scheenbeenvliesontsteking

michael | email | 23-12-2005

ik ben nogal gevoelig voor een scheenbeenvliesonsteking, heeft iemand oefeninge ofzo waardoor je je scheenbeen kan versterke? elke keer zit ik weer een week of 6-7 stil door die scheenbenen.

Er zijn 243 reacties op dit onderwerp,
Hieronder staan de reacties vanaf het begin. De eerste staat bovenaan.
klik hier om naar de pagina met de laatste reacties te gaan

hit counter

Web Analytics Made Easy -
StatCounter

Karl | email | 23-12-2005

Ik had daar vroeger ook vaak last van, laatste jaar niet meer, de remedie:

- goede loopschoenen met steunzolen
- tussen twee trainingen altijd een dag tussen
- zoveel mogelijk op een zachte ondergrond lopen
- de eerste 5 minuten altijd zeer zeer traag beginnen

Jeroen | website | 26-12-2005

Je kan ook je scheenbenen versterken. Er is daar op dt forum genoeg overgeschreven. Even zoeken dus.

Johan M | email | 27-12-2005

Wat Karel zegt klopt, je moet gewoon iets "bewuster" gaan trainen. Ik heb er ook meerdere malen last van gehad (jaren aan een stuk), maar toen ik speciale steunzolen heb laten maken, en een beetje ben beginnen letten op mijn trainingspatroon heb ik - touch wood - geen last meer. Wat je ook kan doen is telkens na het trainen goed ijs leggen op je schenen, en eventueel behandelen met Traumeel. Kijk zeker eens verder op dit forum, er zijn topics genoeg over scheenbeenvliesontsteking!

kim | email | website | 28-12-2005

Uhm.. IJzen? Na het trainen als je last hebt van je schenen? Nou.. Ik heb ook enige tijd gelopen met dezelfde klachten. Zelfs met een rondje door de stad had ik er last van. Ik ben zelf geen hardloper, maar een danseres, en met veel springen en schokken op je been krijg je hetzelfde effect. Mij is altijd geleerd dat ik bij last van gewrichten moet ijzen, en bij last van spieren juist warm houden! en dat helpt ook goed. Het probleem bij deze ontsteking is dat er te weinig doorbloeding is in het scheenbeenvlies, bijvoorbeeld doordat er te weinig ruimte is bij de spieren eromheen. Wat helpt is dus: losmasseren, en ... Rekken!! kuiten rekken is voor mij de oplossing geweest, naast fysiotherapie, en nu ben ik volledig klachtenvrij terwijl ik alweer weken op hoog nivo ballet.. Ik hoop dat je er wat aan hebt..

Mark | 28-12-2005

Kim wat kraam jij een onzin uit. een ontsteking is een absolute contraindicatie voor masseren. die mag je never nooit niet masseren. ik weet niet wie je dat allemaal verteld hebt maar tis niet goed.

Arie | email | website | 30-12-2005

Hallo,

Kijk op mijn site voor veel informatie over zowel de blessure als over koelen en vele andere zaken die met veilig sporten, en ook ballet, te maken hebben.
In ieder geval bij een ontsteking koelen en niet masseren.

Luister naar je lichaam, dat is je beste adviseur.

Mary | 11-01-2006

hallo mensen met last van hun schenen,,
ik zelf zit al enige tijd op atletiek en train met name de sprint onderdelen, heel intensief en op harde ondergrond, met spikes! Allemaal niet goed voor je schenen en juist daarom heb ik er last van. Ik heb al veel dingen geprobeerd; fysiotherapie, rust, andere schoenen, zooltjes en zoveel mogelijk opwarmen en laten doorbloeden voor de training en natuurlijk IJZEN!
Sinds een maand doe ik ook oefeningen die mijn enkelspieren en scheenbenen sterker maken en zorgen dat ze actief blijven waardoor het allemaal een stuk beter gaat. Omdat ik er al heel lang last van heb gaat het naar alle waarschijnlijkheid nooit meer helemaal over maar door de oefeningen is het een stuk draagbaarder! >ook doen dus!<

Har | 11-01-2006

"ik zelf zit al enige tijd op atletiek en train met name de sprint onderdelen, heel intensief en op harde ondergrond, met spikes!"

lekkere trainers hebben jullie dat ze dat niet in de gaten houden en jullie zo hard laten trainen, zoals jezelf zegt. helaas zit jij nu mogelijk voor de rest van leven, zoals je zelf zegt, met de brokken.

klassiek voorbeeld van overbelasting.

bjorn | email | 10-02-2006

ikzelf heb al een tijdje last van een ontsteking aan men scheenbeen,na een hele tijd ontstekingsremmers te nemen ben ik naar een sportarts gegaan en die heeft mij een botscan laten nemen waar duidelijk op te zien was wat er aan de hand was heb terug remmers moeten nemen en fysio volgen waar ik veel rekoefeningen kreeg..depijn verdween en ben terug gaan lopen maar na een paar keer toch reactie ben terug naar de arts gegaan en die is mij nu aan het behandelen met traumeel inspuitingen en weer volledige rust een paar weken en dan een tweede inspuiting en dan zouden de problemen weg zijn...laat ons hopen..

Marc | 12-02-2006

@kim:

Nooit, maar dan ook nooit verwarmen!!!!
Dat werkt een ontsteking juist in de hand.
Bij klachten aan de schenen is koelen de enige juiste remedie. Ik gebruik zelf regelmatig een gel-pack na een langere duurloop.

/Marc

m | website | 12-02-2006

Iedereen weet t altijd beter he?Shinplints is op verschillende manieren te verhelpen.Nummer 1 remedie tegen shinsplints: Goed aangemeten schoeisel,eventueel met sportsupplementen erin.Daarnaast kan altijd een fysiotherapeut ingeschakeld worden.Ook een aangepast loopschema is belangrijk.Nooit er mee door blijven lopen.En naar je lichaam luisteren.Heel belangrijk.Zie eventueel website.

Gerard | 12-02-2006

Beste M,

Ik heb de site bekeken, maar geen tips kunnen ontdekken. Zou je iets exacter aan kunnen geven waar die info staat die de lezers van dit forum verder kunnen helpen? Zou lijkt het net of je reclame maakt voor dat "zoveelste" bedrijfje dat zich wil verrijken ten koste van de ellende van een ander.

m | 12-02-2006

Bedrijfje dat reclame maakt en zich wil verrijken ten koste van een ander is het zeker niet!!!integendeel!!.Het maakt mij niet uit waar je heengaat,als je maar van je blessure afkomt.Materiaal om te lezen over je blessure is er genoeg..maar lezen en anderen die adviezen geven is niet genoeg.Je moet zelf actie ondernemen en luisteren naar jouw lichaam..Dus JOUW looppatroon ontdekken,JOUW looptempo ontdekken,JOUW schoenen of zooltjes ontdekken en of je dat nu bij ons doet of ergens anders:tips zijn belangrijk maar het kan zijn dat het voor jou niet werkt.waarschijnlijk heb je al een schema wat je loopt.halveer het eens,probeer een zachtere ondergrond,wat ik wil zeggen is dat de basis heel belangrijk is en daar kun je alleen maar achter komen door naar een speciaalzaak te gaan en kijken of alles in orde is met het lopen.En nogmaals of dat nu bij ons is of elders,als het een goede speciaalzaak is,kom je geheid van de klachten af.Mits er echt iets mis is in het lichaam,maar dat zullen ze bij een speciaalzaak kunnen uitsluiten.succes

Geerte Clifford | email | website | 13-02-2006

Wij hebben vaker mensen die daar last van hebben, we geven daarvoor altijd enkele oefeningen. Die moet je wel volhouden natuurlijk anders helpt het maat even.
Het is belangrijk dat je de spieren rond het probleemgebied versterkt en niet overbelast. Neem gerust contact op voor meer informatie.

David | email | 03-06-2006

Hallo,

Ik heb sinds kort ook last van een beginnende scheenbeenvliesontsteking, ik lees dat hier al wat atletiekers gepost hebben. Zelf ben ik ook sprinter. Ik vroeg me nu af. Is het beter spikes te gebruiken met een harde of een zachte zool? Want ik vermoed dat mijn huidige spikes de oorzaak zijn van mijn probleem. Ik gebruik nu spikes met een zachte, flexibele zool... Iemand advies?

*tom* | 03-06-2006

Zachte zool is beter omdat deze meer demping geeft. Geen spikes aandoen is zelfs nog beter. Loop zoveel mogelijk op je sportschoenen. Zijn deze trouwens nog niet versleten? Ik weet nu niet dat dit het geval is (waarschijnlijk niet aangezien we in het midden van het seizoen zitten) maar wat ook een oorzaak van kan zijn is dat de trainingsbelasting op korte tijd hoger is geworden. Ik spurt zelf ook en weet dat het soms wel lastig is om voor sommige trainingen geen spikes aan te doen maar het is wel beter. Tevens veel ijs opleggen.

veel plezier en succes met de trainingen!

Meri | email | 04-06-2006

interessant is misschien een andere loopmethode, zoals 'chirunning' van Danny Dreyer. daardoor gebruik je grotere spiergroepen, en niet de beperkte kuitspieren die, als ze oververmoeid raken, het lichaam laten overschakelen op de scheenbeenspieren. die op hun beurt op den duur van het bot gaan afwijken: shinsplints.

hilde | email | 12-06-2006

ik ben een voetbalster en heb er sinds kort ook erg veel last van. waar kan ik goede steunzolen krijgen en moet ik die speciaal laten aanmeten?
Ik heb van de fysio al wel een appart trainings schema gehad, waar ik me nu aan ga houden, hopen dat het helpt.
En ik ga maar eens een icepad kopen omna de training te koelen.
Heeft er nog iemand advies voor me, wat ik het beste kan doen om tijdens de traing aan te werken om de pijn te verminderen?

wesley | email | 28-06-2006

Scheenbeenvliesontsteking, heb het al negen maanden. Geraak er niet vanaf. Heb alles al gedaan. kinesist bijna 30 keer, steunzolen al heel de tijd aan. air cast 2 maanden gedragen. Homeopatishe inspuitingen niets helpt. zie maar één oplossing operatief. kan dit?

Danielle | email | 29-06-2006

Ik ben een meisje van 16 en ik heb eigenlijk nooit intensief aan hardlopen gedaan... Wat ik doe aan beweging is fietsen (iedere dag minimaal 20 km) en LO op school, niet echt heel intensief dus.Toch heb ik last van klachten die lijken op een scheenbeenvliesontsteking (is ook de mening van mijn docent LO). Dit is begonnen toen ik vorig jaar april tijdens de gymles een hockeybal met een redelijke vaart tegen mijn scheenbeen aangekregen heb. Omdat ik hier in het begin (tijdens het hockeyen) nog niet echt last van had heb ik dit toen niet behandeld maar elke keer na gym, fietsen, wandelen met m'n hond of een rondje skeeleren heb ik er nu last van... Iemand misschien een tip/idee? De huisarts kan er niets van maken (zelfs geen scheenbeenvliesontsteking, ook al is mijn docent daar zo zeker van!), ze vindt het letterlijk 'maar een vaag iets'...

Danielle | 29-06-2006

PS. ik heb het na de les wel behandeld door te koelen.. Maar aangezien ik in een band speel (ik speel basgitaar) en ik nu niet meer langer dan 2, misschien 3 minuten kan staan, wordt dit steeds lastiger... Ik heb er eigenlijk voortdurend last van, alleen het ene moment is het erger dan het andere...

ik! | 29-06-2006

als het begonnen is nadat de bal tegen je schenen is gevlogen lijkt mij eerder daar de oorzaak te zoeken dan bij overbelasting zoals bij een scheenbeenvliesontsteking het geval is.

Danielle | 29-06-2006

Ik vergeet steeds dingen lijkt het wel, ik heb ook 2 bulten op mijn scheenbeen vlak onder elkaar (ongeveer halverwege m'n scheenbeen) die bij belasting opzwellen, maar ook in rust heb ik last van deze bulten en dit is precies op mijn pijnlijke plek (tussen de twee bulten in en op de plekken van de bulten)

Danielle | 29-06-2006

@ Ik! : ja leek mij ook, heb ik ook aan mn huisarts en mn docent verteld maar mn huisarts heeft overwogen om een foto te laten maken en uiteindelijk besloten om dit niet te doen en mn docent blijft bij een scheenbeenvliesontsteking..

eric | email | 07-08-2006

heb ook last van scheenbeenvlies ontsteking, ik heb het opgelopen tijdens mijn militaire opleiding.toen ik werd onderzocht door de bedrijfsarts werd mij verteld dat er 2 soorten scheenbeenvliesontsteking zijn: binnenzijde(het vlies wat om het bot zit)en buitenzijde(de spier naast het bot)nu heb ik zelf last aan de binnenzijde en kan ik er niet aan geholpen worden,maar als iemand last van de buitenzijde heeft kan je een drukmeting aanvragen waarbij je op een band moet rennen en ze de druk opmeten met een naald in je scheen(klinkt heel vervelend maar schijnt wel mee te vallen)daarna zou je er aan geopereerd kunnen worden.
mvg
eric

Astrid | 08-08-2006

@ Danielle
Als jouw problemen begonnen zijn met een bal tegen je schenen is dat wel degelijk de oorzaak. Ook trauma kan periostitis (beenvliesontsteking) geven! Rust, rust, rust en evt ontstekingsremmers. Ik zou die rontgenfoto toch maar laten maken, kan de diagnose bevestigd worden.

Johan | 08-08-2006

Eric wat jij beschrijft met die drukmeting aan de buitenzijde van je scheen is logesyndroom. Dat is totaal iets anders als scheenbeenvliesontsteking.

Mart | email | 13-08-2006

Hallo,

Sinds ik vorige jaar weer ben begonnen met voetballen en 4x per week ben gaan trainen begon de ellende. Dom natuurlijk om te denken dat ja na 5 jaar niet gespeelt te hebben op het oude niveau verder kan gaan.... Maargoed.

Omdat er aangegeven werd dat ik als voorbereiding moest gaan hardlopen om basis conditie op te doen ben ik hier fanatiek aan begonnen. Alles ging lekker tot dat ik op het geweldige idee kwam om nieuwe loopschoenen te kopen, helaas heb ik niet de juiste keuze gemaakt.

Ik heb namelijk een schoen met een anti prolatie blok gekocht, deze voorkomt het naar binnen knikken van de enkel waardoor je kuitspier een klap krijgt. Na een aantal dagen te hebben gelopen op de nieuwe schoenen werd het erger en erger. Toch ben ik door gegaan met voetbal trainen (op het veld) omdat ik dacht dat het gezonde spierpijn was. Zo af en toe heb ik kunnen spelen, maar helaas was dit 8 van de 10x met pijn.

Ik heb op het moment van alles al geprobeerd.

- 4 maanden rust
- Koelen
- Fisio
- Ruste looptraining op het gras met hardloopschoen i.p.v. voetbalschoenen
- Homeopathische gel
- Rek en trek oefeningen

Verhaegen Robby | email | 14-10-2006

Hallo
ik ben 2 dagen geleden geopreerd aan en scheenbeenvliesontsteking.heb alles geprobeerd ,steunzolen ,kine ,ijs ,rusten niks kon helpen nu ben ik door en sportdokter geopreerd en ben in afwachting wat het gaat worden maar heb er en goed oog in .
verder evomutie volgd .

Robby

eric | email | 15-10-2006

@ johan

vreemd dat er dan zoveel mensen binnen defensie met scheenbeenvliesontsteking een druk meting krijgen????

Johan J. | 15-10-2006

Valt me op dat er hier de laatste tijd veel "militairen" komen met scheenbeenvliesontsteking.

Scheenbeenvliesontsteking is een pure 100% overbelastingsblessure. Als er veel militairen momenteel met een dergelijk probleem lopen is er dus iets aan de hand met de opleiding. Of is de tegenwoordige aankomend militair dermate slecht "getraind" voor ze in dienst gaan dat ze geen enkele belasting aankunnen?

Wellicht toch iets om bij een militaire arts aan te kaarten.

Sanne (16) | email | 22-10-2006

Ik heb sinds een maand ook last van scheenbeenvliesontsteking. Ik heb deze opgelopen door het voetballen. Is het echt persee nodig om rust te nemen? Kan de huisarts je er verder mee helpen?
Iig bedankt!

Marc | 22-10-2006

@ Sanne:

Ik geloofat men het daar nog steeds niet over eens is! In de meeste gevallen wordt absolute rust voorgeschreven. De laatste tijd hoor je ook vaker dat je wel zou moeten doorlopen (uiteraard een stuk minder intensief).

Mijn sportats is voorstander van dat laatste: Doorlopen (zoals gezegd heel rustig) en vooral veel koelen.

/Marc

Robby Verhaegen | email | 26-10-2006

hallo
nu 2 weken later na de operatie ,ben naar de arts geweest en ziet er prima uit .
juist draadje laten uitdoen .
het probleem komt dat het vlies waar je kuit mee vasthangt een het scheenbeen wat te kort is en constant opgespannen word en veel leid en zo ontsteekt.nu hebben ze bij mij het vlies over de hele lengte van het scheenbeen losgesneden dat er zo meer vrije plaats is en u kuitsopieren niet constant aan het vlies trekt.
het in nog niet kompleet genezen naar nag terug rustig beginne sporten .
hou je later terug op de hoogte .
groetjes Robby

Mariska | email | 30-10-2006

hi allemaal,
ik heb sinds 3 jaar last van scheenbeenvliesontsteking! heb ook alles geprobeerd, speelde aantal jaar in eerste met hockey en kan nu NIETS meer doen aan loopsporten! In het begin dacht ik:" ach, heb ik die pijn niet meer!" maar nu mis ik het echt! Ik wil me laten opereren en wil weten wat ik kan verwachten en waar ik me moet melden voor zoiets?
Ik hoor graag wat!

richard | email | 12-11-2006

ik heb ook last van me scheenbeen ik heb het waarscheinlijk op gelopen toen ik van heiloo naar bakkum moest terug lopen das is 14 kilometer ongeveer maar blijf nu last houden van die scheen ik wil graag weten of het scheenbeenvliesonsteking is

Marc | 13-11-2006

@ Richard,

Het is natuurlijk niet mogelijk om zo op afstand te zeggen of het shin splints zijn of niet.

Niet ieder pijntje aan je schenen hoeft meteen shin pslitns te zijn.
Kan best zijn dat het wat gevoelig is omdat je die afstand niet gewend bent.

Ben je nog beginner, of heb je die 14 km. al vaker gelopen?
Gewoon even opletten of je de volgende keer je schenen weer voelt. Als je zeker wilt zijn is het natuurlijk beter om langs een sportarts te gaan.

En vooral koelen, dat is altijd goed in dit geval.

/Marc

Brenda | email | 16-11-2006

Ik heb al jullie reacties gelezen. Een ding is zeker het is heel lastig als je last hebt van pijnlijke scheenbenen. Ik denk ook dat "men" te snel weer wil sporten en dus niet genoeg rust neemt. Ik ben zelf beginner met lopen is ben in sept. begonnen met start 2 run. Ik loop 3 x per week en 1 x per week sport ik in een zaal. ik probeer om er altijd 1 dag rust in te bouwen. dat lukt aardig. Maar sinds deze week zijn mijn scheenbenen erg gevoelig en mijn kuiten ook. Zou dat komen omdat ik al die tijd verkeerd gelopen heb? (ik heb wel "goede"schoenen aangeschaft toen ik begon). Ik loop de ene keer op harde ondergrond en de andere op zachte ondergrond.

Ik ga zeker de tips die ik hier en elders heb gelezen toepassen. En hoop dat ik straks weer lekker kan lopen. ik wil graag naar een halve marathon toe werken. En voor nu ga ik maar fietesen om toch bezig te zijn en de scheenbenen te ontzien.

Mark | 16-11-2006

Hallo,

Ik heb, als ik ben weze hardlopen, last aan de binnenkant van me schenen. Als ik twee dagen later weer ga hardlopen loop ik het er als het ware weer uit. Maar ben ik klaar komt de pijn weer terug. Is dit scheenbeenvliesontsteking?

gr

A | email | 16-11-2006

Hallo

Scheenbeenvliesontsteking is pure overbelasting zoals eerder gezegd. En wat kun je daar tegen doen? Niets, alleen maar rusten. Scheenbeenvliesontsteking ontstaat meestal bij ineens teveel belasting. Als je bijv een jaar niet meer hebt getraind en opeens intensief gaat trainen dan kun je het zien aankomen, overbelasting.
Hoe langer je het scheenbeen belast, hoe langer de herstelperiode is. Mijn advies is: Ga rusten totdat het weer goed voelt en ga RUSTIG trainen. Rustig trainen, daar gaat het in de meeste gevallen fout. Je vraagt teveel van jezelf en je gaat je scheenbeen weer overbelasten. Klinkt stom maar begin met bijv 3 minuten joggen, 1 minuut lopen, 3 minuten joggen, 1 minuut lopen. Dit is misschien voor vele op een te laag niveau, maar toch helpt dit. En niet te vroeg juichen, het kan zomaar terugkomen, dus een lange herstelperiode is misschien wel beter. In deze herstelperiode zijn er de nodige middelen om het herstel beter te laten verlopen, fitnessen is ook goed voor het herstel, LICHTE kracht oefeningen voor je kuiten of een loopoefening waarbij je voeten constant ondersteunt zijn en je lichaam niet hoeft op te vangen, fietsen bijv

A | email | 16-11-2006

Trouwens, op canvas was er eerst een programma over niet-sporters binnen een aantal maanden de marathon in New York te laten lopen. Dit waren dus niet-sporters en kregen dus temaken met overbelasting, de scheenbeenvliesontsteking. Je ziet hoe ze dat laten herstellen en hoe ze naar zo'n marathon toewerken. Ik kan jullie vertellen, als je de eerste training ziet denk je: dit redden ze nooit, maar dit waren effectieve trainingen, in deze trainingen werd heel goed omgegaan met overbelasting. Enkele experts werkten mee aan dit programma. Ik weet helaas niet meer hoe het programma heet. google.nl is altijd handig -> "canvas+newyork+marathon". iets in die richting zal het zijn.

A | email | 16-11-2006

Trouwens, op canvas was er eerst een programma over niet-sporters binnen een aantal maanden de marathon in New York te laten lopen. Dit waren dus niet-sporters en kregen dus temaken met overbelasting, de scheenbeenvliesontsteking. Je ziet hoe ze dat laten herstellen en hoe ze naar zo'n marathon toewerken. Ik kan jullie vertellen, als je de eerste training ziet denk je: dit redden ze nooit, maar dit waren effectieve trainingen, in deze trainingen werd heel goed omgegaan met overbelasting. Enkele experts werkten mee aan dit programma. Ik weet helaas niet meer hoe het programma heet. google.nl is altijd handig -> "canvas+newyork+marathon". iets in die richting zal het zijn.

Marjolein | email | 20-01-2007

hey,
ik lees hier vanalles over de juiste schoenen. maar wat zijn dat net? welke merken vb?
ik heb aan twee benen scheenbeenvliesontsteking door het (iers) dansen. is er geen andere methode om er vanaf te geraken dan rust, want ik geef les...

groetjes,

Astrid | 21-01-2007

@ Marjolein
De juiste schoenen zijn de schoenen die bij jou passen: je loopstijl, gewicht, voeten, training etc. Voor iedereen verschillend dus, daarom is het ook aan te raden naar een speciaalzaak te gaan om je schoenen aan te laten meten.

Nicole | email | 07-03-2007

@A : Het programma heet " Marathon " (overloven )en is in 8 keer op Canvas geweest.
Koen filet heeft er wel zijn knieën mee kapot gelopen.
Spijtig, want hij had wel de Drive om mee te doen.
Het is bewezen dat dit enorm ongezond is, op een jaar tijd de martathon willen meedoen.
Wel een dikke vette pluim voor Marijke anders.

hilde | 08-03-2007

@ Nicole
maak je geen zorgen, Koen heeft de meniscusoperatie goed verteert en traint alweer voor de 20km door Brussel.
Maar ik ben het wel met je eens dat "van niksdoen tot marathon" in 1 jaar tijd niet verstandig is.

Decroo Jill | email | 11-03-2007

Ik ben militair(BE) en heb al meer dan een jaar last van scheenbeenvliesontsteking, Ik draag steunzolen, neutrale schoenen, doe er zo veel mogelijk gel op, krijg kiné (massage en elektroden), heb al meer dan 6 weken niet meer gelopen. Een maal gelopen aan een rustig tempo opnieuw een pijngevoel. Ik ben wanhopig want binnenkort ga ik mijn wapenschool (Aarlon) tegemoet en daar is sport een dagelijkse kost, zowel met bottines als zonder. Binnenkort ga ik naar een kiné die met naalden mijn spieren rond zal proberen te ontspannen om de druk weg te nemen. Wie weet helpt het. Ik overweeg zelfs een operatie omdat ik er al zo lang mee zit en niets helpt. Help mij met jullie ervaringen anders kan mijn carrière gedaan zijn en ik doe het veel te graag.

Eveline | email | 11-03-2007

Hey,

ik herken je verhaal heel goed! Ik zit zelf op de politieschool (BE). Sport is daar eveneens heel belangrijk. Ik had tijdens mijn selectieproeven al last van mijn schenen. Het is weer begonnen bij het begin van de opleiding (lopen, oefeningen openbare orde met combats,hindernisparcours...). Ik heb eveneens vanalles geprobeerd (steunzolen, kiné,...) maar hielp allemaal niet. Ik zat met stressfracturen en chronische scheenbeenvliesontsteking.

Eveline | 11-03-2007

VERVOLG

Mijn sportarts heeft me zefls gevraagd of ik mijn opleiding niet wou stopzetten. Geen denken aan! Ik heb 4 jaar criminologie gestudeerd met als doel om bij de politie te gaan. Dus opgeven, omwille van mijn benen, was geen optie! Ik heb me uiteindelijk, 14 dagen geleden, laten opereren. Het is nu afwachten wat het resultaat ervan is en of ik weer deftig ga kunnen lopen... Ik vraag me trouwens af of dat wel gaat helpen die behandeling met die naalden. Bij mij was mijn scheenbeenvlies te straks gespannen over mijn spier. Bij een inspanning zette mijn spier teveel uit in verhouding met dat vlies. De spanning van een spier halen is dus maar tijdelijk hé. Bij inspanning zwelt die weer op... Nu ja dat zegt mijn boerenverstand mij hé!

groetjes

Roos | email | 13-03-2007

Allemaal leuk en aardig; ik heb er al 14 jaar last van. Alle bovenstaande adviesen helpen niet! Ik weet niet of het ooit nog over gaat...........

Roosje67 | email | 23-03-2007

Hallo

Hoe kom je er toch achter wat je aan je scheenbenen hebt
Ik loop al 2 tot 3 jaar met problemen aan de buitenkant van mijn scheenbenen.
Er is al vanalles aangedaan om dit probleem te verhelpen
maar niets lukt of werkt.

jorden | email | 22-04-2007

ik heb nu al een paar maanden last van het rechter scheenbeen. Buitenkant bovenin.
Ik liep al meer dan een half jaar over lekker zacht zand in het bos. 3x per week 10 km.
Totdat het een paar dagen gevroren had en ik toch wou gaan lopen.
Mijn advies is nu; niet doen. Ik had daarna overal last van maar het rechter scheenbeen ging niet over.
Ik ben weer begonnen met lopen, 1x per week en vooral niet heuvelaf op harde ondergrond. Ik voel het nog steeds maar voor het lopen neem ik een ibuprofen. Dat schijnt ook ontstekingsremmend te zijn.
Na dit item gelezen te hebben zal ik ook maar gaan koelen als ik last heb.

Rob Bovelander | email | 23-04-2007

Ja, ook ik heb (vanwege doorgezakte voeten) last gehad van mijn scheenbenen (shint-splins).
Wat bij mij goed hielp, was 1-maal daags een wisselbad/douche (3 keer afwisselend zo koud mogelijk water en vervolgens zo heet mogelijk voor 30 sec. ofzo).
Én voor het gaan hardlopen eerst 3 x 10 stappen op de hakken lopen!
Verder een afwijkende voet laten corrigeren met steunzooltjes.

Melanie | 25-04-2007

Ik ben zelf een voetbalster met last van een scheenbeenvlies ontsteking. Ik voetbal nu 1,5 jaar waarvan ik nu een jaar last heb van mijn ontsteking. Ik ben daarvoor naar de fysio geweest, wat wel redelijk hielp, maar nog niet helemaal goed. Ik heb oefeneningen mee naar huis gekregen en steunzolen. Heel veel verschil merk ik niet. En heb er sinds 3 weken weer enorm veel last van door overbelasting. Iemand nog meer tips?

hardluiperke | email | 26-04-2007

Hoi,
Bij mij zijn de shin splints verdwenen nadat ik geholpen ben door een accupuncturist. De laatste klachten heb ik weggewerkt met fitnestraining twee maal per week.

fAstrid | 27-04-2007

Het schijn dat de vitasan sportkousen ook helpen bij scheenbeenvliesontsteking. Ik begin er ook een beetje last van te krijgen en trek de komende trainingen die kousen maar weer aan.

Ik heb ze gedragen totdat ik van mijn achillespees/kuitblessure af was. Nu met dit warme weer vind ik ze wel warm (en het ziet ook niet echt geweldig uit) maar als ik hiermee een blessure kan voorkomen ga ik het wel doen. Ik laat wel even weten of het helpt.

Ron | email | 28-04-2007

@ michael
Hoe loop je je scheenbeenvlies ontsteking op? Draag je geregelt hoge schoenen? (bijvoorbeeld kisten?) Plus als je schoenen te strak zitten loop je gauw die blessure op.

Robin | email | 30-04-2007

Ik ben een zeer fervent voetballer die ook al een paar jaar last heeft van scheenbeenvliesontsteking. als ik hier die reacties lees dan kom ik een paar keer tegen dat men brufen neemt. awel ik doe dat al dit hele jaar om toch maar te kunnen voetballen. tijdens of na de wedstrijd had ik dan geen klachten maar zonder brufen kan ik nog geen 100m lopen..MAAR ben nu bij een sportarts langs geweest..conclusie.. chronisch geworden door die brufens..dus opereren.. 2 kanten..ni gelachen maar het moet als ik nog ooit fatsoenlijk wil kunnen lopen laat staan voetballen dus mensen één goede tip.. laat die brufen zijn en rust zoals het moet, laat je te goei begeleiden want anders roept een operatie..31mei is D-day en zal jullie laten weten hoet verlopen is..

jorden | 30-04-2007

Michael, ik hoop dat hardluiperke ons daar een antwoord op kan geven.

Marc | email | 08-05-2007

na het lezen van deze artikels besef ik nu ook dat ik scheenbeenontstekingh heb bij het joggen ! ik voelde na een 15 minuten lopen dus pijn maar wist niet wat het was , nu weet ik het dus wel , en ga er toch mee naar de sportdokter om te zien wat er aan kan gedaan worden !

Robin | email | 08-05-2007

Heb de oplossing mensen..
laat een volledig biomechanisch onderzoek en dynamische analyse doen op je lichaam door een podoloog..dan weet je wat de oorzaak is en die helpt u er volledig vanaf..
Als je een bekwame zoekt dan mail je me maar..

Eveline | 09-05-2007

Zou dat DE oplossing zijn, dan was ik er nu al vanaf... niet dus!

Robin | 10-05-2007

De ene podoloog is de andere niet en voor de ene helpt het en voor de andere niet mak denk dat het toch wel een antwoord bied voor de meeste onder ons.. spijtig dat het bij u niet zo is..

khadija | email | 17-05-2007

Ik heb nu ook al sinds januari last van mijn schenen. Had 3 maanden niets gedaan en ben toen fanatiek gaan sporten bij een sportschool, waarbij ik begon met een cardio van 45 min op de loopband joggen. Kan er soms niet van slapen. Ik ben nog niet bij de dokter geweest (geen tijd, geen zin, ik weet het niet). Ik moet zeggen dat ik wel bang wordt van sommige reacties (14 jaar last)..
Ik ga binnenkort naar de huisarts en zal denk ik ook ff een afspraak maken met een sportfysio.

Ik had ook een vraagje aan de mensen die geopereerd zijn. Houd je een groot litteken over aan de operatie?

En voor de mensen die het "los" hebben gemasseerd: Hoe pijnlijk is dit? Want ik hoor hier veel over van collega's. Het schijnt uiteindelijk wel te helpen. Ik hoor namelijk dat je spier aan je bot vast is gaan zitten en dat dit los gemasseerd kan worden.

Ojah, ik had ook nog op internet info opgezocht en het schijnt dat ik in de laatste fase/stadium zit, waarbij je dus continu pijn hebt. Zelfs zonder inspanning. (boehoehoe)

Eveline | 19-05-2007

Ik heb littekens aan elk been één van +- 10 cm. Maar dat verschilt van dokter tot dokter. Mijn dokter sprak oorspronkelijk van 4 littekens (2 per been) van 2 cm. Tis anders uitgedraaid

Lenzz | email | 01-08-2007

Een scheenbeenvliesontsteking is het gevolg van overbelasting, wat erop wijst dat je dus overdadig aan het trainen/lopen bent.

Ik ben er op de volgende manier, met succes, vanaf geraakt:

1. Vijf weken niet lopen. Een onsteking mag je dan misschien na een goeie 2 weken rust niet meer voelen, de onsteking zelf zal echter nog niet weg zijn. Geef je benen genoeg rust dus!

2. Hou je conditie op pijl door tijdens deze 5 weken te gaan zwemmen en rustig te gaan fietsen. Deze sporten zullen de spieren rond je knie gaan verstevigen, waardoor je bij het lopen meer ondersteuning zal krijgen.
Zwemmen: voorkeur voor schoolslag (crawl belast de onderbenen iets meer). Fietsen: tochtjes van 20/25 kilometer.

3. Begin na week 5 terug met een loopschema dat je als volgt berekent: je neemt de afstand die je voorheen liep, en deelt deze door 2.

Dus was je een 10 km loper, begin dan terug aan 5 km. Vervolgens progressief opbouwen, met 5%. per week. Dus na één weekje kan je 0,25 km toevoegen aan je 5 km.

En zo langzaam opbouwen naar je gewoonlijke afstanden. Blijf ondertussen ook zwemmen en fietsen, voor de spieren enerzijds te ontspannen en verstevigen.

Veel succes!

aileen | email | 06-08-2007

hej .

ik heb er ook lange tijd mee gelopen,
kreeg steunzolen en allerlei oefeningen van de fysio .
maar wat ik later hoorde is dat je andere spieren in je benen niet genoeg getraind zijn waardoor je je scheenbenen gaat gebruiiken, die dan overbelast raken.
je meot dus ook zorgen dat je niet alleen je schenen traint. maar ook je kuiten. en al die andere spieren erom heen.
daarna training wel rustig opbouwen , maar dat moet je altijd als je blessure gehad hebt.
succes ermee ! khoop voor je dat t snel over is!

Konings | email | 16-08-2007

In oktober wordt ik geopereerd aan me rechterbeen aan me shin splints.
Nu is mijn vraag of mensen hier ervaring mee hebben?
Hoelang het duurt voordat je na de operatie weer iets kan doen?
Of je veel last hebt na de operatie?

alex | email | 22-08-2007

helo,

Ik speel al jaren voetbal, heb 2 jaar gesukkeld met scheenbeenvliesontsteking, Alle revalidaties doorlopen, verschillende dokters, scanners, noem maar op.... Sinds kort voetbal ik terug, was 2 weken bezig en had terug last van scheenbeenvlies ontsteking. Ik had het vermoeden dat mn schoenen iets te nauw gekocht waren en idd, ben direct nieuwe gaan halen en het probleem lijkt inmiddels opgelost, dit was mss ook de oorzaak van 2 jaar geleden.
Ik kocht altijd mn schoen juist van pas (leek me aangenamer om te shotten).
Nu neem ik juist gepast + een maat groter.

Decroo Jill | email | 02-09-2007

IK heb nu 4 maand gerust, het schijn de enige oplossing te zijn. Ik ga nu voor de eerste keer teug lopen. Na de rust is het belangrijk traag weer te beginnen, een soort start to run. Zeer belangrijk want anders komt het zo terug en kun je opnieuw beginnen. Accupunctuur helpt maar doet geen deugd (brr).

nadeche | email | 02-09-2007

Hallo, ik heb vorig jaar scheenbeenvliesonsteking gekregen, fysio gehad zooltjes, leren voet afwikkelen, oefeningen noem maar op, Nu komt het gewoon weer terug. Is er een onstekingsremmer dat je er kan voor nemen of een pijnstiller of heeft iemand tips ?

Stijn | email | 04-09-2007

Hoi, ik heb vorig jaar een gans seizoen bijna niet kunnen spelen omwille van een frictie-syndroom aan de linkerknie (peesontsteking). Vanalles geprobeerd en uiteindelijk geopereerd. Ok , daar ben ik nu vanaf geraakt. Nu begint het volgende voetbalseizoen nu sukkel ik al een maand met een scheenbeenontsteking, eens twee weken gerust maar nadien terug last gekregen, nu heb ik gisteren mijn tweede cortizonespuit laten zetten maar ik vrees dat ik na zondag te spelen alweer meer last zal hebben. Wat moet ik doen om er zo snel mogelijk vanaf te geraken? Rusten pff geen goesting voor :) ik wil voetballen!!! K*tblessure!

Else | email | 09-09-2007

Ik heb een vraagje er is mij verteld dat je met een scheenbeenvliesontsteking moet koelen, dit helpt wel maar voor maar 5 min.
Het is voor mij geen optie om te stoppen of te minderen qua trainingsuren. Ik moet om de dag trainen wegens topsport. Is er een manier om er snel van af tekomen in korte tijd bepaalde spray of iets dergelijks. Elke training barst ik nu in tranen uit en de hele dag door heb ik pijn. Kan dit ook chronisch worden?

Eveline | 09-09-2007

Hey Els,

Had er een spray of dergelijke bestaan dan denk ik dat er niet zoveel mensen uiteindelijk last zouden hebben van deze blessure...

Ik snap je probleem... Ik had vorig jaar ook last van aanhoudende/chronische scheenbeenvliesontstekingen en ik had ook geen optie om te stoppen. Ik zat in mijn politieopleiding en daar is sport uiterst belangrijk. Ik heb een half jaar door gedaan met mijn schenen. Veel dokters afgelopen maar niemand die me echt kon helpen... tot ik bij mijn sportarts terecht kwam. Ik moest onder de botscan. Het resultaat: scheenbeenvliesontsteking en 2 stressfracturen (in elk been eentje). Als je daarmee door traint riskeer je om je been te breken en dat heeft me toch eens doen nadenken. Ik ben uiteindelijk geopereerd. Scheenbeenvliesontstekingen kwamen voort van het beenvlies dat te strak rond je kuitspieren zit. IK denk het logesyndroom maar dat is nooit zo door mijn dokter genoemd.

Ik kan je maar één advies geven; ga naar een goeie sportarts en laat je onderzoeken en zoek naar de oorzaak van je probleem!

Groetjes!

FK | 09-09-2007

@Else
Lees eerst eens alle posts over dit onderwerp, er zitten vele goede tips bij. Maar je moet ook uit zien te vinden wat de oorzaak is van jouw Shin Splints. Zolang je deze niet hebt gevonden is de kans op genezing klein. Daarna zal je zo nodig aangepast schoeisel, sokken nodig hebben, spierversterkende oefeningen doen, loopstyle aanpassen. Het is niet zo simpel en kan waarneer je het niet serieus neemt een langdurig drama worden.

Geef hier een reactie

tekst

naam

e-mail

Dit veld s.v.p. leeg laten


Gaaf shirt voor een marathonloper
Gaaf shirt voor een marathonloper

<b>Laat de liefde niet aan toeval over</b>
Laat de liefde niet aan toeval over