Propranolol (betablokker)

ingrid Sinteur | email | 27-03-2006

Sinds een week slik ik tegen migraine bovenstaand medicijn. Ik heb 3x getracht te lopen maar krijg mijn ene been niet meer voor het andere. Ik lees wel wat dingen op het forum maar niet of deze bijwerking weggaat of altijd blijft. Ik hoop dat iemand me kan helpen want het is of niet meer lopen of migraine...

Er zijn 105 reacties op dit onderwerp,
Hieronder staan de reacties vanaf het begin. De eerste staat bovenaan.
klik hier om naar de pagina met de laatste reacties te gaan

De leukste ideeen en ontwerpen voor t-shirts, hoodies enz...
De leukste ideeen en ontwerpen voor t-shirts, hoodies enz...

hit counter

Web Analytics Made Easy -
StatCounter

hilde | 28-03-2006

Een migraine-aanval duurt 1 ŕ 2 dagen. Dan is lopen wel het laatste waar je aan denkt waarschijnlijk. Als het voorbij is hoef je die medicijnen toch niet meer te slikken?

ingrid Sinteur | 28-03-2006

Beste Hilde,

Dat medicijn is een onderhouds medicijn, ik moet het dus voorlopig hetzij voor altijd blijven slikken helaas. maar aan lopen moet ik inderdaad niet denken tijdens migraine

ingrid Sinteur | 28-03-2006

Beste Hilde,

Dat medicijn is een onderhouds medicijn, ik moet het dus voorlopig hetzij voor altijd blijven slikken helaas. maar aan lopen moet ik inderdaad niet denken tijdens migraine

hilde | 28-03-2006

Hallo Ingrid, dat is wel vervelend als je het moet blijven slikken en het heeft zo'n bijwerkingen! Kan je niet met je arts overleggen? Lagere dosis of zo (gaat van 10mg tot 180mg) Mijn nichtje heeft ook migraine, 1X per maand (idd), en neemt dan imitrex. De rest van de maand loopt ze zonder problemen; hopelijk vind je een oplossing!

elfried | email | 12-06-2006

hallo Ingrid, Ik ben pas begonnen met hardlopen , maar gebruik al langere tijd propranolol, (1xpd 40mg)
Ik merk dat ik heel snel buiten adem ben, en heb aan m'n dokter gevraagd of dat normaal is, hij bevestigde dat en zei mij dat ik vooral heel voorzichtig moet opbouwen,

Toen ik het middel pas gebruikte had ik inderdaad ook erg zware benen maar dat was over naarmate m'n lichaam meer gewend raakte, het middel zorgt voor een lagere hartslag, dus misschien geldt voor jou ook dat je langzaam weer moet opbouwen en zo weer op het peil van lopen kan komen waar je zat voor dat je met medicijnen begon,
Hoop dat je migraine aanvallen net als bij mij vermindert zijn , groeten elfried

Linda | email | 25-06-2006

Ik slik sinds zo'n 4 maanden Atenolol tegen migraine. Nu heb ik gehoord dat je migraine ook kunt voorkomen door regelmatig (rustig) te gaan hardlopen. Betekend dit dan iedere dag? Ik hoop in ieder geval niet dat ik de rest van mijn verdere leven aan medicijnen vast te zitten. Wie heeft hiermee ervaring? groetjes Linda

Linda | email | 25-06-2006

Ik slik sinds zo'n 4 maanden Atenolol tegen migraine. Nu heb ik gehoord dat je migraine ook kunt voorkomen door regelmatig (rustig) te gaan hardlopen. Betekend dit dan iedere dag? Ik hoop in ieder geval niet dat ik de rest van mijn verdere leven aan medicijnen vast te zitten. Wie heeft hiermee ervaring? groetjes Linda

roan | 27-06-2006

misschien een overbodig bericht maar wil het je niet onthouden, weet natuurlijk niet in welke mate je migraine hebt.
zelf kan ik de aanvallen erg goed beteugelen door aanpassing in de voeding. dwz. in mijn geval geen suiker of snelle kh.
leuk? nee maar wel effectief van de aanvallen zo'n 3 per maand naar hooguit 1 in de effe denken de laatste was 3 maandgeleden.
kijk baat het niet schaad het je ook niet de medicatie die ik kreeg werd ik echt doodziek van. dus voor mij is dit een prima oplossing .

Roy | email | 19-04-2007

Hallo allemaal,

ik heb zelf al zo'n 7 jaar last van zware aanvallen, met als toppunt afgelopen januari. Ik heb toen zo'n 5 weken, 24 uur per dag hoofdpijn gehad, extreem, ja, zeldzame vorm van mirgaine. Ik slik nu propranolol en voor mij is het een uitkomst..super ! Ik had na iedere zware werkdag of sportinspanning dagen pijn, nu is dat volledig weg of erg weinig. Ik ben een op en top sportman...het liefst iedere dag, zaalvoetbal, veldvoetbal, spinning en ook hadlopen..ik merkte in het begin ook dat mijn inhoud wat minder was..maar heb mijn trainingen en sport gewoon voortgezet...nu is alles bij het oude alleen zonder pijnen..dus mijn advies ga door met sporten maar doe het verantwoord..bouw rustig op en weet waar je grens ligt...Succes !!

jacqueline rijkers | email | 16-05-2007

Hallo daar,

Ik heb op advies van de huisarts samen met imigran propranolol gekregen. eerst 1x per dag 80mg en kreeg savonds hartkloppingen. Toen 2x per dag 40mg. ging goed tot ik weer migraine kreeg en hartkloppingen. Ga nu toch door en kijk het af. Verdere nadelen met sporten buiten adem. Niet normaal. Ik doe aan spinnen en kon eerst makkelijk mee nu moet ik een tandje lager.

Peter | email | 27-06-2007

Ik slik zelf propranolol 80 mg 1x daags voor migraine Maxalt. Maxalt is minder agressief dan Imigran.

Janneke | email | 07-08-2007

Mijn man slikt propranolol 180 mg en heeft toch nog last van migraines. Het is geen klassieke migraine met overgeven en/of aura. Op z'n slechts 3-4x per week.
Voor de migraines krijgt hij Almogran en dat is een erg goed middel. Na 1 uur kan hij weer verder met z'n werk.

helen | 07-08-2007

hoi ik heb ook last van migraine, de klassieke vorm, maar slik geen propranolol meer want ik kreeg er een super lage bloeddruk van.
ik loop 3x per week en hou er steeds een rustdag tussen, en ik heb nu gem 1 aanval per 18 weken, das te doen.
geen chocola, geen alcohol en geen franse kaas, uien en noten en geen citrusfruit en koffie

Willy van Brakel | email | 26-08-2007

Ik gebruik propranolol 2 tot 3 keer per dag(40mg). Advies is 3keer per dag. In geval van een migraineaanval gebruik ik maxalt smelt erbij. Na ongeveer een uurtje is de hoofdpijn weg. Lichamelijk ben ik dan uitgeput. Veel dorst, droge mond.
Soms gaat het een lange tijd goed en dan probeer ik te minderen en zoals nu in de vakantie, te stoppen. Stoppen/minderen altijd afbouwen!!!!
Helaas komt er na een paar dagen weer een ander gevoel in mijn hoofd.Uiteindelijk heb ik dagen achter elkaar het gevoel dat ik een zware aanval ga krijgen.Een zeurderig gevoel in mijn hoofd en boven mijn ogen.
Helaas heb ik het al vanaf mijn twaalfde jaar. Ik ben nu 48. Misschien als ik in de overgang kom, dat ik dan van mijn migraine afkom. Ik hoop het, het heeft al zoveel leuke dingen verprutst!
Sterkte allemaal.

Simone | email | 05-09-2007

Ik heb vandaag voor het eerst Maxalt smelt 10mg gebruikt voor mijn migraine. Na een uur was de pijn weg!! en dat terwijl ik al 2 dagen van alles geprobeerd had.
Zetpillen Diclofenacnatrium, Brufen bruis 600mg, Ibuprofen 600 mg (middelen die mijn huisarts eerder had voorgeschreven)niets hielp. Toen ik vannochtend belde dat ik nu toch echt een middel tegen migraine wilde hebben kreeg ik Maxalt smelt voorgeschreven en eindelijk is dit een middel dat wel heeft geholpen.
Ik voel me nog wel moe maar de pijn is godzijdank weg.

Groetjes Simone

simone | email | 30-09-2007

hoi ik heb steeds last van migraine denkt de dokter nu heb ik propranolol gekregen eb durf het niet te slikken 2 keer daags 10 mg omdat ik ook last heb van hyperventilatie en hartkloppingen ben ik bang dat de klachten verergeren

angelique | email | 29-11-2007

Ik gebruik ook al een aantal maanden propranolol 2 keer 80 mg per dag tegen de migraine.
Heb geen last meer van migraine.
Heb in het verleden ook angst en paniekaanvallen gehad en hyperventilatie en slik nu seroxat. maar ik moet zeggen dat de propranolol me juist nog rustiger maakt heel relax wind me niet meer zo gauw op.

Groetjes angelique

ivan | email | 02-01-2008

bijwerking :onderdrukking van tremor,hoera

Thea | email | 23-01-2008

Kan iemand mij hier een antwoord op geven . ik doe twee keer in de week hardlopen. maar heb nog steeds veel last van migraine en wel zeker twee keer in de maand de hooddpijn heb ik dan ook twee tot drie dagen.
Ik heb ook propranolol gebruikt maar inderdaad je heb het gevoel dat je niet vooruit komt met hardlopen.

Dus ben ik ermee gestopt en omdat ik niet steeds thuis kan blijven van mijn werk slik ik nu maxalt smelt 10 ,Maar is dit niet schadelijk!!!!! want van maxalt smelt is maar weinig bekent van bijwerkingen.

Ik denk als niets meer helpt en maxalt smelt wel , wat voor een paardenmiddel moet dat dan niet zijn en vraag ik me af of het wel zo goed is.
Ik wil nog graag lang blijven lopen en ook gezond blijven .

Loopvrouwtje | 23-01-2008

Voor mij werkte propranolol niet in combinatie met hardlopen of andere sporten. Ik heb het voorgeschreven gekregen voor een te hoge hartslag. Het spul werkt: m'n hartslag ging omlaag, maar wel met gevolg dat ik tijdens het lopen m'n hartslag niet boven de 130 uit kreeg en dus niet vooruit kwam, geen lucht kreeg etc. Volgens huisarts kon ik er gewoon mee sporten, maar toen ik met deze ervaring terugging, heb ik de medicatie kunnen afbouwen. Het klopt dus dat propranolol een flinke rem zet op je sportprestaties.

RobG | email | 23-01-2008

@Thea

Het effect van betablokkers is onderzocht omdat het voor mensen met hoge bloeddruk relevant kan zijn.

Bij jou is het zaak om te achterhalen waarom je migraine hebt en de zekerheid dat propanol of andere betablokker de oorzaak wegneemt.

Betablokkers hebben effect: Significant lager BP, HR, en RPP niveau's bij inspanningen zijn het gevolg van betablokker therapie.

Dit kan en zal het gevoel geven van gadver ik kom niet vooruit en v.w.b. lager hartslagscores heeft dit oko dadwerkelijk effect op prestaties die een hogere hartslag provoceren.

Nogmaals de oplossing ligt in het achterhalen van de oorzaak van de migraine en daarvoor specifiekere medicijnen gebruiken, voorzover dat kan.
Vor het overige geldt dat je best de ene betablokker door de andere kan vervangen maar dat het doel-effect van betablokkers grotendeels hetzelfde is.

Juliet | email | 21-02-2008

Hallo,

Ik slik nu al enige tijd (half jaar) 1x 160 mg propranolol per dag (voor die tijd al 2 jaar andere dosis van 20 naar 40 naar 80 naar 120 enz). Heb op den duur ook last van hartkloppingen en steken in dat gebied gekregen .
Nu wil ik er graag mee stoppen. Heb gisteren met mn nieuwe huisarts besloten er mee te stoppen en kijken hoe dat gaat. Hij zei dat ik gewoon in 1x kan stoppen, maar overal lees ik dat je het moet afbouwen.
Heeft iemand hier ervaring mee?

inge | 21-02-2008

@juliet : de cardiologen die ik heb gehoord spreken ook van geleidelijk afbouwen. niet onlogisch als je weet dat er juist dóór de bčtablokkers meer bčtareceptoren in het hart worden gevormd.
stop je dan die bčtablokkers dan wordt je hart nog harder opgejaagd als voordien (in theorie dan, maar ik zou zelf niet graag testen of die theorie ook uitzonderingen heeft ;-) ).

chrissie | 13-03-2008

Ik slik sinds kort propranolol maar heb last van erge hoofdpijn.Ik heb het middel gekregen tegen hartkloppingen,krampen op mijn borst,ook heb ik hyperventilatie en een lichte vorm van migraine.

Chris | email | 19-03-2008

hallo,

Ik heb propranolol tegen spanning voor audities die ik moet doen.

Maar als ik 1 tabletjegenomen heb ( van 10mg) dan moet ik binnen 5 minuten ongeloofelijk braken.

Is iemand hiermee bekend? of heb alleen ik het?

bedankt!

Chris

Chris | email | 19-03-2008

hallo,

Ik heb propranolol tegen spanning voor audities die ik moet doen.

Maar als ik 1 tabletjegenomen heb ( van 10mg) dan moet ik binnen 5 minuten ongeloofelijk braken.

Is iemand hiermee bekend? of heb alleen ik het?

bedankt!

Chris

Bo | email | 19-03-2008

Nee....ik gebruik het al heel lang maar moet er nooit van braken.
ieder mens reageert anders op medicijnen dus het kan goed zijn dat jij net de enige bent die er van moet braken....mijn zusje die het ook een tijdje gebruikt heeft werd er suiper emotioneel van,alles wat ze anders voor zich hield flapte ze er uit...en huilen en verdriet,niet normaal haar reaktie op dit medicijn.
Ik moest er wel om lachen dat ze geen blad meer voor haar mond nam,maakte de gekste dingen met haar mee toen ze dit medicijn gebruikte
:)

Michel | email | 27-03-2008

Beste,

Ik neem ook inderal, dus propranolol, omdat ik bij het inspannen telkens hoofdpijn krijg, zelfs bij het voorover buigen.

Daar ik ook hartritmestoornissen heb is dat ook goed want mijn hart slaat nu normaal maar trager ongeveer 65 sl./p/min.
Vroeger nam ik sotalex, maar dat is niet meer nodig door die propranonol
MVG
Michel

Egbert Kruize | email | 02-04-2008

Zodra mijn vrouw een migraine aanval voelt aankomen neemt zij 1 immigran 50 mg, en één propranolol 10 mg en 1 paracetamol
500mg. Ze gaat een ogenblikje slapen en weg is de hoofdpijn en is ze weer compleet fit.
Immigran vernauwt de bloedvaten in de schedel zodat er minder bloedruk in de schedel kan ontstaan, propranolol 10 mg verlaagt de hartslag een beetje en dus ook minder druk op het hoofd, hierdoor stopt de pijn.
Paracetamol helpt om door de migraine opgang gebrachte neven hoofdpijn te verdrijven want het lokt vaak andere pijnen uit waardoor er nog steeds hoofdpijn kan ontstaan, door die paracetamol wordt alles opgeruimd.
Ze doet dit zeker al 15 jaar.

Ik zelf ben suiker patient en enige hartritme stoornis. Bij gebruik van 1 propranolol bij het slapen gaan (af en toe indien nodig) gaat mijn hart lekker ontspannen kloppen, en de suikerpeil in mijn bloed daalt.
En ook gebruik ik dan nog wel eens een paracetamol erbij en ik voel me kiplekker.
Ik ben 68 jaar en doe nog heel veel arbeid hier in het land maar ook in Bali Indonesie.
Soms zijn de tabletten veel te zwaar, begin altijd heel rustig en voer heel langzaam op of combineer met een ander medicijn.

Egbert Kruize | email | 05-05-2008

Hallo Ingrid Sinteur. Wanneer jij bij gebruik van propranolol niet meer kunt lopen moet je stoppen met het gebruik.
Je kunt ook Immigran tegen migraine nemen en dan bekijken of je met paracetamol de zaak onder controle krijgt.
Hoe zwaar is de propranolol die jij gebruikt?
Mijn vrouw en ook ik zelf gebruiken de 10 mg en dat is goed genoeg.
Probeer bij medicijnen zo laag mogelijk te beginnen. Verder is het zo dat migraine op verschillende manieren ontstaat en je soms met een gewoon kalmerende tabletje al klaar bent.

Met vriendelijke groet,
Egbert Kruize

sophia | email | 07-06-2008

wie kan mijn helpen

slik sinds 8 weken propranolol en heb sinds paar weken moeite met inslapen.
Soort van hallucinaties,
Alleen bij het inslapen, dus ben al ligt in slaap. vind het eng om te gaan slapen
Komt dit meer voor.???

Paul | 18-06-2008

Ik neem bij een presentatie of optreden wel eens 1,5 x 40 mg Propanolor AC een drie kwartier van te voren en 1 x 40 mg vlak van te voren.

Een geweldig effect: alsof je tegen je kinderen verteld wanneer ze naar bed moeten.

Je bent cool, relaxed alsof je je optreden tig keer per dag doet; het werkt echt.

Nellleke | email | 01-07-2008

Hallo beste mensen, ik gebruik ook propranolol 10 mg. Maar ik lees zulke verschillende hoeveelheden! Bij welke hoeveelheid wordt het gevaarlijk?

Groetjes

Shantih | email | 03-07-2008

Ik heb al migraine vanaf mijn kleutertijd. Ik gebruik immigran, helpt prima, alleen heb ik nu 5 a 6 x per week last van migraine. Immigran is een paardenmiddel volgens mij. Heb huisarts gevraagd om andere medicatie, minder zwaar dan bijna elke dag immigran. Hij raadt propranolol aan 1x pd 80mg. Maar ik ben fervent sporter en lees hier nu dat het je conditie aantast. Dat wist ik niet. Is dat bij iedereen zo? Verder heb ik een trombosebeen gehad. Kan propranolol daar negatieve gevolgen voor hebben, of positieve (that would be nice).

Manon | email | 27-11-2008

Hallo!

Ik heb sinds kort heeeel veel last van migraine, toen heb ik via de dokter Imigran 50mg 2x per dag gehad. Hiervan ging de migraine meestal wel weg, maar was misselijk, duizelig en leek net of ik dronken was! Nu heb ik propranolol voorgeschreven gekregen 2x daags 1 , dus dat ga ik nu proberen, ik word alleen wel een beetje bang van deze reactie's over hartkloppingen, lagere bloedruk(de mijne is van nature al laag) en angst en paniekaanvallen! Dus ik probeer het en ik zie het wel!

Groetjes

nico | email | 06-01-2009

Het merkwaardige is dat het bij mij omgekeerd is...
Ik gebruik propranolol tegen een te hoge spierspanning en met fitness pak ik per keer zo'n 1200 calorieen, in kracht en cardio oefeningen.... met propranolol ligt mijn hartslag 12 slagen hoger dan zonder.
Maar ik presteer zonder voor geen meter... moet gewichten en programma's naar beneden bijstellen.
Dus ook ik zoek naar duidelijkheid.

Laura | email | 18-02-2009

Wat raar ik krijg dit medicijn voorgeschreven tegen overmatig zweten. Ik heb hier erge last van en moest na 2 weken slikken terug komen. Ik durf de medicijnen niet te nemen omdat wij een kinderwens hebben.. De dokter gaf advies om dan na mijn ongesteldheid 2 weken te slikken. Maar als ik zie wat de medicijnen kunnen veroorzaken!?! Helpt dit medicijn hier tegen?

Lieve | email | 20-02-2009

Mijn vader neemt propranolo EG sinds enkele weken (2x per dag) en dit tegen overmatig beven (=essentiële tremor).
Op dit forum kan ik geen reacties (en ervaringen)lezen van mensen met hetzelfde
probleem. Op dit moment is er nog geen vermindering van het beven.
Zou de dosering kunnen verhoogd worden?
Kan volgens de bijsluiter tot 8x per dag!
Wie heeft ervaring??

feetje | email | 28-02-2009

Ik slik propranolol sinds 3 maanden tegen migraine. Fantastisch, de migraine is weg, geen enkele aanval meer gehad.
Nadeel: ik word 's nachts wakker, veel (angst)dromen en bij fietsen snel buiten adem. Ik heb ontdekt dat de bijwerkingen gek genoeg bij een hogere dosering verminderen. Als ik 40 mg slik krijg ik hartkloppingen en oorsuizingen, bij 80 mg geen last. De dosering mag volgens mij maximaal rond 300/400 mg per dag, maar dat is erg fors. Hangt ook af van de kwaal.
succes iedereen!

feetje | email | 28-02-2009

Nog in opvolging op mijn vorige reactie: ik vond net nog op een site dat de dosering bij migraine maximaal 160 mg per dag is. Hogere doseringen komen voor bij andere aandoeningen.

olga jansen | email | 22-03-2009

ik ben olga en gebrijk al 2 jaar propranolol heb er veel baat bij heb nu niet meer zo veel migrene als eerst heb ook geen last van hart kloppingen plus gebruik ik ook nog imigran vind ik veel verveelender word ik altijd ziek van net of je heel veel gedronken hebt

Yvonne | 10-04-2009

Hallo Laura

Ik las een mailtje van jou,dat jullie een kinderwens hebben. Ons is het afgeraden om de medicijnen propranolol te slikken. dit heeft tijdens de zwangerschap nog niet zoveel gevaar maar naar de zwangerschap heeft het wel invloede op het kindeje en moet het afkicken ect. dus vraag hier goed na wat de risico's er van zijn. bij ons is het bij de gyneanecoloog en de huisarts afgewezen om het te slikken al je een kinderwens hebt.

truus geurts. | email | 14-04-2009

Heb erge last van een familiere tremor en slik daar 160 mg propranolol voor.Ik slik dit middel al 35 jaar en kon daardoor goed funktioneren.Was ik eerst broodmager door dit middel ben ik wel zwaarder geworden en moet nu opletten wat ik eet.Ben 71 jaar en probeer nu wat te minderen i.v.m. gewicht, kijken hoe dat zich ontwikkelt. Heeft iemand hier ervaring mee? truus.

rien | email | 17-05-2009

ik zou graag willen weten of proprasonol goed werkt bij hyperventilatie door toedoen van spanningen en angststoornissen en zenuwachtigheid of weet iemand een ander goed middel

sonja | email | 16-06-2009

Ik slik op dit moment 4 x 10 mg voor de migraine tijdens de stopweek van de pil. Ik sport 2 a 3 x in de week maar dat is sinds ik Propranolol HCI een drama. Van het een op de andere dag moest ik mijn programma halveren. Ik zweet veel meer dan normaal maar de prestaties blijven achterwege. Ik raad het ook niemand aan om tijdens een periode van migraine met dit geneesmiddel te beginnen want je kan je er knap beroerd van voelen.

Het gebruik van Imigran neusspray pakte ook verkeerd uit. Verergering van de hoofdpijn, braken en pijn in het gezicht was tot 3x toe het gevolg.

Twink | email | 27-07-2009

propanolol verkrampt de longen cq luchtwegen. Evenals metoprolol en atenolol. Alles wat eindigd op lol is dus geen lolletje, je hebt er behoorlijke bijwerkingen van!. Deze middelen verzuren je spieren en doordat je hart een verminderde pompfunctie heeft, dus minder zuurstof, krijg je het benauwd!. Ik heb die zooi meer dan tien jaar geslikt, bleek astma te hebben en moet nu de betablokkers afbouwen. Tien jaar lang heb ik geademd door een rietje, verkeerde diagnose, verkeerde medicijnen. Heb het tig keer aangekaart bij de huisarts, moest kiezen tussen twee kwaden, of benauwd of maar weer een kuur. Heb ik zeker twintig keer gehad, anti-biotica met prednisolon. Mijn conditie ging zo hard achteruit dat ik zelfs mijn huishouden niet meer kon doen. Drink geen koffie of thee, maar ben wel een wandelende apotheek, mijn dagindeling bestaat uit medicijnen, inhalers, paniekstoornissen en ik ben ook nog eens giga gegroeid door al die hormonenzooi. Ik vraag me af of de artsen wel weten waar ze mee bezig zijn. Mijn longarts, cardioloog en huisarts vangen elkaar vliegen af, de één weet het nog beter dan de ander en wie is er de dupe?. Just me.

Nura | email | 28-07-2009

Hallo lieve mensen,
Ik gebruik de propranolol 10 mg. Ik gebruik het voor een presentatie of een belangrijk gesprek. Het kalmeert mij volledig. Ik kan dan ook beter nadenken en meer presteren. Ik heb het ook eens gebruikt tegen migraine. En het werkte perfect! DE PIJN WAS BINNEN 30 MIN. WEG!!!!!!

marieke | email | 14-08-2009

Hey allemaal,
Ik gebruik propranolol (80 mg) nu al een tijdje (tegen migraine) geen migraineaanvallen meer gehad, erg effectief dus. Nu zit ik al een tijdje niet lekker in mijn vel, sinds ik de medicijnen gebruik eigenlijk. Moe, moeilijk inslapen, lusteloos en zelfs een beetje depressief. Dokter wuift dit weg, maar ben toch bang dat het door de medicijnen komt. Heeft iemand hier ervaringen mee?

marieke | email | 14-08-2009

Hey allemaal,
Ik gebruik propranolol (80 mg) nu al een tijdje (tegen migraine) geen migraineaanvallen meer gehad, erg effectief dus. Nu zit ik al een tijdje niet lekker in mijn vel, sinds ik de medicijnen gebruik eigenlijk. Moe, moeilijk inslapen, lusteloos en zelfs een beetje depressief. Dokter wuift dit weg, maar ben toch bang dat het door de medicijnen komt. Heeft iemand hier ervaringen mee?

L | email | 07-09-2009

Propranolol is de oplossing voor managers die regelmatig moeten presenteren in het openbaar maar daar door faalangst of een grote mate van onzekerheid vanuit het verleden moeite mee hebben. Werkt beter dan dure trainingen en coaching.
1,5 uur van tevoren een tabletje van 10/15 mg. Je presteert dan ontspannen gedurende een periode van ongeveer vier uren.
Ik gebruik het middel nu twee jaar incidenteel bij moeilijke momenten. Gewoon ven met je husarts opnemen.

Elisa | email | 09-09-2009

hoi,
ik ben 17 jaar en gebruik 2x per dag metroprolollsuccinaat 50
ik gebruik het omdat ik behoorlijke hartkloppingen heb en steken.
weet er iemand of je met deze medicijn ook een paracetemol in kan nemen? mijn bloeddruk was voor het medicijn wel normaal
en wat moet ik doen als ik na 2 weken met dit medicijn moet stoppen? kan dat in een keer?

Dick | 09-09-2009

Vraag het eens aan je huisarts, of bij de apotheek. Die hebben hier verstand van.

inge | 10-09-2009

@marieke : je huisarts zou er beter eens de (wetenschappelijke) bijsluiter op nakijken want alles wat jij noemt zijn gekende bijwerkingen van bčtablokkers.
ik gebruik ze nu 2,5 jaar en de bijwerkingen (ik voelde me een zombie) zijn geleidelijk minder geworden).

Ca | email | 12-09-2009

Hallo,
Ik slik nu ongeveer 3 weken propranolol, ook voor het voorkomen van migraine. Al sinds jongs af aan heb ik migraine en de laatste jaren werd dit steeds erger. Na allerlei medicijnen te hebben uitgeprobeerd, dacht mijn huisarts dat dit misschien wel zou helpen. Ik moet 3 keer per dag 40 mg slikken en ik heb de afgelopen week helemaal geen migraine gehad! (normaal 2 tot 3 keer per week)
Ik ben er dus erg tevreden over. Wel merk ik dat ik wat luier ben. Maargoed, dat neem ik maar op de koop toe ;)

Mariek: waarom probeer je geen lagere doceren? Misschien helpt dat tegen je bijwerkingen.

Henk R. | email | 25-09-2009

Aan o.a. Elisa,
Propranolol kan gewoon met Paracetamol ingenomen worden en je wordt er inderdaad duf van.
Overigens kunnen betablokkers ook (gedeeltelijke) impotentie veroorzaken

poppedijntje | email | 08-10-2009

Wat een ellende allemaal...je stelt een vraag en dan komt er een brok ellende.....Hieruit blijkt maar weer dat je goed voorbereid moet zijn, praten moet met je huisarts, internet doorlezen enz enz. Het is allemaal je eigen verantwoordelijkheid! Je moet niet op stoel van de huisarts gaan zitten, zij hebben ervoor gestudeerd en jij niet! Als jij het beter weet dan moet je vooral doen wat je zelf denkt dat goed is.

poppedijntje | email | 08-10-2009

Ik zou voor niet lopen kiezen.......lekker rustig

viv | email | 07-11-2009

Ook is slik 1xdaags propranolol (80 mg). Na 3 jaar dieten, dokteren, yoga, en nog veel meer toch toegegeven dat het puur fysiek was... Ik wou dat ik niet gewacht had. Had ik 4 keer per week een "aanval", Ik heb nu nog nauwelijks klachten.

Sporten gaat goed, ook lopen. Ik ben eerst 3 maanden onder begeleiding van een fysio gaan "testlopen" in de sportschool op hartslag. Wat blijkt? Mijn ideale loop-hartslag is gewoon 110 ipv boven de 130.
Dus ik loop altijd met hartslagmeter, en blijf op 110 of 120 hangen. Dat dat wat minder snel is en gaat dan "vroeger" vindt ik best. Ik loop zo nu lekker, gezond en voel me goed & KAN lopen omdat ik bijna geen hoofdpijn meer heb ;-)

naamloos | email | 20-11-2009

hallo ik heb ook propanalol geslikt en ik slik ook ant depressiva's en door dit middel werd het afgebroken en was niet anders als aan het huilen dus moest daar mee stoppen en nu heb ik atenolol en nu heb ik het idee dat ik vocht vast hou want al drink ik een halve liter water heb ik niet dat ik 10 x naar de toilet moet dus ik wil hier toch zachtjes aan mee stoppen en kijken hoe het dan gaat

Meave | 07-12-2009

Ik heb sinds een week ook propanolol. IVM heftige migraine (2 keer in de week) had daar Maxalt voor werkt wel maar niet preventief. Neuroloog heeft mij dit voorgeschreven. Ik voel me ook ontzettend moe en duf en wazig maar heb nog geen aanval gehad!!! Is bizar maar waar. Nu twijfel ik wel want dit vermoeiende gevoel is ook erg....pff... wat moet het heerlijk zijn om je gewoon fit te voelen en nergens last van de hebben.

Mar | email | 23-01-2010

Hallo Rien,

Ik las je reactie op deze site
Wat u heeft heb ik precies hetzelfde al bijna anderhalfjaar,ik heb PROPRANOL 10 mg van de dokter gekregen en weet dus niet of ik het wel wil slikken aangezien ik zoveel mensen hier over hoor dat het niet goed is en je er moe van word en ga zo maar door
Ik was benieuwd wat u zoal aan u klachten doet?

Groetjes

amieke | 23-01-2010

Wie beta blokkers moet gebruiken bij hartkloppingen, hoge bloeddruk of tachycardie en daarbij een (grote) vermindering van prestaties ervaart, doet er goed aan zich eens richting een cardioloog te begeven en het probleem bespreekbaar te maken. Er bestaan ook andere middelen die deze nadelen niet hebben. Ik (tachycardie was het probleem)ben hierdoor op advies van de cardioloog een erg lage dosering van metropolol kunnen gaan gebruiken omdat ik er een ander middel (flecainide acetaat) bij kon gaan slikken. Ik ben het probleem nu kwijt en kan weer gewoon sporten zonder dat mijn hartfrequentie mijn prestaties nadelig beďnvloed. Succes!!!

petra | email | 09-02-2010

hallo allemaal
ik heb in 2000een zware operatie aan mijn hoofd gehad,elke dag zware hoofdpijn,vaak migraine,vaak een voorhoofdsholteontsteking nu ben ik vandaag bij de neuroloog geweest en die wilde starten met voor 3maand propranolol 80 1xperdag te slikken,ik heb dit op internet opgezocht en heel erg geschrokken van iedereen zijn bijwerkingen,moet ik hier nog wel aan beginnen,want dat mijn hoofdpijn/migraine zou minderen zou leuk zijn ,maar dat ik me daar dalijk hondsberoerd van moet gaan voelen en er bij het stoppen enorm ziek van moet gaan worden zie ik niet zitten,wie kan mij adviseren wat ik moet doen???

Carla | email | 14-02-2010

Ik gebruik nu 2 weken het medicijn propranolol als onderhouds dosis voor de hoofdpijn die ik elke dag had. Hoofdpijn is al minder maar al mijn ledematen doen zeer lijkt wel spierpijn of ik de marathon heb gelopen. Mijn neuroloog zeg dat dit geen bijweking is. Dat dit niet van het medicijn komt. Hebben meer mensen hier last van en gaat die over. Ik zit nu op 30 mg per dag.

Marjoleine Wagener | email | 14-02-2010

Ik heb al jaren last van migraine, maar had alleen 2/3 aanvallen in de stopweek van de pil. Ineens kreeg ik vorige week buiten de stopweek om twee hele zware aanvallen, met aura's, slecht praten e.d. en helaas sloeg de maxalt, die me altijd hielp tot nog toe, niet aan.
ik ben vorige week maandag gestart met metropololsuccinaat 50, die ik dagelijks moet gaan slikken. De hoop was dat er geen migraine meer zou zijn, maar helaas, gisteren heb ik weer een hele zware aanval gehad, met aura's en de hele mikmak. Toch ook maxalt genomen, sloeg weer niet aan...wie kan me vertellen hoelang de beta blokker nodig heeft om aan te slaan? is er nog hoop dat het ook bij mij gaat werken? ik ben echt radeloos, mijn leven wordt ernstig beinvloed door de migraine en het maakt me angstig.

ae | email | 17-02-2010

propanol en maxalt werken tegen elkaar en kunnen volgens de dokter in de hoofdpijnkliniek absoluut niet samen propanol breekt de werking van maxalt af

Maikel | email | 04-03-2010

Ik slik al een aantal jaren Propranolol tegen verhoogde bloeddruk en hartkloppingen... en ik weet waar ik het over heb... het lijken misschijn zulke onschuldige tabletjes ... maar kan wel zeggen dat ze mij er wel kalm onder houden.Ik kan mijn werk naar behoren uitoefenen en ook iemand normaal aanspreken zonder dat ik mezelf schuldig voel, want dat is het in sommige gevallen .. je voelt je anders terwijl je het niet bent... het is even wennen... ik weet dat ik er nooit meer vanaf kom, maar als ik mijn dochter mag zien opgroeien dan eet ik nog POEP als het moet, en Propranolol is ook een positiefe gift voor je gemoeds toestand ... kalmpjes allemaal groetjes
Iemand die er net zo over denk stuur me eens een mail

mama | 05-03-2010

Ons zoontje van 3,5 jaar slikt sinds enkele weken propranolol 10 tegen migraine. Hij geeft steeds aan dat zijn beentjes zo moe zijn als we naar de buurtsuper wandelen (1 straat verderop!) en hij zit steeds te geeuwen. Hij wil echter zelf natuurlijk niet toegeven dat hij moe is maar na het lezen van enkele onderstaande berichten begrijp ik mijn ventje weer ietsje beter... Hij heeft wel nog 2x migraine gehad sinds het begin van het slikken van de pilletjes...

Angie | email | 06-03-2010

Ik heb zelf ook al heel lang migraine, heb ook van alles geprobeert, van allerlei soorten therapiën tot bijna alle medicijnen die er zijn op het gebied van migraine. Ik heb net "Cefaly "gevonden via het blad Quest, ik ben benieuwd of iemand dit al gebruikt heeft en wat de ervaringen zijn.

Anjetschka | 21-03-2010

ik slik een paar maanden propa vanwege hartkloppingen , hartversnellingen en
bonzen. 1 pil van 40 mg helpt maar ik krijg er wel hoofdpijn van.Terwijl het ook een middel tegen migraine is...

mary | email | 23-03-2010

hallo
Ik heb al bijna 20 jaar propranolol geslikt voor migraine. Heb hierdoor veel minder migraine gekregen, Had afgelopen jaar ineens allerlei klachten, zweten , extreem moe, etc. ben op advies van huisarts langzaam gestopt. gebruik niets meer, heb ook geen hoofdpijn meer, alleen heb ik nu erg veel last van spierpijn en verkramping van spieren in rug , nek en schouder. Weet niet of dit door het stoppen komt, moet wel zeggen dat ik het middel prima vond, geen migraine meer, maar dit is nu ook niet terug gekomen.

Linda | 07-04-2010

Ik gebruik al maanden 120 mg propranolol als onderhoudsdosis tegen migraine. De aanvallen zijn afgenomen van 1x per week naar ongeveer 1x per maand. Sinds vorige week ben ik weer gaan sporten en tot nu toe heb ik iedere keer migraine gekregen tijdens het sporten. Weet iemand of dit samenhangt met de propranolol?

Conny | email | 08-04-2010

Ik slik nu sinds een mnd of 3 propranolol 10 mg. Eerst deed ik dat alleen als ik een migraine aanval voelde opkomen, maar nu toch bijna dagelijks. Ik word er lekker rustig van en ben niet meer zo gestrest.Als ik soms een dag niets inneem dan ben ik gelijk onrustig en zenuwachtig en dat belemmert mijn leven behoorlijk.
Graag jullie reactie...........

Marianne | email | 13-04-2010

Ik slik propanolol 120 mg per dag en 1 lisinopril 10 mg per dag. Op de sportschool ben ik bijna in elkaar gezakt na een stukje rennen. Compleet buiten adem, ook gebrek aan uithoudingsvermogen, slecht in slaap kunnen komen. Als ik bovenstaande berichten lees kan het best wel door de propanolol komen. Ik gebruik de medicijnen voor hoge bloeddruk. Volgens mijn huisarts ligt het niet aan de betablokkers. Zijn advies is om een longfunctieonderzoek te ondergaan, wat raden jullie mij aan?

Mohammed | email | 20-04-2010

Hallo mensen,
Ik heb last van HyperVen, en sins kort heb ik hartstorins soms klopt hy weinig! dan raak ik paniek, alsof er iets erg gaat gebeuren, dan word ik heel erg bang en adem ik moeilijk! dan ga ik automatish naar mijn hartritme luistere/voele soms heb ik het gevoel dat ik dood ga! daardoor raak ik echt in een shokk! de dokter heeft Propranolol 10 mg 2 Maal Per dag.. is het dan niet gevaarlijk voor mij? of helpt het juist? en heb ook last van hartkloping, ik dit sins 7dage!

Salam

Geef hier een reactie

tekst

naam

e-mail

Dit veld s.v.p. leeg laten

Gaaf shirt met joe joe er op :)
Gaaf shirt met joe joe er op :)

<b>Laat de liefde niet aan toeval over</b>
Laat de liefde niet aan toeval over