compartiment syndroom

Esther | 09-02-2006

Dag mensen, ik word binnenkort geopereerd aan mijn scheenbeen. Ik wil graag wat meer informatie, van mensen die ook zo'n operatie gehad hebben. Of ze er blij mee zijn of integendeel. Ben namelijk erg aan het twijfelen.
bvd.

De leukste ideeen en ontwerpen voor t-shirts, hoodies enz...
De leukste ideeen en ontwerpen voor t-shirts, hoodies enz...

hit counter

Web Analytics Made Easy -
StatCounter

Ellen | 23-02-2010

Deel 1
Hallo allemaal,
ik ben mij aan het verdiepen in CCS en de behandeling ervan omdat mijn vriend (24) met CCS loopt. Hij heeft de eerste pijnklachten gehad tijdens een van de eerste marsen die hij heeft moeten lopen tijdens basisopleiding infanterie van de landmacht. Dit is inmiddels bijna vijf jaar geleden. Maar de peletonarts vertelde dat dit te maken had met het kweken van de spieren door het vele marsen/sporten/veldoefeningen. Hij werd pas serieus genomen toen hij na ruim anderhalf jaar met deze klachten te hebben gelopen tijdens de Kennedymars na 75 van de 80km ernstige verlammingsverschijnselen in zijn rechterbeen heeft gekregen. Via een arts van een ander peleton is er CCS vastgesteld en is er een drukmeting geweest in het militair hospitaal in utrecht. preciese druk weet ik niet maar de druk was na inspanning 1x boven de 80 en 1x boven de 90.

Ellen | 23-02-2010

Deel 2
Na de operatie heeft hij in het revalidatiepeleton gerevalideerd en uiteindelijk alsnog zijn strepen gehaald (eindoefening) maar deze oefening alsnog met pijn gelopen. Inmiddels is hij vanwege de klachten uit dienst en heeft de huisarts en specialist gezegd dat alleen fysio zou kunnen helpen (wat niet helpt) maar inmiddels zijn de klachten weer net zo erg als tijdens de Kennedymars, op het randje van uitvalverschijnselen en heeft hij ook een andere zeldzame klacht nl extreme last van kou. Heeft er hier iemand ervaring met CCS in deze extreme mate? zoja wat is er gedaan en helpt een tweede klieving? Zijn vertrouwen in de 'medisch specialisten' is inmiddels vrijwel nihil. Waar kan ik de echte specialisten vinden?
Wie kan mij helpen of kent iemand die in deze mate last heeft van CCS??

sanne | 23-02-2010

@ janieke,
ik had eigenlijk over m'n gehele been pijnklachten, maar op een bepaalde plek, wat niet echt een grote plek was, was de pijn het ergst.....

Ellen | 23-02-2010

Deel 2
Na de operatie heeft hij in het revalidatiepeleton gerevalideerd en uiteindelijk alsnog zijn strepen gehaald (eindoefening) maar deze oefening alsnog met pijn gelopen. Inmiddels is hij vanwege de klachten uit dienst en heeft de huisarts en specialist gezegd dat alleen fysio zou kunnen helpen (wat niet helpt) maar inmiddels zijn de klachten weer net zo erg als tijdens de Kennedymars, op het randje van uitvalverschijnselen en heeft hij ook een andere zeldzame klacht nl extreme last van kou. Heeft er hier iemand ervaring met CCS in deze extreme mate? zoja wat is er gedaan en helpt een tweede klieving? Zijn vertrouwen in de 'medisch specialisten' is inmiddels vrijwel nihil. Waar kan ik de echte specialisten vinden?
Wie kan mij helpen of kent iemand die in deze mate last heeft van CCS??

Pim | email | 22-03-2010

Hoi Allemaal,
ik heb net als veel van jullie dus last van het compartiments syndroom, ben al een keer geopereerd en met redelijk resultaat. Alleen niet met top resultaat omdat ik altijd het gevoel heb gehad dat het nog een beetje strak zat maar gewoon wat minder dan voor de operatie.
Dat bleek ook tot een week toen ik weer sinds 6 weken aan het sporten was en het vlies weer strak begon te zitten i.v.m spiergroei zeg maar.
Nou is het verhaal dat ik eigenlijk het vertrouwen in mijn chirurg ben verloren door een wat lakse houding ook van de man. Dus mijn vraag is waar zijn jullie geopereerd en met succes ;-)?

Groeten Pim

Peloosje | email | 22-03-2010

@Ellen: deel 1
Ben zelf ex-militair en herken het verhaal. In de opleiding sport je zo intensief dat je grote kans op (C)CS hebt, zeker als je voor die tijd niet veel aan hardlopen of marsen deed. Onderdeelsartsen schuiven het dus meestal daarop, helaas. Ik heb zelf bijna 3 jaar met klachten gelopen voor ik geopereerd werd. Eerst kreeg ik het advies rust te houden, toen fysio, steunzolen, op maat gemaakte schoenen, maar het werd er niet minder op. Vooral tijdens het marsen en hardlopen kreeg ik steeds vaker last van een klapvoet en vreselijke pijn. Uiteindelijk tijdens een rondje hardlopen zakte ik prompt door mijn benen en kon niet meer opstaan. Mijn leidinggevenden die altijd dachten dat ik me aanstelde, namen me eindelijk eens serieus.... met spoed naar het Militair hospitaal en de drukmeting gedaan. Links 105 en rechts was niet eens meer te meten!!! Volgens de chirurg had ik nog een maandje zo moeten doorgaan en het zou tot onherstelbare schade hebben geleid.

Peloosje | email | 22-03-2010

@Ellen deel 2:

Binnen een paar dagen werd ik geopereerd. Dezelfde dag naar huis en strak aan het oefenschema gehouden. Dit alles is nu ruim 6 jaar geleden en ik heb sindsdien vrijwel nooit meer klachten gehad.

Werk nu zelf in het militair hospitaal en deze operaties worden heel vaak bij ons uitgevoerd door hele goede artsen, die ik toch echt wel echte specialisten durf te noemen. Wat ik heb gemerkt is dat wanneer klachten terugkomen de patint meestal te snel heeft opgebouwd wat het trainen betreft. Zeker de fanatiek sportende militairen hebben zelf weinig geduld voor een rustig opbouwschema, maar helaas is er vaak ook te weinig begrip vanuit het eigen onderdeel en wordt daardoor de militair soms nogal onder druk gezet om maar zo snel mogelijk te herstellen, met alle gevolgen van dien.
Het kan ook zijn dat na de operatie te lang rust wordt gehouden waardoor de fascie (spiervliezen) heel snel weer aan elkaar groeien. De dag na de operatie als het drukverband eraf gaat start je meteen met 2 tot 3 keer per dag een uur wandelen in een rustig tempo. Wanneer je dat niet doet, kan na een paar dagen het effect van het klieven al helemaal weg zijn....

Peloosje | email | 22-03-2010

@Ellen deel 3:
Natuurlijk zit er ook een kans in dat tijdens de operatie niet voldoende is gekliefd, maar die kans is aanzienlijk kleiner.

Ik weet dus niet hoe jouw vriend het herstel en het opbouwen heeft aangepakt, maar wellicht is dit daardoor te verklaren?? Ik begrijp dat hij de dienst uit is en dus niet meer naar het Militair Hospitaal kan voor verdere behandeling. Ik zou je willen adviseren toch een arts op te zoeken en de situatie uit te leggen Vooral omdat hij al eerder uitvalsverschijnselen heeft gehad is het verstandig niet weer te lang door te lopen voor het weer zover komt. Ik kan je helaas geen advies geven over welke artsen hier echt in gespecialiseerd zijn. Misschien eens proberen advies in te winnen bij een sportarts??

Ik hoop dat je wat aan mijn reactie hebt. Verdere vragen ook altijd welkom...succes samen!

Erik Houben | email | 12-04-2010

Beste mensen,
mijn dochter, 17 jaar (fanatiek danseres) is aan beide benen aan 4 compartimenten geopereerd met goed resultaat.
drukmetingen in het maxima medisch centrum gehad , geopereerd door traumatoloog prof. Peter Brink in het AZM.
lateraal en mediaal ongever 8 cm litteken en frontaal op de scheenbenen 3 centimeter. Twee weken post operatief heeft ze echt veel pjn gehad.
Ze is sinds kort weer intensief aan het dansen en het lijkt voorlopig goed te gaan. alleen bij veel "springen "red ze de drie uur training niet. Ze heeft wel na iedere operatie behoorlijk lang met krukken gelopen.
dr. Fred Hartgens, sportarts SMA te maastricht heeft de diagnose gesteld en de doorverwijzingen geregeld.

Succes en beterschap !

Roy | email | 19-04-2010

Hallo iedereen,

Ik ben op zoek naar mensen die het zelfde hebben gehad als mij, want in het ziekenhuis word ik weinig wijzer en ik vraag me af of het wel normaal is wat ik heb.

Ik heb ongeveer 4 weken gelden met de voetbal mijn scheen en kuitbeen gebroken, eenmaal in het ziekenhuis kon ik kiezen voor een pin of gips, heb toen voor gips gekozen, dit was achteraf niet erg slim, ben diezelfde nacht nog geopereerd door de hevige pijn, het bleek het compartiment syndroom te zijn, heb nu een pin en 2 grote littekens over heel mijn onderbeen. Heb een week in het ziekenhuis gelegen, en heb nog steeds veel last van me voet, me been gaat het egt prima mee, kan al fietsen en "lopen" nu heb ik alleen nog veel pijn in mijn voet, de onderkant van mijn voet lijkt een soort van doof te zijn en kan mijn grote teen en die daarnaas bijna niet bewegen, ze gaan ook uit zich eigen krom staan. Alleen ik blijf maar steken houden in de onderkant van me voet, en vooral bij het zitten heb ik er last van.

Als er iemand het zelfde heeft of gehad zou ik graag een oplossing horen of in ieder geval zeggen dat het normaal is.

Michelle | email | 03-06-2010

Hallo mensen! (deel 1)
4 maanden geleden heb ik een scooter ongeluk gehad.Daarbij had ik mijn kniebanden kapot en kuitspier was helemaal afgescheurd. Ik heb 4 weken op krukken moeten lopen. Na 10 weken was de pijn nog niet weg, terwijl ze in het ziekenhuis hadden gezegd dat de pijn na ongeveer 5 weken wel weg zou zijn. Daarna veel dokter bezoekjes gehad, die heeft me daarna door gestuurd naar de fysio. Haalde helemaal niks uit, het was allemaal te pijnlijk, duss weer terug naar de dokter. Die stelde voor om een echo te laten maken, hij dacht dat er veel litteken weefsel in de weg zat en dat ik daarom nog zoveel pijn had. Echo was helemaal goed dus weeer terug. Eindelijk stuurde hij me door naar een specialist(sportarts).Echt dat ik dat niet eerder had voorgesteld. Na 1 bezoekje was me al heel wat meer duidelijk. Ze wilde eerst een foto maken van mijn onderbeen(hebben ze bij de eerste hulp nooit gedaan) om te kijken of hij niet gebroken is geweest.Gelukkig was die foto goed. Na wat onderzoekjes kwam ze er achter dat ik ook het compartiment syndroom heb.

Michelle | email | 03-06-2010

(deel 2)
Moet nu eerst een week pijnstilling slikken en daarna krijg ik een onderzoek in het ziekenhuis in Veldhoven. Waarbij ze de druk van de spier gaan op meten. Daarna volgt een operatie. Ben nog nooit geopereerd dus vind het allemaal erg spannend. Maar nu even een vraagje:hebben jullie ook pijn in rust? Ik heb soms nachten niet geslapen van de pijn. Terwijl mijn pijngrens ontzettend hoog ligt.
Groetjes Michelle

Ilse | 04-06-2010

Ik had wel pijn ook in rust nadat ik veel had gesport of heel veel had gewandeld, en bij mij denken ze ook aan logesyndroom.
Succes!

paulina | 09-07-2010

Hallo,

Ik ben in 1994 en 2003 geopereerd aan me linkeronderbeen(fasciotomie)aan de buitenzijde van me linker onderbeen.Heb een hele tijd klachtenvrij geweest en sinds 2006 kreeg ik op de plek waar de snee zat een ei erop die werd dus in de loop den tijd groter.Nu heb ik dus al weer een tijd zodra ik snel loop,ff snel een winkel in,of lopen op de loopband zodra het tempo wordt opgevoerd dan moet ik na een minuut al stoppen,het doetzeer,voelt allemaal strak/stijf aan aan de linkerkant van me onderbeen en nu ook de binnenkant van me onderbeen,na 1 minuut loopband dan wordt het meteen dikker op die plaatsen.
Herkennen jullie dit????
Over 2 weken moet ik naar de chirurg en hoop eerlijk gezegd nie dat ik voor een drukmeting moet.......maar zou het weer zo zijn dat de spieren te weinig ruimte hebben???

Groetjes

Rik | email | 18-07-2010

Sinds kindsaf voetbal ik en nooit last gehad tot ik ongeveer 17 jaar was. Toen is de pijn begonnen. Steeds na een wedstrijd moest ik me laten masseren in mijn 2 kuiten
Blijven voetballen tot een leeftijd van ongeveer 27 jaar. Op mijn 32ste in juli herbegonnen maar in november moeten stoppen. Reden volgens Runners Service : platvoeten en 1 been korter dan het andere : gevolg speciale inlegzolen maar ook dit hielp niet. De laatste matchen kon ik slechts 30 min spelen en moest ik met pijn van het terrein. Ook nu 20 jaar na mijn laatste match heb ik nog steeds last. Ik kan wel wandelen, fietsen en zwemmen maar voetballen behoort tot het verleden. Zelfs een lichte duw op mijn beide kuiten van onder tot boven doet pijn. Ook in rust bv 's nachts voel ik tintelingen in mijn kuiten. Oplossing : operatie of 4x per week naar de kinesist / garantie op succes was er niet bij. Dus de schrik voor een operatie is er altijd geweest. Nu eerst in behandeling met acapunctuur en daarna via inspuiting met homeopathische stoffen maar ook dit helpt niet. Op mijn 48 zou ik nog graag wat sporten buiten wandelen en fietsen maar dat zit er blijkbaar niet meer in.
Ook met het autorijden heb ik last.

Les Fleur | email | 03-08-2010

Geachte Sedar en Roy,

Ook ik heb het Acute Compartimentensyndroom opgelopen
.
Hierbij zijn mijn tenen en voet enkel en deel van het onderbeen verlamt geraakt
Hierdoor kwam ik terecht in een rolstoel.

Ingroeiende zenuwen doen evenveel pijn als het afsterven ervan, doordat de hersenen dit voor hen nieuwe lichaamsdeel opnieuw moeten registreren en voor hen onbekend is wat de funtie ervan is.
Dit betekend: 24/7 zenuwpijn.
Het voelt als een schikdraad dat je niet meer loskunt laten, alsof brandplaten deze gebieden verbrijselen.
Deze vreselijke pijn zorgt dat je lichaam uitgeput raakt.
Dezelfde pijn weerhoud je uit je slaap en maakt dat je doodmoe wordt.

Dit veroorzaakt ook oversensibiliteit.

ook is er bij mij een Spitvoet ontstaan doordat ik de functie van mijn spieren in deze gebieden niet meer kan bedienen.

Roy van Engelen | email | 04-08-2010

Hallo fleur,

toevallig dat je gister een reactie hebt geplaatst ik ben hier al heel lang niet meer geweest. Wat vreselijk zeg die verlammingsverschijnselen, hoe lang na het " ongeval" ben je geholpen?

Ik heb het nu 3.5 jaar geleden opgelopen de zenuwen zijn inderdaad ook beschadigd maar kan met pijn en moeite toch voetballen.

Ik weet niet of jij ook zo'n " mooi" litteken hebt op je been van pak en beet 20/25 cm maar ik ben van plan om hiervan een ritssluiting te maken dmv tattoeages. Leek me wel geinig.

Als je door alle pijn heen kijkt zie je dat je toch nog geluk heb gehad dat het been niet ge-amputeerd hoeft te worden, daar ben ik zeer dankbaar voor.

Het leukste voordeel dat ik hiervan heb is dat ik mooie verhalen kan vertellen over een granaat bij mijn been is ontploft of dat ik door een haai ben gebeten. Ik weet niet of ik het al had verteld maar in werkelijkheid is het een tikje in mn kuit geweest bij het voetballen.

Ik ben benieuwd hoe het hebt opgelopen

Groetjes,
Roy

stijn | email | 16-08-2010

vrijdag geoppereerd aan beide benen. compartimentsyndroom. Een snee van 10 cm lang aan beide kanten.
De dag zelf kon ik mits hulp van krukken er volledig op steunen. Vanaf tweede en zeker derde dag volledig alleen wandelen. De eerste 3 tot vier weekjes geen sport. Fietsen kan natuurlijk en wandelen. Ik begin op de derde week te lopen. in 1 week opbouwen naar 5 km lopen en dan ben ik terug vertrokken met 2 a 3 x per te lopen

klachten : geen
medicatie : niet nodig
ingreep : kleine ingreep
vooruitzicht : voorlopig goed

stijn | email | 16-08-2010

Iemand kniepijn gehad door compartimentsyndroom en na de operatie hier vanaf geraakt???

Danny Volkers | email | 29-09-2010

De laatste 2 jaar kan ik heel af en toe een wedstrijd voetballen. En dan ineens is het alsog ik een spierscheuring in mijn kuit (soms links/soms recht) oploop. Na 2 weken kan ik weer sporten, deze klachten herhalen zich nu al 2 jaar. Verder heb ik weinig last van mijn kuiten.

via de sportarts een drukmeting gehad en ik bleek in beide benen een compartiment syndroom te hebben.

Nu lees ik hier veel mensen die dagelijks pijn hebben, dat heb ik niet gelukkig. Kunnen mijn klachten dan wel het resultaat zijn van een compartimintsyndroom?

En de wachtlijst bij prof Brink in AZM is enorm, ik ben pas volgend jaar aan de beurt. Hebben mensen ervaring met de operatie in Belgie (Tongeren) bv?

Gr. Danny

Boelie | 30-09-2010

Ik word binnenkort geopereerd aan beide scheenbenen ivm logesyndroom. Ze gaan dus mijn spierkapsel klieven. Kan iemand mij aub vertellen hoelang ik ongeveer geen auto kan rijden?! Alvast bedankt!

chantal | email | 04-11-2010

hoi ik heb een compartiment syndroom en werdt met spoed geopereerd anders was mijn been eraf geweest het is nu een jaar geleden en heb nog steeds veel last er van te lang lopen lukt me niet meer dus voetballen is voor mij dus echt helemaal afgelopen loop nog wel steeds in het ziekenhuis en wordt dus weer geopereerd maar ze kunnen me geen 100 % geven dat dat de pijn dan weggaat dus ik twijfel of ik het wel moet doen afz chantal

Danny Volkers | email | 03-12-2010

Verleden week woensdag in azm door prof Brink geopeerd aan beide onderbenen. De operatie is volgens de arts geslaagd. Littekens binnen zijn 8cm en buitenkant 2x2cm ziet er netjes uit. Alleen zijn er wat huidzenuwen geraakt, waardoor ik geen gevoel heb in mijn scheenbeen en bovenkant voet en een teen. Dit komt wel weer in orde, kan wel maanden duren. Ik kan er wel gewoon op lopen. Het andere been levert meer problemen doordat er veel vocht en bloeduitstortingen in zitten. Ik kan er amper op staan, door de druk die er dan ontstaat. Volgens de arts is het niets ernstig, maar zal ik nog 5 dagen het been hoog moeten houden, alvorens ik weer erop kan staan.

Ik verlang zo naar het moment dat ik weer kan voetballen. Ik hoop dat het allemaal goed komt. Al had ik vooraf weinig klachten buiten het voetballen om. Na drukmeting bleken beide benen 34 te hebben.

john | email | 06-01-2011

Door een auto-ongeluk heb ik mijn rechter kuitbeen en scheenbeen gebroken en heb er een compartimentsyndroom aan over gehouden.
Doordat het een open breuk was zijn er zenuwen beschadigd, zo heb ik geen gevoel aan de onderkant van mijn voet en de binnenkant en de grote teen en de teen daarnaast.Ik had de eerste 2maand ook een klapvoet gelukkig is die zodanig hersteld dat ik mn voet weer 90graden kan houden.Mijn vraag is of er nog meer mensen zijn die hetzelfde als ik hebben gehad.GR john

Filip | email | 20-01-2011

ik heb dit onderwerp volledig gelezen en vind toch geen antwoord op mijn probleem : Als ik ga joggen en ik begin rustig dan krijg ik na enkele minuten vermoeide benen en moet ik stoppen, pijn in de benen kun je het niet noemen, gewoon de kracht die verdwijnt. Als ik onmiddellijk rap loop, zonder opwarmen dus en snel een polsslag heb van ongeveer 150-160 heb ik dat niet. Onlangs vertelde een sportarts me dat het compartiment syndroom is. Ik lees hier echter niets over iemand met hetzelfde verhaal. Ik ga dus nog regelmatig lopen maar begin dus altijd redelijk snel.Ik heb dit verschijnsel van toen ik 22 jaar was en aan atletiek deed en ik ben nu 50. Ik ben zeker niet van plan om me te laten opereren maar vraag me af of er iets kan aan gedaan worden.

Pelin | 12-02-2011

Ook ik heb het compartimentsyndroom. Niet doordat ik sport of een ongeluk maar door een fout van een chirurg! Ik ben geopereerd aan mijn hart via mijn lies waardoor de hartlong machine de hele operatie lang ( 7 uurtjes) mijn bloeddoorvoer naar mijn rechterbeen heeft gestopt. Mijn been was al dood zeiden ze helemaal wit en dik. De arts heeft op de IC een snee gemaakt van ong 25 cm lang. De eerste 2 weken voelde ik mijn been amper en het was erg dik. Ze hebben gezwagtelt en ik kreeg plaspillen. Nu is het gelukkig minder maar mijn zenuwen zijn ernstig beschadigd. Op sommige delen van mijn voet heb ik een doof gevoel. Ik kan nog steeds niet goed lopen en het is nu 2 maanden geleden dat het gebeurt is. Ik krijg fysio aan huis. Het gaat wel beter. Ik kan mijn voet nog niet 90 graden draaien. De pijn zit ook aan mijn voet omdat de zenuwen daar beschaidgd zijn, Wat een helse pijn. Ik krijg nu zware pijnstillers tramadol en paracetamol. van 4 tramadols en 8 paracetamols gebruik ik nu 6 paracetamols en 4 tramadols. Het gaat de goede kant op. Wat is de zorg in Nederland slecht zeg!

Debbie | email | 21-02-2011

Hallo mensen,
Voor iedereen met het compartimentsyndroom raad ik aan om je vitamine en mineralen in je bloed goed te laten onderzoeken. Ik ben zelf in 2006 geopereerd in Nederland aan beide scheenbenen. Daarna bleef ik pijn houden. Ik kwam via een vriendin tercht bij een Duitse Sportarts in Westerstede (hij behandelt o.a. profvoetballers van Bayern Munchen en vele andere topsporters). Deze sportarts stelde middels een simpel bloedonderzoek ernstige tekorten in mijn vitamines en mineralen. Middels een aantal vitamine infusen ben ik van mijn pijnklachten verlost! In Nederland is dit probleem te verhelpen met B12 injecties en een flinke dosis Vitamine D3! Misschien dat jullie wat aan deze tip hebben! Succes!

Anne | 04-05-2011

Debbie heeft gelijk, laat dit zeker nakijken! Ook bij mij zijn er tekorten in vitamine B12 en vitamine D vastgesteld, terwijl ik ook deze klachten heb en al 1x tevergeefs geopereerd ben aan het logesyndroom.

Elmer | email | 21-06-2011

Weet er iemand of zo'n drukmeting onder verdoving gaat? Waar is de beste plek waar je zo'n ingreep kan laten doen? Heb je een verwijzing nodig om een afspraak te maken?
Ik hoor graag de reacties.

Zonder | 21-06-2011

Een drukmeting is zonder verdoving. Het zijn een aantal prikken met een naald iets groter dan bijvoorbeeld een naald gebruikt voor een bloedafname.

Jennifer | email | 21-06-2011

Dat klopt niet. Ik heb laatst nog een drukmeting gehad en dat is met verdoving. Je krijgt en verwijzing van een sportarts zodra ze vermoeden dat je een te hoge druk hebt in n of meerdere loges. Waar gemeten wordt hangt dan ook af van welke loge(s) je vermoedelijk klachten krijgt. Ik ben via sportmax uiteindelijk terecht gekomen bij mmc veldhoven en ben ook 1,5 week geleden geopereerd door dr.Scheltinga. Mijn ervaring met mijn sportarts van sportmax is niet super, maar wel met mijn chirurg van het MMC eindhoven/veldhoven.

Jennifer | email | 21-06-2011

Dat klopt niet. Ik heb laatst nog een drukmeting gehad en dat is met verdoving. Je krijgt en verwijzing van een sportarts zodra ze vermoeden dat je een te hoge druk hebt in n of meerdere loges. Waar gemeten wordt hangt dan ook af van welke loge(s) je vermoedelijk klachten krijgt. Ik ben via sportmax uiteindelijk terecht gekomen bij mmc veldhoven en ben ook 1,5 week geleden geopereerd door dr.Scheltinga. Mijn ervaring met mijn sportarts van sportmax is niet super, maar wel met mijn chirurg van het MMC eindhoven/veldhoven.

Kristine | email | 23-06-2011

Na een misstap in een put nu bijna 3 jaar geleden ben ik eindelijk van de pijn af. Na maanden bij een sportarts gelopen te hebben met tips als rust, andere schoenen, steunzolen, een second opinion aangevraagd. Na een drukmeting (zonder verdoving-niet nodig) diagnose gesteld in voorste loge links. De operatie was een opluchtig, geen pijn meer en na de operatie een normale druk van 13. De pech was wel dat ik mijn rechter been overbelast had gedurende dat jaar en dat rechts dezelfde klachten gaf. 2de operatie met goed resultaat. Links bleef echter pijnlijk aan de zijkant, dus nog een drukmeting in de laterale loge gekregen en ja, daar ook is het syndroom vastgesteld. Na opnieuw een periode van rust toch maar laten operen. Nu 4 maand volledig pijn vrij. Mijn ervaring is dan ook dat als de druk te hoog is, helpt alleen een ingreep.

Jennifer | email | 27-06-2011

Als ik het zo lees is de verdoving afhankelijk van welke loge. Ik heb zelfs aan beide onderbenen last van de diepst gelegen loges en daarvoor word wel verdoving toegepast.

linda | email | 01-10-2011

Hoi

Ik heb 2 dagen geleden een drukmeting in mijn onderbeen gehad (met verdoving) en wat bleek de druk was na inspanning 76 dus dat is veel te hoog, nu word ik daar aan geopereerd in mmc veldhoven, (dokter Scheltinga) nu zou ik graag willen weten van mensen die het ook hebben laten doen of het ook echt geholpen heeft en hoe groot het litteken is geworden, ik word geholpen aan beide benen tegelijk, en wilde dit jaar de marathon van eindhoven lopen, dus nu hoop ik het volgend jaar wel te kunnen lopen.

Ties | email | 06-10-2011

Hallo allemaal,

Ik ben afgelopen vrijdag geopereerd aan mijn rechteronderbeen, de anticus loge(Scheenbeen) is gekliefd. Het was een zeer korte ingreep van ongeveer 2 min. Het litteken is ongeveer 2cm. Ik heb alle berichten in dit forum gelezen en tot mijn verbazing lees ik dat bijna iedereen de dag na de operatie weer mocht lopen. Ik heb echter van de chirurg te horen gekregen dat ik na 5 dagen pas weer mag beginnen met een lichte belasting. Ik hoop dat hij er niet naast zit en dat ik te voorzichtig ben geweest wat ervoor zorgt dat de open gekliefde spier weer bij elkaar is gekomen.
Als mijn rechterbeen volledig hersteld wordt ik ook aan mijn linkerbeen geopereerd, wederom de anticus loge.
Wellicht hebben jullie nog wat tips en ervaringen voor mij.

Alvast bedankt.

Ties

Ties | email | 06-10-2011

Hallo allemaal,

Ik ben afgelopen vrijdag geopereerd aan mijn rechteronderbeen, de anticus loge(Scheenbeen) is gekliefd. Het was een zeer korte ingreep van ongeveer 2 min. Het litteken is ongeveer 2cm. Ik heb alle berichten in dit forum gelezen en tot mijn verbazing lees ik dat bijna iedereen de dag na de operatie weer mocht lopen. Ik heb echter van de chirurg te horen gekregen dat ik na 5 dagen pas weer mag beginnen met een lichte belasting. Ik hoop dat hij er niet naast zit en dat ik te voorzichtig ben geweest wat ervoor zorgt dat de open gekliefde spier weer bij elkaar is gekomen.
Als mijn rechterbeen volledig hersteld wordt ik ook aan mijn linkerbeen geopereerd, wederom de anticus loge.
Wellicht hebben jullie nog wat tips en ervaringen voor mij.

Alvast bedankt.

Ties

Ties | email | 06-10-2011

Hallo allemaal,

Ik ben afgelopen vrijdag geopereerd aan mijn rechteronderbeen, de anticus loge(Scheenbeen) is gekliefd. Het was een zeer korte ingreep van ongeveer 2 min. Het litteken is ongeveer 2cm. Ik heb alle berichten in dit forum gelezen en tot mijn verbazing lees ik dat bijna iedereen de dag na de operatie weer mocht lopen. Ik heb echter van de chirurg te horen gekregen dat ik na 5 dagen pas weer mag beginnen met een lichte belasting. Ik hoop dat hij er niet naast zit en dat ik te voorzichtig ben geweest wat ervoor zorgt dat de open gekliefde spier weer bij elkaar is gekomen.
Als mijn rechterbeen volledig hersteld wordt ik ook aan mijn linkerbeen geopereerd, wederom de anticus loge.
Wellicht hebben jullie nog wat tips en ervaringen voor mij.

Alvast bedankt.

Ties

linda | 15-11-2011

Hoi

Ik ben vandaag geopereerd aan beide scheenbenen (compartimentensyndroom), het is me reuze meegevallen, beide benen litteken van ongeveer 2 cm, mag meteen lopen nog niet te veel maar het is belangrijk om in beweging te blijven zei de chirurg, mag twee weken niet sporten of springen voor de rest mag alles en na twee weken terug op controle en dan mag ik weer gaan sporten als alles goed gaat, dus nu maar afwachten of het ook daadwerkelijk geholpen heeft en ik weer zonder pijn kan gaan hardlopen

Johnny | email | 16-11-2011

Ik heb in 2006 met voetbal een gecompliceerde scheenbeenbreuk gehad in mijn linkerbeen. Na de herstelperiode is de pijn in mijn been eigenlijks nooit helemaal weggegaan. Nu, 5 jaar na dato, heb ik een drukmeting laten doen in het MCL in Leeuwarden en daaruit bleek slechts een minimaal verhoogde drukpercentage aanwezig in mijn been. Uit een soort van 'onmacht' over wat nou een goede oplossing zou zijn, hebben ze besloten om bij mij ook te gaan klieven. Ik twijvel nog sterk of ik de operatie zal ondergaan, mijn vraag is dan ook hebben jullie er ervaring mee dat de pijn (bijna) volledig verdwijnt na de ingreep?

linda | email | 17-11-2011

beste johnny

ik weet niet wat bij u de druk was maar bij mij in rust 26 en na inspanning 76 dus dat was erg hoog, nu ik geopereerd ben voel ik in rust al wel een verschil, maar kwa sporten moet ik het over 2 weken nog gaan uitproberen. maar mijn chirurg (mmc eindhoven) zei dat de operatie in 90% van de gevallen wel zin heeft en de pijn aanzienlijk minder wordt of zelfs helemaal verdwijnt ligt een beetje aan de hoogte van druk voor de operatie denk ik.
Dus ik weet niet in hoeverre je er echt last van hebt, ik had tijdens het hardlopen geen gevoel meer in mijn voeten en na het sporten nog 3 dagen pijn, dus ik wou de gok wel wagen, kwa operatie en de pijn na de operatie is het goed om te doen, je kunt al vrij snel weer vooruit, je mag meteen weer lopen, 2 weken niet sporten en springen en daarna mag je alweer vrij snel naar eigen gevoel alles gaan doen

Amely | email | 27-11-2011

Na 1,5 jaar rondgelopen te hebben met hetzelfde probleem, me opleiding opgegeven te hebben (sport&bewegen). Ben ik nu eindelijk geopereerd aan me diepe lodge.
De operatie zelf viel mij heel erg mee alleen daarna viel het erg tegen. Ik stierf van de pijn en kon alleen maar met mijn been omhoog liggen moest ook een nacht extra in het ziekenhuis blijven.

Ik ben bij de fysio geweest en hij heeft duidelijk uitgelegt.

De 1ste week na de operatie is het ontstekingsperiode. Dan moet je een beetje rustig aan doen met je been. De 2de week na de operatie kan je op gaan bouwen. Het weefsel is nog heel makkelijk te kneden. Het is dus niet zo dat na een week je hele weefsel alweer is vast gegroeid. Na 6 weken is het grotendeels hersteld en na 12 weken ben je weer helemaal de oude.
Ik zit nu pas in me 1ste week dus ik ben benieuwd..

Over 4 weken willen ze me weer op de drukmeting hebben, dit gaat gewoon zonder verdoving, het zijn maar 4 naaldjes die ze in je been steken. Lopen is gevoelig maar zeker geen verdoving voor nodig..

karin | email | 27-11-2011

Mijn zoon van 15 vorig jaar geopereerd aan compartiment syndroom. Nu weer last maar aan zijkant. Waarschijnlijk diepere loges dit keer. Kan dit ook zonder operatie verholpen worden?

karin | email | 28-11-2011

Waar hebben jullie de drukmeting laten doen? Kan in Rijnland pas over 2 maanden terecht met mijn zoon!!

linda | 30-11-2011

hoi karin

ik heb het laten doen in met maxima medisch centrum in veldhoven (vlakbij eindhoven), na dat ik een verwijzing had van mijn huisarts en tot de drukmeting heeft ongeveer 4 weken geduurd alleen weet ik wel dat ze daar de drukmeting alleen op vrijdag doen.

linda | 30-11-2011

ik ben gister terug geweest voor controle, operatie is nu 2 weken geleden, rechter been is goed, links moet ik nog wel de steunkous omhouden, ik heb daar waarschijnlijk toch een nabloeding gehad, er zit nu nog vocht in en onder net iets boven mijn enkel blijft er een bult op komen aan het einde van de dag, dus dat moet nog wat langer genezen, over een week mag ik langzaamaan weer gaan joggen (wel met verstand en niks overbelasten), dus dan ben ik benieuwd of het ook echt geholpen heeft, zo met gewoon lopen gaat het goed.

Alex | email | 15-12-2011

Hallo allemaal,

Net als jullie loop ik momenteel ook rond met het compartiment syndroom, dit al ruim 8 a 9 jaar (vanaf mijn 20e ik ben nu 28)
Ik ben bang dat omdat ik er al zolang mee loop het risico hoger is dat mijn klachten weer terug komen na de operatie juist omdat ik er zolang mee heb rondgelopen, heel veel misdiagnoses die waren gesteld door huisartsen en in het Erasmus in rotterdam, is deze angst reel? zo ja is er een manier zover jullie weten dat er iets in of rond je spier geplaatst kan worden wat dit voorkomt? ik zit namelijk in de topsportwereld en kan het me niet veroorloven om jaarlijks een operatie te moeten ondergaan omdat de klachten weer terugkomen.
en om je spieren soepel te houden, of wat ook de juiste term moge zijn.
moet je de rest van je leven specifieke oefeningen doen om te voorkomen dat het syndroom terugkomt?

Alvast bedankt voor eventuele antwoorden.
Zou het erg op prijs stellen om antwoorden in een Email te ontvangen bij voorbaat dank.

Groetjes Alex

linda | 21-12-2011

Hoi allemaal

Ik heb al een paar berichtjes geplaats en gister ben ik weer wat fanatieker gaan hardlopen dus niet meer joggen en helaas na een paar kilometer begonnen de klachten weer in mijn rechter been, dus ik ben bang dat het niet veel geholpen heeft, heeft iemand van jullie de zelfde ervaring, nu ben ik geholpen aan de buitenzijde van mijn onderbenen, maar ik heb ook gelezen dat je het ook aan andere loges kunt hebben, ik moet wel zeggen dat ik gister met het lopen geen pijn meer had aan de zijkant maar nu begon het in mijn kuit en zo naar beneden en toen kreeg ik ook weer een gevoelloze voet.

groetjes

Ester | 05-01-2012

Hoi Linda,
Ik heb zelf ook veel klachten aan mijn onderbenen, ik loop er nu al ruim een half jaar mee. Sinds 4 weken loop ik bij een zeer ervaren sportmasseur die alle pezen en spieren in mijn kuiten en scheenbenen losmaakt. Er zitten daar blijkbaar veel afvalstoffen (melkzuur)ophopingen. Misschien is het voor jou ook goed om daar eens naar te kijken. Bij mij zit er in elk geval verbetering in. Succes!

Anna. | email | 19-01-2012

Hallo allemaal,
ik ben 16 jaar en heb minstens 2 jaar rondgelopen met mijn klachten en maar niemand die wist wat het was. Natuurlijk kwam hier CS uit. word over een paar weekjes geopereerd aan 4 compartimenten. 2 in ieder been, naast mijn scheenbeen zegmaar en net iets verder naar buiten aan de zijkant van mijn been.
Kan iemand mij info geven over de operatie (word trouwens ook in Eindhoven geopereerd) over littekens, tijd, pijn, revalidatie en of ik ooit weer op mijn oude niveau zou kunnen hockeyen?

liefs.

linda | 20-01-2012

Hoi Anna

Ik ben geopereerd aan beide benen tegelijk aan de buitenste loges bij mijn scheenbeen, ik heb een klein litteken van ongeveer 2 a 3 cm op mijn scheenbeen, en wat de pijn betreft en het herstel na de operatie is het mij 100% meegevallen, heb 2 weken met een steunkous moeten lopen en mocht 2 weken niet sporten of springen voor de rest mag je gewoon alles weer doen na die 2 weken mocht ik weer rustig aan gaan hardlopen, op de plek waar ik nu geopereerd ben voelt het goed daar heb ik geen last meer van alleen heb ik het nu ook achter in mijn been en mijn huisarts denk dat ik het misschien ook in de achterste loges (of zoiets) heb en raade mij aan om weer contact op te nemen met de chirurg dus dat ga ik van de week maar weer doen (ben door dr. Scheltinga in Eindhoven geopereerd) is een hele fijn arts,

Sterkte ermee

Anna. | email | 21-01-2012

Hallo allemaal,
ik ben 16 jaar en heb minstens 2 jaar rondgelopen met mijn klachten en maar niemand die wist wat het was. Natuurlijk kwam hier CS uit. word over een paar weekjes geopereerd aan 4 compartimenten. 2 in ieder been, naast mijn scheenbeen zegmaar en net iets verder naar buiten aan de zijkant van mijn been.
Kan iemand mij info geven over de operatie (word trouwens ook in Eindhoven geopereerd) over littekens, tijd, pijn, revalidatie en of ik ooit weer op mijn oude niveau zou kunnen hockeyen?

liefs.

Jaap | email | 13-02-2012

Hallo allemaal
Ik ben een oudere hardloper en heb sinds een jaar steeds terugkerend pijn in mijn onderbeen in de rechter kuit. Pijn ontstaat na 750-1000m hardlopen. Gaat dan even weg en komt na 1500m weer terug om dan niet meer te verdwijnen. Mijn fysiotherapeut denkt aan een compartimentsyndrrom en heeft me met dry-needling en dieptemassage behandeld. Een zeer pijnlijke ervaring. De klachten gaan echter (nog) niet weg het wordt eerder erger. Nu heb ik na 500m wandelen ook al een hevig tegenstribbelend onderbeen. Voorheen liep ik halve marathons maar nu ben ik bang dat dit niet meer voor mij is weggelegd. Zijn er soortgelijke ervaringen? Twee jaar geleden heb ik in hetzelfde been mijn hamstring gescheurd. Is hier een 'verband' tussen te leggen?

Jaap | email | 13-02-2012

Graag jullie reactie, ook via e-mail!
Bedankt alvast

Kimberly | 29-02-2012

Hallo allemaal,

Ik zelf loop ook al een aantal jaren ben erge scheenbeen klachten zowel aan de linker als aan de rechterkant.
Bij allebei aan de buitenzijde.
Als ik maar iets doe aan sport zitten mijn schenen gelijk bomvol met vocht en heb dan erge pijn.
Heb ook een tijd bij de fysio gelopen, maar wat hij ook deed niks hielp. Hij dacht eerst dat ik shin split had, maar hij kreeg toen het vermoede dat ik het compartiment syndroom heb. Ben toen ook naar het ziekenhuis gestuurd. waarbij ik toen contrast vloeistof kreeg in gespoten en erg foto's werden gemaakt van mijn schenen.
De uitslag was als volgt: De arts zei: je heb geen shin splits er is niks op de foto's te zien. Waarop ik antwoordde: En het compartiment syndroom? want daar was een vermoede van.
Nee zei hij dat kan niet je bent te jong daar voor (Ik was toen 16 en nu 18)
Dit moet vanzelf over gaan en anders moet je er maar mee leren leven. Zo werd ik weg gestuurd bij het ziekenhuis.
Nu heb ik nog steeds erge last van mijn schenen.
ik ben van plan om een keer een second opinion aan te vragen.

Liefs

Stan | email | 24-08-2012

Wat een interessant forum! Jammer dat ie niet recent meer is aangevuld. Toch hoop ik op wat recentere ervaringen.

Ik ben 3 weken geleden geoperaard aan de diepe kuitloge. Heb in ieder been 2 sneetjes, 1 van 4 cm en 1 van 8 cm. De eerste 2 weken alleen maar fietsen, daarna beginnen met intervaltraining (1 min hardlopen, 3 min lopen) en dat opbouwen om binnen 4 weken weer volledig te hardlopen.

Ik heb nog steeds pijn bij het lopen en hardlopen, de pijn doet zich voor in de kuiten, en is enigzins draaglijk.

Zorgen maken of alles weer goed komt, doe ik iedere dag.

Nog meer mensen recente ervaringen?

Alex | email | 12-09-2012

Iemand een soortgelijke ervaring? Door het hardlopen een blessure opgelopen die erg lijkt op het compartimentsyndroom. Alle symptomen zijn hetzelfde. De specialist dacht na onderzoek ook direct dat het om compartimentsyndroom zou gaan. Drukmeting zou nog een formaliteit zijn. De drukmeting bleek echter geen abnormale uitslagen te geven zodat niet geopereerd gaat worden. Advies nu is magnesium gaan slikken en evt later glucose injecties in zenuwen? Iemand hier ervaring mee. Mijn pijnklachten houden aan en ik kan niet meer hardlopen of een lange wandeling maken.

Eef | 23-10-2012

Hoi iedereen,
Ik loop nu sedert een 2-tal jaar (een 15 20 km per week, niet te intensief want heb al heel wat heupgewrichtsproblemen achter de rug) en ben verder een heel actief persoon (wandelen en fietsen). Nu heb ik sinds enkele weken enorm veel last van mijn kuitbenen (voorzijde) en sinds vorige week houdt de pijn niet op. Ik ben naar de kine en osteopaat geweest, zou het CS zijn. Deze vertelden mij dat ik enkel wat voetoefeningen kan doen en er verder mee moet leren leven dat ik hier vaak pijn zal voelen na activiteit. Nu wordt de pijn steeds erger en moeilijker te verdragen. Gaat dit echt zichzelf oplossen of moet ik een 3e opinie vragen? Ik wil namelijk niet mezelf verder blesseren en het risico lopen dat ik mijn sporten moet opgeven.. Bedankt voor enige reacties!

Eef | 23-10-2012

Hoi iedereen,
Ik loop nu sedert een 2-tal jaar (een 15 20 km per week, niet te intensief want heb al heel wat heupgewrichtsproblemen achter de rug) en ben verder een heel actief persoon (wandelen en fietsen). Nu heb ik sinds enkele weken enorm veel last van mijn kuitbenen (voorzijde) en sinds vorige week houdt de pijn niet op. Ik ben naar de kine en osteopaat geweest, zou het CS zijn. Deze vertelden mij dat ik enkel wat voetoefeningen kan doen en er verder mee moet leren leven dat ik hier vaak pijn zal voelen na activiteit. Nu wordt de pijn steeds erger en moeilijker te verdragen. Gaat dit echt zichzelf oplossen of moet ik een 3e opinie vragen? Ik wil namelijk niet mezelf verder blesseren en het risico lopen dat ik mijn sporten moet opgeven.. Bedankt voor enige reacties!

Siri | email | 17-01-2013

Hallo allemaal,

Ik heb ook bij het hardlopen iedere keer een krampende pijn in mijn scheenbeen. Ik was 2 jaar bezig om vast te laten stellen wat het was. De chirurg heeft nu een drukmeting gedaan en daar was de druk veel te hoog. Hij wilde niet vertellen hoe hoog de druk was. Nu loop ik bij een sportfysio dat ik het compartiment syndroom niet heb, maar dat het vanuit mijn rug komt. Hebben jullie tips wat ik nu zou moeten doen? Alvast bedankt!

Menzina | email | 25-01-2013

Nou ik heb ook diepe loge achter in me kuit links ben ook een paar dagen geleden geopereerd valt erg tegen heb geen wondt van twee centimeter maar van zeker wel 25 centimeter ben daar wel van geschrokken ik hoor daar niemand over zou daar wel meer over willen lezen en hoe het herstel daar van is Gr. Menzina

Menzina | email | 25-01-2013

Nou ik heb ook diepe loge achter in me kuit links ben ook een paar dagen geleden geopereerd valt erg tegen heb geen wondt van twee centimeter maar van zeker wel 25 centimeter ben daar wel van geschrokken ik hoor daar niemand over zou daar wel meer over willen lezen en hoe het herstel daar van is Gr. Menzina

stijn | email | 26-01-2013

Hallo iedereen,

Ik doe aan triatlon. een 15 tal uur per week.

Voorste loge is opengesneden een jaar geleden. Snee van 3 cm aan beide benen. snel genezen en geen last meer.

Nu worden de 2 achterste opengesneden. de druk was veel te hoog in rust. symptomen: krampen snachts. Tijdens zwemmen in de kuit door vliezen. Hevige krampen!
aan scheenbeen binnenkant pijn bij lopen.
na fietsen en tijdens een lichte pijn , constante druk links van de scheen.
heel gevoelige spieren als je er opdrukt.

weet iemand hoe snel ik terug kan opbouwen met fietsen en lopen? iemand ervaring mee?

Zwemmen als de wonde genezen is (10 dagen)
fietsen? lopen?

Katrijn | email | 29-01-2013

Hoi,
ik ben 17 en loop al bijna 3 jaar met een pijn aan mijn scheenbenen. Vaak maanden gerust mar het kwam altijd terug. Nu net heeft de dokter een drukmeting gedaan met als resultaat, een compartimentsyndroom.. Is het bij jullie ook dat de klachten leken op scheenbeenvliesontsteking? En kan je na de operatie weer volledig lopen en springen? Is de operatie dus te overwegen?

Petra | email | 05-02-2013

Hoi,

ik ben in November geopereerd aan mijn rechterbeen, de voorste loge. In Leeuwarden.

De pijn in mijn voorste loge is gelukkig weg, maar ik ben erachter gekomen dat het vooral aan de achterkant zit zowel links als rechts en zal dus nog een keer moeten.

Mijn operatie in november was wel met een klein sneetje vlak onder mijn knie, ik schat zo'n 2 a 3 cm. Waarbij ze met de schaar van boven naar beneden zijn geweest.

Wat ik lees op internet en zie in youtube filmpjes is zodra de achterste loge er aan moet geloven het hele been open gesneden wordt?

Iemand, zoals hieronder ook al gevraagd wordt, hier ervaring mee. Het genezingsproces etc.

Ik zit inmiddels al 3 jaar met deze pijn en in augustus afgelopen jaar zijn we erachter gekomen waar het wegkomt.

Ik hoor graag van jullie!

stijn | email | 05-02-2013

dag petra

gisteren de operatie gehad aan de twee achterste loges. Snee van 3cm was voldoende om de twee loges aan beide benen open te doen. klein sneetje maar de vliesjes binnenin zijn van onder tot boven opengesneden, dus over de hele lengte van de spier.

Nienamd heeft gereageerd op mijn vorig tekstje , hopelijk kan ik wel iemand helpen

vandaag op krukken en ik denk morgen en overmorgen ook.

2 weken niets van sport doen en daarna zacht opbouwen. Wie spreekt over enkele dagen rust en dan gaan joggen verklaar ik en ook de chirurg ...zot :-)

over 2 weken vertel ik hoe de revalidatie was voor de twee compartimenten.

menzina | email | 20-02-2013

hallo allemaal ik ben ook aan aan diepe loge syndroom geopereerd maar bij mij zijn ze alle 4 gedaan dat viel tegen toen ik dat hoorden wat een pijn zeg 21 januari 2013 geholpen en nu nog steeds niet echt lekker lopen en ook met 1 kruk valt erg tegen hoop dat ik ga wat beter gaat lopen ben benieuwd of iemand anders dit ook gehad heb gr menzina

stijn | email | 22-02-2013

zoals beloofd ..( vervlog)

nu twee weken na de operatie voor de 4 loges.

gisteren en eergisteren de eerste zwemtrainingen gedaan.( 4 tal km) ging goed.
De wonden zijn mooi genezen. En de benen doen geen pijn meer. enkel nog wat stijf.
morgen de eerste fietstraining 1 a 2 uur fietsen moet lukken.
Tegen eind volgende week hoop ik te starten met joggen.

voorlopig terug een goede ervaring als sporter met de operatie.

groeten en aan iedereen veel success

Loui | email | 16-04-2013

Hallo allemaal,
Na een jaar met blessureleed(buitenkant beide kuiten) ben ik eindelijk door gestuurd naar een sport orthopeed. Hiervoor trainde ik 4 a 5 x in de week waarschijnlijk heb ik me overtraind/andere looppas aangenomen. Diverse fysio's en behandelingen verder o.a. sportmassage, tapen, dry needling, sportarts geweest is door n fysio compartimentsyndroom genoemd. Ben nu erg benieuwd wat de orthopeed de 24e gaat doen. Ik lees dat mensen hiervan hevige pijnklachten ondervinden, ik heb alleen pijn na 20-30 min hardlopen, zodra ik stop is de pijn weg, mits ik eigenwijs door loop dan kan ik 1 a 2 dgn erna nog last hebben. Nu train ik nog maar 1x in de week meer gaat helaas niet. Wijst het uit dat alleen een operatie mogelijk is wordt het wel een moeilijke keuze, ik lees wisselende verhalen sommige hebben zelfs nog meer last van na de operatie....nou wordt vervolgd

Menzina | email | 18-04-2013

Hallo allemaal vindt het jammer dat er geen reactie op mijn vraag is gekomen. Maar ben al weer drie maanden verder naar mijn operatie heb nog steeds klachten ondanks dat ik aan alle 4 de tunnels geopereerd ben hoop dat het toch een keer ophoud iemand nog tips

Petra | email | 25-05-2013

Hallo,

ook ik ben inmiddels zo'n 4 maanden onder behandeling van een fysiotheurapeut.

2 tot 3 keer in de week.

Dry needling, RSQ w w w. medischpunt .nl/rsq1/ ) via een manueel welke m'n bindweefsel aan het oprekken is en hiernaast squat ik op dit moment zo'n 55 kg. Vanuit hier is de bedoeling dat we gaan kijken naar andere oefeningn. Sinds een week ben ik ook weer begonnen met heel langs te hardlopen, zo'n 6 a 7 km per uur in blokjes. 2 minuten hardlopen 2 minuten rust.

Vandaag tijdens de 3x3 tussendoor 2 minuten rust heel veel pijn gehad aan mijn loges welke niet zijn geopereerd.

Ik weet alleen niet zo goed of er gespecialiseerde artsen in Nederland zijn die me een second opinion kunnen geven. Ben er behoorlijk klaar mee.

@Gezina, wat vervelend dat het nog niet weg is, ben je wel onder begeleiding van een fysiotherapeut?

@loui hoe is het jou vergaan?

anna valk | email | 25-06-2013

Hi,
Ik ben een meisje van 17 jaar oud. Ik ben anderhalf jaar geleden geopereerd aan beide onderbenen (ieder been 2 spieren) voor het loge syndroom. Maar na, in de periode van revalidatie, een zware nierontsteking gehad te hebben en dus niet heb kunnen sporten heb ik weer verschrikkelijk veel last van mijn benen. Ik ga binnenkort terug naar mijn sportarts maar had nog wat vraagjes over een 2e operatie. Zijn hier mensen die voor de 2e x zijn geopereerd? Verliep dit anders? Groter litteken? Meer pijn? Langer herstel? Ik hoor het graag als mensen hier meer over weten.

Tineke | 21-02-2014

Hoi, degenen die geopereerd zijn, hadden jullie na de operatie ook zo'n pijn in jullie kuiten? Ik ben nu dinsdag geopereerd aan mijn linkerscheenbeen na een lijdensweg van 2 jaar. Hopelijk kan ik daarna eindelijk weer sporten. groetjes

Eveline | 23-02-2014

Ja hoor... Ik ben aan beide benen tegelijkertijd geopereerd. Links weinig problemen. Rechts kon in mijn voet niet neerzetten. PIJN! Niet te doen! Na 7 jaar nog altijd miserie met mijn schenen. Hoop dat het bij jou over is met een operatie

Jocelyne | email | 12-07-2014

Ik heb ook heel lang ermee gelopen, wil jij mijn hele verhaal lezen kijk dan op:

www.sportsizechampion.wordpress.com

Geef hier een reactie

tekst

naam

e-mail

Dit veld s.v.p. leeg laten

Gaaf shirt met joe joe er op :)
Gaaf shirt met joe joe er op :)

<b>Laat de liefde niet aan toeval over</b>
Laat de liefde niet aan toeval over