Pijn in benen

Denis | email | 16-05-2006

Hallo,
Voordat ik begin zal ik eerst even zeggen dat ik voordat ik begon met hardlopen ik altijd aan spinning deed. Maar door kraakbeen probleempje in mijn knie en ik toch aan conditie wil doen mocht ik gaan hardlopen van de fysio. Vanwege fysio 3 maanden niets aan conditie kunnen doen.

Nu, ik ben ongeveer nu 2 maanden bezig. 15 minuten hardlopen 2x in de wek ging al vanaf het begin goed. Geen moeite mee. Ik loop nu 20 minuten. Alleen heb ik last van mijn benen. Bovenbenen, kuiten, scheenbeen. Als ik loop gaat het pijnlijke gevoel heerlijk naar de achtergrond, maar als ik zeg maar gewoon normaal loop dan beginnen me benen echt pijn te doen. In het begin duurde dit gevoel ongeveer 2 dagen waarna het iets minder werd. Nu heb ik bijvoorbeeld gisteren gelopen en heb nu nog steeds last. Gewoon het gevoel alsof ze niet meer willen. Is dit puur omdat mijn benen dit niet gewend zijn? Dit dus na een tijdje gewoon verdwijnt of loop ik verkeerd?

Er zijn 20 reacties op dit onderwerp, de eerste reactie staat boven

hit counter

Web Analytics Made Easy -
StatCounter

marc | 16-05-2006

denis, heb dit ook gehad, gewoon een ander tempo proberen en bij het minste gevoel achteraf ijs leggen en de rest komt vanzelf succes

mirjam | 22-05-2006

hai! ik heb ook een topic gestart bij beginners. Sportte fanatiek en wilde gaan hardlopen en ging dus voor geen meter. Wat ik zelf nu denk en via dit forum achter kwam: andere belasting van spieren en misschien toch denken dat je wel fit bent en te hard van stapel lopen..( is maar een idee)misschien je schema iets terugbrengen?Spinning is toch andere belasting voor je benen dan lopen. maar ga door, niet teveel,altijd koelen met ijs lijkt me ook weer niet goed toch?

Denis | 22-05-2006

Misschien heb je wel gelijk Mirjam. Conditie was goed, dus je gaat dan vanzelf zo 15 minuten hardlopen. In de sportschool hield ik het ook ong 8 min lang vol op de band.
Maar dit is zeker toch anders. Het gaat al wat beter moet ik eerlijk zeggen, met een beetje hulp van VSM. Ik loop nu 2x 4 km met minimaal 2 dagen complete rust. Merk al wel dat mijn beenspieren sterker worden en ook zichtbaar. Dus ik verwacht dat het niet lang meer zal duren dat ik die pijn niet meer heb.

mirjam | 25-05-2006

he dennis, ben ik even weer, na een paar weken ellende ben ik na 2 weken rust weer gestart en liep ineens 30 min. nonstop. (en harder dan normaal) dus nogmaals gewoon doorgaan,niet te hard van stapel lopen. Ik voel nu gewoon dat spieren aan de zijkant sterker zijn geworden. (gebruik je ook minder bij spinning) was toch even benieuwd hoe je nu loopt??

mirjam | 25-05-2006

PS ik loop 3x per week ook 4 km. Ben de laatste tijd harder gaan lopen en dat gaat veel beter.(raar eigenlijk)geen last meer van spieren! (kijk maar eens bij Beginners: 'Waarom ga ik niet vooruit')
LOOP ZE!!!!

Christopher | 26-05-2006

Loop eens een keer dezelfde afstand in een (voor je gevoel) belachelijk laag tempo; het is een bekend beginnersprobleem; conditie groeit niet evenredig met je fysiologische en neurologische systeem. Rustig hardlopen is overigens sowieso veel beter qua conditieopbouw (en voor beginners ook nog fysiek dus).

Denis | 26-05-2006

Hoi Mirjam,
Vandaag weer gelopen. Ging echt k*t. Normaal fiets mijn Pa gezellig mee, maar nu was ik alleen. Dat is echt minder. Het ging gewoon niet. Hartslag te hoog, ademhaling ging niet en benen ook weer zwaar klote. Ik denk dat ik het advies van Christopher op ga volgen. Voor mijn gevoel een te laag tempo gaan lopen. Alleen hoop ik wel dat ik optijd klaar ben voor de Dam tot Dam.

Manuelle | 27-05-2006

Ikzelf dacht goed getrainde benen te hebben...(heb ook jaren aan spinning gedaan)...
Ik kreeg ook veel pijn in mijn benen vlak na het hardlopen...
Ik heb van mijn fysio oefeningen mee gekregen om mijn beenspieren te versterken...en......ik had schijnbaar een onsteking in mij S.I.-gewricht.

Sabine | email | 25-05-2011

Ik ben in januari begonnen met een schema waarbij je na 19 weken een half uur achter elkaar kunt rennen. Dit is allemaal gelukt, ik moet erbij zeggen dat ik 41 ben en nooit in mijn leven heb gesport. Ik heb dus heel langzaam opgebouwd en loop nu drie keer in de week 30 minuten aan een stuk. Probleem is dat ik constant pijn in mijn (boven)benen heb, soms zo erg dat ik het gevoel heb dat ik zo door mijn benen kan zakken. Rust lijkt niet echt te helpen, bovendien wil ik graag drie keer in de week rennen. Voel me er verder namelijk erg goed bij, maar die pijn belemmert me wel. Het zijn vooral mijn bovenbenen. Wie o wie weet raad?

max | 25-05-2011

@ sabine: wat is het voor een soort pijn? spierpijn door verzuring? iets anders?

Sabine | email | 26-05-2011

Hallo Max. Het zou best verzuring kunnen zijn, ik weet alleen niet hoe dat voelt! Mijn zus waarschuwt me rustig aan te doen omdat zij denkt dat ik blessures zou kunnen krijgen, maar zo voelt het helemaal niet. Het is naar mijn idee gewoon spierpijn, ik voel het het ergst als ik een trap afloop. De trap op gaat iets makkelijker! Ik heb gisteren gerend, het eerste stuk ging erg moeizaam omdat ik veel last had bij het neerzetten van mijn voeten. Na een paar honderd meter ging het een stuk beter.

Annabelle | 06-06-2013

Ik herken die pijn in mijn benen ook, vooral als ik in bed lig heb ik er erg last van.
Ik ben sinds een week of 7 aan het trainen voor de 10K, zit nu op 11x 4 min rennen en 2 min lopen.
Tijdens het lopen heb ik er geen last van maar daarna begint de ellende. Vanaf mn kuit tot aan mn billen zegmaar voel ik echt mn spieren pijn doen en dit houdt zo'n 2 dagen aan.
Ook met de trap aflopen heb ik er inderdaad last van.. Heb ook geprobeerd te koelen na het hardlopen maar dat helpt ook niet echt :-(

Attila | 06-06-2013

@Annabelle

Dit duid er op dat je voor jouw lichaam te zwaar traint. Doe het eens rustiger aan.
Probeer eens wat kleinere passen te zetten.

Je spieren zijn overbelast. Dit kan niet goed blijven gaan. Dus ga rustiger lopen.
Na de training ook goed uitlopen, je benen licht rekken wil wel helpen. Laat eens iemand kijken hoe je loopt misschien dat daar een deel van de grote belasting ontstaat.
succes

Aad | email | 16-08-2016

Hallo. Ik ben 69 jaar, ik sport al bijna heel mijn leven, 35 jaar gevoetbald en de laatste 20 jaar aan loopsport gedaan.
Ik loop geen marathon, 10 km. Is genoeg. Nooit last van mijn benen gehad tot dat ik begin dit jaar de 1/4 marathon heb gelopen, ging wel aardig maar de laatste km veel pijn aan mijn onderbenen en linker hamstring en kon na afloop bijna niet meer lopen. Nu 4 maanden later heb ik nog steeds pijn in de onderbenen, niet meer zo heftig als in het begin, ik ben wel blijven hardlopen maar niet van harte en na het lopen nog veel pijn in het bijzonder nadat ik bijvoorbeeld eerst nog een uurtje in de kantine van de atletiek club een theetijd heb gedronken. Heb ik een spier probleem of heeft het meer met bloedvaten te maken.
Aan.

Aad | email | 16-08-2016

Hallo. Ik ben 69 jaar, ik sport al bijna heel mijn leven, 35 jaar gevoetbald en de laatste 20 jaar aan loopsport gedaan.
Ik loop geen marathon, 10 km. Is genoeg. Nooit last van mijn benen gehad tot dat ik begin dit jaar de 1/4 marathon heb gelopen, ging wel aardig maar de laatste km veel pijn aan mijn onderbenen en linker hamstring en kon na afloop bijna niet meer lopen. Nu 4 maanden later heb ik nog steeds pijn in de onderbenen, niet meer zo heftig als in het begin, ik ben wel blijven hardlopen maar niet van harte en na het lopen nog veel pijn in het bijzonder nadat ik bijvoorbeeld eerst nog een uurtje in de kantine van de atletiek club een theetijd heb gedronken. Heb ik een spier probleem of heeft het meer met bloedvaten te maken.
Aan.

gekke henkie | 17-08-2016

Aad na 3 jr dubbel reageren is wel erg om aandacht schreeuwen ....
wil je aandacht of wil je ene oplossing, die ligt bij de dokter.

wat een prutser met zoveel ervaring....

Meisje | 04-03-2017

Ik loop 3x in de week. En al bijna 2 jaar aan hardlopen en sinds kort heb ik zere benen. Weet iemand dit

Wilma | 05-03-2017

ja nu wel.

A | 11-08-2018

Volgens mij moet dit met goede kracht training (in aanvulling op het lopen) beter worden. Alleen hardlopen en niet je spieren versterken geeft dit effect.

Koos Wiezer | email | 24-09-2018

Als startertrainer zie ik het volgende.
Beginnende lopers willen nagenoeg altijd te snel(tempo) en snel in tijd(dagen) lopen.
Dat is de reden waarom er zoveel blessures komen. Het is een heel goede zaak om altijd het tempo en de duur van het lopen rustig op te voeren. Bijv. 1e week 5 x 1 minuut met een tempo van 7.5 tot max 8k per uur.
de 2e week; zeg 8 x 1 minuut.
Tussendoor wel een interval traininkje doen waarbij bijv. in de 1e week ook 5x 1 minuut maar dan op een iets hogere snelheid en dan ca 3 minuten herstel.
Dus geduld is een goede zaak

Geef hier een reactie

tekst

naam

e-mail

Dit veld s.v.p. leeg laten

<b>We maken er maar het beste van...</b>
We maken er maar het beste van...

<b>Laat de liefde niet aan toeval over</b>
Laat de liefde niet aan toeval over