compartiment syndroom

Esther | 09-02-2006

Dag mensen, ik word binnenkort geopereerd aan mijn scheenbeen. Ik wil graag wat meer informatie, van mensen die ook zo'n operatie gehad hebben. Of ze er blij mee zijn of integendeel. Ben namelijk erg aan het twijfelen.
bvd.

Er zijn 318 reacties op dit onderwerp,
Hieronder staan de reacties vanaf het begin. De eerste staat bovenaan.
klik hier om naar de pagina met de laatste reacties te gaan

hit counter

Web Analytics Made Easy -
StatCounter

Oguzhan | email | 10-02-2006

beste esther

ik ben 2 keer aan mijn beide kuiten geopereerd en jammer genoeg was het zonder succes. Het werd erger : ik krijg nu rapper last van spierspanning. Voetballen op degelijk niveau zit er niet meer in.
Ik ken wel ook mensen die er geen last meer van hebben. Ik ben 2keer door dezelfde chirurg geopereerd dus die zou ik zeker niet aanraden...

veel beterschap !!!

karin | email | 10-02-2006

hoi, ik moet even advocaat van de duivel spelen.elke mens zit anders in elkaar, en je weet NOOIT op voorhand in welke mate een mens goed reageert op een operatie. Je hebt enerzijds statistieken, maar anderzijds is elk mens uniek.misschien ben jij één van diegenen die niet zo best gereageerd heeft. Het is dus niet aan de orde zomaar een chirurg te beschuldigen.

Ron | 10-02-2006

esther wat heb je (logesyndroom?) en wat wil je weten? ik wil wel mn ervaringen delen (logesyndroom beiderzijds) maar niet hier. als je e-mailadres geeft mail ik je.

Ron | 10-02-2006

logesyndroom dus. sorry ik was even te snel met mijn vraag of je dat had. staat immers boven je topic.

Pijnvrije loper | 12-02-2006

bij mij ging het als volgt:
dag 1 ziekenhuis in
dag 2 operatie van plm een half uur, li en re
dag 3 weer naar huis
dag 10 hechtingen eruit
dag 15 voorzichting begonnen met hardlopen
dag 21 weer meer gaan trainen
en na een week of 5 weer m'n eerste wedstrijd. wat een opluchting, na maanden van pijn eindeiljk weer pijnvrij hardlopen.

de operatie is een fluitje van een cent. verdoven, sneetje onder en bovenaan je scheenbeen, vlies klieven, dichthechten en klaar. en na de verdoving geen pijn gehad, alleen van trekkende hechtingen.

esther | 12-02-2006

Zoww, beide benen tegelijk. Liep je op krukken off....

Pijnvrije loper | 13-02-2006

nee, beetje schuifelen voor een dag of 2 a 3. daarna kon ik me weer redelijk uit de voeten maken. na een dag of 5 weer gaan werken.

Pijnvrije loper | 13-02-2006

waarom en waaraan twijfel je?

esther | 15-02-2006

Of ik de operatie wil ondergaan of niet. ben bang dat dat erger wordt. Want ik heb namelijk ook erg veel last aan de binnenkant van mijn onderbeen. Of dat nou te maken heeft met het compartimentsyndroom weet ik ook niet.

Pijnvrije loper | 15-02-2006

de loge wordt opengeklieft en open gezet waardoor je spieren meer ruimte hebben. erger zal het dus niet worden. ik meen dat de kans op blijvend (en pijnvrij) succes meer dan 95% is.

ik heb er geen seconde spijt van gehad.

esther | 15-02-2006

Dankje wel voor het verhelderen van mijn vraag. Nu is het mij ook goed duidelijk wat me precies te wachten staat.

Mvg

Pijnvrije loper | 15-02-2006

kijk ook even hier voor een heldere uitleg:

http://www.sport.nl/fbarchief/show.php3?id=116

melissa | 24-02-2006

ik ben er een jaar geleden er ook aan geopereerd, maar wou dat ik het nooit had gedaan! het is veel erger dan voor de operatie ik zal er goed over nadenken!

Esther | 24-02-2006

Dat meeeeen je niet!! Wat is er aan de hand dan?? :((

Esther | 28-02-2006

Ik ben gisteren geopereerd nu nog afwachten of het effect heeft :S

Henk | email | 05-03-2006

Ikj ben op 03 febr j.l.aan het loge syndroom geopereeerd. (beide benen) Direct hierna heel veel gelopen op ervoor te zorgen dat er weefsel tussen het geklliefde beenvlies kan groeien. Het resultaat na ruim 4 weken is dat de klachten niet verholpen zijn.

Mr. mr. | 06-03-2006

je had ook niet moeten gaan lopen. wie gaat er nu direct weer hardlopen als ie net geopereerd is. is wel het domste wat je kan doen.

Lies | 07-03-2006

Nou dat is niet helemaal waar hoor! Nadat je geopereerd bent, is het de bedoeling dat je je benen z.s.m. weer moet gaan belasten. Anders heb je namelijk de kans dat de weefsel tussen het geklliefde beenvlies dicht gaat groeien. en dan ben je weer van begin af aan. Dus is het toch niet het domste dat ie kan doen.

groetjes

Mr. mr. | 07-03-2006

er is een heel verschil tussen "weer gaan belasten" en "direct hierna heel veel gaan hardlopen".

ik ben er plm 15 jaar geleden bdz aan geopereerd en met deskundige begeleiding (2 dagen na de operatie eerst licht belasten en dan in 2 maanden tijd geleidelijk aan de belasting opvoeren) ben ik geheel van mijn klachten af gekomen.

Lies | 07-03-2006

Maar bedoeld hij dan ook écht hardlopen, hij heeft het namelijk over, veel gelopen. Dus daar zit wat onduidelijkheid in.

Henk | 11-03-2006

Nog even een reactie. IK heb nl veel gelopen (gewandeld) dus niet hard gelopen.
Dit wandelen 3x per dag minimaal 30 minuten was door de chirurg voorgeschreven.

Tom | email | 22-03-2006

Ik ben op 6 januari jongstleden eveneens geopereerd aan het logesyndroom in beide onderbenen. Volgens mijn specialist is de nieuwe techniek tegenwoordig volledige verwijdering van het vlies. Ik was in het bgin ook bang dat het gekliefde vlies weer aan elkaar zou groeien maar nu blijkt dat 't gewoon werd weggehaald. Ik ben allezins tot nu toe erg tevreden over de operatie en heb het gevoel alsof 'm'n benen weer kunnen ademen'. En zoals hiervoor reeds vermeld is de operatie niet echt van een zware aard. Twee sneetjes in elk been, 1bovenaan - buitenkant en 1 onderaan binnenkant en verder niets.
De eerste dagen moet je met krukken lopen en dan deze stilletjesaan aan de kant laten. Ik heb afgelopen week terug voor de eerste keer een partijtje zaalvoetbal gespeeld... pijnvrij en frisse snelle benen... ZALIG!
Voor meer info; Stuur gerust een mailtje.

Maurits | email | 02-04-2006

Ik ben er afgelopen dinsdag aan geopereerd en de hechtingen zitten er dus nog in. Het ging bij mij om 3 plaatsen aan de buitenkant van mn rechterbeen. De eerste dag was het vrij lastig om te lopen maar ik boekte elke dag erna veel vooruitgang en nu gaat het bijna weer 100% alleen als ik mn voet te hard neerzet doet het pijn, maar dat is misschien wel logisch aangezien het nog zo kort geleden is. Ik lees verschillende berichten en ik kan dus nog niet zeker zeggen dat het bij mij geholpen heeft, of ik het aan mn andere been eventueel ook zou laten doen is de vraag die ik mezelf in de toekomst zal misschien wel zal moeten stellen. Want de kans is er altijd, dat bij het andere been ook komt. Daarnaast had ik in de eerste instantie veel pijn aan de binnenkant van shin-splints, dat kan ook weer tevoorschijn komen. Maar ja, ik hoop met de operatie in ieder geval 1 probleem opgelost te hebben, want zelfs gewoon wandelen werd voor mij een probleem. Ik wens iedereen succes / beterschap en als je een vraag hebt waarvan je denkt dat ik die mogelijk zou kunnen beantwoorden, stuur dan gerust een e-mail.

Esther | 02-04-2006

Het is inmiddels een maand geleden dat ik geopereerd werdt. Ik ben erg tevreden over de resultaten, het heeft gewerkt. Ik kan nu hele wedstrijden volhouden zonder enige steken of kramp. Over aantal weken zal ook mijn ander been geopereerd worden.

Leon | email | 11-04-2006

tjonge tjonge wat een interessant forum.
Ik heb sinds 4 jaar de symptomrn die hier beschreven staan echter geen arts kan mij vertellen wat het is.
Ik heb alle onderzoeken gehad van het menselijk lichaam echter dit onderzoek heb ik nog niet gehad.
Bij mij begint het met een dof gevoel in de kuiten en dan gaatb het tintelen.
daarna begint het echt pijn te doen.
De enige manier dat het geen pijn meer doet is om door de knien te buigen of te rusten.
Ik doe dus niet aan actieve sport maar kan ik dit ook krijgen als gemiddelde huisman?
19 april moet ik naar de sportarts en ik weet niet wat ik ervan moet denken.

leon

egon | email | 15-04-2006

he ben 19 okt 2005 geopereerd aan me schenen allebei buitenkant ik ben zo te zien aan jullie reacties te snel begonnen met lopen van de o.k begon ik al te lopen en de eerste dag van het ziekenhuis na de auto en gelijk na huis en daar beetje gelopen en de volgende dag ben ik meteen begonnen met loopschema's die ik mee kreeg 4 keer 30 min lopen per dag en dat dee ik elke dag steeds iets meer
maarja maar het is nu 15 april 2006 en heb er nog vreselijk veel last van ik heb een maand na de operatie in een rolstoel gezeten omdat ik een zogenaamde droppingfeet had ik kon me voet niet meer bewegen maar later zijden de artsen dat ik gewoon moest blijven lopen door de pijn heen en dat ging alleen de pijn in me schenen gaat maar niet weg en het is al een behoorlijke tijd geleden en waarschijnlijk word ik weer geopereerd ik heb er veel spijt van want heb er veel meer last van dan voor de operatie maar het is wel beetje me eigen schuld dus maar wat ik ermee wil zeggen word je geopereerd goed je rust eerst pakken en bouw het langzaam op niet te vlot dingen doen dan gaat het 95% goed met je benen ik heb het nu chronische dus dit wou ik ff kwijt nou sterkte alemaal groeten mij

Petra | email | 26-04-2006

Ben zelf anderhalf jaar geleden geopereerd. Heb helaas andere klachten hiervoor in de plaats gekregen. Ik heb nu last van een andere spier in m'n onderbeen en een beklemmend gevoel rondom mijn enkel. Na de nodige onderzoeken hiernaar kan me niemand zeggen wat er nu precies mis is.
Hardlopen zit er voor mij helaas niet meer in.

MarloesSP | email | 01-05-2006

Dag allemaal ik ben een 27 jarige vrouw en heb al 3 jaar last van een blessure aan de binnenzijde van mijn scheenbeen (links). Nu wil de sportarts mij doorsturen om het vlies van het diepe compartiment te klieven.

Welk ziekenhuis of nog liever welke artsen zijn hier erg goed in. Ik ben nl. op zoek naar een arts die deze operatie al vaker heeft uitgevoerd en ook op de hoogte is van de nieuwste technieken.

Alvast heel erg bedankt voor evt. reacties.

Groetjes van Marloes

Marco | 01-05-2006

ik zou eerst op zoek gaan naar een andere sportarts.

als je last hebt van de BINNENKANT van je scheenbeen is het geen loge syndroom maar een shin splints. logesyndroom zit aan de BUITENKANT van je scheenbeen. namelijk bij de tibiales anterior. 2 geheel verschillende blessures die een geheel verschillende behandeling behoeven.

Henk | 01-05-2006

@marco: er zijn verschillende compartimenten in je been; tibialis anterior is daar maar een van

het is wel juist dat compartiment (tib anterior) dat bij de meesten voor problemen zorgt, maar dus niet bij MarloesSP

Harry | 02-05-2006

Marloes is er een drukmeting tijdens inspanning gedaan in je spierloge?

marlou | 06-05-2006

hallo,
bij mij is deze week, na een drukmeting, ook het compartimentensyndroom vastgesteld. Ik was vrijwel zeker dat ik de operatie wilde ondergaan, krijg namelijk niet zon goed gevoel als ik aan de littekens dacht. Maar als ik deze reacties lees ga ik nog meer twijfelen. Zijn wel erg veel mensen waarbij het niet helemaal goed is gekomen (of komen de mensen met geslaagde operatie niet op deze site?) Ik zou graag van iemand wat meer informatie hebben over de operatie. En ik ben ook benieuwd hoe lang de snedes bij jullie zijn en of de littekens erg zichtbaar zullen blijven?
Alvast bedankt en sterkte allemaal!
(ps ik heb compartimentensyndroom aan de buitenkant van scheenspier)

Harry | 06-05-2006

mijn ervaring is meer dan uitstekend. ik heb het plm 15 jaar geleden laten doen. wat mij wel opvalt is dat mensen die het wat langer geleden hebben laten doen, minder restklachten hebben en meer succes hebben gehad dan de laatste pakweg 3 jaar. oorzaak??? geen idee. wellicht zijn de technieken inmiddels veranderd en er niet beter op geworden.

de sneetjes zijn plm 4 cm groot (eentje aan de onderkant en eentje aan de bovenkant van het onderbeen) en nauwelijks zichtbaar. maar goed, ik heb behaarde benen. als ik ze scheer (ja dat doe ik soms vanwege massage) zijn ze wat meer zichtbaar. dat is ook een van de redenen waarom vrouwen er vanaf zien en er voor kiezen om met pijn te blijven lopen. onzin?? is voor een ieder anders denk ik. als je aan je knie wordt geopereerd vanwege gescheurde banden zie je ook een litteken. ik zou dus kiezen voor de operatie en het cosmetische voor lief nemen. maar aan een ieder de keus.

Harry (deel 2) | 06-05-2006

ik ben dag 1 opgenomen, dag 2 aan beide schenen behandeld en dag 3 weer naar huis. na 2 weken relatieve rust de trainingen weer opgepakt en na een week of 4 mijn eerste wedstrijd alweer gedaan. PIJNVRIJ, na een jaar kwakkelen met helse pijnen. super gewoon.

maar bedenk, iedere operatie heeft een zeker risico en ze kunnen niks garanderen.

Henk | 06-05-2006

Ik vind het best een moeilijk punt. Je laten opereren voor een hobby. Ik weet niet of ik dat er voor over zou hebben

Mark | 09-05-2006

nee sorry, pappa kan niet met je voetballen, tennissen, badmintonnen, stukje wandelen, fietsen, ..................... want dan krijg ik zere benen.

of als 20 jarige (iedereen kan het namelijk krijgen) moeten zeggen dat je niks kan doen wat inspannend is omdat je dan binnen 5 minuten pijnlijke benen hebt.

dat is dus het alternatief en de toekomst als je er veel last van hebt en er niks aan laat doen.

Marie-Anne | email | 09-05-2006

DEEL 1
Hi,

Ik ben nu 23 (Vrouw) en heb het compartiment syndroom aan beide benen in de voorste spierloge. Ik heb het nu ruim anderhalf jaar, maar het gaat steeds beter...zonder operatie gehad te hebben. Ik was altijd tegen een oparatie in mijn geval dus hebben we naar andere oplossingen gezocht. Ik heb te veel negatieve verhalen gehoord, waardoor ik dat niet als oplossing zag.
Het duurde een half jaar voordat we er achter kwamen dat ik het c.s. heb. Van het moment dat ik stopte met hardlopen (van de pijn) tot het moment dat c.s. werd vastgesteld heb ik weinig gewandeld (pijn) en niet gesport. Alleen wat gefietst. Na wat omzwervingen ben ik bij een sportarts van het NOCNSF in Papendal terecht gekomen. Mensen met kennis van zaken!! Zijn advies was eerst proberen te kijken of het d.m.v. massage op te lossen was. En stoppen met bezigheden die belastend zijn voor benen (paardrijden, autorijden etc) 2 keer in de week massage en dat liep uit naar 2 keer per dag. Het gaf veel verlichting en het werd duidelijk beter, maar het bleef hangen op een bepaald niveau.

Marie-Anne | email | 09-05-2006

DEEL 2
Vervolgens naar het ziekenhuis om te testen of een operatie een optie zou zijn. (die ik toch niet wilde) Hier hoorde ik alleen maar negatieve verhalen over mensen die ervaring met de operatie hadden...
In Papendal heb ik vervolgens inlegzooltjes aan laten meten. Hier loop ik dus altijd op! Vervolgens het gebruik van mijn benen naar een minimum gebracht (dus echt niets doen--> als ik wat ging doen had ik er ook veel te veel last van dus andere mogelijkheden had ik ook niet echt) Als ik wat langer moest lopen (meer dan 5 minuten) igg krukken gebruiken. Verder spierversterkende oefeningen doen voor benen, buik en rug spieren. En heel belangrijk een goede houding!!! Door een goede houding (recht op zitten en goed staan en daar een specialist naar laten kijken) verbeterd de doorbloeding en dat scheelt echt een hoop!!! Daarnaast acupunctuur. En die acupunctuur is het geweest wat de 'vicieuze cirkel' heeft doorbroken!!! (natuurlijk in combinatie met de rest). Er is iets wazigs aan acupunctuur...veel topsporters maken er gebruik van! Ik ben er nu vanaf november mee bezig en met een langzaam tempo zijn we weer aan opbouw begonnen.

Marie-Anne | email | 09-05-2006

DEEL 3
Ik wandel weer 3 kwartier tot een uur per dag, kan gewoon autorijden en ben voorzichtig begonnen met fietsen en paardrijden. Het grootste deel van de dag heb ik nergens meer last van. Ik merk het wel gelijk als ik iets te veel heb gedaan, maar dan moet ik gewoon even een stapje terug doen. Het vooruitzicht is dat ik weer gewoon kan gaan hardlopen binnen niet al te lange tijd.
Het heeft lang geduurd, maar zonder operatie kom ik er toch van af. Geen enge risico's...
Voor iedereen die geen operatie wil of waarbij het net niet nodig is raad ik aan:
- ga naar een sportarts (http://www.smcp.nl/)
- inlegzooltjes (podoloog Papendal http://www.smcp.nl/) en loop op goede (!!) schoenen
- laat iemand naar je houding kijken
- doe spierversterkende oefeningen
- acupunctuur (door een acupuncturist die ervaring met comp. syndr. heeft en die gecertificeerd is)
- en luister heel goed naar je lichaam. Als het pijn doet...ga dan niet door. Comp. Syndr. is niet iets waarbij je even door de pijn heen moet....het is beter een stapje terug te nemen. Hoe moeilijk dat ook is!!

Heel veel sterke voor iedereen die hier ook mee zit! Vragen? Mail me gerust!!

marieanneboer@hotmail.com

Marie-Anne | email | 09-05-2006

WIJZIGING:In deel 2 schreef ik:
"Er is iets wazigs aan acupunctuur...veel topsporters maken er gebruik van!"

Dat moet natuurlijk zijn...."Er is NIETS wazigs aan acupunctuur"

;) Marie-Anne

cs slachtoffer | 11-05-2006

C.s. wordt toch veroorzaakt doordat de spier als het ware te 'groot' is of meer ontwikkeld is dan de loge eromheen? Dan zou het logisch zijn dat je nu minder klachten hebt omdat je spiermassa is afgenomen door de rust. Minder spiermassa=minder druk in de loge=minder klachten. Of zie ik dat fout?

Marie-Anne | email | 11-05-2006

@ Ester
Dat is deels natuurlijk ook wel zo. Maar (bij mij in ieder geval) bleef de doorbloeding slecht. De haarvaten zijn dan toch wat beschadigd misschien door de druk in de loge. Verder is het ook wel zo dat het hele gebied wat geiiriteerd is. En dat duurt even voordat dat weg is. Dus de pijn is nooit weggeweest..ook niet toen de spiermassa op z'n kleinst was.
Deze irritatie is nu weg en bij de doorbloeding wordt steeds beter. Een gestuctureerde opbouw moet het toch goed gaan. Daarom is het ook zo van belang om niet te veel te gaan doen nu en het langzaam op te bouwen.

stephanie | 16-05-2006

hallo,
ik wordt binnenkort ook geopereerd. Het betreft de spier aan de voorkant van het onderbeen, aan de buitenkant naast het scheenbeen. Zijn er mensen die er ook aan geopereerd zijn en kunnen die mij wat vertellen over de littekens die ik overhou. Is er sprake van smalle streepjes of zijn het echt opvallende littekens. Alle reacties zijn welkom maar het liefst heb ik reacties van de vrouwen... Fotos zijn nog beter!

.... | 17-05-2006

kijk even bij de link hieronder. daar staat info over de aandoening en een operatiefoto. de littekens zijn plm 4 cm groot.

http://217.149.193.106/fbarchief/show.php3?id=116

Esther | 18-05-2006

hoi stephanie,

ik ben inmiddels ook geopereerd aan mijn beide benen. de littekens vallen reuze mee. Aan beide kanten hep ik een litteken van ongeveer 2 a 3 cm. Als je een beetje getint bent, dan vallen ze ook niet zo heel erg op.

mv gr. Esther

ria | email | 17-07-2006

hoi, mijn man heeft in oktober 2004 een ongeluk gehad, is 8 meter hoog gevallen, op zich viel het gelukkig mee een gebroken been van 6 maanden, maar nu ligt hij bijna 2 weken in het ziekenhuis, heeft een klein knietje gekregen in zijn (slechte) been, na een week rust is hij toch met spoed geopereerd (loge syndroom?) weet iemand of dit toch nog van dat ongeluk kan komen?
wij vinden het nog steeds een vreemd verhaal dat je van een simpel knietje in je been zoveel schade kan oplopen, de wond is nu bijna 30 cm groot en ligt nog open, help wie weet wat meer voor ons.

astrid | email | 18-07-2006

hey, ik ben 1,5jaar geopereerd aan me beiden onderbenen in het cmh.. na me operatie is het nooit beter gegaan.. heb 3maanden geleden opnieuw druk proeven gedaan maar daar kwam niks uit.. maar toch die pijn in me benen elke dag opnieuw.. wie heeft dit nog meer en weet mischien iets wat ik kan doen!

liefs astrid

Marco | 18-07-2006

@ Ria

Een simpel knietje heeft mij mijn voetbalcarriere gekost. Een simpel knietje heeft mij destijds het volgende opgeleverd: gescheurde bovenbeenspier, beschadigd botvlies waardoor er kraakbeen in mijn spier is gaan groeien, ik had verrekte kniebanden, vocht in de knie, verrekte enkelbanden, 8 maanden met een stijf been gelopen, ruim een half jaar 2x per week fysiotherapie, en nadat ik mijn been weer redelijk kon buigen en weer normaal kon lopen een half jaar revalidatietraining.

ja inderdaad, dit alles door een "simpel" knietje tijdens voetballen.

maar of je er logesyndroom van kan krijgen? geen idee. vraag het de specialist zou ik zeggen.

Jaap | email | 25-07-2006

Ja astrid. Ik heb twee jaar geleden een operatie ondergaan ivm het compartiment syndroom. Het is nu nog steeds niet over. Zijn er mensen met suggesties wat te doen?

Joop | 25-07-2006

teruggaan naar de orthopeed.

ISABELLE | email | 07-08-2006

ik heb hier een 3-tal jaren geleden ook last van gehad.
na nog geen 5min lopen schoten de tranen me in de ogen van de pijn. heb toen inspanningstesten gedaan en drukmeting in de scheenbeenspieren. de conclusie van de sportarts was overduidelijk. spierzakje opensnijden om de druk te verminderen.

ik heb een operatie kunnen vermijden door (dure) steunzolen te dragen. iemand raadde me aan eens een podoloog te raadplegen. na een jaar waren de klachten weg.

nu loop ik enkel nog dure sportschoenen (anti-pronatie) en loop ik niet meer op verharde wegen, dus enkel bospaadjes enzo.

na een periode van inactiviteit (vb vakantie) zeer traag terug beginnen opbouwen, en de klachten komen niet meer terug! (hout vasthouden)
raadpleeg eens een orthopedist of podoloog, raad ik je aan.

Kim | email | 08-08-2006

Hallo,

Ik ben intussen al 2x geöpereerd. De eerste faciotomie (van de diep-posterieure loge,1jaar geleden) was niet geslaagd en hebben ze een half jaar geleden terug geprobeerd, samen met de laterale en de oppervlakkig posterieure loge. De revalidatie is intussen voorbij maar de pijn is nog niet weg. Ik heb nog iedere dag veel pijn en bij de minste inspanning heb ik enorm veel last.
De pijn sleept nu al 2,5jaar aan en ook rust/steunzolen/fysiotherapie/.. helpen bij mij niet.
Mijn vertrouwen in de medische wereld raakt een beetje zoek en ik ben van plan om op alternatieve manier een oplossing te zoeken: chiropraxie en acupunctuur.
Heeft iemand van jullie daar (hopelijk positieve) ervaring mee?

Ik wens jullie allemaal veel succes!!

P.S.: Marco, (01-05-06): Ik had en heb wel degelijk pijn aan de binnenzijde van mijn onderbeen, en heb zonder twijfel het chronisch compartimentsyndroom!

astrid | 11-08-2006

hallo
ik ben weer terug gegaan naar mijn arts met me benen.. en hei zij `we kunnen er niks meer aan doen` ongeloofelijk he! wie heeft er mischien een naam van een goeie arts die mij mischien wel verder kan helpen?

Mark | 12-08-2006

probeer eens het OLVG in Amsterdam. Perfecte orthopeden is mijn ervaring.

Of het orthopedisch chirurgisch centrum (heet het geloof ik). Zit volgens mij op de Prinsengracht in Amsterdam. Ook hele goede orthopeden (voorheen werkzaam in het OLVG).

Of zoek contact met een sportarts die je verder wil/kan helpen.

moi | 20-08-2006

Zijn er ook mensen in het AZM (mstricht) geopereerd?

leon stijns | email | 23-08-2006

moi | 20-08-2006

Zijn er ook mensen in het AZM (mstricht) geopereerd?
Ja ik ben er geopereerd op 27 juni aan mijn achterste diepe loges (twee benen) en kon na 2 uur weer naar huis
De begeleiding was goed alleen is het wel belangrijk te vragen voor fysiotherapie.
En niet te vergeten een rolstoel als je twee benen laat doen en een looprek met krukken erbij
Ook effe opletten dat ze je voeten niet in 45 graden inpakken maar 90 Graden

Succes

leon

coby | email | 18-09-2006

ik ben dus 3weken geleden geholpen heb nog pijn en vreselijke dikke enkels wie herkent dit

Esther | 04-10-2006

Zucht... zijn mijn schenen eindelijk verholpen, heb ik detzlefde klachten ook in mijn kuiten. Is er iemand die dit ook heeft??

astrid | email | 09-10-2006

Hallo,

Ik ben reeds 8 jaar bezig met Shin Splints. Ik heb 10 jaar gevoetbald en ben daar doordat ik te veel pijn had mee gestopt zo'n 3 jaar geleden. Ik heb al botscans gehad 2x en heb pas een MRI-scan gehad. Kortom er is niets te zien. Ik voel me gewoon zo klote, niemand begrijpt hoe het is om dit te hebben. Bij het minst of geringste kan ik niets meer of loop ik mank. Ze willen geen operatie doen.

Ik moet nu naar umc in Utrecht voor een comparimenten onderzoek. zijn er mensen die daar ervaring mee hebben. Wat staat mij te wachten?

Groetjes Astrid

Esther | 13-10-2006

Astrid,

Als je een compartiments onderzoek moet ondergaan staat je het volgende te wachten: ze zullen de druk in je kuit/scheen eerst gaan meten in de rust. daarna moet je ong. 10 min gaan lopen op de loopband, vervolgens wordt de druk weer gemeten. Als de druk te hoog is, wordt er een operatie geadviesseerd.

Wat gebeurt er nou tijdens zo'n operatie:
er wordt een sneetje van ong. 2 cm gesneden. daarna wordt het vlies opengeklieft zodat er weer wat ruimte is voor je spieren.

dat is tenminste wat ze bij mij hebben gedaan. na 2 weken had ik geen klachten meer. Maar nu helaas moet ik weer zo'n drukmeting ondergaan voor mijn kuiten (ben hiervoor geopereerd aan mijn schenen)

Heidi | 27-10-2006

Nadat ik wist dat ik het compartiment sydroom had ben ik gelijk gestopt met sporten. Vreselijk natuurlijk. Nu ,ongeveer 5 maanden later, kan ik weer normaal lopen en fietsen. Fanatiek sporten gaat niet meer.
Ik heb mijn leven drastisch moeten aanpassen. Een moeilijke beslissing maar ik wil geen operatie omdat het niet een garantie is op verbetering. Nu gaat het wel veel beter met mij. Doe nu aan aqua-sport...

Henk | email | 17-12-2006

voor de 2e keer aan het loge syndroom geopereerd. Voor de 2e keer zonder succes. Men wil nu de zijkanten van beide benen open gaan leggen en opnieuw klieven. Heeft iemand dit ook meegemaakt? Ik ben benieuwd naar de reacties.

Lisa-Marie | email | 26-12-2006

Hey,
iedereen schrijft hier dat ze vooral pijn hadden aan de binnen- of buitenkant, maar ik heb alleen pijn aan de voor- en achterkant. Kan dat dan ook een compartimentensyndroom zijn?
Er is ook een scheenbeenvliesontsteking vastgestelt en spasmofilie maar nu denken ze dat het ook nog da logesyndroom is
als er iemand hetzelfde heeft gehad stuur dan aub een mailtje want is al anderhalf jaar bezig en houd het niet meer van de pijn...

Mieke | 07-01-2007

Hallo allemaal,

Ik heb juist veel last aan de binnenkant van mijn schenen, kinks en rechts. Er is dmv. onderzoeken en een botscan shinn splints vastgesteld, heeft ook iemand ervaring met een soortgelijke operatie, ik hoor het graag.
Ik moet 25 januari terug ivm voorlichting voor de operatie!

Groetjes Mieke

Eveline | email | 17-01-2007

Hey,

Ik heb eveneens vooral last aan de binnenkant van mijn schenen. Ik heb al alles uitgeprobeerd (steunzolen, maanden rust, ontstekingsremmers, ijs,...) en niks helpt! Gisteren stelde mijn sportdokter, na het opmeten van de spierspanning, voor om te opereren. Hij ging het eerst nog voorleggen aan een aantal orthopedisten. Ik ben na het lezen van al deze reacties niet echt meer zeker van mijn stuk. Zou ik het wel laten doen? Ik zit momenteel op de politieschool waar sport enorm belangrijk is. Zonder die ingreep kan ik niet verder doen met mijn opleiding maar als de opleiding mislukt sta ik geen stap dichter. *zucht* Is de ingreep trouwens onder lokale of algemene verdoving? Hoe lang blijf je in het ziekenhuis? enz...

Groetjes Eveline!

Esra | 22-01-2007

Hai Eveline,

De operatie is maar een kleine ingreep, het duurde bij mij ong. 10 min. Met een ruggeprik werd alleen mijn benen verdoofd. Je kan dan 2 weken niet sporten.

Bij mij viel het allemaal reuze mee.
(oja ik mocht de zelfde dag weer naar huis ;-)

Succes en beterschap.

Hester | 27-01-2007

Hallo allemaal, ik heb shinsplints (althans dat denk ik)is er iemand die hieraan geholpen is? schoenen/oef/ heb ik al achter de rug!
Heb jaar niet gesport. Nu 3 weken begonnen en de ellende aan de binnenkant enkel begint weer, net prikkeldraad. Ben er zeker van dat ik er af wil en als ik me kan laten opereren dan vandaag nog.

Gr, Hester

Eveline | 28-01-2007

Hey,

donderdag naar de orthopedist geweest samen met mijn sportarts en eind februari- begin maart word ik geopereerd (datum ligt nog altijd niet vast aangezien mijn sportarts ook bij de operatie wil zijn). Blijkbaar is het dagkliniek en onder volledige narcose. Mijn sportarts zei me wel dat ik de eerste weken over mijn pijngrens, met behulp van krukken, ga moeten stappen. Dit om te voorkomen dat dit vlies weer aan elkaar groeit. Dat maakt me wel een beetje onzeker. Is het dan zo pijnlijk om achteraf weer te stappen? Zit er een grote kans in dat het weer aan elkaar groeit?

Groetjes!

Ron | 29-01-2007

ik ben 15 jaar geleden aan logesyndroom aan beide kanten (toen nog 3 daagse opane met een ruggeprik). na 2 weken liep ik mijn eerste wedstrijd weer. na de operatie nooit meer last van pijnlijke schenen gehad.

Esra | 30-01-2007

Eveline,

Het is wel de bedoeling dat je het z.s.m. weer gaat belasten, anders is de kans inderdaad groot, dat het weer vast gaat groeien.

Ik heb er geen last meer van. ;-)

Freddy | email | 31-01-2007

hoi iedereen,

Ik ben op 10 januari geopereerd aan zowel m'n linker- als rechterscheenbeen. Operatie ging op zich wel goed (alleen geplande ruggeprik wou niet, dus onder gehele narcose). Uiteindelijk 4 uurtjes in ziekenhuis geweest (inclusief het wachten voor en na de operatie (die +/- 18 minuten duurde)) en kon toen lopend het ziekenhuis verlaten.

Vooral eerste dagen (van woensdag tot zondag) waren zwaar. Best wel veel pijn, moeite met lopen, maar uiteindelijk kon ik maandag weer volledige stappen maken. Afgelopen maandag voor het eerst weer zonder scheenbeschermers training gegeven en moet zeggen dat sprinten best wel zonder pijn ging, in ieder geval niet de pijn van voor de operatie. Ik raad iedereen aan om gelijk de dag na de operatie weer te gaan wandelen, ik heb dat ook gedaan. Elke dag zo'n goede 2 tot 3 km.

Volgende week naar sportarts en dan eens zien wat die er van vind. Hoop dat het nu echt weer beter zal gaan.

Trouwens Eveline, waarom moet je op krukken lopen? Dit werd mij juist afgeraden, omdat je dan juist je benen minder zou belasten.

Groetjes, Freddy

Freddy | email | 31-01-2007

Beste Eveline,

voor zover ik het weet, gaat het bij het opereren van compartimentensyndroom in de meeste gevallen om een dagopname. En of dat nu aan 1 been of 2 benen is, maakt weinig uit. Ik ben aan beide schenen geopereerd en ben in totaal maar 4 uren in het ziekenhuis geweest. En wat de verdoving betreft, ik had meerdere mogelijkheden. Chirurg heeft me ook door verwezen naar een narcotiseur en die raadde mij ruggeprik aan. Uiteindelijk is het onder gehele narcose gebeurd, omdat het prikken met de ruggeprik niet wou. En uiteindelijk was dat voor mij nog het meest erge van de gehele operatie. Tuurlijk zul je wel pijn voelen na de ingreep, maar die pijn valt op zich best wel mee en is uiteindelijk meer dan de moeite waard. Je spieren zullen eerder vermoeid zijn en je voelt een soort van spanning ter hoogte van de wond, maar dit neemt gedurende de dagen na de operatie steeds meer af, zeker als je voldoende blijft bewegen. Ik stond er uiteindelijk versteld van dat ik 5 dagen na de operatie weer volledige stappen kon maken.

Ik zou in ieder geval niet opkijken tegen deze ingreep. Het alternatief is namelijk nooit meer pijnvrij kunnen hardlopen.

Groetjes, Freddy

Hesther | 11-02-2007

Hallo iedereen, ik word ook geopereerd aan shin splints in maart of eerder als er een plaats vrij komt.
Ik laat beide benen tegelijk helpen, heeft iemand dat ook laten doen? Ik moet trouwens wel een nacht blijven voor eventuele na bloedingen. Vraag me af of ik dan nog wel kan lopen. En zit je dan dik in het verband tot je Knie?

Alvast bedankt voor reactie
Hesther

Henny | 13-02-2007

Ik ben ook afgelopen week hier aan geholpen, maar ik was net op tijd. de artsen zeiden dat als ik nog 5 uur had gewacht het heel moeilijk werd om ooit nog te lopen, ze hebben mij meteen geopereerd. de wond is nu nog steeds open omdat er nog te veel druk op zit de spieren lagen na de operatie buiten mijn been. ik kan nu nog steeds niet lopen en krijg zo af en toe wat morfine om de pijn te stillen. volgens mij ben ik hier de enige die het zo erg heeft gehad:(

Anneke Bos | email | 14-02-2007

Hallo, Ik wordt binnenkort geopereerd aan het logesyndroom. Ik heb er een jaar overgedaan om te achterhalen wat ik nou precies had. Ben een jaar geleden gestopt met hardlopen omdat dit gewoon niet meer ging (liep al 2 jaar).Dokter dacht aan een peesontsteking, rusten dus. De meeste pijn heb ik in rust, vooral als ik ga slapen. Heb fysiotherapie gehad, hielp niet, pijnstillers. Ik heb nachten in de kamer gezeten, vreselijke tijd. Ik wordt nu binnen een aantal weken geopereerd, ik wil wel graag als ik maar van de pijn af ben.
Ik heb altijd fanatiek gesport en doe dit dus al een jaar niet meer, voelt niet goed, ik vraag me af of dat ooit nog kan?

Geef hier een reactie

tekst

naam

e-mail

Dit veld s.v.p. leeg laten


Gaaf shirt voor een marathonloper
Gaaf shirt voor een marathonloper

<b>Laat de liefde niet aan toeval over</b>
Laat de liefde niet aan toeval over