Gebroken enkel

Anne | 24-01-2006

Met skiën heb ik mijn enkel gebroken. Ben geopereerd en heb nu een plaatje en zit nu in het gips. Mijn vraag: zijn er mensen die dit ook hebben meegemaakt en nu weer hardlopen? En hoe lang heeft het geduurd voordat het lopen weer mogelijk was? Bedankt alvast.

hit counter

Web Analytics Made Easy -
StatCounter

Sam | email | 09-11-2009

Beetje gerusttelnd nieuws voor mensen die hun enkel breken ;
K brak mij enkel op 3 verschillende plaatsen bij voetbaltraining..
Lag 2 weken in het ziekenhuis zodat de zwelling wegging, daarna werd k geopereerd.
Ben 3x geopereerd, de laatste x haalden ze de schroeven eruit gehaald, soms laten ze die er ook in. Na mijn laatste operatie kon k weer lopen, nouja lopen.. wel heel mank. Maar het gaat nu helemaal de goeie kant weer op. K kan weer hardlopen en ben weer begonnen aan mij voetbaltrainingen.

Dus voor mensen die hun enkel hebben gebroken, het is heel erg kut, maar het heeft gewoon tijd nodig tot het weer herstelt is. Bij mij duurde het 2 maanden voordat k weer kon trainen. Op het begin maakte k me ook erg druk over herstel en dergelijke.. Maar alles komt weer goed met de tijd. Bij het breken van de enkel heb je heel veel geduld nodig. Want het is niet zo van 1, 2, 3 hersteld.

K hoop dat jullie wat hebben aan mij verhaal en k wens iedereen veel beterschap !

ineke | email | 08-01-2010

Hai, ik heb 2 febr.08 mijn enjel gecl.gebr. stond helemaal scheef, 2 breuken en nu 7 schroeven en plaatje. nu moet ik 22 jan. beslissen of ik het er uit laat halen. Ben hard keihard aan het werk gegaan om te herstellen, mocht in gisptijd niet leunen erop, maar na 6 wkn. uit gips alweer gaan paardrijden. Maar het blijft toch stijf kan iemand mij vertellen of het helpt om weer de oude te worden bij eruit halen?

P.BOS | email | 10-01-2010

Hallo Ik heb eind november mijn enkelgebroken.Kuitbeen op 2 plaatsen en het hoefijzergewricht is een stuK.
iK HEB STEEDS BEHOORLIJK PIJN.

kOMT DAT JULLIEW BEKEND VOOR.

wappiegirl | email | 02-02-2010

hallo allemaal,
morgen is het al 4 weken geleden dat ik mijn enkel gebroken heb op 4 plaatsen en mijn voet uit de kom. 11 schroeven 2 plaatjes.
over 2 weken wordt er weer een foto gemaakt en hopelijk gaan beginnen met lopen,maar dat zie ik nog niet zitten ik krijg de voet nog niet plat op de grond en ben best bang wat er nog gaat gebeuren,maar goed heb nog 2 weken om te oefenen maar ja blijft nog goed stijf........
wilde ik ff kwijt,,,,,.............

sylvia | email | 02-02-2010

nou dan kan mijn verhaal er ook wel bij misschien dat iemand zoiets heeft gehad
ik ben op 18 jan 2010 van mijn fiets gereden door een auto en heb daar een lelijk gebroken enkel over gehouden ik heb er zit nu een plaatje en 6 schroeven in
maar nu is het op de plek waar ik een open botbreuk had (waar ook het plaatje zit ) de wond aan het ontsteken niet heel erg maar hoor enge verhalen erover dat als het 1 maal aan het ontsteken is het heel lang gaat duren dus help wie kan mij hier meer over vertellen

Moii | email | 05-02-2010

Hallo! Wat een narigheid allemaal:( Nou dan kan mijn verhaal er ook nog wel bij..;)Afgelopen zondag uitgegleden door de gladheid. Had erge pijn, maar dacht dat (alleen) mijn enkel gekneusd was, dus heb er nog een heel stuk op gelopen. Toen ik thuiskwam deed mijn enkel zo'n pijn (en was helemaal dik.. ik kreeg mijn laars niet eens meer uit..) en ben ik uiteindelijk naar spoedeisende hulp gebracht. De dienstdoende arts keek naar mijn enkel en zei dat het er wel wat dik uitzag, maar dat het volgens hem niet was gebroken. Mijn enkel werd ingetaped, ik kreeg krukken en werd naar huis gestuurd.
Eenmaal thuis kreeg ik na twee uur zoveel pijn, het voelde echt niet goed. Ziekenhuis gebeld en moest weer terugkomen. Eenmaal daar aangekomen hebben ze mij eerst anderhalfuur laten wachten met (wat achteraf dus bleek) een gebroken enkel!
Er werden foto's gemaakt en toen kreeg ik te horen dat het niet goed zat.

Moii | email | 05-02-2010

VERVOLG: Sturen ze me eerst naar huis met tape die ze gwn veel te strak om mn enkel hadden gedaan terwijl dat t al gebroken was! Echt niet te geloven, zo slecht!!! Maar goed, ik ben met gips (tot onder mn knie) naar huis gestuurd, het hoefde nl nog niet meteen geopereerd te worden. Zit nu 5 dagen in het gips, en moet over 4 dagen terugkomen.
Ben erg nerveus wat ik dan te horen ga krijgen want het kan zelfs zijn dat ik alsnog geopereerd moet worden. Ben benieuwd of iemand zoiets heeft meegemaakt en hoe lang t duurde voordat je weer gebruik kon maken van je voet? Ben studente en moet eigenlijk deze maandag al weer naar school. Geen idee of dit wel kan, maar daar houden ze op school helaas geen rekening mee:(
Grtzz

Gerard | email | 06-02-2010

Ook ik ben uitgegleden net zoals zovelen anderen in deze periode. Bij mij is mijn enkel op 4 verschillende plekken gebruiken (fibula). 1 week rust in het ziekenhuis om zwelling te laten afnemen en daarna een operatie. Er zitten nu 8 schroeven met een plaatje in en 2 schroeven dwars. Moet komende 4 weken nog in gips. En daarna revalidatie programma in. Heb er nog veel last van. Vooral s nachts, lijkt dan of ik kramp in mn been krijg. Heb denk ik nog wel even te gaan....

berry | email | 11-02-2010

gisteren rond 10.30 gleed ik uit, enkel klapte dubbel. in het diaconesse ziekenhuis te leiden zijn er foto's gemaakt en een spalk, maandag kijken ze of ze kunnen opereren..

maar mjn punt is: ik ben vuilnisman en daarbij loop je 20+ km per dag.. ik lees hier ook veel over revalidatie dat lang duurt.. hoe lang moet ik wachten tot mijn werk??
ik kan niet eens tap lopen...
greetz Berry

plonie | email | 13-02-2010

Mijn gips is er nu na 11 weken eindelijk af. Maar ik heb meer pijn dan eerst . Loop nu weer ( even) op twee krukken .Ook 's nachts veel pijn.
Ben maar weer aan de spiegel van paracetamol begonnen.
Maar alles zal wel weer goedkomen.
Je moet wel een lange adem hebben.

plonie | email | 13-02-2010

even ter verduidelijking. Mijn leeftijd is bijna 65 jaar Ik heb eind november mijn enkel gebroken. Misstap op de onderste trede van de trap.Met mijn kleindochter van 2 op mijn rug.
kuitbeenop 2 plaatsen gebroken.en enkel stukje eraf zg. Bimalleolaire breuk.

Weet iemand hoe lang ditt nog duurt.

sylvia | email | 20-02-2010

vervolg
ik ben nu bijna 5 weken verder en ga aan mijn laatste week gips beginnen ik ben wel elke week terug geweest om te kijken of alles met mijn open botbreuk goed ging het gaat heel goed zeiden de artsen maar voordat ik weer een beetje (normaal) kan lopen moet ik rekening houden met 3 maanden pffff ik ben cateringmanager dus daar word ik niet echt vrolijk van.
het enige wat ik iedereen aan kan raden is neem heel veel rust en hou je been omhoog dan is het herstel proces het snelst

ineke | email | 20-02-2010

Hallo enkelbrothers, jaar geleden enkel gecompliceerd gebroken, 1 gewone breulk en een gecompliceerde. en enkel uit de kom. Je moet er echt voor gaan fisio doen, hard oefenen, de pijn voor lief nemen (hoort erbij) en dan komt het wel goed met doorzettingsvermogen.Gister plaatje en 7 schroeven eruit laten halen, en vandaag loop ik alweer, chirurg wilde dat want wist zelf niet wat te doen maar zeker een aanrader, want dat ik nu alweer soepel loop had ik niet gedacht, en er zit toch ander ijzer in je enkel, vewacht wel soepeler te worden. Dusse.. zet hem op ga ervoor, dan heb je al de helft bereikt. groeten van ineke

Shirl | 22-02-2010

10 jan 2010 enkel op 3 plekken gebroken. 2 weken open gips gehad ( tegen de zwelling) en daarna 4 weken dicht gips. 6 weken lang NIET mogen belasten. Dus niet op staan en lopen ( lekker met 2 peuters in huis ;) ) Vandaag is het gips eraf gehaald. Mag er weer op staan - lopen maar wel met krukken. En zéér dat het doet!!!! Uiteraard speelt angst ook een rol.
Woensdag komt de fysio voor het eerst hier thuis. De arts zei dat ik met 4 weken alles weer moet kunnen. Ben erg benieuwd maar ga er voor meer dan 100% voor!!!!

Alle mede-patienten: toi toi toi

F.C. | email | 25-02-2010

in 2005 heb ik een gecompliceerde enkelbreuk opgelopen, kuitbeen gebroken, einde van de scheenbeen gebroken en enkel uit kom. Kuitbeen een lange plaat met 5 schroeven, scheenbeen klein plaatje met 1 schroef en dan nog een lange schroef om beide beenderen weer samen te brengen zodat het goed in de kom rust. Lange schroef was verkeerd gezet kon nog eens overdoen. Gevolg geen loopgips gekregen omdat ik al met al zo'n 4 maanden in gips moest en ook het niet mocht belasten. Toen gips eindelijk af mocht kreeg ik meteen fysio, het was moeilijk en het pijnlijkst was toen ik op tenen moest staan en lopen. Na ruim een jaar kon ik eindelijk pijnloos op mijn tenen lopen maar enkel blijft zwak. Na 5 jaar kan ik eindelijk weer wat fatsoenlijk rennen zonder als een pias uit te zien. Breuk bij scheenbeen is na die jaren nog steeds erg gevoelig, maar ik heb nog alle metalen m.u.v. de lange schroef nog steeds in mijn enkel. De trombose spuitjes daar wen je wel aan het beste is dat zelf te zetten en niet door een ander te laten doen, zij zijn dan nerveuzer dan jij. Bij de 1 gaat de herstel beter en sneller dan de ander, het hangt van je lichaam af hoe het zich repareert.
Succes en beterschap.

sofyan | email | 27-02-2010

Ik heb gisteren ook me enkel gebroken. het deed heel erg pijn, heb gips gekregen. En in de avond doet het altijd heel erg pijn, pijnstillers helpe niet... Weten jullie wat wel helpt

AadB | email | 14-03-2010

3 weken geleden heb ik mijn enkel gebroken tijdens het skien, een Weber B fractuur. 3 dagen later ben ik geopereerd in een gespecialiseerd ziekenhuis in Duitsland en heb een plaatje met 5 schroeven. Ik heb geen gips gekregen, maar een soort steunende schoen (AirCast) en de mededeling dat ik zes weken mijn enkel maximaal tot 20 kilo mag belasten. Na deze 6 weken moet geleidelijk de belasting verhoogd worden. Bij mijn orthopedisch poliklinisch bezoek in Nederland werd mij gezegd dat ik loopgips kan krijgen, maar nergens wordt gezegd in hoeverre ik mijn enkel mag belasten. Ook problemen die ik lees op deze site mbt gips (zoals stijfheid, spitvoet) maken mij niet enthousiast om loopgips te nemen. Heeft iemand enige ervaring met weber B en loopgips en zoja na welke periode kon je weer (goed) lopen? Bedankt alvast

Anouk | email | 18-03-2010

ik heb 5 weken geleden mijn enkel
gebroken ,uitgegleden op straat in de sneeuw. Ik ben geopereerd en heb een plaatje en een schroef gekregen.
Ik heb sinds 2 weken loopgips maar dat betekent niet dat ik kan lopen, je mag de
enkel wel met een aantal kilo's belasten,langzaam opbouwen.
Moeilijk om je grenzen te bewaken.
Ook moet ik mezelf inspuiten tegen
trombosegevaar.
Volgende week mag het gips eraf en dan verder met langzaam belasten.
Verwacht over een week of 3 redelijk te kunnen lopen. Al met al staan er denk ik
2 maanden in totaal voor, van begin tot eind.En dan is het nog maar de vraag of
alles wordt zoals vroeger, al beweren de doktoren van wel.
Ga niet te vroeg lopen , laat staan rennen!:)

Anouk | email | 18-03-2010

ik heb 5 weken geleden mijn enkel
gebroken ,uitgegleden op straat in de sneeuw. Ik ben geopereerd en heb een plaatje en een schroef gekregen.
Ik heb sinds 2 weken loopgips maar dat betekent niet dat ik kan lopen, je mag de
enkel wel met een aantal kilo's belasten,langzaam opbouwen.
Moeilijk om je grenzen te bewaken.
Ook moet ik mezelf inspuiten tegen
trombosegevaar.
Volgende week mag het gips eraf en dan verder met langzaam belasten.
Verwacht over een week of 3 redelijk te kunnen lopen. Al met al staan er denk ik
2 maanden in totaal voor, van begin tot eind.En dan is het nog maar de vraag of
alles wordt zoals vroeger, al beweren de doktoren van wel.
Ga niet te vroeg lopen , laat staan rennen!:)

plonie | email | 24-03-2010

Zo, ben weer een paar weken verder.
Het gaatr langzaam.
Als ik te veel loop zonder krukken,zwelt mijn enkel op en is zeer pijnlijk.
Dus nog maar doorhobbelen op een kruk. Buiten zelfs met twee.
Ben wel 65 jaar maar voel me 90.
Morgen voor controle bij de chirurg. Ben benieuwd.
Mijn gecompliceerde breuk was van eind november. Dus ik ben al 4 maanden bezig.
Morgen vertel ik even hoe het bij de chirurg was.

Harry | 27-03-2010

zo ongeveer 5 jaar gelede n gecompliceerde breuk gehad aan linker enkel (voetbal) direct geopereerd omdat er geen doorbloeding was in de enkel daarna spalk en na twee weken gips we zijn nu inmiddels 5 jaar verder en heb eindelijk mijn eerste wedstrijd weer volledig gevoetbald en na de wedstrijd heb ik 4 a 5 dagennodig om te herstellen het ik pijnlijk als ik loop en dat voornamelijk na een rustperiode als ik weer even een kwartiertje loop gaat het wel weer maar heb het idee dat het voornamelijk de achillespees is

Renate | email | 29-03-2010

Hoi allemaal,

Sinds afgelopen vrijdag heb ik een avulsiefractuur Fibula Weber C.Mag er niet op lopen enz.
Aangezien ik in Amsterdam een dagje was daar dus naar de EHBO geweest en een achterspalk gekregen. Aanstaande donderdag moet ik terug naar mijn eigen ziekenhuis in Heerlen, weet iemand eigenlijk van jullie wat deze fractuur inhoud en hoe het verloop is?

Hoop op jullie antwoord

Alhyane Medhi | email | 01-04-2010

Ik heb 6 maanden geleden een operatie achter de rug gehad(enkelartroscopie)(Volledige opkuis van slijmvliezen die serieus waren ontstoken rond mijn enkelgewricht)! De operatie was geslaagd zei de chirurg, na 3 weken thuis zijn en niet op steunen, mocht ik weer beginnen werken(staand beroep), + kiné!
Kben 20 x geweest bij, kiné en ondertussen was ik al bezig met fietsen, nu al 6 maanden verder heb ik nog heel veel last van mijn linkervoet als ik stap of wandel, als ik na het sporten(fietsen) voelt de voet beter, kga namelijk 3 a 4 per week 1 uur gaan fietsen, hoe lang zou het het duren wanneer ik pijn vrij zou kunnen stappen?? Kheb wel de indruk dan die spieren moeten terug komen rond mijn enkelgewricht! Als ik teveel rondloop zwelt mijn voet is dat nog normaal?groeten.

plonie | email | 02-04-2010

Moet meer oefenen, door dat langdurige gips is de boel aardig verstijfr. Ook dacht de arts aan een posttraumatische artrose.
Daar ben ik mooi klaar mee.
Loop nu zonder krukken, kleine stukjes.
Al met al toch wel een heel verschil met 4 weken geleden.
Ik houd moed!!
Het kan wel een jaar duren eer het weer goed is hersteld, zegt de trauma chirurg.

janny | email | 05-04-2010

Ik heb mijn 2 maanden geleden mijn enkel (kuitbeen) gebroken. Ben geopereerd en er zijn schroeven ingezet. Gips is er nu 2 weken vanaf maar het valt tegen. Pijn en zwelling rond de enkel. Wat ik raar vind is dat het bovenop mijn voet nog het meest pijn doet. Herkent iemand dit?

Ronald | email | 08-04-2010

Hallo, ik heb 13 mrt jl. met voetballen een weber b fractuur opgelopen, onderste stukje kuitbeen volledig door, wat is vastgezet met een tinanium plaatje en 5 schroeven. Ook is m'n mediale enkelband beschadigd. De 1e twee weken gips zonder te belasten en zo veel mogelijk op de bank op een kussen. Toen 29 mrt jl. terug, gips vervangen door loopgips en ik mocht lopen met 1 kruk (aan de zijde van je goede been) zodat m'n enkel voor 50% wordt belast. Dat gaat me aardig af nu na een ruime week en ik het gaat zelfs zonder kruk ook, maar ik weet niet of dat mag. Je hoort en leest overal wat anders.. maar op 26 april gaat het loopgips eraf en kan ik 6wkn na ongeval aan de fysio beginnen. Plaatje/schroeven blijven zitten als ik er geen last van ondervind.. Allemaal het beste met het herstel!

Noggie | email | 09-04-2010

Ik heb op 15-3 mijn enkel gebroken, lullig treetje gemist, grote gevolgen. Diezelfde avond is de enkel gezet, in het gips en daarna een week naar huis. Operatie op woe 24-3 waarbij bleek dat de schade nog erger was dan de eerste foto's hadden uitgewezen. Op drie plaatsen gebroken. Er zitten nu drie platen en 15 schroeven. Na 2 weken hechtingen eruit en nieuw gips, 4 weken onbelast. Dan begin mei weer foto's maken en afwachten of ik nog langer "onbelast" gips krijg of al loopgips. Minimaal drie maanden geven ze voor herstel. Verwachting min. een jaar voordat ik weer pijnvrij kan lopen. Nog hardlopen? Ik ga er niet van uit, zal al zeer gelukkig zijn als ik weer gewoon kan lopen, fietsen etc. Zie wel op tegen het opnieuw leren lopen, mijn gipsje is toch ook wel lekker veilig... Ben geloof ik niet de enige die daar tegen op ziet.

Fenna | email | 19-04-2010

Hallo,

Ik heb begin februari mijn enkel op 3 plekken gebroken. (onhandige val met de fiets) na anderhalve week werd ik geopereerd, 4 schroeven moeten nu de boel op de plek houden. Na 6 weken mocht ik mijn gips belasten. iedereen heeft het over "loopgips" maar ik moest gewoon een schoentje onder mijn gips doen. het staan is eng, maar went gauw. Vorige week is na 8 weken het gips eraf gegaan, wat een opluchting en wat een eng voetje hou je dan over! aan twee kanten open gesneden en flink dik... Ik heb inderdaad ook vooral pijn aan de bovenkant, dit is ook erg dik en rood. Ik vraag me af of het misschien ontstoken is... of dat het gewoon vocht is... daarbij steekt 1 schroefje uit, die moet er wellicht eerder uit dan volgend jaar... Al met al ben je er goed klaar mee lees ik al van iedereen. Ik kan mijn voet nog niet afwikkelen, en dat is toch nodig met hardlopen. Als je kijkt naar de bouw van het lichaam is het ook bizar dat alles samenkomt op zo'n dun stukje bot als een enkel! Iedereen sterkte gewenst en spoedig herstel! probeer te bedenken waar je vandaan komt en wat er beter gaat ipv wat je nog niet kan.

mia | email | 19-04-2010

Ben 10 jaar geleden met mijn fiets oneruit egaan enkel gebroken gopereerd en heeft acht maanden geduurd voor ik weer een beetje fatsoendelijk kon lopen was toen 61 jaar
mocht van de arts geen fisio moest zo goed komen Na iedere keer vragen eindelijk fisio
We zijn nu 10 jaar verder en heb meer klachten als voor heen kan moeielijk lopen
enkel zwelt aan de zijkant op Wie kent dit probleem ?

inge de meij | email | 27-04-2010

Ben 10 februari uitgegleden, gecompliceerde enkelbreuk. Plaatje en 6 schroeven, 6 weken niet belasten. Eindelijk gips eraf en lopen met 2 krukken ging redelijk. Moest van therapeute schoenen aan en sindsdien PIJN!! Alleen met lopen hoor:-) Het ergste vind ik nog de voordeur uitgaan, die afstap, krijg er nachtmerries van. Maar we strompelen maar door, zullen wel moeten:-) Ooit doe ik weer zelf boodschappen en kan ik weer de trap op en douchen.

Meeuwie | 07-05-2010

Ik heb een maand geleden mijn enkel gebroken tijdens boulderen (bergklimmen) in Indonesie. Omdat ik vrij ver weg was van een ziekenhuis en dacht dat het niet gebroken was, heb ik een traditionele heler z'n werk laten doen. De volgende dag toch maar naar een lokaal ziekenhuis en na een tijd wachten ivm stroomuitval een rontgenfoto laten maken. Toch gebroken. Een aantal dagen later in een internationaal ziekenhuis in Jakarta laten spalken, maar omdat ik helemaal was gaan trippen van de veel te sterke medicatie, heb ik het na 4 dagen doorgeknipt en de volgende afspraak voor het gipszetten afgezegd. Terug naar de traditionele heler. 2 weken na de val kon ik alweer heel voorzichtig lopen. Na 3 weken loop ik met gemak de trap op en af, en na 4 weken klim ik alweer. Maar rennen gaat nog niet. Straks weer naar het ziekenhuis om het met een rontgenfoto na te laten kijken en volgende week terug naar Nederland. Eens kijken wat de orthopeed zegt.

meeuwie | 07-05-2010

Oja, omdat mijn bot bij de 1e en 2e rontgenfoto (op dag 2 en dag 14) op de juiste positie stond (de traditionele heler heeft het bot de ochtend van de val vrijwel pijnloos terug gelokaliseerd), geen pennen of plaatjes wat dan ook. Het is wel nog licht gezwollen en kan het niet zo ver buigen als de enkel die niet gebroken is. Maar ik ben nog jong (23) en met een sterke en positieve wil, heelt het hardstikke snel hoor.

Noggie | email | 08-05-2010

Yeeeh, mijn gips ben ik na 6 weken onbelast kwijt! Mijn enkel is een echt bouwwerk met een plaat links, rechts en achter en rechts zie je zelfs twee schroefkoppen eruit steken tegen mijn vel aan. Maar de orthopeed was positief over de rontgenfoto. Ga maar beginnen met belasten en dan over 4 weken terugkomen. Mijn enkel is superstijf, mijn spieren zijn gereduceerd tot .... Ik ga aan de slag, oefenen, masseren, rusten, oefenen. Wie weet kan ik dan toch op vakantie, alleen 2 maandjes later dan gepland. Fietsen, zwemmen, weer lopen ik ga er keihard aan werken en of het lukt, dat laat ik nog horen! Succes allemaal met een spoedige genezing!

Remon | email | 15-05-2010

Ik heb 4 weken terug mijn enkel met voetbal gebroken ook erg naar me voet stond hele andere kant op dan het hoort.
ik heb een gecompliceerde 3 enkel bot fractuur , waarbij ze 2 platen en 7 schroeven in me enkel hebben gezet.
Ik ben naar huis gestuurd zonder gips , 2 weken verder zijn mijn hechtingen (nietjes) eruit gehaald , en beetje ontstoken aan 1 kant en de andere kant geneest heel mooi.
Maar toch na 3 weken gaven ze aan dat ik nu mocht belasten , ik mocht trouwens meteen na me operatie 15KG belasten.
Ik vond het allemaal maar raar , en moet nu al aan fysio beginnen , ik kan ook al op me voet staan en evenwicht bewaren maar veel pijn zit er nog wel in.
Langzaam bij beetje komen er tintels in me voet net of er 1000 naalden door me enkel gaan , en ik voel gewoon dat ik nog niet aan toe ben om aan fysio te beginnen , hoewel ze toch zeggen dat het nodig is.
Zoals jullie al zeiden pijn aan de bovenkant van jullie voet , dat klopt de spier en aderen en zenuwen hebben een optater gehad , vandaar dat er veel vocht en je voet erg dik en opgezwollen kan worden , ik had zelfs soort vocht blaren op mijn voet.

Ik wil jullie nog wel allemaal succes wensen

een meisje die veel pijn lijdt | email | 29-05-2010

doet dat pijn als de sgroeven er uit moeten? en ook wat gehecht is ???
ik zit nu in de gips da doet egt overdreven veel pijn :(

mike | email | 31-05-2010

ik zit nu 7 weken thuis gips is vorige week donderdag eraf gegaan de 7juni moet ik naar de chirurg gesprek over operatie stel pin gaat er uit hopelijk snel weer lopen weet iemand hoelang het revalideren duurt.

Noggie | email | 31-05-2010

Geen gips meer en dan beginnen met 2 krukken, na vijf dagen je schoen aan en verder belasten. De spieren zijn stijf, de voet is dik en gevoelig maar het is een ervaring, weer lopen en nu na 3 weken af en toe zonder krukken. De fysio zegt nu al dat ik het hardlopen kan vergeten... Dat zal de tijd leren, nu eerst zorgen dat ik verder kan lopen dan een straatje om. Pijnvrij en zonder plaatjes en schroeven (die toch de nodige irritatie geven) is mijn eerste doel. De voet mooi afwikkelen tijdens het lopen, wat is mijn linkervoet een staaltje van perfectie, daar kan rechts nog heel veel van leren, maar dat zal ik zelf moeten doen, met hulp van de fysio die de voet zal mobiliseren. Wie heeft ervaring met begeleiding vanuit een redelijke sportschool? Ik denk zelf dat bewegen toch het beste is voor het genezingsproces. Tanden op elkaar en gaan!!

plonie | email | 06-06-2010

Zo, weer bijna twee maanden verder.
Ik loop nu zonder krukken. Mijn voet is 's avonds nog wel wat dik.
Goed oefeningen doen. Vooral voet afwikkelen.
Dat lukt nog steeds niet goed. Lijkt wel of er een plank in zit. Maar het is toch echt een spieren en bandenkwestie zegt de fysio.
Ook heb ik af en toe nog pijn en de schroeven die erin zitten voel je vlak onder mijn huid.
Maar ik heb er verder niet zo veel last van.
Ook voor mij geldt, niet meer even rennen om de bus of trein te halen en een partijtje voetballen met mijn kleinlkinderen. BALEN.
al met al ben ik nu ruim een half jaar bezig.

mike elferink | email | 07-06-2010

ik ben naar het ziekenhuis geweest wordt over 2 weken geopereerd aan mijn enkel gaat 1 stel pin eruit en dan mag ik weer leren lopen weet iemand hoe dat precies gaat heb er ook nog plaat en schroeven inzitten die blijven erin.

Marja Kriek | email | 24-06-2010

Ook ik heb mn enkel gebroken.
Was op vakantie op Madeira en ben daar geopereerd.
Plaat erin met zeven schroeven en 6 weken niet belasten.
Ik had geen gips, maar ben vanmorgen voor controle in het ziekenhuis in Nederland geweest.
Het is nu 3 weken en 3 dagen geleden dat ik dus door een val mn enkel heb gebroken.
Hiet in het Nederlandse ziekenhuis zeiden ze, dat ik de keuze had om of nog 3 weken zonder gips met mn pootje omhoog kon blijven zitten, of ik kon ook kiezen om er nu gips om te doen.
Ik heb gekozen voor gips en mag nu ook weer proberen om daar mee te lopen.
Maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan, want nu ik mn pootje belast doen mn enkel best wel veel pijn.
Hopelijk wordt dat langzaamaan wat minder.
Zijn er mensen die hier ervaring mee hebben?

mike | email | 30-06-2010

heb nu 2 weken geleden mijn stel pin eruit gehaald en mag weer lopen geen therapie zelf op pijn lopen ik heb ook pijn met lopen maar wordt wel minder heb wel veel vocht in mijn voet.

Jacqueline | email | 06-08-2010

Hallo, ik heb begin januari m'n kuitbeen én m'n enkel op 2 plaatsen gebroken. ik ben geopereerd (er is ijzer in geplaatst) en heb 2 maanden bedrust gehad..
nu na 7 maanden loop ik nog niet goed omdat de achillespees muurvast zit (ik doe oefeningen thuis en heb fysio)
heeft iemand hier ervaring mee, en tips hoe de achillespees weer los komt?
Bedankt alvast!

Marie-José | email | 07-08-2010

Hoi, ik heb 6 weken geleden mijn enkel, kuitbeen in de vakantie gebroken. Ik dacht een flinke kneuzing ik kon er niet op lopen 4 dagen later thuis gekomen toch maar eens naar het ziekenhuis een operatie volgenden viel erg tegen. Gisteren op controle geweest. Nieuwe afspraak met foto over 4 weken. Mag nu een beetje gaan belasten. Ik dacht er sneller vanaf te zijn. Als ik jullie verhalen lees weet ik nog niet wat me allemaal te wachten staat. Elke tip is welkom.

Cally Linnenbank | email | 03-09-2010

Hai mensen,

Ik lees vol verbazing jullie verhalen, jullie zijn allemaal even sterk! Goed hoe jullie het allemaal doen en jullie er doorheen slaan.

Mijn vraag was alleen, ik heb door een ongeluk mijn enkel gebroken op 2 plaatsten.. Nette breuken en ik heb nu loopgips. Ik probeer erop te lopen en dat gaat wel redelijk, alleen lees ik op veel sites dat dat helemaal niet mag? Volgens mijn dokter wel, maar ik ben nu even de kluts kwijt.. Weet iemand misschien een antwoord op mijn vraag?

Groetjes Cally

cees | 03-09-2010

Hoi cally,

Beetje raar om via dit forum om advies te vragen of je wel of neit mag lopen met je gebroken enkel, dit hangt er helemaal van af wat er precies mee aan de hand is.

De enige die hier antwoord op kan geven is de specialist die je hiervoor behandeld.
Dus gewwon contact zoeken voordat je iets met de voet gaat doen wat misschien helemaal nog niet mag, had je zelf ook wel denk ik kunnen bedenken

Cally | 08-09-2010

Mijn excuses voor het stellen van een voor jouw domme vraag...

Noggie | email | 23-09-2010

Zes maanden na een gemene enkelfractuur en dan?
Er zijn momenten dat ik gewoon loop... net als voor de breuk, geen pijn, soepele loop. Heel raar maar ook zeer prettig dat je je enkel even vergeet! Ruim vier maanden continue bezig zijn met hoe je loopt, op staat, weer gaat zitten, trappen lopen, op- en afstapjes binnen en buiten, heel vermoeiend allemaal. Je moet, want anders wordt het niets. En nu, lekker lopen, zwemmen, fietsen en de pijn die steeds minder wordt, heerlijk. Mijn enkel wordt alweer redelijk slank en de hinder van de platen en schroeven neemt ook af. Hardlopen is uit den boze, het gewricht wordt dan onnodig zwaar belast en zal de toch al voortijdige slijtage alleen maar bespoedigen. Om mijn conditie weer op peil te krijgen fiets ik ca 200 km per week. Natuurlijk, als ik mensen zie hardlopen in mijn omgeving voel ik een steek van "jaloezie", dat kan ik niet meer. En goed buigen... misschien is 80% haalbaar, de tijd zal het leren. De fysio, 2x per week, brengt echt vooruitgang en ook mijn oefeningen thuis op de balance mat en oefentol doen echt goed. Geduld, veel oefenen en dan komt de lol in het lopen vanzelf weer terug!

Carla | email | 26-09-2010

Hallo,
Ik ben begin augustus tijdens een bergwandeling in Zwitserland gevallen. Ik hoorde het kraken maar moest toch nog 2 uur doorstrompelen om een dorpje te bereiken. In Nederland ben ik geopereerd aan mijn weberfractuur. Het kraakbeen bleek ook beschadigd te zijn. Er zit nu een plaat met 6 schroeven in. Ik heb 6 1/2 rustgips gehad en dat is er vorige week woensdag afgegaan. Ik moet zeggen dat het me enorm tegenvalt allemaal. Mijn enkel is dik en pijnlijk en ik kan geen stap verzetten zonder krukken. Zo te lezen hier gaat het dus allemaal nog heel lang duren, en heb ik nog heel veel geduld nodig. Bah bah bah :((

Wiepie | email | 29-09-2010

Op de 3e dag van onze vakantie aan het Gardameer in Italië, stapte ik verkeerd uit de caravan en heb ik mijn enkel op 2 plaatsen gebroken.
Door een ambulance naar Nederland teruggebracht en daar moest ik wachten tot de zwelling weg was. Na 2 weken ben ik geopereerd. Na de operatie heb ik 3 weken gips gehad en 3 weken een Vacoped, dat is een soort skischoen.

Nu ben ik alweer zo'n 3 weken aan het revalideren en het valt me vies tegen. Ik had contact met iemand en zij liep binnen 2 weken, terwijl zij haar enkel zelfs op 3 plaatsen gebroken had. Op dit moment loop ik nogsteeds met 2 krukken en kan ik gelukkig wel zonder krukken los staan. En ook 's ochtends ben ik erg stijf!!

Ben eigenlijk reuze nieuwsgierig hoe lang het bij anderen heeft geduurd voordat zij zonder krukken konden lopen!

Moniek | email | 25-10-2010

Mijn man is in mei 6 meter omlaag uit een boom gevallen. Scheenbeen gespleten, kuitbeen gebroken en enkel volledig verbrijzeld! We zijn nu 5 maanden verder en wat wijst de scan uit: de specialist heeft te vroeg laten belasten, maar "na 3 maanden kan dat normaliter wel. Geen enkel bot is genezen; het enkelgewricht mist een flink stuk bot, de enkel en daardoor het been staan helemaal scheef. En nu? Opnieuw opereren, een stuk bot uit de heup en wellicht ook nog kunstbot in de enkel zetten; de enkel daarmee stijf zetten; groeihormoon inbrengen om botaanmaak te stimuleren en weer een externe fixateur. Natuurlijk gaan wij voor een second opinion, maar heeft iemand ervaring met het stijfzetten van de enkel?

paul | email | 31-10-2010

ja het kan ook goed gaan.enkel gebroken zelfde dag geholpen. plaat met 5 schroeven ,10dagen met spalk daar na loopgips en rustig belasten. ging er na 5 weken van af alles zonder pijn. daar na rustig gaan lopen en zwemmen,ben er in totaal 7 weken er mee bezig geweest, voor ik weer kon werken. plaat zit er nog in maar voel het soms nog wel, maar heb er geen hinder van.

Lianne | email | 02-11-2010

Ik heb op 11 augustus 2010 mijn enkel gebroken door een val van mijn paard.
Ik dacht alleen dat het gekneusd was en ben hier du op door blijven lopen.
Veel pijn, en na 6 weken aanhoudende pijn toch naar de dokter. Als het gekneusd was moest het al over zijn. Dokter heeft ons doorgestuurd. Foto gemaakt, en er zat een breuk. Ziekenhuis kon niks meer doen en ik moest door blijven lopen. Dit is 1,5 maand geleden gezegt. De pijn wordt tot nu toe steeds erger en ik ga morgen weer naar de dokter. Nu wil ik een echte behandeling zodat het over gaat!
Succes met jou been

xrayt2 | email | 09-11-2010

hoi ik ben gevallen met bmx stuntfietsen
en ik sprong zo,n 2 meter hoog toen verkeerd neergekomen en toen pats
gebroken gelukkig stond alles recht
ik zit nu drie weken in onbelastbaar gips
nog een week en hopelijk dat ik er dan uit mag ik ben nu 13 jaar

koen

Matthijs | email | 17-11-2010

Hallo mensen,
ik heb dus óók me enkel gebroken. zoals de meesten mensen hier. haha. in mijn geval ben ik gevallen met schaatsen. hoe beter je word, hoe harder je gaat en dat werd mij dus fataal. het bleek een hele nette breuk te zijn en hoop dus snel weer op de schaats te staan en hopelijk nog het NK te kunnen rijden.
krijg over 2 dagen ander gips waar ik hopelijk weer beetje mee kan lopen.
is wel lastig om van 7 keer per week trainen ineens helemaal niks te kunnen doen.

Gr.

motercross held | email | 26-11-2010

hallo,

ik heb alle bij me enkels gebroken linker enkel 3 pinnen andere was normaal gebroken.

komt door motercross. ben verkeerd bocht uitgekomen en in een gat geallen van 4 meter diep

arst zij dat ik met half jaar weer zou lopen.
ben nu 7 weken veder en loop al met krukken. 1 pen moet der nog uitegehaalt worden deze week.
daarna rust en denk datik dan met 2 weken wel loop zonder krukken.

lucas | email | 03-12-2010

ik heb mijn enkel op drie plaatsen gebroken gehad! En hoe! Ik gleed in de sneeuw weg van een stoeprand! Dit is een jaar geleden! 5 schroeven erin gezet! Voordat ik geoepereerd moest worden moest ik een week wachten! Na een jaar kan ik nog steeds niet fatsoenlijk hardlopen het is een drama! De afwikkeling van mijn voet is nog niet goed! Ik heb fysio en ik denk dat ik over een half jaar weer kan hardlopen! Al met al veel geluk gehad! Je kunt zo beroerd te pas komen! Bij iedereen is het anders! hoe jonger je bent hoe sneller je revalideerd! 1 tip alle schroeven eruit halen! Hierdoor wordt je enkel dunner en na mijn mening ook minder stijf! De artsen hebben liever dat je deze erin laat! Niet doen verwijderen!

yolanda | email | 20-12-2010

ik heb mijn enkel gebroken door gewoon te wandelen.
de specialist zegt een stress breuk. heeft hier iemand wel eens van gehoord.
en nu hebben ze er gips om gedaan. maar ondanks alles heb ik toch heel veel pijn met lopen. ik heb het gevoel als of ik door mijn enkel ga.
yolanda

Scarlet | email | 23-12-2010

Ik ben voor de tweede keer aan de beurt! bijna 3 jaar geleden mijn linkerenkel gebroken. Draaibreuk in skischoen. 6,5 weken normaal gips, 2 weken loopgips. Behoorlijk pijnlijke revalidatie, na 5 maanden op hakken kunnen lopen en alles was redelijk normaal. Toch nog veel last soms met een verkeerd stapje. Denk dat het sinds een jaar hindervrij is. Heel af en toe nog wel raar gevoel, dat mn enkel niet helemaal soepel is. Hij was trouwens gezet.
2,5 week geleden gevallen met de fiets, gladheid. Bingo. Wat een verdriet, want alle ellende begon weer opnieuw. Nu geopereerd, plaatje met 5 schroeven. Vandaag loopgips gekregen. Zie wel enorm op tegen de revalidatie straks weer maar ga ervan uit dat het goed gaat! Voordeel nu is wel dat ik weet wat me te wachten staat. Flink aan de fysio en trainen. Vorige keer heeft zwemmen mij goed geholpen. Ik ben wel erg benieuwd met Liza en Biatch, hoe het met hun gaat.

j | 23-12-2010

yyy

Simon | email | 29-12-2010

Ben afgelopen zondagnacht bij duw en trekwerk in de kroeg gevallen ik zat op een box en mijn voet ging niet mee met m,n lichaam gevolg enkel gebroken,m,n voet zat klem tussen die box en paal.Zit nu thuis met been omhoog om de zwellingen te laten afnemen moet morgen weer naar het ziekenhuis om te kijken wanneer ze kunnen opereren,ben benieuwd op alles wat nog komen gaatWil eigenlijk al weer autorijden maar kan niet remmen en gas geven met rechts[of moeilijk]en ben bang dat er iemand achterop knalt als er geen remlichten branden.Ben zzp-er en niet verzekerd hiervoor dus geen inkomsten.groet s

renate | email | 30-12-2010

ook ik heb een vraagje: wie weet wanneer je weer kunt gaan autorijden?

ik heb mn enkel op drie plaatsen gebroken, kuitbeen doormidden, operatie gehad, schroeven en pinnen er in!

hopend dat iemand me een antwoord kan geven hierop.

groeten renate.

renate | email | 30-12-2010

heeft er iemand na de operatie ook een scheve voet gekregen?

ik moet namelijk steeds terug komen omdat me voet nog niet recht staat, het lukt niet!

groetjes r

simon | email | 02-01-2011

Net een rondje met de auto gereden,viel me niet af met m,n tenen gas geven en remmen alleen het kracht zetten op de pedalen kost moeite maar is te doen.

Inge | email | 02-01-2011

In het ziekenhuis geven ze je het gevoel dat je iets uitzonderlijk slecht hebt en als ik dit forum lees, rek ik dat meerderde mensen hetzelfde hebben ... Ik ben nl. Ook uitgegleden in dit gladde weer met een driedubbele enkelbreuk tot gevolg. Ben geopereerd met plaatje en diverse bouten en schroeven. Ik zit nu 4 weken in de gips en mag in totaal 8 weken niet steunen. Ik eb vooral benieuwd naar. De fases die komen van revalidatie , terug wat kunnen stappen en auto rijden. Hoop ook dat de pijn gauw overgaat, als ik mijn been omhoog doe is het net alsof ik die binnenschroeven voel verplaatsen maar dat kan natuurlijk niet. Ik heb wel de indruk dat jullie in Nederland vlugger mogen belasten dan in vlaanderen, ik krijg geen loopgips. Iemand al golf gespeeld of tennis met die platen en schroeven in zijn enkel ?
Veel beterschap aan iedereen.
Groetjes inge

renate | email | 03-01-2011

hoi simone,

hoe lang is het geleden bij jou?
en hoelang duurt het voordat je misschien weer redelijk kunt lopen?

groetjes renate.

sonja | 03-01-2011

hoi allemaal
ik ben 4 weken geleden ook uitgegleden
heb een plaat en 6 schroefen ik
mag 6 weken niet lopen en dat met kinderen
ik heb een vraag wie kan me vertellen hoe lang dat ga duren ben het al beu
maar ik wens iedereen veel sterkte
groetjes sonja

liza | 10-01-2011

@deel 1 Scarlet

Heey heel toevallig dacht ik even terug aan die tijd en dacht ik in ene aan de site van toen en zag je reactie staan.....ik heb helemaal niet meer gereageerd, ik zeg eerlijk er was ook veel aan de hand, wat lief dat je benieuwd bent hoe het gaat ben zelf ook benieuwd hoe het nu met biatch gaat.....mijn verhaal is uiteindelijk dit geworden:

Ik heb in totaal 6 maanden gips gehad waarbij me voet in balletstand werd gebr8, en in 4 maanden tijd is me voet 11 x gezet, heel vervelend was dat want dat gaat zonder verdoving, daarna heb ik 2 maanden loopgips gekregen, en heb in totaal 2 jaar eraan moeten spenderen maar ik loop gelukkig weer en niet mank;-)
maar ow men toen het gips eraf was, wat een vreselijke pijn, me enkel had een half jaar op slot gezeten en dit hebben ze constant los moeten masseren en wrikken,

Liza | 10-01-2011

@ deel 2 Scarlet ik ben geen pieperd maar wat een verschrikkelijke periode,Ik moest naar heliomare om te revalideren en uiteindelijk bleef ik pijn houden, ze dachten dus aan dystrofie omdat ik langdurig gips had, dit had ik niet en werd uiteindelijk naar huis gestuurd met de woorden 'u heeft zo lang pijn gehad het zal wel tussen uw oren zijn gaan zitten'

Ik begon hier haast zelf in te geloven, ik heb dit bij me letselschadeadvocaat zitten te vertellen huilend, en die geloofde me en heeft me naar een onafhankelijke arts in amsterdam doorverwezen, uwv wilt je op een gegeven moment natuurlijk aan het werk, en die klootzakken (sorry voor me taalgebruik) dachten dat ik gewoon niet meer aan het werk wou en net deed alsof ik pijn had, terwijl ik destijds terug gegaan was naar school om aan me toekomst te werken en werd aangereden op het moment dat ik naar school reed, 5 seconden en ik was er, goed doet er niet toe, ik ben toen naar die arts gegaan en wat blijkt?

Liza | 10-01-2011

@scarlet deel 3

Ik heb artrose in me been, dit komt alleen voor bij oudere mensen en KAN bij jongere mensen voorkomen door gecompliceerde breuken en langdurig gipstijd!
Ik was in staat om weer even een bezoekje te leveren aan heliomare om dat dossier even haarfijn onder hun neus te douwen!
Pas over 5 jaar kunnen ze kijken hoe zich dit gevorderd heeft, t klinkt raar maar leer leven met de pijn, en heb ook hele goeie dagen ertussen zitten, na alle ellende en vanaf maart 2007 thuis zitten wou ik verleden jaar terug gaan naar school en kreeg in ene last van me andere been, om een lang verhaal kort te maken, in me linkerbeen zit nu trombose, dit kan ook komen door me ongeluksbeen doordat er vetdeeltjes zijn afgevoerd in me bloedbaan, maar dit kan ook komen door roken en pilgebruik, door de trombose heb ik een longembolie gekregen, dus lag weer in het ziekenhuis en zit nu al meer dan 6 maanden aan de bloedverdunners, krijg nog allerlei onderzoeken waar het nou vandaan komt, en moet dus weer afwachten,

Liza | 10-01-2011

@ Scarlet deel 4

dat betekent dat maart dit jaar ik al 4 jaar thuis zit, ik heb een jobcoach aan moeten vragen want die gezonde meid van toen is er niet meer, en wordt niet meer zo snel aangenomen ergens, ik hoop 28 januari na al die tijd me 1e lesdag te kunnen volgen, maar moet hierbij een baan hebben het is een bblopleiding, me jobcoach en ik zijn hard bezig met solliciteren, want ja....wie neemt er nu een bijna 26 jarige aan met al die problemen?....ik word er ook een beetje moe van allemaal, erg frustrerend is het,
alles hangt af van 25 januari dan krijg ik de uitslag of ik geopereerd moet worden of niet, vandaag een ctscan gehad om te kijken of de proppen in me longen weg zijn,

Liza | 10-01-2011

@ Scarlet deel 5
zo niet dan gaat me opleiding en het hele feestje weer niet door!
begin februari moet ik stoppen met de bloedverdunners als de scan wel goed is en dan hoop ik dat de trombose geen nieuwe embolie aanwakkert, 20% kans heb je erop dat het terug komt, ben hier ook zo bang voor maar mag er niet teveel bij stil staan, vroeg al of ik niet gewoon door mag gaan met me bloedverdunners, zodat de trombose geen nieuwe embolie kan veroorzaken, 1 prop die verkeerd schiet en het licht gaat uit!
zeg het misschien heel droog maar het is wel een keiharde feit!

Liza | 10-01-2011

@ scarlet deel 6
maar goed kiezen tussen 2 kwade is dus wat ze hebben gezegd, doorgaan met bloedverdunners is ook niet goed op mijn leeftijd omdat je er ook bloedingen van kan krijgen, of het door het ongeluk komt ik heb dus geen idee, ik loop wel weer maar het gaat niet beter met me!
Wou dat ik je een ander verhaaltje kon typen, ik probeer niet overal teveel bij stil te staan, anders wordt je gek, het is weer maar afwachten en blij zijn dat je er nog bent, ik heb het nu wel een beetje gehad allemaal, heb nu 2x de dood in de ogen gekeken, en mazzel gehad met het ongeluk en mazzel gehad dat ik er op tijd bij was met de trombose en longembolie! wat een update he na al die jaren ;-)

wens je veel succes met je pootje Scarlet,
liefs Liz

angela | email | 11-01-2011

hallo ik heb de maandag voor kerst mn enkel gebroken.
de voetvork lag in 2 stukken en mn voet was naar links geschoven.
2 weken geleden hebben ze er toch een plaat en wat schroeven ingezet en zit nu met spalkgips.

donderdag gaat dat spalkgips eraf waar ik enorm blij om ben omdat mn voet erg dik word savonds.
de chirurg vertelde dat ik geen nieuw gips zou krijgen maar 6 weken de enkel niet zou mogen belasten.
zijn er meer mensen die maar heel kort gips hebben gehad?

liefs angela

banken elvira | email | 13-01-2011

aan iedereen sterkte gewenst ! ook ik kan er van meepraten, 1/1/11 lekker gaan eten terug thuis een lekker flesje wijn ophalen en het was gebeurd !! enkel op 3plaatsen gebroken ! groetjes Elvira

katty | email | 16-01-2011

hoi, op 27/11 ben ik gevallen, dubbele enkelbreuk, onmiddellijk geopereerd en plaatje en twee vijzen erin,dan open gips. Om de 14 dagen heb ik wondzorg gehad en een nieuw gips en nu na 7 weken dacht ik dat ik een nieuwe loopgips zou krijgen maar nee hoor, ik ben zonder gips teruggekomen. Mijn voet ziet ook blauw en mijn huid is heel erg droog, ik heb ook rode plekken waar de gips tegenschuurde maar ik heb nu wel meer pijn dan met de gips, ik kan moeilijk mijn deken verdragen op mijn voet. Morgen 1e keer kine en dat voor 30x. Ik vraag me af wanneer ik weer een beetje normaal zal kunnen lopen want ik heb een gezin met 2 kindjes. Mijn voet zit ook nog erg gezwollen maar de chirurg zei dat dat tot een jaar kan duren. Volgens de dokter zou ik binnen 6 weken volledig op mijn voet mogen steunen. Ik vraag het mij af ... veel goed moed aan iedereen.

Geef hier een reactie

tekst

naam

e-mail

Dit veld s.v.p. leeg laten

Gaaf shirt met joe joe er op :)
Gaaf shirt met joe joe er op :)

<b>Laat de liefde niet aan toeval over</b>
Laat de liefde niet aan toeval over