verkalking in heup

Carlo | 04-10-2006

Hallo allemaal, een aantal jaar geleden (ongeveer 3) had ik erg veel last van mijn rechter heup. Ik heb op dit moment nooit ingegrepen en het is dan ook uiteindelijk verdwenen.

Het laatste half jaar had ik een blessure aan een aanhechting van mijn rechter knie, ik ben hiervoor behandeld door een sportarts en een physio. Men vertelde mij dat deze blessure een gevolg kon zijn van iets met mijn heup (beiden was/is aan de buitenkant van mijn rechterbeen).

Nu was ik vandaag in het ziekenhuis voor een rontgenfoto van iets anders in mijn lichaam maar mijn arts vroeg direct aan mij of ik weleens last had van mijn heup er zat namelijk aan de buitenkant van mijn heup een flinke verkalking welke voor problemen kan zorgen. dit is dus waarschijnlijk de oorzaak van al mijn blessures aan mijn rechterbeen.

Wat is nu het beste om hiermee te doen? Naar de Ortopeed? en wat zou er eventueel aan gedaan kunnen worden?

alvast bedankt,

m.v.g.
Carlo

Er zijn 25 reacties op dit onderwerp, de eerste reactie staat boven

hit counter

Web Analytics Made Easy -
StatCounter

marc | 04-10-2006

verkalking.....heb het ook in mijn schouders. Je moet absoluut naar een orthopeed, maar je kunt er niet heel veel aan doen. De mogelijke ingrepen zijn niet allemaal succesvol, maar misschien dat dat bij een heup anders ligt dan bij schouders. k krijg steeds injecties, dan ben ik weer 3 maanden pijnvrij. Er zit een pijnstiller in. Verder moet je warschijnlijk naar fysio om te trainen en oefeningen te doen. Maar absoluut eerst naar orthopeed!

carlo | 04-10-2006

zouden ze het ook weg kunnen halen met een operatie? of is dit geen optie?

marc | 04-10-2006

Dat kan, bijv. met naalden of laser.....ze kunnen het ook wegsnijden in sommige gevallen. Maar naalden en laser werken vaak niet, wegsnijden weet ik niets van omdat ze dat bij schouders niet doen (te riskant)......maar bij een heup wellicht wel, orthopeed weet dit wel

carlo | 04-10-2006

ok dan zal ik maar eens een afspraak gaan maken, bedankt!

romke | 06-10-2006

verkalking kan in een aantal gevallen ook met doelgericht oefenen bestreden worden. veel mensen hebben verkalking in hun nekwervels, wat je kunt horen aan het krakende geluid bij het draaien van je hoofd of het voorover/achterover of links/rechts kantelen. dat kun je verbeteren door doelgericht voorzichtig je hoofd te bewegen in de genoemde richtingen. na een aantal maanden zal de situatie zijn verbeterd.

dat zou je ook bij een heup kunnen proberen. je zou eens moeten kijken of je ene heup aanzienlijk beweeglijker is dan de andere. als dat zo is, dan zou je de "slechte" kant moeten oefenen door voorzichtig de maximaal mogelijke beweging te maken. na verloop van tijd zou de situatie dan moeten verbeteren.

veel van dergelijke klachten zijn het gevolg van het onvoldoende bewegen van het betreffende gewricht, waarna verkalking ontstaat en de beweeglijkheid steeds minder wordt. probeer regelmatig al je "scharnieren" volledig te bewegen over de voor jou maximale bewegingsuitslag en de zaak zal verbeteren.

Carlo | 16-10-2006

bedankt romke dat zal ik zeker proberen!

Aleike Abbink | email | 29-03-2007

Hoi
Ik lees net je bericht, is schockwave therapie niet iets, krijg ik binnenkort voor mijn gewrichten.DMV geluidsgolven vergruizen ze de kalk.
zie www.schockwavenet.nl
succes.

anneke . | email | 17-07-2007

Hallo ben in maart gevallen met hadlopen.bovenarm gebroken nu heb ik een frozen shoulder ontwikkeld gaat al losser komen maar ook kalkaanzet aan schouderblad.moet daarom nog fisio.veel zelf oefenen.Met mijn werk en hardlopen gaat het goed.Heeft iemand een idee wat ik kan gebruiken om e.v.t.het hertsel te bespoedigen?gr.anneke.

Maurice Buik | email | 02-08-2007

Ik ben toevallig afgelopen vrijdag bij de Orthopeed geweest voor mijn heup. Afgelopen januari schoot ik op de voetbaltraining een bal, waarna een harde knal in mijn heup volgde. Vervolgens ben ik naar de huisarts geweest. Deze vertelde mij dat mijn heup half uit de kom was geschoten en direct weer terug. Vervolgens heb ik 10 weken fysio gehad. Moment dat ik weer ging voetballen, was het meteen weer raak.

Zoals gezegd, afgelopen vrijdag naar de orthopeed geweest. Deze heeft foto's gemaakt. Hierop bleek dat, door deze blessure, kalk is ontstaan in mijn heup. Hij vertelde mij dat het operatief verwijderd kan worden, maar er 90% kans is dat de kalk weer terug komt. Hij wilde dan ook geen toestemming geven voor een operatie. Wel heeft hij mij duidelijk verteld dat de kalk niet per se de reden hoeft te zijn dat ik nog steeds last van mijn heup heb. Het schijnt dat de kapsels en banden, eenmaal beschadigd, heel moeizaam herstellen. Ik mag dan ook absoluut niet voetballen en ook niet hardlopen totdat ik geen last meer heb. Wel mag / moet ik fietsen om de banden om mijn heup aan te sterken.

sylvie | email | 06-08-2007

hoi ik lees net jullie berichtjes en kmoet zeggen dat jullie me geen goede hoop geven gezien ze ook net bij mij verkalking aan men heup ontdekt hebben, ik ben nl schoonmaakster van beroep en zou heel graag men werk hervatten gezien men jonge leeftijd, is er nou echt niemand die dit definiteif kan genezen? ik heb echt geeen zin om de rest van men leven pijnstillers te moeten slikken hoor

Evelyn | 07-08-2007

Kalkaanzet ontstaat meestal omdat het lichaam een probleemgebied wil inkapselen, net zoals mensen een gips zetten om een gebroken arm of been vast te zetten en zodoende te laten genezen.
Dit kalk kan later problemen opleveren.
Vraag aan je sportarts om shockwave therapie, dat is net zoiets als de niersteenvergruizer.
Je moet er een aantal keren naar toe, en de behandeling kán pijnlijk zijn, hoeft niet altijd.

georges | email | 20-09-2009

nekwervel kanaal waar het rugmerg doorloopt is aan het verkleinen dus druk op rugmerg met als gevolg zeer duizelig zijn bij bewegen.Is iemand met ondervinding ?
Operatief ingrijpen word niet gedaan wegens te gevaarlijk.Het word steeds erger.

Tonnie | email | 08-03-2012

Hoi, ik heb nu veel gelezen maar nog bij niemand over bestralen gehoord ik ben benieuwd of dat ook bekend is.

herlaar | email | 19-10-2012

van lotgenoten kan je geen advies verwachten, alleen ervaring delen. Zoek een vakman zoals ik deed na erge op en neer gaande zeurende pijn in L. heup. (76 jaar) versleten ? nee zegt de prof. Een randje kalk veroorzaakt die ellende op de zenuwbanen van rug tot knie.Wat nu ?
Directe inspuiting in het gewricht met die ellendige vermaledijde cortison OP 22 OCT.
Verspreidt zich niet door het lichaam (zegt hij)
Wantrouwen is niet slecht, komt het terug, dan second opoinion.
Mijn vrouw moest ooit D.E.S. slikken (was ook niets mis mee)

a | email | 10-01-2013

Beste Mensen, Ik ben een meisje van 18 jaar, zeven jaar geleden heb ik ernistege brand wonden gehad ik heb 8 maanden in een brandwondencentrum gelegen waaronder 4 maanden aan de beademing. door te lang ziek zijn en de wonden waren erg diep, heb ik nu kalk in mijn rechter heup, de kalk zit in het gewricht en in de spieren , de orthopeden vinden het moeilijk om te opereren.weet iemand hier iets van of is het bij iemand voor gekomen dan wil ik het graag horen. door de kalk heb ik een grote beperking .weten jullie hier iets over. alvast heel erg bedankt, groetjes.

Maurice.(Hasselt) | email | 31-01-2013

2 heupen verkalkt, zeer veel pijn vooral wanneer ik een aantal uren totaal geen beweging en maak.(Bv. 'smorgens als ik op
sta !!) Gisteren naar huisdokter voor inspuiting ( cortisone) omdat het werkelijk zo niet verder kan. Die werkt nu een 3ŕ 4 maanden. ( Mag er 3 hebben /jaar)
Hou er in feite niet van maar geen keuze.
Operatie kan zei de dokter maar... is nogal
een delicate kwestie, zware operatie.
Herstel na de operatie ??????? Volledig ?????

LH | email | 12-04-2013

Na 10 jaar tobben, is er bij mij een flinke bal kalk geconstateerd in een pees. Op 12 maart 2013 is er door de orthopeed een barbotage (kalk aanprikken) gedaan in mijn l. schouder. 2 Weken voor de behandeling ben ik gestart met fysio 2x p.w., ik kon mijn arm niet meer gebruiken, of er een mes in rond gedraaid werd. Ik hou fysio t/m half mei. En het gaat heel goed, geen pijn, alleen nog krachtsverlies.
Mijn r. schouder en beide heupen hebben dezelfde klachten.
Het is een langdurige kwestie, maar ik heb goede hoop.

HJ | email | 19-09-2014

Ik heb een pees verkalking in de kop van mijn heup. Ik heb menig spuiten gehad tegen de pijn en ontstekingen maar nu hak ik de bijl door dat ik een operatie laat doen door mijn orthopeed. Dus ik ben benieuwd hoe dat zal gaan. Maandag kan ik naar de arts toe voor een afspraak maken.

Ton Ruigrok van der Werve. | email | 14-07-2015

Ik heb in oktober 2013 een nieuwe heup gekregen ik ben nog nooit pijn vrij geweest in februari is er een foto gemaakt van de heup en e bleek een flinke verkalking bij de nieuwe heup te zitten bij orthopedie zegt wel dat het weg gehaald kan worden maar het komt vaak weer terug dus wat moet je nou
er mee door blijven lopen en altijd maar pijn hebben ik weet het niet wie wel ?

Hermien Dokter | email | 08-08-2016

ik heb 2 jaar geleden een operatie gehad aan de verkalking in de aanhechting van(Trochanter major) pees in mijn heup. De operatie is geweest en een jaar later weer pijn zoals het voorheen was. Dus heeft niet geholpen. Nu ben ik aan het zoeken voor een kliniek die erin gespecialiseerd is, maar is moeilijk te vinden.
De spuiten heb ik voor de operatie gehad maar de 3 werkten niet lang genoeg om een jaar door te komen.
Dus radeloos!

An Hegberg | email | 13-09-2016

Ik liep al ruim een jaar met pijn aan mijn heup.Momenten dat ik echt niet meer kon lopen.Uiteindelijk ben ik 6 September 2016geopereerd.Klak weggehaald op de slijmbeurs en een grote kalksplinter is er weggehaald.Nu is het afwachten of de pijn werkelijk weg blijft.Ik hoop het wel.Ik zat op 8 tot 10 pijnstillers per dag.

Das Gerda | email | 09-12-2016

Hallo iedereen,
In februari van dit jaar heb ik in Rome een heupprothese gekregen, na een val waarbij ik mijn heup gebroken had. Aanvankelijk verliep de revalidatie zeer goed , maar na enkele maanden werd het slechter in plaats van beter. Opnieuw foto's laten nemen en de uitslag was: myosotis ossificans of spierverkalking rond de prothese. Gevolg veel pijn en beperkte beweeglijkheid. De arts zei dat ik een jaar moest wachten vooraleer men iets kon doen. Een mogelijke oplossing is dan operatie waarbij de verkalkte spier weggenomen wordt. Mijn vraag is nu : heeft er iemand dit ook al meegemaakt en wat is de situatie na de operatie? Nog altijd pijn? Meer beweeglijkheid? Laat iets weten aub want ik zit met veel vragen na ondertussen toch bijna een jaar van pijn en bewegingsbeperking!

Anneke | email | 16-02-2017

Je kan tegenwoordig ook iets met stamcellen doen.ze nemen dan bloed af.dit laten ze bezinken,dan hen je bovenin een troedelige substantie daar zitten stamcellen in.dat spuiten ze danin en om het gebied waar je last hebt.de stamcellen ruimen de ontsteking op en zorgen voor een snel herstel.

Anneke Meijer | email | 06-09-2017

Hallo ik ben 72 en vorig jaar febr een nieuwe heup gekregen maar na veel pijn is er bij mij ook kalk rond de heup geconstateerd en de ortopheet in aken wilde een bot onderzoek met radioactive vloeistof inspuiten zodat de kalk weg bleef? na het wel eerst operatief verwijdert te hebben en dan een keer bestralen,heeft hier iemand al van gehoord of zelf meegemaakt dan zou ik blij zijn dat te horen,groetjes Anneke

Marthy | email | 25-12-2017

Het kan geopereerd als kalk ' dood' is. Als cellen dus geen kalk meer aanmaken. Mijn schouder is na operatie helemaal goed. Heup van mijn partner is na heupoperatie verkalkt, zij kan niet meer haar been bewegen. Dat dat gebeurt is pech. Hopelijk kan zij over 2 jaar geopereerd worden als de kalkafzetting is gestopt. Ondertussen blijven bewegen,hoe lastig ook, voor de doorbloeding. Fietsen en lopen en gymnastiek. Probeer niet meer beweging bij die kalkplek te krijgen, dat lukt toch niet en je gaat compenseren waardoor je elders pijn krijgt, in rug bijvoorbeeld.

Geef hier een reactie

tekst

naam

e-mail

Dit veld s.v.p. leeg laten


Gaaf shirt voor een marathonloper
Gaaf shirt voor een marathonloper

<b>Laat de liefde niet aan toeval over</b>
Laat de liefde niet aan toeval over