compartiment syndroom

Esther | 09-02-2006

Dag mensen, ik word binnenkort geopereerd aan mijn scheenbeen. Ik wil graag wat meer informatie, van mensen die ook zo'n operatie gehad hebben. Of ze er blij mee zijn of integendeel. Ben namelijk erg aan het twijfelen.
bvd.

De leukste ideeen en ontwerpen voor t-shirts, hoodies enz...
De leukste ideeen en ontwerpen voor t-shirts, hoodies enz...

hit counter

Web Analytics Made Easy -
StatCounter

Ron | 01-05-2009

De druk bij mij was rond de 45, beiderzijds. Binnen 3 weken was er plek voor een operatie. Plm 4 weken na de operatie liep ik alweer mijn eerste wedstrijd. En eindelijk zonder pijn na 2 jaar sukkelen.

Dit alles plm 19 jaar geleden inmiddels.

De test geeft een indicatie, in combinatie met de pijn die je voelt en de belemmeringen die je klachten geven wordt een operatie overwogen. Een operatie is geen garantie voor succes.

Annie | 04-05-2009

Bedankt voor de reactie!

jonna | email | 05-05-2009

Een operatie is nooit een garantie dat het goed komt!!
Ben zelf al 5 maal geopereerd en heb diverse complicatie's gekregen waardoor er littekens zijn ontstaan van rechts 45 cm en links 1 van 30 cm en 1 eronder van 23 cm, en ben gedeeltelijk afhankelijk van een rolstoel.
Net nu ik weer wat kan lopen gaat het weer mis beide benen worden weer erg warm rood en dik.
Krijg weer drukmeting en een MRI scan .
Bang ben ik allang niet meer heb teveel en erg veel en lange tijd hierdoor in het ziekenhuis gelegen en veel keus is er niet want je laat je benen niet "zomaar"amputeren.

jonna | email | 05-05-2009

Even aanvulling : ben er al ruim 9 jaar mee bezig.

Annie | 06-05-2009

Zoo, dat is wel erg,
Wat waren jouw drukmetingen eerst, en watvoor complicaties waren er dan opgetreden??
Ik hoor steeds verschillende berichten, en dat maakt het wel moeilijk.
Aan de ene kant zou ik wel heel graag een operatie willen, omdat ik zo ook niet kan blijven lopen. Ik heb het idee dat het niet gaat helpen met spieren blijven verlengen, want daar ben ik al mee bezig.

jonna | 06-05-2009

In principe raad ik het wel aan om je eraan te laten helpen want niet iedereen heeft pech en kan het heel goed uitpakken!!
Ik had enorme pech dat ik keer op keer infectie's kreeg waar ik zeer vatbaar voor ben.
Bij de laatste operatie aan beide benen hebben ze de wonden niet dicht gemaakt en werden ze tweemaal per dag gespoeld met waterstofperoxide en had ik morfine infusen heb toen ruim zes weken in het ziekenhuis gelegen en mocht toen naar huis met infuus , viermaal per dag kwam er dan iemand van de medische hulp om te helpen.
Het heeft lang geduurd voordat de wonden genezen waren maar ze zijn dicht.
Morgen krijg ik een mri scan om te zien hoe het met de zenuwen,spieren is.
Drukmeting is in rust ruim dertig en in beweging ruim 60.
Aan de hand van de mri scan horen we wat er nog aan tedoen is.
Laat je NIET weerhouden door mensen die minder geluk hebben de kans is zeer groot dat het wel helpt !

Johan | 07-05-2009

goede reden om het ziekenhuis en de artsen aan te klagen wegens ernstige nalatigheid. met een goede advocaat kan je een aardige schadevergoeding tegemoet zien.

maar iedere operatie heeft altijd enig risico. een collega van mij heeft bijna een jaar lang getobt met de gevolgen van een blinde darmoperatie. hij heeft kantje boord gelegen.
ook de verhalen verderop over sterilisaties wordt je soms niet vrolijk.

het zijn echter wel uitzonderingen waardoor je je niet moet laten weerhouden om tot een operatie over te gaan.

Annie | 07-05-2009

Bedankt weer voor jullie reacties, en jonna, laat horen hoe het is geweest en of ze er nog iets tegen kunnen doen he ;). Hoop dat het goed komt!

leonie | email | 13-05-2009

Ik ben ook getest voor het compartimentsyndroom. Uit mijn drukmeeting (wat overigens vrijwel geen pijn deed) kwam er uit dat mijn waardes te hoog zijn. Geen idee wat de waardes waren/zijn...

Heb 't aan beide benen en heb hierdoor al meer dan anderhalfjaar niet kunnen sporten....

1. Dokterbezoek (al ander half jaar geleden!)
2. Verschillende weken fysio wat het alleen maar erger maakte..
3. Sportarts bezoeken
4. Oefeningen thuis
5. Weer sportarts bezoeken
6. Drukmeeting
7. Sportarts bezoek
8. Kennismaking Chirurg
9. Annestesist
10. Operatie in september

Mijn operatie staat dus gepland in september omdat het voor mij met mijn school anders vrijwel niet mogelijk is...

Is iemand die de operatie ook aan beide benen tegelijk heeft uitgevoerd? De reden dat ik dit wil laten doen omdat ik er echt zo snel mogelijk vanaf wil zijn.. en gewoon weer kan hardlopen!

Groetjes, leonie

hassie | 14-05-2009

ja. gewoon even de berichten hier terug lezen dan kom je ze vanzelf tegen.

Annie | 14-05-2009

Hee leonie,
Bij mij ging het echt bijna precies op dezelfde manier als bij jou. Alleen ik ben al naar een chirurg geweest die niet wilde opereren. Dus nu ben ik het hier aan het proberen. Hoop dat ze hier wel willen, want ik wil ook zo graag weer vollebak lopen!
Succes alvast!
Groetjes

Martine | email | 24-05-2009

Uiteindelijk werd bij mij afgelopen maandag ook het Chronisch compartiment syndroom vastgesteld aan beide benen en in alle 4 de compartimenten. Vrijdag heb ik een afspraak met de chirurg voor de operatie. Ik denk niet dat ik een andere keuze heb dan te laten opereren. Zelfs in rust zijn mijn benen keihard en staan ze onder spanning. Om dan nog maar niet te spreken als ik een inspanning doe, al is het maar wandelen. Als ik hier zo de verhalen lees heb ik al een beter beeld kunnen volgen van de ingreep en de littekens maar ik vraag me toch af hoeveel littekens het bij mij gaan zijn gezien het zich manifesteert in alle 4 de compartimenten per been...

Sanne | email | 07-06-2009

Het begon bij mij 2 jaar geleden, ik kreeg met zwemmen heel veel pijn aan m'n been, na vele bezoeken aan de fysio moest ik uiteindelijk na een sportarts. Die vond me echter te jong, met m'n 12 jaar toen, voor een compartimentsyndroom, en ging eerst allerlei andere dingen uitsluiten. IK kreeg fysiotherapie, dit verergerde de pijn alleen maar en de sportarts stuurde me door voor een drukmeting, de druk was toen in rust al te hoog, Ik ben toen in december 2007 geopereerd. Na de operatie had ik eindelijk geen pijn meer en ik ging weer volop trainen, maar naar een half jaar kwam de pijn opeens terug, dus toen moest ik weer drukmeten, de druk was weer te hoog dus besloot me weer te operen in aug 2008. Ik had hierna weer geen pijn. Maar toen ik deze winter 50 kilometer geschaatst had, voelde ik hierna opeens weer die verschrikkelijke pijn.Ik ben niet iemand die snel zegt dat die pijn heeft, dus ik bleef ermee lopen, maar nu merk ik dat het steeds maar weer erger wordt, zwemmen doet ook verschrikkelijk zeer, maar andere sporten zijn nog veel erger.

Sanne | email | 07-06-2009

vervolg:

Nu was ik afgelopen vrijdag bij de huisarts en heb ik het besloten om even zijn gedachten erover te vragen, en hij zei onmiddelijk dat ik er weer in het ziekenhuis na moet laten kijken, omdat het niet goed is dat je zo jong zo veel pijn hebt, ik kan bijna niks, en dat is niet fijn als je veel sport!
Ik meot nu op 19 juni voor een spierdrukmeting en 23 juni naar m'n behandelend chirurg terug. Ik hoop hierna meer te weten.

Voor mensen die dit lezen: laat je niet afschrikken voor een operatie, het hoeft niet zo te gaan, ik ben ook twee keer pijnvrij geweest, maar het kwam alleen terug. En de operatie valt echt heel erg mee!

Groetjes Sanne

Kaaluh | email | 21-06-2009

Hoihoi , heb het compartiment syndroom aan beide onderbenen . 2 keer geopereerd ondertussen eraan . De laatste keer was in het jaar 2000 . Heb sindsdien regelmatig savonds nog aardig wat last ervan . Weet iemand of de operatiemethodes ervan sindsdien nog verbeterd zijn . Zal graag eens iemand spreken die het ook heeft . Mailtjes graag naar kaaluh@hotmail.com

Lieke | 24-06-2009

Hee,
Ik wou weten wat jullie precies voelden/voelen aan je benen als je dat chronisch compartiment hebt. Ik heb ook tijdens sporten heel veel last en drukmeting gedaan, waar 39 uitkwam. Ze willen me niet opereren omdat ik ook drukpijn aan de buitenkant van mijn scheen heb (vanaf knie tot enkel), als je net naast het bot drukt. Aan de binnenzijde heb ik dat ook. Ze zeggen dat dat niet bij dit syndroom hoort. Heeft niemand van jullie dit gehad? Kan het niet zijn dat die drukpijn een gevolg is van dit logesyndroom? Want dat denk ik. Tijdens sporten voel ik een heel andere pijn dan die drukpijn in rust. Ik wil er heel graag vanaf, dus zou graag jullie ervaringen horen! Dat zou echt helpen!
Groetjes!

jans | 25-06-2009

klachten buitenzijde onderbeen kunnen wijzen op compartimentsyndroom. ook wel tibialis anterior syndroom (een spier die aan de buitenkant van de schenen ligt).

klachten binnenzijde onderbeen kunnen wijzen op scheenbeenvliesirritatie/ontsteking/shin splints.

of het een het ander kan veroorzaken weet ik niet. lijkt mij niet. de oorzaak kan wel hetzelfde zijn: overbelasting (zoals nagenoeg alle blessures).

Lieke | 25-06-2009

Bedankt voor de informatie! Overbelasting lijkt mij een beetje raar, omdat ik al een jaar super rustig doe met sporten.

sanne | 06-07-2009

@Lieke,

Ik had ook drukpijn, maar ben wel gewoon geopereerd, toen kwam het terug weer geopereerd en nu heb ik ook drukpijn aan beide kanten maar nu is het een andere spier aan de buitenzijde van m'n onderbeen, maar ik heb ook drukpijn aan de binnenkant, maar dat wordt veroorzaakt door die spier aan de buitenkant wat dus eigenlijk de oorzaak is. Ik wordt dus weer geopereerd .

Lieke | 11-07-2009

@ Sanne
Zou jij alsjeblieft eens precies willen zeggen wat je allemaal voelde, want niemand wil mij opereren, omdat ze niet overtuigd zijn. Heb jij een drukmeting gedaan en wat waren de waarden? Word jij nu aan de binnenkant geopereerd en hoe noemen de artsen dit dan? Ik ben echt een beetje de hoop aan het verliezen! Succes met operatie en laat me weten hoe het na de operatie is!
Groetjes

Demi | 11-07-2009

Hoe kan het dan dat de pijn aan de binnenkant veroorzaakt wordt door de pijn aan de buitenkant? Want ik denk steeds dat dit bij mij ook het geval is, maar de artsen zeggen dat bij het chronisch compartiment syndroom de binnenkant niet pijn kan doen, want dat zou een 'shin splint' zijn (dat konden ze niet op botscan zien, dus dat is het ook niet).'
Zelf snap ik er niets meer van, maar ondertussen moet ik mezelf steeds inhouden met sporten en kan ik maar weinig. Iemand dezelfde ervaringen?

sanne | email | 13-07-2009

@demi,
jouw probleem is precies het probleem dat ik de eerste keer had. Ik had een chronisch compartimentsyndroom in de diepe achterste loge, dat is aan de binnenzijde van je onderbeen. Het kan dus wel degelijk. Bij mij dachten ze eerst ook aan een shin splint, maar omdat de behandeling (rust) daarbij niet hielp, zijn ze toch maar gaan drukmeten.

groetjes sanne

Demi | 14-07-2009

Oh, en weet je nog wat jouw waarden waren? Bij mij was het na inspanning 39, wat dus niet super overtuigend was, maar wel hoog. Nu willen ze weer proberen om heel rustig op te bouwen, maar dat heb ik al 3 keer geprobeerd, en ik weet zeker dat dat niet helpt. Heb jij in rust ook last, en bijvoorbeeld ook als diep door je knieen buigt en zo eventjes blijft zitten? Bedankt voor reactie, helpt echt heel veel!
Groetjes

Schot | email | 15-07-2009

Hallo Allemaal. na twee jaar sukkelen (toch NY gelopen :-) ) ben ik twee weken geleden geopereerd aan 1 been voor het binnenste compartimentssyndroom. De operatie is prima gegaan, de dag zelf nog wat paracetamol en kon al lopend (schuifelend) het ziekenhuis uit. In september gaan ze het andere been doen. Ik heb begrepen van Dr Scheltinga Maxima Medisch Centrum veldhoven, die al honderden benen "gedaan heeft" dat de succeskans voor het diepe logesyndroom 65% zijn en dit de laatste jaren erg is gestegen.

Al met al gaat het prima en is het heel erg meegevallen bij me.

sanne | 17-07-2009

@ demi,
mijn waarden waren volgens mij na inspanning 45 (in de 'nieuwe' spier), en in de diepe achterste loge 28, maar dat werd veroorzaakt door de 'nieuwe spier' zegmaar ;).

ja, ik heb ook in rust last, dat begrepen ze ook al niet bij mij, vandaar dat het de eerste keer zolang heeft geduurd voordat ik geopereerd werd. En ik heb inderdaad ook last als ik door m'n knieŽn ga en zo een poosje blijf zitten.
Ik wordt woensdag aanstaande geopereerd, ik hoop dat ik nu eindelijk van alle pijn af ben !

Sterkte verder ! Hoop dat ze bij jou ook wat vinden zodat je geen pijn meer hebt!

Groetjes Sanne

Chantal Bartels | email | 18-07-2009

Hey, ik ben gisteren geopereerd aan het compartiment syndroom aan beide benen. Mijn drukmeting was in rust al 60 dus heb niet eens meer hoeven inspannen
De drukmeting vond ik erg vervelend, maar de ingreep viel bij nader inzien wel mee, aangezien mijn angst voor naalden.

Ik heb 2 kleine sneetjes op het midden van mijn benen, op de scheenbenen, de pijn is goed te verdragen na de operatie.

Ik moet nu 2 weken met tubigrip kousen lopen en dan kan ik vertellen hoe het verder vergaat. Voor meer informatie kan je me altijd mailen.

Demi | 19-07-2009

@ sanne
Zoo, dat is wel raar dat wij precies hetzelfde hebben. Super veel succes, ik hoop echt dat het werkt, en laat me nog maar wat weten via deze site, hoe het gaat!
Waar word je trouwens geopereerd (en welke dokter)?
Groetjes,

sanne | 20-07-2009

@demi,

ja dat is inderdaad raar/toevallig !
Ik wordt in het amphia ziekenhuis geopereerd in breda, door Dokter Vroemen, ik woon daar helemaal niet in de buurt, maar een dokter hier in het ziekenhuis zei dat hij alle patiŽnten naar hem toe stuurt, want hij is er erg in gespecialiseerd ofzo !

En zeker laat ik weten hoe het is afgelopen ;). Ik hoop ook dat ik te horen krijg hoe het met jou verder is gegaan :P.

Groetjes Sanne

BertieR | email | 27-07-2009

Ik ben lange afstandswandelaar en zit met dezelfde problemen als jullie, hardlopers. Ook ik heb vermoedelijk last van CS en heb daarom dit jaar van de Nijmeegse 4daagse moeten afzien.
Ik heb alle reacties gelezen en ik vermoed dat de kwaliteit van het "snijwerk" niet overal hetzelfde is.
Ik lees operaties in: Maastricht, Veldhoven, Breda, Rotterdam, Zwolle, etc.
Maar wie kan mij vertellen waar de uitkomst van een operatie het meest gunstig zal zijn. En zijn er ook nog lezers die zich in het buitenland hebben laten behandelen met goede resultaten?

patricia | email | 29-07-2009

Ik ben maandag 20 juli geoperreerd aan mijn linker onderbeen (naast het scheen been)chronisch compartiment syndroom anticusloge
Ze hebben het geklieft vanaf de enkel tot onder de knie.
Nu anderhalve week verder kan ik nog steeds niet lopen (alleen met mijn krukken).
nu zou ik willen weten hoe snel dat bij jullie ging.

Sanne | 30-07-2009

Ik ben 22 juli j.l geopereerd aan mijn rechterbeen aan de buitenzijde.
De dokter heeft een reepje weggehaald en ik kan nu weer normaal lopen, ik moet alleen nog oppassen met rare en onverwachte bewegingen, maar voor de rest heb ik nergens last meer van !
Voor zover ik het nu kan beoordelen heb ik ook geen last meer vande pijn die ik voor de operatie wel had...

Groetjes Sanne

Bas | email | 11-08-2009

Wie herkend dit: had in 2004 een branderig gevoel aan het rechter onderbeen, wat niet tijdens inspanning optreed maar juist enige tijd erna. Advies van de huistarts: rust, fysiotherapie hielp allemaal niet. rontgenfoto gemaakt, functie onderzoek gehad drukmeting uitgevoerd. Hierbij was de druk niet echt te hoog. Uiteindelijk geopereerd aan compartimentssyndroom. Heb eigenlijk daarna niet echt meer kunnen sporten. Ik heb nu sinds een paar jaar weer klachten en een drukmeting laten doen die in rust 16 was, dus niet te hoog. En de klachten komen weer niet tijdens inspanning maar enkele dagen erna. Heb nu een afspraak voor een operatie in het UZA maar ben er niet van overtuigd dat het een compartimentssyndroom is. Wie herkent deze klachten ? Graag jullie reactie en eventueel advies.

Demi | 16-08-2009

@ Sanne
Goed dat het tot nu toe nog goed gaat zeg! Ik hoop voor je dat het zo blijft!
Hoe was de operatie en herstel?
Hou me op de hoogte,
Groetjess

Theo | email | 18-08-2009

Deel 1

Hallo is ben 18 jaar en heb 20 maanden last van mijn scheenbenen tijdens hardlopen en joggen, met normaal lopen had ik er geen last van.

Paar maanden geleden hebben ze bij mij vast gesteld dat ik het compartiment syndroom heb en dan bij mijn diepe achterste loge. Een lastige plek volgens de chirurg waar de kans op succes van de operatie het kleinst is. Maar na een drukmeting met een waarde van 40+ (tijdens inspanning) vond de chirurg het toch wel de kans waard om een operatie te ondergaan.

Gisteren (17 aug) ben ik dus 's ochtends rond een uur of 8 geopereerd onder volle narcose door Dokter Vroemen. Rond een uur of 10 werd ik wakker met best wel veel pijn, dus kreeg ik een morfinespuit, helpt goed moet ik zeggen. Voor de rest van die dag kreeg ik nog wat pijnstillers enz. Rond 2 uur heb ik geprobeerd te lopen, maar ik was nog best duizelig door de narcose dus besloot maar weer te gaan liggen. Tijdje later probeerde ik het weer en toen ging t wel. Pijn viel reuze mee vond ik, maar dat komt vooral door de pijnstillers. ís Avonds liep ik al wat beter, nog wel langzamer dan normaal, maar er zat vooruitgang in. Van de pijn had ik overigens niet zo heel veel last.

Theo | email | 18-08-2009

Deel 2

Vandaag (18 Aug) ben ik al enige tijd thuis en lopen gaat steeds beter, ik loop nog niet zo snel en soepel als normaal, maar er zit al wat tempo in, vergeleken met gisteren. In het ziekenhuis hadden ze me aangeraden om nog wel paracetamol te slikken, dus om de 4 uur gaan er weer 2 pillen van 500 mg achter in mijn keel. Pijn heb ik gelukkig dus niet veel. Kan ik dus goed oefenen met lopen. :)

Volgens de chirurg mocht ik over 3 ŗ 4 dagen al beginnen met rustig joggen, mits ik de pijn kan verdragen.

Ik heb nu wel 2 sneeŽn van +/- 5 cm in iedere been, maar dat vind ik niet zo erg. Als ik binnenkort weer pijnloos kan hardlopen vind ik het allemaal best.

Ik houd jullie nog op de hoogte.

Groetjes,

Theo

Theo | email | 19-08-2009

Deel 3

Nu 2 dagen na mijn operatie kan ik al goed wandelen en zelfs al snelwandelen. Voor mijn gevoel gaat het echt hartstikke goed, iedere keer als ik ga lopen merk ik dat er vooruitgang inzit. Morgen ga ik denk ik proberen te joggen.

Ik zit nu nog steeds aan 8 paracetemol per dag en ga dat morgen verlagen naar 4, want veel pijn heb ik nu niet echt.

be continued.....

Groetjes,

Theo

sanne | email | 22-08-2009

@ demi

Ik moet dinsdag terug voor controle bij dokter Vroemen.
Ik ben op vakantie geweest en ik heb gewoon alles kunnen doen en ik heb nergens meer last van! Alleen als je er op drukt voel ik nog wel wat maar de pijn die ik voor de operatie had is weg!

@ Theo,
mijn eerste 2 operaties, net als de derde ook uitgevoerd door dokter vroemen, vonden ook plaats in de diepe achterste loge, de eerste keer had ik geen pijn meer na de operatie maar toen groeide de spier die geklieft was weer dicht en moest er een tweede operatie aan te pas komen, in die spier is het compartimentsyndroom nu gelukkig over!
Hopelijk is het joggen goed gegaan en kun je nu snel alles weer doen !

Groetjes Sanne

Theo | 22-08-2009

Deel 4

Nu 5 dagen na de operatie gaat het weer een stuk beter. Ik heb sinds donderdag al kunnen joggen, wat redelijk goed ging. Natuurlijk had ik nog wel een beetje pijn, mja das ander soort pijn dan normaal, komt waarschijnlijk gewoon van de operatie, want ze snijden een heel vlies van boven naar beneden open.

Ik probeer nu iedere dag wel een stukje te joggen en daarbij maak ik over de dag verspreid nog een paar wandelingetjes, zodat het vlies om mijn spier niet te snel aan elkaar groeit. Ik verhoog ook geleidelijk aan mijn tempo en afstand die jog.

Als er nog vragen zijn kun je die gerust hier stellen want ik ben hier de komende tijd nog wel actief.

@ Sanne bedankt voor de je reactie, en hopelijk blijft t bij jouw ook goed gaan.

Groetjes,

Theo

Demi | 24-08-2009

@ Theo
Dat ziet er tot nu toe wel goed uit dan! :)
Waar ben jij geopereerd en wat waren je drukmetingen?
Succes nog!
Groetjes

Theo | 25-08-2009

@ demi

Ik ben geopereerd in Breda (Amphia) bij dr. Vroemen.
De waarde van de drukmeting was tijdens rust iets van 20 en bij inspanning tussen de 40 en 45, weet het niet meer precies hoeveel.

Jij ook nog veel succes he!

Groetjes,

Theo

jonna | email | 27-08-2009

Hallo ,

Hier ben ik weer na een hele lange tijd.
Jammer genoeg heeft het niet gunstig uitgepakt en na 2 operaties word ik volgende maand 04 september weer geholpen.
Er zit zoveel litekenweefsel dat mijn spieren/zenuwen geen kant meer op kunnen en de loge's zitten weer geheel dicht ook willen ze enkele wortelblokkade's gaan doen maar daar zijn wij het nog niet helemaal mee eens.
Ik hoop dat alle anderen mensen meer geluk hebben en nogmaals : Laat je absoluut niet weerhouden om je te laten opereren want het is bewezen dat 90% van de mensen er heel veel baat bij hebben!!

Demi | 27-08-2009

Dankjewel voor de reactie, Theo! :)

Theo | 27-08-2009

Deel 5

10 dagen na de operatie. Daarnet ben ik nog ff wezen joggen gevolgd door een sprint van +/- 100 m denk ik. Ik deed t voor t eerst sinds de operatie en t ging echt super goed. Ik voelde t wel, maar t is niet pijnlijk, net zoals bij joggen. Bij het normale lopen voel eigenlijk niets meer, maar dat had ik voor de operatie ook niet.

Morgen gaan de hechtingen eruit en wie weet moet ik dan ook zonder drukkoussen lopen.

@ jonna,
echt zwaar kut voor je dat na 2 operaties je nog niet het gewenste resultaat hebt. Ik hoop echt voor je dat de 3de operatie wel helpt. Ik lees ook dat je al een hele lange tijd aan het sukkelen bent met dat K**** syndroom. In ieder geval veel sterkte en beterschap alvast

Groetjes,

Theo

Theo | 29-08-2009

Deel 6

12 dagen na de operatie. De hechtingen zijn eruit en van de chirurg mocht ik ook zonder drukkousen gaan lopen.
Ik heb dat dus een tijdje gedaan alleen merkte wel dat het meer pijn deed en mijn schenen werden ook wat dikker. Die dikkere plek is ongeveer een streep van ongeveer 2 cm breed en gewoon heel scheenbeen lang, precies waar ze de loge open gesneden hebben zou je zeggen. Of het nou vocht is of dat gewoon de loge eruit steekt (vanwege de ruimte die het nu heeft) weet ik niet precies. Want de verdikking voelt best wel hard aan als ik voorover buig met mijn onderbenen.
In ieder geval ik heb mijn drukkousen weer aangedaan, want dat voelt een stuk prettiger. Natuurlijk zal ik af en toe weer die dingen uitdoen om te voelen hoe het ermee gaat.

Groetjes,

Theo

sanne | email | 01-09-2009

@Theo,

Ik heb mijn kousen ook langer gedragen, iets van 3 weken, omdat dat voor mijn gevoel fijner was op dat moment, je voelt vanzelf tot wanneer je ze wilt dragen. Als ze gaan irriteren of je heb het idee dat het niet helpt doe je ze gewoon af.
En volgens mij, ik weet natuurlijk niet of dat voor iedereen geld, maar bij mij is m'n been wel dikker gebleven als eerst, maar volgens dokter vroemen, ook jouw dokter dus, kon dat geen kwaad....
ik ben vorige week op controle geweest en alles was goed!

Hopelijk ben jij er nu ook vanaf !

Groetjes Sanne

Qmast | email | 03-09-2009

tijdje geleden dat ik hier een reactie poste, maar dat komt omdat ik door de goede afloop van de operatie er niet meer aan dacht!!!
inderdaad, een fasciotomie geneest niet razendsnel (bij mij een week of drie in rolstoel en krukken, weliswaar kleine complicatie aan linkerbeen, maar heb alletwee gelijkertijd gedaan) maar het helpt echt. Ik ben blij dat ik het heb gedaan en raad het iedereen aan die het overweegt. Mijn pijn is volledig weg! en de door cs veroorzaakte beenvliesontsteking ook.

Demi | 03-09-2009

bij mij vinden ze de operatie te riskant terwijl ik hier (ook slechte) maar ook veel goede berichten hoor. Ik moet nu minstens 3 maanden volledig rust houden voor mijn kuiten, daar baal ik echt wel van. Moet ik wel moeite voor doen om dat vol te houden. En dan is het nog maar de vraag of het beter zal gaan. Iemand zelfde ervaring?

Jans | 04-09-2009

alleen rust zal nauwelijks tot geen effect hebben. darana zeeeeeeeeeeer rustig aan opbouwen. helpt dat ook niet dan zou ik aandringen op een operatie (als je dat zelf wil).

Demi | 04-09-2009

@ jans
Ja, ik ga ook fysio 1x per week krijgen, maar ik weet niet of dat gaat helpen. Heb dat al eens gehad en moest toen lange rekoefeningen doen, wat ook niet echt tot een verbetering heeft geleid. en ik moet compressiekousen dragen als ik veel moet staan/wandelen. Zou heel graag operatie willen,, en heb al aangedrongen, maar dat helpt niet.

Theo | 11-09-2009

Deel 7

3.5 week na de operatie. Ik loop nu 3x per week hard, wat ik natuurlijk nog steeds langzaam aan aan het opbouwen ben. In het begin had ik vooral meer last van mijn rechter been en voelde ik mijn linker been amper. Nu is het juist dat ik mijn linker veel beter voel en mijn rechter nauwelijks. Heel raar.

De pijn (het gevoel, want echt pijn doet het niet meer) is wel anders dan vůůr de operatie. Heel geleidelijk aan wordt het ook wel minder. Ook is mijn been (vooral waar de loge is opengesneden) dunner geworden, oftewel ik neem aan dat er gewoon nog vocht onder zat.

Ik blijf gewoon nog geleidelijk aan opbouwen en ik zie wel wanneer het helemaal pijnvrij wordt, het is tenslotte nog maar 3,5 week geleden.

@ Sanne
Ik heb 2.5 week met kousen gelopen, toen ik ze uit deed was het wel effen wennen maar meer of minder pijn deed t niet en mijn been/enkels werden er ook niet dikker of dunner door.

Groetjes,

Theo

ella | 22-09-2009

@ Theo:

Ik ben zelf 2 jaar geleden geopereerd aan beide onderbenen, helaas zonder resultaat.

Maar goed wat ik wil zeggen, is dat het bij mij vaker voorkomt dat ik eerst last heb van de linker en daarna juist van de rechter.
Ik weet niet hoe dit voor jou is, maar vaak is het zo dat als mijn linker been pijn doet, ik dat (soms onbewust) compenseer met mijn rechter been. Dat ik daar dan nťt iets meer kracht mee zet om de pijn van de linker te verzachten. Waardoor de rechter dus meer vangt en ik vaak de dag erna daar weer last van heb.

Hoop dat je hier iets aan had.. Ik ben blij dat de operatie goed is gegaan!

Theo | 01-10-2009

Deel 8

6,5 week na de operatie. Ik probeer nog steeds 3x per week te hardlopen, maar het is er sinds 3 ŗ 4 weken terug zeker niet beter op geworden. Ik voel mijn onderbenen nog steeds vrij goed :(

Ik krijg een beetje het idee dat de operatie niet heeft geholpen, want de pijn is er niet minder op geworden. Ik denk dat ik maar eens de chirurg of sportarts ga bellen, want zo rond blijven lopen is ook niets.

@ ella

bedankt voor je reactie, ik snap wat je bedoelt, maar bij mij is t nu ook nog steeds dat mijn linkerbeen meer pijn doet dan mijn rechter, maar t verschil is nu wel veel minder.

Groetjes,

Theo

Demi | 01-10-2009

Is er al eens iemand naar osteopaat geweest die dit syndroom heeft? Ze denken dat er bij mij iets in mijn rug/heupen is, omdat ik het aan beide benen heb en al lang, dus ga het daar eens proberen. Dan heb ik zo onderhand wel iedereen gehad!

sanne | email | 08-10-2009

Hier ben ik ook weer :(.
Ik ben 3 keer geopereerd aan m'n rechterbeen, twee keer aan de diepe loge en de andere keer aan m'n scheenbeen zegmaar.
Nu heb ik geen last meer van m'n rechterbeen :D. maar sinds kort heb ik last van m'n linkerbeen, precies dezelfde pijn als ik aan de rechter had, 16 oktober drukmeting, hoop niet dat alles weer van voor af aan begint maar dan nu met m'n linkerbeen :(.

@Theo, das goed balen man!

Groetjes Sanne

Renate | email | 16-10-2009

Hoi. Volgende week word ik voor de eerste keer aan comp. syndr. geopereerd. mijn rechterbeen en twee loges tegelijk. waarde van ene loge was 60. de doc dacht dat de apparatuur kapot was... als eerste operatie goed verloopt, zal een operatie aan linkerbeen volgen. erg fijn om reacties van anderen hier te lezen. vraagje. kan iem me vertellen hoe lang de operatie duurt? ik knijp hem best wel.

Sanne | 18-10-2009

@Renate,
ik werd geopereerd aan 1 loge, en dat duurde ongeveer een half uurtje.
Valt allemaal best mee...
Ik wordt wordt binnenkort geopereerd aan m'n linkerbeen, na 3 keer geopereerd te zijn aan m'n rechterbeen.

groetjes Sanne
+succes ermee!

R. | email | 19-10-2009

Hallo.
Ik heb nu ong. 2 jaar veel last van mijn kuiten.Vorig jaar is bij mij het compartimentsydnroom geconstateerd door een arts ( zonder drukmeting).
Er werd gezegd, dat het met de jaren overgaat.
Nou heb ik het idee dat ik andere klachten heb dan die standaard bij dit syndroom. IK heb namelijk constand het gevoel dat ik een hele hoge druk heb in beide kuiten. Lang staan en lopen maakt het erger, maar dit merk ik dan vooral snachts. Zijn er mensen die deze klachten ook hebben? En die een goede ervaring hebben met een behandeling van de fysiotherapeut of een operatie?
Want ik wil toch na deze 2 jaar echt iets gaan doen.Wordt erg vermoeiend.

Alvast bedankt voor de reacties.
Gr. R.

Renate | email | 20-10-2009

@Sanne,
Bedankt voor de geruststelling :). maarre.. 3 keer geopereerd aan een been. hoe komt dat?

@ R.
Ik heb ook veel klachten in de avond en in de nacht. trillingen en krampen in mijn benen om al het teveel aan spanning/ druk kwijt te raken. Hopelijk na de operatie minder.

Renate | email | 20-10-2009

@Sanne,
Bedankt voor de geruststelling :). maarre.. 3 keer geopereerd aan een been. hoe komt dat?

@ R.
Ik heb ook veel klachten in de avond en in de nacht. trillingen en krampen in mijn benen om al het teveel aan spanning/ druk kwijt te raken. Hopelijk na de operatie minder.

Theo | 20-10-2009

Deel 9 :)

9 weken na de operatie.

2,5 week geleden had ik nog best erge pijn met hardlopen, na 5 stappen voelde je het al.

Ik heb niet gebeld naar de chirurg/sportarts, wat ik wel eerst van plan was. Ik ben dus zelf beetje op onderzoek gegaan en dacht dat ik mezelf misschien heb overbelast. Ik heb dus 2,5 week helemaal niets qua hardlopen/joggen gedaan, maar heb wel 3x per week mijn kuiten/scheenbeenspier getraind op de trap, waarschijnlijk zul je die oefening wel kennen.

Vandaag(daarnet) dus weer helemaal van af t begin af aan begonnen met hardlopen.
Ik voelde de pijn nog amper, alleen een beetje onderin in mijn rechterbeen, maar dat is stukke minder als eerst. ik was echt blij! Maar ja nu nog hopen dat het zo blijft en niet erger wordt.

Theo | 20-10-2009

@ Sanne,

Das wel lelijk dat je t nu aan je linkerbeen ook ineens hebt, ik dacht dat het compartiment syndroom meestal in beide benen voorkwam.

@ R,

Compartiment syndroom gaat volgens mij nooit over, het kan misschien minder worden, maar overgaan doet het denk ik alleen met een operatie. Ik zit nu nog in de revalidatie, dus kan er nog niet veel over zeggen of t helpt, maar bij de meeste mensen helpt t wel. Volgens mij is het ook zo dat de kans op slagen bij een operatie in de kuiten groter is dan in de schenen en dan met name de diepe loges, want die zijn t moeilijkst heeft de chirurg mij verteld, waar ik dus last van had :(

Mijn advies is om een doorverwijzing naar een sportarts, die weten er wel raad mee en kunnen je miss naar een chirurg sturen of laten je eerst van die scans maken, want misschien is het toch iets anders.

Groetjes,

Theo

Sanne | email | 23-10-2009

@Theo,
Dat is verschillend volgens mij, ik weet ook niet precies.
Maar de dokter van de drukmeting heeft mij uitgelegd hoe het kan dat ik het nu ook opeens links heb. Het heeft waarschijnlijk al in beide benen gezeten, maar rechts heeft het het snelst ontwikkeld en doordat ik zo lang last heb gehad van m'n rechterbeen, heeft m'n lichaam geen tijd gehad om het links ook te ontwikkelen, en nu ik rechts geen pijn meer heb heeft m'n lichaam die kans wel gehad en daardoor heeft m'n lichaam het nu ook links ontwikkeld :(.

Gisteren bij m'n chirurg geweest, hij gaat binnenkort m'n linkerbeen opereren,
hopelijk is daar 1 operatie wel voldoende....

sanne | email | 23-10-2009

@Renate,
Nou, ik had het eerst rechts in m'n diepe achterste loge, degene die het moeilijkst te opereren is volgens de chirurg. Na die operatie had ik er geen last meer van, maar toen, na iets van een half jaar kreeg ik last van littekenweefsel, en kwam het terug (dus weer in de diepe achterste loge. Toen werd ik er weer aan geopereerd (operatie 2). Dat hielp maar al snel kreeg ik weer last van m'n been, toen bij de drukmeting bleek dat het de anticus loge was, met uitstralingspijn naar de diepe achterste loge. Toen werd ik geopereerd aan die anticus loge (scheenbeen). Dat was operatie drie. Ik had nergens last meer van, maar nu kreeg ik pas dezelfde pijn aan m'n linker been en nu moet ik daar binnenkort ook aan geopereerd worden :(.

Renate | email | 23-10-2009

@Sanne,
Heftig zeg. kost je ook veel tijd. Je moet toch iedere keer weer herstellen. Maar daar ben je dan onderhand een ervaringsdeskundige in...

Ik ben gister aan 2 loges geopereerd. (voorkant schenen). gaat op zich best goed. alleen gisteravond enorme krampen in mijn benen. ben al best veel aan het lopen. probeer maar zoveel mogelijk te lopen om spieren op te laten zwellen, zodat spieren hun ruimte in nemen en de loges daaromheen sluiten. heeft iemand ervaring hoezeer je actief moet zijn. vindt het best lastig om goede balans te vinden.

Renate | email | 23-10-2009

@Sanne,
Heftig zeg. kost je ook veel tijd. Je moet toch iedere keer weer herstellen. Maar daar ben je dan onderhand een ervaringsdeskundige in...

Ik ben gister aan 2 loges geopereerd. (voorkant schenen). gaat op zich best goed. alleen gisteravond enorme krampen in mijn benen. ben al best veel aan het lopen. probeer maar zoveel mogelijk te lopen om spieren op te laten zwellen, zodat spieren hun ruimte in nemen en de loges daaromheen sluiten. heeft iemand ervaring hoezeer je actief moet zijn. vindt het best lastig om goede balans te vinden.

demi | 25-10-2009

@ Sanne,
Echt balen dat je nu aan je linkerbeen ook hebt! Bij mij zat het eerst ook alleen aan mijn linkerbeen, later is het in mijn rechterbeen ook gekomen. Volgens mij kwam dat omdat ik links afzet bij het verspringen, en nadat ik daar last had heb ik die een beetje ontzien,waardoor ik ook in mijn rechterbeen last kreeg. Ze willen mij nog steeds niet opereren vanwege mijn leeftijd (17), en sommigen zeggen dat het een hormonaal probleem is, omdat het anders nooit aan 2 kanten kan ontstaan. Ik vind het allemaal een beetje vaag en ik weet niet meer wie ik kan geloven. Ben nu druk bezig met rekken en strekken en fysiotherapie. Ben op de helft van mijn rusttijd, moet nog 1.5 maand! :(
Hopen dat het bij jou nou eindelijk eens over is na al die operaties!
Succes ermee.
Groetjes

Sanne | 25-10-2009

@demi
ja, ik hoop ook dat het snel over is, en dat het links bij 1 operatie blijft....
Maar dat van jou is ook balen,d at ze je niet willen opereren. Dat is naar mijn idee best onzin,
want ik was 12 toen ik voor het eerst geopereerd werd en ik ben nu 14, mijn leeftijd is nooit echt een probleem geweest daarvoor, alleen duurde het langer voordat het bij mij geconstateerd werd.

Als ik jou was zou ik naar een andere arts gaan, of heb je dat al gedaan?

nouja, sterkte er nog mee!

@renate,
Ik hoop dat de operatie geholpen heeft! Ik beweeg op geleide van de pijn zegmaar, kon ik lopen dan deed ik het, en als het niet gaat dan voel je het vanzelf! Je moet doen wat je kan, maar proberen het niet te forceren, maar dat voel je ook vanzelf end an moet je het even wat rustiger aandoen...Zo deed ik het in ieder geval...

haha, inderdaad een ervaringsdeskundige, maar ben er niet echt blij mee ofzo :(.
sterkte ermee

Dion | email | 03-11-2009

ik heb in maart 2007 een bedrijfs ongeval gehad waarbij mn arm klem kwam te zitte in het laadgedeelte van een vuilniswagen waardoor het compartiments syndroom optreedde.
Ik werd eerst naar huis gestuurd met een doosje pijnstillers maar diezelfde nacht kon ik nog terug omdat ik kapot ging van de pijn.
Diezelfde nacht hebben ze me geopereerd en in januari 2009 heb ik n peestransfer gehad in mijn linkerhand vanwege het feit dat mn vingers niet meer volledig functioneerde.
Maar ook dat is niet geheel goed gegaan en nu heb ik eigenlijk elke dag wel last van mn arm en n litteken van mn pols tot aan mn elleboog.
Maar hij zit dr in ieder geval nog aan ^^

J. | 03-11-2009

De personen die lopen op hun armen zullen tevreden zijn hier...

Renate | email | 28-11-2009

Ruim een maand na mijn operatie. Herstel gaat best moeizaam. 3 keer per week fysiotherapie. Nu blijkt echter dat er meer problemen zijn. In enkel, bekken en rug. Compartimentsyndroom is waarschijnlijk het symptoom van iets anders. Vraag me af hoe dit bij anderen zit? is compartimentsyndroom oorzaak of gevolg?

Janieke | email | 17-01-2010

Hoi allemaal,
Al ruim 4 jaar loop ik met ernstige klachten in mijn linkerkuit (buitenkant, 2 cm onder knie), het laatste half jaar studie en sport moeten stoppen en de rest op morfine-pleisters doen. Artsen hebben geen idee wat er aan de hand is, hoewel vorige week een syndroom is geoppeerd. Wat surfen en ik balnd hier. Ik heb erg pijn wanneer ik sport of studeer (orgel), maar ook al na even afwassen. Even liggen en het trekt geleidelijk weg, maar ook hoge stoelen of een verkeerde houding leiden tot pijn. Is dit typisch voor dit syndroom?
Ik hoop eindelijk eens van die pijn af te komen en weer te kunnen doen wat iemand van 21 wil doen! Hoop op reacties!

Demi | 21-01-2010

@ Janieke
Voor mij klinkt het niet echt typisch voor dit syndroom, omdat je het wel al heel snel hebt, zelfs na even afwassen. Je kunt een soort test doen; een drukmeting. Dan meten ze de druk in je kuit, en als die erg hoog is, dan weet je iets meer of het het logesyndroom kan zijn. Die test is niet altijd zeker, maar kan iets meer duidelijkheid geven.Ik heb de test in Veldhoven gedaan, want die wordt niet overal gedaan. Succes!

Janieke | email | 22-01-2010

@Demi
Dank voor je reactie. Ik hoop dat ze in Nijmegen (UMC St. Radboud) ook zo'n test kunnen uitvoeren. Dan is er duidelijkheid, in elk geval over of het wel of niet het syndroom is. Ik word soms beroerd van de pijn en anders wel van de pleisters. Kan heel veel niet meer doen. Nou ja, moed proberen te houden dat ik ooit van die pijn af kom!

Sanne | email | 18-02-2010

Ik heb een tijd niks van me laten horen,
ben 20 november 2009 geopereerd aan m'n linker been. De vierde operatie dus.
De dokter heeft gelijk allebei de loges gedaan, eerst zou hij alleen de voorste loge doen, maar aangezien ik na het bezoek aan de polikliniek ook steeds meer last kreeg aan de andere loge, heeft hij ze gelijk allebei gedaan.

De operatie heeft geholpen =).
Ik ben nu waarschijnlijk EINDELIJK van alles af....
of het moet nog een keer terugkomen, maar daar reken ik maar niet op!

@Janieke,
Ik weet inderdaad ook niet of jouw klachten bij de klachten van het logesyndroom kunnen horen.
De eerste keer dat ik het had, had ik het ook best wel heftig, ik had er bij alles last van, ook bij gewoon zitten enzo, dus ik denk dat het best zou kunnen, maar wat Demi al zei, je kunt het beste een drukmeting laten doen...

Ik heb dat in Veldhoven laten doen, maar volgens mij kan het ook nog ergens in de buurt van Nijmegen, maar dat weet ik niet zeker....

Sterkte ermee!

Janieke | email | 18-02-2010

Dank voor je reactie!
Hoe is de pijn eigenlijk bij jullie? Bij mij is het maar een heel klein deel: ter grootte van een waxinelicht zeg maar. En het straalt niet uit (hoewel dat wel zo lijkt bij heel veel pijn!). En naar welke arts moet je uiteindelijk?! Heb al vanalles en nog wat gezien, maar niemand weet raad... de neuroloog wil nu weer een EMG doen. Maar alles kost tijd en dus meer pijn en rotzooi. Weet echt niet hoe lang ik dit moet vol houden. Hellup!

Geef hier een reactie

tekst

naam

e-mail

Dit veld s.v.p. leeg laten

Gaaf shirt met joe joe er op :)
Gaaf shirt met joe joe er op :)

<b>Laat de liefde niet aan toeval over</b>
Laat de liefde niet aan toeval over