslag dan een pauze en nadien terug een normale hartslag.nu ben ik terug gaan sporten vroeger deed ik meer gewichtheffen nu combineer ik met gewichten en cardiotraining. nu heb ik gemerkt als ik bijv bij roeien of bij borstoefeningen soms lichte overslagjes voel.ik moet wel zeggen dat ik het synd van tietze heb,dat zijn ontstekingen van de aansluiting van ribben op borstbeen. kan dit er mee te maken hebben? kent iemand dit? vele groeten

Bianca | 16-06-2005

Goed nieuws voor alle mensen met hartritmestoornissen; zojuist op het nieuws in België is bekend geworden dat er nu in Gent een manier is om 3 dimensionale beelden van het hart te krijgen op een scherm. Hierdoor kan de cardioloog de plaats waar de ritmestoornis zit zien en dus beter behandelen. Nadeel: het wordt niet vergoed!
Groetjes Bianca

kurt | 17-06-2005

hallo me cardioloog zei me verleden jaar dat bijv bij wielrennen er meer fatale ritmestoornissen kunnen optreden ik bedoel bij de profs maar bij de triatlon komt dit "bijna" niet voor.me arts zei dat ze dat niet precies wisten hoe dat komt waarschijnlijk omdat er verschillende onderdelen zijn en bij wielrennen niet. natuurlijk zijn er aangeboren afwijkingen en dat kan dan bij iedere sport gevaarlijk zijn bijv bij voetballers zoals die speler bij benfica ik vergeet die beelden nooit meer!toen ik dat zag kreeg ik nog meer schrik ik loop al jaren de deuren plat vele artsen vinden dat het tussen de oren zit bij mij zoals mij vorige cardioloog hij dacht dat ik depresief was nu heb ik gelukkig een goeie hij weeet zelf wel niet hoe extrasystolen aanvoelen omdat hij dat niet zelf heeft maar hij begrijpt wel dat het geen lachertje is en dat het zeer beangstig is! groeten

Hans Hubers | email | 18-06-2005

Ik ben Hans en heb al een tijd last van hartritmestoornissen en heb daar een compleet hartonderzoek naar gehad alles met mijn hart is in orde zelfs de doorbloeding van mijn hart is goed naar het schijnt dat het komt het door een afwijking in één kamer.
Nu willen ze met een schok het hart weer op normale ritme brengen ik weet niet hoe dit in zijn werk gaat en of het pijnlijk is ik weet wel dat het maar even is het is maar een dag behandeling als iemand dit ook heeft gehad graag een uitleg hier over.

Hans

Rik | 18-06-2005

Hans,

De behandeling die je krijgt heet cardioversie. Met een licht roesje ben je 10 minuten of zo even weg. Het valt erg mee. Een paar uurtjes daarna mag je weer naar huis. Je kunt er veel over lezen, bijvoorbeeld op www.cwz.nl Kies 'patient' en dan patientenfolders - cardioversie.

Succes ermee.
Rik

Henk N | email | 18-06-2005

Hoi sportvrienden,

Het zit erop, ik heb mijn tafkapbehandeling gehad!
Zie: http://members.home.nl/g.doeve/henk_nijhof__tafkap.htm
Als met al viel het erg mee, ben nu weer thuis en voel me helemaal super, en nu moet blijken dat het geholpen heeft.
Bianca, dat 3-D model waar je het over hebt, hebben ze bij mij ook gebruikt!
Groetjes:

Harry | 20-06-2005

Hallo Henk,
Ik wens je een vlug herstel,heb je inderdaad nog last van naschokken,en zijn die minder in intensiteit als vroeger. Je mag niet pessimistisch zijn als er nog altijd fibrillaties zijn,vooral niet in paniek geraken en denken dat het niet gelukt is. Na 3 maanden moet er wel betrschap zijn.
Groeten,
harry

Henk N | 20-06-2005

Hoi Harry,
Bedankt voor je opwekkende woorden, tot nu toe heb ik nog niets gevoeld en dat is voor mij al heel wat.
Maar je hebt gelijk, ik moet de eerste 3 maanden afwachten, daarna na 6 maanden wordt de medicatie gestopt, pas na 1 jaar zonder problemen,(volgens de behandelende cardioloog) kun je stellen, dat je er vanaf bent!
Groeten,

Henk

Geef hier een reactie

tekst

naam

e-mail

Dit veld s.v.p. leeg laten

Gaaf shirt met joe joe er op :)
Gaaf shirt met joe joe er op :)

<b>Laat de liefde niet aan toeval over</b>
Laat de liefde niet aan toeval over