PIjn onder rechter ribben

Maria | 24-01-2006

Hoi,
Ik heb pijn onder mijn rechter ribben. Links ligt je hart, in het midden heb je het uiteinde van je borstbeen en daarnaast ligt mijn pijngebied.Het is een constante pijn die ook opkomt als ik me druk/ongerust maak. De dokter zei dat het mijn gal was, maar dan klopte het niet dat het meer pijn ging doen als ik me druk maak (zei hij) Volgens hem kan ik geen galstenen hebben,omdat dat meestal dikke vrouwen zijn die dat hebben ????Tijdens een wedstrijd heb ik er ook wel eens last van, zo erg zelf dat ik moet gaan wandelen. Ik kan op dat moment niet goed ademen, niet diep en het steekt dan echt vreselijk. Herkent iemand deze klachten, want mijn arts stuurt me telkens terug naar huis met hetzelfde verhaal.Gal,maar dat klopt niet ... blablabla

De leukste ideeen en ontwerpen voor t-shirts, hoodies enz...
De leukste ideeen en ontwerpen voor t-shirts, hoodies enz...

hit counter

Web Analytics Made Easy -
StatCounter

Tc | email | 20-02-2017

Hallo
Ik heb sinds gister ook pijn onder de rechter ribben
Het gaat naar men buik en linkeronderrib
Ik heb al eens lever problemen gehad door pillen te nemen
Ik ben ook niet de dunste
Ik ben niet DIK!!! Ik ben alleen beetje uitgezet.
Vooral door de prikpil en hormonen staafje
Kan dit mischien allemaal van 1 oorzaak zijn?
Wand elke week heb ik last van men darmen men hoofd en harde druk of juist andersom
Kan moeilijk ademen of bewegen
Iemand help me?

Vincent | email | 24-04-2017

Beste allemaal,

Ik herken vooral de klachten van de topicstarter (Maria). Buiten de zeurende pijn, is de pijn vooral branderig en trekt soms ook door naar de rug, maar wel is de pijn 24/7 aanwezig. Naast de pijn onder de rechterribben, heb ik ook af en toe stekende pijn op de rechterborst. Dit speelt vooral op als ik me druk maak, of als ik ga bukken. De artsen kunnen na div. onderzoeken niks vinden en neig nu naar oorzaken te zoeken zoals Tietze, zenuwbeknelling of zwevende rib syndroom. Maar wat ik hier niet terug lees; sinds de klachten spelen heb ik ook enorm last van mijn darmen en dan vooral langdurige opstipatie. Herkent iemand dit en is dit te linken met Tietze, zwevende rinsyndroom of zenuwbeknelling?

Wilma | 24-04-2017

Ik herken het Vincent, mijn oudste broer had de zelfde symptomen, nu ben ik de oudste.

Vincent | email | 25-04-2017

Hoi Wilma,
Bedankt voor de reactie. Is er bij jouw of je broer ooit een diagnose gesteld of een oplossing aangedragen om de klachten te verminderen?

NB. het valt me de laatste tijd ook op dat als ik me erg druk maak (stress) de branderige pijn rechts onder de ribben sterk verergert en dat ik dan ook wat duizelig wordt, onstabiel op de benen..

Wilma | 25-04-2017

Ja Vincent het is ook van belang dat je je alcohol gebruik onder controle krijgt.

| 25-04-2017

Inderdaad Vincent, want nu zie je die al dikke reet van Wilma dubbel.

Vincent | 25-04-2017

Erg grappig allemaal. Ik dacht eigenlijk dat dit topic bedoelt was voor mensen met serieuze klachten en verwachtte ook serieuze reacties....

Voor de wel serieuze mensen hier: van alcoholmisbruik of gebruik is geen sprake. Ik drink al jaren geen druppel alcohol.

Antje | email | 10-04-2019

Heb al twee jaar last van zwevend rib syndroom, door de hele medische molen geweest, fysio, mensendieck en orthomanuele therapie gehad. Veel onkosten en geen oplossing. Nog steeds pijn en ongemak. Sinds kort zwem ik. Ik merk door het 'uitrekken'van het bovenlichaam dat dit enigszins verlicht. Ook heb ik de rib brace om wanneer ik auto rijdt of langs moet zitten, hierdoor wordt de houding beter en is er minder pijn en ongemak. Ik wandel en ga binnen kort yoga proberen. Wanneer dit niet tot verbetering leidt overweeg ik een operatie maar heb geen idee welke risico's dit brengt.

Gemma | email | 09-07-2019

Ik heb irritatie vanuit de rug naar de onderste ribben rechts, met af en toe kriebeling bij die ribben alsof ik gestoken ben door een insect.
Mijn fysio weet niet waar die kriebeling vandaan komt.

Geef hier een reactie

tekst

naam

e-mail

Dit veld s.v.p. leeg laten

Gaaf shirt met joe joe er op :)
Gaaf shirt met joe joe er op :)

<b>Laat de liefde niet aan toeval over</b>
Laat de liefde niet aan toeval over