hoe lang revalideren na breuk middenvoetsbeentje?

Sterra | email | 04-02-2007

Vorig najaar heb ik een middenvoetsbeentje gebroken en daarbij mijn enkelbanden ingescheurd. Heb zes weken gips gehad en inmiddels al twee maanden fysiotherapie maar voet is nog steeds te pijnlijk om weer te gaan trainen. Wie had dezelfde blessure, hoe is dit verlopen en hoeveel tijd nam het in beslag? Dank voor je reactie, Sterra

De leukste ideeen en ontwerpen voor t-shirts, hoodies enz...
De leukste ideeen en ontwerpen voor t-shirts, hoodies enz...

hit counter

Web Analytics Made Easy -
StatCounter

nicole | email | 22-08-2013

Het kan dus echt dat je middenvoetsbeentjes spontaan breken. Door veel te joggen en door op mijn werk toch ook heel wat kilometers per dag te stappen heb ik het ook voorgehad.
Eerst dacht de dokter dat het een ontsteking was op de scan was niets te zien. Na enige maanden van ontstekingsremmers te nemen ging de pijn maar niet over. Het werd zelfs erger Dan maar een botscan. Deze wees uit dat ik twee middenvoetsbeentjes gebroken had. Ik kreeg een loopschoen aangemeten waar ik veel moest mee rusten .Na 4 weken nog 14 dagen gips . De gips is er nu 3 weken af ik ben terug aan het werk maar ik heb nog veel pijn. Ik neem nu terug ontstekingsremmers . Het lijkt een straatje zonder einde.

forrest | 28-08-2013

Tips. Ik had 1 week spalkgips, 3 weken klassiek gips ben ik nu aan het revalideren. Breuk in de 5de. Ik heb heel wat kennis opgedaan. Hier mijn bevindingen voor jullie tuurlijk weet de arts en de fysio wat jij mag en niet mag dus check!: Als je een gipsschoen krijgt, koop een zooltje bij de schoenmaker dat steun geeft als je klassiek gips hebt. Krukken; hou in de gaten of je handen geen pijn gaan doen en kleine stapjes, last van je schouders kan echt ook een blessure worden. Slik vitamine c,slik calcium en magnesium. masseer zachtjes je been rondom de breuk, leg je been hoog op een gym bal, dat is zachter dan stoel en zo.Ontspan je knie als je been hoog legt. Blijf je been trainen als dokter dat ok vindt. Doe grondoefeningen, uit het gips met begeleiding fitness voor de rest van je lijf, zodat je niet zo stijfjes wordt. Eenmaal uit het gips, voorzichtig aan, niet zwaar sjouwen, geduld calendula balsem en je huid komt snel weer bij, verwen je voet, volg instructie van de fysio, laat als je uit het gips gaat een foto maken.Zwemmen. Vraag een printje voor je fysio van breuk,voor,na. Vrienden en familie helpen, bezorgservice boodschappen. liefs middenvoeters

Herman Buijl | email | 19-09-2013

ik ben drie weken geleden aangereden op mijn motor en heb 3 midden voetbeentjes gebroken eerst zou ik geopereerd worden, maar na een nacht ziekenhuis met gips te hebben gelegen hebben ze besloten om het eerst met gips te laten helen, een week later moest het gips vervangen worden omdat het flink was gaan zwellen en de pijn daar door ondraaglijk werd in het gips, ik heb toen nieuwe gips gekregen en hebben ze het door gezaagd voor de zekerheid als het nog meer mocht gaan zwellen, nu 3 weken verder heb ik weer nieuwe gips gekregen, en die zit er goed vast omheen, moet nu over 3 weken weer terug komen en gaan ze dan foto's maken, kijken hoe het genezen is, zal me benieuwen, anders moet ik waarschijnlijk toch geopereerd worden, afwachten maar weer dus

Ricardo Ruypers | 23-10-2013

ik ben op 27 augustus 2013 gevallen met voetballen op. We gingen meteen naar het ziekenhuis, hebben foto's gemaakt, en alleen de enkelbanden zouden verrekt zijn. Ze zeiden lopen en dat wordt het dunner.
Week mee rondgelopen, maar de pijn bleef aanhouden
Moest terug naar de dokter, en die zei dat mijn middenvoetsbeentjes op 5 plaatsen gebroken waren, en ik geopereerd moest worden, daar schrok ik van, omdat in het begin alleen de enkelbanden verrekt waren, DAT IS EEN GROOT VERSCHIL!
(Dit klinkt erg stom: Maar ik ben blij dat ik afgelopen jaar met carnaval mezelf met een bijl op mijn voet heb geslagen, maar toen heb ik foto's laten maken en daar waren alle "tenen nog aan elkaar", en nu was er een groot "gat" tussen de dikke teen en de teen er naast. waarschijnlijk had de radioloog de foute foto bekeken.)
Heb gips gekregen en moest een week wachten op de operatie, De operatie ( 11 september) heeft bijna anderhalf uur geduurd, heb nu drie schroeven in mijn voet zitten, en de ruggenprik die bijna een half uur duurde, en de infuus wat ze een half uur lang hebben geprobeerd aan te leggen, niet er bij geteld.

Ricardo Ruypers | 23-10-2013

Moest na de operatie een spalk, na een aar dagen was mijn voet veel te dik. Ik moest naar de eerste hulp, daar hebben ze de spalk eraf gehaald, en een veel lossere spalk er om heen gedaan. Na twee dagen werd ik op vrijdag wakker met de spalk half ernaast, moest meteen weer terug, heb daarna een vl betere spalk gekregen, deze heb ik een tijd lang gedragen, en daarna gingen de hechtingen er pas uit.
Nu kreeg ik gips ( waar ik net op mocht lopen) voor zes weken. na een week of twee waren de tenen opgezwollen, moest terug naar het ziekenhuis ( omdat ik ook al dystrofie heb aan mijn hand, van op de lagere school (In groep 7, heeft iemand een tafel omgestoten en die was op mijn hand gevallen, toen heb ik gips gekregen, en dat stak dag en nacht, de dokters zeiden: "Het zit niet te strak, dat gaat wel over, maar dat ging helemaal niet over, toen het gips eraf ging heb ik 2 keer 6 weken een spalk

Ricardo Ruypers | 23-10-2013

gekregen, maar de pijn ging niet over, moest naar een soort van revalidatie arts, en die zei dat het tussen mijn oren zat( Ik vroeg me af wat hij tussen de oren had zitten, niet veel in ieder geval). Een tijd lang ermee rondgelopen en daarna bleek dat het een soort dystrofie was, maar dat was wel op erg jonge leeftijd, dus daar hadden de artsen niet aan gedacht. Was toen 11 jaar oud.)
Daar kreeg ik een doctor die zei dat het geen tekenen van dystrofie waren, gelukkig.
heb 6 weken met dat gips rondgelopen. Vorige week hadden we vakantie, en mijn voet ging alleen maar meer pijn doen, moest gisteren terug naar het ziekenhuis, en daar heb ik loopgips gekregen( eindelijk!, moest al die weken in de rolstoel zitten, was niet leuk, maar naar school moet ik nog steeds met de rolstoel.)
Heb dan nu het loop gips een nacht, en moet het 6 weken om houden. Ik hoop dat ik voor kerst er vanaf ben, maar pas daarna mag ik revalideren.
ik heb al even proberen te lopen, lopen zelf gaat maar als ik daarna ga zitten doet het 3

Ricardo Ruypers | 23-10-2013

keer zo veel pijn als van te voren, ik snap het wel, maar het is erg irritant.
over een halfjaar ongeveer gaan de schroeven er waarschijnlijk er weer uit. Maar nu zit ik ermee naar school ga ik halve dagen omdat ik de knie hoger moet leggen dan mijn heup, maar dat gaat op school erg lastig... En doet ook te veel pijn daarvoor.
En ik ban pas 14 jaar oud, over 2 weken word ik 15.

Sorry dat het 4 stukken lang is, had niet er op gelet dat er max 1200 leestekens in voor mochten komen...

Ricardo Ruypers | 23-10-2013

keer zo veel pijn als van te voren, ik snap het wel, maar het is erg irritant.
over een halfjaar ongeveer gaan de schroeven er waarschijnlijk er weer uit. Maar nu zit ik ermee naar school ga ik halve dagen omdat ik de knie hoger moet leggen dan mijn heup, maar dat gaat op school erg lastig... En doet ook te veel pijn daarvoor.
En ik ban pas 14 jaar oud, over 2 weken word ik 15.

Sorry dat het 4 stukken lang is, had niet er op gelet dat er max 1200 leestekens in voor mochten komen...

Ingrid havermans | email | 01-11-2013

Begin augustus de laatste twee treden van de trap gemist, dat betekent dat je vol op je voet terecht komt van een hoogte van 61 centimeter. Gelukkig niet op mijn hoofd gevallen wat kennelijk ook vaak gebeurd bij zo een val.
Resultaat drie gebroken middenvoetsbeentjes. Naar het ziekenhuis om foto's te laten maken. Resultaat; vier weken in het gips. Na vier weken gips, toch enige twijfel bij de chirurg; nog vier weken gips. Daarna twee weken loopgips. Nog steeds problemen na drie maanden. Kan net zes uur lopen en daarna is het gewoon klaar. Veel fietsen help om de ongelooflijke langdurige zwelling in je voet weg te krijgen. Plat op je rug en de beentjes omhoog minstens een kwartier per dag. Bel gerust! Het duurt veel langer dan je denkt, en je moet er ook wel echt de tijd voor nemen..

antoinette | email | 14-11-2013

hallo vorige jaar kreeg ik een zere voet gewoon door gelopen ik ben nu toch maar naar arts ge gaan de mri zag toch een breuk in moet 6 weken in gips wie heeft dit ook gehad na zon lange tijd met breuk gelopen zal dit wel weer goed komen ik weet niet hoe ik aan deze breuk kom

antoinette | email | 15-11-2013

ik heb bijna een jaar met een zere voet gelopen ik weet niet hoe dit komt eerst bij de podoloog geweest toch maar een foto daar zagen ze wat ook een emr toen zagen ze er een breuk aan mijn midden voet beentje 6 weken gips en eerst twee weken niet op lopen en vier weken loop gips en ze weten niet of ik het hier mee red wie heeft dit ook gehad

CA | email | 09-12-2013

Beste mensen,

Op Donderdag 7 November heb ik al mijn 5 middenvoetbeentjes gebroken na een scooterongeval, ben namelijk via achter aangereden door een dronken automobilist en vervolgens tegen een geparkeerde auto geknald. Sommige middenvoetbeentjes waren in zeer kleine stukjes gebroken dat het te vergelijken was met beschuit.

Inmiddels ben ik geopereerd aan mijn voet en hand.
Tijdens de operatie hebben ze een stuk bot uit mijn scheen verwijderd en die geplaatst in mijn voet ter steun.

Op 11 November ben ik geopereerd aan mijn voet en heb 3 weken in het gips gezeten vervolgens zijn de hechtingen verwijderd en ben ik zonder gips of verband na huis gestuurd, met de mededeling dat ik me voet 3 maanden niet mag belasten.

Over 2 weken een afspraak weer in het ziekenhuis met de chirurg die mij heeft geopereerd. We will see!!

Sterkte allemaal!

Daan | email | 27-01-2014

Hallo alles goed met mij wel doei 😃😃😃😃😃😃

Julie | email | 22-03-2014

Hoi hoi, zelf heb ik m'n middenvoetsbeentje gebroken, 4 weken geleden, nadat ik op een legoblokje op de trap ben gaan staan. M'n rechtervoet klapte om. Meteen een enorme pijn door me been, heb echt gehuild van de pijn. Heb normaal een hoge pijngrens, alleen dit ging echt ver. M'n voet werd dik, blauw en kon m niet meer bewegen. Het was op n zondagavond, ingesmeerd met heatlotion, ingebonden met drukverband. 3 finimal ingenomen, en heb 3 uurtjes m'n ogen kunnen sluiten, daarna kapot van de pijn. In de ochtend kon ik niet op m'n voet staan, wist al meteen, mijn voet is gebroken. Pfff, naar de huisarts, ze heeft me meteen doorgestuurd naar het ziekenhuis voor foto's. Ja hoor, fractuur aan m'n middenvoetsbeentje.. Pffff ok, 2 weken spalkgips en 1,5 week loopgips gehad, nu 3 dagen zonder gips, heb een steunzool gekregen, alleen vraag mij af, wanneer is de kneuzing over? Ga in juli naar Tomorrowland...😁, en wil dan echt normaal kunnen lopen. Wil gewoon nu al alles kunnen doen, alleen niet slim.

arlette | email | 22-04-2014

Bij een rustig loopje plots pijn in mijn voet.Na 3 km terug naar huis gewandeld.De volgende dag naar spoed omdat mijn voet pijn deed.Niets te zien op foto.Waarschijnlijk een ontsteking.Onstekingsremmers en ijs opleggen en niet steunen op de voet dan zou ik de volgende week mijn marathon van rotterdam kunnen lopen.Woensdag toch naar mijn huisdoker geweest en hij ze opnieuw een foto laten maken en een ego.Duidelijk een breu van mijn 3de middenvoetbeentje.De volgende dag in de gips leen en 4 tot 6 weken niet opsteunen.Heb het gevoel dat het niet betert.Wie geeft mij raad wat het beste is om vlug terug te kunnen lopen.Gans de winter goed getraind en nu komen al de wedstrijden aan en kan ik niks doen.

Cendy | email | 15-06-2014

Hallo mensen. Vraagje. Ik heb 28.02.14 mijn middenvoetsbeentje van mijn linker voet bij mijn kleine teen gebroken. 6 weken gips gehad. Daarna hoefde ik niet meer terug te komen. Maar mijn voet zit iedere dag vol met vocht. Een dikke kussen van vocht bovenop mijn voet. Is dit normaal of moet ik hier na laten kijken. Ben nu ruim 3 maanden verder tenslotte??????

Cendy | email | 15-06-2014

Dit kwam Door heel dom de laatste 2 treden van de trap te missen. Hoorde en voelde hem breken.

Eva 13 jaar | 27-07-2014

Een paar weken geleden fietste ik met een vriendin naar de stad. Ik moest haar iets aanwijzen en toen lette we allebei niet op en klapte we in elkaar. Tenslotte had ik heel veel pijn in mijn tweede teen van links. (Rechtervoet). Hij was dik, bloedde en ik kon hem niet meer bewegen. wat bleek, ik kwam met mijn voet tussen haar spaken. We zagen ook een kleine schaafwond op mijn voet, maar dachten dat dat niks zou zijn. We zijn toen naar huis gereden en mijn voet werd steeds dikker en begon te zwellen. Eenmaal thuis zijn we naar de eerste hulp gegaan alleen om mijn teen maar het bleek dat mijn middevoetsbeentje uitelkaar was getrokken. Dus ik heb een week in het gips gezeten en na die week zouden ze kijken of ik uit het gips mocht of 6 weken loopgips. Uiteindelijk mocht ik uit het gips. Maar nou heb ik wel veel pijn. Niet echt als ik loop maar als ik het aanraak of er tegenaan stoot. Laatst sprak ik een man van de EHBO en die vertelde mij dat die pijn altijd of heel lang zou blijven. Alleen word het erger. Op geen enkele sites staat iets over wat ik had, alleen maar over gebroken middevoetsbeentje.

an | email | 02-10-2014

ik heb al n jaar pijn na val trap middevoetbeentjes gebroken 4 stuks gips enz nu word ik elke nacht wakker met pijn buitenkant voet wreef tenen wisselend kan t niet goed verklaren val regelmaatig door dat ik door me voet swikt ,ben radeloos dag en nacht dus pijn ,ben terug geweest arts ,zegt dat alles goed zit ik betwijfel t ,je kan tog geen 13 maanden pijn hebben ,iemand ervaring hiermee ? of tips ,ik denk dat ik na n ander ziekenhuis ga ,om nog n keer te laten onderzoeken t belemmert mij in me bezigheden ,wortd er gek van onderhand nu

jeanet | email | 20-03-2015

hallo
ik ben 24 jan.2014 door mijn enkel geget aan.Een T breuk in het 5 middenvoetsbeentje links. 4 weken gips en daarna 2 weken loopgips.Bot zat nog niet aan elkaar 6 weken een speciale schoen met botstimulator hielpen ook niets .18 april operatie bot uit knie gehaald en plaatje geplaatst weer 6 weken gips. Daarna zeer langzame genezing van het bot en erg veel last van het plaatje.Op 2 febr 2015 vond de arts dat het plaatje verwijderd kon worden. De wond was mooi genezen en kon langzaam weer alles gaan opbouwen. Is mij er 7maart een dikke hond op gaan staan en ja hoor het bot is weer kapot en mag volgende week weer een operatie ondergaan. Nu wordt er een pen in gezet.en weer gips

jeanet | email | 20-03-2015

hallo
ik ben 24 jan.2014 door mijn enkel geget aan.Een T breuk in het 5 middenvoetsbeentje links. 4 weken gips en daarna 2 weken loopgips.Bot zat nog niet aan elkaar 6 weken een speciale schoen met botstimulator hielpen ook niets .18 april operatie bot uit knie gehaald en plaatje geplaatst weer 6 weken gips. Daarna zeer langzame genezing van het bot en erg veel last van het plaatje.Op 2 febr 2015 vond de arts dat het plaatje verwijderd kon worden. De wond was mooi genezen en kon langzaam weer alles gaan opbouwen. Is mij er 7maart een dikke hond op gaan staan en ja hoor het bot is weer kapot en mag volgende week weer een operatie ondergaan. Nu wordt er een pen in gezet.en weer gips

Menno I | email | 09-04-2015

Ik heb met hockey op 08-03-2015 mijn middenvoetsbeentje gebroken bij mijn kleine teen. Ik heb nu bijna 6 weken gips erop zitten. Ik kreeg zo'n harde klap op mijn voet dat er een klein scheurtje in zit. 21 april ga ik uit het gips is het mogelijk om eind mei dan weer te kunnen spelen? Zie vele reacties dat het heel gevoelig blijft maar voor mijn gevoel voel ik het niet meer...

jan | email | 27-05-2015

Hallo,
op 29 maart 2015 tussen muur en heftruck gezeten met voet. Korte, hevige pijn daarna niks gevoeld door adrenaline, veel bloed. Meervoudige breuken in beentjes 1,2 en 5. daarnaast nog wat peesscheuren. Intussen 2 operaties en 6 weken met een spalk. Nu een maand gips, dan foto's, als alles goed groeit nog eens 8 weken vaste gips. Als het bot fout groeit, herbreken en corrigeren. Revalidatie zal ook wel eventjes duren.

jan | email | 27-05-2015

Nog even opmerken: die 6 weken met spalk en die 8 weken gips=> niet op steunen, heledag in bed of in rolstoel :(

marietje | email | 20-06-2015

heb op 2 augustus 2014 na een bescheiden val het aantal van 3 middenvoetsbeentjes gebroken van de grote teen en twee tenen ernaast. Van het middenvoetsbeentje van de grote teen was ook een brokje afgebroken. met 3 platen en 10 schroeven en een grote pin is vervolgens in een operatie alles weer aan elkaar gezet. 6 weken onbelast gips, daarna 4 weken belast gips, daarna nog weer 4 maanden fysiotherapie. na 10 maanden is het ostheosynthesemateriaal uit mijn voet gehaald. de verwijdering van het osteosynthesemateriaal is nu 5 weken geleden. iedere dag heb ik na een bescheiden wandeling een zeer dikke voet. pijn voel ik niet tijdens lopen. op gymschoenen valt het lopen wel mee, op moccasins krijg ik echt een dikke voet, ik vraag me af of ik die dikke gezwollen voet iedere dag na wat lopen houd, als ik mijn voet erna hoog houd, trekt het wel weg. maar een dag later is het weer volledig terug na wat lopen. hebben jullie ook ervaringen met een dikke voet na wat lopen? Ik ben nog steeds heel verbaasd wat een zogenaamde verzwikking allemaal teweeg heeft kunnen brengen. mijn voet is ook niet meer mooi om naar te kijken.

Tinka | 12-07-2015

Ik heb 7 weken geleden een voetwortelbeentje, het os cuboid genaamd,
Gebroken na val van vlizotrap. Nu een week uit het gips(na5 weken gips) en constateer dat lopen nog pijnlijk is.
Vooral onder de voorvoet, dus afwikkelen is pijnlijk. Ondanks veel voetoefeningen is alles pijnlijk aan de voet en lijkt meer gezwollen. Ook andere huidskleur, meer rood/paars, dus circulatie is anders. Gisteren aan zijkant gestoten en dat heb ik geweten! Nu nog meer pijn. Fietsen gaat heel goed, dus heb ik toch al een ochtend als wijkzuster gewerkt met plezier... Ging goed.
Maar als ik bovenstaande verhalen lees ben ik er nog lang mee zoet.....

Tinka | 12-07-2015

Ik heb 7 weken geleden een voetwortelbeentje, het os cuboid genaamd,
Gebroken na val van vlizotrap. Nu een week uit het gips(na5 weken gips) en constateer dat lopen nog pijnlijk is.
Vooral onder de voorvoet, dus afwikkelen is pijnlijk. Ondanks veel voetoefeningen is alles pijnlijk aan de voet en lijkt meer gezwollen. Ook andere huidskleur, meer rood/paars, dus circulatie is anders. Gisteren aan zijkant gestoten en dat heb ik geweten! Nu nog meer pijn. Fietsen gaat heel goed, dus heb ik toch al een ochtend als wijkzuster gewerkt met plezier... Ging goed.
Maar als ik bovenstaande verhalen lees ben ik er nog lang mee zoet.....

Suzan | email | 12-09-2015

ja mijn vraag is ? mag je , je tenen bewegen bij mij zal het een vermoeidheids breuk zijn want ik stond elke da 3 u op de dansvloer grtjs sus

Jazzy | email | 29-10-2015

24 september aan m'n kleine teen geholpen. Behandeld als een hamerteen met pin enz. Het was/is een gebroken middenvoetsbeentje [eind april] waar de orthopeed me mee door heeft laten lopen. Het zou vanzelf wel genezen na wat rust nemen. Velen vertelden me dat ik totaal verkeerd behandeld was. Had met een soort pleister of spalk gemoeten. Met als gevolg dat de botten niet aan elkaar groeiden. Daarna dus een operatie, zelfde als ze met hamerteen doen. Na 14 dagen controle, teen zag er keurig en smal uit, voet ook. Weer 14 dagen later pin eruit. Voet was niet zo dun meer en teen veel dikker. Nadat pin eruit was twee dagen later hele dikke voet en tenen. Nog steeds. Durf de erg bebloede pleister er ook niet af te halen. En voet schilfert (door het inpakken met watten). Wie kan me helpen? Mag ik o.a. alweer in bad?

melle | email | 25-05-2016

December naar huisarts vanwege pijn. eerst dyclofinac. week later tramadol. week later rontgen kwam niets uit. toen bloed prikken kwam niets uit. 3 weken later orthopeed die mij een mri liet doen (weer 4 weken wachten) uitslag mri (weer een week verder) 6 april uitslag: gebroken middenvoetsbeentjes. de beste man adviseerde zooltjes. ik zij is het niet beter om in het gips gezien mijn pijn. was hij met me eens, ik kreeg een gips schoentje. week later pijn nog erger. toen 6 weken gips tot aan de knie. nu gips eraf voor een week, pijn in alle hevigheid terug!!!

Joost | email | 14-06-2018

2 weken geleden mijn 5e middenvoetsbeentje gebroken bij het sporten. 1 week onderbeengips gehad. Nu heb ik een brace, zonder dat er een foto is gemaakt. Zou over 5 weken helemaal over moeten zijn.

Probleem is dat elke dag mijn voet en tenen dik zijn. Is dit normaal dat er zo lang een zwelling in blijft zitten of doe ik er teveel mee. Heb wel het gevoel dat de breuk aan het genezen is want kan al met 1 kreun redelijk goed uit de voeten

Karin | email | 04-02-2019

5 weken geleden het middenvoetsbeentje bij mijn kleine teen gebroken. Daarnaast had ik ook nog een scheurtje in de ligamenten van mijn enkel. Ik heb een week een spalk gehad en toen twee weken gips. Volgende week moet ik terug voor foto’s en naar de orthopeed. Ondertussen ben ik op voorschrift van de arts ook al wat lichte oefeningen aan het doen om de enkel soepel te houden en om zo snel mogelijk op de been te zijn. Maar als ik de verhalen hier lees, dan krijg ik geen goede hoop. Blijkbaar kan het herstel lang duren?

Claudia | email | 25-05-2019

3 weken gelopen met middenvoetsbeenbreuk.
op röntgen foto's was niet te zien. pas scan gehad waaroop ze het wel konden zien. nu 4 weken gips. Ben heel sportief. Hop dat ik straks ook snel herstel weer. Iedere dag doe ik een paar oefenen om mijn spieren van het been goed te houden op aanraden van de arts.

Geef hier een reactie

tekst

naam

e-mail

Dit veld s.v.p. leeg laten

Gaaf shirt met joe joe er op :)
Gaaf shirt met joe joe er op :)

<b>Laat de liefde niet aan toeval over</b>
Laat de liefde niet aan toeval over