hoe lang revalideren na breuk middenvoetsbeentje?

Sterra | email | 04-02-2007

Vorig najaar heb ik een middenvoetsbeentje gebroken en daarbij mijn enkelbanden ingescheurd. Heb zes weken gips gehad en inmiddels al twee maanden fysiotherapie maar voet is nog steeds te pijnlijk om weer te gaan trainen. Wie had dezelfde blessure, hoe is dit verlopen en hoeveel tijd nam het in beslag? Dank voor je reactie, Sterra

Er zijn 109 reacties op dit onderwerp,
Hieronder staan de reacties vanaf het begin. De eerste staat bovenaan.
klik hier om naar de pagina met de laatste reacties te gaan

hit counter

Web Analytics Made Easy -
StatCounter

Hansie | 05-02-2007

het klint niet echt geloofwaardig maar een hersteltijd na een middenvoetsbeentjebreuk kan wel oplopen tot een jaar.

Bart Huitema | email | 07-02-2007

Hoi Sterra,

8 maanden geleden heb is mijn middenvoetsbeentje spontaan gebroken tijdens het hardlopen. Ik ben na 3 maanden (vanaf dag breuk) voorzichtig weer begonnen. Eerst wekelijks en daarna 2 wekelijks en nu zit ik denk ik op 2,5 keer per week. Voorlopig hou ik het daarbij, want deze blessure is bijna zeker ontstaan door te weinig rust tussendoor.

Verder denk ik dat geen geval hetzelfde is. Het gaat zo snel of langzaam als het gaat. Je hebt al professionele begeleiding. Veel meer kan je er denk ik niet aan doen.

sterra | 10-02-2007

Jeemig, Hansie en Bart, van jullie beider reacties kijk ik even op. Dat je je middenvoetsbeentje tijdens het rennen spontaan kan breken...! -Daar moest ik toch echt vrij hard voor vallen.... Weet je ook of je dan extra kwetsbaar blijft voor zo'n middenvoetsblessure? Loop je nu helemaal pijnvrij?
En Hansie, dat jaar klinkt inderdaad heel beangstigend lang, hoewel ik het die orthopeed in t ziekenhuis ook hoorde mompelen.

Hans | 10-02-2007

het lijkt inderdaad een onschuldig iets maar kan echt verregaande gevolgen hebben. let op dat je heel goed revalideert. niet zelf gaan "knutselen" maar echt onder goede begeleiding.

sterkte

enrico | email | 10-02-2007

Even in het kort mijn verhaal betreft 2 gebroken middenvoetsbeentjes op 4-3-2005 . Zes weken gips herstel ging niet echt goed zooltjes aangemeten in maasziekenhuis .Eind 2005 nog geen resultaad dan naar de orthopeet in maasziekenhuis een injectie gezet geen resultaat dan naar st. maartenskliniek ook geen stap verder gekomen .Toen in aug. 2006 naar prive kliniek Top-care in Venlo 3 maanden ook geen resultaat.Als laatste ben ik nu in mill bij Via Sana geweest die heeft mij doorgestuurd naar een manuele arts in veldhoven 2 behandelingen gehad nu even 6 weken afwachten er zou ergens een blokade in de zenuwen zitten ik heb goeie hoop . Inmiddels al bijna 2 jaar niet meer kunnen hardlopen dat best wel moeilijk maar hou moet er moet ergens een oplossing liggen de doorbeiter

Dave k | email | 10-02-2008

hallo allemaal...
Gisteren heb bij het voetballen mijn middenvoetsbeentje gebroken.. ik moest gelijk geoppereed worden er zijn 2 pennen in me 3é & 4é teen ( vanaf de grote teen gezien ) gezet.
ik heb nu veel last van mijn knie gewricht. ik ben 15 jaar oud . Zo iemand misschien meer kunnen vertellen over het herstel van het letsel ?

Michael | email | 24-02-2008

Ik heb bij een Scooter ongeluk me 2e middevoetsbeentje gebroken...

Ik moest 1 week in de vaste gips en 5 weeken loop gips na de 3e week in het gips had ik schijt en haalde de gips er zelf af. Ik kocht goeie nike air en loop als een trein. Ik behandel me voet met ijs 3 keer perdag en drink goed kalk ( Melk)

En het komt allemaal goed xD

Daan | email | 09-03-2008

Ik heb in januari een metatarsale 5 en elleboog gebroken. Heb uiteindelijk 3 weken tot aan mijn knie in het gips gezeten. Ja dat vonden ze in het ziekenhuis achteraf ook kort, maar gelukkig vult de breuk goed op. Ik mag van de arts zelfs weer rustig gaan hardlopen. Vandaag m'n eerste kleine rondje gemaakt en geen pijn ondervonden.

natasja | email | 06-07-2008

hallo allemaal,
Mijn zoontje heeft Vrijdag 3 middenvoetsbeentjes gebroken. Nou was de eerst diagnose om te opereren.Maar de arts wilde de foto s eerst nog even met andere dokters bespreken. Daar is uiteindelijk uit gekomen dat het alleen in het gips moet. Nou staan de breuken niet op elkaar maar erg scheef. Ik heb zo mijn twijfels of hij niet beter geopereerd moet worden. Heeft iemand dit zelfde mee gemaakt en is het goed genezen zonder operatie?
Dank jullie wel vast..
groetjes Natasja

Lennart | email | 23-07-2008

hoi allemaal...

Ik had 4 weken geleden 2 middenvoetsbeentjes gebroken...
Ik moest net niet geopereerd te worden maar 4 weken gips.
nu zijn de 4 weken om en is het gips eraf ik loop er nu voorzichtig op en alles gaat goed.
maar ik kan pas weer echt gaan sporten in september.
Daarvoor alleen looptraining als het goed gaat.

elflo | 25-07-2008

heb aantal jaar gelden middenvoetsbeentje van 4e teen gebroken, kreeg loopgips, is nooit goed genezen, te veel kraakbeenvorming en uiteindelijk, is er een kootje van 4e teen verwijderd, blijft een probleem. in 2005 weer gebroken doordat ik me verstapte op een stoeprand. Eerste hulp zag breuk niet en kreeg pas na 3 weken gips. Ik loop nog steeds hard maar wel met speciale zolen. herstel duurt lang, niets forceren want anders blijft het ellende.

Harry | email | 25-07-2008

Heb 4 weken geleden een middenvoetsbeentje gebroken. Volgens fysio is gips niet noodzakelijk maar moet ik zes weken rust houden, mag wel fietsen zolang de voet maar niet teveel reageert door dik te worden. Afgelopen weken vakantie gehad in de bergen, toch veel gewandeld, deels met kruk, op stevige wandelschoenen. Kan nu redelijk goed pijnvrij wandelen, maar niet te lang.

jan | 26-07-2008

calcium en magnesium bijslikken. 1000 mgr vit c zou ook niet misstaan.

Laila | email | 06-08-2008

Ik ben in februari aangereden door een auto terwijl ik langs de weg liep. Heb 4 middenvoetsbeentjes gebroken en moest geopereerd worden (heb 6 weken metalen pennen erin gehad). Heb in totaal 8 weken in het gips gezeten. Ik heb nog geen enkele dag zonder pijn gehad. Ik ga 2 keer in de week naar fysio en probeer wel te fietsen, e.d. om mijn conditie weer op te bouwen. Ik heb er echter elke dag erg veel last van en heb het idee dat mijn herstel geen vooruitgang boekt. Mensen in mijn omgeving vinden het allemaal maar vreemd en hadden verwacht dat ik allang beter zou zijn vooral omdat ik zo jong ben (25). De spieren waren duidelijk behoorlijk beschadigd. Gelukkig zie ik hier staan dat het lang kan duren... want ik begon te denken dat ik misschien wel permanente schade heb opgelopen - maar het kan dus allemaal nog goed komen? Grtjes, L.

Anneke | email | 03-09-2008

Hoi,
Ik heb 5 mei mijn middenvoetsbeentje gebroken (verbrijseld) en heb 7 pinnen in mijn voet gehad hiervoor en 2 weken terug zijn deze verwijderd maar de arts heeft tegen mij gezegd dat ik geen fysio moest volgen omdat mijn voet nog redelijk soepel was ... ??? maar ik zet wel mijn vraagtekens hierbij omdat ik dus niet weet wat ik mag en niet mag ..... wat is jullie mening hierop ?

Groetjes Anneke

Mo | email | 26-09-2008

Ik heb iets meer als een jaar mijn tibia gebroken.. Deze is ondertussen genezen en ik kan terug afstanden van 15km lopen... Maar als ik een aantal keren op een week ga lopen krijg ik soms terug pijn op de plek van de breuk.. Lichte pijn als ik eraan kom.. Is dit verontrustend of is het gewoon overbelasting..

Jack | 02-10-2008

Kan je met een marsfractuur aan de middenvoetsbeentjes nog probleemloos/pijnloos op die voet staan en zelfs hinkelen?
Komt het heel accuut of kan de pijn daaraan ook langzaam in de loop van dagen, weken of zelfs maanden op komen zetten?
Is er bij een dergelijke breuk ook een lokaal zeer pijnlijk plekje voelbaar?
En kan ie ook bovenop de voetboog waar de grote teenstrekker loopt aanvoelen alsof je schoen daar te strak geveterd geweest is?

Eric | email | 05-10-2008

Hallo best lopers,
Ik heb afgelopen zondag 28-9-08 tijdens de marathon van Berlijn mijn 5e middenvoetsbeentje gebroken. Ik stapte bij de 6e km. op een appel, en verdraaide mijn voet naar binnen bij een snelheid van ongeveer 10 km/u. Ik ben doorgelopen, met ups- & hevige downs. Uiteindelijk de eindstreep gehaald. Na uittrekken van mijn schoen was het einde oefening. Kon niet meer op mijn linkervoet steunen. Gevolg; met ambulance naar ziekenhuis. Artsen aldaar hadden me voor gek (verruckt) verklaard. Tsja, na een jaar lang training laat je je niet graag uit het veld slaan, zeker niet door een onnozel appeltje wat op het verkeerde moment daar lag. Zit nu de komende 5 weken in het gips. Dat valt zwaar omdat ik gewend ben 3x p. week de loopschoenen aan te trekken. Als iemand tips heeft om het herstel te bevorderen, hoor ik het graag.

stephanie | email | 17-11-2008

hoi hoi allemaal.
8 maanden geleden storte de trap bij ons in de zolder trap 3 meter naar benee heb alleen me middenvoet beentje gebroken . en heel spier pijn.heb 8 weken gips gehad daarna nog 1 week. ik blijf maar pijn houden heb ik orthopeet schoenen gehad 1 gips schoen en 1 andere schoen echt schande!! Ik heb al verschillende medicatie gehad heb nu lyrica 4 keer per dag 75mg
Ben er best van de wereld van heel dronken gevoel alles ver weg .
Hebbe 1 van jullie ook je middenvoetsbeentje gebroken ???? en hoelang duurde het bij jullie .
is het normaal dat je na 8 maanden nog pijn heb me dokter zeg da ik geduld moet hebben .
Maar onder tussen werrk ik ook ben begonnuh toen ik 3 weken in gips zat dus ben al die tijs aan het werk en ik bel me vaak ziek omdat ik dan zoveel pijn heb da ik gewoon nie vrolijk kan zijn het zwaar K...
Iedreen veel beterschap die hier staan .!!
Met vriendelijk groet stephanie

michel | email | 17-11-2008

hallo heb juli mijn buitenste botje van mijn voet gebroken ben inmiddels 8 weken geleden geopereerd pen erin maar wil nog niet helen wie kan mij hier iets over vertellen
of heeft hier ervaring mee?

Erwin | email | 19-11-2008

beste forum

ik heb half september 2 middenvoetbeentjes gebroken . Vermits ik in buitenland was , is er enkel een plaaster gezet . Een week later in Belgie vertelde de arts dat er normaal een pen in zou gezet worden , maar omdat het al een week gebeurd was , is er enkel een nieuwe plaaster gezet .
Nu acht weken later , en 3 plaasters verder , zit ik nog steeds thuis zonder plaaster nu , maar de breuk van één beentje is nog niet goed .
Ik krijg nu 2 weken rust zonder plaaster , zodat er door een betere doorbloeding mss meer kalk zou gemaakt worden
Na 8 weken zijn alle spieren van voet en kuit totaal verdwenen . Dus ik probeer nu stilaan terug op die voet te staan ( en daarbij goed oplettend dat de breuk samenblijft)
Als er na 2 weken een positief resultaat blijft , mag ik verder revalideren , anders gaat er terug een plaaster om
Na het lezen van al deze verhalen , kan ik alleen afleiden , dat iedereen een ander verloop heeft van genezing
Ik wens alle lezers en schrijvers een spoedig herstel en een gezond bestaan

Walter Maas-Johnstone | email | 11-12-2008

Hoi, ik heb 1 week geleden m'n middenvoetsbeentje gebroken (marsfractuur) Ik liep ongeveer 23 km met een rugzak van ongeveer 40 kg en plots hevige pijn bij m'n middenvoets beentje. waarschijnlijk gebroken, echter dit was niet meteen te zien op de foto (waarschijnlijk een nette breuk en weer goed op z'n plaats gegaan). Ik heb bij m'n andere voet al eerder m'n midden voetsbeentje gebroken dus ik wist nog wel hoe dat voelde. Het advies van de arts; gewoon hele stevige schoenen aan en volgende week terug komen voor een nieuwe foto. Nu lees ik bij de meeste dat ze in het gips moeten dus ben toch wel een beetje verbaast over het advies. heeft iemand anders dit ook al een keer gehoord?

Harry | 11-12-2008

ik heb van de zomer mijn middenvoetsbeentje gebroken. Ook geen gips en acht weken relatieve rust genomen. Wandelen met krukken in eerste instantie en stevige schoenen, ook veel gefietst met dezelfde stevige wandelschoenen. Na acht weken het hardlopen zonder problemen weer opgepakt.

Harry | 11-12-2008

ik heb van de zomer mijn middenvoetsbeentje gebroken. Ook geen gips en acht weken relatieve rust genomen. Wandelen met krukken in eerste instantie en stevige schoenen, ook veel gefietst met dezelfde stevige wandelschoenen. Na acht weken het hardlopen zonder problemen weer opgepakt.

ronny | 16-12-2008

heb gisteren myn middenvoetsbeentje op 2plaasten gebroken en moet min 6 weken in het gips

ronny | 16-12-2008

heb gisteren myn middenvoetsbeentje op 2plaasten gebroken en moet min 6 weken in het gips en kryg pas laatste week loopgips dit is dit jaar alde 4e keer

ellen | email | 25-01-2009

3 weken geleden middenvoetsbeentje gebroken.Blijft pijnlijk met n verdikking bovenop.
Heb nu stevige schoenen met gips van voetafdruk in schoen.
Wil ik tesnel?

ab | email | 10-05-2009

2 maanden geleden heb ik mijn middenvoetsbeentje gebroken 4weken in gips gezeten nadat de gips d'r uit is gehaald had ik gelijk probleemloos mijn werk hervat .

mary | email | 14-05-2009

Ik ben 7 weken geleden in de tuin gevallen en had een breukje in mijn middenvoetsbeentje. Na 10 dagen spalkgips en 5 weken gips ben ik nu van mijn gips af. Het lopen doet pijn in de voet en in de kuit. Mijn enkel, voet en onderbeen zijn erg dik. Heeft iemand hier ervaring mee? Hoort dit erbij?

sjani | email | 05-07-2009

Ik heb drie weken geleden m.n vijfde middenvoetsbeentje gebroken, ben nog met de auto naar huis gereden ook, dacht m,n voet gekneusd te hebben,niet dus, hoop eind van de week van m,n gips verlost te worden, ben benieuwd hoe mijn pootje er uit zal zien en aan zal voelen, wat verschillend allemaal zeg.

sss | 26-07-2009

hee , ik heb nu ongeveer 4 weken geleden mijn middevoets beentje gebroken, ik heb nu al 3 weken gips en morgen gaat het eraf, mijn evaring is dati k geen pijn heb, enik heb ook een voetbaltoernooi , dus ikkan wel meeoden:)

akkie | 27-07-2009

als je op losse veter kijkt zie je een intervieuw met Selma Borst. die zit al bijna 20 weken in het gips vanwege een breuk in haar middenvoetsbeentje.

RIK | email | 14-08-2009

Hallo,
Verleden jaar in december heb ik 3 middenvoetbeentjes en dikke teen gebroken. 4 dagen in ziekenhuis gelegen en na 3 maand en een half terug gaan werken.
Na 7 maanden blessureleed wil ik weer gaan voetballen,verstandig of niet,een mens moet in beweging blijven hé!! Maar tijdens het lopen voel ik dat het nog niet in orde is,hoelang moet ik nog op mijn tanden bijten??

KMH | email | 01-09-2009

Hallo,

In december 2008 heb ik mijn middenvoetsbeentje gebroken (de tweede van links). Na zoveel maanden ben ik nu nog steeds bezig met revalideren. Ik loop momenteel nog steeds bij de fysiotherapeut, want ik heb nog steeds pijn met lopen. Herkent iemand dit?

Marc Philippe | email | 13-09-2009

Hallo,

ikzelf heb ook stressfracturen gehad van nieuwe "speciale" anti pronatie steunzolen te dragen. Eerst een zeldzame vorm, namelijk een os cuboied fractuur. Hiervoor 6 weken brace. In deze brace ben ik dan te actief geweest met als gevolg twee nieuwe stressfracturen thv de metatarsalen. Hiervoor dan 6 weken gips. Na deze lange immobilisatie zaten alle pezen muurvast en waren de spieren verdwenen. Het enige wat helpt is het opstarten van de oefeningen onder de leiding van een goede sportkinesist die liefst niets anders doet dan zulke problemen. Het heeft mij 2 maanden bloed, zweet en tranen gekost om de voet los te krijgen en de spieren te verstevigen. 1 van de belangrijke punten hierin was het belastingsvrij trainen van de spieren en zeer langzaam opbouwen. Bv lopen op een zeer dikke matras of in los zand. Na 6 maanden kon ik opnieuw 12 km lopen aan gemiddeld 11 per uur. Ook ben ik ondertussen beginnen fietsen met een racefiets, wat als grote voordeel heeft dat je ondertussen je spieren ontwikkelt zonder je gewrichten veel te belasten. Zo bouw je op een gemakkelijke manier in een korte tijd weer conditie op.

Malony | email | 23-09-2009

7 augustus mijn middenvoetsbeentje gebroken door misstap in bubbelbad. 6 weken gips gehad. helaas nog niet goed genoeg genezen. nu nog 3 weken een schoen dragen die ervoor zorgt dat ik op mijn hak loop en zo het gewicht van de rest van mijn voet houdt. 13 oktober weer naar ziekenhuis en hopen dat het dan goed is. Iedereen sterkte met jullie blessures.

Pim | email | 24-09-2009

tja ik word er allemaal niet vrolijker van, gisteren mijn middenvoetbeentje gebroken en zit nu waarschijnlijk voor 6 weken in het (loop)gips. Hoop dat ik dan kan revalideren.

everdien | 25-09-2009

Ik heb 2 jaar geleden 4 middenvoetsbeentjes gebroken. Na 6 weken gips bleef ik last houdenvooral bij veel lopen en lang staan,Bij de nacontrole besloot de chirurg een mri-scan te maken. n.a.v. de mri-scan kreeg ik te horen dat er littekenweefsel tussen de middenvoetsbeentjes en de voetwortelbeenderen zit en dat er operatief niet veel aan te doen is. Inmiddels was ik ook al bij de fysio geweest, wat ook geen verbetering bracht. De chirurg verwees me door naar de podoloog waar ik steunzolen aangemeten kreeg. Na een half jaar moest ik terug komen bij de podoloog maar omdat ik nog geen verbetering merkte besloot ik langs de huisarts te gaan, die me doorverwees naar de orthopeed. De orthopeed kon op de eerste foto die gemaakt is het probleem al zien, mijn middenvoetsbeentjes bleken verkeerd te staan, als het ware uit de kom, en een operatie was dan ook de enige oplossing!
Vorige week donderdag ben ik geopereerd en hebben ze alles vast gezet met schroeven, nu moet ik 3 maand in het gips waarvan de eerste 6 weken onbelast. Inmiddels is het bijna 2 jaar geleden dat ik mijn middenvoetsbeentjes heb gebroken en ik hoop dat dit helpt.

Fiona | email | 02-10-2009

Ik ben geen hardloper, maar heb door een vergelijkbaar verhaal op deze site het middenvoetsbeentje van mn grote teen zeg maar gebroken. Dit was vorig jaar oktober; breuk is niet meteen gezien in het ziekenhuis (ondanks twijfel vanaf dag 1). Na 3 weken vertrouwde gipsmeester het niet en is er eindelijk een scan gemaakt; 3 breuken. Na nog eens 3 weken gips daarna half jaar fysio, maar bleef met pijn lopen. Wederom ziekenhuis, andere chirurg, zooltjes uitproberen en nu weer terug. Nu willen ze toch opereren en de twee beentjes met schroeven aan elkaar zetten en kraakbeen ertussen uit halen. Hierna moet ik 6 weken onbelast en daarna nog eens 6 weken met gipsvoet; totaal dus 12 weken, groot litteleken en dan misschien nog eens om de schroeven eruit te halen. Indicatie: 90% kans dat pijn wordt opgelost, maar na allemaal verhalen van mensen die zeggen hoe ingrijpend en risky voet operatie is, twijfel ik enorm of ik deze operatie wel moet ondergaan. Hebben mensen hier ervaringen mee? En zoja, is de pijn ook echt verholpen na een dergelijke operatie???? Dank alvast!

Hans | email | 04-10-2009

Heb 2 jaar geleden tijdens voetballen mijn middenvoets beentje van mij grote teen gebroken. kreeg eerst gips maar naar 6 weken was het nog niet eengegroeid en nu 2 jaar later na een omweg van specialisten en Fysio's ben ik nog steeds niet volledig hersteld en heb ik nog steeds geen wedstrijd gespeeld.

Everdien | 10-10-2009

Ik reageer nog even op het verhaal van Fiona.
Het is inmiddels 3 weken geleden dat ik geopereerd ben en het valt me tot nu toe allemaal mee. Van de operatie, met ruggeprik, weet ik niets meer omdat je van tevoren een pilletje krijgt waar je rustig van wordt en die je korte termijn geheugen aan tast waardoor je niets meer weet van de operatie. Ik hoefde maar 1 nacht te blijven en heb alleen de eerste nacht pijn gehad maar die was, met pijnstillers, wel te verdragen. Ik heb 2 lidtekens van ongeveer 10 cm. Het nadeel is dat je zolang in het gips zit. Ik hoefde niet lang na te denken toen de orthopeed voorstelde om te opereren als het maar beter wordt dan het was en ik weer kan sporten. Hoe de verdere revalidatie zal verlopen weet ik niet maar als het zo als nu blijft gaan hoor je mij niet klagen.
Ik kan niet voor een ander beslissen en iedereen is anders. Er bestaan dus ook positieve verhalen. Allemaal veel sterkte en het kan, in mijn geval, alleen maar beter worden.

Everdien | 10-10-2009

www.footsurgeryatlas.com/lis-franc-fusion-03.htm

Op de bovenstaande site staan allemaal foto´s van de voet operatie die ik ook heb gehad. ik vond het wel interesant om te zien en het zijn niet echt bloederige foto´s.

Harry | 10-10-2009

Voor de afwisseling ook maar eens een positief verhaal. Vorig jaar mijn middenvoetsbeentje gebroken met voetballen. Gelukkig niet een beentje aan de buitenkant. Heb zo'n acht weken relatieve rust gehouden op advies van de fysio, op de foto was te zien dat de botjes netjes tegen elkaar aan zaten. In die acht weken op krukken gelopen en op die manier tijdens de vakantie in de bergen gelopen en ook veel gefietst met stevige wandelschoenen aan voor de steun. Na acht weken het hardlopen weer opgepakt, zonder problemen! Aan het eind van de week liep ik een duurloop van 25 km, daarna nooit meer last gehad.
Het kan dus wel snel over gaan! Ik moet er wel bij zeggen dat ik veel gebruik gemaakt heb van herstel bevorderende meditaties.

Carolien | email | 26-10-2009

hallo,

Ik heb 7maanden geleden mijn middenvoetsbeentje gebroken toen ik van de trap was gevallen.
Ik heb er nu nog last van vooral als ik zonder schoenen loop. ik werk in de zorg dus moet veel lopen.Na mijn werk heb ik een schijnende pijn aan me voet lijkt net of het allemaal los gebrokkelt zit van binnen.

Is dit normaal?..
of moet ik geduld hebben dat het nog even kan duren voor het helemaal goed zit...?

Ron | email | 09-11-2009

ik heb nu 6 weken geleden mijn 5de middenfoetsbeentje gebroken en na een week hebben ze er schroefen ingezet.
ik ben nu een week uit het gips maar kan niet op mijn bal leunen. en dus ook niet lopen. mijn voet en been zijn dik, waarchijnlijk gewoon vocht.weet iemand hoe lang dit zo duurt? lijkt wel of mijn hele voet gebroken was.alles blijft stijf en erg pijnlijk.

Greetje | email | 15-11-2009

Hoi.
Heb in aug.3 middenvoetsbeentjes gebroken,tijdens het dansen.2 zijn aangegroeid,maar na 13 weken gips etc.is de 5e nog steeds niet aangegroeid.Moet nu geopereerd worden,ze gaan er een plaatje tegen zetten.
Heeft iemand hier ervaring mee?

Jalz | 15-11-2009

hallo greetje,

Ik heb ook tijdens het volleyballen ook mijn middenvoetsbeentje gebroken. Die is ook niet aangegroeid ik heb al een aparte schoen en gips gehad maar niks hielp. Toen ik geopereerd werd is er ook een plaatje tegen aangezet. Toen heb ik een paar weken met een dikke voet en enkel op de bank gelegen. Toen ze het er uit hebben gehaald was het goed zeiden ze. Maar ik kon de eerste maand nog niet lopen. Het was nog een beetje ontsoken. Ik wou mijn hooby volleybal na een half jaar weer hervatten maar de fysio adviseerde mij een schoen te kopen van 210 euro. Nu kan ik net 1 set spelen met volleybal omdat ik last krijg, als ik een hele wedstrijd volleybal kan ik de volgende dag niet meer lopen. Al met al zit ik er nu al een jaar mee en het ik heb er nog steeds dagelijks last van. Ik hoop dat het jouw beter afgaat.

Groeten Jalz

zap | email | 30-01-2010

Ik heb dus pas 26 december gebroken mn middenvoetsbeentje gebroken en mocht, omdat t zo n mooie breuk was (boedelbak op mn voet gevallen), al na 5 weken het gips eraf.

Nu doet het alleen nog wel flink pijn en bovendien een bobbel op mn voet en (nog steeds) een blauwe plek onder mn voet, wat ik niet snap omdat blauwe plekken niet 6-7 weken blijven.

Ik wilde 20 februari gaan skien maar nu is het maar de vraag of ik dit ga redden, zeker als ik hoor dat het wel een jaar kan duren!!!

Luigi Nunes | email | 22-02-2010

Hallo,

Ik heb mijn middenvoetsbeentje (van mijn kleine teen) gebroken. Ik heb 1 week in het gips gezeten, en kreeg daarna 5 weken loopgips.. Ik zit nu in mijn 5e en laatste week in het loopgips. Toch voel ik met een beetje druk erop dat er een irritatie in mijn voet zit en ik denk niet dat die in mijn laatste week afneemt.

Is dit omdat ik mijn bot nog moet belasten en hem sterker te maken? Of ...

jannie | email | 01-03-2010

hallo ik heb oudjaars avond mijn midden voets beentje gebroken ben nu bijna 10weken verder en ben nog niets opgeschoten moet weer terug naar het zieken huis en zal wel worden geopereerd ben dan benieuwd hoe het dan verder gaat als ik meer weet laat ik het weten 1-3-2010

Anne | email | 03-05-2010

Hallo,
Ik ben van een krukje gevallen en bovenop m;n enkel beland. Meteen een enorm ei op de buitenkant van m'n voet.Dokter zegt enkelband gescheurd, geen foto nodig. Na 5 dagen tot 2x toe gips en 1x tape. Maar ik kon dit er niet lang omheen houden, erge drukpijn. Nu 12 dagen geleden, veel drukpijn, kan er wel op staan. Ik maakme zorgen, toch een foto?

peter vonck | email | 22-05-2010

ik heb 2 weken terug mijn 4 de middelvoetbeentje gebroken en het bot zit 1,4 millimeter uit elkaar, ze hebben mij een open gips gegeven in spoedopname en 7 dagen later foto en nog steeds het bot van elkaar nu een gesloten gips voor 5 weken en om de 2 weken foto, ik heb enorm veel zeer en mijn voet en been tot knie zit dik en blauw is dat normaal

nellie Slimi-Vos | email | 25-05-2010

Ik ben 1maart geopereerd aan mijn middenvoedsbeentje grote teen.8weken in het gips .Kan nu nog steeds niet ver lopen .Mijn voet is rood gezwollen en mijn teen voel dood aan . 2schroeven als een kruis zijn er in gezet. Ik heb veel pijn in mijn lies. Zijn daar meer klachten over. Zware medicijnen voor de pijn maar wil graag vooruit. Allemaal sterkte ik vind het maar niks.

kees | email | 01-06-2010

Ik heb mijn 3,4,5 middenvoetsbeentje gebroken nadat een vriend op mijn voet viel
heb 1 week gips gehad en 3 weken loopgips. Nu is mijn gips eraf (een week) maar ik heb nog steeds veel pijn als ik loop en het wordt alleen maar meer wat moet ik nu doen?

Ray Wil | email | 04-06-2010

In januari een röntgenfoto niets te zien, in maart een botscan zwarte plek en gisteren een mri-scan en daarna weer een röntgenfoto. Kreeg meteen de uitslag. Ik loop al 7 maanden met een breuk in het midden van mijn voet. En de breuk is alleen maar groter geworden en ontstoken. Al die tijd diclofenac, codeïne en stootkuur pillen + injectie prednison in m'n lichaam gepompt. Ik weet nu niet wat er nu aan gedaan word, ik moet wachten op een afspraak voor de afdeling heelkunde en over 10 dagen weer naar de reumatoloog.
En al die tijd veel pijn.

leen | email | 22-08-2010

Na 8 maanden heb ik ook nog steeds pijn aan mijn middenvoetsbeentje van mijn kleine teen. Ik heb 4 maanden gips gehad en 2 maanden fysio. Ze gaven me in het begin 6 weken en een garantie op volledige genezing binnen de 2maand. Na 8 maanden is de breuk nog steeds maar voor 3 kwart genezen. De dokter zegt dat ik pijn heb omdat ik teenslippers draag maar ik kan gewoon geen schoenen verdragen. Ik probeer elke week opnieuw te gaan trainen maar hou het voorlopig bij fitness. Ik vind het ook niet normaal dat het nog steeds zo erg pijn doet maar de specialisten lachen me gewoon uit als ik ergens op visite ga. Ze zeggen dat ik geduld moet hebben maar voel me ondertussen een vrouw van 60 jaar in het lichaam van een 25 jarige. Het is toch niet normaal dat je na 8 maanden nog steeds geen tien minuten kan wandelen zonder te beginnen manken. Ik hoop dat het voor de rest hier een beetje beter gaat want ik het soms zo het gevoel dat dit voor de rest van mijn leven zo gaat zijn ...

Marijke | email | 30-08-2010

Ik heb nu 6 jaar geleden (2004) mijn middenvoetsbeentjes gebroken en nog steeds voel ik alle oneffenheden op straat.
Ook kan ik geen schoenen met hakken meer aan en lang lopen is funest.

brugman | email | 14-09-2010

goeden dag ik heb een rare vraag ben paar jaar geleden gesprongen van de duinen en was zo 2 verdieping gezien de hogeten . kwam recht op me voeten terecht
zand was zo hart leek wel beton kwam nee
en voelden gekraak heb me schoenen uit gedaan dom en wert erg dik en kon niet meer staan met hulp maar ik zag dat er niet uit me stak dus heb geen 112 gebeld
maar ook niet laten kijken door doker heb zo jaar op kruken gelopen en nu gaat het het wel maar ik kwam er achter dat ik nu 2 cm koter ben geworden en als ik zo naar voeten kijk en ik sta zie ik dat me been door zakt en moet ook met me voeten over me metras liggen anders doet het pijn veel lopen doet pijn en zwaar werk , en als ik me voeten beweeg maakt niet uit welke kan hoor je steest krak en krak ken iemand dit en weet die wat er aan de hand is ??? ja ik weet dat naar dokter moet gaan maar beetje bang ik weet is dom

Bennie | email | 01-10-2010

hallo,

na een motorongeluk (2 jaar geleden).
was me enkel gebroken aan beide kanten.
2 weken in een soort spalk gezeten.
daarna nog eens 6 weken in het gips.
jaar erna schroeven en het plaatje eruit laten halen.
nu ben ik inmiddels bijna 2 jaar verder heb het is nog heel gevoelig als ik er overheen wrijf of een klein tikje tegen aan krijg.

Sas | email | 07-01-2011

wat een verhalen over middenvoetsbeentjes, ik heb er ook eentje: ik ben 7 mnd geleden van mijn paard gevallen, in het ziekenhuis konden ze op röntgen niets zien dus naar huis gestuurd met kneuzing als diagnose.
6 weken later had ik nog steeds pijn en dus weer röntgen, ditmaal ander ziekenhuis, zij zeiden: tja, had gebroken kunnen zijn, maar daar doen we niets meer aan. 4 weken later naar de huisarts die voor een ct-scan zorgde. Wat bleek, middenvoetsbeen 5 gebroken, 4 ook met zelfs een stukje eraf!!
Naar een specialist die mij maar liefst 2 weken in het gips zette...... Toen het gips eraf ging deed het nog steeds pijn. Tabletten gekregen met de woorden: zal wel een zwelling in de voet zijn.
Afgelopen december, dus 5,5 maand later heb ik maar weer aan de bel getrokken en uiteindelijk een MRT scan gehad waaruit bleek dat nr. 4 nog steeds een breuklijn heeft, 4 weken gips.De laatste week mocht ik het gips weer beetje bij beetje belasten en gelijk kwam de pijn terug. Afgelopen week uit het gips gekomen, pijn kompleet terug..... Nu is uiteindelijk besloten om te gaan opereren. Het 4de botje wordt vastgezet aan het gewricht en dan zou het helemaal goed moeten komen.
Ben benieuwd!

Jootje | 15-01-2011

Ik word niet vrolijk van deze verhalen. Ik ben twee mnd geleden van de trap gevallen en heb toen 3 middenvoetsbeentjes gebroken. Totaal 4 weken in het gips gezeten, daarna verder geen foto gemaakt in het ziekenhuis. Werd gewoon weggestuurd met de mededeling, goed op mijn voet gaan lopen en krukken na twee weken inleveren. Die krukken heb ik nog 4 weken aangehouden en heb nu 2x per week fysio en nog steeds een steunkous om en ook nog pijn. Zou zo graag weer mijn hakken aandoen......

Trace | email | 26-01-2011

10 juni 2010 een Jonesfractuur. Eerst een foute spalk. Na de 4e dag is die er af gehaald. Vlgd. dag terug voor gips.Kreeg een soort klompje gips waar ik zo uit kon stappen. Pijn bleef en heb weer gebeld over mijn klachten. Ook dat ik zenuwtrekkingen in mijn 2 kleine teentjes had. De 3e week weer foto's gemaakt en nieuw gips. Van tenen tot knie. Na 6 weken mocht het er af. Zenuwtrekkingen waren er nog. Lopen met krukken in stevige schoen.
Hele onderbeen werd na even lopen dik en koud.
De dokterspost bezocht:preventief een injectie tegen trombose en een echo gemaakt.
Geen trombose...wat wel??
Chirurg 1 :Dystrofie.
Traumatologie in ander zkhs een sec. opinion gevraagd: geen Dystrofie, maar spieratrofie.
Ik zou niet genoeg bewegen.
Ik ben na 2 weken uit het gips gaan werken, ben masseur en loop de hele dag!
Alle chirurgen, Orthopeden, bloedonderzoeken ten spijt weet men nog niets.
Mijn 2 teentjes leven vaak nog steeds hun eigen leven, zenuwtrekkingen.
Ik kan nog steeds niet in gewone schoenen, laat staan met hakjes.
Op linkerteen staan ook niet. Sta op met pijn en ga naar bed met nog meer pijn.
Vandaag weer naar Chirurgie voor een verwijzing naar de Maartenskliniek.

Femke | 17-06-2011

1,5 maand geleden heb ik mijn 2 middenvoetsbeentjes gebroken bij het longboarden. Dat is een soort skateboard. Niet meer doen als je ouder bent dan 12, dat skaten.
In ieder geval hoopte ik ook op snel herstel, en dat ik snel weer hakken aan kon. Helaas zit dit er nog niet voor mij in. Elke avond als ik in bed lig heb ik er nog last van. Vooral van de spieren erom heen, de breuk zelf is al geheeld. Inderdaad duurt het wel een jaar voordat je er helemaal van af bent en je zelfs op rontgenfoto's niks meer kunt zien. Dat zei de dokter tegen mij.

Het is gewoon echt een rot breuk.

joke van schooten | email | 18-07-2011

joke 07-2011
ik heb n extreem doorgezakte voet met vocht om mn enkel, nonstop pijn en al eerder (2 jr terug)-aan een Halux geopereerd, wat n drame werd-kreeg distrofie en wekelijks naar pijnpolie.....nu komt de pijn terug maar heeft zich dus verhoogd!...
Opereren aan mn middenvoetsbeen is het enige wat verlichting kan brengen, maar ook niet 100%- gezien mn distrofie voorgeschiedenis, vinden ze het n risico mij te opereren....dus moet ik steunzolen laten aanmeten en over 3 weken terugkomen, of de pijn gezakt is......ik zie die operatie ook niet zitten, heb zo n gevoel dat ik dan permanent met n stok zal moeten blijven lopen...zoiets...en ik ben n echt Hakkenmens, wat ze me destijds beloofde, dat het na de operatie en revalidatie weer zou kunnen.

Herkent iemand mn verhaal?

Ankie | email | 02-08-2011

Hallo allemaal, heb tien weken mijn 5de mvbeentje gebroken, viel 45 KL op. Bruekje + kneuzingenEr is één foto gemaakt,toen het gips voor 2 weken. Daarna weer voor 2 weken loopgips maar bleef erge pijn houden. Na twee weken toch weer loopgips voor 2 weken. Nog steeds veel pijn maar géén foto. Voel een bocht in het botje. Therapie in het ziekenhuis M;n voeten moesten weer sterk worden. Moest een aantal oefeningen doen, o,a op m'n tenen lopen.Kon niet, zakte door m'n voet. Moest veel oefenen thuis. Resultaat, na 3 dagen kon ik niet meer lopen. Nog steeds geen nieuwe foto.Nu met tape kleine stukje lopen. Therapie in het ziekenhuis ( grote zaal, zelfstandig oefenen) heb ik stop gezet, ga nu naar iemand anders. Ga ook naar een ander ziekenhuis. Voel nog steeds dat het niet goed zit, hoop op toch nog een foto. Ben 51 jaar en wil graag nog heel wat jaartjes gewoon kunnen lopen! Wens iedereen op deze site een spoedig herstel en besef goed dat je je eigen lichaam écht het allerbeste kent!

Djess | email | 17-08-2011

oh jee als ik deze verhalen lees breekt het zweet me uit! aanstaande maandag gaat mijn loopgips eraf, dan heb ik in totaal 4 weken in het gips gezeten. Heb middenvoetsbeentje 2,3 en 4 gebroken. Allemaal schone breuken dus niets zat scheef. Ik ben wedstrijd-kickbokser en hoop 8 oktober weer topfit in de ring te staan. Is het realistisch om te denken dat ik dit ga halen? Begin toch ernstig te twijfelen nadat ik dit allemaal lees...

Petra | 28-09-2011

hoi allemaal, ik woon in Noorwegen en heb 10 weken geleden mvbeentje van kleine teen gebroken,("mooie Jones breuk") 7weken gips en nu na 3weken zonder gips nog niet helemaal dicht gegroeid,gaat heeeeel langzaam, en ook elke dag soms stekende pijn.Heb iedere 3weken controlle en er wordt ALTIJD eerst een røntgenfoto gemaakt, (wat ze zoals ik hier veel lees in Nederland niet altijd doen,en met een beetje voelen zien ze niks hoor,dus sta erop dat je een foto wilt !!!!)Ik moet nu over 3weken weer terug komen,en eerst WEER een foto. Ik heb een eigen bedrijf zeilmakerij, Ik maak bootkappen/zonnezeilen, maar mag dus nog steeds niet starten met nieuwe opdrachten, omdat ik op een smalle gangboord mijn voet verkeerd belast en weer kan breken,en dan kan ik opmieuw geginnen!! Echt balen dus als dit nog veel langer gaat duren.

petra | 28-09-2011

zoek op google..... jones fractuur
zie de røntgenfoto, zo`n botbreuk heb ik

henny | email | 28-09-2011

23 mei 2011 ben ik in huis gevallen.uitgegleden over een envolop. ik had haast en rende dus de klap kwam hard aan. gekijk erge pijn en de huisarts stuurde me naar het ziekenhuis. Hij zag gelijk dat het gebroken was. ik heb 13 weken gips gehad. de breuk is genezen .had het aan de rechterkant van de voet en het teentje ernaast.dus de buitenkant van mijn rechtervoet . echt een rot plek als je het daar breekt. ik heb nu nog een gips schoen aan die ik uit kan trekken.anders kan ik niet lopen, alles is koud waar ik op ga staan met die voet. ik heb nu 2 keer per week fysio maar gewone fysio gaat het bijna niet vooruit. ik heb nu sinds vorige week bindweefsel therapie om mijn zenuwbanen weer te doen prikkelen. het kan nog tot volgend jaar febr. duren voor ik weer goed kan lopen. op mijn voet nog steeds een blauw plek en dik. omdat de zenuwbanen niet goed meer functioneren is de bloed toevoer ook niet goed en staat het herstel ook op een laag pitje. al met al een vervelend iets.ben er nog lang niet. je word ook vermoeid altijd maar lopen met een gips schoen. gewone schoen gaat echt niet. allemaal sterkte en beter

dominique | email | 26-04-2012

Hallo...ik heb 8 mnd geleden 3 middenvoetsbeentjes gebroken..nog steeds erg veel last!!wordt binnenkort een scan gemaakt..ze denken misschien ook aan dystrofie..maar als ik dit allemaal zo lees, dan stelt me dat ook wel weer gerust ..hoe gek dat ook klinkt,.maar ik lees van meer mensen dat ze er nog na lange tijd last van hebben..dan zouden we allemaal dystrofie moeten hebben. t zijn dus gewoon echt rotbreuken, dat blijkt wel.

pauline | email | 14-06-2012

Hoi,
Ik wordt volgende week geopereerd aan mijn vijfde middenvoetsbeentje breuk, het talus ook wel sprongbeen genoemd is behoorlijk naar buiten geplaatst nadat ik een misstap had gemaakt van een behoorlijk hoge afstap 70 cm en terrecht kwam op een ongelijken steen.
Viel toen naar links en hoorde het kraken, v.w. een hevige regenbui nog geprobeerd te lopen naar huis maar halverwege lukte het niet meer, voet is nu gespalkt tot onderaan mijn knie en moet rust houden.
Ik ben 54 jaar en het afgelopen is het mij al meerdere keren overkomen dat mijn linkervoet door knikten naar links.
Heeft iemand hier ervaring mee, en hoelang duurt het voor je weer mag lopen.

Eefje | email | 25-02-2013

ik heb vorig jaar mijn middenvoetsbeentje gebroken en ik heb daar nog steeds last van met gym op school ik ben daar al voor naar de huisarts geweest en die zegt dat ik gewoon alles kan doen (mijn ouders ook) maar het doet gewoon nog erg veel pijn vooral met springen en rennen. zou ik de volgende keer meedoen of niet

Margreet | email | 15-05-2013

Mag de schroef er ook weer uit ????heb meer pijn dan voorheen .Loop al 4 jaar met dit probleem nu sinds novenber schroef gezet maar nu dag en nacht pijn .

Dee | email | 10-08-2013

Ik ben in april 2013 echt met het verkeerde been uit bed gestapt. Voet op meerdere plaatsen gebroken, deels verbrijzeld. Geopereerd, mooie plaatjes en schroefjes erin... Na 2 weken gips werden de hechtingen verwijderd en kreeg ik weer nieuw gips voor 6 weken nu. Daarna, na 8 weken niet mogen lopen, slapen op de bank en soms alleen even de deur uit in een rolstoel mocht dat gips eraf en kreeg ik loopgips.
Weer voor 6 weken, alleen nu was ik wat mobieler ?!

Het is inmiddels 4 maanden geleden, gips is er sinds 4 weken af en m'n voet wordt niet dunner, wel dikker.
Lopen is een drama want ik kan alleen de Donald Duck Walk, mijn rechtervoet kan ik alleen maar plat verplaatsen.

Ik kom nauwelijks de deur meer uit, 10 minuten lopen is al te veel.

Als ik lees hoe lang dit allemaal kan gaan duren kan ik wel janken, en dat doe ik dus ook regelmatig...

Weg Sociaal Leven, maar goed, ik probeer nu (misschien tijdelijk) via de gemeente een scootmobiel te krijgen want ik woon alleen met m'n hondje en kom de deur nauwelijks meer uit.
Ik voel me 80 ipv van 50.

Succes en sterkte allemaal! Ik probeer positief te blijven het kost alleen soms wat moeite :-(

T | email | 14-08-2013

Eind mei 2013, 5e middenvoetsbeentje gebroken. Voelde gelijk dat er iets mis was dus naar de SEH gegaan. Daar vertelde de arts mij dat het gekneusd was en werd weggestuurd zonder dat er een foto werd gemaakt. Uiteindelijk nadat ik er nog 3,5 week op heb gestrompeld heb ik er in een ander ziekenhuis een foto van laten maken. Was dus helemaal doorgebroken.. 3 weken loopgips gehad. Toen was er op de foto nog steeds een scheur te zien, maar mocht rustig aan weer gaan belasten. Na 4 weken was de foto verbeterd en mag ip alles doen wat ik wil. Heb echter nog veel last van mijn hele voet. Enkelbanden, pezen, spieren alles is gevoelig en ik werk nog steeds niet volledig 11 weken na de breuk.. Duurt mij veeeeel te lang

Geef hier een reactie

tekst

naam

e-mail

Dit veld s.v.p. leeg laten


Gaaf shirt voor een marathonloper
Gaaf shirt voor een marathonloper

<b>Laat de liefde niet aan toeval over</b>
Laat de liefde niet aan toeval over