Stoppen met Seretide

Lianne | email | 11-03-2009

Ik gebruik al ruim een half jaar Seretide. Ik heb half vorig jaar longproblemen gehad, waar niet helemaal duidelijk van werd wat het was. In ieder geval geen echte astma.

Ik had alleen wel baat bij Seretide. Als ik het niet gebruikte kreeg ik hoestbuien waar ik niet weer uit kwam. Ik gebruikte dat tot zondag dus nog 1 x per dag.

Maar eigenlijk had ik al een tijdje het idee dat het heel erg goed ging. Geen hoestbuien meer (die had ik dus heel zeldzaam met seretide wel, alleen kon ik daar makkelijker uitkomen), dus ik had het idee het niet meer nodig te hebben. En ik heb een hekel aan onnodig medicijnen slikken, dus ben ik er mee gestopt. Zaterdag heb ik het voor het laatst gehad.

Maar nou ben ik wel heel benieuwd wat voor invloed dat heeft op mijn conditie. Ik loop sinds augustus 2008, en sinds begin februari "serieus". Ik ben aan het trainen voor een run van 7,9 km op 19 april. Zondag liep ik nog 5 km dat het hartstikke goed ging, en gister wilde ik 5,3 maar dat heb ik maar net kunnen halen.

Zou het aan het stoppen met de seretide kunnen liggen?

Ik ben niet van plan om weer te beginnen, maar wilde het gewoon even weten.

Er zijn 15 reacties op dit onderwerp, de eerste reactie staat boven

De leukste ideeen en ontwerpen voor t-shirts, hoodies enz...
De leukste ideeen en ontwerpen voor t-shirts, hoodies enz...

hit counter

Web Analytics Made Easy -
StatCounter

jetje | 12-03-2009

Ik gebruik soms ook seretide en dat heeft geen enkele invloed op mijn conditie, noch negatief, noch positief.

Ome Willem | 22-03-2009

"Zou het aan het stoppen met de seretide kunnen liggen?"

de vraag stellen is hem beantwoorden.

Seretide bevat twee werkzame stoffen, een langwerkende luchtwegverwijder en een onstekingsremmer. De luchtwegverwijder zorgt ervoor dat je beter kan ademhalen, waardoor je zuurstofopname beter is dan wanneer je de medicatie niet gebruikt. Uiteraard heeft dat invloed op je prestaties.

Medicijnen als Seretide werken alleen goed als je ze trouw, twee keer per dag, inneemt. Het is niet bedoeld om "soms" te gebruiken.
Ik denk niet dat het goed is om zomaar, zonder overleg met je (long)arts te stoppen met de medicatie. Je kan ook vragen om een lagere dosering (Seretide is er in drie sterktes) of een andere medicatie. Ook als je helemaal wilt stoppen is het beter om dat in overleg met de behandelend arts te doen.

Lianne | email | 22-03-2009

Bedankt voor de reacties.

Inmiddels ben ik, na een week gestopt te zijn, weer begonnen met de seretide. Niet vanwege problemen met het lopen trouwens. Dat ging eigenlijk steeds hetzelfde als voordat ik stopte.

Aan het eind van die stopweek kreeg ik een aantal van de problemen die ik had voordat ik met seretide begon, in haast ergere mate terug. Dus toch maar weer begonnen.

jetje | 12-04-2009

@ ome willem
Ik gebruik seretide alleen als het nodig is, ik vind het onzin om zomaar continu medicijnen te gebruiken!
Ik heb af en toe last van hyperreactieve bronchiŽn, als ik in een stoffige omgeving werk (zoals bv zolder opruimen) lig ik daarna een halve nacht te piepen (wheezing) en dan ben ik blij met mijn puffer. Ik probeer zulke situaties te vermijden, maar soms moet het gewoon. Seretide werkt prima voor mij, maar ik heb het hooguit 3x per jaar nodig.
Als de luchtwegen niet geirriteerd zijn is een luchtwegverwijderaar niet nodig.

Ome Willem | 13-04-2009

@ Jetje,
Dat jij maar drie keer per jaar een luchtwegverwijder nodig hebt is mooi, maar Seretide is toch echt bedoeld om trouw twee keer daags in te nemen. Als je slechts af en toe last hebt van benauwdheid ben je waarschijnlijk beter af met een kortwerkende luchtwegverwijder zoals bijv. Ventolin. Seretide is niet alleen een langwerkende luchtwegverwijder maar daarnaast ook een ontstekingsremmer.

Verder, dat jij het slechts drie keer per jaar nodig hebt wil niet zeggen dat anderen er zomaar mee zouden moeten of mogen stoppen. Iedereen is anders en dit soort zaken overleg je het beste met je arts.

Tot slot, het is zeker niet goed om "zomaar" medicijnen te gebruiken, maar voor veel astma- of COPD patienten is het bittere noodzaak.

Een vaak gehoord bezwaar is dat medicatie "slecht" zou zijn maar het niet behandelen van astma/COPD/chronische bronchitis is nog veel slechter en de schade die je je longen daarmee aandoet is onomkeerbaar.

Karin | email | 15-05-2009

Ik heb net een reactie neergezet bij iemand die een vraag stelde over Ventolin. Ik vertelde dat ik nu alleen nog voor het lopen Seretide gebruik. Maar als ik het zo hoor is het dus beter een middel als Ventolin te gebruiken in mijn geval.
En Ome Willem, mag ik alleen even vragen waar je die wijsheid vandaan hebt? Spreek je uit ervaring of is het een deskundige mening als arts zijnde? Ik ben in voor goede adviezen, maar dan ligt het er wel aan van wie ze afkomstig zijn :)

Pe | 02-01-2010

Na jarenlange ervaring, van stoppen en dan weer een hele periode seritide gebruiken zou ik willen zeggen, wees medicatietrouw en gebruik het voortdurend. Dan vormt dit in je lichaam een basis waarop je normaal kan functioneren en vraagt hardlopen net niet teveel van je conditie. In periodes wanneer ik me goed voelde en dacht zonder seritide te kunnen stopte ik weleens met de gedachte dat ik me een lichaam gun zonder medicatie. Dat gaat dan even goed en vervolgens sluipt er een soort lichte vermoeidheid mijn lichaam binnen die vatbaarder is voor verkoudheden, stoffige zolders etc.
Wanneer ik blijf gebruiken is mijn weerstand beter en mijn lichaam dus beter bestand tegen infecties van buiten.

Jolanda | 26-01-2010

Hoi ook ik gebruik Seretide heel slecht moet ik zeggen. Ik begon 2 weken goed en nu heb ik al zeker 10 dgn niks geiinhaleerd. Ik voel me niet naar of zo en heb geen ademhalingsproblemen. Ben trouwens wel COPD patient. Ik heb een seretide dosis 50/250 microgram en moest 3 keer per dag. Als ik inhaleer dan krijg ik direct last van m,n keel en heesheid. Ik weet eigenlijk niet zo goed wat ik moet doen maar als ik het hier zo lees dan is stoppen zomaar dus niet echt goed.

ella | 31-03-2010

ik gebruik ook seretide wanneer ik het nodig heb. ik heb luchtweg problemen maar ook geen 'echte'astma. Ik gebruik het dan kuursgewijs bv 3maanden tot een half jaar en heb daar dan veel baat bij.

bernard | email | 03-05-2010

hallo,
ook ik heb copd en gebruik 2x per dag 2
pufjes seretide en smorgens eenmaal
spiriva.
ik heb al tweemaal een schimmelinfectie gehad in mijn luchtwegen door de seretide.
ik heb toen oxis gekregen van de longarts
en mijn klachten verdwenen, echter mijn copd verergerden en ben weer begonnen met seretide,hetgeen toch het beste werkte.

bermard | email | 03-05-2010

als aanvulling wou ik nog even kwijt dat
mijn klachten als heesheid keelpijn e.d
er nog steeds zijn.
het gebruik van seretide is voor mij ondanks bijwerkingen kennelijk het beste.
tenzij iemand iets beters weet?
graag suggesties.

linda | 06-06-2010

ik gebruik al 3 jaar seretide mijn vraag is dat sommige mensen ook meer van gaan wegen en een opgeblazen hoofd van kregen voor de rest is dit medicijn keigoed voor mij een heel verbetering

ing | 18-06-2010

seritide, flixotide MOET je elke dag 1 a 3 keer gebruiken de werking begint pas na een week of 4 duidelijk te worden het is een ontsekingsremmer als je dat niet doet hoef je het gewoon nooit te gebruiken!!
Ook zomaar even stoppen met deze medicatie kan niet! omdat je dan vaak alweer veel te laat begint je begit het nl weer te gebruiken wanneer je last hebt en je lichaam heeft een week of 4 a 6 nodig om het te laten werken
Ventolin is alleen bij acuute benauwdheid of prefentief voordat je gaat lopen.
Tevens gebruik ik er flixonase bij in ampulvorm tegen ontstekingen in de holtes als je je medicatie serieus en optijd neemt dan kan je lopen als de beste!
schimmelinfecties krijg je uitsluitend waneer je je mond niet goed spoelt na het gebruik van de rotadisc. persoonlijk gebruik ik altijd mondwater na die tijd.

Berny | email | 12-08-2012

Ik gebruik Seretide dagelijks vanaf 2002 en ben - door algehele verbetering van mijn conditie en luchtwegen - begin juni dit jaar ermee gestopt. Na een week of twee kreeg ik hartkloppingen, benauwdheid en pijn op de borst en angstaanvallen, wat ik vůůr ik Seretide gebruikte en ook tijdens het gebruik nooit heb gehad. Ik ben het maar weer gaan gebruiken, waarna de klachten meteen verdwenen. Ik vermoed dat ik er de rest van mijn leven aan vastzit....

Glenda | email | 27-04-2017

Ga eens naar een Bowenbehandelaar

Geef hier een reactie

tekst

naam

e-mail

Dit veld s.v.p. leeg laten

Gaaf shirt met joe joe er op :)
Gaaf shirt met joe joe er op :)

<b>Laat de liefde niet aan toeval over</b>
Laat de liefde niet aan toeval over