hartritmestoornissen

Pat | email | 26-01-2004

Drie maand geleden heb ik hartritmestoornissen gekregen na een voetbalwedstrijd(linkervoorkamerfibrulatie).Ik neem nu sotalex en buiten wat psychische moeilijkheden is de rest in orde.Heeft iem.ervaring met dit probleem?De ene dokter zegt dat ik mag sporten de andere raad mij dit af.In mijn vrije tijd ga ik regelmatig lopen en vraag mij af of dit kwaad kan?

De leukste ideeen en ontwerpen voor t-shirts, hoodies enz...
De leukste ideeen en ontwerpen voor t-shirts, hoodies enz...

hit counter

Web Analytics Made Easy -
StatCounter

marjanne | 20-06-2005

he Henk

super dat het dan waarschijnlijk toch gelukt is je van je klachten af te helpen of ze in elk geval te verminderen.
Ik hoop van harte dat je klachten vrij zult blijven en weer alles kan doen wat je voorheen niet kon

groeten marjanne

Harry | 21-06-2005

He Henk,
Boezemfibrillatie is een gekend verschijnsel bij duursporters zeggen de cardiologen. Mag je dan terug aan die sport doen als je genezen bent. Of ga je nu fietsen zonder ooit nog in het rood te gaan?
Volgens mij zijn de eerste dagen de belangrijkste,als je er dan vanaf bent van die problemen,mag je vrijwel zeggen dat je er definitief vanaf bent.Dus ...
Groerten,
harry

Henk | email | 21-06-2005

Hoi Harry,

Ik mag alleen deze week niet sporten, (trouwens vandaag alweer stukje gefietst, sorry, ik kon me niet bedwingen, ging prima!) daarna mag ik rustig aan weer met de trainingen beginnen, de lidtekentjes die aangebracht zijn bij de ablatie zijn na 6 weken ongeveer "uitgerijpt" zo heeft de cardioloog me letterlijk verteld, daarna mag ik de trainingsintensiteit en de duur opvoeren.
Voor zover mij bekend zijn er na 3 maanden geen restricties m.b.t. geleverde inspanning, ik fiets wel met een hartstagmeter en zorg voorlopig dat ik niet boven de 130 kom!
En er zijn meerdere wielrenners, die in Zwolle succesvol behandeld zijn en nu weer volop sporten.
(waar zijn ze?)
Trouwens, wat dacht je van die gouden medaille van Barbara de Loor (wel een stuk jonger dan mij)
ong. 1 jaar na haar ablatie, grote klasse!

Dus we houden de moed erin!

Groeten:

Henk

Sammy | email | 21-06-2005

Hey lotgenoten,
veel gelezen over hartritmestoornis, ik heb mijn eerste gehad op mijn 22é en ben nu 32jaar nog steeds loop ik de deuren van artsen en cardiologen plat.Na tenormin? nu inderal sinds 1week. mijn stoornissen zijn niet dagelijks eerder om de 3weken zeer onvoorspelbaar eigelijk, vervelend, ja, beangstigend zeker! radeloos, absoluut! Nu blij te horen dat ik niet alleen ben, moeten we ermee leren leven, of ...... ik weethet niet ,ik weet enkel dat het mijn hele leven overhoop gooit, werk,privé, alles.......

Rik | 23-06-2005

Sammy,

Ik heb precies hetzelfde als jij, boezemfibrilleren, zo om de 2 a 3 weken. Verschrikkelijk vervelend en beangstigend soms. Ik ben nu 4 maanden onder behandeling van cardioloog. Cardioversies gehad, betablokkers, bloedverdunners, allerlei onderzoeken. En nog een lang traject te gaan vrees ik..
Sterkte ermee! Je bent inderdaad niet alleen.

Elizabeth | email | 25-06-2005

Hoi,

Sinds een 1/2 jaar heb ik last van een licht gevoel in mijn borst. Omdat het soms vrij frequent gebeurt heb ik in mijn pols gevoeld en voelde toen een soort pauze in mijn hartslag. Als ik in bed lig en ik heb er last van, "hoor" ik ook een soort pauze. Je hoort even niets, dan gaat het weer verder.
Ik ben al meerdere malen naar mijn huisarts geweest. Zij zegt dat iedereen last heeft van overslagen (ze vermoedt nl. dat ik dat voel) en dat de een ze meer ervaart dan de ander.

Elizabeth (vervolg) | email | 25-06-2005

Ik heb een ECG gehad en die was in orde.
Is een ECG voldoende om vast te kunnen stellen dat er niets aan de hand is ? Er is ook onderzoek gedaan naar de hoeveelheid Kalium en Natrium in mijn bloed en dat was ook ok. Ik heb van mijn huisarts Propanolol (10 mg) gekregen voor als ik last heb, dat werkt soms wel en soms niet, dan voel ik ze echt uren achter elkaar, plm. 10 a 20 per uur, dat zijn alleen degenen die ik voel, ik weet niet of ik er meer heb. Ik heb mijn huisarts gevraagd of ik niet verder getest mag worden, maar ik ben tot nu toe niet doorgestuurd (naar een cardioloog ?), terwijl ik me er best zorgen om maak.
Dank je wel alvast voor je reactie en sterkte !

André | 26-06-2005

als je je zorgen maakt moet je gewoon terug gaan naar de huisarts, een ecg is voldoende om vast te stellen of je een afwijking heb, als een ervaren cardioloog er naar kijkt.

ben zelf 2.5 jaar geleden geholpen aan wpw dmv een ablatie. Ik heb vorige week een dunnedarmonderzoek gehad met als gevolg dat ik s'nachts geen oog meer dicht doet, omdat ik sinds dat onderzoek s'nacht voelt dat het extra signaaltje, naar me hart, word gegeven, me hart gaat wel niet sneller kloppen maar het houd me wel uit me slaap.

dus ik ga morgen maar weer eens terug naar de huisarts, zou jij ook moeten doen.

Elizabeth | email | 26-06-2005

Beste Andre,

Dank je wel voor je reactie. Wat het voor mij moeilijk maakt, is dat ik door deze verschijnselen last heb gekregen van psychische (angst)klachten.
Ik ben hiervoor onder behandeling bij een psychiater die ervan uitgaat, dat als mijn angst overgaat, mijn "overslagen" ook wel overgaan. De behandeling is dus gericht op omgaan met die angst.
Mijn huisarts legt dan ook elke keer het accent op deze klachten en minder op mijn fysieke klachten, zodat ik nu bijna niet meer naar de huisarts durf.
Veel succes morgen, groetjes,
E.

Luna | email | 26-06-2005

Dag marianne,

Volgens mij heeft nog niemand op je verhaaltje gereageerd! Die wegtrekkers die herken ik niet, ik heb zelf ook een redelijk trage hartslag (<50 in rust en ik sport echt niet veel). Het zou heel goed kunnen dat je last hebt van hyperventilatie, maar voor mezelf vind ik dat je dat zo kunt noemen als je weet dat de rest in orde is. Vertrouw je het niet, ga gewoon terug naar je arts. Kijk eens op www.mindtuning.nl, heb ik veel aan gehad! Hopelijk voel je je snel weer fijn! Liefs.

Gert Jan | 27-06-2005

Ik had daar vanacht, ook last van. overslagen en zo.
Ik hartslagen tellen, en het was even 35 per minuut.
Dat was toch wel schrikken zeg!!

stef | 28-06-2005

@ Bianca,

Ik heb dat nieuws ook gehoord en gelezen. Het stond zelfs in de artsenkrant. (gekregen van mijn huisarts) Maar wat ik me afvraag, wordt de gewone ablatie, dus de niet 3D enz., dan wel terugbetaald?
Mijn cardioloog spreekt over een behandeling van 4.000 euro. Het riziv zou niet tussenkomen.

Bianca | 29-06-2005

Hoi Stef,
Ik woon in België en ben daar ook geableerd, maar ik ben Nederlandse en ik werk in Nederland en ben ook particulier verzekerd in Nederland bij het CZ. Toen ik opgenomen werd voor de ablatie moest ik &#8364;1500 meteen betalen of ik moest een papier van mijn verzekering hebben waarop stond dat ze zouden betalen. Dat had mijn cardioloog niet gezegd en mijn rekening was niet toereikend. Ik zei tegen mijn moeder dat ik in het park wel een hartritmestoornis op ging wekken en dat ze dan de ambulance maar moest bellen.Mijn moeder vroeg toch even om de directeur en inmiddels had ik mijn vader gebeld, die weer naar de verzekering belde. CZ zou meteen een fax sturen en ze hebben ALLES betaald. Ook de EFO en andere onderzoeken die een maand eerder gebeurd waren.
Groetjes, Bianca

Gert Jan. | 29-06-2005

Ik heb een sportkeuring bij de sma laten doen,,alles is goed. Ik heb ook wel eens last van overslagen, zoals een paar dagen geleden, en ik heb dat ook bij de sportkeuring gezegd. Ze zeggen er is niets aan de hand met je hart,,met deze hart kan ik wel 125 jaar worden!!! Daar ben ik blij om.
overslagen van de hart is normaal,,dat hebben de meeste mensen ook de mensen die niet sporten.
Groeten.

Henk | email | 29-06-2005

Hoi Bianca,

Mijn tafkap (voluit ook wel longaderisolatie m.b.v. 3D-Mapping genoemd) is ook volledig vergoed door mijn ziektekostenverzekeraar. (IAK te Eindhoven)
Er zijn nu 2 weken verstreken en ik voel me bijna beangstigend goed, nog geen spoortje van ritmestoringen te bekennen.
Ben voorzichtig alweer gestart met sporten.
Alle sportvrienden die op de een of andere manier met ritmestoringen te maken krijgen zou ik het volgende willen aanraden:
Zoek zo snel moegelijk contact via je huisarts met een cardioloog en laat een ECG + Holteronderzoek verrichten
Het is van het grootste belang, dat je cardioloog snel inzicht krijgt in het type (of meerdere, zoals in mijn geval) ritmestoring, waar je last van hebt.
Medicijnen kunnen helpen, maar niet bij iedereen, en het effect wordt op de duur minder!


groeten:

Henk N

Bianca | 29-06-2005

Hoi allemaal,
Henk ik ben het volledig met je eens. Als je hart ineens héél snel gaat slaan en je voelt je hierdoor niet lekker, dan moet je gewoon een verwijzing voor de cardioloog "eisen". Ik kende mijn lichaam heel goed, ik denk dat alle sporters hun lichaam zo goed kennen, en ook ik werd met Seroxat en Efexor afgescheept. Pas 2jaar later geloofden de artsen me, toen ik me eens flink kwaad had gemaakt en een inspanningstest eiste. Hartoverslagen zoals zo velen op deze site, zijn meestal onschuldig maar je kunt je toch eens bij een cardioloog laten zien. Al is het alleen al om niet zo angstig te worden/zijn. Iedereen heeft hartoverslagen, alleen de één voelt ze en de ander niet.Bedenk ALTIJD dat het jouw lijf is!!!!!!!!!
Liefs, Bianca

lex | email | 30-06-2005

hallo mensen,

na 7 maanden wachten is het zover!! volgende week donderdag naar het UMC voor een ablatie.

wel een beetje vreemd is dat ik verleden week net om overschrijving naar het AMC had gevraagd ,want de wachttijd zou nog 3 mnd. zijn

De reden van het overschrijven was niet alleen de wachttijd maar ook het slokdarmonderzoek (verplicht UMC) en het zonder roes /narcose een ablatie ondergaan.

In het AMC krijg je gewoon een roes zonder problemen is er geen sprake van een slokdarmonderzoek.

Morgen moet ik het UMC bevestigen of ik wil , maar wil wel de garanties die ik heb bij het AMC heb.

Ik voel mij af en toe een "zeikerdje" maar ik ben nu eenmaal als de dood voor die ablatie en als je het niet mee hoeft te maken lijkt mij het alleen maar makkelijker ,ook gezien jullie ervaringen.

Dus morgen bellen met het UMC!

Graag jullie reacties en OPPEPPERS

groet

lex

Bianca | 30-06-2005

Lieve Lex,
Het is natuurlijk veel beter als je niet geableerd hoeft te worden, maar jij moet wel geableerd worden! Ik zag er ook vreselijk tegenop, maar ik ben SUPER blij dat ik het heb laten doen. Nu kan ik weer normaal leven en sporten zonder bang te zijn dat ik ineens "niet goed" word. Al bij al valt een ablatie reuze mee en je bent in zeer goede handen in het UMC. Bellen dus!!!!!!
Liefs, Bianca

Henk | email | 01-07-2005

Hoi Lex,

Blij voor je, dat hetzover is!
Even over de narcose, ik heb geen narcose gehad en volgens mijn cardioloog is dat een voordeel, ze geven alleen narcose als je niet zolang stil kunt liggen, bovendien voelde ik me meteen na de behandeling weer helemaal OK en eerlijk gezegd, ik heb er weinig van gevoeld.
Zie ook:
http://members.home.nl/g.doeve.htm
Probeer je te ontspannen en denk maar aan 1 ding, het heerlijke leven straks zonder ritmestoringen.
Ik voel me momenteel echt helemaal super, had ik lang niet meer gehad!

Succes!

Henk

lex | email | 01-07-2005

Dank je Bianca,

Nou ik ga er voor hoor.

Met zweet in de handen heb ik ja gezegd ,ik begrijp alleen nog steeds niet waarom ze zo moeillijk doen over een "roes" .

Ik hoop dat het allemaal niet zolang gaat duren want ik hoor soms 6-8 uur.

Donderdag er in vrijdag de ablatie en wie weet zaterdag weer thuis (zal wel te optimistisch zijn)

Nogmaals dank en hou je op de hoogte

lex | email | 01-07-2005

Dank je Henk,

Raak bijna geemotioneerd en als ik dit lees sterkt mij dit enorm!

Fijn dat het met jou zo goed gaat

dank en groet

lex

maatje | email | 03-07-2005

hallo, ik heb ook stoornissen de hele dag door continue wordt er behoorlijk moe van ben ook duizelig, holter gedaan en kwam ook naar voren dat ik de hele 24 uur hartbonzen overslaan en hartkloppingen heb, ik heb dit al een maand of 2 en daarvoor ook gehad maar veel korter geen weken achter elkaar zoals nu en vrijwel continue, gaat geen uur voorbij, op dat report staat van het holter onderzoek versneld atriaal ritme en atriaal escape ritme wat betekend dit? en PVC die afkorting staat ook ergens in het rapport wat houdt dit in? en het rapport zegt dat ik sotalol zou kunnen gaan gebruiken 2x 80 mg is dit een hoge dosis ?
wie kan mij wat meer vertellen?

maatje | email | 03-07-2005

ohja nog 1 vraagje deze holteronderzoek heeft de huisarts aangevraagd, nu wil de cardioloog er nog 1 maken maar dan vanuit het ziekenhuis is toch onzin? een holteronderzoek is toch een holteronderzoek ?

Aart | 03-07-2005

Dosis sotalol van 2 maal 80 mg is gemiddeld, PVC zijn prematute ventriculaire contracties oftewel voortijdige extra slagen uit de kamers ( dit zijn wat in de volksmond vaak overslagen worden genoemd). Versneld atriaal ritme betekend een vernelde actie vsnuit de boezems, escape ritme betekend dat er op een of andere manier ook vanuit boezem extra slagen ontstaan. Dat de cardio;oog nog es wil kijken is niet vreemd, de ene dag is er meer te zien dan de andere....De overslagen opzich zijn uiterst vervelend maar in verreweg de meeste gevallen volledig ondchuldig.

lietchi | 05-07-2005

10-20mg Inderal per dag, wat voor effect moet'k daarvan verwachten?

Rik | 05-07-2005

Maatje, ik zelf heb 2x80 plus 1x40 mg Sotalol per dag. Volgens mij kan de dosis nog veel hoger. Heel veel sterkte.

stef vermeulen | email | 05-07-2005

@ Bianca,

Sorry dat het zo lang duurde voor mijn reactie. Maar PC's warmen het huis op en was hier al zo heet.
Het doet me plezier dat in Nederland de mensen van de sociale zekerheid inzien dat deze behandeling wel nuttig is. In België daarentegen is de minister van watdanook nog niet overtuigd, en moeten de patiënten het zelf betalen. Je moet het toch maar hebben hé en misschien is één behandeling niet voldoende. De kans zit er dus in dat er twee operaties nodig zijn.
In ieder geval zouden de besprekingen via het UZ te Gent zijn opgestart.

stef vermeulen | email | 05-07-2005

vervolg

Volgende week heb ik terug een onderhoud met mijn cardioloog na weer een week met een R-testje rondgelopen te hebben. Deze keer zal het resultaat aanleiding geven tot een ablatie of niks. Ik neem nu een ganse maand Sotalex, daarvoor sinds januari Apocard, en ik voel me nu beter dan toen. Hopen maar dat de Sotalex voldoende is.
Ik heb eigenlijk een beetje schrik van die ablatie.

Stef

mike | 05-07-2005

2 maanden voor het eerst hartoverslagen gekregen, zomaar spontaan. Deze verdwenen gelukkig weer na 2weken. Helaas 3 weken later kwamen de overslagen weer terug. Het ene moment wat vaker achter elkaar als de ander. Tot op heden heb ik er nog last van. Gaat gepaard soms met een stijve nek. Verder heb ik er niet zo'n last van. Slaap verder goed en heb een rustig hartritme. Is dit herkenbaar bij iemand??

maatje | email | 05-07-2005

hallo aart bedankt voor al je informatie,
want die heb ik verder van niemand(artsen) gekregen.
ik heb telefonisch contact gehad met de cardioloog
en die zegt is niks structureels mis met je hart,
kan je niks gebeuren( heb een echo gehad) , ik heb nu selokeen gekregen
omdat ik er gewoon ontzettend veel last van heb.
hij zegt dat hij alleen overslagen ziet op het rapport van het holteronderzoek terwijl er bij opmerkingen toch echt staat dat ik de gehele 24 uur bonzen overslaan en kloppingen heb, en die arts adviseerde me sotalol maar heb nu dus selokeen,
maargoed de cardioloog zal er verstand van hebben ik niet... maar toch ben ik voor mijn gevoel helemaal niet gerustgesteld maar dat zegt m`n gevoel...... mijn huisarts vertelde me dat ze de oorzaak wilde weten van mijn ritmestoornissen
de cardioloog heeft het nergens over, ja dat er niks gevaarlijks aan de hand is,
gr maatje

Desiree | email | 08-07-2005

Hoi Mike,

Dat herken ik wel. Ik heb last van paniekaanvallen tijdens zo'n paniekaanval heb ik last van hartritmestoornissen.. Harde zachte slagen door elkaar heen, beetje rommelend gevoel. Ook overslaan en een snelle hartslag beetje chaotisch dus.
Verder slaap ik prima en ben ik onderzocht, bloed en holter en 2x ecg gehad. Volgens arts ben ik kerngezond. Ik ga er vanuit dat mijn ritmestoornis opgewekt word door verkeerde ademhaling of adrenaline... Dat is voor mij nog een raadsel. De angst word er niet minder om blijf het erg vervelend vinden.. Gewoon ook omdat je weet dat het komt als je in paniek raakt dus wil je dat dat niet gebeurd en wat gebeurd er dan.... Precies... vicieuze cirkel.. Stijve nek is denk ik van de spanning die het met zich meebrengt..

Desiree Vervolg | 08-07-2005

Onze klachten komen niet helemaal overeen maar ik herken het wel.. Verder in rust heb ik ook last van hartoverslagen.. aantal keren per dag.
Iedereen sterkte met jullie hartjes.

Liefs Desiree

Aart | 08-07-2005

Maatje selokeen is qua eventuele bijwerkingen gunstiger dan sotalol, gezien je bevindingen hoe lastig ook gewoon niet druk om maken. Afen toe zullen ze terugkeren, maar ze zijn niet gevaarlijk dus probeer er mee omt e gaan ( en das moeiloijk uit eigen ervaring)......

lex | email | 09-07-2005

Hallo Henk en Bianca (en anderen)

Even een kort verslag uit het UMC,ben vrijdag geableerd.Een week lang in de zenuwen (wat doet een mens zich aan).

De ingreep viel inderdaad mee en de mensen waren/zijn fantastisch.Als het nodig was kreeg ik extra verdoving of een middel om de misselijkheid tegen tegaan(zenuwen)
Vandaag is het zaterdag en mag pas maandag naar huis (balen).Inderdaad schrik je nu als je een kleine overslag krijgt,het zal toch niet.....

Ik zal 3 maanden geduld moeten hebben dan is er meer zekerheid
Nou fantastische mensen volgende week meer.

Als Grad het wil kan ik een verslag (uitgebreid) op zijn site zetten

Tot volgende week

lex

Adri | 10-07-2005

Hoi allemaal,

Kijk eens eens hier bij http://hartklachten.web-log.nl/.
Daar zijn ook interessante links te vinden.

Jozef | email | 11-07-2005

hey allemaal.

Ik had het hier een tijd geleden over mijn klachten.
Deze zijn van de 1 op de andere dag ineens verdwenen. Nu al bijna 2 maanden geen last meer. Alleen als ik heeeeel erg moe ben en heel weinig gegeten heb voel ik het nog (bij een extreme kater oid) maar voor de rest geen last meer. Ik weet niet waarom ik ineens nergens last meer van heb maar ben er enorm blij mee :D

Jeanne | email | 13-07-2005

Hallo
Zag deze website. Vanaf vorig jaar heb ik problemen met ritmestoornissen, de longarts ontdekte het bij me. Boezemfibrileren en het is zo herkenbaar wat ik lees, kapot, moe en ondanks alle medicatie, verapamil, tritace en emcor nog een veel te hoge bloeddruk en pols. Nu heb ik last van mijn ogen moet weer een sterkere bril ook als gevolg van hoge bloeddruk. De ene cardioloog zegt dat een cardioversie een oplossing is en de andere zegt geen zin u hebt het weer zo terug.
Wie heeft voor mij een goed advies ?
Ben onder behandeling bij UMC

lex | email | 13-07-2005

Hallo Jeanne

Bij wie loop je bij het UMC,ik heb net een ablatie ondergaan bij Proff.Hauer en deze was zeer adequaat met zijn diagnose.

Laat het even weten

lex

Jeanne | email | 15-07-2005

Goeie Morgen Lex,

Bedankt voor je reaktie. Gisteren weer naar UMC Radboud geweest. Ik heb daar verschillende keren drs.Kramer gehad. Hij kaarte dus ook aan dat ablatie een oplossing kan zijn, omdat ik nu wel vaak last heb en dan zo'n drie dagen achter elkaar. Krijg nog een echo en moet dan voor de uitslag naar Dr.Bos. Goed als je met een arts te maken krijgt die optreedt heb hier in het plaatselijke ziekenhuis ook gemerkt dat ze er weinig tot geen kaas van hebben gegeten een van de redenen dat ik over gestapt ben naar UMC.
Voel me nu weer goed hoop dat het een tijdje zo blijft anders maar weer richting Nijmegen waar aktie wordt ondernomen.
Groetjes en een fijn weekend
JEANNE

Henk | email | 15-07-2005

Hallo Jeanne,

Het is belangrijk te weten wat voor soort ritmestoring je hebt, bij boezemfibrillatie is een gewone ablatie meestal niet afdoende heb ik zelf ondervonden, uiteindelijk ben ik in de Isala kliniek in Zwolle terechtgekomen, waar ze de boezemfibrillatie hebben behandeld d.m.v. longaderisolatie, (ze noemen dat dar een tafkap)een methode ontwikkeld door Dr. Pappone een cardioloog uit Milaan.
Bij mijn weten zijn de Isala klinieken het enige ziekenhuis in nederland waar ze dat kunnen !

Groeten:

lex | email | 17-07-2005

hallo henk

heb je mijn mail nog ontvangen?

groet

lex

Aart | 17-07-2005

Ik wil graag even reageren op alle ablatie ed verhalen, ablatie kan vermindering van klachten geven bij BEPAALDE ritmestoornissen. Bij verreweg de meest voorkomende stoornis, de (supra) ventriculaire extrasystolen oftewel de overslagen is dit eigenlijk nooit nodig en zelden aan te raden, geruststellen en eventueel een betablokker of een ander geneesmiddel wel. Bij vaak voorkomend boezemfibrilleren en enkele andere ritmestoornissen zijn ablaties wel te overwegen.. Groetjes...

Elizabeth | 18-07-2005

Beste allemaal,

Omdat ik nog steeds last had van overslagen, slik ik sinds twee weken 2 x 10 mg propanolol per dag.
Overdag heb ik weinig last, ik voel er nu misschien 10 of zo per dag. Wat me opvalt is dat als ik 's avonds in bed lig ik wel vaak nog last heb, het zijn dan best harde klappen die ik voel. Is hier misschien een verklaring voor, moet ik misschien anders gaan liggen ?

Groetjes,

Elizabeth

Henk | email | 18-07-2005

Beste Aart,

Helemaal mee eens, PVC's (overslagen) zijn in principe ongevaarlijk.
Zolang ritmestoringen (boezemflutter, boezemfibrillatie) goed behandelbaar zijn met medicatie is dat natuurlijk te verkiezen boven ablatie.
Echter op den duur (ik spreek nu over mijn geval) treedt er gewenning op, en zijn de bijwerkingen soms erger dan de kwaal.
Na een schildkierprobleem (hyper) t.g.v. cordarone gebruik is door mijn cardioloog besloten tot ablatie in Zwolle. (Tafkap)
En het lijkt erop, dat de behandeling met succes is uitgevoerd, ik ben nu al 4 weken klachtenvrij.
Nu weer sporten, ik ben voorzichtig alweer begonnen, het gaat super!!!!

Groeten:

Henk N

lietchi | 18-07-2005

Ik slik ook propanolol, en ik heb nu MEER overslagen... Nog mensen die dit gehad hebben?

lex | email | 18-07-2005

Hallo Henk,Aart of anderen,

Het is nu 10 dagen na mijn ablatie(longader) ,afgezien van een enkele overslag had ik na 5 dagen een permanente overslag die ca 3 uren duurde en gisteren ca 1 uur.

Misschien net even teveel gedaan maar duidelijke richtlijnen heb ikniet mee gekregen(ja 10 dagen niet autorijden of been belasten).

En 's avonds erg moe.
Is er ook iets te lezen over "na de ablatie"
Is dit normaal?

groet

lex

Jan | email | 18-07-2005

Hallo,
Ik slik sinds 7 maanden Sotalol wegens een te snelle hartslag. Aanvankelijk kreeg ik van Sotalol piin op de borst, maar na een maand of vier ging dat over.
Nu, na 7 maanden Sotalolgebruik, ben ik dagelijks moe. Dat begon met moeheid in de onderrug na fietsen of een lange wandeling. Al snel daarna was de moeheid er elke dag en niet alleen in de rug.
Heeft iemand soortgelijke ervaringen?
Dit forum helpt wel om je niet te snel druk te maken. Je bent niet de enige.

Henk | 18-07-2005

Jan,

Ik heb ook 2 jaar Sotalol geslikt en moeheid is een bekende bijwerking van Sotalol, daanaast had ik ook continue last van een verstopte neus, hiervoor moest ik een neusspray gebruiken. (nasefix)
Op doktersadvies ben ik overgestapt op Tambocor (flecaine), dat beviel mij een stuk beter.
Ook Cordarone heb ik gebruikt (daarna schildklierprobleem) dus de bijwerkingen van de bekende betablokkers moeten niet onderschat worden.
Als alles goed blijft, mag ik over 2 maanden met de medicatie stopen, dan steek ik de vlag uit, dat kan ik je verzekeren!

Groeten:

Henk

Hans (30) | 19-07-2005

Zo, lang geleden dat ik hier geweest ben. En dat heeft (gelukkig) een reden!

Korte recap: Tijdje terug (een paar maanden) kreeg ik, ca. een maand nadat ik was begonnen met hardlopen (mijn conditie was echt slecht, ik heb het bij 'hardlopen' nu over 2* per week 2 km met iedere 200 of 300 meter even korte pauze...) last van overslagen - tijdens of vlak na inspanning. Die had ik eerder ook wel eens een gehad, maar zonder "fladderig"/angstig gevoel erbij.

Met dank aan wat ik hier heb gelezen heb ik maar eens een rustpauze ingelast van ruim een maand. Gevolg: Hele maand geen overslagen gevoeld (maar ook geen inspanning geleverd). Maar goed, nu weer een klein beetje begonnen, en het gaat nog steeds goed!

Eergisteren ben ik zelfs op de kermis in een attractie gegaan waarop stond: "Verboden voor mensen met hartklachten of hoge bloeddruk" :-)

Hans (30) | 19-07-2005

Het ding bleek 4G te leveren, volgens de krant vergelijkbaar met wat een straaljagerpiloot ervaart...

Anyway, toch ben ik hier nu teruggekomen, want net voelde ik volgens mij (toen ik - ja dat doe ik nog steeds - mijn pols aan het voelen was) een extra hartslag. Dus klop (pauze) klop (pauze) klop klop klop (pauze) klop (pauze) ... Overigens ging dit samen met in/uitademen vlak nadat ik wat had staan springen, dus het kan ook gewoon de snelheidswisseling tussen in/uitademen zijn geweest (vaak zwiebert 'ie bij mij na inspanning als ik zit tussen 60 bij uitademen tot 100 bij inademen heen en weer, dus dat zou ook dit effect kunnen geven).

Hans (30) | 19-07-2005

Toevoeging: Ik merkte het alleen omdat ik mijn pols voelde, verder merkte ik er absoluut niets van. (Dus mijn huisarts zou waarschijnlijk zeggen dat ik mijn pols niet moet voelen - maar die houding zal bij velen van jullie bekend zijn)

lietchi | 19-07-2005

Hé, wat jij zegt klinkt gekend! Mijn ademhaling gaat ook stukken sneller bij het inademen. En ik kan mijn overslagen gewoon doen stoppen door m'n adem in te houden. Nog mensen met dit fenomeen?

Marjan | email | 19-07-2005

Eindelijk een site met ervaringen. Soms dacht ik dat ik de enige was. Dus hier mijn ervaring, Ik probeer het kort te houden :) Ik heb een extra verbinding in mijn av knop, dat houd in dat mijn hartslagen van 70 ineens naar de 200 gaat. In 1998 kreeg ik het voor het eerst mijn ritmestoornis. Pas 2 jaar later de volgende en zo steeds vaker. Dus onderging ik in nov 2001 mijn eerste ablatie. Na 4 weken kreeg ik mijn stoornis weer terug. (dat is even schrikken). 4 % komt terug voor een tweede ablatie. In april 2002 mijn tweede ablatie. Nou die was niet bepaald leuk. Deze ervaring is te lang om op te schrijven. In september 2004 kreeg ik mijn ritmestoornis weer terug. 1 % komt terug voor een derde ablatie. Dit is mijn verteld hoor.
Mijn cardioloog (ik had dokter Derksen en nu dokter Ramana van het UMC) vond het allemaal raar en wilde eerst met een professor over mijn “geval” praten.

Marjan | email | 19-07-2005

vervolg
In maart 2005 hebben ze besloten om toch maar voor een derde ablatie te gaan. Ondertussen heb ik mijn ritmestoornis zo’n 4 keer weer gehad. Ik sta op de wachtlijst (4 a 5 maanden) dus dat wordt juli/aug dat ik weer naar het UMC mag gaan, joepie maar niet heus. Ik zie er heel erg tegenop, omdat ik weet wat ze gaan doen. Ik lees dat veel mensen medicijnen innemen. Ik niet. Ik heb wel altijd mijn verapimil 80 mg bij mij, maar gelukkig heb ik het nooit oefen te gebruiken. Als ik mijn ritmestoornis weer heb dan ga ik op de grond liggen, pers 3 a 4 keer op mijn keel en dat voel je dat je hartritme weer normaal wordt. Als ik de stoornis voel aankomen dan ga ik niet stilzitten, maar lopen en kuchen (stom hé?), maar in de meeste gevallen helpt het wel!
Zo dit was mijn ervaring en ik schrijf nog wel hoe mijn derde ablatie is geweest.
Groetjes Marjan

Bianca | 19-07-2005

Hallo hartjes,
Nou hier ben ik weer. Bianca. In 2002 een ablatie gehad, nu nog overslagen en een zenuwpees eerste klas. Ik ben zojuist terug van een sportreis naar Zürich. Hier heb ik de Ironman gedaan. Voor degene die niet weten wat dat is: 3.8km zwemmen, 180km fietsen en 42.195km lopen. Ik ben gefinished in 10:44.55 uur. Raad eens? Géén één overslag gevoeld tijdens de wedstrijd! Vóór de wedstrijd honderd per dag! Reden: zenuwen!!!!! Lieve hartjes, geloof je cardioloog als hij/zij zegt dat het niet ernstig is dan is dat ook zo. Ik weet hoe moeilijk dat is, maar hij/zij weet het écht wel.
Hallo Lex. Ik weet zeker dat het allemaal goed met je komt en dat je je weer top gaat voelen. Hou je me/ons op de hoogte hoe het met je gaat?
Liefs, Bianca

kees | email | 19-07-2005

Hoy Allemaal

extra systolen zijn totaal niet gevaarlijk, ik krijg ze bij sexen, en ik voel ze goed maar het interesseerd me geen lor, ik ga gewoon door met wippen, beetje vies praatje maar ik heb laten onderzoeken en ik ben prima in orde, ik heb er wel angsten voor gehad maar nu denk ik het is mijn leven en ik ga ervoor, als het zover is pech gehad, maar niet aan extra systolen, het is gewoon een reset van je hart en dikwijls komt dat door hormonen en vooral stress, ook amalgaam in je mond kan vervelende reacties geven ik had dat ook maar nu zijn ze er 3 jaar uit en het gaat prima.

Ab | email | 19-07-2005

Bianca,

We hebben lang geleden ook al eens van gedachten gewisseld. Je bent voor mij een iron lady!! Chapeau! Als ik er aan denk word ik al moe, maar het door jou beschreven effect ken ik wel. Vooral na een tochtje op de racefiets. Meestal doe ik met wat(letterlijk owue) voetbalmaten op vrijdag een toertje van rond de 80/90 km, waarbij we gemiddeld rond de 27/28 km karren, met af en toe (voor ons doen, haha) toppen van rond de 35 km, maar daar zul jij niet om malen. Na zo'n tochtje blijven de overslagen soms wel meer dan 2 dagen weg om dan toch weer terug te komen. Ook ik heb steeds weer geruststellende woorden van de cardiologen gekregen en dat helpt dan weer effe, maar ja: na enige tijd sluipt toch de twijfel weer binnen..........

Groetjes,

Ab

Aart | 19-07-2005

Extrasystolen worden door velen s'avonds erger gevoeld dan overdag, je bent immers in rust. Bovendien komen ze bij nogal wat mensen juist bij het op bed gaan meer voor.........niks om je zorgen over te maken. Propanolol is een prima keus om ze te verminderen, en inderdaad zie je soms het tegenovergestelde effect (zelf ook gehad), dan weer helpt de betablokker tegen de extra's, dan weer es lijken ze de hartslag zo te vertragen dat er meer kans is dat er extraslagen worden gevormd. Voor de nieuwelingen zoek es op de site van de cleveland clinic op PVC............boordevol info en vooral geruststelling. Het is de beste medische site op het gebied van alles rondom het hart/vaat stelsel..........Groetjes

lex | email | 20-07-2005

hallo geableerden

wil toch even weten wanneer jullie weer konden/mochten sporten etc

Het is nu 10 dagen geleden ben nog erg moe en het lijkt of de overslagen toenemen

help mij even op weg

groet

lex

Marjan | email | 20-07-2005

Hoi Lex,
Bij mijn beide ablaties was ik zowiezo 2 weken erg moe. Ik mocht ook 6 weken niet fietsen. Zelf ben ik na 2 maanden weer gaan sporten. Ben benieuwd hoe het zal gaan na mijn derde ablatie.

Groetjes Marjan

lex | email | 20-07-2005

dank je Marjan

Misschien wil ik te snel .

Als anderen nog feedbackhebben graag want ikword gestoord van mijzelf en de overslagen

lex

Gerbrand | email | 24-07-2005

hoi, ik ben 36 jaar en onlangs (januari) is bij mij boezemfibrileren ondtdekt. Op 1 maart heb ik een carioversie gehad en sindsdien gaat het goed. Wel heb ik een vergroot hart en mijn kleeppen lekken. Dit omdat ik te lang met de kwaal heb rondgelopen.
Als medicijnen krijg ik coversyl 4 mg. en bisoprolol fumaraat 10 mg. Ik ben altijd zeer gespannen en ga sinds kort naar accupunctuur. Wie herkent deze kwalen.

Gerbrand | email | 24-07-2005

Hallo, ik ben 36 jaar en sinds januari is bij mij boezemfibrileren ontdekt. Ik heb daardoor een vergroot hart en mijn kleppen lekken daardoor wat.
In maart heb ik een cardiversie gehad en sindsdien loopt mijn hart goed. Ik krijg een tweetal medicijnen hiervoor. Verder doe ik nu aan accupunctuur. Wie heeft hier ervaringen mee?

Gaele | email | 24-07-2005

Heb de laatste tijd veel dat m'n hart inhoud of overslaat weet niet prezies wat het is.
Net of staat het 1 of 2 seconden stil en begint het weer te slaan, ook heb ik vaak s'nachts dat ik in 1 keer wakker schrik en dat m'n hart als een razende te keer gaat slaat wel 120 t/m 130x per minuut (hartbonken zeggen ze ook wel, daarna heb ik een drogemond, rillen, pijn in het hoofd enz... wie heeft deze klachten ook en wat is het.
M'n huisarts zegt (hyperventilatie & of Vess of stress) maar ik ben er niet gerust op graag jullie bevindingen

lex | email | 26-07-2005

hallo geableerden

sorry voor de paniek,want het gaat nu al een stuk beter.

De voorlichting is niet best (nazorg) als je uit het ziekenhuis gaat.

10 dagen niet autorijden en been niet belasten en dar moet je het mee doen.

als je dan 2 weken strontmoe bent en het regent overslagen dan kun je een beetje in de war raken.

maar je moet het wel even weten!

Bianca de Bach druppels helpen!

Groet

lex

Bianca | 26-07-2005

Hoi Lex,

Ik ben blij dat het al beter met je gaat. Ik ben het ook helemaal met je eens over de nazorg. Bij mij werd er niets verteld, ik moest zelf maar zien hoe ik me voelde. Het enige dat verteld werd, was dat ik een maand een soort asperine moest slikken. Ik ben nu blij dat ik een super cardioloog heb, ik hoef bijna niets te vragen hij vertelt alles en stelt me gerust.
Succes en we houden elkaar op de hoogte hè!

Liefs, Bianca

Violetta | 27-07-2005

Hoi allemaal,
Ik ben 37 jaar en heb al sinds mijn 8e ongeveer last van hartkloppingen. Zo eens per jaar..maar het werd steeds ferquenter. Sinds twee jaar heb ik wekelijks last van hartkloppingen. Zo'n "hartklop-aanval" duurt minimaal 12 uur. Daarna ben je helemaal uitgeteld en heb je wel een dag nodig om bij te komen.Gelukkig hebben ze zo'n "hartklop-aanval" kunnen "vangen"in het ziekenhuis, en blijkt het toch niet tussen de oren te zitten, wat me al die tijd is wijs gemaakt. Sinds dat ik dat weet, ben ik wel angstiger geworden. Ik sta nu ook op de wachtlijst voor een Efo/Ablatie. Ondanks dat ik tegen de ingreep opzie, zie ik er echt naar uit om geholpen te worden en ben en blijf ik zeer positief dat ik er voor altijd vanaf zal zijn...iedereen heel veel succes!!

Violetta | 27-07-2005

Hoi allemaal,
Ik ben 37 jaar en heb al sinds mijn 8e ongeveer last van hartkloppingen. Zo eens per jaar..maar het werd steeds ferquenter. Sinds twee jaar heb ik wekelijks last van hartkloppingen. Zo'n "hartklop-aanval" duurt minimaal 12 uur. Daarna ben je helemaal uitgeteld en heb je wel een dag nodig om bij te komen.Gelukkig hebben ze zo'n "hartklop-aanval" kunnen "vangen"in het ziekenhuis, en blijkt het toch niet tussen de oren te zitten, wat me al die tijd is wijs gemaakt. Sinds dat ik dat weet, ben ik wel angstiger geworden. Ik sta nu ook op de wachtlijst voor een Efo/Ablatie. Ondanks dat ik tegen de ingreep opzie, zie ik er echt naar uit om geholpen te worden en ben en blijf ik zeer positief dat ik er voor altijd vanaf zal zijn...iedereen heel veel succes!!

Adele | email | 27-07-2005

Beste allemaal,
Het helpt om te lezen dat er veel mensen zijn die boezemfibrileren. Ik heb het sinds 2 maanden. Het begon met een aanval van uren die in het ziekenhuis is onderdrukt met een infuus. Vervelende bijkomstigheid is dat die eerste aanval 2 weken na het plotselinge overlijden (hoogstwaarschijnlijk infarct) van mijn zus kwam. Al zegt de cardioloog dat ik verder goed gezond ben en dat mijn hart goed is en ondanks de Diltiazem (wie kent dit middel?) die ik nu dagelijks slik en de dagelijkse asperine, ben ik gestresst als een ouwe kip. Ik had net ook een paar seconden een fladder en dan schiet de paniek er weer in. Ik ben 46 en mijn man is van mening dat ik mezelf gek maak. Ik dacht dat hij gelijk had, maar lees hier toch wel veel dat mensen gewoon bang zijn als ze zoiets voelen. Ik kan wel janken af en toe.

Adele | email | 27-07-2005

Beste allemaal,
Het helpt om te lezen dat er veel mensen zijn die boezemfibrileren. Ik heb het sinds 2 maanden. Het begon met een aanval van uren die in het ziekenhuis is onderdrukt met een infuus. Vervelende bijkomstigheid is dat die eerste aanval 2 weken na het plotselinge overlijden (hoogstwaarschijnlijk infarct) van mijn zus kwam. Al zegt de cardioloog dat ik verder goed gezond ben en dat mijn hart goed is en ondanks de Diltiazem (wie kent dit middel?) die ik nu dagelijks slik en de dagelijkse asperine, ben ik gestresst als een ouwe kip. Ik had net ook een paar seconden een fladder en dan schiet de paniek er weer in. Ik ben 46 en mijn man is van mening dat ik mezelf gek maak. Ik dacht dat hij gelijk had, maar lees hier toch wel veel dat mensen gewoon bang zijn als ze zoiets voelen. Ik kan wel janken af en toe.

lex | email | 27-07-2005

zeker weten Bianca dat ik je op de hoogte hou!!

Violetta hetleven word de moeite weer waard na en ablatie

Adele,ik heb er geen verstand van maar het zou mij niet verbazen dat je angstig word van dat middel

je moet je afvragen of het een geneesmiddel is of een onderdrukker

groet

lex

janine | email | 30-07-2005

hoi mensen ik ben 18 jaar en heb al 4 jaar hartritmestoornissen veel onderzoeken gehad en nu krijg ik over 2 weken een operatie
ablatie ik ben heel erg bang en wil graag van mensen weten die dit ook al ondergaan hebben
hoe het beetje gaat en of het echt help
en ben ook heel bang dat je dood kan gaan kan iemand me beetje gerust stellen
groetjes janine

janine | email | 30-07-2005

hoi mensen ik ben 18 jaar en heb al 4 jaar hartritmestoornissen veel onderzoeken gehad en nu krijg ik over 2 weken een operatie
ablatie ik ben heel erg bang en wil graag van mensen weten die dit ook al ondergaan hebben
hoe het beetje gaat en of het echt help
en ben ook heel bang dat je dood kan gaan kan iemand me beetje gerust stellen
groetjes janine

Bianca | email | 31-07-2005

Hoi Janine,

Iedereen is bang om dood te gaan, ik had dat ook op de dag van de ablatie. Ik werd om 6uur gewekt en zei tegen de verpleegster:"Ik wil niet meer geableerd worden. Ik ben veel te bang en wil naar huis". Helaas kon dat niet én ... wat ben ik nu blij dat dat niet ging. Eerst ontsmetten ze je liezen en krijg je er een verdoving in. Daarna krijg je drie kleine sneetjes in je liezen, waarlangs ze een catheter inbrengen. Je voelt daar niet veel van, alleen dat ze "iets" omhoog duwen. Ontspannen is de boodschap! Ik ben onder lichte narcose gebracht, omdat ik niet lang stil kan liggen.

Bianca | 31-07-2005

Tijdens mijn onderzoeken,waar ze mijn hartritmestoornissen opgewekt hadden, had ik gegild van de pijn en wilde ik de dokter een klap geven. Ze moesten de hartritmestoornis een aantal minuten vasthouden om de exacte plaats te bepalen. Dat wilden de doktoren tijdens mijn échte ablatie mij niet aan doen. De ablatie is perfect gelopen, het duurde wel van 8 tot 13.30uur. Nu ben ik SUPER blij en zoals je op deze site kunt lezen, de anderen ook. Waar en wanneer mag jij?
Succes! Het is de moeite waard en ... zo makkelijk laten ze je niet doodgaan. Positief blijven denken.
Liefs, Bianca

Geef hier een reactie

tekst

naam

e-mail

Dit veld s.v.p. leeg laten

Gaaf shirt met joe joe er op :)
Gaaf shirt met joe joe er op :)

<b>Laat de liefde niet aan toeval over</b>
Laat de liefde niet aan toeval over