Gebroken enkel

Anne | 24-01-2006

Met skin heb ik mijn enkel gebroken. Ben geopereerd en heb nu een plaatje en zit nu in het gips. Mijn vraag: zijn er mensen die dit ook hebben meegemaakt en nu weer hardlopen? En hoe lang heeft het geduurd voordat het lopen weer mogelijk was? Bedankt alvast.

Er zijn 330 reacties op dit onderwerp,
Hieronder staan de reacties vanaf het begin. De eerste staat bovenaan.
klik hier om naar de pagina met de laatste reacties te gaan

hit counter

Web Analytics Made Easy -
StatCounter

Ron | 24-01-2006

Ik zou eerst wachten tot het gips eraf is :)

Sorry ben een beetje flauw, heb niets anders te doen.

Heb er overigens zelf geen ervaring mee.

Marc | email | 25-01-2006

Ik heb een verhaal voor je dat je hoop moet geven:

Mijn rechterenkel is ooit verbrijzeld geweest, eigenlijk geplet. Allebei de enkelknobbels in kleine stukjes. Schroeven en ijzerdraad er in, die er een jaar later weer uit gingen. De beweging van mijn enkel is daardoor iets beperkt. Tien jaar later ben ik toch voorzichtig begonnen met hardlopen (1999). Tegenwoordig loop ik ook halve marathons, mijn enkel voelt sterker dan ooit!

Succes!

BvD | 25-01-2006

Ik raad je aan om zodra zodra je voldoende genezen bent verklaart contact op te nemen met een fysiotherapeut/sportarts. Samen kunnen jullie dan een goed schema samenstellen.

Ga er van uit dat je nooit meer op je ouwe niveau zal komen (als die redelijk maximaal was), maar dat als alles goed gaat je wel weer redelijk goed kunt lopen.

Afhankelijk van de precieze schade en persoonlijke herstelvermogen kan het maanden tot jaren duren voor je weer lang en/of snel kunt lopen.

Begin in elk geval rustig en laat je begeleiden. Dat is waarschijnlijk de snelste en gezondste manier.

Sterkte en beterschap. Hou vol en neem de tijd.

Anne | 26-01-2006

Bedankt, dat geeft toch wel weer hoop.
Ik vind het hardlopen veel te leuk en zou het erg jammer vinden als het niet meer zou kunnen.

Erik | email | 30-04-2006

Mijn linker enkel heb ik op drie plekken gebroken er zitten schroeven in en ijzerdraad. Dit is ongeveer 8 jaar geleden. Ben nu weer begonnen met hardlopen onder begeleiding. Valt zwaar tegen. In het ziekenhuis doen ze er niets meer aan. Alles blijft in de enkel. Wordt erg dik van het vocht en is pijnlijk. MIjn gevoel zegt niet zeuren doorzetten dat doen we dan ook maar. Is dit herkenbaar bij anderen?

John | email | 03-05-2006

Altijd lastig om het te vergelijken, maar misschien geeft het je hoop.

Ik heb namelijk een veel positievere ervaring. Ik heb in 1997 mijn enkel gebroken en een en ander afgescheurd gehad. Dit is operatief hersteld d.m.v. een schroef door en door. 6 weken gips gehad en 2 maanden nadat het gips er af is gehaald zat ik weer op mijn oude niveau. Ik moet er wel bij zeggen dat mijn basis conditie erg goed was en dat ik des tijds 17 jaar was.
Maar om te zeggen zoals eerder hierboven dat je er van uit moet gaan dat je je oude niveau niet meer haalt vind ik onterecht en al helemaal niet bemoedigend. Maar dat is een instelling die (gelukkig) voor een ieder weer anders is.

joyce | email | 10-05-2006

Ik heb 13 jaar geleden mijn rechter enkel precies in het gewricht op 2 plaatsen gebroken (Ik was 29 jaar). Ook platen en schroeven gehad. Doordat ik het niet kon bewegen en pijnlijk bleef op aanraden van fysio alles eruit laten halen. Lang herstel en beginjaren vaak pijn met sneeuw. Mijn enkel is beperkt. Ik kan niet goed doorbuigen, daardoor ook niet goed voet afrollen. Gelukkig kan ik wel weer tennissen, skin en sinds kort loop ik hard. Door compensatie krijg ik nu links last van knie, maar ben zeker heel blij dat ik alweer jaren kan sporten.

Anne | 28-05-2006

Ik heb deze week voor het eerst weer gelopen, 3 minuten hard, 3 minuten wandelen en dat 10 keer. Heb de neiging om te strompelen en voel mijn enkel wel, maar toch een eerste begin is gemaakt. Dus het kan allemaal meevallen.

Pieter | 23-06-2006

Ik heb mijn enkel vorige week gebroken. ff partijtje voetballen. volgende dag geopereerd. Is een plaatje ingezet, ik heb tot nu toe nog geen tot weinig pijn. Ik mag hem 6 week niet belasten en dan weer rustig opbouwen. Ik hou me daar maar aan want ik moet nog jaren met de post lopen. Komt vast wel weer goed.

Frank | email | 26-06-2006

Ik heb drie jaar geleden mijn enkel op drie plaatsen gebroken tijdens een parachutesprong. 4 Schroeven erin, een zware infectie erop, 4 weken ziekenhuis, nog drie keer geopereerd. Nu heb ik een zware bewegingsbeperking en heb ik regelmatig veel pijn. Ik sta op de lijst voor een vervolgoperatie maar zie het niet zo zitten. Vroeger sporten ik veel maar dit kan nu niet meer. Kan iemand mij helpen?

ronald | email | 15-12-2006

beste anne,

Ik heb ook even mijn enkel gebroken afgelopen week met skien. jij bent nu een jaar verder. hoe is het verlopen?

Anne | 16-12-2006

Hallo Ronald,
ik loop weer en heb het idee dat ik daardoor ook goed ben hersteld. Moet in deochtend nog wel goed op gang komen, mijn enkel is dan nog wat stijf maar na de eerste 10 minuten gaat het goed. Hardlopen gaat da ook goed, behalve dat ik minder hard loop dan vroeger. Liep de 10 km. in 55 min, dat is nu 10 min. meer. Maar er zit wel pogressie in, ik liep eerst nog langzamer. Hoop volgend jaar in 2007 weer op het oude niveau te zitten

willy | 27-12-2006

Ik heb vanmorgen mij 2 enkels gebroken 2e kerstdag

Ik srong van de ladder nu gips aan 2 kanten tot me lies.
Het rare is dat ik het gips best fijn vind zitten.

MArja sterkte

Mirjam | email | 11-01-2007

Hallo mensen
Ook ik heb mijn enkel gebroken afgelopen vrijdag. Er is een plaat in gezet en ik geloof ook een schroef. Nu heb ik nog een spalk, maar ik hoop over een week gips te krijgen als de hechtingen eruit zijn. Waar ik benieuwd naar ben is of je op een gegeven moment een beetje lopen kunt met gips.
De reactie van John vind ik erg bemoedigend en ik ga er van uit dat dat bij mij ook zo gaat:-))
Hoe is het nu met jou Willy?
Groetjes Mirjam

@dviesj3 | 11-01-2007

Ik heb precies 8 weken geleden mijn banden doorgescheurd ,al voor de 4e keer, en kreeg gelijk gips.
Eigenlijk was dit geen loopgips maar aangezien het maar tot de helft van je voet zit kon ik heel gemakkelijk lopen door met mijn tenen te steunen; ze raadden dit wel af maar ik heb hier nooit pijn meegehad; veel minder dan op krukken te moeten steunen.
Alsje nu al een spalk hebt krijg je waarschijnlijk loopgips hiermee kan je heel gemakkelijk gewoon lopen; als je hem gebroken hebt kun je RUSTIG na 2 maanden beginnen met lopen (soms al eerder)maar wel onder begeleiding van een fysio/sportarts.

Willem bij de Leij | email | 31-01-2007

Tijdens een zakenreis in Kokkola Finland, ben ik op 25-01-07 uitgegleden op het ijs van de rijbaan. Geopereerd door doktor Weitz van het hospitaal in Kokkola, 2 pennen en 1 schroef die niet worden verwijdert. Mijn enkel is voorzien van kunstof (fibber i.p.v. gips). Na 2 weken loopgips en dan langzaam belasten 1 week 20-30 kg, 2 week 30-40 kg etc.
Is dit een normale gang van zaken en wanneeer zou ik weer normaal kunnen lopen en auto rijden.

Jokes | email | 04-02-2007

Hoi iedereen
Precies op 01jan2007 gestruikeld over een dorpel en mijn voet bengelde los aan mijn been. Kuitbeen op 2 plaatsen gebroken en alle banden gescheurd. Heb nu een strip met 6 schroeven en 1 stelschroef door en door. Die laatste wordt er binnenkort operatief uitgehaald. Ben als de dood om op mijn voet te vertrouwen als ik weer moet gaan lopen. Is dit normaal? Strip en andere schroeven blijven zitten. Heeft iemand hier ervaring mee? Bv. sporten, sauna, lang wandelen etc.

Biatch | 26-02-2007

Ik vraag me af hoe het iedereen vergaan is die oude reacties heeft gegeven na gebroken enkel.

Mijn enkel is op 3 plaatsen nu gebroken, eigenlijk is me hele onderbeen dwars door midden, ook is een stukje afgebroken, het zit met platen en schroeven in elkaar. Ik was aan het trainen voor de triatlon maar ben bang dat ik nooit meer kan rennen.

Heb ook veel angst of het uberhaupt goed komt, hoor verschillende verhalen.

@Jokes, heb dezelfde angst als jou. Heb zowiezo nu nog veel pijn, moet 6 weken in het gips en mag mijn voet absoluut niet belasten. Ben benieuwd wat ik na die 6 weken mag en of ik ooit weer durf te vertrouwen op mijn voet / het lopen bedoel ik dan.

Biatch | 28-02-2007

Niemand?

Anne | 28-02-2007

Hoi Biatch
Bij mij gaat het goed, loop weer. Zie ook eerdere reactie. Enkel is stabiel maar blijft nog wel stijf. In april ga ik naar orthopeed om te kijken of het verwijderen van de plaat met schroeven helpt.

Biatch | 28-02-2007

Hoi Anne, tnx voor je reactie. Had jij ook een slechte prognose? Mijn enkel is dwarsdoormidden, op 3 plaatsen gebroken en een stuk afgebroken, zit ook met platen en schroeven en nietjes, klemmen in elkaar.

Dat jij weer hardloopt, goed zeg! mag het wel?? of ben je op eigen initiatief gaan rennen? Ik ben zelf heel bang maar tis nog vers (2 weken geleden geopereerd) en wist niet dat je alweer mocht rennen met plaatjes erin, zal wel altijd zwakke plek blijven of niet?

Ben wel benieuwd als je geweest ben voor verwijderen plaatjes.

Succes, groetjes

Anne | 01-03-2007

Hoi Biatch
Ik vond de begeleiding in het ziekenhuis matig, ze konden eigenlijk niks zeggen behalve van die dooddoeners dat het herstel voor een ieder anders is. Ik heb zelf geregeld dat meteen toen het gips er af ging ik meteen naar de fysio kon (gewoon bellen) en daar heb ik veel aan gehad. Ze helpen je weer te gaan lopen op een goede manier. Zij vertelde ook dat hardlopen weer moest kunnen op termijn. Dat ben ik zelf gaan proberen. In het begin is het strompelen maar op een bepaald moment ging het weer. Dus hou er maar vertrouwen in dat het bij jou ook goed komt. Ik heb zelf het idee dat wanneer je getraind bent het herstel beter en sneller gaat.

Biatch | 01-03-2007

Hoi Anne, tnx je geeft me weer moed, zag het erg zwart in, naja om eerlijk te zijn ziet het er ook niet heel rooskleurig uit, is veel schade, maar wie weet, ben heel benieuwd.

Denk ook dat ik kwa begeleiding ziekenhuis ook niet veel hoef te verwachten, en wat knap dat je meteen aan fysio begonnen bent, ik denk in het begin dat ik heel bang ben om er uberhaupt weer op te staan.

Ben wel benieuwd als je in april terug gaat naar orthopaed watie met je plaatjes doet in de enkel. Misschien kan je tzt nog een keer reageren vindt het gewoon heel interessant omdat ik hetzelf ook heb.

Bedankt, groetjes

Astrid | 01-03-2007

H Biatch, houd moed. Kun je je die turner nog herinneren die bij een serie sprongen op de mat helemaal verkeerd terecht kwam en beide enkels brak? Binnen een half jaar deed ie alweer op het hoogste niveau mee. Niet opgeven dus!

Biatch | 01-03-2007

super van je Astrid, had ik net nodig, was zo depri... is 2e dat ik mijn training voor triathlon moet onderbreken voor blessure, was net weer lekker bezig, maar dit keer is erg slecht, enkel is dwarsdoormidden, 3 breuken en stukje afgebroken en veel weefselschade. Maar inderdaad lees meerdere wonders die herstellen zo ook jouw reactie en daar hou ik me maar aan vast..... Tis gewoon zo verslavend dat lopen dat terugslag als je niks kunt doen als alleen maar zitten erg hard is, niet werken, niet naar behoren voor gezin kunnen zorgen etc... Maar wie weet ren ik weer over een tijd..... i hope so!
tnx voor je positieve reactie! kon het echt gebruiken

Astrid | 02-03-2007

@ Biatch
Graag gedaan! Ik weet wat het is om gedwongen op non-actief te moeten staan terwijl je z graag wilt lopen. Als je in voorbereiding voor een triathlon was is je fysieke gestel in ieder geval super, dat is een pr voor herstel. Je uitgangspositie is veel beter dan een niet-sporter in dezelfde situatie. En wonderen gebeuren.

Marc | 02-03-2007

@ Biatch: Hou vooral de moed erin, ook al is dat moeilijk.

Hoe ben je eigenlijk aan die blessure gekomen? Een valpartij tijdens je training?
(Maar misschien vertel je het ook liever niet)

/Marc

Biatch | 02-03-2007

@Marc: kon ik maar een stoer verhaal op hangen, van snowboarden of een wilde training.... maar helaas, ben flauw gevallen wilde opkruipen en hoorde toen krak (alsof je tak afbreekt). Mijn voet lag in een hele andere richting dan mijn onderbeen zoiets zag je alleen in een film. Naja niet dus.

Heb vandaag de uitslag gekregn van de botscan en heb botontkalking (ben pas 37). Altijd gesport.... Snappen het niet maar dat gaan ze nu onderzoeken. Enkel is een grote puinhoop en heb tevens vandaag te horen gekregen dat hij altijd stijf zal blijven.

Maar wonderen zijn de wereld nog niet uit :)
Schijnbaar is het ergens goed voor geweest want nu blijkt dat ik botontkalking heb.... stel je voor we waren 5 jaar verder was de schade misschien niet te overzien. Daar hou ik me maar even aan vast, maar mijn intensieve sporten is waarschijnlijk voorbij.

Marc | 02-03-2007

Ai, lijkt me inderdaad geen prettig gezicht :-(
In ieder geval veel sterkte ermee!

/Marc

Biatch | 02-03-2007

tnx Marc, naja onkruid vergaat niet denk ik maar :)))). Heb zo mijn ups & downs, moet het leren accepteren....... komt wel.

Lon Roest | email | 03-03-2007

Ik heb op 17-02-07 met een partijtje voetballen mijn enkel gebroken. Op 28-02-07 ben ik geopereerd (een plaatje met schroeven) ik hoop vrijdag loopgips te krijgen.
Op 23-04-2007 is het de bedoeling dat ik naar de Politie Academie ga!!
Kan iemand mij vertellen of ik daar dan weer fit en weer volledig op twee voeten sta??.

Biatch | 03-03-2007

Als het een 'gewone' breuk is, beslist weer, maar wil niet zeggen dat je dan alles alweer kunt doen, misschien dat hij wat stijver is in het begin.

Kun je beter voor die tijd even aan de orthopead vragen.

Ik heb een compliceerde breuk (3 breuken, scheenbeen, kuitbeen en er tussen en stuk afgebroken) en mag vanaf nu (3 weken geleden maandag) al weer licht met de tenen de grond aanraken, en dat uitbreiden tot en met de 6e week met een beetje steunen.

Vraag het na neem geen risico. Succes en sterkte!

Nicole | email | 09-03-2007

Heb ook met skieen mijn enkel gebroken. Na thuiskomst was het bot verschoven, dus toch nog geopereerd. Hoe ver kunnen jullie lopen met krukken. Kan slecht lopen vanwege pijn in handen (carpaal tunnen syndroom). Heb nu onderarmkrukken.

Na hoeveel weken konden jullie weer sporten? (tennissen).
Krijg volgende week hopelijk loopgips. Iemand weer geskied na gebroken enkel?

peter | email | 24-03-2007

Hallo Allemaal ik heb op 6-2mijn enkel gebroken op 7 plaatsen ben op 6-2 geopereerden op 14-2 nog en keer ze waren een breuk vergeten er zitten 12 schroeven en 2 plaatjes in.Ik mocht de enkel niet belasten na 14 dagen heb ik dat wel gedaan had er geen last van.Eerste controle was 23-3 gisteren gips is eraf en nu mag ik er weer op lopen en alles gaan proberen ik vind dat het dus snel gegaan is.
Nu is mijn enkel wel 2x zo dik geworden door al dat lopen maar heb er geen last van.Ga vandaag weer auto rijden denk ik.
Groeten Peter

Biatch | 24-03-2007

dat is heel snel peter... ongelofelijk. Geeft mij weer hoop :)

Ik zit nog steeds in gips en ben op 13.2 geopereerd... Breuken waren bij mij het probleem niet, grootste probleem was een stuk bot wat helemaal er af was gebroken.

Vond je niet eng eerste keer weer belasten?

Sterkte ermee! hopelijk kun je snel genoeg weer alles

Peter | email | 24-03-2007

Hallo Biatch
Wij hebben vanmiddag en tuinhuisje uitgezocht dus ene tuincentrum in andere uit.heb vandaag ongeveer 5.5 uur gewinkeld.En het gaat harstikke goed.Mijn voet is nu wel wat dik maar doet geen pijn.
Ik hoop dat ik je hoop geef ik had het al opgeven na 5 weken thuiszitten kon ik geen goede ervaringen lezen over enkelbreuken
Alleen ellende en ik ben altijd erg positief en dat hout je op de been.
Jij ook veel sterkte en het ga je goed
Ik heb nu nog lekker een weekje rust
Tuinhuisje in elkaar zetten !!!!
Groeten peter

Biatch | 24-03-2007

tnx voor de opkikker, kon het gebruiken, maar heb wel het idee dat je een medisch wonder bent ;). Ik ben heel benieuwd of het gips er volgende week vrijdag af mag, dan zit het er 6,5 om.

Succes met je tuinhuisje, en ik zou toch maar een beetje voorzichtig aan doen tis niet niks wat je hebt gehad!!! hou je in acht, groetjes

roberto | 25-03-2007

Met veel emotie lees ik jullie verhalen.
Ik ben een surinaamse nederlander,die al 30 jaar in rotterdam loopt.Niet de marathon ,maar vroeger de 15 km en nu de 10 km.
af en toe ook een halve marathon.
Op 25 november zou ik samen met mijn zus een halve marathon lopen in mijn geboorteland,en had een hele loopschema gepland.
Tijdens de zware storm op 18 januari,kwam ik op mijn werk ten val,en brak mijn enkel en
mijn kuitbeen.Het is moeilijk aan de buitenwereld uit te leggen hoe ik me voel,maar jullie begrijpen mij wel.
Ik hoop dat ik mijn droom in de toekomst alsnog kan verwezelijken,hoewel ik op dit moment nog geen goed gevoel over heb.

Biatch | 25-03-2007

Hoi Roberto, ik weet hoe je je voelt, ik was voor de triathlon aan het trainen in juni, heb hiervoor lang getraind en intensief.

Kan wel janken als ik buiten mensen zie rennen, en dan van die mooi weer lopers die er anders niet uitkomen (niet denegrerend bedoeld overigens, ieder het zijne). Ik trainde structureel 6 dagen per week, door weer en wind. Mis het nu dus ook enorm.

Het gaat nu, heb me er min of meer bij neergelegd. Ik heb trouwens ook het kuitbeen gebroken, en het scheenbeen in feite is mijn onderbeen dwarsdoormidden. Heb ook nog een stuk afgebroken die knobbel die aan de binnekant van de enkel zit die is bij mij afgebroken.

Ook zijn ze er achter gekomen dat ik bontontkalking heb en hartritmestoornis waarvoor ik vanaf deze week medicatie moet nemen...

Zit jij ook nog in het gips en wordt bij jou ook al het plaatwerk en schroeven er weer uitgehaald over een jaar?

Heel veel sterkte, positief proberen te blijven.

liza | email | 29-03-2007

ik heb een vraag afgelopen vrijdag ben ik aangereden door een vrouw die niet goed uit keek ze schepte me met hr auto toen ik op de snorscooter zat , ik heb een gebroken enkel , gebroken scheenbeen en een gebroken kuitbeen, het waren 3 gecompliceerde breuken , ik ben met de ambulance naar de eerste hulp gebracht , ik lees dus alleen op forums over platen en schroeven , ze hebben bij mij alleen al me botten terug gezet....

ik moet elke week fotos maken om te kijken of t goed groeit , zo niet dan word t alsnog gebroken en krijg ik alsnog platen en schroeven in me been.....

heeft iemand deze breuken ook gehad? want ik heb gehoord dat het moeilijk word via de artsen om ooit weer normaal te kunnen lopen t kost zo en zo een jaar revalidatie ,,,,ik ben gewoon heel bang , morgen moet ik na me ongeluk voor t eerst fotos maken....

ik hoop snel reactie te krijgen!
liefs mij

Biatch | 29-03-2007

@Liza, heel veel sterkte dan, hoop maar dat je niet geopereerd hoeft te worden want ik hik er volgend jaar tegenaan dat weer alles verwijderd moet worden.

Ik heb ook 3 breuken, ook kuitbeen scheenbeen, en nog een breuk in feite is mijn hele enkel dwarsdoormidden. Als er geen stukken af waren gebroken dan had ik ook geen operatie nodig gehad, de afgebroken stukken waren bij mij het probleem, die hebben ze moeten zetten met platen schroeven en nietjes.

Die angst herken ik, ben bijna 7 weken verder en morgen als het gips eraf gaat ben ik heel bang er weer op te gaan staan en hem uberhaupt weer te gaan belasten.

Heel veel succes morgen met de foto's!!!

Marc | 29-03-2007

@ Biatch:

Veel sterkte dan als morgen het gips eraf gaat.
Ben benieuwd hoe het verder gaat, vooral nu je ook nog eens het probleem met hartritmestoornissen hebt...

Sterkte...........

/Marc

liza@biatch | email | 29-03-2007

hey biatch (grappige naam ;-)
dankjewel voor je lieve reactie....
precies dat zei k ook hier tegen vrienden en famillie ...t lijkt me echt raar om weer er op te staan wanneer het gips er af mag....
jij heb dus ongeveer t zelfde als wat ik heb alleen met je enkel erbij nog erger dus....had jij geen pijn in die 7 weken?
want ik heb ongelooflijk veel pijn in me been ....ik las dat het pijn van botgroei kan zijn...of juist pijn omdat het scheef groeit daar ben ik echt bang voor.....en heb jij je operatie onder narcose gedaan? want ik vroeg een ruggenprik man.....toen ze me botten terug gingen zetten ben veelste bang voor narcose.....veel vragen he ? ....maar dat komt eerlijk gezegd omdat jij er zo min of meer alles van af weet omdat je hetzelfde hebt...ik laat zo en zo weten morgen hoe de fotos zijn verlopen...als ik dus niks meer reageer dan weet je dat ik dus in het ziekenhuis lig.....en moest jij ook alleen maar plat liggen? want ik mag alleen naar de wc met een looprek en terug....thanx alvast....one love x liza

Biatch | 30-03-2007

@Marc, tnx. Dat was schrikken ja, maar ik weet nu wel de reden waarom ik neer was gevallen en heb nu medicatie. Krijg zodra ik goed mobiel ben nog allerlei onderzoeken. Tis trouwens niet levensbedreigend en als alles goed gaat met medicatie mag ik als lukt met de voet weer alles doen. Alleen de medicatie van het hart haalt topje van de conditie eraf, brengt je hartslag omlaag, dus zal niet meer aan het niveau komen wat ik had. Vindt dat ook niet erg, ik leef nog :) da's belangrijkste en als ik ooit weer mag / kan rennen met mijn voet al is het joggen ben ik dolgelukkig. Alleen de acceptatie is moeilijk (37 jaar en al hartmedicatie, kan ik nog hardlopen etc.. etc...). Maar dat gaat goedkomen.

Biatch | 30-03-2007

1/1
@Liza, het gips is er af...... pffffff heb wat peentjes gezweet daar. Een mens lijdt het meest onder wat hij vreest en dat klopt dus echt. Viel allemaal mee, maar je bent de steun en de stevigheid kwijt, enkel hangt er nu maar wat bij zo voelt het. Heb afgelopen tijd ook wel pijn gehad maar de erste pijn was gewoon het breken zelf (en de aanblik
van het bot tegen vel aan), heb veel kramp in de kuit. Hoorde net ook van orthopead dat ik voorlopig een stijfheid hou omdat het vastgemaakt is met platen en schroeven en nietjes dat houdt de afwikkeling tegen.

De operatie valt echt reuze mee ze zijn ruim 2/5 uur tot 3 uur bezig geweest en daar merk je echt niks van. Heb ruggeprik gehad die stelt helemaal niks voor, eerlijk gezegd voelde ik um geeneens, ben heel blij dat ik die heb gepakt, was daar heel bang voor in het begin, maar dat is echt peanuts.

Mij hebben ze trouwens 2 x de enkel moeten zetten na de breuk nog voordat ik geopereerd moest worden anders had ik diezelfde nacht nog mijn voet kunnen verliezen en geloof me die hel gun je niemand, de 2e x zetten voor in de ambulance ben ik dan ook 10 minuten buiten westen geweest.

Biatch | 30-03-2007

1/2
Dus maak je echt niet bang voor de operatie stelt echt weinig voor. Denk dat je ook onwijs veel pijn hebt gehad tijdens de breuk zelf en die pijn is gewoon het ergste geweest daar hoef je je voor de rest geen zorgen om te maken. Valt rest bij in het niet.

Ik ben doodsbang nu um te belasten, maar daar moet ik doorheen. En net zo zeer als ik door die bijna 7 weken gips ben gekomen lukt dit ook. En jou gaat het ook lukken, ergste heb je echt gehad en dat is het breken zelf. Sterkte ik ben benieuwd!

ps. doe het looprek weg en ga over op krukken, tis 2 dagen wennen maar daarna wil je niet meer anders. Ik lag ook veel met been omhoog (anders liep alles vol met vocht en doet pijn en wordt dik).

Bart V. | 30-03-2007

@ Biatch: wat een verhaal zeg ! Ik neem aan dat je fysiotherapie gaat krijgen, weet je al wanneer ? In ieder geval: sterkte met het herstel !!

Biatch | 30-03-2007

@tnx Bart, a.s. maandagmorgen gelijk, heb vandaag gebeld kon maandag gelijk terecht. Heb het idee dat de achillespees al korter is, voet klapt steeds terug dus denk dat die ook gerekt moet worden.

Het intensieve sporten is wel voorbij besef ik me steeds meer....... pfffffffff heb het er toch wel moeilijker mee dan ik dacht.

Hoop dat iedereen in die zin zich er wat van aantrekt dat ze geen nodeloze risco's lopen met hun hart, ik dacht dat ik kerngezond was gezien mijn intensieve trainen, was wel een onschuldige hartritmestoornis aan licht gekomen met sportkeuring bij sma 2 jaar geleden, maar die is inmiddels zo gekeerd dat het nu wel kwaad kan (gelukkig niet levensbedreigend).

Ik raad iedereen ook echt zo'n uitgebreide sporttest aan. Garantie heb je nooit........ maar toch :)

Bart V. | 30-03-2007

@ Biatch: je hebt nog een lange weg te gaan, maar wie weet kom je wel weer "gewoon" aan 't sporten, dat zou al een overwinning zijn. Probeer niet te ver vooruit te kijken, waarschijnlijk gaat het herstel in kleine stapjes (en af en toe eentje terug).

Ik heb kort geleden een uitgebreide test laten doen. Geen klachten, maar leek me wel eens goed. Als extra een echocardiografie gehad, omdat mijn bloeddruk wat laag bleef tijdens de inspanningstest. Uitslag is goed, blij dat ik 't heb gedaan. Het is idd geen garantie, maar het geeft een goed gevoel om eens een complete check te hebben gehad.

Nogmaals sterkte !

Biatch | 30-03-2007

Dat zou zeker een overwinning zijn! daar zou ik al blij mee zijn.

Ik ga er voor dat zowiezo.

Zodra ik mijn eerste stappen zonder krukken al kan maken is voor mij al heel wat gewonnen, gewoon een wandeling maken.

En mens kan toch blij zijn met kleine dingen :) alleen jammer dat er zo'n stomme dingen moeten gebeuren om dat te beseffen.......

Goed van je dat je die test gedaan hebt! Je durft dan toch net wat meer tot het randje te gaan (althans dat had ik daarna).

Bart V. | 30-03-2007

Hoe is 't eigenlijk gebeurd, want dat ik heb (volgens mij) nergens gelezen.

Trouwens goed dat je meteen een afspraak bij de fysio hebt gemaakt, dan kan het herstelproces direct (al is het langzaam) in gang worden gezet.

Biatch | 30-03-2007

Heel simpel Bart, kwam terug van de training av, me lekker warm gedouched, kreeg buikpijn, ging naar wc en werd ff later wakker op de grond. Ben toen naar gang gekropen voor mobiele, wilde opstaan en hoorde toen krak (alsof je tak afbreekt) en zag toen mijn voet aan andere kant liggen dan enkel (bungelde er maar wat aan).

Combinatie hartritmestoornis, warme douche en buikpijn is me fataal geworden, (waarschijnlijk heeft hart ff stil gestaan). Darmen hebben al bloed nodig gehad.

Heel simpel dus, niks stoers, niet tijdens mijn voorbereiding triathlon of skieen...... nee gewoon flauwgevallen en weer op proberen krabbelen.

Had heel veel schade aan enkel inwendig was rampgebied ook veel weefselschade.

robbie | email | 31-03-2007

hallo,ik ben rob.
ik ben 4,5 mnd geleden naar beneden gevallen. daarbij brak ik 2 ellebogen, mijn pols en verbrijzelde mijn enkel.
alles is op zich goed genezen, behalve mijn enkel. hier hebben ze 2 ijzeren strips ingezet, en wat schroeven. ongeveer 8 weken geleden mocht ik er voorzichtig mee gaan lopen.na 6 weken(2 weken geleden)moest ik op controle komen. daar zagen ze op de foto dat mijn enkel in elkaar gezakt was. het blijkt dat het bot boven mijn sprongbeen weg aan t slijten is. eergisteren ben ik opnieuw geopereerd, en hebben ze een externe fixatuur gemonteerd, om mijn enkel uit elkaar te trekken.wat ze hierna gaan doen is nog onduidelijk. heeft iemand dit al meegemaakt, of heeft iemand een goed adres voor een second opinion?

Biatch | 31-03-2007

pffffff heftig robbie!

sterkte! hopelijk blijf ik hier van verschoond :( hopelijk geneest die hier wel hoe het moet!

heel veel succes!

liza @ biatch | email | 02-04-2007

Hoi biatch....sorry voor mijn late reactie... maar ben nu pas weer een beetje bijgekomen van alles....ik was afgelopen vrijdag gegaan....ze willen me nog niet opereren omdat ze bang zijn dat die plaat bij mij averechts gaat werken omdat me enkel zo gecompliceerd gebroken is.....ze hebben me gips aangepast en zit nu tot aan me lies ...... ze hebben me scheenbeen naar beneden getrokken door me voet in een balletstand te zetten met een krik tussen me gips.. het was weer is zoals normaal erg pijnlijk .... kreeg ook geen verdoving ...... me scheenbeen en me enkel liggen nu recht boven elkaar en de artsen hopen echt dat ik gezonde botgroei krijg .... ik heb het geprobeerd op krukken maar ik durf t echt niet ... me been is loodzwaar .. heb ook geen loopgips en de arts heeft gezegd dat ik alleen naar de wc mag en terug .... ik durfde ook niet te vragen wat als dit niet lukt en die plaat niet lukt ? ik mag zelfs me looprek niet meer gebruiken ... het is uit bed in de rolstoel en vanaf de rolstoel naar een postoel nu die midden in de huiskamer staat...echt vreselijk! lijk wel een oma van 101!

liza @ biatch | email | 02-04-2007

iHIER NOG VERDER....
k vind het wel veel lef hebben 3 uur lang liggen bij bewustzijn biatch! ik had voor me botten op plaats terug zetten ook een ruggenprik genomen na die ongeluk maar dat duurde een half uurtje .....ik hoop gewoon dat me botgroei uiteindelijk goed komt zodat ik niet geopereerd hoef te worden ... vooral omdat ze dan ook bang zijn dat dat niet werkt .... ik moet vrijdag weer fotos maken .. kijken of t is gaan groeien .... ik heb alleen nu onwijssssssss veel last van me hiel... slaap 3 a 4 uurtjes per nacht slik de hele dag pijnstillers ...omdat me hiel zo een pijn doet ... had jij dat ook ?en gefeliciteerd dat je gips er nu af is loop je al ?

Biatch | 02-04-2007

my god liza, wat een verhaal zeg :( verschrikkelijk voor je! En tot aan de lies in het gips :( en wat raar dat men je ingipst in de balletstand, bij mij wilde ze juist voorkomen dat ik spitsvoet kreeg, dus hebben ze me haaks ingegipst. Als je niet vertrouwt vraag dan second opinion.

Ik mag nog lang niet lopen ben nog wel ff bezig net als jij, je komt die weken door houdt moed had ik ook, heb geschreeuwd en gegooit met de krukken zo hulpeloos en zo moedeloos heb ik me gevoeld. Komt weer probeer positief te blijven. Probeer ik ook. Ik was heftig aan het trainen voor de triathlon en nu kan ik niks meer, voel me net als jij ook 101. Maar langzaam maar zeker gaat het beter, 2 stapjes terug, 1 vooruit nog en probeer de angst en de pijn los te laten. Ik heb ook veel pijn gehad heb zo snel mogelijk me zelf van de morfine afgewerkt, het verdoofd alles en maakt je ook depressief kijk daar mee uit.

Heel veel sterkte houdt moed!

liza @ biatch | email | 02-04-2007

hoi biatch.... ok jeetje hier schrik ik van .... ik heb er ook helemaal geen verstand van ....... wat is in godsnaam een spitsvoet en haaks ingegipst?
misschien kan je me dat vertellen alsjeblieft......?

misschien hebben we het anders gebroken of zo ? alsjeblieft leg het me even uit want ik ben echt radeloos!

ik kom uit zaanstad loop bij ziekenhuis de heel ..... weet jij goeie verhalen van een ziekenhuis ? of iets dergelijks .. ik ben gewoon bang om nooit meer te kunnen lopen zoals ik altijd heb gelopen en uiteindelijk met een kromme poot loop of mank of ja ik weet niet ... ben bang omdat ik helemaal niks weet en elke week is t onzeker met me fotos en kan alle kanten op .... ik wil wel even zeggen dat jou verhalen en je woorden me er wel een beetje doorheen helpen! ik weet dat ik op moet passen met die pijnstillers maar soms trek ik de pijn echt niet ... ben ook anti medicijn maar anders trek ik het niet ... ik hoop gauw van je te horen weer en k ben echt trots op je! liefs liza

Biatch | 03-04-2007

1/1
@liza, praat met je arts zo snel mogelijk maak een afspraak en vraag hem om alles goed uit te leggen laat je de tijd nemen.

Ik woon zelf in limburg dus weet niks bij jou in de buurt. Probeer het anders via de huisarts heb ik ook gedaan, orthopead nam te weinig tijd voor goed uit te leggen en de huisarts heeft dat toen overgenomen. Achteraf heb ik toch nog een goed gesprek gehad met orthopaed dus ben niet meer met vragen blijven zitten, doe dat ook da's heel belangrijk.

Spitsvoet is als voet omlaag ingegipst wordt en dan lang in die stand staat wordt de achillespees verkort. Maak je daar maar niet druk om want ze weten wel in het ziekenhuis wat ze doen zal wel bij jouw breuk horen. Denk dat we beiden een verschillende breuk hebben. Ziekenhuis is om je beter te maken daar hebben hun baat bij dus ga er van uit dat ze goed zijn in hun vak.

Biatch | 03-04-2007

1/2
Heb trouwens ook veel pijn nu het gips er af is, vandaag voor eerst fysio gehad, wil niet aan tramadol (soort synthetische morfine) heb er genoeg hier maar reageer er niet goed op en heb 2 kinderen.

Als je het nodig hebt pakken maar probeer het af te bouwen ook voor jezelf.

Probeer positief te blijven ik denk maar altijd ik had ook te horen kunnen krijgen dat ik kanker heb, gelukkig heb ik dat niet te horen gekregen, ik heb gebroken enkel en hoe klote ook het komt wel weer goed en ook als het niet meer 100% wordt, tis nog altijd beter dan een slopende en chronische ziekte.

Gun jezelf de tijd, we hebben beiden nog een lange weg, jij nog langer, besteed die zo nuttig mogelijk, probeer het met accepteren want je kunt niks anders.

Heel veel sterkte en ik weet echt wat je doormaakt heb hetzelfde gehad ook die vertwijfeling.

Biatch | 03-04-2007

1/3
ps. hoe oud ben je eigenlijk? deed je ook aan hardlopen? En die vrouw die je aan heeft gereden?? Heftig hoor...

Ik had trouwens het scheenbeen en kuitbeen gebroken, en daarboven nog een breuk en aan beiden kanten is bot afgebroken (links en rechts die knobbel wat je voelt en ziet zaten compleet los, enkel hong alleen nog vast aan spieren , kon tenen zelfs niet meer bwegen) beiden zijn geheel afgebroken dat was ook het moeilijke aan de breuk. Heb 1 plaat en 8 schroeven, 2 een soort van grote nietjes en een pin in de enkel nu. De plaat voel je trouwens zitten :(. Maar heftigste pijn heb ik volgens mij gehad en dat is tijdens breuk en de week daarna.

Gedurende operatie was ik trouwens dizzy had pilletje gekregen dus was ver van mijn bed show :).

Mij hebben ze het been moeten zetten snachts nog anders kon ik mjin voet verliezen, dit hebben ze gedaan zonder verdoving. Kon pas sanderdaags savonds geopeerd worden. Dit was echt een hel, vergeet die pijn nooit meer.

Liefs en sterkte!

liza @ biatch | email | 03-04-2007

hey , ja dan hebben wij inderdaad een verschillende breuk bij de enkel ... die van mij is gewoon echt van me scheenbeen gebroken voorkant en achterkant.... hahaha ik moest wel lachen...2 kinderen? leuk ...... ik ben 22 .... wat had je dan gedacht? was ook me eigen stomme schuld ... tijdens die ongeluk heb ik echt niks gevoeld .... ik was zo kwaad d8 wel even op te staan om een paar klappen uit te delen.... en toen zag ik dat me been bleef liggen....en me voet lag dwars ....pas in de ambulance toen ik valium kreeg werd ik rustig en voelde ik de pijn .. ik was zo kwaad ik voelde echt niks ..alleen die vrouw zag ik in me zicht en die wou ik echt even een paar klappen geven....ja amsterdams he :-)..ik krijg volgende week sleutel van me appartementje en ja daar kan ik niet eens in ... hele vooruitzicht is weg ... ik deed aan kickboksen dus dat zit er ook voorlopig bij mij niet in...en lekker joggen in het park was ik aan t op pakken...niet echt hardlopen zoals jij ... maar het blijft wel klote of je nou aan sport doet of niet ...

liza @ biatch | 03-04-2007

ik vind het wel supertof dat je terug reageert ..ik hou je zo en zo elke vrijdag op de hoogte hoe of wat ... vind t wel leuk als je dat ook doet .ben wel benieuwd hoe het verders met je zal gaan ...jij ook veel sterkte ...maar nu wil ik ook wel is weten hoe oud jij bent ;-)
liefs liza

Biatch | 03-04-2007

oke oke ik zal je op de hoogte houden, wel niet meteen slaan hihihi :)

Ik ben 37. En het is kl*te ongeacht welke leeftijd of wat je doet sport of niet, het is kl*te afhankelijk te zijn en niet meer te kunnen doen wat je kon.

Ik moet iedereen vragen om iets te doen of de kinderen bijv. na hun sport te brengen pfffff ben blij als ik dat alweer zelf kan. Ik probeer volgende week weer te autorijden.

Heb vanacht heel slecht geslapen van de pijn. Wat betreft het scheenbeen hebben we dus beiden door, lag die voet van jou er ook zo galant bij? brrrrr die blik vergeet ik nooit meer, ik wilde mijn been op tillen maar mijn voet hong compleet de andere kant uit en je zag bot tegen vlees aan steken (niet erdoor gelukkig).

Als je doet kickboksen ben je wel wat gewend :) En je moet maar denken iedere dag voorbij is er 1 dichter bij ons doel, en dat is weer lopen zonder die rotkrukken!

Hoelang moet je zo in het gips is daar al wat over bekend? En wat rot dat je volgende week de sleutel krijgt van je appartementje, naja dat komt wel weer, eerst beter worden!!! :)

liefs Biatch

liza @ biatch | 03-04-2007

hahahaha nee ik zal niet slaan :-)
ja mijn voetje lag er ook heel leuk bij ..... als ik dat op tv zag voorheen zapte ik het snel weg ..... en nu had ik t zelf en bleef er naar kijken van huh?
mijn bot stak er wel uit .. was ook een heerlijk gezicht ...NOT!
een open wond van circa 15 cm dus is gehecht ... bloed kwam door t gips heen dus moest opnieuw ... vandaag ben ik trouwens naar het ziekenhuis geweest..trok die pijn van me hiel niet meer .ze hebben me hiel eruti gezaagd .. een zacht materiaal ingedaan om de pijn te verlichten..ben net thuis ...ok 37 grappig! ik heb trouwens het 1 en ander gevraagd vanwege t spitsvoetgeval...hij zei idd dat de artsen dat t liefst niet doen maar in mijn geval beter is .. dat moet dus in 2 x weer terug gezet worden waar hij op zei dat dat ook best pijnlijk gaat worden net als ze me enkel hebben terug gezet :-( verheug me er nu al op! als die fotos maar goed zijn vrijdag ... ik hoop voor je dat je die kleintjes van je weer snel zelf kunt brengen en dat t goed met je gaat xxx kus

liza @ biatch | 03-04-2007

en oja .. ik moet zeker 8 weken in het gips ... als de fotos goed blijven gaan wat ik echt hoop ... er kan op de dag van het ongeluk en 4 weken erna nog van alles veslist worden of het geopereerd moet worden of niet ... dus is allemaal heel onzeker ... aankomende vrijdag en dan nog 2 weken onzeker zijn!
hoop dat t allemaal snel vorbij is .. heb een laptop gekocht dus lig de hele dag op bed te internette ... msn .. blog schrijven op me site voor famillie en vrienden om up te daten anders mag je 600 x t zelfde de hele tijd te vertellen...wat is je nationaliteit eigenlijk nederlands? gewoon nieuswgierig omdat het hier best multicultureel is ..hahaha

Biatch | 03-04-2007

Leuk dat je me leeftijd grappig vindt :) ook jij zal het eens wordenI :))) maar ja dan ben ik nog ouder hihihi

Ik ben trouwens gewoon Nederlandse, hier in het dorp bij ons is het niet zo heel multicultureel :). Heel anders wat dat betreft dan in de grote stad, en dan vooral Amsterdam.

Ik heb ook een laptop da's wel handig met de hele dag voetje omhoog. Ik kan me trouwens met niks niet lang concentreren, jij wel? Ik heb ook zo;n pijn aan de hiel gehad, maar het gaat nu. Heb nu vooral links aan het litteken pijn (ook zo'n 15 cm) en andere kant is nog groter zeker 25 a 30 cm van de operatie.

Ik probeer vandaag iets rustiger aan te doen had ook veel pijn gisteren en vanacht, enkel was ook heel dik :(

Je had dus een open botbreuk, heftig zeg! dan heb je nog geluk gehad, hebben ze dat gewoon dichtgegipst of bij de wond open gelaten? bij mij zat het gewoon dicht na de operatie en je voelde het bloed en wondvocht in het gips druppelen.

Ik zal voor je duimen vrijdag! |Gisteren was het precies 7 weken geleden dat het gebeurde bij mij........ had het wel ff moeilijk. Gaat nu weer prima trouwens :)

|Groetjes en hou je taai

liza @ biatch | 03-04-2007

hey hey .... zoooo wat een littekens zeg pfffffffffffffffff.....t is jou ook allemaal niet meegevallen!....logisch dat je zoveel pijn hebt ... is niet zomaar iets wat je heb...is gewoon zwaar klote .. ja bij mij hebben ze het gehecht maar bloed kwam door t gips heen hoor weet precies wat je bedoeld ... je voelt het er door heen druipen gewoon .... was ook eerst bang dat het niet goed gehecht was ..maar ik moest me niet zo druk maken...ja en het concentreren op wat bedoel je precies?? hahah ik ben nu zo op mezelf aangewezen net als jij dat je gewoon geen keus heb om je te concentreren ...heb allerlei spellen op de comp als je dat bedoeld tenminste waar hoge concentratie voor nodig is hahaha
ik heb mijn litteken nog niet gezien was gelijk ingegipst maar t was wel een flinke zeiden ze :-( ... ik durf volgens mij niet eens meer naar me been te kijken volgens mij als dat gips er eenmaal af is...dus laat staan STAAN! gisteren precies 7 weken? ja t is niet alleen een lichamelijke klap ook zeker emotioneel...ik ben trouwens zelf ook nederlands hoor ;)

Biatch | 03-04-2007

Ha meid, met concentreren bedoel ik, spellen of lezen of tv kijken doe het allemaal maar ff en dan heb ik er geen zin meer in concentratie is weg, ben nog te veel met het been bezig en de pijn denk ik.

Als gips eraf is pas raar, ten eerste ziet het eng uit en ten tweede voelt het ook raar, voelt alsof het niet mijn been is, heel raar.

En dan de angst mag nu gaan belasten enigszins maar ben zoooooooo bang er op te staan volledig. Ik voel ook alles in het been, je voelt gewoon dat het met schroeven en scharnieren en plaatwerk aan elkaar zit, dat voel je gewoon kan voet niet eens normaal afwikkelen.

Vrijdag moet ik terug naar internist voor oorzaak van botontkalking daar ik daar eigenlijk te jong voor ben, dus daar zijn ze nu op zoek na, ben wel benieuwd naar de uitslag.

En als ik eenmaal goed mobiel ben dan krijg ik vervolgonderzoeken voor het hart.

Heb nog heel wat voor de boeg, maar heb het ergste gehad hoop ik maar :(. En dan is alles voorbij........ en dan moet ik weer opnieuw geopeerd worden voor alles eruit te halen pffffffffffff en zo blijven we bezig!

liza @ biatch | 04-04-2007

jeetje mina .... hoe ziet het eruit dan? je been?... idd wat een gedoe zeg!
ik vind het echt zo onwijs kut voor je ... maar ik ben ook echt onwijs eerlijk als ik tegen je zeg dat ik dus hoop niet geopereerd te worden begrijp je ?
ik vind het nog knap dat je nog zo praat .... en mij motiveerd om door te zetten .....jij mag echt trots op jezelf zijn !
en van dat botontkalking godsamme...ik hoor t wel als je de uitslag hebt..pffff...sterkte .... en waarom je hart???.whats wrong?..nou weer een aantal vragen.... en ik ben benieuwd wat je zegt hoe het been eruit ziet ... lijkt me ook eng idd om er weer volledig op te staan ... echt vreselijk!
nou lieverd doe rustig aan ... en geloof me mensen zoals jij die komen er weet k zeker ..je bent een positief goed mens...ik hoor t weer van je ...dikke kus

Biatch | 04-04-2007

hahahaha je bent me er eentje!

Je moet niet bang zijn om geopereerd te worden want dat stelt echt niks voor hoor, maar kan me begrijpen dat je er tegen op ziet. Had ik ook, heb daar ook geroepen lama ik hoef niet geopereerd te worden, maar ja ik had geen keus, achteraf ben ik blij dat ze het gedaan hebben want het was op een natuurlijke manier nooit zo goed in elkaar gegroeit.

Mijn hart: ik heb het been gebroken omdat ik flauw was gevallen, ik blijk een hartritmestoornis te hebben, niks levensbedreigends maar wel erg genoeg dat ik er van neer kan vallen dus, ik heb medicatie nu gekregen en dat gaat goed. Krijg nog wel vervolgonderzoeken, maar ik ga er van uit dat ze niks meer vinden verder. Ik voel me verder ook prima, ben altijd tot het maximum gegaan met sporten dus ik denk dat me hart sterk genoeg :))). Ben trouwens ook nog nooit eerder flauwgevallen.

Positief ben ik niet altijd ook ik heb mijn momenten :) maar probeer er wel zelf bovenop te komen als het ff niet zo meezit.

Levenservaring denk ik dan maar :) hihihi

Hou je taai en we zijn weer een dagje verder, ik heb net met 1 kruk proberen te lopen... het zag er erg debiel uit :) groetjessss

HarryB | 04-04-2007

@Biatch en Liza
Meiden, ik heb hardstikke veel bewondering voor jullie. Zoals jullie omgaan met julie probleem. Ik moet er niet aan denken dat zoiets mij zou overkomen. Geloof dat ik gek zou worden.
Wens jullie heel veel sterkte en een blijvende positieve instelling.

Biatch | 04-04-2007

Tnx HarryB: zo dacht ik ook maar als je er in zit dan moet je.... dacht ook in het begin dit kan ik niet ik word gek....

Schade is beperkt gebleven hihihi

groetjes

liza @ biatch | 04-04-2007

biatch hij zei meiden <<<< hahaha maar goed in iedergeval wel een leuke reactie thanx harry........ja biatch ik ken ook best bang ... ze willen wel dat t bij mij natuurlijk gaat groeien maar me kuitbeen stond al iets scheef....ik weet t niet hoor met die mongolen .... ik denk dat het nooit meer zo groeit zoals t was natuurlijk ... das toch onmogelijk... vind t een eng idee om te denken dat ik een scheef poot krijg na die 8 weken omdat t toch niet helemaal 100 % groeit zoals hoe het ooit was :-(
heb je hem al 100% belast of heb je erop gestaan?
liefs en sterkte en een dikke kus

Michelle | email | 04-04-2007

Wat een verhalen allemaal. Ik zelf heb een partner die naar beneden is gevallen van 5 meter en heeft 2 verbrijzelde enkels beide enkels hebben platen gehad, van de linker enkel is inmiddels de plaat verwijderd omdat het irratie gaf. Omdat hij beide enkels niet mocht belasten voor 3 maanden heeft hij noodzakelijk in een zorghotel gewoond omdat hij niet zelfstandig naar de wc kon en hierbij hulp nodig had. Inmiddels is zijn gips verwijderd en probeert hij weer een beetje te revalideren. Hij loopt met krukken maar zijn enkels worden zo dik dat hij na 10 min. echt moet gaan zitten.

Vandaag vroeg het RCA (Revalidatie Centrum Amsterdam) te horen wat hij daar eigenlijk komt doen terwijl hij doorgestuurd is door het ziekenhuis. Tevens krijg hij te horen dat hij waarschijnlijk niet meer dan 100 meter zou kunnen lopen en dat hij afhankelijk zal zijn van zijn rolstoel.

Hij heeft 2 stijve enkels en deze zullen nooit meer normaal worden.

Zij geven hem nog 6 weken met trainen van 5 keer per week.

Toch raar dat zij dat zo even aan hem mededelen, ik word ziek van die medische wereld.

Hij is positief maar door deze verhalen kan je toch niet meer de moed erin houden.

Geef hier een reactie

tekst

naam

e-mail

Dit veld s.v.p. leeg laten


Gaaf shirt voor een marathonloper
Gaaf shirt voor een marathonloper

<b>Laat de liefde niet aan toeval over</b>
Laat de liefde niet aan toeval over