Gebroken enkel

Anne | 24-01-2006

Met skiën heb ik mijn enkel gebroken. Ben geopereerd en heb nu een plaatje en zit nu in het gips. Mijn vraag: zijn er mensen die dit ook hebben meegemaakt en nu weer hardlopen? En hoe lang heeft het geduurd voordat het lopen weer mogelijk was? Bedankt alvast.

hit counter

Web Analytics Made Easy -
StatCounter

liza @ michelle | 04-04-2007

jeetje michelle wat een verhaal idd .... heel veel beterschap en sterkte ... verbrijzeld is nog erger dan gebroken .... ik weet het .... ik wens jullie het allerbeste ... hele dikke kus

Biatch | 04-04-2007

@Michelle: pfffffffff wat een verhaal, daar word je toch moedeloos van, verschrikkelijk dan mogen wij idd nog niet klagen, kan altijd erger. Heel erg veel sterkte voor jou en je partner. Ja en je weet pas wat het inhoud de medische wereld als je er zelf van afhankelijk bent :(. Hopelijk komt het nog enigszins goed!!! Heel veel sterkte!

@Liza: ik mag nog niet belasten, ongeveer 20% maar, heb heel veel pijn nu :(
2 stapjes terug en 1 vooruit he........... pffff

Michelle | email | 04-04-2007

@ Liza en @ Biatch

Bedankt meiden, voor jullie steun.

Ik hoop dat het jullie goed gaat en laat je vooral niet kisten door de medische wereld want inderdaad als je er afhankelijk van bent word je soms moedeloos.

Biatch | 05-04-2007

@Liza ik krijg net per mail een filmpje binnen van een kickboxer of cagefighter die stampt en zijn enkel overstamt..... zo zag die van mij ook er bij bah, kreeg kramp in de buik hoe ik het zag :(

Hoest met jou? ik heb vandaag al weer wat meer gedaan, gevolg is dat ik zo scheef loop, teveel doe overal pijn krijg, rug, heup, andere been :(

tyu | 05-04-2007

@ Michelle

HOEZO ZIEK? Moeten ze dan tegen je liegen in een ziekenhuis? Of je hoop in praten die er waarschijnlijk niet is? In zo een gevallen altijd van het meest negatieve uitgaan kan het alleen nog maar beter worden.

Biatch | 05-04-2007

@tyu wat weet jij er nou van! Hoe weet jij nou waar ze het over heeft, we hebben het niet over slecht nieuws brengen en dat het wel kan meevallen pfffffff. Als je niet weet waar je over praat zeg dan niks omdat je iemand de grond in wil boren, zou lullig zijn als jij of je dierbaren iets overkomt en dat je dan pas weet waar we het over hebben........

@ michelle en biatch | 05-04-2007

hahaha jeetje ik heb wat gemist zie ik!!! ehmmmm michelle .... ik heb niks aan boo boo verhalen daarvoor ben ik geen lotgenoten op komen zoeken...als je dit heb zijn er altijd mensen die ook mensen kennen die het hebben gehad en we weten wel dat het altijd erger kan ... maar ik denk ook niet dat jij bij elke slok water aan een kind in afrika denkt of wel??
in iedergeval ik heb niks aan negativiteit en dat het anders kan lopen dan dat je wilt die kans is er ja daar kan je rekening mee houden maar dat hoeft niet te betekenen dat ik de hele dag negatief ga zitten denken ... t is voor jou makkelijk praten omdat jezelf niet in die positie zit ... rot alsjeblieft op het was hier al gezellig zonder jou....
@biatch...dag lieverd...het gaat wel ok het is nu bijna 23 uur zal wel niet kunnen slapen vanwege de fotos morgen..maar goed..dat zien we dan wel...loop je scheef om de pijn te vermijden?
dikke kus

liza@michelle | 05-04-2007

ow sorry mies ahaha ik bedoelde tyu....wat en gedoe zeg!
toch ik hou niet van negativiteit

Biatch | 06-04-2007

@liza? en hoe was het in ziekenhuis? hier alles goed bij internist, krijg alleen medicijnen voor bontontkalking en voor rest gelukkig niks naars gevonden.

Fijne pasen!

liza@biatch | email | 06-04-2007

hey ok dus je heb medicijnen nu?
hey maar loop je nou scheef om de pijn te vermijden?.....

mijn foto's waren gelukkig goed .... nog 2 vrijdagen foto's maken en dan kunnen we een operatie uitsluiten....ze hebben me er wel weer op geattendeerd dat ik er nog lang niet ben en blablabla maar ik ws zo blij dat het niet verschoven was!
het duurt nog een hele tijd voordat ik weer kan lopen maar goed ... ik heb je advies opgevolgd...ik voelde me nu zo sterk vandaag ik heb met krukken gelopen!
hiet viel niet mee om me dikke kont omhoog te tillen hahah maar ik heb 10 stapjes kunnen zetten ondanks me been zo zwaar is ... krijg ook geen loopgips moet zo weinig mogelijk bewegen maar mocht het proberen van ze! en het is me gelukt dankzij jou want iedereen zei nee doe maar looprek dus ik zei als het die jongen lukt van die site moet mij het ook lukken hahaha!
hij zei wel dat me spieren en pezen korter worden en dat daardoor me botten kunnen verschuiven..dus het is nog 2 weken afwachten maar ik houd hoop!
hoe voel je je voor de rest?
ken je trouwens www.hyves.nl?

Biatch | 06-04-2007

Hahahahaha die jongen van de site!
MUTS zeg ik ben een vrouw! dacht dat je dat begreep, Biatch betekent in het italiaans Bitch....... snappie hihihihi

Ik heb trouwens ook geen loopgips gehad, 7 weken ook gewoon gips zonder te belasten (op laatst mocht ik enigszins belasten met tenen grond aanraken).

Ik loop niet scheef om de pijn te vermijden maar ik loop gewoon niet goed door het hinkelen op 1 been of het afzetten heb je gewoon een verkeerde houding en dat veroorzaakt weer pijn in de rug, heup etc..

Bij mij is ook door het gips de pees verkort (de achillespees) een beetje maar, maar tis niet leuk om die op te rekken :( en daar is fysio nu mee bezig. Heb nu 2x therapie gehad deze week en we gaan misschien naar 3 x ik mag mijn been nu voor 20% belasten enigszins.

Goed van je met die krukken! en dat gaat elke dag beter, uiteraard is het zwaar, maar als je ziet wat ik er nu allemaal mee doe, ik ren er compleet me, trap op en af, heb in het huis overal opstapjes en opstapjes geen enkel probleem. Maar kijk maar uit wat jij zit tot aan lies in het gips, ik zat maar tot aan knie.

Biatch de vrouw! | 06-04-2007

deel 2 hier verder

Fijn voor je dat je goed nieuws had, heb wel even aan je moeten denken! Goed oefenen jij, maak jezelf sterker! je armen alles trainen dat wat je liggend kunt deed ik ook, buikspieren, armspieren, rug, en je goeie been, maak jezelf sterk!

Hyves heb ik niet, ken ik niet en ben ik te oud voor :))))))) heb alleen msn en dat is al zwaar genoeg hihihihi, groetjesss

Davy | email | 09-06-2007

Ik ben op 8/4/07 het slachtoffer geworden van zinloos geweld en mijn enkel gewricht is verbrijzeld en mijn kuitbeen op 2 plaatsen gebroken ! Mijn kuitbeen hebben ze dan overbrugd met een plaat met 12 schroeven inen men enkel gewricht met 3 schroeven zo juist mogelijk gezet . Voor mijn voet op zen plaats te houden hebben ze een externe fixateur geplaatst en normaal na 2 maand zou deze mogen verwijderd worden! Ben dus donderdag 7/6/07 binnen gegaan maar er was nog NIETS veranderd sedert de laatste operatie :( Nu hebben ze men enkel wat gedraait en alles wat dichter getrokken dus nu hebben dat het snel aan elkaar groeit! Weten jullie soms middelen dat kalkvorming verbeterd? Kalk tabletten ? Melk? Calciumdrankjes? zou dat helpen of is dat allemaal bijgeloof?
Groeten davy

Jack | 09-06-2007

Kijk Anne, daarom ga ik nooit skiën.
Is ,,levens,, gevaarlijk voor een loper zoals ik die een bijna totaal gebrek aan ,,techniek,, heeft.
Al probeer ik het tien jaar achtereen heb ik er nog net zoveel moeite mee als in het begin.
En daarom loop ik dus, want dat kan iedereen met een normaal stel benen.
Lopen is tenminste een sport die ik weliswaar niet snel maar wel goed ,,beheers,, , een enkele uitzondering zoals bijv. een ,,day-off,,(periode) daargelaten.

Anne | 10-06-2007

Fijn dat je zoveel zelfkennis hebt Jack en bedankt voor je uiterst zinvolle bijdrage.

Biatch | 11-06-2007

Hoi Anne hoe is het inmiddels met jouw enkel?? al alles verwijderd??

Met mij gaat het, loop nog steeds moeizaam, vooral die stijfheid als je even gezeten hebt.

Groetjes Biatch

Jack | 11-06-2007

@ Anne
Meen je dat echt of is/was dat snerend bedoeld?
Desalnietemin wens ik je veel beterschap en wellicht is het veiliger als loper/loopster te gaan langlaufen. ;-)
Vind ik ook leuk maar dat is voor mij ook al moeilijk zat. ;-P
Denk dat ik tijdens een eventuele wintersportvakantie maar het beste kan gaan sneeuwschoenwandelen.
Heb ik één keer gedaan en vond het schitterend; ver van de drukke pistes en wandelwegen genieten van de rust en de maagdelijke sneeuw.
Dat past eigelijk nog het beste in mijn straatje.

Anne | 12-06-2007

@ Biatch. Het ijzerwerk zit er nog in. Heb al wel een afspraak staan maar er zijn wachtlijsten. De arts weet niet of de stijfheid van de enkel verbetert maar het wordt zeker niet slechter. Dus ik heb wel besloten om het te laten doen. Als het zover is aat ik je het wel weten. ik volg jou nog wel af en toe en begreep dat je weer bent gaan fietsen. Heel erg goed van je.
@Jack. Vast goed bedoeld maar je slaat de plank volkomen mis.

Biatch | 12-06-2007

Ik ben heel benieuwd Anne als het bij jou er uit is. Ik zou na een jaar geopereerd worden en dan zou het verwijderd worden. Ik ben benieuwd of het ook echt binnen een jaar gebeurd.

Ik heb trouwens ook voor het eerst weer gezwommen (ik bedoel dus borstcrawl) maar dat was wel ff heftig... weet niet of ik dat al moet doen. Komt toch vrij krachtige beweging van de enkel bij kijken. Viel me wel op daarna was hij met lopen vrij soepel, bijna geen stijfheid.

Heb door dag heen veel last van stijfheid als ik ff gezeten heb. Menig heer zou er jaloers op zijn zo stijf :) Hoop echt dat die opstartproblemen verdwijnen. Wandelen gaat echter nog steeds niet goed.

Hoest met jou met het hardlopen?? Hoe snel na het gebeuren ben je weer begonnen en hoe? Het kriebelt me zo enorm maar heb geen goede afwikkeling van de voet. Denk dat het eerst belangrijk is dat ik goed leer lopen of niet? Heb nog 3x per week fysio.

Anne | 13-06-2007

Hoi Biatch
Ben na 5 maanden weer begonnen met lopen op beginnersschema, 1 minuut op en af. Uiteindelijk heb ik in december weer mijn eerste 10 km gelopen, dus echt snel ging het niet. En nu zit ik toch ook weer te kwakkelen, heb het vermoeden dat het toch met die stijve re-enkel te maken heeft waardoor ik mijn linkerbeen te veel belast. Eerst blessure aan linkerknie, nu een ontsteking in linkervoet wordt er wel eens moedeloos van. Zwemmen hielp mij ook goed omdat je dan inderdaad andere bewegingen maakt met je voet/ enkel. Maar kan je fysio je niet adviseren of je al een voorzichtig wat kan proberen met lopen? Want het dragat volgens mij toch ook wel bij aan je herstel.

Biatch | 13-06-2007

Pfff Anne, nou doorzettingsvermogen heb je in ieder geval!

Heb vandaag de sportarts aan foon gehad die raadde me voorlopig het rennen komende maanden nog af vanwege ernst van de breuken. Wel het fietsen inderdaad en het zwemmen. En heel erg krachttraining want precies om de reden wat jij aangaf je linkerbeen krijgt het enorm te verduren. Ik merk het nu al, heb veel pijn in rug / linkerbeen, knie etc. dat alles waar ik eerder nooit last van heb gehad.

Hij zei dat ik bijv. met fietsen zoveel mogelijk met rechts (letselbeen) moest doen omdat been zo krachtig mogelijk te maken, en dan vooral de bovenbeenspieren. Dus daar ga ik maar mee beginnen.

Ik vind het zo knap dat je al 10 km. loopt dat je de moed weer opgepakt hebt, super! Want ik weet precies wat je doormaakt en om daar door heen te bijten moet je wel bikkel zijn want het is toch elke keer weer een pijngrens door die stijfheid.

Fysio heb ik voorlopig 3 x per week en dat is voornamelijk om de enkel bewegelijk te krijgen en de verklevingen van de achillispees op te rekken.

Hou me op de hoogte! Ben heel benieuwd hoe het je vergaat als bij jou ook weer alles eruit is.

Marc | 13-06-2007

@ Biatch:

Vervelend zeg dat je nog een paar maanden moet wachten met hardlopen :-(
Veel succes met je oefeningen!

/Marc

Biatch | 13-06-2007

@Marc tnx. Maar eerlijk gezegd weet ik niet of het er nog ooit van komt. Kan het me nu in ieder geval niet voorstellen. Kriebelt wel hoor continue, eerlijk gezegd gaat er bijna geen dag voorbij dat ik er niet aan denk. Deed dit 11 jaar lang, ben nooit zolang uit de running (mooie beeldspraak :) geweest dat ik zelfs niet kon wandelen. Ortho was ook niet zo rooskleurig trouwens.

Naja wacht wel af. Zou eens graag weer kunnen wandelen een uurtje of zo. Maarrrrr kan al weer biken en zwemmen dus :)

HarryB | 15-06-2007

@Biatch,
Hardstikke vervelend voor je dat je nog niet mag/kan hardlopen. Nog vervelender is het dat je niet weet of het er ooit nog van zal komen. Iedereen kan wel zeggen het went wel maar daar geloof ik niet zo in. Zeker niet als je al zolang en intensief bezig bent met JOUW favoriete sport, dan is/wordt het gemis wel groot als je dit niet meer kan doen op het niveau wat je gewend bent.

Hoe is het trouwens met jouw hart problemen? Zijn die intussen opgelost? Zijn die ook van invloed op jouw sporten?
Ik wens je heel veel sterkte met het terugkomen op jouw niveau.

Biatch | 15-06-2007

tnx HarryB. meeste begrip krijg ik ook van sporters juist die weten hoe het is of kunnen zich voorstellen hoe het is om uit de running te zijn. Krijg ook opmerkingen als dan ga je toch nordic walking doen of iets anders, maar dat zal voor mij nooit een vervanging kunnen zijn.

Zoals ik al zei het gemis is er bijna dagelijks kan mijn ei niet kwijt, zit wel veel op de fiets nu maar echt kracht durf ik niet te zetten durf ook niet eens lekker wild door bos te crossen zoals voorheen bang dat ik val op mijn enkel. Enfin slijt allemaal wel hopelijk. Als het er ooit van komt zal ik voor de zoveelste keer van voor af aan moeten beginnen alleen met dien verschil dat ik zelfs met wandelen opnieuw moet beginnen.

Hartprobleem heb ik nu medicatie voor maar ook dat haalt de top van je conditie af. Zodra ik mobiel ben krijg ik nog vervolgonderzoeken. Ik verwacht persoonlijk dat daar verder niks meer uit komt dan wat al bekend is.

Al met al ben ik toch ook dankbaar dat er niks ergers gebeurd is, zie genoeg nare dingen om me heen en daar hou ik me dan maar aan vast. Maar erbij neerleggen dat is een ander ding :))

HarryB | 15-06-2007

@Biatch,
Opmerkingen over andere sporten gaan doen slaan helemaal negens op. Zeker niet in jouw geval. Omdat jouw geval een gevolg is van een blessure. Een andere sport oppakken is volgens mij alleen mogelijk als je dat uit vrije wil doet. En niet zoals in jouw geval.
Zelf ben ik naast hardlopen wel aan Nordic Walking begonnen. Vind het wel leuk en toch behoorlijk intensief. Heb daar een KNAU opleiding voor gevolgd.
Zzodoende vond ik jouw opmerking over NW wel grappig.
Ondanks alles een prettig weekend

Biatch | 15-06-2007

hihihi excuse me, maar ik ben gewend actie te doen, zwemmen, hardlopen, mountainbiken. Trouwens 's zomers loop ik wel met stokken door de bergen telt dat ook? :). Ik mag er niks nadeligs over zeggen want ik heb het nooit geprobeerd.

Wie weet ga ik het toch proberen, denk dat ik er mijn enkels enorm mee ontlast.

Maar daar moet ik wel aan toe zijn (geestelijk bedoel ik :). Dan moet ik dus weer een fase afsluiten, heb boekje triathlon al dicht gemaakt, stapje voor stapje.

JIj ook een fijn weekend en bedankt voor je medeleven doet een mens echt goed soms )

jolanda | email | 05-03-2008

hallo allemaal,

wat een geweldige reacties hier op deze forum en een medeleven.
Ik heb in okt. 07 mijn enkel gebroken na een val op de trap, mijn enkel is helemaal doorgebroken bij de knobbels en mijn enkel banden voor en achter gescheurd. Ik heb er veel pijn van gehad en nog steeds is het stijf kan ik er niet lang op staan en doet het pijn en is het gezwollen en stijf. Elke dag doe ik mijn rekoefeningen en ga nog steeds naar de fysio.
Het is een slopend proces zowel lichamelijk al geestelijk ik zit nog steeds in de ziektewet maar blijf goede moed houden.
Nu voel ik de laatste 2 weken veel pijn dat doordringt in mijn bot ik krijg er ook rillingen bij en mijn enkel is nog dikker en aan de buitenkant van mijn enkel zit een dikke harde bobbel boven de hechting het is erg pijnlijk en mijn voet is nog stijfer heeft iemand hier ook last van gehad ik denk zelf aan een onsteking omdat ik rillingen in mijn lijf vanaf mijn enkel krijg. Ik heb direct een afspraak gemaakt bij mijn dokter orthopedie en kan a.s. maandag terecht ik ben benieuwd wat er nu weer mis is.

Het is voor mij ook nu 5 maanden geleden dat het is gebeurt en het lijkt wel een eeuwigheid.

groetjes aan iederen

Dominique | email | 09-03-2008

Ik heb mijn enkel gebroken 13 juli 2007.

2 weken nodig gehad om de zwelling te doen laten afnemen. 3 keer laten repenoren mbv ruggeprik binnen die 2 weken.
Operatie, schroeven erin. Buitenkant enkel. 8 weken gips. Gips eraf. revalideren. Dikke enkel en veel pijn. Ik dacht het hoort erbij.
Na 4 weken te horen dat ik weer onder het mes moest. Stond niet goed. Maar ach...maar...6 weken gips en na 2 weken loop gips. Dit werd 6 weken onbelastbaar gips en 2 weken loop gips. Plaat erin gezet.
In december gips eraf.
NU..loop ik nog hartstikke mank. soms veel pijn en dikke enkel. Kan niet op mijn tenen staan , niet rennen. De chirug zegt: Je komt van ver en hou er maarreking mee dat je tot oktober bezig bent met revalideren.
Toch heb ik erop dit moment helemaal geen vertrouwen in. Dat had ik na eerste operatie wel.
Voet kan ik niet strekken...op hiel staan doet soms ook ondraaglijk pijn achterkant enkel. Schoenen met hak kan ik niet aan.
Loop al maanden op mijn sportschoenen.
Kortom...wie heeft er tips...of een hart onder de riem?

Dominique | email | 09-03-2008

Na 2e operatie 6 weken onbelastbaar gips en 3 weken belastbaar gips. Zo was het. Lang met krukken gelopen. Loop nu wel zonder krukken. Langzaam. Voorzichtig.
Zeggen de artsen maar wat om de moed erin te houden in de wetenschap dat ze eigenlijk al weten dat het niet meer geod komt?
Ik heb er helemala geen vertrwouen in. Maar mijn enkel heb ik wel nodig voor mijjj beroep. Masseuse en Hobbies. Sporten en dansen. Kortom...ik zit in een dip .

scarlet | email | 02-04-2008

Dag lotgenoten,

Ik heb vorige week zaterdag mijn enkel gebroken, een draaibreuk in de skischoen.

Zijn er toevallig ook succesverhalen? Mensen die juist heel snel weer aan het sporten waren? I

Chantal Oppelaar | email | 19-06-2008

Ik heb 31 mei mijn enkel gebroken op mijn werk. Ben uitgegleden over een natte vloer. Er was niet goed gedweild. De volgende dag ben ik gelukkig gelijk geopereerd. Moest toen wel een nachtje in het ziekenhuis blijven. Ze hebben twee schroefjes in mijn enkel gezet. Heb een week met een spalk gelopen en ben daarna overgestapt op loopgips. De eerste week mocht ik het met 10 kg belasten. De tweede week begint nu. Nu mag het 25 kg zijn. Als het goed is mag 14 juli het loopgips er ook af. En dan komt alles neer op de fysio.
Ik hoop dat ik 13 augustus gewoon lekker op vakantie kan.

rethsina | email | 27-07-2008

hallo wat een verhalen allemaal daar word je niet vrolijk van,ik heb mn enkel op 3 plaatsen gebroken en ben meteen geopereerd en heb 1 plaat met 4 schroeven en aan de andere kant 2 schroeven heb 2 weken zwaar gips gehad en 4 weken loopgips en lopen doe ik en kan met loopgips overal nr toe en ik fiets ook,mr do gaat mn loopgips eraf ,mag je je voet dan meteen belasten?krijg je nog een steunkous of tape??gr ret

miragr | email | 07-08-2008

Hai, misschien dat een succesverhaaltje geen kwaad kan.... Oktober vorig jaar brak mijn man beide benen : meervoudige spiraalbreuken in BEIDE benen en een splijtfractuur in de enkel... Eerste vooruitzicht was destijds dat pas na drie maanden plat er loopgips gegeven kon worden (met beide benen in spalk kun je naturlijk ook niet "uit de voeten" op krukken)... Opnieuw leren lopen, absoluut 0 aan spieren... geen prettig vooruitzicht. Om een lang verhaal kort te maken: om weer wat spierkracht op te bouwen is mijn mannetje - ietwat krakkemikkig - als in mei begonnen met voorzichtig hardlopen. Nu - dus nog geen jaar later haalt hij (voor het ongeluk nooit hardgelopen!) al de 8 km in 40 min. Hij is vastbesloten voor het eind van het jaar de 10 km soepel te lopen en denkt al stiekem aan doortrainen voor een halve marathon. Het kan dus ook goedgaan....

miragr | email | 07-08-2008

Hai, misschien dat een succesverhaaltje geen kwaad kan.... Oktober vorig jaar brak mijn man beide benen : meervoudige spiraalbreuken in BEIDE benen en een splijtfractuur in de enkel... Eerste vooruitzicht was destijds dat pas na drie maanden plat er loopgips gegeven kon worden (met beide benen in spalk kun je naturlijk ook niet "uit de voeten" op krukken)... Opnieuw leren lopen, absoluut 0 aan spieren... geen prettig vooruitzicht. Om een lang verhaal kort te maken: om weer wat spierkracht op te bouwen is mijn mannetje - ietwat krakkemikkig - als in mei begonnen met voorzichtig hardlopen. Nu - dus nog geen jaar later haalt hij (voor het ongeluk nooit hardgelopen!) al de 8 km in 40 min. Hij is vastbesloten voor het eind van het jaar de 10 km soepel te lopen en denkt al stiekem aan doortrainen voor een halve marathon. Het kan dus ook goedgaan....

angelique | email | 28-08-2008

hoi dominique
ik heb ook vorig jaar mijn enkel gebroken een maand later als jij in aug wat een ellende zeg ik heb nog steeds problemen er mee het zelfde als jij ik kan ook op hakken lopen en ook niet rennen en niet streken moeite met trappen lopen en ook steeds op gezwolle noem maar op en inderdaad die hiel doet ook pijn soms niet te verdragen ben ook drie keer geopeerd en waarschijnlijk dit jaar nov ga ik weer onder het mes gaan ze me agliuspees operen dus weer 6 weken gips en drie maanden revlideren echt een feestje!Tegen mijn hebben ze gezegd dat het nooit meer zal worden als het was lekker vooruit zich he!Dit wou ik even melden dat ik het zelfde probleem heb als jij!Je wordt er indergeval niet vrolijk van helaas hihi
groetjes angelique

Eliza | email | 13-09-2008

hooi mijn naam is Eliza 2 dagen geleden ben ik met gym dubbel gegaan en het bleek dat mijn groeischijf in mijn enkel is gbroken! nu zit ik tot mijn knie in het gips volgende week krijg ik loop gips en nu loop ik met krukken en ik krijg morgen mijn rolstoel anders kan ik niet naar school! dag Eliza

sanne | email | 13-09-2008

hoe kan je je enkel breken? iedereen geef me andwoorden

Arjan | 15-09-2008

Goedemiddag,

Vorig jaar september enkel gebroken op 2 plaatsen (voetbal). Voet stond dwars op het onderbeen. 's Avonds meteen geopereerd en dus een plaatje met schroeven...
Kon kiezen tussen gips of alleen een kous (kan niet in alle gevallen, afh. breuk).
Heb voor het laatste gekozen, maar moest natuurlijk wel opppassen met stoten en belasten. Voordeel is echter wel dat je kunt oefenen met het bewegen van je enkel. Eind oktober mocht ik weer zonder krukken lopen en de enkel belasten. Ben meteen gaan sporten ("hardlopen" op loopband). Valt in het begin natuurlijk erg tegen, is stijf en na afloop wat dikker, zwaar en beetje pijnlijk. Maar gewoon vol houden en het kan snel beter gaan.
Sta sinds januari 2008 weer op het voetbalveld. Het nog steeds wel wat stijf en niet helemaal meer zoals het was, maar het is te doen (komt met name doordat het geen vlakke ondergrond is). Met het sporten in de sportschool (loopband etc) echter geen enkele last meer van de enkel.
De enkel blijft een stukje dikker dan mijn andere enkel door o.a het littekenweefsel, maar goed als dat alles is... Ik wens jullie allen veel succes en probeer positief te blijven!!

mark | 15-09-2008

wat is er met die sanne los?

Joop | 15-09-2008

Die zal wel in de ziektewet willen of zoiets

truus | email | 28-10-2008

hallo ik heb mijn enkel aan beide kanten gebroken hoefde niet geopereert te worden heb eerst een week in spalk gelegen en nu heb ik rondom gips aanstaande vrijdag mag ik er op gaan lopen dan is het 4 weeken maar ik durf niet zo goed zijn er mensen die er ervaring mee hebben dan zou ik het graag horen

Femke | 27-11-2008

Hoi ik ben Femke, en ook ik ben er achter.. Een ongeluk zit in een klein hoekje! Ben dinsdag ochtend gevallen met de fiets. En ben met ambulance naar ziekenhuis gebracht. Me voet stond naar achter en wijkte iets naar links. Dat hebben de amulance mensen al recht gezet. In het ziekenhuis foto's, en ik heb me enkel dus op 3 plekken gebroken. En een klein scheurtje. Eerst met nat gips rechter gezet. Maar het zat nog niet goed genoeg. Dus het werd na een hele dag al ziekenhuis. Ook nog een s'avonds geopereert.

Bas | email | 21-01-2009

Hoi

Ik ben Bas. Ben februari vorig jaar door een keeper met voetbal onderuit getrapt. Kuitbeen op 2 plekken gebroken, Scheenbeen op 1 plek, enkel ontwricht en gebroken. Eerst opgehaald met ambulance toen moesten ze hem rechtzetten in het ziekenhuis. dat bleek niet goed te zijn dus toen ben ik geoopereerd. Had 2 grote schroeven in mijn been. Heb 6 weken en 5 dagen gips gehad en daarna nog 5 maanden moeten revalideren. Nu voetbal ik weer volop!!!!!
Nou dat wou ik ff kwijt hoor!

MISS* | email | 02-02-2009

heey,

woow niet zoveel positieve verhalen.. helaass , 21 dec. ben ik van mijn scooter afgereden door een auto gaf geen voorrang enkel op 2 plaatsen gebroken dag erna geopereerd 7 schroeven en een plaatje. Ik ben 17jaar en hoop dat het snel geneest. as. woensdag moet ik trug naa het ziekenhuis dan gaat het gips eraf was eignl. wel van plan om carnaval te vieren maja iemand tips ofsoo??

Gr

Marcel | 02-02-2009

Ja, ga verkleed als de piraat met het houten been.

Rob | email | 15-02-2009

Op 19 januari j.l. heb ik een scooterongeluk gehad en heb mijn rechterenkel via torsie gebroken. Scheenbeen en spaakbeen waren in de enkel uitelkaar, spaakbeen 2 x gebroken in de enkel en gewricht van scheenbeen gebroken in de enkel. Er is aan het spaakbeen een meccanostrip aangebracht met 7 schroeven. Ik heb 2 weken gips gehad en na foto's gemaakt te hebben bleek het bot goed aan elkaar gegroeid. Ik ben nu 3,5 week verder na het ongeluk en ik kan mijn enkel weer alle bewegingen laten maken zonder pijn, wel voelt het soms wat stijf aan maar dat komt omdat de enkel nog vrij dik is. ik oefen iedere dag de bewegingen, echter ik mocht er de eerste 6 weken nog niet op staan. Toch heb ik het gevoel dat het vrij snel geneest. Dus ik hoop dat het allemaal goed afloopt!

Stephan | email | 19-04-2009

Ik heb 10 januari 2009 mijn enkel gebroken. Ben toen direct dezelfde dag geopereerd. Er zijn twee schroeven aan de binnenkant ingezet en een plaat met vijf schroeven aan de buitenkant. Ben na drie dagen op controle geweest ivm een eventuele wondontsteking. Het spalkgips is toen verwijderd. De dokter/chirurg liet mij toen de keuze om zonder gips drie weken onbelast weg te gaan. Na twee weken hechtingen eruit. De belasting op de enkel mocht naar 25%. Drie weken later de volgende controle. Hier kreeg ik te horen dat ik de enkel voor 100% mocht belasten. Ben imiddels weer aan het werk sinds 2 maart en het gaat steeds met stapjes vooruit. Het enige waar ik nog last mee heb is vooral het trappen lopen en 's morgens dat de achillespees steeds weer stijf is. Mijn fysio zegt dat dit normaal is en dat dit ook een reactie kan zijn van al het metaalwerk in mijn voet. Ik doe zelf nog wel eens fietsen en dat helpt behoorlijk goed. Ik heb goede hoop dat alles weer wordt zoals het was. Ik moet zoals mijn omgeving en de doktoren zeggen geduld hebben. Helaas zit hardlopen er nog niet in voor mij maar ook dat verwacht ik dat dat goed zal komen. Ik wens je sterkte met jouw revalidatie.

itsirhc | email | 19-04-2009

Hoi,

Vorig jaar oktober heb ik mijn enkel gebroken na 3 traptreden te hebben gemist.
Kuitbeen gebroken onderste kop van mijn scheenbeen ook en de enkel ontwricht.
Meteen diezelfde avond geopereerd: Plaatje met 5 schroeven in mijn kuitbeen en twee "saté-prikkers" (zoals mijn chirurg ze noemde) en een schroef in mijn scheenbeen.
Daarna 7 weken onbelastbaar gips gehad en nadat dat was verwijderd moest fysiotherapie het opbouwende werk gaan doen.
Helaas bleek mijn voet een zgn. "spitsstand" te hebben waardoor ik niet normaal kon lopen. Ook bleeg mijn enkel erg dik.
Oplossing: 9 weken redressiegips waarbij men de voet weer in stapjes in de goede, rechte stand zet.
Dat gips is er inmiddels weer ruim 2 weken af, de voet is wat rechter maar blijft dik en stijf, wat het lopen blijft bemoeilijken. Laat staan dat ik zou kunnen rennen.
Ben weer druk bezig met fysiotherapie, dus ik hoop dat dat deze keer lukt. Maar geloven doe ik het nog niet zo.
Zo zie je maar weer eens dat een simpel ongelukje best grote gevolgen kan hebben.
Mijn advies is om toch te proberen positief te blijven, en vooral ook te kijken naar wat je wél kan.
Geduld is een schone zaak in deze.....

joey | email | 05-05-2009

hallo ik ben 4 weken geleden uit een boom gevallen 0ngv 4 meter hoog,,zoals iedereen al zegt wat deed je in die boom, we waren aan het voetballen(4uur snachts) en schoot de bal in de boom dus klim even naar boven en net nadat ik de bal had flikker ik er zo uit duurde wel even voordat ik beneden was,maar ik stond gelijk op en probeerde met veel moeite te lopen maar lukte echt niet onder het lopen hoore ik het kraken! waarschijnlijk daarmee het letsel verergert
toen ik in het ziekenhuis kwam (snachts half 5) hadden ze gellijk foto's gemaakt en zijden dat de cirurgen er pas morgen over konden beslissen, ik moest ook nog paar dagen ernaa terug komen voor ict scan van me been! het was op meerdere plaatsen geschuurt en 3 plekken gebroken niet gek als je 4 meter omlaag flikker toen kreeg ik te horen dat k geopereerd moest worden.
en dat ik een DONOR BOT kreeg (klein stuk maar zeer belangrijk)er zit een plaat en nog een andere speciale plaat in om alles goed te laten herstellen 4 daagjes ziekenhuis en had het daar al weer gezien gelukkig, nu maar hopen dat loopgips snel erop komt ovr 3 weken moet ik terug komen maar reken er niet op dat het al belast mag worden!

ineke | email | 18-05-2009

hai, ik hoop een opsteker voor mijn lotgenoten. 2 febr. dit jaar mijn enkel op 2 plaatsen gebroken, ene kant gecompliceerd, plaat en 5 schroeven, andere kant een gewone breuk 2 lange schroefen, bijna 6 weken gips wat ik ook al had ik later loopgips niet mocht belasten. na de verhalen op internet werd ik niet vrolijk van, maar rij heel graag paard, en had me voorgenomen om weer binnen 3 maanden te kunnen rijden. Veel pijn en fysio maar het is me gelukt, pijn hou je toch wel, en moet je niet ontwijken anders kom je er niet, gewoon tegen je zelf zeggen dit is mijn doel, hier ga ik voor. Ik hen al eerder wat heel rottigs gehad met dezelfde voet, maar zet gweoon door, en stel jezelf een doel. STERKTE

ineke | email | 18-05-2009

Ja mijn tekst moest in gekort worden, en het zag er een beetje belabberd uit, maar toen ik vanavond van mijn paard af stapte had ik echt pijn loop ook even weer mank, maar dat wilde ik nog even zeggen, dat blijft het Het kan altijd erger toch?waarschijnlijk nog een tijdje, maar daar moet je gewoon niet over inzitten want het gaat wel over, het duurt alleen best lang, heb ik begrepen. Maar het allerbelangrijkste is zet door,

Arie K. | 19-05-2009

pijn is een teken dat er iets niet goed is. de vraag is dan: is het verstandig om door de pijn heen te bijten zoals je zegt. lijkt mij niet verstandig. pijn kan meer kapot maken dan je lief is.

Linda | email | 25-05-2009

Hoi allemaal,

30 juni 2008 heb ik mijn enkel gebroken bij een val val mijn paard. Mijn rechter enkel is hierbij tegen een paal gekomen en stond scheef naar buiten. De rechter ''knobbel'' was afgebroken en de linker verbrijzeld, dit wordt een soort pilon breuk genoemd. In totaal zaten er 12 schroeven en 2 platen in. Na gips, krukken, het verwijderen van 2 schroeven en fysio kan ik nog steeds niet rennen. In maart ben ik bij de trauma chirurg, een hele goede man, op controle geweest. Na rontgen foto's en een Ct scan bleek dat de linkerkant goed is genezen. In de rechterkant (kuitbeen) bevindt zich echter nog steeds een gat van ongeveer een centimeter en boven op de voorkant van het gewicht zit een te veel aan kalk waardoor ik mijn enkel niet kan afwikkelen. Ik hoef pas in juli terug te komen en heb nu geen fysiotherapie. Er wordt dan een operatie gepland waarbij er schroeven worden verwijderd, kalk wordt verwijderd en misschien bot uit mijn heup wordt getransplanteert. Mijn vraag is nu of iemand ervaring heeft met een van deze dingen.

Alvast bedankt!

Ineke | email | 26-05-2009

aan arie, ik weet wat je bedoelt en het was niet misschien de allerbeste reactie van my, en zeker niet bedoeld dat je altijd pijn moet houden, het is alleen zo dat een enkelbreuk bijna nooit (heb ik begrepen) niet zoiets is als een gebroken been met een rechte breuk, ik hoop voor jou dat je er persoonlijk geen ervaring mee heb. Nee als het te gek wordt moet je luisteren en nu heb ik weer meer gereden gaat best goed. Vrgr, ineke.

jenne | email | 17-06-2009

Hoy daar,

Hoe is het met jullie vergaan want we zijn nu wel 2 jaar verder.

Zelfs heb ik mijn enkel een maand terug gebroken. Ik heb twee schroeven en een pen in gekregen. Volgende week mag het gips eraf, mijn wondjes zijn gelukkig niet door gaan bloeden en volledig droog. Alleen ben ik bang dat het nooit meer de oude wordt. Ik was nooit een sporter geweest. IK ben echt benieuwd want de laatste keer dat ze het gips eraf hadden gehaald om de hechtingen eruit te halen zag mijn voet er echt niet uit.

Sanne | email | 19-06-2009

Ik heb een jaar geleden mijn enkel gebroken het was een zogenaamde spiraalbreuk. Nu zijn we een jaar later en heb ik nog niet anders dan last gehad met die enkel daarbij wil ik zeggen dat die enkel heel onstabiel is en hem bij het minste omsla of dat hij bij het minste gezwollen zit en pijn doet. Kben nu vandaag naar de dokter geweest en die schreef me 4 weken kiné voor, na die vier weken moet ik nog eens terug om dan te zien hoe of wat. Heeft iemand hier ervaring mee? Kan iemand me vertellen wat de mogelijke gevolgen hiervan kunnen zijn? Zelf geloof ik niet zo sterk in kiné want heb al veel kiné achter de rug maar nog steeds zonder resultaat. Groetjes Sanne.

jenne | email | 28-06-2009

Mijn gips is er afgelopen donderdag vanaf gekomen, mijn voet zag er totaal niet uit, twee enorme bulten aan weerszijden van mijn enkel. De dokter zegt dat komt door die schroeven, en dat zag ik ook op de foto's. Mijn voet vervelde als een slang, maar met wat lauw water en een scrubsteen gaat het er langzaam vanaf.
Ik vind het een prestatie en geloof maar het doet pijn maar ik zet echt door ik wil heel snel de oude zijn. Ik ben 19 mei geopereerd en sinds vrijdag maak ik al de eerste voorzichtige stappen. dus geef niet op het komt goed ik heb het geloof in.

Wim | email | 16-07-2009

Hallo allemaal,

Met veel interesse de diverse verhalen gelezen. Ik behoor ook tot het selecte groepje van brekebenen....
Misschien ook wel aardig om mijn toch wel redelijk positieve ervaring te laten horen als opsteker voor anderen.

Tijdens beursbezoek 22 april 2009 voor mijn werk als zelfstandige webwinkelier (voor geïnteresseerden www.djelectronics.nl)
was ik zo slim voor de aardigheid en impulsief een klimwand te gaan beklimmen.
Dit leek goed te gaan, tot ik mis greep en naar beneden viel op het beton.
Helaas was er geen veiligheid door het ontbreken van gordels e.d. (niet zo heel hoog) en lagen er wel een paar dunne matten. Helaas niet op de goede plek...
Voelde gelijk dat het mis was met m'n rechtervoet. Deze stond dwars naar buiten t.o.v. mijn been.
Eerste hulp kon niet baten en ambulance werd gestuurd.
Conclusie op dat moment waarschijnlijk gebroken enkel met luxatie.
Ter plaatse voet rechtgezet en daarna naar UMC Utrecht vervoerd.

Zie vervolg...

Wim | email | 16-07-2009

Na foto's direkt 's avonds geopereerd.
Helaas de volgende ochtend de mededeling gekregen dat het een lelijke breuk was met kans op vroegtijdige slijtage.
Dubbele breuk, één en ander vastgezet met plaat en 7 schroeven + 2 lange schroeven, die mogen blijven zitten.

Om een lang verhaal kort (iets minder lang...) te maken. Na 2 dagen met gipsspalk naar huis.
Na ongeveer 3 weken op 12 mei j.l., in het ziekenhuis bij mij in de buurt, hechtingen er uit en circulair gips gekregen.
Volgens de chirurg Dr. Vegt zagen de foto's er goed uit en kon ik met gips en met behulp van krukken al licht belasten op geleide van pijn.
Dit gips kon er na drie weken af, waarna ik dan volgens de chirurg, voorzichtig kon gaan lopen.

Uiteindelijk op 2 juni is het gips verwijderd, waarna ik volgens plan mocht gaan lopen.

Lopend, weliswaar nog enigszins mank, met gewone schoenen naar huis gegaan.
Vanaf dat moment niet meer met krukken of hulp gelopen.
Wel nog behoorlijk wat last last gehad van pijnlijke enkel/voet en opzwellen, maar dit gaat steeds beter.

Zie vervolg...

Wim | email | 16-07-2009

Kortom nu nog geen 3 maanden verder, kan ik weer bijna alles! Gewoon lopen, fietsen, traplopen en op m'n tenen staan.
Af en toe nog wat pijn en enige stijfheid, maar volgens de arts bij laatste (eind) controle op 7 juli was ik al erg ver (verder dan gemiddeld) en hoefde ik niet meer terug te komen!
Overigens ook nog gevraagd wat voor soort breuk dit was, daar er diverse personen zijn die dat precies weten, dus voor de liefhebbers het bleek een Weber C breuk te zijn.
De reden van dit alles is, dat ik mede door mijn zelfstandigheid, snel weer verder wilde kunnen gaan (anders geen of minder inkomen) en daarom veel heb geoefend.
Overigens zonder fysiotherapeut...
Niemand heeft het daar over gehad, dus had ik ook geen idee dat dat nodig zou zijn.

Het interessante is volgens mij ook met dit snelle herstel, dat ik helemaal niet zo jong ben. Mijn leeftijd is 59 !
Dus alles is mogelijk.
Misschien geeft dit anderen weer wat meer hoop en de moed om door te gaan!

Sorry voor het lange verhaal, maar dat leek mij nodig voor de duidelijkheid.
Schroom er niet voor nog vragen stellen indien nodig of gewenst.
Aan allen verder sterkte en beterschap toegewenst!

Wim

Wim | email | 16-07-2009

Kortom nu nog geen 3 maanden verder, kan ik weer bijna alles! Gewoon lopen, fietsen, traplopen en op m'n tenen staan.
Af en toe nog wat pijn en enige stijfheid, maar volgens de arts bij laatste (eind) controle op 7 juli was ik al erg ver (verder dan gemiddeld) en hoefde ik niet meer terug te komen!
Overigens ook nog gevraagd wat voor soort breuk dit was, daar er diverse personen zijn die dat precies weten, dus voor de liefhebbers het bleek een Weber C breuk te zijn.
De reden van dit alles is, dat ik mede door mijn zelfstandigheid, snel weer verder wilde kunnen gaan (anders geen of minder inkomen) en daarom veel heb geoefend.
Overigens zonder fysiotherapeut...
Niemand heeft het daar over gehad, dus had ik ook geen idee dat dat nodig zou zijn.

Het interessante is volgens mij ook met dit snelle herstel, dat ik helemaal niet zo jong ben. Mijn leeftijd is 59 !
Dus alles is mogelijk.
Misschien geeft dit anderen weer wat meer hoop en de moed om door te gaan!

Sorry voor het lange verhaal, maar dat leek mij nodig voor de duidelijkheid.
Schroom er niet voor nog vragen stellen indien nodig of gewenst.
Aan allen verder sterkte en beterschap toegewenst!

Wim

Wim | email | 16-07-2009

Kortom nu nog geen 3 maanden verder, kan ik weer bijna alles! Gewoon lopen, fietsen, traplopen en op m'n tenen staan.
Af en toe nog wat pijn en enige stijfheid, maar volgens de arts bij laatste (eind) controle op 7 juli was ik al erg ver (verder dan gemiddeld) en hoefde ik niet meer terug te komen!
Overigens ook nog gevraagd wat voor soort breuk dit was, daar er diverse personen zijn die dat precies weten, dus voor de liefhebbers het bleek een Weber C breuk te zijn.
De reden van dit alles is, dat ik mede door mijn zelfstandigheid, snel weer verder wilde kunnen gaan (anders geen of minder inkomen) en daarom veel heb geoefend.
Overigens zonder fysiotherapeut...
Niemand heeft het daar over gehad, dus had ik ook geen idee dat dat nodig zou zijn.

Het interessante is volgens mij ook met dit snelle herstel, dat ik helemaal niet zo jong ben. Mijn leeftijd is 59 !
Dus alles is mogelijk.
Misschien geeft dit anderen weer wat meer hoop en de moed om door te gaan!

Sorry voor het lange verhaal, maar dat leek mij nodig voor de duidelijkheid.
Schroom er niet voor nog vragen stellen indien nodig of gewenst.
Aan allen verder sterkte en beterschap toegewenst!

Wim

marjon | email | 27-07-2009

Hallo allemaal,

Ik heb een vraag, ik heb mijn enkel vorig jaar maart gebroken, en dit jaar mei hebben ze de plaat en schroefjes eruit gehaald, en heb nu nog steeds geen gevoel in een deel van mijn enkel, en de knokkel aan de zijkant is nog 2x zo groot dan dat hij moet zijn. hebben jullie hier ook last van, of van gehad?
Ik wil volgend jaar mrt weer graag skieen, kan iemand zijn ervaringen met mij delen?

said | email | 03-08-2009

beste mensen,

mijn broertje van 11 jaar is een week geleden ongelukkig uit een boom gevallen. hij heeft daarna nog snel op de rechter enkel kunnen lopen naar het huis van zijn vriend. in het ziekenhuis zijn er fotos gemaakt van zijn enkel, er en de co-assistent adviseerde gips(niet circulair. ik vond de communicatie zeer slecht, want het was mij totaal onduidelijk wat er nou aan de hand was(breuk, enkelbanden verrekt?)de volgende dag belde ik een arts in het ziekenhuis en hij vertelde mij dat het onwaarschijnlijk is dat het een breuk betreft.

nu een week later, werd de gips eraf gehaald. de zwelling was iets afgenomen, maar nog steeds groot en rood etc. hij heeft nu 2 weken loopgips gekregen. ik vond wederom na mijn vragen aan de verpleegster geen duidelijkheid wat het nou is. op het laatst zei ze iets over epifysiolyse, en dat hij misschien iets had met zijn groeischijf. het was niet te zien op de foto.

kan iemand mij aub geruststellen of informatie geven wat het zou kunnen zijn?.

mijn broertje kan wel zijn tenen normaal bewegen en heeft geen pijn.

ik maak mij erg zorgen, omdat hij nog volop in de groei is.

alvast bedankt!.

groet,

Claudia | email | 10-08-2009

Hallo allemaal,
21 mei 2009 heb ik mijn enkel gebroken, een weber b fractuur, heb 1 plaatje en een stelschroef gekregen en deze is er inmiddels uitgehaald. Ik heb 9 weken met een spalk gelopen. Sinds vorige week mag ik weer lopen, de eerste dagen met 2 krukken en toen met eentje en sinds gisteren loop ik zonder kruk. Ik ben alleen zo enorm moe!! Komt dit door dat ik weer begonnen ben met lopen? Herkent iemand dit? Ik ben zo moe dat ik soms wel even een uurtje moet gaan liggen en s'avonds ben ik echt afgebrand!! Soms ben ik misselijk van de vermoeidheid. Herkenbaar?
Het lopen gaat wel iedere dag een stukje beter, maar de voet is erg stijf.

Martin | email | 18-09-2009

Jongens en meisjes, het kan ook meevallen hoor. Kon na 1 week uit het gips (6 weken) lopen en nu 2 weken later loop ik zonder krukken en zonder pijn, met minimale zwelling. Dus dat is binnen twee maanden na het ongeval. Erg belangrijk om al in het gips oefeningen te doen, fysiek maar ook mentaal en spiritueel (bv yoga oefeningen; zelf heb ik veel met mudra's -handyoga - gedaan. Sterkte, als jullie meer willen weten hoor ik het wel.

Major Lazer!!!!!!!!!!! | 02-10-2009

ik heb mijn enkel gebroken en staafe en schoef in 6 weken niet lopen met gibs en ik mag al meteen weer op me voet stuine na die schroef eruit is nou dat doe ik maar ik voel dat ik niet op mijn tenen kan steunen dat doet wel pijn nou daar ga ikme nu mee bezig houden ik merk dat mijn voet minder buigd maar ik kan het wel strekken nu nog krackt erop leren zette ik hoef niet naar een fysio ofzo zij die chirug dus ik ga binnekort wel weer lang maar ik denk dat als ik snel weer wil lopen en rennen wel fysio nodig heb ik hoor het binnekort overeen week moet ik weer naar de chirurg

Maar ik wil niet mank lopen dus ik ga EGT me BEST doen !!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Anja | email | 02-10-2009

Ik heb een vraagje...

Ik ben net 4 dagen uit het gips na 6 weken. (Enkelbreuk) Het plaatje gaat er over een half jaar uit. Nu kreeg ik een verwijsbrief mee voor fysiotherapie.
Ik ben al 1 x geweest voor gesprek en laten kijken.
Maar ik wil weten of ik de therapie zelf moet betalen dus heb ik CZ gebeld.
Die vrouw zei dat ik de eerste 9 x therapie (a 27,50) zelf moet gaan betalen en
alles langer dan 9 x vergoed zou gaan worden.
Ik wil ook straks weer graag kunnen trimmen enzo. Maar ik vraag me zo af of therapie wel of niet zoveel uitmaakt in het genezingsproces en het uiteindelijke resultaat straks en dat 250 euro verschil zal waarmaken.
Wil zeker het beste voor mijn enkel maar denk dat mijn gestel ook wel zo sterk is en goed geneest misschien.(zelf oefeningen doen enzo) Aan de andere kant kan ik wel helemaal naar het rennen begeleid worden als ik over die 9 x therapie ga want daarna wordt het wel weer vergoed he.
Of gewoon gaan voor maar 4 x therapie ofzo...maar dan wil ik die dagen wat langer uit elkaar zetten he.
Ik weet het niet meer en wil maandagochtend beslissen tijdens mijn volgende therapiesessie.

Wie heeft enig idee?

Groetjes
Anja van Bemmelen.

hanssr2 | email | 10-10-2009

10-10-2009.beste allemaal ik heet hans en kreeg op 23-02-2009 een zwaar verkeers ongeluk op de fiets.het letsel was,voet-enkel gebroken op drie plaatsen.waarbij de voet van zijn v vork was gebroken.aan de ene kant heb ik een staaf met 7 schroeven en de binnenkant enkel heeft een plaat,met twee schroeven en 1 stelschroef.op 15-5-2009,was de gipstijd over.kon helemaal niet meer lopen totaal verleert.in al deze tijd had ik ook last van oedeem.dus aan de gang gegaan met veel fysio.sinds 7-6-2009 kon ik weer een beetje stap voor stapje zetten de eerste tijd met twee elleboog krukken en later met 1.in de maand juli gebruikte ik geen hulp middelen meer.toen werdt het augustus en was weer met mijn hobby aan de gang gegaan ik ben nl professionail karper visser.dit heb ik vol kunnen houden tot 9 september van dit jaar.daarna heb ik weer een terug slag met mijn voet-enkel gehad.ziekenhuis vertelde dat het zwaar over belast was geworden.en het ijzerwerk moet er in blijven tot 18-02-2010.voorlopig zit ik weer thuis al een maand lang.enige rust heeft wel goed gedaan maar het is nog erg kwetsbaar.ik ga niet over pijnen schrijven want dat zal iedereen wel onder vinden.

hanssr2 | email | 10-10-2009

vervolg,van het verhaal,hanssr 10-10-2009.voorlopig even geen fysio.hoelang dit weer gaat duren weet ik nog niet.wel weet ik dat ik enorm naar buiten verlang.voorlopig beweeg ik heel veel thuis om allebei de voeten in gang te houden.bedankt dat ik mijn verhaal aan jullie kwijt mocht.zijn er onder jullie geintresseerde in vissen,dan is dit mijn website adres www.hanssrcramer2.spaces.live.com

Bo | email | 27-10-2009

Hallo,
Ik ben een meisje van nu 17 jaar en heb sinds zondag mijn enkel gebroken. Gisteren hebben ze hem geopereerd, blijkbaar zitten er schroeven in fzo... Ik heb een doktersbriefje gevraagd om een hele week niet naar school te moeten gaan, omdat ik het niet zag zitten om met m'n krukken de trap op te gaan. Ik moet maandag weer naar de dokter. Maar ik vraag me nu al af, wanneer ik er ongeveer weer op zal mogen steunen? Ben ik nu genaaid aan mijn enkel? Is het normaal dat ik het gevoel heb dat het ontsteekt?
Vele groetjes.

joey | email | 30-10-2009

hoi
ik heb 26-09-09
me enkel gebroken en oparatie gehad 2-10-09met aantal schroeven en pennen in elkaar gezet nu paar weken later willen ze nog niet zeggen of het goed gegaan is was dat bij jullie ook??
allemaal sterkte

Alexander van Dijk | email | 31-10-2009

Hallo,

Ik heb op 5 augustus mijn kuitbeen net boven mijn enkel gebroken in Australië. Door omstandigheden kon ik pas 5 dagen later in het ziekenhuis terecht. Na paar weken kreeg ik te horen dat ze normaal gesproken geopereerd zouden hebben, maar dat ze het nu niet gedan hadden, omdat het al aan het helen was. Na ruim 7 weken met krukken gelopen te hebben ging het gips eraf. Nu, een maand verder, heb ik nog steeds last met lopen op een normale ondergrond en lopen op het strand is vrij pijnlijk. Ik ben terug gegaan naar een ander hospital en daar zijn opnieuw X-rays gemaakt om te kijken of alles goed zit. Ze hebben helemaal niks vreemd kunnen vinden en maandag moet ik terug komen naar een specialist die ernaar gaat kijken. Ze vonden het heel vreemd dat ik er nog last van ondervond. Kan het misschien iets te maken hebben met het feit dat de botten niet recht op elkaar staan? Heeft iemand van jullie hier ervaring mee?

Groetjes Alexander

Bo | email | 04-11-2009

Hallo,
Ik ben maandag naar de dokter geweest. De verpleegster deed m'n gips open, de dokter z'n gezichtsuitdrukking veranderde meteen. Hij zei dat het er niet goed uitzag. Mijn tenen waren geel, blauw en gezwollen, de gips stond in m'n voet, m'n been is geel met blauwe plekken en juist onder m'n enkel heb ik een rode bult. De dokter zei dat ik met een zware ontsteking zit en dat dit komt door de hechtingen. Het zijn oplosbare hechtingen, maar voor de zekerheid heeft hij ze uitgehaald. Ik moet nu antibiotica nemen en mag niet uit de zetel komen. Maandag moet ik weer naar de dokter, waarschijnlijk krijg ik zo'n zool waar ik dan op mag steunen.
Vele groetjes.

Geef hier een reactie

tekst

naam

e-mail

Dit veld s.v.p. leeg laten

Gaaf shirt met joe joe er op :)
Gaaf shirt met joe joe er op :)

<b>Laat de liefde niet aan toeval over</b>
Laat de liefde niet aan toeval over