compartiment syndroom

Esther | 09-02-2006

Dag mensen, ik word binnenkort geopereerd aan mijn scheenbeen. Ik wil graag wat meer informatie, van mensen die ook zo'n operatie gehad hebben. Of ze er blij mee zijn of integendeel. Ben namelijk erg aan het twijfelen.
bvd.

De leukste ideeen en ontwerpen voor t-shirts, hoodies enz...
De leukste ideeen en ontwerpen voor t-shirts, hoodies enz...

hit counter

Web Analytics Made Easy -
StatCounter

Carolien | email | 05-09-2014

Hoi allemaal, na een zware val in het zwembad bleek na 1,5 jaar dat ik compartimentsyndroom had aan beide benen. Op 27-03-14 ben ik geopereerd aan mijn linkerbeen, 3 compartimenten. Om eerlijk te zijn had ik deze operatie echt onderschat. IIk heb 3 dagen niet op mijn been mogen steunen van de dokter, hierna heb ik een week met 2 krukken gelopen en nog een paar dagen met 1 kruk. In het begin heel veel pijn gehad bij elke bewegen die ik maakte en zoals hieronder vermeld ook pijn in mijn kuit. Na ongeveer 12 weken was ik zo goed als volledig hersteld. Ik ben echt tevreden over de operatie. Als ik nu iets doe of 's morgens wakker word, heb ik nog maar pijn aan 1 been. En het einde van alle ellende is bijna in zicht, want op 30 september wordt ook mijn rechterbeen geopereerd. Hopelijk verloopt de operatie en het herstel even goed als bij mijn linkerbeen, dan kan ik binnenkort pijnloos door het leven en weer gaan hardlopen!

Eveline | email | 09-09-2014

Hoe lang zaten jullie thuis na de operatie? 2oktober gaan ze voor de tweede keer mijn beenvliezen klieven. Geen idee hoe lang ik de vorige keer thuis zat. zat toen nog in opleiding

Anne | email | 06-04-2015

@eveline Het ligt eraan wat voor operatie je hebt gehad hoelang je moet stil zitten of juist snel bewegen! Uit mijn eigen ervaring moest ik na (toen ik net uit nakozen was)de operatie al snel al gaan lopen..

Anne | email | 06-04-2015

Deel 1:Hallo mensen,
Ik vind het een goed idee om hier mijn verhaal te vertellen om andere mensen te helpen..

Rond 2000 ben ik in dienst gegaan na enkele weken in dienst te zijn geweest kreek ik last bij het marsen. De pijn was ondragelijk maar ging met rusten weer weg.. tot er een periode kwam dat de pijn ook bij rust aanwezig was. Ik ben toen naar een arts gegaan volgens hun had ik toen scheenbeenvlies ontsteking en moest ik. ik rust nemen. Ik ben toen in een herstel peloton terecht gekomen.
Na ongeveer 6 maanden was er nog niks veranderd anders dan dat de pijn verergerd was. Ik ben toen naar de mijn luitenant gestapt en heb "gesmeekt" om een afspraak te krijgen bij een specialist in het ziekenhuis.. ik was toen al meerderen keren in Utrecht geweest.. Na een die afspraak heb ik nog een aantal weken moeten wachten. Daarna heb ik uiteindelijk na veel praten mijn drukmeetings test gehad.. Ben toen redelijk snel geopereerd..

Anne | email | 06-04-2015

Het lopen gaat nu en toen veel betere.. toch heb ik besloten om dienst uitstappen, omdat ik maar 1 lichaam heb. ik had ook toen der tijd nog veel last bij het lopen.. NU blijkt het een juiste beslissing zijn geweest omdat ik dus ook Compartiment syndroom in de onderarmen heb.. d

Anne | email | 06-04-2015

Deel 3: eze test moeten nog gebeuren..

Ik kan een aantal symtomen op noemen.
Maar ga altijd naar de dokter als je iets denkt te hebben! vraag anders of je naar een gespecialiseerde sport arts mag.

De Eerst is pijn. meer pijn bij het sporten dan zou mogen of bij dagelijkse dingen.. met rust vaak weg, maar met werkzaamheden komt het weer terug.
2de zijn: Tintelingen of slapend gevoel meer als normaal.. vooral een druk-gevoel in het lichaam. als of er constant gewicht aan hangt soms stekend. koude voeten (teken van slecht bloedsomloop

3de zijn: (bij de onderarm verdikking van de spieren, en warme plek bij de verdikking.

Deel 2:Er zijn er nog wel een paar maar ik ben geen specialist.. dit zijn dingen die ik zelf heb meegemaakt(meemaak) Ik ben nu bij een sport dokter in Belgiė in behandeling

Wat mocht helpen als je nog in onderzoek bent om de pij tegen te gaan je benen zoveel mogelijk omhoog te doen(bv als je slaapt) en te koelen als je rust neemt) Rust een een pijnstiller om ontstekingen binnen ook tegen te gaan.

Anne | email | 06-04-2015

Deel4: Zoals een kussen onder de benen leggen,een koude handdoek om de benendoen.. of coolpack erop!
Zoals ik al zei, ga altijd langs bij de dokter om een goed advies ga nooit alleen uit van informatie op het internet! Do nooit zelf een diagnose vast stellen!

Jack | email | 21-06-2015

Dag ik ben ook geopereer compartimentsyndroom beide benen binnenkant 8 juni 9juni mocht ik naar huis gaan het is nu 21 juni ik kan nog altijd niet wandelen wat moet ik doen kunnen jullie tips geven

Jack | email | 21-06-2015

Dag ik ben ook geopereer compartimentsyndroom beide benen binnenkant 8 juni 9juni mocht ik naar huis gaan het is nu 21 juni ik kan nog altijd niet wandelen wat moet ik doen kunnen jullie tips geven

Wilma | 22-06-2015

@Jack: vraag aan de behandelende arts om een afspraak met een revalidatie arts. Dat is hun werk en hij of zij kan je beter advies geven dan wij, en je vertellen wat je wel of niet moet doen.

Succes!

bas | email | 23-02-2016

ik heb een film op youtube gezet van mijn operatie. ik mag hier geen link plaatsen helaas.
Search in youtube op: fasciotomie onderbeen , en dan krijg je mijn filmpje te zien. Gebruiker Sluce.

bas | email | 23-02-2016

sorry je moet searchen naar
fasciotomie logesyndroom, dan krijg je de goede film. gebruiker Sluce.

Landzaat | email | 24-06-2018

10 weken geleden geopereerd aan compartimenten syndroom aan beide scheenbenen Kan nog steeds geen half uur wandelen en de pijn word alsmaar erger. In welk ziekenhuis zijn jullie geholpen met goede resultaat ? En wie is er vaker dan 1 keer aan geopereerd ?

| 25-06-2018

Landzaat, door wie ben jij geopereerd? Wat is de normale prognose om weer normaal te kunnen lopen en hardlopen?

Ik vind het al zo'n trieste operatie waarbij je hele onderbeen wordt opengehaald.

Jen | 25-06-2018

Meerdere operaties... jazeker. Inmiddels 4 in drie jaar tijd. Zowel posterior als anterior zijn aan de beurt geweest. Helaas matig resultaat. Onlangs voor de derde keer anterior (voorkant schenen)operatie. Deze keer fasciectomie(verwijderen vlies) ipv fasciotomie (klieven vlies). Afwachten of dit wel werkt.

Het juiste ziekenhuis is waar jij het beste bij voelt en waar de chirurg deze operatie voldoende vaak uitvoert (zonder complicaties). Garantie is er nooit en het is ook maar net hoe je eigen lijf er mee omgaat. Je zou wat kunnen googlen op de schrijvers van de CECS richtlijn in Nederland.

Jouw resultaat klinkt niet erg positief. Je zou verklevingen kunnen hebben. Maar wellicht beter om terug te gaan naar de arts waar je geholpen bent? Wellicht opnieuw drukmeting? En het probleem zou dus ook in een ander spier compartiment kunnen zitten.... sterkte!

landzaat | email | 10-09-2018

wie kan mij vertellen welke chirurg hierin is gespecialiseerd Ben zelf door Dr.Verleisdonk geholpen maar mijn klachten zitten er nu naar 4 maanden nog Nieuwe drukmeting gehad maar die was goed werd er gezegd dus ga maar weer naar huis Alleen mijn klachten zijn er niet minder om geworden dus wil graag naar een andere chirurg Vandaar mijn vraag Welk ziekenhuis en of specialist is hierin gespecialiseerd en word er goed naar de patiƫnt geluisterd en niet alleen van de drukmeting uitgaan

Landzaat | email | 12-09-2018

Nu al anderhalf jaar met pijn scheenbenen April 2018 geopereerd aan beide scheenbenen Drukmeting was boven de 50 Nu ruim 4 maanden later nog steeds pijn Terug naar chirurg gegaan en nieuwe drukmetig gehad Druk was nu 20 en dat was normaal werd er gezegd Ik moest maar naar de fysio Fysio paar keer geweest maar kan ook niet heel veel doen Terug naar huisarts en die heeft me doorverwezen naar een sportarts Daar moet ik nog naartoe Word letterlijk en figuurlijk van de kast naar de muur gestuurd Wie kan mij vertellen wat een normale druk moet zijn ? En welke chirurg is hierin nu gespecialiseerd

Steven | email | 14-01-2019

Stijn, blij dit te lezen. Zit ondertussen al 4 jaar met Chronisch Compartiment Syndroom. Alle spiergroepen staan onder teveel druk (enkele drukmetingen gedaan). Dry needling heeft de druk er grotendeels afgehaald maar mijn benen blijven ontsteken... Inmiddels al 2 jaar niet meer gelopen (buiten licht joggen 3 tot 4km.)

Bij een Chirurg geweest in Herentals (Steven Claes) en die zei me dat er een risico bestond dat ik er slechter uit ging komen als alle spiergroepen losgemaakt moesten worden. Is opereren echt te overwegen? Zijn er nog andere methodes bv werken met een Osteopaat? Ik ben al 3,5 jaar over heel Belgiƫ naar kine's aan het gaan, maar ze krijgen het niet volledig weg. Ook altijd heel gevoelige en pijnlijke benen.

Iemand nog tips?

Geef hier een reactie

tekst

naam

e-mail

Dit veld s.v.p. leeg laten

Gaaf shirt met joe joe er op :)
Gaaf shirt met joe joe er op :)

<b>Laat de liefde niet aan toeval over</b>
Laat de liefde niet aan toeval over