Wie is er wel afgevallen dmv hardlopen?

Een loopster | 18-05-2007

Naar aanleiding van al die topics over afvallen, te veel of te weinig eten, putjes in de benen en dat soort onderwerpen zou ik hier graag de verhalen van de mensen willen lezen die het is gelukt om door middel van hardlopen en andere eetgewoontes af te vallen.
Ik weet dat veel mensen de afvaltopics erg irritant vinden, dus misschien is dit een goed alternatief om die (steeds weer dezelfde) vragen te beperken tot één topic, zodat anderen kunnen lezen hoeveel een ander loopt, hoeveel die eet en hoe snel (of liever langzaam) hij/zij daarmee is afgevallen en de rest van de lopers dit niet steeds hoeven te lezen. :-)

Er zijn 128 reacties op dit onderwerp,
Hieronder staan de reacties vanaf het begin. De eerste staat bovenaan.
klik hier om naar de pagina met de laatste reacties te gaan

hit counter

Web Analytics Made Easy -
StatCounter

Sam | 18-05-2007

7kg in 2 jaar

johanna | 18-05-2007

5 kg in 1 1/2 jaar

catrien | email | 18-05-2007

de laatste 6 kilo ( na 15 kg + tijdje rust)in 8 weken combi sonja bakker en drie keer in de week sóchtens hardlopen op 70 a 75 % van je top hardslag op de nuchtere maag 30 max 45 min.ben 8 cm taille omvang kwijt.succes! ( o'ja een keer in de week eten wat je wilt is goed tegen jojo blijft je lichaam lekker doorverbranden)

Marc | 18-05-2007

Ik ben in jan. 2004 begonnen met hardlopen.
Ik woog toen 94 kg bij 1,77 m.

Ben toen 3 maal in de week gaan lopen (30 tot 40 min.) en goed op mijn voeding gaan letten (geen ongezonde tussendoortjes en weinig vet).
Na 3 maanden was ik bijna 15 kg. kwijt en na 6 maanden was ik 20 kg. kwijt.

Nu weeg ik nog steeds rond de 74 kg. en ik voel me er prima bij!

/Marc

Ad | 19-05-2007

Inderdaad, houdt het bij dat ene topic voor het afvallen en lopen!!

Goed, mijn situatie. Voor mij bepaald het lopen het verschil tussen het streefgewicht en obees. Wanneer ik niet loop kom ik snel aan tenzij ik mijn voeding aanpas en bijvoorbeeld veel wandel, wanneer ik wel loop val ik moeiteloos 1 kilo per week af. Ik ben zelfs eens 15 kilo afgevallen in 2 maanden met 6 uur lopen per week.
Ik heb het hier dus in beide gevallen (wel/niet lopen) over lopen naast mijn overige sportactiviteiten die per week 6-10 uur in beslag nemen. Ik loop meestal 's avonds of 's middags, nooit 's ochtends.

Het maakt voor mij dus het verschil tussen gezond zijn en obees zijn. Enkel de uithoudingssporten zijn voor mij intensief genoeg om mijn metabolisme voldoende omhoog te krijgen.

Het sporten stimuleert om op de voeding te letten. Verder doe ik geen gekke fratsen. Ik eet elke dag chocoladepasta of hagelslag, regelmatig iets met suiker maar dan wel met mate. Ik eet liever eens iets meer en dat ik dan ook wat meer beweeg dan dat ik sober eet.

Jack | 19-05-2007

Ik nog nooit maar ik weeg ook maar zo'n 64 kilo bij een lengte van 1.78.
In mijn geval zou er juist menig kilootje bij mogen komen. ;-)

Ad | 19-05-2007

15 kilo afvallen in 2 maanden (komende van een BMI van 31) raad ik overigens sterk af. Het overkwam mij gewoon, ik deed er niets bijzonders voor. Ik at nog steeds heel behoorlijk, ik had nooit honger.
Ik verbruik gewoon zo veel extra energie wanneer ik loop, blijkbaar ook buiten het lopen, dat ik automatisch snel afval.
Het probleem is dat het lichaam bij meer dan +- 1 kg gewichtsverlies per week (vochtschommelingen buiten beschouwing gelaten) ook spieren gaat afbreken omwille van de eiwitten en zodoende het energietekort gaat aanvullen. Dat merkte ik enorm aan mijn buikspieren die nooit eerder zo slap waren, daar verschoot ik van. Mijn beenspieren zijn van nature enorm sterk en dat waren ze ook daarna maar ik kreeg wel sneller kleine pijntjes en stijfheid.

Nooit meer dan +- 1 kg per week afvallen dus als het enigzings kan!

Ad | 19-05-2007

Waarom Jack? Je hebt toch een gezond gewicht!

Jack | 19-05-2007

Mijn moeder vind me juist te mager. ;-)
Maar daar gaat het niet om.
Waar het wel om gaat, en dat heb ik op dit forum ook al een paar keer melding van gemaakt, is dat ik m.n op de bilstreek wat steviger in mijn vel zou willen zitten.
Voor de rest hoeft er ook nergens iets bij.

Carmen | 22-05-2007

Ik ben in mei vorig jaar begonnen met "Sonja Bakker". Het bevalt me prima!
Moet wel zeggen dat ik me niet aan het avondeten van haar heb gehouden. In totaal ben ik 10 kilo afgevallen. Dus door een andere eetgewoonte.

In maart dit jaar ben ik begonnen met hard lopen. Ik ben niet meer afgevallen (in kilo's)maar mensen vragen het wel bijna dagelijks aan mij. En dat komt doordat ik strakker in mijn vel kom te zitten.....
Door het hardlopen dus!!!!!!

Jimmy | 22-05-2007

Begin dit jaar begonnen, dus nog een groentje. Ik begon op 64,5kg (37jr, 1.72m), dus eigenlijk al een prima gewicht. Alleen zat er een klein zwembandje rondom m'n buik... Nu ben ik amper een kilo minder maar de riem kan makkelijk een gaatje strakker (al is het zwembandje niet echt weg). :)

The lady | 22-05-2007

3 kilo afgevallen in 2 maanden. Door alleen maar hard te lopen.Ik let niet extra op mijn eten.

The Lady | 22-05-2007

Verder putjes in de benen/billen minder geworden en alles is aanzienlijk strakker geworden. Heel positief dus!

DickB | 22-05-2007

Bij een lengte van 1.78 ging ik in 1.5 jaar van 78 naar 72 kg. Dit bij 3x trainen in de week en onveranderde eetgewoonte. (Waarbij ik dus niet méér ging eten omdat ik zo lekker getraind had...)

TR | 22-05-2007

@ Loopster

Probleem van de meeste is dat ze verkeerd en te weinig trainen, daarom vallen sommige niet af met lopen.
Zie de voorbeelden 7kg in 2 jaar en 5kg in 1,5 jaar, als je goed traint kan dit VEEL sneller zonder dat het voor je lichaam schadelijk is.
Ook zie ik weer de naam Sonja Bakker vallen......:#@$%@, vooral doen in combinatie met hardlopen!!!!! Is lekker gezond!
SB'eren is een van de meest waardeloze manieren om af te vallen, als je stopt kom je gewoon weer HEEL SNEL aan. Hoe vaak heeft men dit niet al aangekaart op tv, tijdschriften etc.

Het beste is nog altijd SPORTEN en NORMAAL eten, nooit sporten en dieeten!!!!!!!

Als ik die verhalen lees van personen zoals catrien, die in principe ongetraind zijn en dan gaan lopen op een nuchtere maag???? Je valt misschien wel iets af ja, maar je lichaam krijgt wel een enorme klap

DickB | 22-05-2007

@TR
Als ik naar de diëten van Sonja Bakker kijk, is dat eigenlijk wat ik altijd al gedaan heb: Gewoon gezond eten. Alleen verdient SB er geld aan, terwijl je de info over gezond eten overal gratis kunt krijgen....

Marcel | 22-05-2007

Gewoon een marathon gaan lopen. Mijn gewicht is heel stabiel (63 kg), maar als ik in mijn marathonvoorbereiding zit, moet ik echt opletten dat ik meer ga eten, anders ben ik zo onder de 60 kg.

Een vuistregeltje is overigens dat je 100 km moet lopen voor het aantal kcals van 1 kg vet. Daar komt iemand die wil afvallen vast niet per week aan. Bovendien eet je er nog bij, dus voor 1 kg afvallen door hardlopen ben je wel een paar maanden kwijt.

Kortom, aan beide kanten aanpakken: hardlopen en op je eten letten!

Loopster | 22-05-2007

Erg leuk om te lezen dit allemaal! :-)
Ik zal mijn eigen ervaring ook meteen maar opschrijven, al ben ik nog erg onervaren hoor. Ik loop 3-4 keer in de week en kan dat nu een half uur achter elkaar en ik eet dus echt normaal (dwz: 3x een gezonde maaltijd, 1x opscheppen 's avonds en tussendoor fruit) en geen SB.

Over SB ben ik dus ook niet enthousiast.
Ik vraag me ook af of al haar aanhangers weten dat ze slecht een voedingsconsulente is en geen deskundige. Het boek wat zij geschreven heeft stelt bar weinig voor, alleen val je er van af.
En dat is geen wonder, want je eet 1000-1200 calorieen per dag terwijl een vrouw er al 2000 per dag mag. Wil je afvallen dan kun je daar beter max. 500 calorieen onder gaan zitten (of nog minder als je daar ook bij sport) en geen 800-1000. Dat is vragen om het jojo-effect.

Loopster | 22-05-2007

Verder vind ik de voeding die ze voorschrijft ook niet gezond. Oke, ze heeft het over veel groenten, maar verder is het allemaal Sultana's, Optimel, eierkoeken en veel ongezonde lightproducten wat de klok slaat.
Ik hoop dan ook dat de hype snel over is, want ik vind het erg zonde voor al die mensen die nu kilo's afvallen en beretrots zijn, terwijl bij 9 van de 10 mensen dezelfde kilo's (+ rente) er over een jaar weer aanzitten.

johanna | 22-05-2007

@TR

die 5 kg in 1 1/2 jaar was van 68 kg naar 63 kg bij een lengte van 1.80. Lijkt me prima en had ook echt niet sneller gehoeven wat mij betreft omdat ik met dit gewicht geen overgewicht had. Bovendien is het niet echt gezond om veel in korte tijd af te vallen.

catrien | 26-05-2007

@TR
Ik loop al vijf jaar hard en ben na een tijdje rust met op al mijn eten letten! weer verder gegaan met het vervaardigen van mijn figuur en aangezien wij als fitness goeroe's veel pasta en rijst aten was SB een ideale uitkomst om een boest aan mijn spijsvertering te geven.Met resultaat 67 kg en maatje 36 wat wil je nog meer.

Joan | 27-05-2007

met stevig doorfietsen val je meer af dan met hardlopen. tis ook minder belastend, minder blessuregevoelig, is beter vol te houden (zowel kwa afstand als kwa intensiteit), veel sneller op te bouwen waardoor je veel sneller veel meer effect hebt. je kan beter elke dag één tot twee uur gaan fietsen dan elke dag een uur hardlopen om af te vallen.

maar ja, hardlopen is de hype en fietsen staat sullig. jammer dan!!!

DickB | 27-05-2007

Joan,

Ik viel (en val) van hardlopen echt veel meer af dan van wielrennen.

Marc | 27-05-2007

Joan:

Nee hoor, fietsen is niet sullig. Het is gewoon niet leuk.....Hardlopen is veel leuker

/Marc

Lovehandles | 28-05-2007

12 kg in 3 a 4 maanden. Loop 3 tot 4 maal per week. Ik doe het niet eens voor het gewichtsverlies..dat gaat namelijk vanzelf

Joan | 28-05-2007

@DickB.

bij mij levert 2x 4 uur fietsen in de week (plm 240 km) veel meer gewichtsverlies op dan 8 uur hardlopen bij elkaar. dus om wat gewicht kwijt te raken voer ik de fietstrainingen op voor een week of 4. en loop dan wat minder vaak hard. gewichtsverlies is dan plm 4kg. met hardlopen heb ik dat nog nooit gehaal in 4 weken tijd. vandaar mijn conclusie.

komt dus bij dat het minder blessuregevoelig is en veel minder vermoeiend waardoor je veel sneller en beter hersteld.

Alfred | 28-05-2007

Joan, misschien komt dat omdat sommige mensen hardlopen als "sport" zien met bijbehorende drang naar snelheid en prestaties.
En niet als middel om de kilo's die je teveel in je keel gepropt hebt kwijt te raken.

Ik vind het belachelijk om deze discussies op een harloopforum te voeren.
Misschien een apart miepen-forum openen zodat de sportmensen niet tussen alle onzinberichten door hoeven te spitten?

lonneke | 28-05-2007

Je gewicht is niet het belangrijkste het gaat om de centimeters vet omzetten in spieren.Je kan in gewicht niet zoveel afvallen maar wel in centimeters, dus stap van die weegschaal en koop een centimeter.

Jimmy | 28-05-2007

Helemaal mee eens Lonneke, ik loop 'pas' een paar maanden. Nog geen kilo afgevallen (een halve) maar wel een paar cm van m'n taille af. :)

Fret | 28-05-2007

Vooral geduld hebben Jimmy.

Kyra | 29-05-2007

Ik ben slechts 3 kilo afgevallen in ongeveer een half jaar tijd.

Daarentegen geeft mijn funky weegschaal nu wel aan dat mijn spiermassa veel groter is geworden en mijn vetpercentage veel kleiner.

Mijn idee is altijd geweest dat het niet gaat om hoeveel de weegschaal aangeeft, maar om hoe je er uiteindelijk uitziet. Als dat 70 kilo aan spieren is vind ik dat beter dan 60 kilo slap vet. :)

Lovehandles | 29-05-2007

Het toeval wil dat, toen ik in Januari begon, ik met zo'n groen, oranje, rood meetlint m'n taille had opgemeten. Deze was toen 102 en is nu dus 92. Ik zit dus weer netjes in het groen (man).

Ik had veel eerder met lopen moeten beginnen.

Nicole | 09-06-2007

Ik loop nu een 3-tal maanden elke week 3 à 4 keer en aan mijn vakantiefoto's te zien zijn mijn lovehandles zo goed als verdwenen.
Maar op de weegschaal zie ik niets.

Geeft ook niet vind ik, ik ben al blij dat ik van die handletjes vanaf ben ;-)

Peter | 16-06-2007

Ik merk niet veel verschil in gewicht.

Wel heb ik mijn riem inmiddels twee gaatjes "strakker".
Ik ben niet bepaald minder gaan eten, eerder meer. En zelfs meer gefrituurde snacks dan voordat ik hardliep.

Volgens mijn vrouw zien mijn benen er inmiddels wel gespierder uit dan in de tijd dat ik dansdocent was.

RBD | 16-06-2007

20 kg in een half jaar.
Begonnen met 3 keer vijf km in de week en later totaal 30 tot 40 km per week. Dieet aangepast. Drie (gezonde) maaltijden per dag en tussendoor fruit. Snoepen afgeschaft (soms zondigen is prima).

Een loopster | 16-06-2007

@ Peter En hoeveel kilometer loop je dan wekelijks?

René | email | 16-06-2007

Ik ben de eerste maanden een kilo of 5 afgevallen (1,80 mtr, woog 83kg en weeg nu 77/78kg). Het verschil merkte ik dat mijn gewicht omlaag ging gelijk met mijn vetpercentage. Spiermassa nam toe. Liep toen minimaal drie keer per week een km of 6 per keer en daarnaast fiets en wandel ik veel.

Peter | 16-06-2007

27 km (16, 7 en 4)

Verder durf ik nog niet, ik wil eerst een groot sportmedisch onderzoek ondergaan om te zien of ik uberhaupt wel mag sporten op mijn leeftijd.

Barbara | 19-06-2007

Ik ben er 10-12 kilo mee afgevallen,ongeveer 1 kilo per week.Doe niet alleen aan hardlopen,maar ook aan krachttraining,fitnessen,fietsen,stevig wandelen etc...Heb daar plezier in.
Dat gewicht hou ik nu 3 jaar.Eet verder gezond en snoep met mate.

Debby | 19-06-2007

Ik ben nu 2 maanden ongeveen bezig en het gaat super goed. Ben sinds 3 weken ok met sonja bakker bezig en ben daardoor ruim 3 kilo kwijt en heel wat cm (helaas niet gemeten) had erg veel last van putjes omdat ik inees wat zwaarder was gewoorden...dat was na een paar weken al bijna helemaal weg..(kon het zelf ook niet geloven) verder merk ik dat ik nu minder ik kilo's afval maar wel veel in cm omdat ik veel vet nu in spieren omzet en spieren zwaarder wegen.

Jolanda | 24-06-2007

Ben door hardlopen (2 keer per week) niet afgevallen. Ook tenniste ik nog 2 keer per week fanatiek.
Ik ben toen beter op voeding gaan letten (3 maaltijden per dag en weinig tussendoortjes. Daarmee 8 kg in 2 maanden afgevallen. Ik merk wel dat ik een stuk makkelijker loop nu. Door het lopen wordt wel alles wat strakker.

Paul | 26-06-2007

Ik loop nu al weer drie jaar fanatiek, 2 a 3 x per week gemiddeld een kilometer of acht. Tegelijkertijd ben ik (veel) minder gaan snoepen en snacken. Ik ben 1.80 (47jr) en ben van 79 kg toen in één jaar naar 68 kg gegaan. Sindsdien is mijn gewicht stabiel. Het lopen helpt de verbranding op peil te houden. Ik heb 6 eetmomenten per dag. ook dat zorgt voor het "aan de praat" houden van het interne kacheltje.

Freek | 26-06-2007

Dat jullie nauwelijks afvallen komt doordat er net zoveel grammen in de spieren door verzuring bijkomen, dan dat er af gaan door vetverbranding.
Als jullie rustig duurlopen, lopen jullie op HS190 bij 5,5 km/h.
Eerst conditie opbouwen dan afvallen dus.
Alleen moet je daarvoor doorbijten de eerste 2 jaren en dat lukt de meesten van jullie niet.

freekkkkkiee | email | 30-06-2007

Nou Freekie lekker positief zeg!!!

Marieke | 16-07-2007

zo nu ga ik lekker opscheppen.
Maar ik ben nu in het totaal 27 kilo afgevallen. Puur door het hardlopen en de verschillende schema.s.
En nu durf ik voor de struiken te rennen ipv erachter. Ben eerst begonnen met wandelen en daarna met hardlopen.
Hardlopen nu ruim een jaar drie keer per week en eindelijk de 10kilometer gehaald. Op naar de 16, maar er mogen geen kilootjes meer vanaf. Ik ben niet anders gaan eten, alleen een beetje minder avondeten. Vond het jammer alles weg te moeten gooien.

ik doe niet aan lijnen maar aan figuren

Bike | 16-07-2007

Ik ben helemaal niets afgevallen door het hardlopen, maar ik heb ook een BMI van 20,8. Wel is mijn figuur verbeterd, spieren hebben de plaats ingenomen van vet.

Irma | 21-07-2007

Ik ben van 88 kg naar 65 kg gegaan in ruim 2 jaar tijd. Anders eten en meer sporten.
Ach en kilo's zeggen niet zoveel. De kledingmaat zegt ons vrouwen meer tenslotte. Ik ben van een maat 46-48 naar een krappe 36 gegaan. en daarben ik trots op. Ik loop nog maar een klein jaar "hard". Nu even niet ivm knieblessure, maar ben alweer aan het opbouwen.Herstel gaat snel, bij sporters.
By the way, als ik voluit train, moet ik uitkijken dat ik niet te mager wordt. Dus dan eet ik echt veel.

Katrien | 21-07-2007

Ik loop nog maar een kleine 10 weken. Ik loop altijd 3x/week. Nu telkens +/- half uur per keer. Ik denk dat ik max. 1,5kg ben afgevallen. Ik eet sowieso vrij gezond: veel fruit, veel groenten, veel vis, ik eet geen vlees, altijd volkoren graanproducten, weinig of geen snoep en andere zoetigheden (behalve de obligate taartjes bij familiebezoek e.d.). Voor ik begon te lopen: 1.68 cm en 57kg: BMI van ongeveer 20. Een week geleden stond ik op de weegschaal en woog ik 55.2kg, dus BMI van ongeveer 19. Ik moet wel zeggen dat ik niet ga lopen om af te vallen, maar gewoon om me fitter te voelen. Ik ben 25 jaar oud.

JanK | 22-07-2007

Ik ben te veel afgevallen en ga er weer een paar kilo dmv fitness bijtrainen

dorine | email | 23-07-2007

ik ben altijd slank en hou dat zo.
mijn omgeving is altijd spottend en negatief maar daarvan trek ik mij allang niets meer aan. wie het laatst lacht..
bovendien gaan ze nu zelf op dieet en verbazen zich dat dat moeilijk en haast onmogelijk is. haha. sonja bakker. haha.
ik dieet door zelfbeheersing. altijd.
1 uitzondering vormt een excuus voor elke dag.
ik ben keihard en dus ook altijd slank.
regel van zelfdiscipline.
wees niet lief voor jezelf.
verwen jezelf niet.
negeer je verlangens en kies altijd gezond. preventie werkt beter dan defensie.
succes verzekerd voor een levenlang.

Katrien | 23-07-2007

@ Dorine

Jij lijkt me een leuk leven te hebben... NOT !!!

"Wees niet lief voor jezelf. Verwen jezelf niet. Negeer je verlangens en kies altijd gezond."

* SLIK * Ben jij door het leger opgevoed of zo? Dat is toch geen leven? Ik kan het geloven dat je omgeving spottend en negatief is, die denken waarschijnlijk ook dat je een probleem hebt.

Als ik jouw uitleg lees, dan moet ik zeggen dat ik ook een paar vetkwabbetjes verkies boven jouw leven. Ik verwen mezelf vaak, ik ben in 99% van de gevallen lief voor mezelf en ik geef vaak toe aan mijn verlangens. Dat zorgt ervoor dat ik mezelf goed voel. Of ik dan 55kg, 57kg of 77kg weeg, dat is dan voor mij bijkomstig.

Ik denk dat jij hulp moet zoeken...

Annelies | 24-07-2007

ik ben de laatste tijd ook een paar kilo afgevallen (mogelijk ook wel te maken met examenstress)
weeg nu 45 voor een 1.52 m (en 19 jaar)
en meer moet er voor mij echt niet af hoor , vind mijn gewicht nu uitstekend

@Katrien
ik ben ook wel van mening dat een beetje verwennerij af en toe wel is mag, een zoet tussendoortje ofzo is er bij mij dus zeker af en toe bij.

mirjam | 24-07-2007

hoi hoi

ik ben door het hardlopen en veranderen van mijn eet gewoontes in een jaar tijd 25 kilo afgevallen loop nu 4a 5 keer per week wil in een week ongeveer 55 km lopen .red ik aardig. en die verandering van eten ... de meeste zullen me nu wel voor gek verklaren maar dat maakt me niet uit
ik ben overgegaan van 100 % gekookt eten naar 80% rauw en 20% gekookt
(lol)
eet nu dus best veel sla soorten en veel soorten groentes kan je rauw eten (oa bloemkool spitskool ) en noten zijn goed voor je allemaal natuurlijke produkten .
om het dieren leed tegen te gaan eet ik dus geen vlees meer maar vlees vervangers (die overigens heerlijk zijn )
voel me goed bij wat ik eet en het rennen aat prima geen slap gevoel door mijn eet patroon. denk zelfs dat ik meer energie heb dan toen ik nog alles at
nou dit was mijn verhaaltje lol
groetjes

mirjam | 24-07-2007

@mirjam

wilde er nog even bij zetten dat ik 37 jaar ben 1'68 groot (klein) lol en nu dus 66 kilo weeg
nog ong veer 5 eraf en ik ben helemaal satisfied lol
voel me nu al goed hoor dit is kwestie van willen (ik wil dus rond de 60/61 kilo wegen )
groetjes nogmaals

Edwin | email | 24-07-2007

Ik heb vandaag een hardloop oudfit aangeschaft, en heb een beginners schema mee gekregen.
Morgen ga ik er mee aan de slag ik ben 44jr weeg104kg pfff 179cm .
4 jaar niets aan sport gedaan !!!voorheen cardio en/of op de racefiets.
Ben nooit een loper geweest daarom wil ik er nu mee gaan beginnen.
Hoop alleen dat het niet dwangmatig wordt
Gr Edwin

tr | 25-07-2007

Edwin als ik je een advies moet geven....ga eerst eens een aantal weken goed zwemmen, meerdere malen per week om zodoende wat aan je gewicht te doen. Indien je onder de 90 zit (en dat is nog veel te veel voor jou lengte) overstappen op hardlopen.
Met jouw gewicht kun je problemen krijgen aan je knieen, enkels onderrug etc.

Ik zou dit vrij trikkie vinden. Probeer eerst wat kilo's kwijt te raken in het zwembad daarna overstappen op lopen.

Japio | email | 01-09-2007

Ben 46 jaar oud, 179 cms groot , ben 8 maanden geleden mijn eetpatroon drastisch gaan veranderen (geen chips, pinda's etc en drink geen alcohol meer) en ben gaan hardlopen (eerst 20 meter en kapot) naar inmiddels 2 x per week 40 min en zondags een duurloop van 11 km. Was 114 kgs en ben inmiddels 82 kgs (scheelt 7 maten spijkerbroek)

bert | 02-09-2007

Gefeliciteerd, Japio. Een prachtig succesverhaal. Ik ben na een jaar 'slechts' 8 kilo kwijtgeraakt.

s | 02-09-2007

Loop nu 3 jaar. Ben in het 1e jaar in 1 maand tijd 15 kg kwijtgeraakt (combi veel lopen en dieet -Atkins_). Hou alles nu op peil door 3x lopen in de week en 2x fitness

Sanne | 05-09-2007

Ben 1,70 lang en week 57 kilo. Ben van 58 naar 55 afgevallen toen ik begon met lopen (twee maanden geleden). Ben nu weer rustig aant bijkomen, en dat is ook de bedoeling! Heb altijd gezond gegeten en nooit gesport, sporten werkte bij mij dus wel om af te vallen maar was niet nodig.

Julie | email | 11-12-2007

Afvallen door lopen boeit mij eigenlijk niet zo , het is het lopen dat zo een goed gevoel geeft. Wetende dat je iets doet aan je lichaam is enorm leuk. Ik sportte vroeger nooit en nu ga ik af en toe lopen tijdens de examens zelfs elke dag een halfuur gewoon eventjes om mijn gedachten te verzetten. En ik voel mij enorm goed, afvallen doe ik er nu niet echt van denk ik.

Als je wil vermageren doe het dan op een andere manier door iets anders te eten en op je voeding te letten maar je moet echt geen caloriën beginnen tellen want dat doet niets.

Ik ben vorig jaar 17 kg verdikt en was er enorm droevig van. Nu ben ik reeds 8 kg afgevallen en hoe , weet ik eigenlijk niet. Ik heb er niets speciaals voor gedaan.

Hardlope en sporten is een goede manier om je goed in je vel te voelen maar niet persé om af te vallen.
Lopen moet je als plezier bekijken en niet andersom. Als je jezelf laat afzien, ga dan zwemmen maar begin niet met lopen.

maria | 12-12-2007

ik ben nu ongeveer 3 maanden aan het lopen (beginnerscursus) 3x per week. Ik ben tot nu toe 7 kilo afgevallen. Niet anders eten, wel mijn hardloopschema volgen.
Na 5 kilo kwijt te zijn, bleef ik ongeveer een maand daarop hangen. Maar ik verloor ondertussen wel centimeters. En nu ineens zakt mijn gewicht dus ook nog verder.

Rene | 12-12-2007

Nadeel van afvallen door lopen is dat de kilo's net zo hard weer terugkomen als je door omstandigheden een poosje niet kunt lopen.
Mijn gewicht schommelt sinds ik loop tussen de 100 en de 83 kilo.
Als ik een paar maanden fanatiek train voor een marathon weeg ik 85 maar als ik daarna een paar maanden rustig aan doe zit ik zo weer op 95.

DickB | 12-12-2007

Rene,
Dat nadeel is er altijd.
Als je afvalt door diëten, kom je weer aan als je gewoon gaat eten.

De enige methode om niet aan te komen is de levensstijl te veranderen. Gezond eten en bewegen. dan val je af, en dat blijft zo. (Totdat je ophoudt met gezond eten en bewegen natuurlijk ;-)

Edwin | 12-12-2007

Loop sinds een maand of zeven. Eerst de nodige opstart problemen door te snel willen, gevolg last van rechterknie. Maar volg nu een schema voor de tien kilometer. Gaat tot op heden nog voorspoedig. Ik woog toen ik begon rond de 92 kilo. Door anders te gaan eten en te lopen weeg ik nu 78 kilo. Probeer er weer wat bij te krijgen, maar zit al een maand of drie op hetzelfde gewicht, dus zal het wel 'mijn' gewicht zijn.

Edwin | 12-12-2007

Loop sinds een maand of zeven. Eerst de nodige opstart problemen door te snel willen, gevolg last van rechterknie. Maar volg nu een schema voor de tien kilometer. Gaat tot op heden nog voorspoedig. Ik woog toen ik begon rond de 92 kilo. Door anders te gaan eten en te lopen weeg ik nu 78 kilo. Probeer er weer wat bij te krijgen, maar zit al een maand of drie op hetzelfde gewicht, dus zal het wel 'mijn' gewicht zijn.

Edwin | 12-12-2007

Loop sinds een maand of zeven. Eerst de nodige opstart problemen door te snel willen, gevolg last van rechterknie. Maar volg nu een schema voor de tien kilometer. Gaat tot op heden nog voorspoedig. Ik woog toen ik begon rond de 92 kilo. Door anders te gaan eten en te lopen weeg ik nu 78 kilo. Probeer er weer wat bij te krijgen, maar zit al een maand of drie op hetzelfde gewicht, dus zal het wel 'mijn' gewicht zijn.

Frank | email | 12-12-2007

Edwin,
ik herken me in jou verhaal. Een paar maanden geleden gestopt met roken en begonnen met lopen (1.90/90kg). Nu op weg naar de 10 km maar nog geen kilo afgevallen, maar ook geen kilo bijgekomen. Ik ben dus benieuwd wat je aan je eetpatroon veranderd hebt.

Dolf Jansen2 | 12-12-2007

Ik ben 3 maanden geleden met hardlopen begonnen ivm overgewicht. Ik at ook niet supergezond. Momenteel ben ik een Dolf Jansen-lookalijk geworden en wil er weer een paar kilo bij. Ik heb mijn oude slechte eetpatroon weer opgepikt, maar zwaarder worden lukt niet meer. Ik wil blijven hardlopen nl.

Edwin | 13-12-2007

Frank,

hoewel ik er erg sceptisch tegenover stond heb ik een paar weken Sonja Bakker geprobeerd. Ik ben in die tijd ook gaan hardlopen. De kilo's vlogen er af, bijna te hard. Na een week of zeven ben ik maar weer iets meer gaan eten, maar wel drie maaltijden per dag. En gezondere tussendoortjes.

Rob | email | 13-12-2007

Afvallen kan wel degelijk met regelmatig sporten. het geheim is echter niet hetzelfde eetpatroon aan houden. Als je serieus looptrainingen doe (bijv. 3 keer in de week) moet je goed en voldoende eten.

Wat je moet afleveren zijn verkeerde koolhydraten en de momenten waarop je eet aanpassen. Niet vlak voor een training, maar wel vlak er na. Goed ontbijten helpt en geeen of wienig suiker-tussendoortjes.

Door regelmatig trainen verandert je stofwisseling. Vooral als je daarvoor aanleg hebt. En helemaal als die aanleg niet is benut door zitten, ziten en zitten en een beetje 'verwildert' Paul de Leeuw op TV gaan zitten kijken, op je werk de hele dag zitten, thuis achter de je PC of bier en vreten uit gebrek aan levensplezier.

Van hardlopen een tijdelijk projectje maken om af te vallen is niet per sé handig. Wat als je straks niet meer loopt? Ga je dan zwemmen?
IN de loopgroepen die ik meemaak, zitten altijd vrouwen die of willen afvallen of domweg afvallen. 't vet vliegt eraf. De billen, de benen, de buik en de borsten - en dat laatste vind niet iedereen even leuk.

Rob | email | 13-12-2007

Afvallen kan wel degelijk met regelmatig sporten. het geheim is echter niet hetzelfde eetpatroon aan houden. Als je serieus looptrainingen doe (bijv. 3 keer in de week) moet je goed en voldoende eten.

Wat je moet afleveren zijn verkeerde koolhydraten en de momenten waarop je eet aanpassen. Niet vlak voor een training, maar wel vlak er na. Goed ontbijten helpt en geeen of wienig suiker-tussendoortjes.

Door regelmatig trainen verandert je stofwisseling. Vooral als je daarvoor aanleg hebt. En helemaal als die aanleg niet is benut door zitten, ziten en zitten en een beetje 'verwildert' Paul de Leeuw op TV gaan zitten kijken, op je werk de hele dag zitten, thuis achter de je PC of bier en vreten uit gebrek aan levensplezier.

Van hardlopen een tijdelijk projectje maken om af te vallen is niet per sé handig. Wat als je straks niet meer loopt? Ga je dan zwemmen?
IN de loopgroepen die ik meemaak, zitten altijd vrouwen die of willen afvallen of domweg afvallen. 't vet vliegt eraf. De billen, de benen, de buik en de borsten - en dat laatste vind niet iedereen even leuk.

hardloopster | 03-01-2008

Hoi,

Ik ben twee jaar geleden ook begonnen met afvallen, ik had namelijk al vanaf mijn 12e last van vreetbuien, dus zoiets als drie repen chocola, doos negerzoenen, zak chips enz. naast de normale maaltijden, die ook niet al te gezond waren, naar binnen werken. Ik werd langzaam maar zeker steeds voller, had een lengte van 1,83 met 82 kilo. Heb toen besloten dat ik geen gezond levenspatroon had en ben gaan hardlopen 4 keer in de week iets van 7 kilometer, verder ben ik gezonder gaan eten, wel gewoon nog zoveel als ik wilde (maar alleen gezonde dingen) in het weekend mogt ik dan nog wel van mezelf snacken. Ik ben hiermee in totaal 20 kilo afgevallen, veel mensen dachten dat ik hierin te extreem bezig was en ik vond mezelf ook te dun worden. Ben toen weer gewoon gaan eten (rond 2800 calorien per dag) wat ik wil en zit nu op een gewicht van 66 kilo, lijkt me zo wel gezond, blijf nu ook op gewicht. Loop nu zo'n 1x in de twee weken hard (10 km) naast mijn competetiesport, ik vind het gewoon superleuk om te doen, lekker in de frisse lucht. zo zie je maar, je hoeft niet altijd een bepaald dieet te volgen om echt te willen afvallen.

hille | email | 15-01-2008

ik loop 2 a 3 keer per week, 10 km.
Dat 3 jaar nu en 5 kilo zwaarder. In mijn loopgroep is vrijwel niemand er dunner van geworden.
Maar we zijn wel gelukkig en hebben lol!

Mijke | 18-01-2008

afvallen is complex en kent vele factoren, alsje weet waarom je te zwaar bent, dan weet je ook hoeje kan afvallen. Maar de eerste check is, heb je daadwerkelijk overgewicht? Of streef je naar maat 36 terwijl je van nature een maat 40 hebt.

Geef hier een reactie

tekst

naam

e-mail

Dit veld s.v.p. leeg laten

<b>We maken er maar het beste van...</b>
We maken er maar het beste van...


<b>Laat de liefde niet aan toeval over</b>
Laat de liefde niet aan toeval over