compartiment syndroom

Esther | 09-02-2006

Dag mensen, ik word binnenkort geopereerd aan mijn scheenbeen. Ik wil graag wat meer informatie, van mensen die ook zo'n operatie gehad hebben. Of ze er blij mee zijn of integendeel. Ben namelijk erg aan het twijfelen.
bvd.

De leukste ideeen en ontwerpen voor t-shirts, hoodies enz...
De leukste ideeen en ontwerpen voor t-shirts, hoodies enz...

hit counter

Web Analytics Made Easy -
StatCounter

Hesther | 18-02-2007

Hallo Henny, dat klinkt niet best. Hoop dat het nu wat beter met je gaat! Laat even wat horen/lezen hoe het nu met je is. ps. ben je aan twee benen geholpen of 1.
Sterkte Hesther

Ben | email | 20-02-2007

Ben een paar jaar geleden geopereerd aan beide benen. 4 tot 5 weken niet kunnen lopen en heel veel pijn aan mijn rechterbeen. 3 hele grote bloeduitstortingen die niet weggingen maar naar buiten zijn gekomen. opnieuw moeten leren lopen vanwege gekrompen spieren en pezen aan de rechterkant. weg cios carriere. en het heeft niets geholpen helemaal weer dicht gegroeid. daarna nooit meer laten opereren. ben blij om te lezen dat er ook positieve berichten zijn.

Eveline | 22-02-2007

Maandag is het aan mij om me te laten opereren! Duimen allemaal! De stress begint lichtekes op te komen :-)

Eveline | 05-03-2007

Het is ondertussen een week geleden dat ik ben geopereerd. Ik ben de maandag om 9u30 het ziekenhuis binnengegaan en ze hebben me uiteindelijk pas om 17u30 naar de operatiezaal gebracht (met barstende koppijn en ontzettende honger van al een hele dag niet te hebben gegeten). Ik heb daar mijn twee artsen nog gezien die me zeiden dat ik sowieso nog een nacht moest blijven. Om 20u00 was ik terug op de kamer. Benen in een dik verband en ik mocht van de verpleging er absoluut niet op gaan staan (belachelijk als je weet dat ik normaal enkel een dagopname had). Een verschrikkelijk mottige nacht gehad in het ziekenhuis door onder andere de pijn, een gillende verwarde kamergenoot en een slecht geprikt infuus,... Om 14u00 uiteindelijk mijn dokter gezien en de wonden die langs beide kanten zo een 10 cm lang zijn (ze hadden oorspronkelijk gesproken van wondjes van 2 à 3 cm lang). Op mijn linkerbeen kon ik staan, rechts ging absoluut niet.

Eveline | 05-03-2007

VERVOLG

Uiteindelijk in een rolstoel het ziekenhuis verlaten (na nog een bezoekje aan de spoed aangezien ik slecht werd bij het instappen in de auto). Ik loop nu nog steeds met krukken (ondersteuning) Linkerbeen is dik in orde, rechts is een marteling. Staat volledig dik en blauw. Kword 's nachts verschillende keren wakker van de pijn. Volgende week weer op controle... Ik ben eens benieuwd.

Groetjes Eveline

Jeannette | email | 05-03-2007

ik ben een vrouw van 45 en heb vorig jaar een halve knie-prothese gehad en na 3 weken kwam de pijn terug.ook mijn scheenbenen doen zeer op de loopband vooral.De dokter denkt dat ik een hele prothese moet hebben in mijn knie[versleten en geen kraakbeen meer] maar twijfel of die pijn wel van mijn knie af komt.Mijn scheenbeen doet v.n aan de binnenzijde zeer.Wie heeft dit ook gehad of wie kan mij adviseren?

Ben | email | 08-03-2007

He Eveline,
Ik had dezelfde symptomen als jij na de operatie en ook aan mijn rechterbeen. bij mij kwam dat door bloeduitstortingen vanwege geraakte aderen tijdens de operatie. ik zou dat ff laten checken, kan anders heel erg lang gaan duren en erg pijnlijk zijn. misschien dat ze er eerder iets aan kunnen doen! Succes met alles!

diana | email | 08-03-2007

hoi allemaal ik dacht altijd dat ik de enige was die de klachten had maar ik lees dus dat er meerdere zijn. ik ga maandag naar me chirurg terug om te bespreken wat de operatie inhoudt. ik loop al 4 jaar me dezelfde klachten in mijn kuiten,scheenbenen. ik ben naar heel veel chirurgen geweest,sportarts,fysiotherapeut,ostheophaat,dokter enz.

er was maar 1 chriurg die dacht dat ik een logesyndroom heb, mijn fyiso,en ostheophaat denken dit ook.

een vraag is er nog een test om dit uit te sluiten en is dit pijnelijk???

groetjes diana

Esther | 08-03-2007

pfff.. ik word als een pingpong bal overal naartoe gegooid.

1. Operatie
2. Fysio
3. terug naar Chirurg
4. verwijzing sportarts
5. Sportfysio
6. terug naar Chirurg
7. volgende week VAATCHIRURG ??::S:S

Wordt er neit goed van.. Als dit al die tijd aan mijn bloedvaten heeft gelegen,, heb ik 2 operaties voor niets gehad. Een mooie herrinering van 2 opvallende littekens. :@

Eveline | email | 08-03-2007

Oei oei oei... dat is idd niet echt goed hé! Een vriendin van mij zat met hetzelfde probleem (scheenbeenvliesontsteking, stressfracturen enz...) en bij haar lag het ook aan haar doorbloeding van haar benen. Ze heeft er wat pillen voor gekregen, steunzolen, kiné en nu is het al stukken beter.

Ik heb zit nog steeds met het probleem dat mijn rechterbeen niet mee wil! Het staat nog steeds blauw en dik en ik kan mijn voet niet plat op de grond zetten zonder een trekkende pijn aan de binnenkant van mijn enkel! Pfffff...

Succes bij de vaatchirurg en laat iets weten hé!

esther | 08-03-2007

ja, dat had ik ook met mijn rechterbeen. Bloeduitstorting en het duurde 2 weken voordat ik er ook normaal op kon lopen :S

Henk | 14-04-2007

2 maal aan het loge syndroom geopereeerd. 2x aan de voorzijde van mijn scheenbeen is het vlies gekliefd. Telkens ondanks het vele wandelen kwamen na 2 weken de klachten terug. Fysio en revalidatie waren geen succes. Omdat de klachten bleven aanhouden heefdt men nu de zijkanten van mijn linker- en rechterbeen gekliefd. IK heb nu een ritssluiting op mijn linker- en rechterbeen van 5 cm onder de knie tot ongeveer 5 cm boven de enkel. Deze operatie is niet zonder risico want de zenuwbanen lopen aan de zijkant van de benen. Ik ben benieuw hoe het nu af gaat lopen. Voor alle operaties heb ik een drukmeting gehad. Hierbij was telkens de druk in de benen te hoog. Ek wandel mij iedere dag suf om het vlies open te houden, maar ik nu soms nog twijfels of het wel geholpen heeft.

Eveline | 14-04-2007

Ik ben ondertussen met de fysiotherapeut weer beginnen lopen na mijn operatie! Linkerbeen is alles OK. Maar bij mijn rechterbeen voel ik na het lopen weer dezelfde pijn als voor de operatie. In afgezwakte vorm weliswaar maar het zit er nog of weer. *zucht* Het is om onnozel van te komen! Maandag moet ik op controle bij de sportarts dus ja we zien wel!

john | email | 22-04-2007

ik ben een voetballer op redelijk hoog niveau en heb een operatie ondergaan ivm compartiment syndroom. het gaf in eerste instantie wel verlichting aan de buitenkant van de kuit maar aan de binnenkant van mn kuiten is het nooit overgegaan en de buitenkant word nu ook weer erger. over twee weken weer een nieuwe drukmeting en daarna weer een operatie denk ik. ik word echt heel erg beperkt met mijn handelingssnelheid met voetballen door deze vervelende blessure. de operatie stelt trouwens niks voor. eerste dag een beetje pijn, maar na drie dagen kan je al gewoon lopen en het littekentje van 2 cm zie je haast niet

Eveline | 24-04-2007

Mijn littekens zijn geen twee centimeterkes :-( Ik heb aan elk been één litteken van 10 cm lang! Ik kon trouwens een 2à3 dagen niet lopen op mijn rechterbeen. Mijn linkerbeen is tiptop in orde na de operatie. Mijn rechterbeen doet steeds veel pijn na het lopen. Waar de pijn vroeger laag zat tegen mijn enkel doet het nu voornamelijk tegen mijn knie pijn. Pffff...

Monique Trogh | 27-04-2007

Hallo iedereen, ook ik ben geopereerd aan beide zijden v:h scheenbeen, de wonden waren zo groot 25cm dat een huidtransplantatie nodig was om die te bedekken. Ik was een maand in het hospitaal en heb er een dropvoet aan over gehouden, alles moet zich terug herstellen, spieren, zenuwen, gewrichten.
De pijn is soms ondragelijk, pijnstillers helpen niet, er rest juist nog morfine en dat is zo verslavend.
Ik heb de hulp van een kinesist en een aangepast beentoestel zodat ik kan stappen zonder mijn achillespees te belasten. Hoelang ik dat moet gebruiken, dat weet ik niet?
Alvast bedankt
Monique

Joan | 27-04-2007

bij een normale operatie bedragen de littekens zowel bovenaan het been als onderaan het been plm 2 cm. het vlies wordt dan binnendoor gekliefd. de operatie is een fluitje van een cent. al het overige is m.i. broddelwerk van specialisten die niet weten waar ze mee bezig zijn. littekens van 10 tot 25 cm is gewoonweg belachelijk.

ik ben aan beide scheenbenen geopereerd. de druk was bij inspanning plm 3 a 4x te hoog. dag 1 ben ik opgenomen, dag 2 geopereerd en dag 3 naar huis. toen de hechtingen er na een dag of 10 uit waren ben ik weer begonnen met sporten. binnen 4 weken na de operatie liep ik mn eerste wedstrijd alweer. dit alles tot volle tevredenheid van de orthopeed. nadien nooit meer last gehad.

Eveline | 27-04-2007

Awel da's nu het rare hé... Bij de consultaties aan mijn sportdokter en aan de orthopedist spraken ze keer op keer van 2 littekens per been van ongeveer 2cm (zoals Joan het beschrijft) Voor ik de operatiekamer werd binnengebracht, kwamen mijn sportarts en de orthopedist nog eens bij mij en toen sprak hij van een litteken van 8 cm per been. Toen de specialist de dag erop de verbanden eraf deed verschoot ik me een ongeluk.

Henk | 28-04-2007

Zie mijn bericht van 14/04/07. Geen klachten meer. Voel mij prima. Dat mag dan ook wel na 3 operaties. De wonden aan de zijkanten van mijn scheenbeen zijn prachtig genezen. Alleen de ritssluiting aan beide zijden, omgeveer 35 cm zijn nog zichtbaar. Ik vermoed dat dit nog voor een groot gedeelte weg gaat trekken zoals bij mijn vorige operaties. Ik ben in ieder geval blij dat ik doorgezet heb.

Vikash | email | 03-05-2007

Hallo,

Ik loop al bijna 2jaar met een probleem rond in mijn onderbenen.
De klacht doet zich voor aan de buitenkant van de scheenbenen. In het gebied onder de knie.
Nou vertoon ik de pijnklachten volgens het logedruk-syndroom/ compartiment-syndroom.

Na diverse specialisten te hebben bezocht (vaatchirurg, 3x ortopeden, 2x fysio's, 1x sportarts) heb ik besloten om me te laten onderzoeken in het LUMC.
Zij konden de diagnose niet vaststellen dmv onderzoek, maar ik vertoonde wel degelijk de symptomen.
Zij adviseren mij toch een operatie.

Ik zou toch nog een sportarts willen benaderen, omdat deze toch meer gespecialiseerd is in spieren ed.

Kan iemand mij een adres geven van een sportarts die mij hierin kan adviseren.
Wat kan ik verwachten? En met name de nadelen.

Ik hoor graag van jullie
MVG,
Vikash

Eveline | 04-05-2007

Moet dit in Nederland zijn?

mary | email | 11-05-2007

heb zojuist een asthrosecopie ondergaan
resultaat : kraakbeenslijtage ..
na enkele dagen begon mijn scheenbeen oijn te doen , waarna ik direkt helse teenkrampen krijg en een 'voos' gevoel in mijn enkelsteek ..
vraag mij af dit te maken heeft met het 'loge-syndromm ...
is dit met rx foto's te bespeuren ? of op welke manier vinde ze zoiets ? ....

Anique | email | 31-05-2007

Ik heb waarschijnlijk ook het loge/compartiment syndroom. Ben vandaag bij een chirurg geweest en ik moest een afspraak maken voor een drukmeting. Nu blijkt die drukmeting pas over een maand te kunnen, maar het ergste is: de chirurg is vanaf dat moment op vakantie, voor 2MAANDEN. Weet iemand in welk ziekenhuis de drukmeting nog meer wordt uitgevoerd? Ik blijf nu bellen naar ziekenhuizen en ik wordt steeds maar doorverbonden omdat niemand het weet.
Alvast bedankt.

Bart | email | 14-06-2007

2 x op de operatie tafel gelegen, het is wel iets beter geworden. Je moet na een operatie wel gaan bewegen anders heb je kans dat de "koker"om je spieren nog strakker gaat zitten.

Esther | 19-06-2007

Anique,

Ik weet niet waar je woont maar.. Ik heb dat in Enschede laten doen!! geen last meer ;-)

:( | 22-06-2007

Hoi,

Ik heb vandaag na 2 jaar ziekenhuismolen de horen gekregen dat ik een compartimentsyndroom heb aan me diepe kuitspier. De operatie hiervoor is zeer risico vol en heb voor mezelf denk ik al besloten om het niet te doen. Nu kan ik op internet heel weinig informatie hierover vinden. (alleen over de voorste spier) Wie weet waar te zoeken? Alvast ontzettend bedankt

Joan | 22-06-2007

tik in google maar eens "logesyndroom kuit" of "compartimentsyndroom kuit" in en je krijgt vele hits met informatie.

Lutgart van Kollenburg | email | 04-07-2007

Ik heb veel last van mijn scheenbeenspieren (buitenkant) tot op de bovenkant van mijn voeten en van mijn lage of diepe kuitspieren. Dit probleem doet zich voornamelijk voor bij skaten en hardlopen, maar vooral bij het skaten. Ik jank soms bijna van de pijn. Het gekke is dat ik er niet altijd last van heb, wel meestal bij het skaten. Ik heb gemerkt dat spierverlengende oefeningen en rust soelaas bieden. Ik heb ook fysiotherapie gehad en ik heb tevens steunzolen en aangepaste loopschoenen. Mijn fysiotherapeut heeft ook ooit het logesyndroom genoemd bij het horen van mijn klachten. Het gekke is dat ik met deze klachten naar een sportarts ben geweest in het ziekenhuis te Veldhoven en nu blijkt dat zijn collega (weet zijn naam helaas niet meer) gespecialiseerd is in het logesyndroom. Daar kwam ik later achter, maar de sportarts waar ik bij kwam heeft mij nooit naar zijn collega doorverwezen.

Ik zou graag willen weten hoe zo'n compartiment onderzoek in z'n werk gaat.

Lutgart | email | 04-07-2007

De naam van de specialist in het Maxima Medisch Centrum is Dr. Hoogeveen.
www.sma-cardiosport.nl/

Ik ben destijds bij Dr. Schep in behandeling geweest. Het enige wat hij kon zeggen was dat hij niet zeker wist dat hij me weer aan het lopen kon krijgen. Daar kon ik het mee doen. Verder gebeurde er helemaal niets.

laura | 07-07-2007

hallo,

effe een vraagje hebben jullie ook dat jullie benen aan de bovenkant heel erg warm aan voelen.. ?

mvg

laura

Wendy | email | 23-07-2007

Ik ben nu 24, sinds mijn 18 heb ik last van mijn kuiten. Na véle onderzoeken, kwamen ze tot de conclusie dat ik compartimantssyndroom heb. Ik heb 2 operaties achter de rug (3j geleden). De pijn is nooit weggeweest. Ze is zelfs, ondanks dat ik met sport moeten stoppen ben, hetzelfde gebleven. Lichte pijn voel ik constant maar ik heb van die dagen waarop ik niet weet waar met mijn benen te blijven. Ik ken wel wat mensen waarbij de operatie wel geholpen heeft, dus ik zal het niemand afraden. Denk er in ieder geval eerst goed over na en laat die drukmeting zeker doen. Hierbij gaat men met een soort dikke naald tot in je kuiten, dan wordt er een soort vloeistof ingespoten en lezen ze de druk af. Bij mij was die tot 3 keer zo hoog. De littekens op zich vallen wel mee, onder de kniën heb ik op snee van ong. 5 cm, net als boven de enkels aan binnenkanten van de benen. Tweede operatie hebben ze op iedere kuit één snee van ong 9 cm gemaakt. De littekens blijven zichtbaar natuurlijk, maar al bij al vallen die nog mee.
Ook al heeft operatie bij mij niet geholpen, ik zou het weer laten doen als ik wist dat er een kans bestond van de pijn af te geraken. Maar iedereen zijn keuze...

Niki Nelissen | email | 28-07-2007

beste Esther,
Ik ben nu 7 weken geleden voor de eerste keer geopereerd, maar helaas heeft het geen resultaat gehad. Ik ben nu weer terug gestuurd naar veldhoven om weer een druk meting te laten doen. En waarschijnlijk word ik weer op nieuw geholpen. Ik laat het zeker doen omdat ik in mijn dagelijks leven niet kan functioneren door de verschrikkelijk pijn die ik er van heb. Ook heb ik door deze loge syndroom mijn scheenbeen gebroken omdat alles er omheen brose was en dan kun je dus je been breken. Ik heb het dan wel met voetballen op gelopen maar de arts zij wel dat het daar mee te maken had. Ik zal je zeker laten helpen als je er veel last van hebt, wie niet waagt wie niet wint zeg ik altijd maar. Ik laat het nu zeker weer doen want ik wil wel eens van die pijn af en ik ben pas 20 jaar en wil vooral niet stoppen met sporten, werken, en uitgaan.

Veel succes ermee en ik hoop voor je dat het bij jou wel helpt als je je laat helpen.

Loudmilla | email | 03-08-2007

Bij mij onstonden de klachten inmiddels al weer drie jaar geleden. Na 2,5 half jaar van kastje naar de muur te zijn gestuurd ben ik geopereerd aan beide scheenbenen. Vervolgens inderdaad de vele dagelijkse/ wekelijkse fysiotherapie en oefeningen tot op de dag van vandaag. Vanaf dag één had ik ook klachten aan de buitenkanten van het onderbeen en kuit. Uit de verschillende metingen bleek dat een operatie niet nodig was. Na een jaar van mijn 1e operatie zijn deze klachten alleen maar erger geworden dus begint het weer van voor af en zal ik ook een tweede operatie moeten ondergaan. Ik heb echter aan mijn eerste operatie wel twee flinke sneeen van zo'n 10 cm overgehouden aan elk been. Graag hoor ik dan ook van de mensen die spreken over kleine sneden en een goed en spoedig herstel waar zij zijn behandeld (ziekenhuis, naam van arts).
Bedankt en ieder succes en sterkte met dit vervelende syndroom!!

Serena | email | 29-08-2007

Ik loop al zeker 5 jaar met pijn in m'n kuiten rond tijdens het sporten. Wist eigenlijk niet zo goed wat het was, de ene fysio zei dat het aan m'n rug lag en een ander vertelde dat mijn voeten niet goed stonden. Toen de pijn maar niet over ging heb ik de sportarts ingeschakeld en die stelde dus compartimentsyndroom vast. Ik kreeg eerst wat oefeningen mee maar die hielpen ook niet. Vandaag ben ik dus weer terug gegaan naar de arts en die heeft me doorverwezen naar een chirurg. Het hele balletje begint nu te rollen en het idee dat ik na zo'n lange tijd weer zonder pijn kan sporten (korfballen) is echt heerlijk. Net alsof je als klein kind bijna jarig bent, zo'n gevoel!

Nu had ik een chirurg in Leidschendam gevonden, maar Rotterdam komt beter uit. Iemand die toevallig in Rotterdam geholpens is?!

Serena | email | 29-08-2007

Ik loop al zeker 5 jaar met pijn in m'n kuiten rond tijdens het sporten. Wist eigenlijk niet zo goed wat het was, de ene fysio zei dat het aan m'n rug lag en een ander vertelde dat mijn voeten niet goed stonden. Toen de pijn maar niet over ging heb ik de sportarts ingeschakeld en die stelde dus compartimentsyndroom vast. Ik kreeg eerst wat oefeningen mee maar die hielpen ook niet. Vandaag ben ik dus weer terug gegaan naar de arts en die heeft me doorverwezen naar een chirurg. Het hele balletje begint nu te rollen en het idee dat ik na zo'n lange tijd weer zonder pijn kan sporten (korfballen) is echt heerlijk. Net alsof je als klein kind bijna jarig bent, zo'n gevoel!

Nu had ik een chirurg in Leidschendam gevonden, maar Rotterdam komt beter uit. Iemand die toevallig in Rotterdam geholpens is?!

Oguzhan | email | 19-09-2007

Beste Wendy,

ik ben ook 2 keer aan beide benen ( binnen-en buitenkant telkens) geopereerd. Ik ben moeten stoppen met voetballen, maar sinds een dik jaar heb ik zelfs last bij het autorijden, zitten , ... Wat doe jij hiertegen??

Loudmilla Oomen | email | 20-11-2007

Joan,

Kun je me vertellen waar jij eerder bent geopereerd. Bij mijn tweede operatie wil ik namelijk ook graag littekens van maar 2 cm overhouden ipv 10 cm.

Ik hoor graag van je, mailen kan ook natuurlijk.

Alvast bedankt!

Groeten,

Loudmilla

Rene Klomp | email | 21-12-2007

Ik moet 8 januari drukmeting laten doen in zwolle voor mijn bijde armen ,onderarmen geven veel getintel, koud en doof gevoel en kracht verlies vooral als ik iets doe heb mri scan gehad rontge ,scinitografie daarna 7 weken spalken om gehad had er uiteindelijk niks mee te maken ,bedrijfsarts zegt dat er niks aan de hand is en gewoon fulltime moet werken uwv zegt het zelfde ,ondertussen baan kwijt krijg nog 6 maanden salaris.
IEMAND help heeft iemand ervaring met chronisch compartiment syndroom in de armen !!!!!????stuur maar email naar me of reageer hier

dank jullie wel

florian | email | 27-12-2007

LS

Ook ik heb last van een cs en wel in de voorste spierbundels naast de schenen aan de voorzijde en buitenkant van elk been. Bij mij treedt het alleen op en vormt het alleen een probleem als ik ga hardlopen en met een stevig tempo begin. Na squashen voel ik de spieren ook, maar kan ik wel doorgaan. Als ik daarentegen heel rustig opbouw kan ik doorrenen. Goede tijden zitten er dan niet in.

Met veel interesse las ik voorgaande berichten op meetingpoint, dank daarvoor. Ook ik ben op zoek naar goede alternatieven voor een operatie. Mogelijk dat de massage in combinatie met accapunctuur ook bij mij een uitkomst biedt.

Kent iemand een fysiotherapeut, orthopeet en/of een acapuncturist met ervaring met cs in de buurt van Haarlem?

In Haarlem wil het mij maar niet lukken een arts of therapeut met veel ervaring met cs te vinden. Steevast krijg ik ofwel een vaag behandelplan van iemand zonder ervaring of wordt een operatie voorgesteld

Florian

Har | 28-12-2007

er is niet echt een goed alternatief voor een operatie. feit blijft dat de loges te klein zijn voor de spieren die er in zitten. dat kan je niet met massage of accupunctuur verhelpen. te klein is nu eenmaal te klein.

Anneke Bos | email | 31-01-2008

Ik ben op 15 maart en 29 april 2007 geopereerd aan beide benen, compartimentsyndroom.
Na de vakantie kwam de pijn terug.
Diverse andere onderzoeken gehad, doppler / duplex vaatonderzoek, bij de neuroloog geweest, alles goed.
Ze denken dat ik op een andere plaats weer compartimentensyndroom heb.
Ik word niet goed van de pijn, vooral in rust 's nachts is het het ergst.
Sinds een paar maanden ga ik naar de chiropractiker, daar krijg ik accupunctuur. Nu ben ik steeds 2 weken pijnvrij. Als ik iets aan mag prijzen dan vooral dit, super.
Ik ben nu in Groningen UMCG geweest, de arts weet niet wat hij aan moet met mijn klachten, wordt nu weer doorgestuurd naar het ziekenhuis in Zwolle voor een drukmeting. Ik heb de eerste keren voor de operatie geen drukmeting gehad. Hoe gaat dit in zijn werk? Is dit pijnlijk. Graag reactie.

Eveline | 02-02-2008

Ik wil je niet ontmoedigen maar ik vond zo'n drukmeting vrij pijnlijk. Mijn dokter is iemand die me heel weinig uitleg geeft. Hij begon er gewoon aan. Ik wist dus absoluut niet wat ze gingen doen.

Mark | 07-03-2008

Ik vond de drukmeting helemaal niet pijnlijk..om eerlijk te zijn..het voelt wel een beetje raar maar echt pijn deed het niet.

Kan iemand mij overigens vertellen wat voor uitslagen zij hadden bij de drukmeting?

Jan | 07-03-2008

exacte waarden weet ik niet meer. ik weet nog wel dat ik binnen 1 minuut al op plm 400% van de maximaal acceptabele druk had bereikt.

Maartje | email | 07-03-2008

Ben in okt07 geopereerd binnekant beide onderbenen (CS). Operatie zondr complicaties verlopen. Bij bijkomen weer ''stekende'' pijn. Kreeg morfine via infuus viel daarna in slaap. Na wakkr worden kon ik op beide benen staan(moest de rolstoel in). Vraag me serieus af hoeveel morfine ze gegeven hadden, 3 uur erna zat ik te janken van de pijn! AZ-Maastrich had paracetamol aanbevolen tegen de pijn. Uiteindelijk huisarts gebeld en betere pijnstillers gekregen.
Maargoed, na 1 week herstel kon ik weer lopen (met krukken) liep 2 weken daarna al zonder krukken.
Hoewel het allemaal goed leek te gaan heb ik nu nogsteeds dezelfde klachten (ook in rust alleen niet snachts). Kan gewoon fietsen en intensief op de crostrainer 40/50 min, maar 1uur wandelen (of door de stad lopen) is al teveel. Daarna kan ik ook nietmeer fietsen of opde crosstrainer. Pijn verergerd daarna alleen nogmaar. na 1week gaat het week en zo blijf ik bezig.

Raad niemand opereren af, ieder lichaam is anders.

Iemand suggesties verder onderzoek? Ga nu naar Neurologie maar heb de hoop eigelijk al opgegeven.
Mail maar voor vragen operatie/drukpunt meeting!

Roy | email | 18-03-2008

Ik heb vorig jaar Februari een acuut compartiment syndroom gehad. En ben toen gelijk geopereerd. Maar heb nu nog steeds last van een dood gevoel bij enkel en scheenbeen. Heeft iemand hier meer ervaring mee, en komt dit mischien nog goed? Het is erg pijnlijk met voetballen. En wil er snel vanaf

Manon | email | 30-05-2008

Hallo

Ik ben een meisje van 19 die sinds 1.5 jaar geleden last heeft van haar onderbenen bij het sporten. Dit was zelfs zo erg op het laats dat inspanning van 5 min al te vermoeiend was. Ben via de sportarts maastricht terecht gekomen in veldhoven waar ze bij mij een spierdrukmeting gedaan hebben. Deze spierdrukmeting verliep niet zoals anders.. De dokter dacht op een gegeven moment dat de drukmeter apparataat kapot was omdat ze nog nooit zo'n hoge druk hadden gezien. Druk 39 terwijl 29 het uiterste is in beide compartimenten voor en achter in de benen. Ik hoefde geen inspanningstest meer te doen omdat het duidelijk genoeg was. Nu moet ik binnenkort geopereerd worden, kan iemand mij vertellen hoe hij of zij deze operatie ook ervaren heeft. Wat van herstel periode eraan vast hangt enz..
alvast bedankt .

Ron | 30-05-2008

Hoi Manon,

Voor mij was de operatie peace of cake.
Dag 1 opname, dag 2 operatie beide schenen, dag 3 weer naar huis. Na 10 dagen de hechtingen eruit en met 14 dagen was ik weer aan het hardlopen. 4 weken na de operatie liep ik m'n eerste wedstrijd weer. Na 2 jaar tobben eindelijk pijnvrij. Daarna nooit meer last gehad. En dat is nu zo'n 18 jaar geleden.

O ja, even ter info nog: de druk bij mij was rond de 45.

sterkte.

Lianne | email | 07-06-2008

Bij mij was de druk in rust 26 en na inspanning 45. Afgelopen woensdag ben ik geopereerd en zit nu in een dusdanig grote spalk dat ik mijn knie maar zo'n 70 graden kan buigen. Ik mag mijn been 2 weken niet belasten en daar maak ik mij zorgen over. Groeit dat vlies dan niet even zo vrolijk weer dicht? Wie heeft er ervaring met volledige rust na deze operatie?

Zij | 11-07-2008

Ik ben een meisje van 15jaar en deed tot vorig jaar atletiek. Ik ben gestopt met hardlopen omwille van pijn aan het scheenbeen.
Nu, meer dan 1 jaar en vele onderzoeken en dokters later, wordt het compartimentsyndroom vastgesteld.
Ik heb last aan de BINNENKANT van het onderbeen, ter hoogte van de enkels. Ik lees dat jullie last hebben aan de buitenkant van het onderbeen??
Bovendien is er geen druktest gedaan.

Ik kan nu pijnvrij stappen of eventjes tennissen, badmintonnen , basketten... Ook fietsen lukt perfect, maar ik zou zeer graag terug hardlopen (competitie) en dat is niet mogelijk zonder een ingreep.

Raden jullie mij deze operatie aan? De chirurg spreekt van een litteken van ca. 5cm. Is dit correct? Ik wil geen littekens van 10 cm op mijn been..
Na het lezen van deze reacties begin ik heel erg te twijfelen of deze operatie de moeite waard is.

ikke | 04-08-2008

ik word ook binnenkort ook behandeld aan cs en de dokter vertelde mij dat het revalideren bestaat uit; de eerste 2 weken nadat je weer kan lopen 3x per dag een half uur met een stevige tempo lopen, en daarna 4 weken paar keer per week hardlopen zodat ik weer een coopertest kan lopen(2400 meter in 12 minuten)

Jansen | 04-08-2008

@Zij

Logesyndroom in de onderbenen wordt ook wel tibialis anterior syndroom genoemd. De tibialis anterior loopt aan de buitenzijde van het scheenbeen. nmm kan je bij een logesyndroom dan dus geen klachten hebben aan de binnenkant van je scheenbeen ter hoogte van de enkels.

logesyndroom kan ook alleen maar met zekerheid vastgesteld worden na een drukmeting.

afgaande op jouw verhaal vind ik het nogal trikkie om een operatie te laten uitvoeren. ik zou eerder (toch nog) meer onderzoek laten doen, eventueel een second opinion.

José | email | 23-08-2008

Ik ben vorige week geopereerde aan het compartiments syndroom. Het zou de bedoeling zijn om de eerste week een spalk te krijgen. Gelukkig is deze versie later herzien en mag ik rustig aan weer beginnen met lopen. Heb een wond van ongeveer 7 cm aan de buitenkant van mijn been. Hierdoor is binnenin de spier gekliefd, van enkel tot knie, Lopen is nog erg gevoelig, maar wel te doen.

Har | 23-08-2008

de spier is niet gekliefd maar de loge (koker) waar de spier in ligt is gekliefd om de spier meer ruimte te geven als er meer bloed doorstroomt (waardoor de spier dus uitzet).

Zij | 29-08-2008

@ Jansen

Bedankt voor je reactie!

Enkele weken geleden ben ik naar dezelfde dokter geweest om meer uitleg. Een druktest was niet nodig in mijn geval omdat de loge te diep gelegen is. Het is te pijnlijk en de resultaten zijn in mijn geval niet relevant. Blijkbaar moeten er meer van die loges zijn? Ik heb vertrouwen in mijn dokter, maar snap er niets meer van...

Roy | email | 09-09-2008

Even een vraag,

Ik ben ook verdacht voor het loge syndroom. Als ik goed op mijn beide benen gan staan krijg ik twee ''bobbels'' aan de buitenkant van mijn scheenbeen..heeft dat er ook iets mee temaken? en ik heb helse pijnen aan de binnenkant van mn scheen.

Roy

Viediebie | 03-10-2008

Ik ben woensdag ( nu 2 dagen geleden ) geopereerd aan de voorste loges van men beide onderbenen. De dokter zei dat het een dagkliniek opname zou worden, maar s'avonds na de operatie kon ik niet op men benen staan van de pijn. Dus een nachtje overnacht in het ziekenhuis. De donderdagochtend de eerste metertjes gewandeld met krukken tot aan het toilet en terug. Tegen s'avond begon ik al redelijk vlot te wandelen met men krukken. Pijn valt opzich goed mee, het is wel alsof er een trein over men scheenbenen gereden is als ik wandel. Vandaag alleen wat last bij het opstaan, maar alles gaat al best vlot met krukken, trappen vormen geen probleem meer. De pijn valt ook mee, alleen heb ik vooral last van de 4 wondes die tegenrekken, 1 vanboven en 1 vanonder aan elk been. Deze zijn 3-laags genaaid en dan nog eens met nietjes. Wel moet ik zeggen dat men kuiten erg opgeblazen zijn momenteel, maar hiervoor moet ik veel met de benen omhoog liggen en regelmatig ijs leggen. Ik hoop dat ik snel weer normaal kan gaan en dat ik binnen een paar weken weer voluit kan voetballen zonder pijnlijke benen en zonder slapende voeten.

Groeten Viediebie

Dimitri | email | 13-10-2008

Hoi allen,

heb nu een jaartje last van mijn onderbenen, volgens kinesist zou dit compartiment syndroom kunnen zijn. Maar volgens de dokter kan dit niet omdat hij beweert dat dat zo goed als onmogelijk in beide benen voorkomt... Is er iemand die dit in beide benen heeft gehad??? Dokter wilt me de druktest dan ook niet laten doen maar als ik weet dat er nog mensen zijn die dit in beide benen hebben gehad, kan ik misschien die test toch maar laten doen...

Groetjes

Dimitri

****** | 14-10-2008

@ dimitri

Ik ben 5weken geleden geopereerd aan beide benen. Alles gaat (tot nu toe) goed, de littekens vallen heel goed mee.
Over 3weken mag ik alweer sporten.

Har | 14-10-2008

ik ben aan bdz geopereerd. waarom zou het niet aan 2 kanten kunnen voorkomen? 4 weken na de operatie liep ik alweer mijn eerste wedstrijd. en geheel PIJNVRIJ (na 2 jaar sukkelen met veel pijn,)

Peter | email | 19-10-2008

Hallo,
ook bij mij hebben ze na vele onderzoeken en vele dokters vastgesteld dat ik het Comp.syndroom heb. Ik doe namelijk duatlon en wielrennen.
Nou, vorige week ben ik geopereerd en alles leek goed te gaan. Ik kon erop steunen! Alleen kreeg ik heel wat bloeduitstortingen en zwellingen. Nu toonde ik dit eens aan de specialist en die schrok zich..normaal is dit een eenvoudige operatie zonder complicaties maar bij mij zouden er inwendig bloedvaatjes geraakt zijn en blijven deze dus bloeden... moet ik mij ongerust maken ?? Er werd gesproken over terug opereren... wat is het beste dat ik nu kan doen ??
groetjes

x | 22-10-2008

Ik had ook last van zwelling en bloeduitstortingen. Om de zwelling te voorkomen moet je ijs opleggen en je voeten hoog houden.

Shanna | email | 16-11-2008

Dag allemaal,
Vrijdag is na bijna 11 maanden ook het loge/compartimentsyndroom bij mij geconstateerd. Binnenkort krijg ik een drukmeeting. Ik ben ontzettend bang voor naalden dus zie hier eigenlijk nog meer tegenop dan de eventuele operatie...

De klachten komen bij mij voort uit het paardrijden, wat ik nu dus bijna niet meer kan. Ik ben zeer fanatiek en heb vorige week serieus erover gedacht om ermee te stoppen. Hopelijk wordt het hierna beter en kan ik eindelijk weer écht fanatiek trainen.

Ik kan goed merken dat ik nu ook krachtverlies heb in mijn benen. Krijg het paard niet meer zo fijn aan het lopen als eerder, omdat ik dat dus niet kan corrigeren met mijn benen.

Ik zal jullie op de hoogte houden. Hopelijk valt de drukmeting mee... ik geloof dat ik daar maar een filmpje op mijn iPod ga kijken... ben doodsbang voor naalden!

Groetjes Shanna

Roy | email | 17-11-2008

Hebben meerderen mensen een Acuut loge/compartiment syndroom gehad?
Mij was verteld dat mijn been bijna geamputeerd moest worden. Gelukkig niet doorgegaan! Alleen nu nog steeds een tintelend been (dood gevoel). Heeft iemand hier ervaring mee?

Shanna | email | 17-11-2008

Zoals beloofd een update... ik heb a.s. donderdag mijn drukmeting.
Bah, ik zie er echt enorm tegenop.

Ben | email | 20-11-2008

Ik ben vandaag naar Veldhoven geweest voor een druktest de druk in mijn linker onderbeen was 34 dus veel te hoog.
Ik moet de volgende week naar de cirurg in Maastricht en voel de bui al hangen.
Het lieftse wat ik doe is hardlopen maar wat gaat dit geven in de toekomst ?

P.s.
De drukmeting viel best wel mee alleen nu de verdoving uitgewerkt is wordt de kuit wat stijfjes

Janneke | email | 08-12-2008

Ik heb nu tweemaal een operatie ondergaan ivm het compartimentsyndroom. Drukmeting 2x gehad en deze valt echt mee (ook ik heb schrik van naalden). Het is wel degelijk mogelijk dat men aan beide benen hier last van heeft. 1 tip: gebruik je onderbeen of wat dan ook weer zo snel mogelijk na de operatie!!

chris | email | 05-01-2009

ook ik ben in het voorjaar 2008 geopereerd aan compartimentsyndroom aan beide benen in beide benen 2 sneden van een 10 tal cm
1 been zonder problemen waarop ik al direct terug kon staan
andere been een stevige nabloeding die na 2 dagen terug operatief is verholpen na deze nabloeding is het echt wel tanden bijten want die pijn is ni echt aangenaam
in december 2008 dan geopereerd in beide voorarmen ook aan compartimentsyndroom
wat heel zelden voorkomt bij vrouwen (zegt specialist)nu een maand later zijn die armen nog beetje gevoelig op de snijwonden (ook 2 per arm ) maar de pijn is weg
bij mij heeft het 10 jaar geduurd vooraleer een diagnose werd gesteld omdat ik eigenlijk nooit aan sport deed en vermits compartimentsyndroom echt iets is van fanatieke sporters
geen enkele dokter heeft ooit de link gelegd
zijn er nog mensen met die problemen in armen en benen

Marloes | email | 08-01-2009

Hallo,

Ik wordt binnenkort ook geopereerd aan het compartiment syndroom in beide benen. De drukmeting was bij mij in rust 35, na kleine inspanning boven de 70. Diagnose was dus duidelijk, maar...ik heb de meeste klachten echt in m'n kuit zitten, en niet aan de zijkant of scheenbenen zoals ik hier veel lees. Heeft hier iemand ervaring mee?
En hoelang ben je eigenlijk uit de running (qua werk), dit ben ik namelijk vergeten te vragen aan mijn art.
Zijn er ook mensen die de beide benen tegelijkertijd hebben laten doen? En hoe is jullie dat bevallen?

Groetjes, Marloes

Zij | 25-01-2009

ik ben nu net iets meer dan 4maanden geleden geopereerd, heb aan beide benen 2 littekens van ong 5cm, valt best mee.

Ik ben al 2 maanden aan het sporten, en heb tot nu toe nog geen last gehad :')

Anne | 08-02-2009

Ik ben 16 jaar en doe (deed) veel atletiek, vooral sprinten en verpringen. 1.5 jaar geleden is de pijn begonnen in mijn enkel en nu is er na lang bij de sportarts, met allerlei oefeningen en 2 paar zooltjes, bij een drukmeting het chronisch compartiment syndroom geconstateerd. Ik moet nu wacht op een afspraak in Rotterdam en ik krijg steeds meer last, en ben het echt heel beu, zelfs rustig joggen doet zeer. Ik moet naar Rotterdam omdat ze hier te weinig van weten. Heeft er nog iemand tips en waar hebben jullie het laten doen?
Alvast bedankt!
Anne

Jane Daris | email | 20-02-2009

Mijn dochter zou ook geopereerd moeten worden aan beide kuiten. De dr heeft me echter verteld dat er ook van alles kan mis gaan zoals spier die uit het vlies komt bij sporten en er niet terug in kan? Daar zou ze dan een bult onderhuids aan overhouden. Ervaring iemand???
Was overtuigd voor operatie maar vindhet toch maar eng...

Serdar | email | 18-04-2009

Beste Roy, ik zie dat je reactie alweer een tijd geleden is.
Op 8 februari heb ik tijdens voetbal mijn kuitbeen en scheenbeen gebroken en daardoor een ACUUT compartiment syndroom opgelopen. Ik ben 2x in het gips gezet en pas 26 uur later geopereerd terwijl ik alle duidelijk symptomen van het syndroom had (enorme pijn terwijl ik gips had, dovig gevoel, geen beweging in grote teen en lichte beweging in andere tenen.). Pas toen mijn voet geel en koud werd kwamen ze erachter en vonden ze het genoeg voor een operatie.

3 weken in ziekenhuis gelegen en er werd steeds gezegd dat het wel goed zou komen met het gevoel. Zijkant van mijn voeten zit wel gevoel, maar onder- en bovenkant niet en mijn tenen ook niet.

Nu heb ik gister het bericht gehad dat doofheid zal blijven, misschien een lichte verbetering maar voor de rest niet.

Iemand die eerder met het ACUTE syndroom ook te maken heeft gehad? Wat zijn de ervaringen ervan?

Groetjes,

Serdar

Qmast | email | 23-04-2009

Ik ben 17j nu, en ben een fanatieke sporter. Ik deed hardlopen en voetbal samen; hoewel ik de laatste 2 jaar eigenlijk niets meer doe. Eerst heb ik 2 maal een aantal maand moeten herstellen van een beenvliesontsteking waarvoor ik verschillende middeltjes kreeg van in totaal 4 dokters(specialisten zelfs in de orthopedie!!). Ik kreeg pilletjes, dan zwaardere pillen, dan steunzolen.
Na anderhalf jaar zegt mij de 5de dokter dat ik chronisch c.s heb. dit zou mijn beenvliesontsteking ook veroorzaken! Na drukmetingen in de spieren die dit bevestigen ben ik nu al 1 week geopereerd. Ik heb na de operatie veel pijn geleden. Nu zit ik nog in een rolstoel en mijn ene been betert moeilijk, het rechter is zeer goed. Voor mij was er geen andere keus dan een operatie, pijn is relatief en de vooruitzichten maken dat zeer draaglijk.

Annie | 01-05-2009

Mijn drukmeting was in rust 14 en na inspanning 39. Wat waren jullie drukmetingen? Ik wil weten wat nou eigenlijk hoog is en wat niet. En hebben jullie dokters er veel waarde aan gehecht of niet? Want in Rotterdam zeiden ze dat deze test niet betrouwbaar is.
Zou handig zijn jullie ervaringen te lezen!
Groetjess

Geef hier een reactie

tekst

naam

e-mail

Dit veld s.v.p. leeg laten

Gaaf shirt met joe joe er op :)
Gaaf shirt met joe joe er op :)

<b>Laat de liefde niet aan toeval over</b>
Laat de liefde niet aan toeval over