Propranolol (betablokker)

ingrid Sinteur | email | 27-03-2006

Sinds een week slik ik tegen migraine bovenstaand medicijn. Ik heb 3x getracht te lopen maar krijg mijn ene been niet meer voor het andere. Ik lees wel wat dingen op het forum maar niet of deze bijwerking weggaat of altijd blijft. Ik hoop dat iemand me kan helpen want het is of niet meer lopen of migraine...

De leukste ideeen en ontwerpen voor t-shirts, hoodies enz...
De leukste ideeen en ontwerpen voor t-shirts, hoodies enz...

hit counter

Web Analytics Made Easy -
StatCounter

rens | email | 26-05-2010

hallo allemaal ik heb een vraagje over propranolol want ik zie gevarieerde reacties en hoop dat iemand mijn klachten herked ik heb al langere tijd van hartkloppingen angstgevoelens en laatste tijd hogebloeddruk ik heb via mijn huisarts propranolol 80mg gehad en ik slik deze nu 5 dagen 1 maal per dag en het lijkt wel of ik gek word ik heb last van duizelgheid licht i het hoofd mijn ogen voelen raar en ik heb ook een vreemd beeld alsof de in en uitzoom functie van mijn ogen niet meer goed werkt lichte druk op mijn hoofd hoofdpijn ik voel me gewoon heel vreemd en ik ben bang dat dit door het medicijn komt kan iemand dit bevestigen of iemand dit deze klachten herkend want ik kan hier niet mee leven ben heel de dag bezig met hoe ik me voel erg vervelend en daar komen ook automatisch angstige gevoelens door hoop dat iemand me wat tips kan geven

sonja | email | 30-05-2010

al die reacties over hoofdpijn snap ik niet ik slik propranolol omdat ik een levercirrose heb nu snap ik dus helemaal niet meer waarom ik dit slik heeft er iemand ervaring op dit gebied?

Emile | email | 31-07-2010

Ik heb Propanolol als advies gekregen voor de Migraine aanvallen die ik had..
Het middel heb ik 2 weken geslikt en alleen maar flauwtes gehad, waarschijnlijk ook omdat ik flink aan het sporten was.
Na advies huisarts ben ik direct gestopt, het is nu een week geleden en ben nog niet zo vermoeid geweest. Wanneer is het middel uit je lichaam en wat kan je er tegen doen om toch te kunnen blijven sporten?

Groet,

Emile

Ray | email | 23-08-2010

Ik heb last van hyperventilatie, versnelde hartslag uit het niets en het gevoel dat je hart veel harder/duidelijker slaat dan normaal. Ook slaap ik slecht en word ik vaak wakker met een hoge hartslag.

Ik heb daarvoor ook propranolol gekregen, 10mg, volgens mij de kleinste dosering. Liever gebruik ik helemaal niks, maar ben er nu toch maar aan begonnen!

Iemand nog met dezelfde klachten als ik?

Egbert Kruize | email | 20-09-2010

Hallo Linda,

Door sporten stijgt je bloeddruk en krijg je weer migraine. Minder of niet sporten, en probeer wat minder propranolol in te nemen maar daarnaast immigran tegen de migraine.
Werkt heel goed samen.
Voor meer info, kun je mij mailen.

Bianca | email | 20-09-2010

Hoi allemaal,

lees veel over migraine en astma, maar lees nergens van bv, ikke, 161/106/160,
10 mg propranolol en na 2 uur 137/77/103,
nu vraag ik me af met migraine, schieten jullie dan niet beneden je waarde, of heb je met migraine ook hoge bloeddruk, want ik word ook suf, maar wel fijn, alleen na 4 dagen word ik er flink beroerd van, dus nee een fijn middel is het niet, alleen mijn bovendruk blijft dalen, maar plosslag blijft helaas te hoog, ga ik meer nemen, zakt mijn druk boven en onder maar de polsslag krijgen we niet lager dan 98, dat is balen, morgen een ander middel ophalen zei de huisarts, duimen allen

Gr Bianca

wendy | 25-09-2010

propranolol is voor mij het enige middel dat mijn chronische hyperventilatie onderdrukt zodra ik ermee stop zijn alle symptomen terug, druk op de borst benauwd, angstig en moe, maar met propranolol moet ik wel oppassen dat ik niet dikker wordt en ik ben 's Nachts gedesorieteerd als ik wakker wordt gemaakt half wakker en heel boos en weet de volgende dag amper dat ik wakker was en wartaal uitsloeg en ik heb het idee dat ik wel wat trager ben door de tragere hartslag maar dat is altijd beter dan de hele dag gespannen en moe en gapen door de hyperventilatie.Ik slik 30 mg per dag

ik | email | 12-10-2010

Ik slik enkele jaren (zo'n 6 jaar) dagelijks 3x 10 mg propanolol tegen angst en onrust.
Ik volg ook therapie, maar deze medicijnen werken voor mij beter dan de therapie.

Ik heb veel last van hormoonproblemen waardoor de angst en onrust ontstaan.
De pil heeft ook een positief effect maar niet voldoende.
Alleen tijdens mijn zwangerschap en borstvoeding voelde ik me super (hormonen) en mocht ik propanolol niet gebruiken, maar was toen ook niet nodig.

Propanolol zorgt er voor mij voor dat ik mijn dag redelijk normaal door kan komen.
Als ik het niet slik krijg ik last van constante hartkloppingen, pijn op de borst/linkerarm, paniek en onrust, slaapproblemen, oververmoeidheid (als gevolg) en gevoel van hopeloosheid.

Ik las dat er mensen zijn die last hebben van meer zweten door de medicijnen.
Ik zweet er juist veel minder door, waarschijnlijk doordat de angst verminderd.
Ik word er inderdaad iets meer vermoeid door, merk dat ik wat meer moeite heb met opstaan dan zonder medicijnen, maar vind dit te verwaarlozen want ik fiets nog steeds zo'n 40 km per dag.

Ik ben eigenlijk alleen maar positief, voor mij maakt het echt verschil tussen leven of de dag overleven.

Rebecca | email | 27-10-2010

Hallo allemaal,
Ik slik propranolol nu ongeveer 6 jaar tegen migraine, ik heb hier veel baat bij in 9 maanden tijd heb ik 1 zware aanval gehad, soms heb ik nog hoofdpijn maar dat is dragelijk. Nu willen mijn vriend en ik proberen een kindje te krijgen... het advies van de huisarts: stoppen met propranolol, daar zie ik absoluut tegenop!! Heeft iemand hier ervaring mee??

Groetjes Rebecca

Kelly | email | 22-12-2010

Hoi allemaal,

Ik slik propranolol tegen een hoge bloedruk, Ik heb overdag helemaal geen last van bijwerkingen maar als ik wil slapen voel ik me angstig en hallucineer ik. Ik dacht dat de dosis misschien te hoog was maar ben vandaag bij de dokter geweest en krijg nu weer een hogere dosis omdat me bloedduk nog steeds aan de hoge kant is. Ik snap er niks van. Ik durf het savonds niet te slikken kan er niet van slapen.

yvon | email | 24-01-2011

HALLO,,
Sinds een week slik ik propanolol 1x10mg
mijn huisarts heeft deze voorgeschreven tegen overgansklachten.Voel mij wel wat rustiger niet meer zo opgejaagd,en ook de hoofdpijn is minder alleen heb ik wel klachten met inslapen .Ik vroeg mij af of er meer mensen zijn met overgangsklachten die ervaring met dit medicijn hebben.

Wil | email | 24-01-2011

Ik gebruik propranonol 80 mg REGULAR. (beperkte afgifte)Dit heb ik in het ziekenhuis gekregen. . Ik had zoveel migraine aanvallen. Nog breekt de migraine door. Dan gebruik ik maxalt smelt erbij. Dit moet wel op tijd gebeuren, anders helpt het niet. Vervolgens een zetpil paracetamol 500 mg. Je maag neemt nl niets meer op.
Zo kom ik een aanval door......

miek | 26-03-2011

slik sinds een week propanolol 80mg samen met depakine 500gron deze slik ik al jaren maar kreeg op den duur twee migraineaanvallen per week ik heb nu nog geen aanval gehad maar ben wel meer moe en kan goed slapen ik heb ook gemerkt dat het me rust geeft en tegen de overgangsklachten werkt als het zo blijft ben ik al tevreden groetjes miek

Jan | email | 28-03-2011

Hoi,

Migraine is idd verschrikkelijk. Ikzelf ben immuun tegen imitrex, zomig en namarig door een inspuiting imitrex. Vermijdt dus zoveel mogelijk inspuitingen, zomig werkt even goed (zij het 5 minuten trager). Mijn aanvallen komen tot 8 per dag, vrij onleefbaar. Ik neem nu 160 mg inderal per dag en nu heb ik maar 4 aanvallen per week (meestal s'nachts). Met lopen heb ik geen probleem, buiten een hartslag in rust van 40 en een bloeddruk van 5 over 9. Het enige wat je moet doen is voldoende energie in je lijf hebben voor en tijdens het lopen (ik gebruik die squeezy gels) om duiziligheid door lage bloeddruk te vermijden. Marathons is af te raden, maar normale sport is geen probleem. Het mechanisme achter migraine is vergelijkbaar met astma en netelroos. Sport is dus zeker geen probleem, zolang je niet te diep gaat. Wel niet lopen als je juist een triptan (imitrex, zomig, namarig) genomen hebt.

miek | 16-04-2011

beste ingrid
het gaat over maar dat duurt een week of vier bij mij teminste nu heb ik geen last meer met lopen ik heb twee weken geleden een hogeredosis gekregen het is nu 160 mg per dag en heb geen bijwerkingen meer hoop dat je hier iets aan hebt ik zelf kom wel aan in gewicht heeft iemand hier ervaring mee?

vera | email | 17-05-2011

zoals vele beschijven ,dat ze dan eindelijk van hun migraine afzyn ,en daarnaast nog neuten van voel me nie goed,ben lusteloos,ben depressief,amaaaai ik neem dit medicatie nu pas al byna 1 week half en resultaat,liever moe dan echte pijn van migraine aanvallen weet wat kiezen,!!!!

methilda | email | 31-05-2011

Ik heb na een auto-ongeval in 2005 wel 15 migraine aanvallen per maand gehad.
Om gek van te worden! Na veel verschillende medicijnen te hebben uitgeprobeerd hielp uiteindelijk niets en kreeg ik ook nog een medicatie vergiftiging. Sinds een jaar neem ik propranolol. De aanvallen waren iets minder intensief meer namen niet af. Inmiddels krijg ik sinds drie maanden Botox in nek en hoofdpijn ingespoten.( 35 spuitjes) En dat heeft geholpen!! Ik heb nu veel minder aanvallen. Van de 15 aanvallen heb ik er nu nog ongeveer 2 per maand. Lang leve de Botox....
Wel zou ik iedereen willen waarschuwen voor de vele medicijnen die worden voorgeschreven. Zorg dat je een goeie neuroloog vindt die goed naar je luisterd.
En die daarna de juiste diagnose kan stellen. Ik heb bijv last van verschillende vormen van hoofdpijn. Ik wens jullie veel succes. Gr

Nelleke | 19-08-2011

Propranolol heb ik jaren geslikt,had door stress heel veel last van migraine. Ik had een dosering van 160 mg per dag,ik had enorm veel last van bijwerkingen,hartkloppingen,lusteloosheid,angst tijdens het slapen,overgewicht en oververmoeid. Op een gegeven moment kon ik niet meer,mijn lichaam raakte uitgeput.Nadere onderzoek wees uit dat ik Osas had,na gebruik van een snurkbeugel,ging het bter,maar bleef enorm moe.
Op advies van de internist moest ik stoppen met propranolol.Wat heb ik een last gehad van afkickverschijnselen! Het tolde in mijn hoofd en ik had veel last van hoofdpijn.Ik zetten door,nu mag ik dus deze week helemaal zonder propranolol verder gaan.Ik heb een paar keer mijn bloeddruk op gemeten en hij is nu veel lager dan voorheen,wat een goed teken is. Ik heb veel meer energie terug gekregen en ben er veel vrolijker door geworden dat ik ermee gestopt ben.Ongelooflijk wat een troep heb ik al die jaren geslikt!

nadja | email | 28-10-2011

ik heb propranolol 10 mg gekregen van huisdokter.1 keer daags 10 mg.hij zegt voor onrustklachten i.p.v oxazepam daar dit middel verslavend is.maar ben nu bang dat het voor mijn hart gegeven word want ben geschokken van de bijsluiter.kan iemand mij geruststellen waarvoor dit medicijn allemaAL gebruikt word?

jolanda | email | 01-11-2011

ik gebruik nu 3 dagen propranolol 25 mg per dag
vanwege migraine aanvallen
voordat ik begon was me bloeddruk goed 120/70
en nu voel ik me zo bleeh hele dag ben onwijs moe , en misselijk heb constant het idee dat ik tegen de vlakte ga loop de hele dag duizelig te wezen.............. voel me er echt niet goed bij....
ga morgen ook contact opnemen met huisarts want zo hoeft dit van mij niet meer .
dan heb ik liever wat om de misselijkheid te onderdrukken tijdens migraine aanval
iemand ervaring met zulk soort medicijnen

Lies | email | 15-02-2012

Fantastisch middel voor diegene die moeite heeft met spreken in het openbaar. 2 uur van tevoren 15 mg innemen en je voelt weer als zoals het hoort. Ontspannen en niet van de wijs te brengen. Beter dan al die kostbare therapiën die vaak niets doen aan hoe je nu eenmaal bent gevormd.
Ik beveel het van harte aan en géén bijwerkingen.

Bart | 15-02-2012

Vanwege sociale angstklachten, o.a. bij werkbesprekingen, presentaties, e.d., slik al meer dan 10 jaar propranolol. Ik gebruik het niet alle dagen in de week en vaak ook maar 5-10mg.
Ik kan inderdaad beamen dat het middel de sportprestaties negatief beinvloedt, maar niet dramattisch.

Ik ben nu bijna 40 en speel nog actief basketbal, 2x per week. Daarnaast doe ik ook aan fitness. 15 minuten loopband op 10 km/uur is geen probleem voor mij. Dit zeg ik niet om op te scheppen, maar om zij die twijfelen over het gebruik van dit medicijn enigszins gerust te stellen.

Ik zou ook het liefst mijn leven leiden zonder medicijnen, maar ik heb me er bij neer gelegd dat ik hier niet van af kom.

Arjan | email | 24-04-2012

waarschuwing beta blockers!

Te hoge dosis kan tot erge klachten leiden. Slikte vanwege migrine 80mg per dag, ging jaren goed, geen migrine meer Jippie, maar naar loop der tijd kwamen andere klachten bij, nu bleek na onderzoek dat mijn hart in rust maar 35 slagen per minuut gaf en alleen draaide op zijn hart kamers, gevolg, moeheid, koppijn, prikkelbaar hersenvlies, nekkrampen, gal steken, depresief, concentratie verlies, afname van zintuigen, toename in gewicht, korte adem enz. ben aan het afbouwen en vandaag helemaal gestopt, is net of je ontwaakt uit een boze droom en ben veel heldere geworden. Mijn lichaam doet overal pijn net of al je zintuigen weer beginnen te werken en beursheid van hoofd netals na een migrene. ik hoop dat iemand hier aan iets heeft want het rare is dat je tijdens het slikken dit niet lijkt te ervaren.

Michelle | email | 20-07-2012

hallo iedereen,
ik ben 21 jaar en heb al 9 jaar last van chronische hoofdpijn, 24 uur per dag 7 dagen in de week...Heb al zoveel troep geslikt...varierend van amitryptiline, topamax, ibuprofen(4600 mg per dag!), maxalt smelt, maxalt tablet, sumatriptan, eletriptan en nu dus ook propanolol 160 mg 1 x per dag en daarbij 400 mg vitamine b2..Overlaatst was de hoofdpijn zo erg dat ik op de HAP belandde. De arts daar gaf mij oxazepam om te gaan slapen en daarbij nog een receptje voor diazepam...Nu bij zwaardere aanvallen diazepammetje innemen en ik ga slapen gelukkig..Soms is daarna de hoofdpijn even weg maar meestal blijft t wel hangen maar dan in mindere mate.. 9 augustus weer terug naar UZ in Gent en toch maar eens zeggen dat ik met alle medicatietroep wil stoppen...Es kijken hoe dat gaat...
Bij een zelfde ervaring of tips graag reactie of mailen..

Gr Michelle

Anoniem | 14-08-2013

Iemand bekend met propranolol icm sociale angst? Weet iemand hoeveel ik hiervan mag nemen per dag? En mag ik dit middel dagelijks nemen? Ik hoor graag jullie bevindingen.

anna | email | 24-08-2014

ik gebruik 80 mg retard propranolol dit voor drukverlaging in de aderen na levercirrose . maar ik ben zoooo moe .pijn onder de lever en pijn onderaan de milt. maar lees alleen over gebruik bij migraine of hartklachten en die heb ik niet. hoelang slik je dit en welke mg?

Gerard | email | 20-06-2015

Ik begrijp niet dat sommige niet eens Iers natuurlijks proberen. Zoals valeriaan. Werkt goed voor je zenuwen. En zo zijn er wat meer.

anneleen van impe | email | 26-07-2015

mijn vrouw neemd propranolol ze doet anders dan anders kwaad lopen ambetant enorm prikkelbaar ze gebruikt dat omdat ze tremor heeft trillende handen .weet iemand of dat van die medicatie komt dat ze zo negatief loopt

Evelyn | email | 21-01-2017

Ik neem sinds 3 dagen propranolol (80 Mg per dag) tegen de klachten van postcommotioneel syndroom (hoofdpijn, misselijkheid, spierpijn, zware vermoeidheid...). Sinds ik propranolol neem heb ik verschillende keren per dag het gevoel dat ik zal flauwvallen. Ik ben ook heel neerslachtig en begin te huilen zonder reden. Heeft iemand daar ervaring mee? Zou ik best stoppen met dat medicijn?

Danielle | 05-04-2019

Hallo, ik had veel hartkloppingen en teveel adrenaline....overstresst en mijn handen trilden.
Ik kreeg 10 mg per dag, het is fantastisch.....geen klachten meer, neem het al 10 jaar.
Maar.....ik voel me er moe en lusteloos door. Ik wil van alles doen en ondernemen en er komt niks van in huis.....Stop ik ermee, komt alles terug....dus ja voel me er beter door en verplicht me soms om toch naar dat feestje of naar de stad te gaan.....

Geef hier een reactie

tekst

naam

e-mail

Dit veld s.v.p. leeg laten

Gaaf shirt met joe joe er op :)
Gaaf shirt met joe joe er op :)

<b>Laat de liefde niet aan toeval over</b>
Laat de liefde niet aan toeval over