hardlopen elke dag ???

natascha | email | 06-04-2006

Hallo

Ik ben een jonge meid van 20 jaar.
vroeg me af hoe vaak je het beste kan lopen.elke dag kan dat of is het slecht voor je spieren.

groetjes

Natascha

Er zijn 64 reacties op dit onderwerp, de eerste reactie staat boven

hit counter

Web Analytics Made Easy -
StatCounter

Raymond | 06-04-2006

In de meeste schema's zijn rustdagen juist essentieel om tot verbetering van prestaties te komen. Jouw gewrichten, spieren en pezen moeten de tijd hebben te herstellen. Lijkt mij dus niet verstandig iedere dag te lopen.

Martyn | 06-04-2006

rustig opbouwen van drie keer in de week naar maximaal 5x in de week. Varieer in de afstanden en in je tempo.

Christopher | 06-04-2006

Opbouwen idd. Het max aantal hangt van je ambitie af of als je gewoon voor je plezier dagelijks wilt lopen dan kun je dat best trainen, maar neem er ruim de tijd voor om dat op te bouwen. Wil je prestaties en ben je een gewone sterveling (geen topsporter, die niets anders doet), die ook nog werkt of studeert dan is 5 wel max (of af en toe een weekje 6).

GH | 07-04-2006

Idd. langzaam opbouwen. Maar een maximum van 5 hoeft (gelukkig voor mij) echt niet hoor. Iedere dag kan zeker; soms 2 keer per dag ook als je verslaafd bent (bijvoorbeeld 's ochtends 25-30 minuten losjoggen en dan 's avonds een zware training)

Paul | 07-04-2006

ik ken genoeg mensen die (bijna) elke dag lopen, maar ken nog veeeel meer mensen die daarmee snel geblesseerd raken (zelfs na jaren opbouw). en je spieren zijn snel sterk en herstellen snel, maar je pezen en gewrichten hebben veel meer opbouw en herstel tijd nodig.
succes ermee

Road Runner | 07-04-2006

Hallo Natascha, elke dag lopen? Het lijkt mij niet verstandig. Alleen toplopers die een marathon in 2uur en 6 minuten kunnen lopen trainen dagelijks in het begin zelfs 2 keer per dag, wij als recreanten moeten dat niet doen. Het vergt te veel van je lichaam en de blessurekans wordt steeds groter.
3 of 4 keer in de week hardlopen is goed genoeg, als je er tenminste niet vermoeid door raakt, als je nog zo jong bent als jij wil je nog wel eens veel te hard gaan. Dat maak ik geregeld mee in de loopgroepen. iJe kunt je het beste aansluiten bij een loopgroep of atletiekvereniging daar wordt je goed begeleid en het is nog gezellig ook.

GH | 07-04-2006

Het volgende citaat van een Amerikaanse hardloopexpert (Tinman) is erg treffend:
"If you want to be an elite runner, run 13 times per week (twice per day, 6 days per week, once on the remaining day each week). If you want to be sub-elite (provided genetics are on your side), then run 10 times per week. If you want to be a good local runner, run 6-7 times per week (6 or 7 days per week). If you want to be a decent runner but not competitive in your age group (unless it is a smaller race), then run 5 times per week. If you are novice, very busy with other things in your life, or just focused on getting to the finish line of your next marathon, then run 4 days per week. If you want to have general health benefits, run 3 times per week."

Christopher | 08-04-2006

Kan ik me wel in vinden, alleen die twee laatste zinnen... 3 keer per week is niet zo 'general'; dan eerder 2, en 3 bij die zin er voor;-).

coach | 08-04-2006

Je hoeft geen fanatieke loopverslaafde te zijn om elke dag te lopen. Ik ken iemand die al jaren elke dag 15 minuten loopt. Hij heeft een drukke baan + gezin en geen ambities om langer of harder te lopen. Hij is nooit geblesseerd en blijft er gewoon lekker fit bij.

Christopher | 09-04-2006

Iedere dag 15 minuten lopen vind ik wel fanatiek en verslaafd;-). Ik neem aan dat hij het niet doet uit noodzaak ofzo.

toine | 10-04-2006

vraagje ? Wat doen al die andere mensen de rest van de dag op de bank liggen ? Elke dag 15 minuten lopen is echt niet erg of vermoeiend of wat dan ook . Je beweegt in ieder geval . Maak het toch voor beginners niet zo moeilijk . Mensen moeten bewegen het liefst elke dag alleen als ze bewust gaan trainen voor iets dan moet ze andere normen en waarden gaan hanteren . Ga maar lekker lopen en geniet dat is veel belangrijker .

Rob | 10-04-2006

Natascha,
Kijk eerst eens wat je zelf wil. Kijk dan pas naar anderen. Maar boven alles: luister naar je lichaam en begin rustig aan.
Loop eerst eens twee keer per week en bouw het daarna langzaam op, qua afstand, intensiteit en aantal trainingen.
Of het goed is voor je spieren hangt af van wat je, en HOE je het doet.
Ik zie te veel mensen zonder enige begeleiding rennen, met een foute loopstijl/ -techniek. Hardlopen moet je ook leren! (Net zoals hoogspringen, speerwerpen etc)
Hou het leuk. Ga naar een atletiek club voor de nodige gezelligheid, begeleiding en techniek.
Succes
Als het je goed bevalt ga je ook wat meer doen.

Jan Engel | 11-04-2006

Van trainen wordt je slechter ! Van hertsel wordt je beter! Je lichaam heeft rust nodig om zich aan te passen aan de training waar het aan bloot gesteld wordt. Mijn advies is: loop 3 keer per week, of loop om de dag. Tenzij je een ijzeren getsel hebt natuurlijk

Vraagje aan Natascha | 12-04-2006

Waarom in het wilde weg in diverse topics een stelling/vraag posten en vervolgens zelf nergens meer op reageren? Zo wordt niet duidelijk waarom je iets post en wat je precies wilt weten.

steffen | 19-01-2008

ik zou zeggen gewoon 2 of 3 keer per week.
maar het hangt inderdaad vooral af van wat je doel is met hardlopen, en hoeveel tijd je hebt.

Ik vind het idee van een ateltiekclub niet echt geweldig, uit mijn ervaring is het te onpersoonlijk. Je leert er wel techniek etc.
maar zijn altijd trainingen van 1,5 uur ongeacht waarvoor je traint.
Ten minste bij de atletiek vereniging in nieuwgein

Bert | email | 20-01-2008

Hey Natascha,
Het hangt ervan af of jij beginner bent.
Als dat zo is, dan dien je het heel langzaam op te bouwen, want jouw lichaam moet er aan wennen.
Als jij al gevorderd/ervaren loper bent, dan zou ik toch zeker min.1 rustdag inlassen.
Zelf houd ik het op 3 rustdagen/week.
Met de opmerking van Steffen over het onpersoonlijke karakter van een atletiekclub ben ik het absoluut niet eens.
Het is mijn stimulans om te gaan, 2x per week.
Bij ons (Monnickendam) is het erg gezellig maar je moet dan wel aansluiting zoeken en je niet gaan afzonderen.
Maar ook al doe je het laatste, dan nog word je bij ons wel uit je isolement gehaald.
Dus zeker doen, lid worden van een atletiekvereniging!
Je kunt ook gewoon eerst een paar trainingen gratis meedoen om te bezien of het bevalt.
Succes ermee!

bas | 21-11-2008

Ik loop al 2 jaar 7 dagen per week 5 km hard. Geen blesures ben 109 kg zwaar dus ik ren rustig aan +/- 7,5 km per uur.
Het is wel belangrijk om uit te lopen na het rennen en strek en rek oefeningen te doen voor en na het rennen

Jack | 22-11-2008

Mijn ervaring is dat als je iedere dag loopt je minder gauw last krijgt van spierpijn dan wanneer je om de n of twee dagen gaat lopen.
Het lijkt wel of de benen juist dn eerder gaan verzuren hoewel men zich aanvankelijker vaak juist fitter voelt!
(Wat) langere (trainings)afstanden lijken dan mentaal ook minder moeite te kosten.
Die ''ervaring'' deed ik op toen ik een paar maandjes werkloos thuis zat.
Echter met een fultime job ga je niet meer zo gauw iedere dag lopen/trainen. Tenminste ik niet.
En al helemaal niet als je genoodzaakt bent om s'avonds iedere keer in het donker te moeten trainen; november, december, januari, de z.g. donkere dagen voor maar ook rond de kerst.

jeugenlien | email | 29-06-2009

onzin .. ik loop elkedag een uur op de loop baan .. dus ongeveer 3000 m .. 3 km .. en ik ga er wel kappot van maar Niet dat ik last krijg van me benen of dergelijkt het voeld juist heel fijn aan :)
en natuurlijk kan je ook lekker slapen in de avond ..

roadrunner | 29-06-2009

nooit rekken voor het hardlopen.je haald dan de spanning van de spieren,waardoor ze juist sneller kunnen scheuren/verrekken.

Cindy | 04-07-2009

Wat hierbij niet vermeld word is dat het juist wel heel goed voor je kan zijn om op je rustdag op een andere manier te bewegen: bijvoorbeeld fietsen of zwemmen!

klaas | email | 25-11-2009

ik train 3x per week ik ren 20 in anderhalf uur dan heb ik meer rust nodig dan iemand die maar een half uur gaat lopen het belangerijkste is je lichaam hoe het aanvoelt kun je het aan ja of nee?

Marijke | 25-11-2009

Bas rek en strek is niet meer van deze tijd ik heb net een heel stuk in de krant gelezen. Het is beter om je heupen en enkel en voet gewrichten soepel te maken voor dat je gaat lopen.

Mink | email | 01-12-2009

IK merk dat jullie velen praten als dhr. Brugman. Hou toch op met jullie theoretische onzin, ga gewoon lekker hardlopen, gooi variaties in je lopen en luister naar je lichaam. Elk lichaam is reageert anders. Als je elke dag gaat lopen, begin je 1e dag met rustig lichte stappen duurloop en de volgende dag korte loop afstand met intensieve training erin. Voeding is ook belangerijk!! Niet vergeten.

phil | email | 16-12-2009

Ik loop nu om de dag hard. Als ik dat dan doe, loop ik ongeveer een uur. Doe het pas sinds een paar maanden(begon met 1 min hardlopen en 2 min wandelen) Ik word er amper nog moe van. Daarbij rook ik ook nog. Mijn vraag is: Hoe ver moet, of kan ik gaan om klaar te zijn voor een halve marathon

dirkmans | 17-12-2009

In de eerste plaats is elke dag 30 minuten al makkelijker voor het lichaam dan om de dag 60 minuten. Gevolg is dat je direct al meer kan lopen. Gevolg daarvan is betere prestatie. Succes.

pietje bel | email | 25-12-2009

7 keer lopen in de week.., wat een lariekoek. Das niet echt best je gaat niet vooruit en je hebt kans op overtraining, een soort omgekeerde vooruitgang en als je dat krijgt kan je maanden niet trainen. Max 5 keer voor zeer gevorderd, beginners 3 keer max

Ik | 26-12-2009

Wat een kul. Toppers trainen wel 10x in de week. Als je maar varieert en tussendoor genoeg rust neemt. Je hoeft echt niet elke dag tot het gaatje te gaan. Een herstelduurloop is ook een training.

KaasKnowsBest | 06-01-2010

ongeveer 8 uur na een cardio sessie(afhankelijk van hoe zwaar deze is) is je lichaam geheel hersteld dus in principe kun je 3x op een dag hardlopen
NT GG

Michiel | 06-01-2010

ik loop om de dag en elke dag na het hardlopen neem ik voldoende eiwitten voor een goed spierherstel op de rust dag hou ik ook echt rust om de dag erna weer te kunnen vlammen !

Gekke Henkie | 06-01-2010

Ik heb het meeste baat bij relatief vaak en veel lopen.
Dus 5 dagen/70km met 80% rustige km's (Z1-Z2). De "echte" bij ons in de vereniging zweren bij minder vaak lopen (2/3 dagen) en dan wel elke keer heel hard, dus intervallen maximaal hard en duurlopen op 80% van 10km wedstrijdtempo.

Wat is wijsheid?

I chuckled | 06-01-2010

"relatief vaak"
"5 keer"

Je weet je grappen wel te plaatsen ;-)!

t | email | 03-02-2010

ik ben schoonmaakster in een ziekenhuis
en ik ben een vrouw van 43 ,,,ik loop daar iedere ochtend in 4 uur tyd 3km,ben kapot .
ik heb vier afdelingen die ik dan poetsen moet .
veels te kort de tyd ,maar dat is overal in de schoonmaak.maar ik vraag me af is dat wel gezond 3km,dat heb ik gemeten met een stappenteller, in 4 uurtjes en elke dag ,,,want heb dat nooit gedaan ,ik doe het nu een maand,daarbij heb ik ook nog Artrose en evenwichsstoornis.en daarna loop ik thuis ook nog met hond en heel veel in huis ,,,dan denk ik dat ik ongeveer totaal 5 km per dag heb.
wie kan me hier antwoord op geven of het slecht of gevaarlijk is zowiezo voor mijn artrose
gr t

Bert | 03-02-2010

Dan doe je wel heel erg rustig aan.

Tim | 06-02-2010

@ Gekke Henkie,

Wat lopen die "echte" lopers dan voor tijden want die manier van trainen klinkt niet echt als iets voor een "echte" loper..

Zelf train ik 7 keer per week, 1 dag ga ik 2 keer en op 1 dag heb ik rust. Ik streef naar meer maar ik moet eerst zorgen dat mijn lichaam 130km per week met gemak aan kan en dat vergt wat tijd. Momenteel als ik 3 van dat soort weken erop heb zitten ben ik toch echt toe aan een rustweek.

Die rustdag houd ik er voorlopig in. Voor dit soort weken heb ik overigens wel een heel jaar gestructureerd opgebouwd! En daarvoor waren weken van 80km ook al heel normaal voor me.. dus doe zoiets niet vanuit het niks :P.

50+ | 07-02-2010

Ik ben een ouwe bok van in de 50 en helaas in de WW.
Voordeel is echter wel dat ik volop de tijd om te trainen heb.
Mijn ideale scenario ligt daarbij op ca 5 loopdagen per week.
Meestal loop ik tussen het half uur en drie kwartier, oftewel zo tussen de 5 en de 9 km per keer.
Heb daarbij wel ondervonden dat ik van die 5 trainingen er toch eigelijk minstens 2 maar beter nog 3 in een stevig tot hoog tempo, in mijn geval dan minstens 12 tot 13 km/h moet lopen wil ik in een een trimloop of ''race'' voor m'n gevoel nog degelijk tot goed kunnen presteren.
Totaal tussen de 30 en 40 km per week lijkt voor mij ook het meest ideaal om op deze leeftijd, ondanks meer dan 20 jaar hardlopen nog gezond en blessurevrij te kunnen acteren.

willem | 28-02-2010

ik loop bijna elke dag. De dag na een harde training nam ik vroeger een rustdag, maar nu loop ik een half uurtje in m'n lange duurloop tempo om m'n spieren wat los te lopen en heb het gevoel dat dit wel z'n vruchten afwerpt!

Saskia | email | 06-04-2010

Goedemorgen!
Ik ben ook een beginnend hardloper en nu al verslaafd... (ondanks dat ik pas 3x gelopen heb).

Ik doe al 2 jaar aan intensief fitness en cardiosessies daarna op een fiets/crosstrainer. Maar dat werd erg saai dus wil ik nu gaan beginnen met hardlopen:-)

Ik had een beginnersschema uitgeprint en wilde dat gaan volgen maar wat blijkt is dat ik gemakkelijk 30 minuten (heb het gevoel dat ik zelfs een uur aankan:-S) kan lopen zonder echt moe te worden! Geweldig, alleen vraag ik me nu wel af of dit wel goed is voor mijn lichaam is aangezien ik vroeger alleen de cooportest heb gelopen voor de middelbare en verder geen hardloopervarig heb....

Ik wil natuurlijk geen blessures!

Is het denken jullie verantwoord om 4x in de week 30-45 minuten hard te lopen op een moderate tempo??

TNX!

Joury | 07-09-2010

Hallo,

Ik ben nu 3 jaar actief als hardlooptrainer. Ik zal proberen kort wat uit te leggen m.b.t. hoe vaak je zou moeten hardlopen per week.

Belangrijk bij het hardlopen is om de trainingintensiteit (intensief, extensief) om te wisselen. Het is erg belangrijk dat je als beginner (ondanks wellicht de al goede conditie) de pezen en spieren te laten wennen aan de belasting. Let op: Tijdens het neerkomen bij hardlopen treedt een schokbelasting op die twee tot drie keer het gewicht van jou als hardloper kan bedragen. Belangrijk is dus om te werken aan je techniek (loopscholing) en de intensiteit langzaam te verhogen. Probeer core-stability oefeningen te doen (dit kan ook thuis) en hardlopen met krachttraining te combineren. Ik raad aan om maximaal als beginner 3 keer per week te trainen (hardlopen) en daarnaast maximaal 2 keer per week aan krachttraining te doen. Wanneer je lichaam gewend is aan de belasting zou je eventuele extensieve duurlopen kunnen gebruiken als herstel.

Alex | email | 23-09-2010

Hi iedereen, ben 37 en ben net 4 weken aan het rennen. Er is een nieuwe wererld voor me open gegaan! Kan beter denken, veel meer energie, en begin nu al aftevallen. Ben begonnen met elke dag 18 minuten te joggen, en zit nu al op 25 minuten. Ik ga 6 dagen per week. Ik luister naar mijn eigen lichaam en tot nu toe gaat dit goed. Ik kan niet wachten om op 1 uur joggen te komen, maar ik heb geen haast. Alleen al lekker buiten zijn met me eigen muziek op me ooren en een heerlijke smile op me gezicht van trots zijn vind ik zo kicke! Doe ik het goed op deze manier? Elke week een minuutje erbij?

P | 23-09-2010

@ Alex,

beter loop je vier keer per week; om de dag sporten. Zo herstel je beter en kan je je trainingen intensiever maken.

Donna | email | 27-10-2010

Ik heb een vraag
ik wil graag beginnen met hardlopen.
Alleen heb ik een hele slechte conditie en mijn vraag was hoe ik dit het beste kan opbouwen.

firizon | email | 28-12-2010

Ik heb heb het allemaal gelezen , en ik ga luisteren naar mijn lichaam , ik ben van gisteren begon en 15 minuten met interval vandaag ook proberen en teveel last dan ga ik rusten. Geen last door lopen elke dag nu ik nog thuis ben als ik terug moet gaan werken in de bouw zal dit maar 2 keer of misschien 3 per week zijn maximum .
Als je bureau werk hebt dan ben je niet moe dan kun je gaan lopen .Logische he.

heul hard lopu | 16-03-2011

euhm...ik ben net begonnen met hardlopen (vorige jaar in de zomer al mee begonnen) is het verkeerd dat ik nu al een half uur volhoud ik 1 keer? Ik luister goed naar mijn lichaam en tot nu toe lijkt het allemaal goed te gaan

Bas | 20-03-2011

Ik loop om de dag voor het ontbijt 10 km. Het lichaam kan op de rustdagen herstellen. Verder nog 2 keer per week een half uurtje fitness. Gaat perfect!

Maya | email | 31-03-2011

Hallo!
Ik ben al ruim een jaar bezig met hardlopen. Ik ben heel rustig begonnen; 1 keer per week waarin ik lopen en rennen afwisselde per 1 of 2 minuten. Langzaamaan heb ik mijn conditie opgebouwd en merkte ik dat mijn kuitspieren veel steviger werden. Ik ging 2 keer per week lopen en kon al snel een kwartier achter elkaar. Zelfs in de winter ben ik door blijven rennen, wanneer het buiten 0' was.. Ik heb mijn training opgevoerd tot 4 keer in de week een uur. Ik heb inmiddels een nieuw persoonlijk record gevestigd met 50 minuten achter elkaar, gevolgd door uitlopen.
Ik vraag me alleen af waarom ik niet afval. Want naast het sporten eet ik ook nog eens altijd heel gezond. 's Ochtends yoghurt met muesli, smiddags volkorenboterhammen met een plakje kaas, tussendoor een stuk fruit en 's avonds meestal een vers wokgerecht met rijst of wraps met kip en groenten.
?? Waarom val ik dan niet af ??
p.s ik ben 20 en heb een bmi van 22.5

Abby | 31-03-2011

En ik kom maar niet bij. ;-)

anne | email | 03-08-2011

ik loop elke dag maar wanneer ik voel dat ik moe ben ga ik tegen hardloopstemmetje in en hou ik een dag rust .
elk lichaam is anders ik heb marathons gelopen volgens de kenners verkeerd getraind teveel maar liep ze onder de vier uur dus luister goed naar je lichaam eet voldoende en drink tydens je loop geniet

Sonja | 03-08-2011

Anne dat je je marathons binnen de 4 uur loopt zegt niets over het al dan niet verstandig bezig zijn. Mogelijk kun je met een doelgerichte training waarin je wel rustdagen inlast zo een half uur van je tijd afhalen.
Met de nodige loopervaring zal iedere dag lopen geen probleem zijn. Maar wil je tijden echt verbeteren dan zul je toch echt variatie in je trainingen aan moeten brengen. Voor de meesten zullen daarbij een of twee rustdagen in de week essentieel zijn. Andere kunnen die dagen gebruiken voor een heel rustig herstelloopje.
Maar van iedere dag hetzelfde rondje in het zelfde tempo zal niemand op termijn beter worden.

bregje | 05-08-2011

Met het trainen voor een duurtsport is het zo dat je hart en longen snel vooruitgang boeken maar dat je botten, gewrichten en pezen er maanden over doen om sterker te worden.
Daarom moet je niet te snel te hard willen maar eerst je lichaam laten wennen aan deze belasting op een laag tempo en daarna pas je snelheid verhogen. En dat is voor veel mensen lastig

Irma | email | 28-01-2012

Ik ben 1 september 2010 begonnen met hardlopen. Rustig opbouwen met af en toe wandelen. Nu 5 maanden later loop ik nog steeds elke dag een rondje van 5 kilometer hard, zonder dat ik hoef te wandelen. Echt heerlijk! Kan ik iedereen aanraden. Na mijn operatie had ik hartklachten, die heb ik sinds het hardlopen niet meer gehad.

sara | email | 22-07-2012

@maya

Om af te vallen moet je sporten combineren met de juiste voeding. Schrap vlees, vis eieren ,zuivel en alles waar bovenstaande inzit.
Ik ben al jaren veganistisch, ik zeg niet dat jij dit ook moet worden maar het helpt wel.

rob G | 23-07-2012

Afvallen is heel envoudig gezegd een energie balans. Als je niet afvalt met je huidige eet - beweeg patroon, zul je of minder moeten eten (lees minder cal), ofwel meer moeten bewegen.

Normaliter is een combi van de 2 de beste oplossing, maar een gewoon gezond en afwisselend eetpatroon icm een 3-5 uur sporten in de week zal uiteindelijk echt wel resultaat geven

sandra de graaff | email | 09-08-2012

hee hoi

ik train bijna elka dag 5km ,ik doe dit al 3 jaar straks en ben 30 kilo afgevallen het bevalt me super goed ik voel me naar de tijd ook super lekker in mijn vel en lekker fit,ik had nooit gedacht dat ik dit ooit zal doen ,ik ben ook begonnen met een stukje wandelen stukjes hardlopen ,ik probeer iedere keer een stukje verder telopen mijn doel is om ooit 10 km tekunnen hardlopen,heb mijn man en mijn jongste dochter ook aan het hardlopen mijn man loopt ook de 5km en mijn dochter 1km ,ik doe ook aan hardloop wedstrijden mee ,bevalt me super ,

Michelle | email | 22-09-2012

Hoi ik ben sinds deze week begonnen met hardlopen en heb deze week ongeveer 5 keer hardgelopen maar ik kan steeds maar 1 minuut volhouden en dan ben ik al moe dus ik doe steeds 1 minuut rennen en dan 2minuuten wandelen en in totaal ren ik 8 x maar ik vraag me af is dit tevaak in een week als beginner? Ik doe voorderest geen sport en heb ookal 4 jaar geen sport gedaan

Sportontdekker | 23-09-2012

@Michelle; als je net begint moet je lichaam zich nog helemaal aanpassen aan de zware belasting van het lopen. Je conditie zal vrij snel op niveau zijn evenals je spieren, dit is een kwestie van een paar weken.
Je gewrichten en pezen hebben veel meer tijd nodig om zich aan te passen. Door dagelijks te lopen heeft je lichaam de tijd niet te herstellen en loop je een grote kans op blessures. Gun je lijf een dag rust na het lopen, loop niet meer dan 3 maal per week en drijf jezelf niet tot het uiterste maar gebruik een beginners schema.
Ik lees hier te vaak dat men zich tot het uiterste drijft om zo hard/lang/vaak mogelijk te lopen. Of je als doel hebt om af te vallen, je conditie te verbeteren of gewoon lol beleven maakt niet veel uit, een blessure zal er voor zorgen dat je doel buiten beeld verdwijnt en dat zou zonde zijn.

s | 23-09-2012

@Sara; hoe kun je nou alles wat eiwitten bevat uit je voeding schrappen, dat is het hoofdbestanddeel waaruit je spieren opgebouwd zijn?
Wanneer je intensief sport kun je dat niet ongestraft doen!
Wil je intensief sporten en afvallen dan moet je een gedetailleerd voedingsschema maken waarbij je iets onder het aantal kcal gaat zitten wat je nodig hebt om in balans te zijn. Maar wel met de juiste hoeveelheid eiwit, vet en koolhydraten.
Zit je iets (max 500 kcal) onder je onderhoud dan val je af, ga je op je onderhoud zitten dan veranderd er niets en zit je erboven dan kom je aan, zo simpel is het.

Sportontdekker | 23-09-2012

Nog even als aanvulling: (de vorige post is ook van mij) Ga je teveel onder je onderhoud zitten dan zal je lichaam in een soort overlevingsmodus schakelen en zoveel mogelijk reserve aanleggen als dat ook maar even beschikbaar is. Het gevolg is dan dat je aankomt terwijl je weinig eet!

Roos | 09-10-2012

Ik ben ook net begonnen met hardlopen. En vroeg mij ook af of ik gelijk iedere dag kan lopen. Ik heb nu wel last van wat spierpijn maar iemand zei dat ik daar het beste gewoon doorheen kan lopen. Misschien vandaag gewoon een stukje wandelen i.p.v. hardlopen?

Dick | 09-10-2012

Wandelen is altijd goed. Maar nooit twee dagen achter elkaar hardlopen. Het is niet alleen de spierpijn, maar ook dat je lichaam moet wennen aan de schokbelasting.

Sportontdekker | 09-10-2012

Wanneer je regelmatig ruwe oppervlakken met je handen pakt zal er zich een eeltlaag vormen, dit is een natuurlijke reactie van je lichaam.
Doe je dit elke dag zolang dat het tot bloedens toe is zal eelt nooit de kans krijgen een beschermende laag op je handen te vormen.
Loop je iedere dag hard dan gun je je lichaam nooit de kans zich te herstellen, gevolg is dat je blessures oploopt en soms maanden bezig bent met herstellen.
Hoe ouder je wordt hoe meer tijd je nodig hebt voor het herstel. Om de dag rennen met zo nu en dan een paar dagen rust is de manier om het lang vol te houden.

Nicole | email | 17-10-2013

Hallo ik ben op 2 september begonnen met lopen nu vandaag 15 oktober loop ik met gemak 10 km is echt verslavend doordat mooi weer in Belgi heb ik een loopbaan gekocht en loop ik 5 km dagelijks op een snelheid van 6.8 ik lees hier dat het niet goed is iedere dag te lopen en op andere blogs zeggen ze dat dat geen probleem is ! Wat is er nu goed ?

Marly | 18-10-2013

De gevorderde hardloper en een recreatieve jogger kan gerust iedere dag gaan hardlopen of joggen.

Als beginner die echt op prestatieverbetering gericht is zou iedere dag trainen echt tot overtraindheid leiden. Conditieverbetering vindt namelijk op de rustdagen plaats. Het lichaam heeft tenslotte tijd nodig om zich aan te passen als reactie op de training.

Justin | email | 17-10-2017

Ik ben ook heerlijk aan het hardlopen. In het begin rustig aan gedaan. Nu de laatste weken ben ik meer gaan hardlopen. Eerst steeds rond de 1 à 2, toen 3 km. Een keertje 5 km. Toen weer 2 à 3 km. Steeds vaker 3 of 3,5 km. Ineens had ik de smaak te pakken en perste ik er een 10 km uit. Daarna 9 km. Nu loop ik met gemak een rondje van 4 à 5 km en het bevalt me heel erg goed. Ik wil nu standaard 3 of 4 keer per week zo'n 5 km lopen.

Geef hier een reactie

tekst

naam

e-mail

Dit veld s.v.p. leeg laten

<b>We maken er maar het beste van...</b>
We maken er maar het beste van...

<b>Laat de liefde niet aan toeval over</b>
Laat de liefde niet aan toeval over